Haps kwam in ziekenhuis terecht: ‘Ik was mentaal en fysiek zo gebroken’

Woensdag, 1 september 2021 om 15:34Rian Rosendaal • Laatste update: 18:20

Ridgeciano Haps is woensdag zeer openhartig met een verhaal op zijn Instagram-pagina. De linksback, die Feyenoord dinsdag inruilde voor Venezia, kijkt terug op een zeer zware periode buiten het veld. Anderhalf jaar geleden werd bij de vader van Haps longkanker geconstateerd. Het vreselijke nieuws was een flinke aanslag op de mentale en fysiek gesteldheid van de bij Feyenoord vertrokken vleugelverdediger. Haps belandde in het ziekenhuis en miste uiteindelijk twaalf officiële wedstrijden van de club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

En mensen maar onzin verspreiden over dat hij in de gevangenis zou hebben gezeten, ongelooflijk. Jammer dat het hem zo tegen heeft gezeten bij Feyenoord. Was echt een potentiële Oranje speler

1 september 2021 om 16:05

Vandaar dus dat de lach er niet meer was. Het was overduidelijk dat er iets niet klopte.

1 september 2021 om 16:13

Er wordt wel eens vergeten dat topsporters ook maar mensen (kunnen) zijn. Alsof je met een salaris van een miljoen opeens harder kunt rennen, alsof je je (ongefundeerde) kritiek niet aan mag trekken etc. Kevin Hofland werd bij Feyenoord ook afgebrand om zijn prestaties, maar vergeten werd even dat zijn zoontje doodziek was. Logisch dat Haps niet lekker in zijn vel zat.

1 september 2021 om 16:19

Mijn eerste gedachte. Prof voetballers zijn ook gewoon mensen en hoeven echt niet alles in de publiciteit te brengen wat ze bezig houdt. Mensen kunnen het blijkbaar op de een of andere manier niet hebben en gaan dan hun eigen nieuws verzinnen,
Blij voor Haps dat het goed met zijn vader is afgelopen.

1 september 2021 om 18:15

Het grote probleem is de media die clicks en aandacht belangrijker vinden dan de waarheid. Het is niet heel vreemd dat mensen dergelijke geruchten voor waarheid aan kunnen nemen, maar het is wel gek dat een journalist bewust een leugen verspreidt zonder het menselijke aspect erin te betrekken. Vrijheid van meningsuiting is prima, maar ik vind dat we weleens kritischer mogen gaan kijken naar medialand. De problemen die daaruit voortkomen betrekken zich lang niet alleen tot voetbal of sport, maar in dit geval hebben we het over een voetbalartikel.

Man man wat een ellende heeft deze man gehad.
Ik blijf hem echt super goed vinden hoor.
Als hij fit was gebleven had Malacia niet in het team gekomen en was dit gewoon de linksback van het Nederlands elftal geworden.
500.000 is echt een lachertje voor hem

Ik ben zo blij voor Haps dat hem nog een kans is gegund, zelf weet ik er alles van. Maar ik heb helaas mijn vader verloren aan longk***. En ik was een jaar van het padje, ook een van de redenen dat ik altijd een zwak zal hebben voor Ihattaran. Zelf was ik 18 bijna net zo jong als hij was, dan al je vader verliezen is erg traumatisch en pijnlijk. Haps het gaat je goed met de familie, en natuurlijk in ook in Italië. 🙏🏾

1 september 2021 om 15:53

Heftig man en voor mensen die dit niet meemaken bijna niet te bevatten.
Goed dat je herpakt pak.

Haps is gewoon te goed om op de bak te zitten hoop echt dat hij fit blijft en seizoen kan spelen.

1 september 2021 om 16:33

Bliek zeker heftig man, er is niks ergers denk ik dan het verliezen van ouders of een broer/zus. Trouwens het was wel voor mij het bewijs dat vrouwen sterker zijn dan mannen, mentaal dan voornamelijk. Zij kon toentertijd gelijk door met alles. Het is hard maar het leven gaat altijd door, je kan niet in treurnis blijven hangen. Haps was voor mij de linksback van Oranje, in zijn tijd bij Az was hij onnavolgbaar. Ik gun hem ook zijn revanche, en zo zie je maar weer het doet heel veel het kan doen met een mens.

1 september 2021 om 17:08

@sulejmanii

Bedoel je dat je moeder sterker was dan jij? Wees niet te hard voor jezelf, jij was 18, zij een volwassene met meer levenservaring. Dat bewijst verder niks over man en vrouw. Ik ken ook iemand uit een gebroken gezin waar de man goed functioneert en zijn zus er aan onderdoor is gegaan. Iedereen is anders.

1 september 2021 om 19:38

Vernon ik bedoelde vrouwen in het algemeen, vind ik wel sterker dan mannen. Mentaal gezien, zeker ook in het opvoeden van kinderen alleenstaand. Het vader en moeder kunnen en moeten zijn, uitzonderingen daargelaten natuurlijk want er zijn zat vaders die dat ook doen en kunnen. 🙂

1 september 2021 om 15:56

@sulejmanii heftig om te horen man, sterkte nog gewenst ben ook blij voor haps dat ie nog 1 kans krijgt na alle ellende met hem, vind hem echt een goeie speler is geloof ik nog best jong wie weet ontwikkelt die zich heel goed,

1 september 2021 om 16:41

Messi123 zeker man, bedankt voor de goede wensen! Haps is een goede speler die door een moeilijke periode is gegaan, ik hoop ook dat hij zich top doorontwikkeld.

1 september 2021 om 16:47

@sulejmanii graag gedaan man, ik heb er ook idd alle vertrouwen in dat ie zich top kan blijven doorontwikkelen, Fijne week gewenst bro maak er iets leuks van

1 september 2021 om 15:59

Sterkte nog steeds man. Zulke dingen zijn denk ik niet echt mogelijk om écht te begrijpen wat het met je doet. In principe zal er altijd een leegte zijn lijkt me. Bij Ihattaren erg benieuwd naar zijn kant van het verhaal. Sneu voor Haps ook om dan te lezen dat die in de gevangenis zou zitten. Hij was dus echt ziek. Ik snap aan de ene kant dat hij het allemaal niet deelt, maar aan de andere kant als hij deze situatie met zijn vader zou hebben uitgelegd lijkt mij dat de fans het dan beter begrijpen en niet gaan speculeren. Wat me dus fijner lijkt als je in zo een situatie zit. Maar goed, ik heb het geluk nog nooit zoiets heftigs meegemaakt te hebben.

1 september 2021 om 16:21

Justin, dat blijft dus altijd de overweging van de speler en dat is blijkbaar voor elk mens anders.

1 september 2021 om 16:25

Nee dat snap ik, dat moest eigenlijk de conclusie zijn van mijn laatste zin, had dat er wel bij kunnen zetten. Uiteraard heb ik er totaal geen verstand van wat het leven en de aandacht die horen bij een leven als voetballer met een mens doet, het is eigenlijk niet menselijk om zo onder een vergrootglas te leven, of met mensen aan je voeten. En tuurlijk is dat voor iedere speler anders, en hij hoort eigenlijk ook totaal geen rekening te houden met wat supporters er mee doen verder. Laten we blij zijn dat zijn vader er nog is en hij nu in het mooiste shirt van de wereld speelt.

1 september 2021 om 16:46

Amen !

1 september 2021 om 16:47

Justin thanks man! Precies wat je zegt, die leegte gaat nooit weg. Je gaat er gewoon steeds beter mee om, maar het gemis blijft ook hoor. Verjaardagen, diploma uitreikingen, kerst, eerste ritje in de auto met mijn vader. Al van dat soort dingen raken je het diepst, dat was tenminste bij mij zo. Iedereen is natuurlijk anders inderdaad, en uitzonderingen daargelaten. Het was waarschijnlijk moeilijk voor Haps om zijn gevoelens te uiten, maar ik denk dat hij het juiste heeft gedaan nu. Er heel veel over praten heeft mij ook veel geholpen. Wees dankbaar het leven is zo kwetsbaar, en geniet van alle momenten met je loveones.

1 september 2021 om 16:48

@justin: Feyenoord en Advocaat hebben toen ook gezegd dat er iets met Haps was, en dat dat zeker niet iets met de gevangenis was. Je mag geen prive zaken openbaar maken, en dat heeft men goed gedaan toen. Het was/is aan Haps om het bekend te maken. En dat heeft hij bij deze gedaan. En degene(-n) die schreven en geloofden dat hij in de bak zat moeten zich diep, zeer diep schamen.

Ik ben blij dat het goed gaat met Haps sr en dat Haps nog lang met zijn vader kan verder leven.

1 september 2021 om 17:04

Ik denk ook dat Haps er goed aan heeft gedaan. Mooi dat je zoiets kan delen Sulejmanii, zien we ook nog iets menselijks hier

1 september 2021 om 17:09

@justin, maar het was eerst nog onduidelijk of zijn vader het zou redden. En hij had het zelf moeilijk. Dan deel je dat niet direct met de hele wereld. Hij deelt het nu alles weet goed is. Dat is een stuk prettigere omstandigheid.

1 september 2021 om 17:10

@FR Ronnie ik heb dat hele verhaal over de gevangenis gemist. Schande inderdaad. Hoe durf je over dat soort dingen te gaan speculeren. Dit toont maar weer aan wat voor goede redenen er kunnen zijn voor mensen (en dus ook voetballers) om niet altijd open kaart te spelen.

1 september 2021 om 16:22

Heftig verhaal en modig dat je dit deelt. Ik weet niet hoe lang het geleden is, maar wens je sterkte. Iedereen verdient het zijn (har) ouders zo lang mogelijk bij zich te hebben en 18 jaar is geen leeftijd om een ouder te verliezen.

1 september 2021 om 16:52

NJfromVOL thanks man, ik was toen 18 jaar. En nu ben ik inmiddels 32 jaar alweer, dus het is echt een hele tijd geleden. Maar toen was ik echt 3 kwart jaar tot een jaar mijzelf niet, en even de weg kwijt. Ik had zoveel moeite met realiteit, nog zoveel met mijn vader willen doen. Wat ik net al zei, vooral echt de kleine dingen man. Eerste ritje in de auto met je pa, maar ook samen mannen dingen doen. Hem opa zien worden, er is zoveel op te noemen. Echt een ieder wil ik meegeven, om te genieten van zijn of haar geliefden. Het leven is gewoon te kwetsbaar en onvoorspelbaar. Maar geef ook aan dat je van iemand houdt, waardeert of lief hebt.

1 september 2021 om 16:58

Mooi gesproken en dat vergeten we nogal eens als we hier ons met zijn allen druk zitten te maken om een lullig spelletje. Voetbal is echt een bijzaak.

1 september 2021 om 17:08

I feel you, mijn moeder is ook gestorven aan longk…… het is nu 4 jaar geleden maar soms als ik mijn kids zie spelen dan denk ik nog steeds shit er is nu een persoon op de wereld minder die van jullie hou.

1 september 2021 om 19:40

Thanks kerel, voetbal is voor ons de mooiste bijzaak. 😁

1 september 2021 om 19:41

Ryan stay strong, en houd je vast aan alle mooie momenten die je hebt gehad. En vertel je kids ook hoe geweldig ma was, aan iedereen die hetzelfde lot als ons heeft gehad. Of ik je nou ken of niet, voel ik een connectie. En inderdaad geen enkele vrouw houd zoveel als je ma van je hield. One love🙏🏾

1 september 2021 om 16:57

@sulejmanii: Sterkte man. Ik voel ook mee met mensen die een ouder op jonge leeftijd zijn kwijt geraakt, zoals en ook een Ihattaren. Mijn vader daarentegen heeft me verlaten voor een nieuwe vrouw, die vond hij belangrijker dan zijn 3 kinderen en zodoende ben ik zonder vader opgegroeid. Voor die man heb ik geen gevoelens, helemaal niks. Ik ben echter mijn schoonvader , die ik als een vader beschouwde, te vroeg aan deze ziekte verloren en nog heel vaak denk ik “ was je nog maar hier om van dit moment te genieten” of dat ik iets wil vragen aan hem.

1 september 2021 om 19:45

Hi Ronnie, thanks voor je berichtje man! Er is zijn zoveel verschillende soorten situaties, jouw situatie die je schetst is ook vreselijk en iets waar je niet voor gekozen had. En eigenlijk had jij hem ook verloren terwijl hij nog in leven is! Ik zou ook 0 gevoelens hebben in jou situatie, je staat echt volledig in je recht. Drie van je kinderen in de steek laten voor een vrouw! Ik kan er niet bij met mijn hoofd. Probeer te koesteren dat jouw schoonvader wel als een echte vader optrad, en denk aan jullie mooie momenten. En denk ook dat hij ongetwijfeld had gewild, dat jullie je best doen om gelukkig te blijven en gezond. De leegte zal helaas blijven. One love.. 🙏🏾

1 september 2021 om 21:01

@sulejmanii: zoals jij het stelt, zo heb ik het ook gedaan. Voor veel mensen klink het hard, maar ik kan geen gevoelens opbrengen voor mijn vader. En mijn schoonvader en ik hadden meteen een klik toen we elkaar zagen.

Wat ik zo moeilijk vind is dat je tegenwoordig direct moet omschakelen en je gevoelens moet verbergen, want je moet gelijk weer presteren in de maatschappij, school, de club enz.rouw verwerking is een vies woord geworden. Zie Ihattaren, hoe hij op Vz en andere fora verketterd wordt.

Jij in ieder geval heel veel sterkte, koester de momenten en de mensen van wie je houd en om geeft..

Er zullen zich verschillende mensen achter zijn oren moeten krabben!! Wat een ongeloofelijke donkerzijde van Social Media is dat zeg, het verspreiden van een complete leugen. Hoe hebben we Haps genoemd, waarvan hebbe we hem allemaal beschuldigd? En wat is de verdomde realiteit... triest. Het is niet tegen te houden, maar er moet strenger tegen op getreden worden. Met een verificatie of iets dergelijks. Dat dit nog kan!

Mijn eerste reactie was een van opluchting. Dit is pas mooi nieuws.
Klasse Haps dat je dit nu met de buitenwereld deelt. Jullie gebeden zijn verhoord!!
Ik wens je heel heel veel succes in je verdere carrière.

ik was opgelucht dit is goed nieuws, haps hoop dat je er snel weer boven op komt, wens je een mooie carriere toe

Zo dat is dan ook meteen duidelijk, speelde dus wel even wat meer dan er door sommige mensen werd gesuggereerd. Vind alleen termen als overwinnaar/winnaar of strijder vaak met de ziekte kkr niet helemaal gepast. Dit suggereert dat iemand die het niet redt niet genoeg gevochten heeft of een loser is. Wat met de vreselijke ziekte wat kkr heet natuurlijk niet helemaal het geval is en het voornamelijk geluk hebben is.

Potjandosie, fase 3 en ook nog overleven. Dan mag je echt wel in je handjes knijpen qua geluk. Wat ontzettend fijn voor Haps dat zijn vader deze kloteziekte heeft overwonnen!

Zelf heeft mijn moeder ook 2x k*** gehad, darm en longk*** en ze heeft het gelukkig ook overleefd. Helaas heeft ze ontzettend veel moeten inleveren maar ze is er nog. En het feit dat ze ook oma nu is geworden maakt haar heel gelukkig.

Hopelijk kan Haps nog heel veel jaar samen met zijn vader genieten in goede gezondheid.

Mijn vader was jarenlang ernstig ziek voordat hij helaas kwam te overlijden. In die jaren niet makkelijk gehad omdat de zorg ook voornamelijk op mijn schouders kwam. Mentaal en fysiek slopend. Had helaas ook nog eens een werkgever die vind dat je na 2 dagen rouw weer moet gaan presenteren alsof er niets aan de hand is. Ik kan me voorstellen dat hij er heel erg mee zat. Ben blij voor hem dat zijn vader het heeft gered.

Blij dat het nu beter gaat. Het is ontzettend triest hoe het gelopen is op zowel sportief als persoonlijk vlak, maar ik had nooit het idee dat iemand hier iets aan kon doen.

Wens hem het beste in Italië in dat mooie tenue van Venezia.

En nou hopen dat die lekker gaat knallen bij deze mooie club. Ik hoop echt dat ze in de Serie A blijven, Zou leuk zijn als die zijn oude vorm terug krijgt. Want het is een prima back in goede doen

1 september 2021 om 17:25

Hapsie succes jongen je hebt het verdiend. Ik vond je altijd een goede correcte speler.

Moet denken aan al die comments hier op VZ met verdachtmakingen. Derksen had daar ook zo zijn hand in. Verschrikkelijk. Respect dat hij zo openhartig is.

Besef me nu hoe triest het is dat mensen riepen; hij heeft iemand mishandeld. Hij zit vast etc. Geef aub een mening waar het nodig is, maar op sommige geruchten hoef je geen olie op t vuur te gooien. Als je z’n verhaal hoort, dan zouden die onzin verhalen hem misschien ook hebben geraakt. Ipv het sterkte te wensen in z’n periode en snel terug te zien. Wordt er al gauw in hele negatieve wijze gedacht. Mooi dat hij dit naar buiten brengt. En hoop dat mensen die ook maar wat riepen zich schamen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren