Rafael van der Vaart: ‘Jullie hemelen hem op, maar ik heb hem niet gezien’

Donderdag, 2 september 2021 om 21:07Mart van Mourik • Laatste update: 21:17

Rafael van der Vaart kon zich woensdagavond niet vinden in de woorden van zijn collega’s van de NOS. Tijdens de nabeschouwing op het WK-kwalificatieduel tussen Noorwegen en Oranje (1-1) lieten Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen zich zeer positief uit over Davy Klaassen, die de enige Nederlandse treffer maakte. Van der Vaart was het echter niet eens met de twee analisten en heeft de middenvelder, los van het doelpunt, ‘niet gezien’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door afcdennis)

tja, wat moet je zeggen over de voetballer Klaassen. hij is nuttig en degelijk en staat symbool voor het huidige niveau van Oranje wat gewoon niet zo best is. dienende spelers als Wijnaldum en Frenkie moeten opeens onze bepalende spelers zijn omdat ze bij grote clubs spelen, maar die kunnen dat helemaal niet. die horen in dienst van een grote voetballer te spelen en niet in dienst van een speler van het kaliber Klaassen, maar we hebben niet echt iets wat beter is1 september 2021 om 23:46

Frenkie is bij Barça echt geen dienende speler.

1 september 2021 om 23:47

hij is bij Barca iig ook geen bepalende speler

2 september 2021 om 00:00

Wanneer ben je volgens jou een bepalende speler dan? Het is gewoon een feit dat Frenkie de Jong een van de eerste is die in de basis staat. Denk dat er weinig spelers zijn die zoveel minuten hebben gemaakt als hij de afgelopen 2 seizoenen en verwacht dat dit seizoen niet anders zal zijn.

2 september 2021 om 00:05

als je je elftal structureel op sleeptouw neemt ben je voor mij een bepalende speler. iets wat Modric al jaren doet bij Real, een De Bruyne bij City, vroeger een Vieira bij Arsenal etc. veel minuten maken maakt je imo nog geen bepalende speler. Sergi Roberto maakt ook veel minuten bij Barca. vind je dat ook een bepalende speler?

2 september 2021 om 00:07

Frenkie lijkt me overal een bepalende speler.

2 september 2021 om 00:16

Wat bepaalt hij dan precies? Naar welke speler de bal nu weer teruggespeeld moet worden?

2 september 2021 om 00:32

Ik vind dat je nu wel echt de absolute wereldtop opnoemt. Ik vind het in ieder geval een fantastische centrale middenvelder denk niet dat er 10 betere rondlopen. Hij valt misschien wat minder op, dan de door jou genoemde namen maar hij hoeft ook niet op te vallen. Spelers als Xavi, Veratti, de Jong etc. vallen nou eenmaal wat minder op maar dat doet natuurlijk niks af aan hun kwaliteiten.

2 september 2021 om 00:39

Als je dan een modric noemt ben ik wel benieuwd waarom hij wel en frenkie niet. Qua stats vergelijkbaar, alleen de ene vaak net een paar meter naar voren. Ik snap mensen nooit zo goed die niet inzien hoe goed fdj is. Heb je dan zelf nog nooit op een veld gestaan ofzo?

2 september 2021 om 00:42

@memphisdepay Xavi en Veratti vielen/vallen imo wel op hoor. er zijn ook wedstrijden geweest dat Frenkie ook opviel maar hij heeft vind ik die wedstrijden nog veel te weinig. het is een goede voetballer maar hij speelt veel te vaak op safe in het veld. op de momenten dat hij dat niet doet speelt hij vaak zijn beste wedstrijden. hij moet dat veel vaker gaan doen imo. gewoon wat meer risico in zijn spel leggen en die bal diep spelen

2 september 2021 om 01:10

Hij begint wel steeds meer te bepalen bij Barca. 2 assists in 3 wedstrijden en meer gevaar naar voren. Zoekt directer voor de steekbal bij nogmaals “ Barca “. Bij Oranje vandaag weer verschrikkelijk aan het vertragen. Kappen draaien en breed terwijl hij sneller de bal kon openen. Moet veel vaker de wisselpass geven ipv kort tussen de linies spelen.

Op 6 vind ik het helemaal niks. Zoals bij Barca als aanvallende half is hij veel beter. Dan zie je hem ook echt loskomen met versnellingen of passjes. Wil ook niks hore dat er niemand vrijstaat want dat is onzin. Heel veel momenten gezien dat hij snel kon openen en het vertikt

2 september 2021 om 05:52

Sterker nog, op een gegeven monent op het EK werd verteld dat De Jong de meeste minuten van alle EK spelers van ieder land, in het afgelopen seizoen
had gemaakt.

2 september 2021 om 06:08

Gisteren werd ook verteld dat we tegen de aanvoerder van Denemarken speelden. Ik geloof niet alles wat er verteld wordt.

2 september 2021 om 10:06

Frenkie is vooral bepalend in een goed team. Hij geeft het middenveld dan iets extra's. Kante heeft dat ook alleen dat is echt de beste op zijn positie. Ander type dan Frenkie, maar Kante heeft ook iets extra's. Je moet van Frenkie niet verwachten dat hij al je goals maakt, want dat doet hij niet.

2 september 2021 om 10:08

Spelers die niet dreigend zijn in het veld blijven meestal ook langer blessurevrij

2 september 2021 om 10:29

@iimaestro21,
Het moet nog blijken of Frenkie dit seizoen geen dienende maar een bepalende speler is bij bij Barcelona. De afgelopen seizoenen speelde iedereen in dienst van Messi en was Frenkie zeker wel een dienende speler. Hij mag zich wel meer voetballend gaan profileren als hij 1 van de leiders van Barcelona wil worden. Praten tegen de scheidsrechter doet hij voldoende nu nog met de voeten spreken.

2 september 2021 om 11:42

@schwarz, het is bij Frenkie wel grappig, toen hij van Willem II naar Ajax ging vonden veel mensen dat raar en te vroeg. Deed ie het bij Ajax goed, komt ie in oranje, weer veel spectici. Gaat ie naar Barcelona, zelfde verhaal. Speelt hij daar standaard in de basis, is het nog niet goed.

Die jongen heeft elke stap met glans gezet. En is bepalend voor het type spel dat Barca speelt. Hij wordt ook regelmatig de toekomst van Barca genoemd, samen met een klein aantal anderen. Een Griezmann zei na de wedstrijd tegen oranje dat hij nog nooit zo'n goede tegenstander had gehad.

Maar goed, sommige mensen zien het niet. Zal misschien wel nooit veranderen.

2 september 2021 om 12:18

myvision frenkie is bij barca en Oranje echt geen bepalende speler neme nooit risico speelt alles op safe breed en naar achteren dat is voor iemand die als topper bestempeld wordt veel te weinig....

2 september 2021 om 13:22

@fiorenoord; ik snap dat je dit cynisch bedoeld maar in principe zou ik jouw vraag met ja beantwoorden. Als hij de bal vooruit niet kwijt kan dan in ieder geval de bal in de voeten bij een medespeler spelen. Als hij een speler is met het vermogen de bal in de ploeg te houden onder druk dan zou dat best een definitie van een bepalende speler kunnen zijn.
Als je daarnaast ook het spel kan verdelen en scorend vermogen hebt, dan ben je in mijn ogen een bepalende speler.

1 september 2021 om 23:48

Grotendeels met je eens Japie, maar vind Frenkie toch wel van de buitencategorie die het team kan dragen in de toekomst. Is ook niet altijd goed, maar dat kan hij wel worden in de toekomst denk ik. Over Klaassen en Wijnaldum ben ik het volkomen met je eens. Zou graag een middenveld zien met Gravenberch ipv Klaassen.

Off: Slaap jij wel Japie? Je bent bijna bij elke topic betrokken. Sterk!

1 september 2021 om 23:54

Frenkie is een goede speler, maar hij moet dan wel snel dat niveau gaan aantikken en bepalend gaan worden, want hij is inmiddels geen talent meer. hij is nu 24 jaar dus binnen nu en twee/drie jaar moet hij nog flinke stappen zetten

met regelmaat pak ik wel mijn slaap

2 september 2021 om 09:02

@japie_krekel,

ik betwijfel of je wel slaap pakt.
Frenkie geen talent meer ?! Je bent op je 28e pas in je Prime. Hij heeft nog 4 jaar om daar te komen. Frenkie is iemand die altijd probeert naar voren te voetballen, maar als daar de mogelijkheden niet liggen, dan zal hij achteruit moeten !

2 september 2021 om 09:26

is hij dan echt wereldtop als hij zo lang nodig heeft? Seedorf en Davids bv hebben veel langer aan de top gestaan. die hadden niet tot hun 28e nodig om grote impact te hebben in de Europese top

2 september 2021 om 09:48

Ik kijk vrijwel elke wedstrijd van Barcelona en kan je verzekeren dat Frankie een bepalende speler is. Ik denk zelfs dat hij op dit moment de beste speler van Barca is na het vertrek van Messi. Gok dat Messi er ook zo over denkt

2 september 2021 om 10:01

Maar Frenkie is geen 10. Niet iemand die de lijnen uitzet. Niet iemand die je vrij voor de goal zet, niet iemand die een gat in een hechte verdediging weet te vinden.

2 september 2021 om 10:10

@Ben Kamers maar wat houdt voor jou bepalend zijn in dan?

2 september 2021 om 12:24

Het is een uitstekende vraag om te stellen wat een dragende speler is.

In mijn optiek is een dragende speler een speler die altijd direct betrokken is in het resultaat (reddingen, goals, assists of extreem goede leider/strateeg) . Een goede dienende speler is een speler die de dragende spelers zoveel mogelijk in hun talent zet (bijvoorbeeld door veel goede meters af te leggen, goede passnauwkeurigheid, discipline en vooral zelfkennis) en daarmee denk ik dat De Jong nooit een bepalende speler gaat worden en dit moet hij zien als compliment.

De Jong is in mijn ogen een van de meest complete dienende spelers die er zijn. Een elftal heeft gewoon dienende spelers nodig, omdat een elftal vol bepalende spelers nooit iets gaat winnen. Daarom is een goede dienende speler net zo belangrijk als de dragende spelers. Het nadeel van oranje is, is dat ze op het middenveld geen enkele dragende speler hebben in de selectie. Enige dragende speler vind ik Depay, maar die vind ik te grillig en taktisch te zwak om afhankelijk van te zijn, kijk maar naar het EK

2 september 2021 om 20:33

Ik kan me helemaal vinden in je reactie. Zo denk ik er ook over

1 september 2021 om 23:52

Klaassen op zichzelf is niet noodzakelijkerwijs een symbool van (creatieve) armoede, maar dat hij samen met Wijnaldum het offensieve deel van ons middenveld vertegenwoordigt wel. Ons middenveld bestaat uit een spelverdeler en twee lopers. Niemand met een fatsoenlijke eindpass. Pure creatieve aanvallende middenvelders zie je tegenwoordig misschien niet zoveel meer (type Sneijder of vdVaart), maar je verwacht op dit niveau wel één middenvelder met een goede eindpass in de benen. Nu ben je volledig afhankelijk van je voorhoede en die is enorm grillig.

1 september 2021 om 23:55

klopt. Pogba is ook geen creatieve speler pur sang bv maar heeft wel een paar keer per wedstrijd een splijtende pass. onze middenvelders missen dat

2 september 2021 om 00:00

Pogba was toevallig ook precies het voorbeeld dat ik in mijn hoofd had.

2 september 2021 om 00:04

Het gaat even niet over het niveau van het Ned elftal. Je hebt gewoon balvaste middenvelders nodig die de bal weten te houden en overtreding weten te lokken. Geen middenvelders die verstoppertjes spelen en het liefst alleen van betekenis zijn als ze in de ruimte opduiken tussen de linies... Want dat zou betekenen dat iemand ze die bal moet geven, en dat is nou juist de kwaliteit van een speler die op de positie van klaassen moet spelen. Het is of Klaassen of Van der Beek of Wijnaldum. Je kunt niet 2 van dit soort spelers opstellen. Wijnaldum speelt op het hoogste niveau en kan meer dan de andere 2. Hij kan ook controlerend spelen. Daarom hoort hij opgesteld te worden. Dat betekent dat een Propper of een Van Ginkel naast De Jong moet spelen.

De linies bij de noren lagen dicht op elkaar.. Dan is het toch idioot om 2 zulke spelers op te stellen..

Van der Vaart heeft hierin gelijk. Hij is de enige die door de truc van Van Gaal heem prikt. Van Gaal heeft gewoon geblunderd met Klaassen. En de enige reden waarom dat niet meteen is boven komen drijven is omdat Klaassen nou net diegene is die heeft gescoord. Maar er hadden er waarschijnlijk veel meer gescoord als Klaassen er niet stond. En dan was een Depay veel meer ij zijn sas.. Van Gaal heeft vandaag er alles aan gedaan om zijn spits uit de wedstrijd te halen.

2 september 2021 om 12:30

Waarom Propper? Propper moet eerst maar eens zien dat hij bij PSV in de basis komt en propper levert aan de bal nog minder dan Klaassen. Die heeft in 100 premier league wedstrijden geloof ik een keer een goal gescoord en en hij is ook niet de man van de assists. Dat is ook gewoon een lopende box to box speler, iemand die je prima op 6 kan zetten, die, mits fit, veel energie in het spel stopt, en langs die kant van grote waarde kan zijn voor een eltal, maar niet een speler die het spel gaat maken of tussen de linies in gaat lopen of die met goals of assists het verschil gaat maken.
Hoe van Ginkel terug gaat komen van zijn blessures weet ik niet, maar uiteindelijk is dat ook een speler die het alleen in de Eredivisie heeft laten zien. Deels door blessures, maar mocht destijds toen hij wel fit was ook snel bij ik meen stoke vertrekken omdat hij daar niet uit de verf kwam.

Klaassen is natuurlijk ook geen top, maar was op het middenveld ongeloofelijk nuttig, zat er vaak tussen, het is niet alsof die noren niet konden voetballen en aanvallend niets brachten. Zonder Klaassen hadden we nog meer counters van de Noren om onze oren gekregen.

Het probleem bij het Nederlands elftal was niet Klaassen zelfs niet het middenveld, dat is gewoon de kwaliteit van de spelers groep, iedereen is het er over eens dat de eredivisie een matige competitie is, maar wij hebben 6 eredivisie spelers in de basis staan. Met name de backs en de aanvallers - creativiteit voorin zijn heel matig.
We hebben gewoon aanvallers die internationale C garnituur zijn, of het nou Berghuis, Bergwijn, Gakpo, Malen, De Jong of Weghorst is, die waren 10 jaar geleden geen van alle Oranje waardig geweest. Zelfs Depay is geen top aanvaller, hooguit B garnituur.

En daarnaast hebben we hele matige backs. Blind is geen eens een back maar betere alternatieven hebben we niet (en kom niet met spelers als Wijndal en Malacia die nog niets hebben laten zien, we moeten echt eens afstappen van het idee dat spelers die het in de eredivisie goed doen het in Oranje ook kunnen laten zien, zeker wanneer ze daar niet eens bij een top 2 clubs spelen) en op rechts is Dumfries, mits fit een speler die veel energie in zijn spel gooit, maar niet de balvaste speler die jij in het stuk hierboven zoekt (dat is Timber normaal wel, maar die speelde zeker niet zijn beste wedstrijd) en sowieso is Dumfries ook geen internationale top (zelfs maar afwachten of hij uberhaupt gaat spelen de komende maanden).

2 september 2021 om 05:50

Vindt je De Roon dan beter? Hiervoor speelde De Roon altijd. Dat is pas echt een waardeloze voetballer.

2 september 2021 om 06:56

Ik geef aan Propper of Van Ginkel en zeker niet De Roon. Verder is De Roon in Italie wel belangrijk. Het is de vraag hoe je hem gebruikt. De Boer wist niet hoe dat moet... Maar nee, ik pleit voor een balvaste middenvelder. Je moet Noorwegen vastzetten.

2 september 2021 om 12:34

Er waren wel meer dingen die Van Gaal niet goed had volgens mij diegopeladona. Propper of Van Ginkel zijn natuurlijk ook niet per sé de reddende engels. Het ontbeert gewoon heel erg aan kwaliteit op het middenveld in mijn optiek. Jij zegt bijvoorbeeld dat Wijnaldum opgesteld hoort te worden, maar mijn god wat is die man juist slecht bij Oranje de laatste wedstrijden..

In mijn optiek heeft Van der Vaart in essentie ook gelijk, alleen is het in de praktijk met de huidige beschikbare spelers erg lastig te realiseren.

2 september 2021 om 07:45

@japie, Klaassen versnelt het spelletje. Zo goed als altijd 1x raken, altijd naar voren, werkt als een paard en heeft een oogje voor situaties in de 16. Dat hij vandaag scoorde is dan ook niet zo gek.

Is het een wereldvoetballer? Nee natuurlijk niet, dat zegt niemand. Maar hij zakt nooit door de ondergrens. Haalt altijd wel een 7. Zo ook gister.

Ik ben het eens over Frenkie. Die jongen kan zo enorm goed voetballen, maar zou beslissender moeten worden. Bij Barca speelt hij nu wel iets meer naar voren toe en is hij belangrijk geweest in de eerdere wedstrijd. Vergeet niet dat hij vorig jaar ene Messi in zijn team had lopen die er toch wel wat van kon. Bij het NL elftal zou hij echter het team wat meer op sleeptouw moeten nemen. Maar of dat echt in hem zit? Mathijs de Ligt is meer een type dit dat zal doen. Je moet ook naar hun persoonlijkheid kijken.

2 september 2021 om 08:48

Krijgen we dit gebral over dienende spelers weer, haha wat een lariekoek

2 september 2021 om 11:17

@Shorty1991 in wat voor opzichten vind jij deze spelers wel bepalend dan? Jij ziet ze wel wekelijks de boel op sleeptouw nemen?

2 september 2021 om 09:02

Wat is dat toch, dat afzeiken van Klaassen, hij was gisterenavond heel belangrijk, in spel, energie en zijn passing. Een van de beste mensen. Hij was vorig voor Ajax ee nvan de belangrijke mannen, ok eredivsie, maar toch. Heb het onbegrijpelijk gevonden dat hij geen minuut op het EK speelde.

2 september 2021 om 09:08

Klaassen heeft zeker niet altijd goed gespeeld in het nederlands elftal, gisteren verloren wij echter niet door Klaassen maar door een gebrek aan creativiteit bij Memphis, Malen en Gakpo. Drie dravers voorin is teveel van het goede. Ik zou dan nog liever een De Jong tussen 2 van deze 3 zien spelen dan alledrie. Of hij had Berghuis moeten laten staan die in tegenstelling tot voorgenoemde drie spelers wel een eindpass in huis heeft.

2 september 2021 om 10:17

Als Klaassen speelt zijn we wel heel diep gezonken.

2 september 2021 om 10:43

Ik snap dat ook niet zo.
Klaassen is geen spectaculaire speler die opvalt met snelle dribbels en mooie passjes. Dan kun je hem daar ook niet op afrekenen.

Dat gebeurt ook bij Daley Blind met z’n gebrek aan snelheid.

Klaassen is een speler die veel loopt, snel speelt en veelvuldig voor de goal komt. Als hij dat niet goed doet, dan moet je hem daar op afrekenen.

Gisteren deed hij dat best aardig, niet super, maar hij speelde wel een voldoende wat mij betreft.

2 september 2021 om 10:59

Mee eens. Het is dus ook maar net waar je op let. Als je alleen let op mooie dribbels en prachtige steekballen of voorzetten, dan valt Klaassen je niet op en kun je dus zeggen dat hij "onzichtbaar" was. Als je let op duels, diepgang en loopvermogen, dan is Klaassen je gisteren vast wel opgevallen. Maar goed, Klaassen gedijt ook beter in een team met meer creativiteit dan er gisteren was. Een gemis dat LvG ook beaamde.

2 september 2021 om 11:40

Ik vind Klaassen en Gini gewoon teveel van het goede. Beide lopende spelers met weinig creativiteit. Tel daar Frenkie bij op die ook teveel met de bal loopt en dan creëer je dus weinig vanaf het middenveld. Hoop dat we een keer een Lang of Gravenberch ofzo daar gaan zien. Gewoon eens proberen.

2 september 2021 om 12:21

Sluit me hier bij aan.
Opzich valt niet veel op te merken aan Klaassen. Enerzijds is dat een compliment. Hij speelt stabiel, werkt hard en je kan hem nooit veroordelen dat hij geen inzet toont.

Anderzijds is het ook kritiek. Op internationaal niveau is het gewoon middelmaat.
Nu kan je ook niet 11 bepalende spelers hebben in je team. Dus is Klaassen een logische keuze, alleen verwacht van hem dan geen wonderen.

Nadeel is dat als spelers als Wijnaldum , Depay en andere bepalende spelers niet thuis geven, dan is Klaassen helaas niet de geschikte persoon om wel de ploeg op sleeptouw te nemen en naar een hoger niveau te tillen.

Kortom; nuttige speler, werkt hard en goed voor de Eredivisie.

2 september 2021 om 13:47

Niet zo denigrerend over Klaassen aub. Hij is nog een van de laatste der Mohicanen die wel meer dan 100% geeft. Gisteravond Wijnaldum gezien? Behalve de eerste minuten tot hij geblesseerd raakte, onzichtbaar. En niet voor het eerst. Depay weer zien goochelen? Gakpo in droomstand bij het tegendoelpunt? Allemaal in schril contrast met de alom aanwezige Klaassen. Wees blij dat een elftal zo’n speler er bij heeft. En heeft ook nog eens scorend vermogen. Desondanks was ik voor de wedstrijd wat sceptisch over Klaassen, want hij speelde tot nu toe niet geweldig bij Ajax. Echter, hij heeft wel vaker een wat mindere periode. En natuurlijk heb je echte artiesten nodig om mee te doen in de Europese- of wereldtop, maar die hebben we niet meer. Dus zijn we afhankelijk van creatieve spelers in de categorie Depay, Malen, Gakpo, Berghuis. Waar je maar af en toe op kunt rekenen in Oranje. En ook geen Europese top, zo veel is wel duidelijk.

2 september 2021 om 14:51

Oranje heeft dan ook geen creatieve middenvelders. Het team is volledig uit balans. Frenkie ontvangt voor 90% de bal op de rechts/links back positie, de backs zijn door geschoven naar de aanvallende vleugels, de buitenspelers worden naar de oh zo volle centrum gedrukt, Memphis zwerft ergens waar hij de bal in zijn voetjes wilt en Klaassen en Wijnaldum spelen verstoppertje.
Ik bedoel met De vrij en Van Dijk hoeft De Jong de bal niet op 2 meter afstand de bal komen halen. Dit was een wedstrijd voor Weghorst geweest. Depay, Gakpo, Bergwijn en Malen zijn zeker wel instaat om de backs van Noorwegen te dollen en de bal in de 16 te krijgen. Dan heb je met Weghorst iemand die een duel in de 16 kan winnen en Klaassen/Wijnaldum kunnen dan als lopende speler aansluiten in de 16. Nu kwamen steeds Blind of Timber in bal bezit waar een voorzet gegeven kon worden, maar niemand in de 16 die het het in de lucht Noorwegen moeilijk kon maken. En Noorwegen stond veel te compact om door het midden te combineren en met het middenveld die wij hebben is dat een onbegonnen zaak.

Tegen zo een tegenstander moeten de backs gewoon achter blijven daar waar Noorwegen op de counter loert.
Zoek de vleugels op en geef hun de opdracht die back te slopen. Zodra die back een paar keer buitenom gepasseerd is moet hij extra rugdekking krijgen en dan ontstaat er meer ruimte in het centrum.

2 september 2021 om 15:56

ik denk dat Timber ook in de plaats van Klaassen kan spelen . Die gaat nog wel eens makkelijk een mannetje voorbij en die heeft ook flinke longen.

Grappig, dit geeft aan dit iedereen andere punten hanteert, waaraan de speler moet voldoen om goed gespeeld te hebben in jouw ogen. Ik vind hem juist van de veldspelers het minstens slecht, zeker niet geweldig, verre van, maar best aardig. Je zag bij hem de honger en de dreiging voor een doelpunt, alleen op de middenveld was hij onzichtbaar, een 6je.

2 september 2021 om 00:07

Tegen Noorwegen moet je middenveld de wedstrijd controleren en hen als een soort riem/ring omsingelen.. Dan heb je technisch begaafde balvaste middenvelders nodig met backs die er makkelijk overheen kunnen en een spits die vrij kan bewegen.. Dit alles heeft Van Gaal vandaag onmogelijk gemaakt met zijn opstelling. Bizar gewoon.. Dat hij hiermee wegkomt.

2 september 2021 om 11:29

Maar betere technische bal vaste middenvelders hebben we helemaal niet.
Als we in Nederland en Ziyech of een Odegaard zouden hebben werd die echt wel opgesteld.
Het probleem zit hem gewoon in de kwaliteit van de spelers, onze aanvallers zijn, op Depay na van international C garnituur, kwalitatief goede linksbacks hebben we niet (en kom niet aanzetten met wijndal of melacia, dat is voorlopig subtop eredivisie die internationaal nog niks hebben laten zien), je had Dumfries op rechtsback kunnen zetten, maar dat je een speler die pas 6 minuten in de benen heeft dit jaar en de volledige voorbereiding niet mee heeft gedaan is best te begrijpen

Te veel bij de kroket bar geweest Rafeal? Nee, Klaassen speelde geen goede wedstrijd; de rest wat erg zwak. De reden dat Klaassen prima speelde is omdat hij overal aanwezig was; dat je hem niet gezien hebt komt omdat je voordat je besteld al moet weten of je een kroketje met of zonder mayo wilt.

1 september 2021 om 23:53

Laten we nou niet doen alsof dat een kwaliteit is, dan zou Dumfries hier bewierookt worden en een standbeeld in elke Nederlandse gemeente krijgen. Overal zijn is voor een middenvelder meestal geen goed teken. Wel eens dat als je 4 á 5 van die gasten (longen als Klaasen / Dumfries) in je team hebt, je wellicht wel iets kan forceren tegen dit soort stugge tegenstanders.

2 september 2021 om 00:00

Laten we nou niet vergeten dat Dumfries massaal is bewierookt tijdens het EK. Nogmaals, wat Klaassen deed is niet bijzonder, maar wel wat zijn presteren een voldoende maakte. Dat maakt hem de beste middenvelder van de wedstrijd

2 september 2021 om 00:05

Dumfries werd en wordt nog altijd weggezet als clown / harde voeten / blind paard, etc NL heeft niet meer de spelers om de wil op te leggen aan de tegenstanders. Doet u er mij dan maar 11 die in ieder geval gas geven als een malle. Daar valt een Klaasen ook onder, alhoewel ik vind dat we betere opties hebben dan Klaasen.

2 september 2021 om 09:16

Dumfries moet ook bewierrookt worden. Wat een ongelofelijk ek speelde die man. Gister ook...1 minuut komt ie er in en gevaarlijker dan beide backs bij elkaar in de andere 90. Geef mij maar 11 Dumfries en je wordt wereldkampioen.

2 september 2021 om 10:16

Andere wedstrijd gezien? Klaassen was de zwakste op het veld. En ja, zelfs slschter als de Noren.

2 september 2021 om 10:33

wauw ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken maar dr slechtse op het veld was toch echt van dijk

Beetje flauw van Rafael. Die weet ook wel dat Klaassen niet in het veld staat om splijtende steekpasses te verzorgen. Klaassen deed gewoon goed wat je van hem kunt verwachten en dat is echt niet alleen vanwege de goal. Als je het over gebrek aan creativiteit hebt kun je beter kijken naar de draak van een wedstrijd die ál onze aanvallers hebben gespeeld.

2 september 2021 om 00:12

Is helemaal niet flauw van Van der Vaart. Als hij dit niet noemt staat Klaassen er volgende keer weer. En je hebt juist een balvaste technische middenvelder nodig die De Jong aanvult en ook een steekpass kan geven, of een mannetje passeren of een overtreding uitlokken. Spelers die zich continu aanbieden omdat ze verliefd zijn op de bal en die het voetballen voor het hele team mogelijk maken.. Je kunt niet je middenveld volproppen met spelers die zonder bal hard werken en bij balbezit verstoppertje spelen. Je speelt je tegenstander in de wedstrijd..

2 september 2021 om 00:33

Maar die moet je dan wel hebben. Gravenberch en Pröpper komen daar dan nog het meest bij in de buurt, maar voldoen die qua niveau en vorm?

Bovendien ging het om de beoordeling van de wedstrijd van Klaassen, niet de opstelling.

2 september 2021 om 00:58

Ik volg je bovendien niet. Ik heb het niet over de opstelling. Ik geef aan dat Van Gaal een speler op het middenveld zet die hij tijdens zo een wedstrijd niet moet opstellen. En zeker niet icm Wijnaldum. Hij loopt de ruitmes dicht waarin Wijnaldum en depay moeten lopen en brengt qua voetbal niets mee. Dit is een wedstrijd voor een balvaste middenvelder. Propper, Van Ginkel en Gravemberg hadden gekund. Al heeft die laatste een wat trage handelingssnelheid. Propper en Van Ginkel leken mij een no brainer..

2 september 2021 om 07:37

Wat valt er niet te volgen? De analisten vonden dat Klaassen goed heeft gespeeld, maar vdvaart vind van niet omdat je op die positie creativiteit moet hebben. Maar je weet vooraf dat Klaassen dat niet brengt. Het is een keuze van de bondscoach om een type als Klaassen op te stellen. Klaassen zelf moet je beoordelen op wat hij kan en dan heeft hij een goede wedstrijd gespeeld. Dat er op die plek meer creativiteit moet zijn is dan eerder kritiek op de keuze van de bondscoach, het is niet realistisch om te verwachten dat Klaassen opeens met steekpassjes gaat strooien als hij dat nooit doet. Het is flauw om dat Klaassen aan te rekenen.

2 september 2021 om 08:24

En over niet volgen gesproken… Je zegt dat je het niet over de opstelling hebt, maar over dat vgaal een speler heeft opgesteld die hij niet moet opstellen. Dan heb je het toch over de opstelling, of ben ik nou gek?

2 september 2021 om 09:12

Als je zo’n type niet hebt op het middenveld, moet je zo’n speler aan de zijkant opstellen en niet met enkel dribbelaars gaan spelen. Laat dan Berghuis staan die het spel vanaf de zijkant kan versnellen en zet De Jong/Weghorst voorin zodat deze samen met Klaassen en Gini kan zorgen voor bezetting voor de goal. Gakpo en Malen hebben geen voorzet maar hebben ruimte nodig. Die ruimte is er niet in dit soort potjes.

Van de Vaart slaat de spijker op zijn kop. Klaassen kan lopen, vechten. Maar we hebben iemand nodig die op 10 steekpasses geeft. Een nummer 6 beukt en sleurt. Klaassen komt net te kort. Ik wil toch Frenkie een keer op 10 zien. En een koopmeinders kan op de plaats van Frenkie. Volgende keer daarnaast gewoon Dumfries en Malacia op de backs.

2 september 2021 om 00:23

Frenkie op 10? Een van je weinige toppers ga je dan compleet verkeerd gebruiken, nee daar worden we beter van..

2 september 2021 om 06:33

@de toekomst. Nou zoals de jong vandaag speelde (en vaker speelt) heb je ook weinig aan. Lopen lopen lopen om vervolgens een balletje breed te geven. Vind het nog geen slecht idee om hem eens wat dieper te laten spelen.

2 september 2021 om 10:04

Frenkie zal die eindpass ook niet geven. Daarnaast dribbelt hij teveel.
Hij hoort gewoon op 6. We hebben geen creatieve nr 10 meer. Dat sommigen dat simpelweg niet begrijpen.

2 september 2021 om 10:51

En Bergwijn ipv Berghius

Rafael moet gewoon wennen aan het huidige voetbal want Klaassen was de beste van het veld vandaag. Veel druk zetten, weinig balverlies, goaltje gemaakt. Heeft zelfs kansen gecreëerd. Zijn favoriet Odegaard was een drama vandaag bijvoorbeeld. En Oranje heeft gewoon geen echte nummer 10 zoals Sneijder nu. Dus wen er maar aan, ik vond Klaassen veel en veel beter dan Wijnaldum bijvoorbeeld.

2 september 2021 om 00:14

Zonder Klaassen was het waarschijnlijk wel een 3-1. Met hem moet je ploeteren.

2 september 2021 om 00:29

3-1 voor Noorwegen? Ploeteren moet je wanneer je aanvallers de bal letterlijk nooit weten vast te houden.

2 september 2021 om 04:58

Ik heb zeker naar een andere wedstrijd zitten te kijken. Klaassen was niet best en z’n goal was een gelukkie dat hij daar net tegenaan komt lopen. Verder heb ik hem niet meer gezien. Je hebt wel gelijk wat betreft Wijnaldum.

Klaassen heb ik nog nooit briljante steekpasses zien geven, dus om dit nou ineens te verwachten.. Klaassen vecht, gooit veel energie erin en scoort, ja het is niet gepolijst maar hij is in alles 10x beter dan Wijnaldum. Als je extra creativiteit/voetbal op het middenveld wilt dan zou ik Wijnaldum er als eerste uit halen. Of een De Roon/koopmeiners als controleur zodat Frenkie 10 meter verder naar voren kan spelen.

1 september 2021 om 23:57

In alles 10 keer beter dan Wijnaldum? Ga je schamen joh.. Ben de eerste die toegeeft dat Wijnaldum vandaag niet goed was, maar Klaasen heeft alleen meer meters gemaakt en is natuurlijk niet de betere voetballer. Anders hebben heel wat topclubs toch aardig liggen slapen omtrent Klaasen. Wel zie ik in dit soort wedstrijden liever het type Klaasen, omdat die meer kan brengen puur op inzet en strijd, net als een Dumfries, voor mijn part De Roon. Daar wordt het alleen echt niet creatiever van.

2 september 2021 om 00:08

In een Oranje shirt wel, bij Liverpool vond ik hem geniaal in een andere rol dan de nummer 10. Dat niveau zal Klaassen nooit halen. 10x een betere voetballer is misschien overdreven maar Klaassen brengt in ieder geval 10x meer inzet.

2 september 2021 om 00:18

Wijnaldum heeft zoveel belangrijke goals gescoord voor Oranje, en dan nog kom je dit zeggen. Juist doordat je Klaassen opstelt, maak je het spel van Wijnaldum onmogelijk en je haalt de tendem Depay - Wijnaldum uit elkaar. Dit was by far het slechtste wat Van Gaal kon doen. En dit is zo vaak geprobeerd. Wijnaldum - Klaassen heeft Danny Blind tot in den treure uitgeprobeerd. Die hebben nooit samen een goede wedstrijd gespeeld. Ik hou mijn hart vast.. Want Van Gaal kan zomaar volgende keer Strootman oproepen. Want ja.. Dat was zijn oogappel en samen met Klaassen en Wijnaldum het favoriete middenveld van Blind.

2 september 2021 om 00:24

Haha Wijnaldum voetbalt wekelijks met de grootste spelers en heeft het op het allerhoogste niveau laten zien. Klaassen komt niet verder dan niveau eredivisie en kon het al helemaal niet belopen in de premier league. En jij noemt hem 10x beter dan Wijnaldum? Hahahaha

2 september 2021 om 03:18

Wijnaldum speelt al 3 jr hopeloos onzichtbaar in Oranje. Ook.bij L'pool.laatste jr veel minder. Verschuilt zich

1 september 2021 om 23:58

Haha in alles 10x beter dan wijnaldum tja. Daarom zat klaassen bij everton ook ver op de tribune en wint wijnaldum als basisspeler de cl en pl. En speelt wijnaldum nu bij psg. Wijnaldum is niet 1 maar 3 klasse beter dan klaassen

2 september 2021 om 00:05

Want clubvoetbal is relevant tijdens interlands? Wijnaldum speelt echt zwaar ondermaats sinds Koeman is vertrokken.

2 september 2021 om 00:21

@Homelander
Eerlijk je vergeet alle goede wedstrijden van Wijnaldum, waarin die beslissend is geweest.. En dan kom je met zo een belabberde wedstrijd, juist door het gebrek aan voetballend vermogen door Klaassen.. En ga je daarna Wijnaldum slachtofferen. Voor wat? Omdat Klaassen na zijn goal eem gemotiveerde indruk maakt en hongerig kijkt? Man, het is een schande dat zo een beperkte speler zoveel wedstrijden voor Oranje heeft mogen spelen. Aardige jongen verder. Maar dit is echt knudde..

2 september 2021 om 00:25

Dan ligt het aan de trainer en niet aan Wijnaldum. Waarom krijgen Klopp en Koeman hem wel aan de praat maar f. De boer en van Gaal niet?

2 september 2021 om 08:07

@suripride, Van Gaal heeft hem 2 dagen onder z'n hoede gehad. Alsof Wijnaldum er onder Koeman meteen stond. De tandem bij Koeman ging eigenlijk pas lopen in een oefenduel tegen Peru (uit mijn hoofd) toen Frenkie voor het eerst in de basis stond.

De wedstrijd daarvoor viel Frenkie in en kwam er ook meteen meer dreiging. Pas na die tijd ging het lopen (met name tegen Frankrijk speelde Frenkie toen heel goed) en ging het ook goed lopen met Wijnaldum en Depay.

Na de eerste wedstrijd tegen Engeland was er ook veel gezeik op onder meer Wijnaldum (een waterdrager, alles terug, alles safe), noem maar op.

Geef het nou eens de kans en ga niet meteen roepen dat spelers er na 1 wedstrijd onder een bondscoach niets te zoeken hebben in het NL elftal.

2 september 2021 om 01:52

Volgens mij ben je niet helemaal goed. Wijnaldum is 10x beter dan Klaassen. Heeft ongelofelijk veel gescoord onder Koeman, maakt doelpunten op het EK, en heeft Nederland er heel vaak doorheen geholpen. Klaassen is een matige speler die het moet hebben van lopen en hard werken. Daarom speelt Klaassen bij Ajax en gefaald in Engeland en Wijnaldum fantastisch bij Newcastle en Liverpool en momenteel bij PSG, toevallig een andere wereldclub. Laten we dit potje waarin zij beide niet goed heel goed speelde niet als maatstaf nemen. Wijnaldum is een fantastische voetballer.

2 september 2021 om 07:09

Wijnaldum speelt sinds de boer geen top interland meer.

Verdienstelijk tegen een matig Oekraïne, maar voor de rest verstopt die zich, brengt die geen continue diepgang meer (gister twee keer waarvan 1x succesvol en 1x hopeloos achter de man een bal spelend) en was het toch al nooit de man van de splijtende pass.

In potentie misschien drie keer de speler die Klaassen is, maar gisteren absoluut niet.

Zag bij de comments onder de cijfers van oranje ook al allerlei mensen lyrisch zijn over Klaassen. Hij was gewoon de minste middenvelder. Totaal onzichtbaar op de goal na. Bij haast geen enkele combinatie betrokken. Verdedigend ook niet aanwezig. Als je dat wil, kun je beter Donny van de Beek daar laten spelen, want die staat altijd bijna tweede spits, maar heeft meer scorend vermogen. Of Noa Lang als echte 10, die is ook niet zo van het meeverdedigen, maar sticht veel meer gevaar. Of Marten de Roon, die ervoor zorgt dat Frenkie meer kan aanvallen, omdat hij verdedigend meer aanwezig is. Klaassen is van alles 'net niet'. Man, wat hoop ik op het moment dat Pröpper of Van Ginkel fysiek de boel weer aan zullen kunnen. Of dat Gravenberch zich ontwikkeld op het verdedigende aspect bij balverlies en balbezit tegenstander. We hebben de missing link op het middenveld nog niet gevonden.

Als van Gaal creativiteit op AM had willen zien, had ie wel Noa Lang of zelfs een Danjuma opgeroepen. Dat doet hij niet, hij kiest voor Klaassen en Til. Dan krijg je het best mogelijke van een Klaassen (keihard werken totdat ie uit de wedstrijd werd gedekt tweede helft plus een goal) en dan doet Rafa net alsof ie niet begrijpt dat een speler zoals hem gewoon nauwelijks bestast op topnivaj van Nederlandse komaf?

Overigens begrijp ik dat Danjuma en Lang ook vooral vleugelspelers zijn, maar je moet wat proberen. Dit zijn spelers van de stijgende lijn die mensen van hun stoel af krijgen. Klaassen en Til zijn van de horizontale lijn, Klaassen is dat al zes jaar en Til zal ook die kant opgaan.

2 september 2021 om 07:49

@bongiorno, Danjuma? Meen je dat serieus? Een Lang zou ik wel eens op de vleugels willen zien. Klaassen is overigens geen creatieve speler, maar wel een goede spelverdeler en hij heeft een oogje om het juiste moment te kiezen om in de 16 te komen. Met Klaassen heb je wel een speler die het spelletje niet vertraagd (zo goed als 1x raken) en altijd naar voren speelt.

2 september 2021 om 09:00

Klaassen een goede spelverdeler!? Om dat te zijn moet je een veel aan de bal willen komen, hij was gister echt onzichtbaar op het middenveld.

2 september 2021 om 10:47

Danjuma ja. Die zou ik ook geselecteerd hebben. Zelfs voor t EK.

Die doet het alweer heel lang hartstikke goed.

Is snel, sterk en heeft scorend vermogen. Daarnaast ook al een poos goed in vorm.

2 september 2021 om 11:07

Eh, ja, een Danjuma, dat meen ik serieus. Heel vorig seizoen al vond ik het onbegrijpelijk dan Gakpo en wisselspeler Bergwijn (speelt nu meer bij Spurs) voorkeur kregen over el Ghazi, Danjuma of Lang. Heel gek.

Maar je noemt Davy Klaassen al een 'spelverdeler' en dat is hij niet. Hij is eigenlijk gek genoeg op zijn best als verdedigend middenvelder of als lopende schaduwspits, maar voor centraal of aanvallend middenveld heeft ie gewoon geen techniek.

Het was gisteren erg matig tot slecht wat het Nederlands elftal liet zien. Behalve dat spelers niet in vorm waren was het tempo veel te laag . Er wordt teveel gebreid. En inderdaad een Frenkie de Jong speelt te veel postbode waardoor hij het spel ontzettend vertraagd. Daardoor hebben de voorhoede spelers geen ruimte meer om een actie te maken en kon Noorwegen de boel lekker dicht gooien. Ik denk persoonlijk dat Nederland terug moet naar 1-3-5-2. Daar heeft Koeman in zijn tijd de beste resultaten mee geboekt. Een ander tekort is de pure snelheid van spelers. Blind, Berghuis ,Klaassen kun je wegstrepen als het daarom gaat. Dat is gewoon te veel in een elftal. In de counter wordt je dan overlopen omdat ook de backs niet staan waar ze horen. Loui is niet gek hoor. Hij heeft naar de spelers geluisterd en ze het voordeel van de twijfel gegeven . Jullie willen zo spelen nou laat maar zien dan. En wat blijkt! Ze kunnen het niet waarmaken. Dus wat gaat ome Louie doen de vierde keer? .......Juist

2 september 2021 om 08:42

Ik vond van Dijk erg traag hoor, het lijkt alsof hij al weer op zijn oude niveau is maar niemand heeft hem nog echt getest he,, Ik hou mijn hart vast, ben bang dat deze kwalificatie niet gaat lukken. Ook niet met van Gaal

hahaha, van de vaart, klaassen en frenkie en de vrij waren de beste van deze wedstrijd, ja dat hij niet veel acties heeft gehad, ligt dat aan hem alleen? De noren waren gewoon scherper en slim bezig en di haaland kreeg te veel vrijheid ook door de vrij, al speelde deze goed.

Wat een rare cijfers Dumfries 6.7 ??? voor 1,20 sec. speeltijd, Dat is nap om dan zo hoog cijfer te geven.
Raar hoor

Klaassen is een beetje als de oude Dirk Kuyt. Hij blijft doordraven maar mist echt inzicht en verfijnde techniek. Alleen is Klaassen meer aanvallend en was Kuyt meer verdedigend. Maar allebij moeten ze gecoacht worden door de spelers om zich heen. Daarom zal Kuyt ook nooit een top trainer worden. Hij heeft gewoon 0 inzicht.

2 september 2021 om 08:55

Klaassen hoef je niet te coachen. Die heeft genoeg inzicht. Alleen geen verfijnde creatieve pass. Dat mist Klaassen echt en misten we gisteren tegen Noorwegen.

Klaassen is een nuttige speler, maar zodra hij vaker dan 1x de bal moet raken, heb je er niks aan. Het liefste voetbalt hij zonder bal. En dat is natuurlijk totaal het tegenovergestelde van vdVaart.

Ja dat klopt.Hij is meer net
als Jantje Peters van NEC.
Geeft geen pass waar een doelpunt voortkomt.

Tja Klaassen mist alles alles om als aanvallende middenvelder op internationaal nieuw te spelen. Handelingssnelheid, explosiviteit, kracht, techniek, overzicht..... Hij mist het allemaal en blijft hard werker over. En dat mag je een kwaliteit noemen van hem maar als je dat benoemt erken je eigenlijk dat het verder niks is. Ja leuk bij volksclubjes die gek zijn op "harde werkers"

Je kan gewoon niet spelen met Wijnaldum en Klaassen samen. Alle 2 dezelde spelers die ruimte nodig hebben om te draven, zwoegen en in de 16 te komen maar in balbezit heb je er compleet niks aan.

Ik vind wat dat betreft vd Vaart een openbarig als analist, zegt gewoon wat die vind in plaats van altijd "lichtpuntjes" zoeken. Hoe beschamend is als je zegt op tv als analist dat je hebt genoten van iemand die hard heeft gewerkt bij Oranje en daardoor fantastisch speelde...

Ben wel klaar met de softe aanpak van tegenwoordig. Zo'n Gakpo ook, die moet je direct helemaal de tering schelden bij de eerste goal waar die staat de dag dromen maar het is weer is "mag niet gebeuren maar kan gebeuren" gezever.

2 september 2021 om 10:50

Ik kan me niet vinden in jouw opsomming. Hij is niet snel, krachtig of explosief, maar Klaassen heeft juist een hoge handelingssnelheid, overzicht en een prima functionele techniek.

2 september 2021 om 12:26

Dat kan maar ik zie het niet en toch apart dat die met die hoge handelingssnelheid niet bij Everton aan de bak kwam en bij een degradant in Duitsland naar achteren werd gezet.

Hij is letterlijk bij Ajax gehaald als "slot op de deur" en ook bij Oranje hoorde je die onzin want in Duitsland deed hij dat zo goed....

Prima functionele techniek, ja leuk voor bij Pec Zwolle. Hard werken en functionele techniek... Ja dat is zijn de kwaliteiten die je nodig hebt op die positie.

Het is lachwekkend

2 september 2021 om 14:36

Hoge handelingssnelheid in de zin van de bal 1x raken en ruimte maken of 1-2tje aangaan. Niet de handelingssnelheid zoals in Engeland, de "ren je rot achter lange ballen" of diepgaande buitenspelers. Daar heb je andere geschikte spelers voor.

Van Hooijdonk en het Nederlands-11tal is ook 1 niveau.
Het doet maar wat, af en toe denk je het heeft wel wat. Maar na afloop denk je, waar heb ik naar gekeken of geluisterd.

van der Vaart zegt tenminste echt wat hij ziet of juist niet ziet.
Van der Vaart en Perez zijn pas echte analisten

Volgens Van der Vaart kun je ook alleen voetballen als je links bent en als een ouderwetse spelverdeler speelt. Een Klaassen die slim tussen de linies beweegt, veel energie brengt en scoort.. dat is dan niks

Ik denk dat Klaassen heeft wat er bij anderen mist. Het bloedfanatieke, de echte wil om te winnen, de strijd. Voor de rest heb ik voornamelijk laks voetbal van verwende jongetjes gezien. Ik ben het vaak wel eens met vdvaart, maar in deze niet. Ik vind het ook raar dat hij zegt dat ie onzichtbaar was, want Klaassen heeft bij balverlies constant lopen jagen en was erg nuttig. Maar je wint de wedstrijd niet in je eentje.

Ben het eens met rafael van der vaart; Klaassen in de omschakeling erg matig. Ik vond sowieso de omschakeling slap. Eerste kans van Haaland kwam door vreemde kopbal/balverlies Timber, hij was vervolgens veel te laat voor counterpressing. Hetzelfde met het eerste doelpunt Haaland; geklungel bij Memphis en wederom na zo’n fout weglopen alsof je de hond aan het uitlaten bent, geen counterpressing. Ik vond Blind in tegenstelling tot velen een vd betere spelers, heeft er voor gezorgd dat het niet een totale afgang werd, samen met De Jong overigens.

Als Dumfries gewoon die bal erin schiet in de laatste seconde dan was Klaassen een held. Was een heerlijk balletje van hem. Ik vond Klaassen ook niet slecht nee. In ieder geval niet de slechtste. Vd Vaart wil gewoon weer graag een afwijkende mening hebben.

Ik vond Klaassen samen met de Vrij de beste speler aan nederlandse kant.
Klaassen was fel in duels, pakte aardig wat ballen af. Stond altijd vrij, en scoorde nog een goal ook.

Dus waarom zou je dan kritisch op Klaassen zijn als de rest van je team compleet gefaald heeft? Pik dan de spelers eruit die compleet dramatisch waren en ga daar dan kritiek op hebben!

Als je Donny van de Beek niet in de basis heb staan dan zal je altijd moeilijk tot scoren komen!!

Helemaal eens. Klaassem loopt zowel wijnaldum als de Jong voir de voeten. En in de spits loopt hij ook alle ruimtes dicht. Voegt niets toe, is niet creatief. Enige pluspunt bij hem us het harde werken. Balans op middenveld is met Klaassen helemaal weg, komen telkens man te kort op het midden.

Men heeft het hier over creative 10 / de aanvallende ingestelde spelmaker, maar die hebben we helemaal niet. We hebben in dit lang welgeteld 1 (!!!) creative 10 opgeleid in ruim 10 jaar tijd van degelijk niveau (ziyech). Dat is, als er over nadenkt, echt krankzinnig voor een grote voetballand.

Van der Vaart vraag iets van Klaassen wat hij helemaal niet kan, maar zijn irritatie ligt vooral bij gasten als Pierre die simpele dravers heel groot hebben gemaakt in dit land. We zijn daarin helemaal doorgeslagen.

Wat een onzin allemaal, een bepaalde speler eruit lichten.
Klaasen heeft gedaan wat hij moet doen, er staan op het moment dat hij de kans krijgt om een doelpunt te maken!
Maar los daarvan, lijkt het wel of onze aanvallende middenvelder alles moet doen en kunnen. Creatief zijn, steekpasjes geven en scoren!
Maar volgens mij moeten de spitsen scoren en de middenvelders helpen in de aanval en verdediging, dus gewoon hard werken. Ik heb echter de spitsen maar bar weinig zien doen.

Met alle respect, maar als wij Erling Braut Haaland in de spits hadden staan, dan leek de rest daarom heen ook ineens goed. Dan was nederland gewoon een van de favorieten geweest voor welk toernooi dan ook met een Van Dijk, De Ligt, De Jong, Wijnaldum en een spits Haaland ...

2 september 2021 om 14:12

@afcdennis:
"maar los daarvan, lijkt het wel of onze aanvallende middenvelder alles moet doen en kunnen. Creatief zijn, steekpasjes geven en scoren!" Lol.. Ja, dat is wat een aanvallende middenvelder is. Los van het feit dat je een Ajax fan bent en zegt dat middenvelders hard moeten werken en aanvallers moeten aanvallen (lol!), klopt wat je zegt niet meer sinds 1920.

Elke grote land heeft minstens een creative, aanvallende middenvelder op het middenveld, behalve in Nederland. Die hebben wij niet, dus zijn we al 10 jaar internationaal intersant aan het doen over systemen, winnaarsmentaliteit, en lopers opal op het veld. En maar hopen dat niemand het merkt dat we op het punt staan om de 3e eindtornooi te missen in 10 jaar tijd.

2 september 2021 om 15:01Een aanvallende middenvelder die niet creatief is, maar er gewoon veel inschiet zoals Klaasen bij Ajax doet, voldoet gewoon aan de verwachtingen. Er zijn veel manieren om je spelers neer te zetten met hun kwaliteiten, en dat heeft niets met 1920 te maken, of welke generatie dan ook.

In jouw beperkte opvatting over voetbal kijk je blijkbaar naar een paar landen waar een dergelijke speler rondloopt, maar vroeger scoorden een wesley sneijder en een rafael van der vaart ook niet zoveel doelpunten hoor. Ze scoorden ze wel, maar lieten vooral anderen vaak scoren. Iedere speler heeft zijn specifieke kwaliteiten en in jouw beperkte visie ben je dus al kansloos als je geen veelscorende creatieve, met steekpasjes strooiende middenvelder heb.

Ik heb gisteren anders Noorwegen toch zonder zo'n speler ook heel gevaarlijk zien worden.
Overigens ben ik van mening dat we in Nederland moeten roeien met de riemen die we hebben, en dat betekent niet dat we er maar vanuit moeten gaan dat we ieder jaar een elftal hebben met spelers als Van Breukelen, Van Bronkhorst, Van Dijk, Koeman Van Aerle, Muhren, Cruijff, Van Bommel, Van Persie, Van Basten en Gullit....

In dat geval mag je inderdaad kritisch zijn als de aanvallende middenvelder er maar 1 scoort ... en niet creatief genoeg is.

2 september 2021 om 16:19

ik heb het niet over een loper die doelpunten maakt vanuit het middenveld, ik heb het over een middenvelder die het spel maakt met of zonder bal. Dat is wat een aanvallende middenvelder is. Dit is niet mijn menig. de speler die jij beschrijft is een loper. Die vooral zonder de bal goed is. Daar hebben we genoeg val in Nederland (wel van matige kwaliteit) helaas.

4 september 2021 om 21:19

Ik heb het ook nietover een loperã¢â‚¬â¦.. woord heb ik helemaal niet gebruikt. Klaasen is een aanvallende middenvelderã¢â‚¬â¦
jij beschrift een spelmaker â€⦠maar niet iedere aanvallende middenvelder is een spelmaker â€â¦
Maar nogmaals .. je hebt een bepaald beeld en je staat niet open voor andere definities van aanvallende middenvelders â€⦠dan is ht moeilik communiceren met je..

Een goed middenveld bestaat uit een creatieve man "frenkie" een loper "gini" en een sloper "klaassen" En volgens mij heeft Klaassen precies dat gedaan wat hij moest doen. Alvares is ook geen creatieve speler. Die moet je gewoon hebben om de boel te ontregelen en te slopen. Dan weer netjes ballen inleveren. Dus waar heeft Van de Vaart het over?

2 september 2021 om 14:22

frenkie is niet creative. Niet op dit niveau.
Klaassen een sloper.. Dit kan je toch niet menen? In welke wereld is Klaassen een sloper?
Wijnaldum is inderdaad een loper, maar een loper moet een hoge voetbal intelligentie hebben en Aanwezig zijn (dis verstoppertje spelen). Dat is Wijnaldum ook niet.

Het spel ontregelen en slopen doe je als zelf niet kan voetballen. En dan vooral tegen tegenstanders die veel beter zijn. Dus niet tegen Noorwegen.

2 september 2021 om 14:47

Niet op dit niveau, niet op zijn positie bedoel je volgens mij want anders snap je er bar weinig van. Frenkie staat niet voor niets op 6! V Gaal had wel gelijk, we missen creativiteit en tegelijkertijd was Noorwegen heel goed in het ontregelen van ons spel.

2 september 2021 om 14:54

Nee hoor, je leest het goed. Frenkie is geen creative speler die een wedstrijd openbreekt op dit niveau. Frenkie spelt heel leuk voetbal als een andere grote speler in aanvallende wijze de kar trekt op het middenveld.

Hij is simpel weg niet heel creatief. Daar heeft zijn positie op het veld niets mee te maken.

2 september 2021 om 15:04

En daarom is hij wel creatief bij Barca als 1 vd 2 vooruitschoven middenvelders. Frenkie moet zo ongeveer alles kunnen, van aanvallen tot in de verdediging staan en vervolgens weer de steekpass geven op de spitsen. Het gaat er om dat het team complementair is aan mekaar, en spelers die mekaar in hun kracht zetten. Daar zag je gister weliswaar weinig van terug bij NL elftal

2 september 2021 om 15:08

De invalbeurt van Malen deed de creativiteit gister wat dat betreft ook weinig goed, hij is ok in de kleine ruimte maar niet top, dat was gister ook weer te zien, zijn bal aannames en pogingen tot passeren waren soms om te janken. Daarnaast vond ik Timber niet uit de verf komen op Rb, stond veel te diep en probeerde een speler van Noorwegen de ruimte mee in te trekken om Berghuis ruimte te bieden, echter stond Berghuis meestal alsnog in dubbele dekking

4 september 2021 om 02:01

Creatief met kleedjes knippen misschien maar Frenkie is toch geen creatieve speler? Hij heeft een leuke dribbel en kan de bal goed in de ploeg houden en tikkies breed en terug geven maar dat noem ik niet direct creatief zijn

Als je zag hoe Klaassen de duels in ging, vaak een voetje er tussen kreeg en de energie die hij erin stopte, dan verdiende hij de titel "sloper". Dat heb ik bij Gini niet gezien. En als je met de punt naar achteren speelt, dan komt Frenkie niet 100% tot zijn recht. Het stond vaak stil te weinig beweging voorin waardoor steekballen uitbleven. Je zag het ook hoe ze in de wedstrijden verwijten naar elkaar maakte als de één niet goed stond of bewoog.

Je kan Til of Klaassen op de 10 positie zetten tegen Montenegro als ik pispaal van gaal zou zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
457 fans
Middenvelder, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren