KNVB openbaart riant salaris van Van de Ven bij VfL Wolfsburg

Woensdag, 1 september 2021 om 20:07Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:01

De KNVB heeft het vonnis van de eerder aangespannen arbitragezaak van Micky van de Ven en Mino Raiola jegens FC Volendam vrijgegeven. Daaruit blijkt dat de twintigjarige verdediger logischerwijs niet uitsluitend om sportieve redenen per se de Keuken Kampioen Divisie-club wilde verlaten en bij VfL Wolfsburg wilde tekenen. In het vonnis wordt het exacte maandsalaris bij zowel FC Volendam als de Bundesliga-club vrijgegeven en de verschillen zijn immens.

Van de Ven wilde door middel van de arbitragezaak een transfer naar VfL Wolfsburg, dat twee miljoen euro op tafel wilde leggen, forceren. De centrumverdediger beriep zich op de kans op aanmerkelijke financiële en sportieve verbetering bij de club van trainer Mark van Bommel én een verstoorde arbeidsrelatie met FC Volendam. Van de Ven wilde op basis daarvan zijn contract laten ontbinden, maar de arbitragecommissie zag daar geen enkele aanleiding toe. Later kwamen de clubs alsnog tot een vergelijk over een transfersom van 3,5 miljoen euro voor de verdediger.

Van de Ven stond bij FC Volendam voor 4.500 euro bruto per maand op de loonlijst en zou komend seizoen, 2022/23, naar een maandelijkse vergoeding van 5.000 bruto gaan. Het maandsalaris van de verdediger bij VfL Wolfsburg is niet misselijk, ervan uitgaande dat club en speler de handen hebben geschud op basis van het eerste akkoord. Van de Ven staat nu voor 80.000 euro bruto per maand op de loonlijst van de club van Van Bommel en Wout Weghorst.

De flinke financiële verbetering werd ook door Raiola en de andere vertegenwoordigers van Van de Ven aangevoerd tijdens de arbitragezaak, maar FC Volendam kwam als winnaar uit de strijd en ging enkele dagen later akkoord met een hoger bod uit Duitsland en een, onbekend, doorverkooppercentage. Van de Ven tekende een contract voor vier seizoenen.

De centrumverdediger annex linksback doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en brak in 2019 door in het eerste elftal. In totaal staat hij op 48 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 2 doelpunten en 2 assists produceerde. Van de Ven werd verkozen tot Beste Talent van de afgelopen jaargang in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij met zijn ploeg zesde werd. In de play-offs werd verloren van NAC Breda.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door rob81)

Holy .... wat een enorm verschil. Nou snap ik ergens wel dat hij zo graag weg wilde, zoiets is gewoon enorm en hier zou iedereen moeilijk voor doen.

1 september 2021 om 20:42

Haha mooi hè. Iedereen m eerst compleet af maken omdat ie die arbitrage zaak was begonnen. En nu ineens begrijpt iedereen hem🤣

1 september 2021 om 21:44

Nee ik begrijp het nog steeds niet. Want achteraf blijkt men moeilijk deed om niks VFL licht om 1 miljoen echt niet wakker.
Bij Feyenoord zou dat bedrag zelfs na 2 jaar verdienen als hij basispeler is.
Je club zo tegen de muur zetten tereijl die kans wel weer komt.
Het is gewoon goor.

1 september 2021 om 22:13

Wat een onzin, hoe vaak gaat zo’n speler van volendam naar wolfsburg? Praktisch nooit. Hoevaak komt de kans voor dat je je salaris kan verzestienvoudigen? Praktisch nooit!
Als jij deze kans krijgt ben je morgen toch ook vertrokken bij je werkgever.
En als je dat niet doet vind ik je niet slim

1 september 2021 om 23:06

Als iets zeker is in de voetballerij is dat niks zeker is. Dus je weet ook niet of er een nieuw bod komt. Legio voorbeelden hier van.
Daarnaast kan het een miljoen verschil zijn tussen eerder bod en geaccepteerde bod. Mis vroeg Volendam eerder veel meer.
Ik snap niks van deze arbitrage uitspraak.
Zowel sportief als financieel een reuze verbetering.
Laten we het omdraaien, een club die speler tegen houd om elders zijn maandelijks inkomsten te vervoudigen met 16.

Van 60k per jaar naar een klein miljoen. Hoe zou je zelf zijn

1 september 2021 om 20:22

Precies, helemaal als je weet dat het leven van een prof voetballer +- 15 jaar duurt..

Mooie stap financieel, en hopelijk voor hem ook sportief !

1 september 2021 om 20:36

Maar daarna kunnen ze toch ook nog wat doen? Het is niet zo dat ze na hun 35e niets meer kunnen in de maatschappij. Niet dat ik niet snap dat hij dit graag wil hoor, gelijk heeft hij. Maar dat argument vind ik altijd zo onzinnig

1 september 2021 om 20:43

Bobiku. Met een maatschappelijke baan verdien je alleen wel wat minder dan een gemiddelde profvoetballer, dus niet gek dat die in deze jaren willen binnen lopen zodat ze daarna meer vrijheid hebben in het leven toch?

1 september 2021 om 22:48

Burwatri, natuurlijk is het verschil groot en zou iedereenndienstap maken. Maar het gelul dat een werkzaam leven van een voetballer maar een 15 jaar duurt is gewoon gelul. Er is niks wat hem tegenhoud om daarna gewoon normaalnwerk te zoeken hoor. Fijn voor ze als dat niet meer hoeft, maar als het wel moet kunnen ze gewoon aan de gang.

1 september 2021 om 20:27

En die 60k is zelfs nog bruto he haha, kun je nagaan wat een modale salarissen er in de KKD betaald worden. Geen wonder dat dat soort gasten graag naar het buitenland gaan.

1 september 2021 om 20:33

60 k is bijna twee keer modaal en vind ik nog een heel aardig salaris voor een beetje tegen een bal aantrappen.

1 september 2021 om 20:37

'Een beetje tegen een bal aan trappen,' ja, maar hij moet er daarnaast heel veel voor doen en laten

1 september 2021 om 20:45

Beetje tegen een bal aan trappen vind ik persoonlijk een hele domme opmerking Het is veel meer dan dat. Enig idee wat je er voor moet doen? En vooral laten?

1 september 2021 om 20:46

60k is 1,5x modaal 😉 Uiteraard beetje dik aangezet maar je snapt m'n punt. In de glamour geld wereld van het voetbal is 60k bruto een relatief schijntje. Want hij zal niet bij de onderkant van de salarisschaal van de KKD zitten.

1 september 2021 om 20:47

Er zijn genoeg voetballers die er niet veel voor doen en laten hoor, dat valt allemaal reuze mee. 1 a 2x per dag trainen en op je voeding letten is zo zwaar niet als je dat wil vergelijken met een baan van 40 tot 80 uur per week en gemiddeld verdienen.

1 september 2021 om 21:08

Haha ik gok dat topsport bedrijven toch wel iets intensiever is als de meeste beroepen waarbij je 40 tot 80 uur in de week in de week maakt hoor.

1 september 2021 om 21:10

Fysiek misschien wel ja. Maar op mentaal vlak is het niet te vergelijken.

1 september 2021 om 21:40

Je vergeet dat zij altijd fit moeten zijn, nauwelijks vakanties hebben, geen vrije weekenden zoals de 'gewone' werkende man en alles wat ze doen onder een vergrootglas ligt. Prima, als de beloning er naar is, maar ik zou dit niet voor 60k per jaar willen persoonlijk. Voor 1 miljoen per jaar daarentegen zou ik e.e.a. wel willen opofferen..

1 september 2021 om 23:13

Welke werknemers in loondienst heeft een contract van 80uur?
En die persoon die 80uur werkt. Zit zeker achter bureau en delegeert?
En voor de topsporters is het wel meer dan alleen trainen en op voeding letten.

1 september 2021 om 23:46

Je vergeet dat zij een zorgeloos leven hebben en alles tot in de puntjes wordt geregeld. Vrije weekenden maar als je je druk maakt of je t allemaal wel rond kan breien aan t eind van de maand dan is zo’n weekend niet zo vrij als die avonden vrijaf die zij hebben.

2 september 2021 om 04:23

Juist andersom. Degene die delegeert werkt lekker vanuit kantoor met 40 uur. Degene die hij delegeert maken 80 uur. Nee en dit staat uiteraard niet zo op contract, maar bij ons was 60-70 uur per week tot een paar jaar geleden vrij normaal.

Ja dat wel een aardig verschil. Daar zou ik oom een rechtzaak voor aanspannen

Vind het wel interessant zo inkijkje in salarissen. Moet ze vaker doen

1 september 2021 om 21:00

Dat mis ik een beetje van het Duitse Sportbild tegenwoordig. Die hadden in het verleden inzage in contracten van spelers (kopieetje ergens gevonden bij een fax of zo of blijven liggen op het kopieerapparaat vermoed ik) en daarin stond dan het salaris, eventuele bonusregelingen, etc. in detail beschreven. Erg leuk om door te nemen...

1 september 2021 om 23:16

De KKD is absoluut geen vet pot. Vd Ven behoorde met zijn salaris bij de top meest verdienen.
Het is ook niet gek dat vele spelers keuze maken om bij de amateurs te gaan. Vaak betere verdiensten plus een baan.

das een groot verschil zeg lol, ook best interessant

Mag ik wat op tafel leggen. Is dit niet gewoon wanbeleid van een club als Wolfsburg? Als je zo'n gozer 15k, hooguit 20k per maand aanbied. Dan maakt hij toch ook zo'n overstap? Je hebt de naam mee, de competitie mee en je legt al 3.5 miljoen neer voor Volendam. Dan ben je jezelf toch aan het beroven door zo'n speler 80k per maand aan te bieden of zie ik iets over het hoofd?

1 september 2021 om 21:24

Ik denk dat ze binnen profclubs ook met salarisschalen werken obv status binnen de selectie. Als van den Ven de de helft minder krijgt dan een andere vergelijkbare speler binnen de selectie, dan voelt hij zich alsnog tekort gedaan.

1 september 2021 om 21:48

Maakt dat het niet juist erger? Dat er dus meer spelers als Van der Ven zijn die zo goed als automatisch zoveel verdienen?

1 september 2021 om 22:31

Automatisch? Het is een redelijk groot talent volgens mij, anders kom je daar niet terecht. De startsalarissen bij Wolfsburg zullen een stukje hoger liggen dan in de eredivisie.

1 september 2021 om 22:56

Amen, voetbalwereld is ziek.
En de zaakwaarnemers doen er rustig aan mee, eigenlijk komt het door hun hebberigheid.

1 september 2021 om 23:21

Of clubs hebben jaren lang spelers te weinig betaald ten opzichten van kwaliteit in inkomsten. Vd Ven zal denk ik laagst betaalden speler van de selectie zijn

Dit is van bovenmodaal naar simpelweg rijk. Dan is de heisa ook wel te billijken. Hij kan na dit contract financieel onafhankelijk zijn.

Nou ik zou het ook wel weten. We vergeten soms weleens dat de topcompetities in Europa ook al flinke bedragen overmaken aan mindere goden. Dat gebeurt niet alleen in China en in de zandbak.

Raiola en van der Ven waren er zelf bij toen ze het contract met Volendam tekenden.
Moet je nu Niet zeuren als de clubs meer geld willen.
Had je maar een vertrek of verkoop clausule erin moeten zetten.

1 september 2021 om 23:25

Dan laat je als werkgever echt van je goede kant zien. Je weerhoud je medewerker een vermenigvuldiging van 16x van zijn huidige salaris. Zal ook lekker motiverend werken.

Haha begrijpelijk dat hij de bank van Wolfsburg verkiest boven de bank van Feyenoord.

960k in een jaar is de top volgens mij bij Feyenoord dus daar zou hjj waarschijnlijk max de helft hebben verdiend.

1 september 2021 om 23:28

Denk dat zijn eerste contract bij Feyenoord rond de 3a4 ton zou zijn geweest. Komt redelijk in de buurt van jou inschatting.
Maar dan moet stappen zetten om door te groeien naar de top salarissen van Feyenoord.

2 september 2021 om 01:55

960k is niet de top bij Feyenoord. Jorgensen stond voor 1,7 miljoen op de lijst en Berghuis voor nog meer. Jongens als Malacia, Haps (voor z'n vertrek), Geertruida en Kokcu verdienen allemaal rond de miljoen per jaar (800 tot 950k).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
W. WeghorstAanvaller83
K. CasteelsKeeper80
L. NmechaAanvaller72
D. LukébakioAanvaller50
R. BakuVerdediger82
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

271 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Wout Weghorst heeft corona en mist Champions League-duel

Wout Weghorst is besmet met het coronavirus en moet in quarantaine, zo meldt zijn werkgever VfL Wolfsburg. De spits van de Bundesliga-club mist daardoor de Champions League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren