L'Équipe: Feyenoord weigerde dinsdagavond bod van 2,5 miljoen

Woensdag, 1 september 2021 om 11:02Yanick Vos • Laatste update: 11:20

Feyenoord heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt een streep gezet door een transfer van Francesco Antonucci. Volgens L’Équipe had Troyes 2,5 miljoen euro over voor de 22-jarige middenvelder. Technisch directeur Frank Arnesen heeft dit volgens de berichtgeving geweigerd.

Dinsdagavond zou Troyes, de hekkensluiter van de Ligue 1, het miljoenenbod hebben neergelegd bij Feyenoord. Arnesen werkte niet mee aan het vertrek en zodoende blijft de Belgisch jeugdinternational in ieder geval tot aan de volgende transferperiode speler van Feyenoord. Zijn contract in De Kuip loopt door tot aan de zomer van 2024. Dit Eredivisie-seizoen deed hoofdtrainer Arne Slot nog geen beroep op de middenvelder.

In de sloturen van de transfermarkt had Troyes wel succes in de onderhandelingen met Manchester City. Zowel Philippe Sandler als Patrick Roberts maakt het seizoen op huurbasis af bij de club uit de Ligue 1, zo maakten de clubs via de officiële kanalen bekend. De deal tussen Manchester City en Troyes is geen verrassing, daar de Ligue 1-club tot de City Football Group-behoort.

Voor Sandler komt zijn verhuur evenmin als een verrassing. De 24-jarige Nederlander werd drie jaar geleden door Manchester City overgenomen van PEC Zwolle, maar tot op heden speelde hij slechts twee duels voor de hoofdmacht. Sandler werd twee seizoenen geleden tijdelijk gestald bij Anderlecht, waar voormalig Citizen Vincent Kompany voor de selectie staat. Hij kwam tot elf duels voor de Brusselaars. De voorbije voetbaljaargang ging vrijwel volledig aan hem voorbij door een operatie aan zijn enkel. Hij speelde aan het eind van het seizoen nog wel enkele wedstrijden voor het jeugdteam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door boris19)

Hoe durft Arnesen dit te weigeren met de financiële situatie waar Feyenoord zich in bevind die heeft echt een goed gesprek nodig met een sterk bakkie koffie deze ochtend!

1 september 2021 om 11:27

Een week geleden werd hij nog opgehemeld...

1 september 2021 om 11:37

Dat word hij nog steeds…

1 september 2021 om 11:29

Financiële situatie is al behoorlijk opgelost hoor. Het salaris huis is flink verminderd en er staat genoeg kapitaal op het veld. Nu is het zaak deze lijn door te trekken en over 3 jaar de vruchten ervan plukken.

1 september 2021 om 11:41

als je Dessers als spits haalt, dan is er nog iets niet in orde met je financiële situatie

1 september 2021 om 11:44

Dessers huren met optie tot koop is nog niet eens zo'n gekke deal. Beter als Dost of die spits van Sporting voor 4 miljoen anders ( Sporar ). Zo kan je Bannis rustiger brengen, Bozenik kan laten zien wat hij in huis heeft en tot die tijd heb je Linssen en Dessers. Op dit moment is het financieel nog niet 100% maar ze zijn toch wel goed aan de weg aan het timmeren.

1 september 2021 om 12:09

Ik heb niet de illusie dat Bannis door gaat groeien tot een basisspeler die waarde toevoegt zolang hij bij Feyenoord blijft. Die moet echt de Vincent Janssen route nemen. Uren maken in de KKD en dan doorgroeien.

1 september 2021 om 12:30

Ik ben benieuwd naar de jaarcijfers van Feyenoord.
Ik denk eigenlijk dat ze er heel beroerd voor staan. Het lijkt me niet waarschijnlijk dat ze over het afgelopen jaar winst hebben gedraaid en de 2 seizoenen daarvoor was het verlies 6.5 en 5miljoen per jaar.
Ik weet ook niet of het salarishuis echt veel lager is geworden. Er zijn natuurlijk een paar grootverdieners weg, maar de vervangers als Til, Alireza, Dessers en Reiss zullen ook niet goedkoop zijn.

1 september 2021 om 12:37

Er zijn 21(!) spelers vertrokken dit seizoen, de cijfers kunnen/hoeven ook nog niet felgroen te zijn dit jaar. De bezem moest gewoon door de selectie en dat is gebeurd. Ik vertrouw op het 3-4 jaren plan, dan kunnen we conclusies trekken.

1 september 2021 om 13:51

@Nederland79, ook jij moet begrijp waar Feyenoord vandaan komt. Dan is de financiële situatie wel degelijk een verbetering.

1 september 2021 om 13:54

Denk dat het gros van de betaaldvoetbalclubs geen rooskleurige cijfers kan schrijven over het laatste jaar, is nogal een understatement..

1 september 2021 om 15:02

Als Bozenik daar laat zien wat hij in huis heeft, lichten ze de optie tot koop

1 september 2021 om 11:31

Belgisch jeugd international schijnt hij te zijn. Belgie, naar mijn weten nr 1 op de lijst de laatste jaren. Prima gedaan bij Volendam. Waarom nu al verkopen voor dat bedrag?

1 september 2021 om 12:18

Is bij Ajax mislukt

1 september 2021 om 12:39

Hoezo mislukt bij Ajax?
Antonucci ging voor 2,5-3 miljoen vanuit de jeugd naar monaco en is daarmee meen ik nog altijd record houder voor de duurste jeugdspeler die werd weggekocht bij Ajax (om in de jeugd elders te gaan spelen).

Ik zou het bod eerder aannemen omdat hij inmiddels 22 is, dit jaar niet in de plannen van Slot voor komt en hij nog nooit hoger heeft gespeeld dan de KKD.

1 september 2021 om 13:29

Antonucci komt niet in de plannen voor van Slot? Heeft die dat gezegd?
Want volgens mij is hij een uitstekende backup voor zowel Til als Sinisterra.
Als backup zal die ook gewoon genoeg minuten maken.
De reden dat ie tot nog toe niet heeft gespeeld komt omdat ie geblesseerd is.

1 september 2021 om 11:34

Waarschijnlijk is het geweigerd omdat de spoeling al heel dunnetjes is bij Feyenoord. Daarnaast zullen er vast ook andere factoren zijn geweest om het bod af te slaan (jeugd international België, talentvol, toekomstperspectief etc.). Ik snap de keuze om dat bedrag te slaan enigszins wel.

Hmm 2,5 mil is toch een no-brainer...Na dit seizoen met weinig spelen is die dit nooit meer waard

Dit moet je gewoon aannemen man. Heeft nog geen enkel inbreng gehad en je mist dus niks als hij vertrekt.

Snap het aan de ene kant wel. De selectie zal alleen maar dunner zijn geworden dan..

Prima toch! Die jongen is aan de bal echt een heerlijke voetballer. Zijn kans komt nog wel, met een inviduele trainer aan het werk en iets meer richting Slot zijn visie trainen en je hebt een geweldige 10. Goed dat Arnesen dit afwijst, prima werk gedaan deze periode! De bezem moest en zou er doorheen gaan aankomend jaar vol voor plek 3-4 gaan en kapitaal opbouwen. Laat het meer jaren plan onder Slot & Arnesen maar beginnen.

1 september 2021 om 11:46

Je bent veel te optimistisch! Voor hetzelfde geld zit deze jongen een heel seizoen op de bank waardoor hij alleen maar minder waard zal worden. Ik geloof er niet zo in dat hij over een half jaar ineens een geweldige 10 is, zeker als hij niet speelt. Die 2.5 miljoen was dan zeker geen slecht idee, of een verhuur aan een andere eredivisie club.

Verder is het beleid bij Feyenoord natuurlijk al stukken beter te noemen, maar vind het wel raar dat zij als enige zo weinig verkopen. Ook zij zullen toch geld nodig hebben door corona?

1 september 2021 om 11:52

Na jaren mezelf negatief uitgelaten te hebben over mijn cluppie ben ik dat het afgelopen half jaar alles behalve. Slot is uiteindelijk diegene die met een bepaalde visie naar Feyenoord is gekomen, Arnesen heeft fantastisch werk geleverd met 4,5 goede, gerichte aankopen. Met Bijlow en Malacia hebben we 2 basisklanten van Oranje voor jaren. Met Senesi, Kocku, Malacia, Bijlow en Sinisterra hebben we echt wel kapitaal rond de +/- 50 miljoen. Feyenoord was een grote puinhoop en ik vindt hoe Arnesen en Slot dat tot nu toe hebben aangepakt alle lof verdiend.

1 september 2021 om 11:55

Feyenoord heeft vooral willen bezuinigingen op de spelerssalarissen. Er is een heuse exodus geweest aan spelers deze zomer, maar geen enkele voor een groot bedrag. Grootverdieners als Haps en Jorgensen zijn voor een schijntje vertrokken, niet uit luxe maar simpelweg omdat Feyenoord de salarisruimte nodig heeft. Hierdoor heeft men genoegen genomen met lagere transfersommen, prioriteit lag bij het drukken van de loonkosten. Dat is met het vertrek van oa Narsingh, Botteghin, Kelly en dus Haps en Jorgensen gelukt.

1 september 2021 om 12:03

@deenb,

Ik bedoel dat je te optimistisch bent over de situatie Antonucci, dat wordt waarschijnlijk een half jaar/jaar niet spelen. Dan zou ik zeggen dat verkoop/verhuur beter is, want een speler wordt op de bank zeker niet meer waard.

Het beleid bij Feyenoord was afgelopen zomer inderdaad gewoon goed want ze hebben voor weinig geld gewoon een beter team neer kunnen zetten en een hoop onbruikbare spelers zijn natuurlijk vertrokken en er staan inderdaad een paar leuke jonge spelers in die in de toekomst een mooi bedrag op kunnen leveren.

1 september 2021 om 12:07

@hijniet!,

Maar het kan toch niet anders dat Feyenoord rode cijfers draait op deze manier? Ik begrijp heus wel dat het salarishuis misschien wat lager uit zal vallen, maar dat zal toch nooit opwegen tegen de gemiste omzet door corona? Bij PSV en Ajax gaven ze aan dat ze flink moesten verkopen en dat hebben ze ook gedaan. Bij Feyenoord had ik ook wel verwacht dat ze minstens 1 grote transfer zouden doen. Zo'n Senesi ook hartstikke mooi dat hij blijft maar die gaat de hoofdprijs niet meer opleveren komende zomer of hij moet zijn contract verlengen.

1 september 2021 om 12:09

Ooh excuses, fout gelezen! Dan zijn we het eens over de stijgende lijn in bestuurlijk Feyenoord.

Antonucci betreft, tja... heb in ieder geval het gevoel gehad dat hij weinig kansen heeft gekregen, was erg bepalend bij Volendam onder Jonk. Als Slot hem op die manier aan de praat krijgt met betere aanvoer vanuit het middenveld en slimmere loopacties voorin dat hij echt een meerwaarde kan zijn. Verder ben ik een " moderne " Feyenoorder die graag naar de Kuip komt om te genieten van het hedendaagse voetbal i.p.v. altijd weer het vecht voetbal. Ik zou graag een dominant en goed draaiend Feyenoord willen zien thuis tegen ... ( middenmoot, degradatiekandidaat ) met Antonucci, die Sinisterra lekker bediend. Dit geeft hem denk ik ook vertrouwen, dat ze zo'n bod afwijzen.

1 september 2021 om 12:46

Een paar jaren plan lijkt me wat lang voor een speler die inmiddels 22 is en dit jaar niet in de plannen van Slot voor lijkt te komen.
Hij heeft het tot nu toe alleen in de subtop van de KKD laten zien. Over een jaar is hij 23 en dan moet hij zijn debuut in de Eredivisie nog maken, zeg nooit nooit, maar dat is behoorlijk aan de late kant.

1 september 2021 om 13:53

"iets meer richting Slot zijn visie trainen?" Beginnen ze hier in Rotterdam nu ook al mee?

Ik vraag me af of Frank Arnesen v.w.b. een transfer van Francesco Antonucci rucksichtlos NEE heeft gezegd tegen Troyes. Persoonlijk kan ik me dat nauwelijks voorstellen. Zeker gezien de lastige financiele situatie waarin Feyenoord nog verkeert. En ook gezien de toegevoegde waarde, oftewel het ontbreken ervan, die Antonucci heeft voor de club van Rotterdam Zuid.

Terecht, goeie talentvolle speler

Beetje een dubbel verhaal. Als Feyenoord zijnde heb je er eigenlijk nog niks aan gehad, en paar extra centjes is natuurlijk lekker voor Feyenoord. Maar er zit natuurlijk behoorlijk wat potentie nog in en je houdt zo in iedergeval nog wat achter de hand, anders ga je een nog dunnere spoeling krijgen.

Ik ken de speler niet goed, maar als hij 22 is zou je (als hij echt zo talentvol is) toch wel verwachten dat ie zou spelen? Ik zou snappen dat Feyenoord talenten wil behouden om te kunnen bouwen aan de toekomst, maar dan moeten ze wel hun speelminuten krijgen op 22 jarige leeftijd toch? Als het niet zo'n bijzondere speler is, vind ik een bod van 2.5 voor iemand die nog geen minuut gemaakt heeft toch wel een prima buitenkansje op de financien nog wat beter op orde te krijgen.

Speelde nog geen minuut dit jaar, dat betekend volgens mij dat je hem niet nodig hebt.
Blijkbaar denkt Feyenoord bij 2,5 miljoen dat ze dat ook niet nodig hebben.

Volgende keer als ze 2,5 miljoen hebben, mogen ze dan wel aan mij geven!

1 september 2021 om 11:49

@hoppy0114, zullen we er 50/50 van maken

Ben het deze transferperiode met elke beslissing wel eens, ook deze. Het project antonucci is niet begonnen om nu met verlies te stoppen.

Enige imo onbegrijpelijke beslissing is de verkoop van Haps voor een fooi. Als die fee echt maar 500k snap ik daar niks van. Uitstekende speler en nu heb je maar 1 linksback. Malacia is goed maar totaal niet constant dus een goede back up was meer waard dan een half miljoen.

Mijn hemel zeg die middelmaat had je meteen moeten verkopen voor dat bedrag

1 september 2021 om 12:27

Wetende dat de selectie al flinterdun is en de aankomende jeugd nog niet goed genoeg is, zou het juist een domme keuze zijn.

Ongeloofwaardig bericht. Een reserve die geen toekomst heeft, verkoop je voor dat bedrag. No-brainer.

Deze zomer was het gewoon je verlies pakken van falend beleid de afgelopen jaren. Dus akkoord gaan met lage transfersommen, maar daarmee ook je salarishuishouding flink omlaag brengen.

Talent moet je vasthouden! Maar ook wel een kans geven.
Hij schijnt echt wel veel talent te hebben, maar dan moet Slot hem ook speeltijd gaan gunnen.

Ook al is het een totaal andere positie, als Mickey v d Ven ja had gezegd was deze deal ook doorgegaan. Nu is de noodzaaker niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren