‘De zaakwaarnemer van Veerman moet zich achter de oren krabben’

Woensdag, 1 september 2021 om 09:52Yanick Vos

Joey Veerman heeft zijn gewenste transfer de afgelopen transferperiode niet gemaakt. Interesse was er volop voor de middenvelder, maar sc Heerenveen bleek een harde onderhandelaar. De club hield vast aan een hoge vraagprijs waar geen enkele geïnteresseerde partij aan wilde voldoen. Kees Kwakman stelt dat de zaakwaarnemer van Veerman zich achter de oren moet krabben nu het niet tot een stap hogerop is gekomen voor zijn cliënt.

Veerman werd de afgelopen transferperiode gelinkt aan diverse clubs, waaronder Hellas Verona, Rangers FC en AZ. Heerenveen hield naar verluidt vast aan een vraagprijs van acht tot tien miljoen euro, een bedrag dat geen van de geïnteresseerde clubs op tafel wilde leggen. “Ze hebben het volste recht", zegt Kwakman in het ESPN-programma Voetbalpraat. "De zaakwaarnemer van Veerman zal zich toch echt achter de oren moeten krabben. Die heeft hem een contract laten tekenen, zonder clausule. Dan zijn dit de consequenties."

Kwakman vindt dat Veerman toe is aan een stap hogerop. “Hij moet gewoon op een hoger niveau gaan spelen. Het is zonde dat hij niet bij een betere club kan spelen, omdat je hem heel graag op een hoger niveau wil zien”, aldus de oud-voetballer van onder meer NAC Breda, FC Augsburg en FC Groningen. “Iedereen heeft zijn twijfels hoe hij het zou gaan doen, mentaal en dat soort dingen. Dat willen we nu gaan zien; wat gebeurt er als hij bij AZ of PSV op het middenveld gaat spelen?”

AZ bracht in de slotdagen van de transferwindow een bod uit op Veerman. De speler liet weten dat het om een bedrag van 4 of 4,5 miljoen euro ging. Heerenveen gaf niet toe. “Triest is het niet", stelt Kwakman. "Joey heeft gewoon een goed salaris, maar het is zonde dat hij niet bij een betere club kan spelen. We willen zien of hij het aankan.” Het contract van de 22-jarige Veerman in Friesland loopt door tot medio 2024.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door azgaespurs)

Op de vraag of hij mentaal een stap hoger aan kan, heeft Vreeman in de laatste weken al een duidelijk antwoord gegeven met zijn gedrag.

1 september 2021 om 10:16

Mooie stijlvolle voetballer , die als er geen druk op staat prachtig kan voetballen. Maar hij is mentaal idd niet de meest stabiele, ook 2 x uit heimwee voortijdig vertrokken bij Jong Oranje.

Heerenveen speelt nu al 1 of 2 jaar onder zijn niveau helaas.
Als ze dit jaar weer gaan draaien en stabieler worden dam kunnen ze bij de top 6 eïndigen en is het gat met Az een stuk kleiner. Er is dan ook geen sprake van een stap omhoog
Hup Heerenveen

1 september 2021 om 10:03

Cas is alles oke?! Top 6? Met een spits die eigenlijk gewoon in de zaal moet voetballen en een verdediger die meer eigen doelpunten in zijn carriere heeft gemaakt dan wat anders zou ik even bekijken of het linker rijtje wel realistisch is dit jaar... 2 keer gewonnen van degradatiekandidaten maakt je nog geen top 6 ploeg. Maar het kan vriezen maar het kan ook dooien natuurlijk

1 september 2021 om 12:04

Een spits die in de zaal moet voetballen. En een verdediger die meer eigen doelpunten maakt. Kom even met betere argumenten om linker of rechterrijtje te spelen. Top 6 is te ambitieus, maar veerman is voor subtop een prima spits, af en toe te lui. Daarnaast kan je hem wel als aanspeelpunt gebruiken. Van beek is tot nu toe samen met Van ewijk een verademing in onze verdediging. We zullen ergens als het normaal verloopt gaan eindigen tussen 8 en 12.

1 september 2021 om 10:33

Cas1, serieus?? Ze spelen al jaren slecht. Voorheen gingen we nog wel eens voor Europees voetbal strijden, maar de afgelopen 10 jaar mogen we blij zijn met het linkerrijtje. De laatste 2 jaar idd bovenaan rechter rijtje. D'r is gewoon geen geld en wat er is verdwijnt "ergens" in de organisatie......

1 september 2021 om 12:47

Misschien ooit. Maar dan moeten er wel betere spelers worden gehaald en een betere trainer. Want met dit materiaal gaat dat gewoon niet gebeuren

1 september 2021 om 13:20

Ik heb niets tegen de trainer, hij zal nooit klagen over de spelers die hij ter beschikking heeft en ook niet als hij spelers kwijt raakt/ moet inpassen, maar het zou wel helpen een goede trainer. Ook het scouten van talent volle spelers is wat minder geworden, helaas

Wel opvallend, als AZ (te) veel vraagt voor hun spelers, zijn ze arrogant en moeten ze oppassen dat er nog wel spelers naar hun toe willen komen, omdat ze moeilijke onderhandelaars zouden zijn (in de toekomst bij een verkoop). Nu doet Heerenveen exact hetzelfde (en terecht!) en is het hun volste recht.

Verder volledig eens met Kwakman, geen slimme actie van die zaakwaarnemer. En natuurlijk erg jammer voor Veerman, die helaas vastzit aan een contract. Hopelijk kan hij het uit zijn hoofd zetten en volgend jaar een mooie transfer maken.

1 september 2021 om 10:15

Clubs mogen vragen wat ze willen of anderen het gaan betalen is een tweede.
Az lukt het meestal wél om het gewenste bedrag te krijgen en je ziet nu dat een Heerenveen dat dus niet lukt, misschien zijn die er nog niet aan toe on te hoge bedragen te verlangen.
Bijvoorbeeld een Ajax en Psv vragen doorgaans nog meer (voor zelfs soms voor bankzitters) omdat die clubs weer hoger aangeschreven staan dan Az.

1 september 2021 om 10:23

Ostoved: Maar de zaakwaarnemer had toch ook nooit kunnen bedenken dat veel clubs zo geraakt zijn door een of ander virus.... Vind dit te makkelijk van Kwakman

1 september 2021 om 10:25

“misschien zijn die er nog niet aan toe on te hoge bedragen te verlangen”

Huh? Leg uit

Als kopende club betaal je toch voor de speler en toch niet voor de verkopende club? Als ik jou zo lees dan staat de hoogte vd transfersom dus niet voor de kwaliteiten van een speler maar aan de status van de verkopende club. Rare gedachten.
Maar Heerenveen heeft gewoon gelijk, hoog inzetten, die jongen ligt toch nog vast met een contract die hijzelf met volle verstand heeft getekend.

1 september 2021 om 10:27

@tinus45 Het is alleen jammer dat Az altijd verkoopt aan clubs waar ze het meeste geld van krijgen. En dat ze helemaal niet denken aan de ontwikkeling van de speler of het Nederlands voetbal. Spelers van Az floppen bijna altijd in het buitenland, dat komt ook doordat ze door Az en hun vraagprijs bij rare clubs uitkomen.

1 september 2021 om 10:33

Dat doet toch iedere Nederlandse club: Verkopen aan de hoogste bieder? Hoezo is het jammer van AZ? Dat lijkt te me juist gezonde bedrijfsvoering dat je spelers voor zoveel mogelijk verkoopt in plaats van voor een schijntje aan een competitiegenoot

1 september 2021 om 10:36

Status van de club.
Zoals ik al zeg zijn de spelers van Ajax en PSV meer waard dan die van Feyenoord en Az.
Gewoon een kwestie van even lezen
Het feit is dat Heerenveen te hoog is gaan zitten, wat uiteraard hun goed recht is, maar ze zullen hieruit wel kunnen opmaken dat de vraagprijs dus te hoog was.
Hetzelfde geldt voor Az overigens met Wijndal, te hoge vraagprijs waardoor hij nog minimaal (gelukkig) 1 jaar blijft.
Heeft overigens ook te maken met het feit of de club geld nodig heeft van uitgaande transfers.
Az had bijvoorbeeld al 40 miljoen binnen en een positieve financiële huishouding voor de markt open ging dus kan je sowieso wat hoger inzetten omdat je niet moet.

1 september 2021 om 10:37

@formus, Veerman verlengde zijn contract op 25 juli van 2020. Die zaakwaarnemer had het van het virus dus wel degelijk kunnen bedenken. Bovendien hebben ze (denk ik alleen mondeling) 'keihard' afgesproken dat er niet veel meer gevraagd mocht worden.
Quote: "over een eventuele transfersom kon de middenvelder destijds niet veel zeggen. "laatst zei Gerry (hamstra, technisch manager, red.): ‘onder de tien miljoen euro kom je hier niet weg’. Maar dat zijn alleen maar leuke geintjes. Als ze dat vragen, zit ik hier nog wel tot mijn 35ste en dat is ook weer niet de bedoeling."

Echt ongelooflijk naïef en stom om dit niet schriftelijk op te nemen. Dat waren geen geintjes van Gerry haha.

1 september 2021 om 10:40

@ManUfanforever, het is algemeen bekend dat status van een club zeker wel helpt met het verkopen van spelers. Vraag je je nooit af hoe Ajax hun spelers voor absurde bedragen verkoopt? Dest 20 miljoen, Kluivert 20 miljoen, traore 10 miljoen, botman 8 miljoen. Deze jongens hadden allemaal nog niks bewezen. Ik ben benieuwd hoeveel Lille voor Botman had betaald als hij ook bij Heerenveen onder contract stond.

1 september 2021 om 10:47

Een Ajax, PSV of Feyenoord verkoopt ook aan de hoogste bieder omdat ook zaakwaarnemers dit willen ivm gage.
En hoezo rare clubs,de laatste 10 jaar heeft Az spelers verkocht aan Tottenham, Brigton, Wolfsburg, Ajax, Psv, Spartak,monaco etc....
Met een verkoop opbrengst van ongeveer €130,- miljoen de laatste 5 jaar doet Az het toch wel redelijk knap geloof ik.
Het meeste was eigen jeugd ook nog terwijl voor o.a. Janssen , Jahanbaksh, Weghorst, Idrissi in totaal nog geen 6 miljoen aankoopkosten is gemaakt.
Dat heet gewoon prima bedrijfsvoering.

1 september 2021 om 11:20

Effe offtopic .. voor wie ben je als AZ, GAE en spurs ooit in een poule zitten hahaha

1 september 2021 om 11:27

@ajax1812
Dat ajax die spelers voor een mooi bedrag wist te verkopen komt ook gewoon omdat ajax die bedragen hanteerde als vraagprijs, dat zo’n Dest 20mln oplevert komt toch ook omdat Barca dat voor hem over had. Als Barca vond dat Dest maar 10mln waard was, dan was Dest toch niet naar Barca gegaan? Waarom 10mln extra neerleggen omdat hij bij ajax speelt, beetje raar.

Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod en ja, clubs als ajax & psv vragen nu eenmaal hogere bedragen en ja dan kunnen zei van wegen hun status maar het gaat mij erom dat er geen club is die hoge bedragen voor spelers neerleggen vanwege de ‘status’ vd verkopende club, nee, de kopende club ziet de potentie van een speler en is daarom bereid om te voldoen aan de vraagprijs. Bij Veerman is gebleken dat er dus geen club was die de potentie echt zag en dus de gok niet durfde te nemen om aan de vraagprijs te voldoen, of zelf maar in de buurt vd vraagprijs te komen.

1 september 2021 om 11:31

AZ, is van jongs af aan mijn cluppie. Ik kom uit een dorpje uit de buurt van Deventer waar GAE al 30 jaar lang de voorbereiding aftrapt en heb daar van jongs af aan altijd geholpen. Toen ik een 10 jaar geleden internationaal voetbal wat meer ben gaan volgen ben ik fan geworden van Spurs.
Mijn "rangschikking"
1 Az
2 Spurs
3 GAE

1 september 2021 om 11:52

Heevenveen vroeg rond de 8 miljoen, Az zat rond de 4,5-5,5 volgens Veerman. Ik denk echt wel dat dit voor een bedrag rond de 7 miljoen een deal was geworden hoor. Veerman geeft regelmatig niet thuis als het moeilijk wordt, maar als hij zn dag heeft is het wel echt een waanzinnig goede voetballer (ondanks t feit dt veel in 1 tempo gaat). De vraag was dan ook, hoe graag wilde AZ Veerman en zagen zij een speler die net zo belangrijk kan worden als Koopmeiners was of Midjso bijvoorbeeld is?

1 september 2021 om 11:59

Niet graag genoeg blijkbaar.
Naast Midtsjo en De wit staat er ook nog een Clasie (net verlengt) en een Reijnders voor op het middenveld.
Ik denk persoonlijk dat we het hier ook mee gaan redden, maar het is niet "breed".
Als je hoogste binnenlandse aankoop rond de 2 a 3 miljoen ligt kan je natuurlijk nooit opeens 7 miljoen voor iemand gaan betalen, dat zijn buitenlandse bedragen.
Az zou zich hiermee ook in de vingers snijden, want dan leggen ze de lat dus op 7 miljoen terwijl die nu "gewoon" op 3 blijft liggen.

1 september 2021 om 12:39

@tinus45 "misschien zijn die er nog niet aan toe on te hoge bedragen te verlangen".

Wat is dat voor een op lucht gebaseerde kreet? AZ verkocht pas in 2013 de eerste speler boven de 10 miljoen. Toen had Heerenveen er al een paar top-transfers opzitten (sulejmani, Alves).

Ik zou dus maar niet al te hoog van de toren blazen!

1 september 2021 om 13:00

@Tinus
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Frenkie de Jong is verkocht aan Barca terwijl PSG meer wilde betalen.......

1 september 2021 om 13:01

Waar komt hoog van de toren vandaan?
Heerenveen had toendertijd nog een veel grotere uitstraling dan nu, terwijl Az in het pre DSB tijdperk alles moest verkopen voor een appel en een peer.
Ik bedoel er maar mee te zeggen dat een club als Az nu niet meer perse hoeft te verkopen en dus o.a. ook meer kan vragen, daar weet jij alles van getuige de transfers die Ajax de laatste jaren heeft gedaan.

1 september 2021 om 13:40

@ninjakai, uitzonderingen daargelaten

1 september 2021 om 12:57

@Osthoved, nee AZ wordt niet bestempeld als arrogant door hun vraagprijs, ze worden bestempeld als arrogant door opmerkingen als we verkopen niet aan PSV en Ajax omdat we onze directe concurrenten niet sterker willen maken. Dat is echt iets heel anders. Helemaal als je dan zelf wel Ajax spelers als Dani de Wit oppikt. PSV en Ajax verkopen gewoon spelers aan elkaar als het juiste bedrag op tafel komt. Zie bv Perez, maar ook Aisatti.

1 september 2021 om 23:15Daar sla je de spijker op z'n kop met "als het juiste bedrag op tafel komt".
Az heeft Dani de Wit gekocht voor het gevraagde bedrag net als een Gudmundson en Abouklal.
Dat werd gevraagd en betaald, Ajax en Psv kopen geen spelers van Az omdat ze de vraagprijs niet "op tafel willen leggen" wat Az dus wél gedaan heeft voor de genoemde spelers......das nogal een verschil he.
En dan met arrogant aan komen zetten als je zelf dus wel netjes dd vraagprijzen vetasld als je de speler perse wilt hebben.

Het is inderdaad bizar dat Veerman een nieuw contract heeft getekend zonder schriftelijke afspraken over een transfer. Zeker als je al op het moment van verlengen al zo erg bezig bent met een transfer. Dan kan je boos zijn op Heerenveen, maar dan is het echt je eigen schuld. AZ heeft overigens tijdens de wedstrijd zondag met de directie van Heerenveen gezet en 5,5 miljoen + 20% doorverkoop geboden. Dat vond ik een prima bod. Ik snap wel dat ze niet veel hoger zijn gegaan. Het is wel een erg teleurstellende transferperiode geworden met inkopen als je het mij vraagt. Meer dan 50 miljoen cashen en zo'n 7 miljoen uitgeven. Ik vrees voor de rechtsbuiten positie, een basisplaats voor prutser Letschert en bovenal: opvolging van Koopmeiners. Daar acht ik zowel Clasie en Reijnders op dit moment niet goed genoeg voor.

1 september 2021 om 10:39

Snap dat je teleurgesteld bent qua aankopen. Aan de andere kant is de club financieel weer erg gezond. Als ze nu zonder aankopen, uiteindelijk rond dezelfde plaats eindigen, als ze met aankopen zouden halen, en wellicht in dezelfde Europese competitie uit komen is het een meesterzet. Zo heeft Ajax ook een flinke stap gezet.

1 september 2021 om 10:57

Afgelopen seizoen werd een ruime derde plek gehaald met 71 punten, ondanks die 5 gelijke spelen tegen degradatiekandidaten in de eerste 5 wedstrijden. Dat is nu echt ver van realistisch. Ik denk dat AZ zelfs tevreden mag zijn als het plek 4 of 5 haalt.

De club is al een tijdje financieel gezond en ik hoopte echt dat er een keer doorgepakt zou worden. Zeker als je meer dan 50 miljoen casht, dan heb je er ook echt de kans voor. Dat betekent niet dat er gelijk bedragen van 10+ miljoen neergelegd hoeven te worden, maar een keer meer dan die 2 à 3 miljoen uitgeven was wel prettig geweest. Dan is er eindelijk een bod gekomen boven dat bedrag (voor Veerman), maar is het zo laat geweest dat er geen tijd meer was om naar alternatieven te zoeken nadat ze erachter kwamen dat Heerenveen teveel vroeg. Dat is echt zonde. Met basisspelers als Aboukhlal, Reijnders/clasie, Letschert en ook een BMI mag je namelijk eerder naar beneden kijken dan naar boven, helaas. Met Pavlidis ben ik wel tevreden, maar ook daar komt weer hetzelfde probleem als vorig jaar. Er is namelijk 0,0 concurrentie voor hem en dat haalt echt niet het beste in een spits naar boven. Dat zagen we ook bij Boadu. Als Pavlidis een vormdip of blessure zal hebben heeft de club een groot probleem.

1 september 2021 om 11:57

Toen ze erachter kwamen dat Heerenveen te veel vroeg voor Veerman? Hebben ze in Alkmaar dan allemaal een klap van de molen gekregen? Het was toch algemeen bekend dat Heerenveen 10 tot 12 miljoen verlangde, dan ga je het met de helft niet redden. Ook belachelijk dat mensen nu zeggen dat Heerenveen dan te veel heeft gevraagd omdat niemand het geboden heeft. Is toch fantastisch, een top speler blijft bij de club en heeft nog 3 jaar een contract. Als die zo door blijft ontwikkelen vragen we volgend jaar mooi 15 miljoen.

1 september 2021 om 12:01

Natuurlijk mag Heerenveen 10 miljoen vragen, maar clubs betalen dat gewoon minder snel voor een speler van deze club. Jullie spelen ook niet Europees, dus hoe Veerman het doet op een hoger niveau moet je ook nog maar zien. Vergeet niet dat Koopmeiners voor ongeveer 15 miljoen is verkocht, die was aanvoerder en maakte ontzettend veel goals voor AZ. En is zelfs Oranje speler. Ik denk niet dat je volgend jaar 15 miljoen gaat krijgen voor Veerman. Zou wel ontzettend goed en mooi zijn voor de club uiteraard.

1 september 2021 om 12:20

Verwacht ik natuurlijk ook niet, maar er zijn gekkere dingen gebeurt met oa Ejuke. Daarnaast staat Heerenveen, in tegenstelling tot AZ, wel bekend om spelers die ook daadwerkelijk slagen na een transfer. Achja, we zullen het zien. Ik ben blij dat Veerman blijft en na een paar weken mokken zou hij vast weer z'n koppie erbij hebben.

1 september 2021 om 12:20

@afonsotje, Ik bedoelde meer teveel in de ogen van AZ. Ik begrijp Heerenveen best hoor en het is hun goed recht om zo'n bedrag te vragen, maar ik ben ook blij dat AZ niet zo'n bedrag voor Veerman heeft neergelegd. Daarvoor vind ik hem niet genoeg van de buitencategorie. Ik vond 6 a 7 miljoen de max en 5,5 miljoen met 20% doorverkooppercentage (het bod van AZ) is daarmee redelijk vergelijkbaar.

1 september 2021 om 13:31

Want Larsson, Vlap, Pirie, Bilal Başacıkoğlu zijn geslaagd wil je zeggen? Sulejamani die voor een recordbedrag werd verkocht? Filip Djuricic die een voetbalnomaad is.

Natuurlijk zijn er bij Heerenveen talloze voetballers geweest die wel succes hebben gekend na hun transfer. En uiteraard ben ik nu selectief in de spelers die ik opschrijf. Maar dat doe ik om aan te geven dat er overal spelers wel of niet slagen. Dat Heerenveen bekend staat om spelers die slagen vind ik complete onzin, hoewel de club leuke spelers heeft voortgebracht.

De spelers die AZ van Heerenveen heeft gekocht in het verleden waren trouwens prima spelers.

1 september 2021 om 11:58

Het is zeker een teleurstellende periode geworden voor ons, ik snap niet dat er zo weinig versterkingen zijn gehaald. Er had zeker een linksback bij gemoeten, want nu speelt Witry daar, maar dat is eigenlijk een rechtsback. En als Sugawara geblesseerd raakt, en Wijndal zoals nu ook, zitten we met een dik probleem. Yuki doet het goed, maar vind ik eigenlijk ook niet helemaal van het gewenste niveau.

Een opvolger van Koopmeiners had zeker moeten komen, hoewel ik wel vertrouwen heb ik Clasie (natuurlijk een forse achteruitgang, maar dat moet je met een aankoop ook altijd nog maar zien). Reijnders vind ik toch meer een back-up voor Midtsjo (die momenteel niet best speelt).

Ergens ben ik er wel blij om dat Veerman niet is gekomen, al had ik graag een nieuwe impuls in het team gezien. Hij was toch best wel duur, en hij heeft mij niet helemaal weten te overtuigen. Daarnaast vind ik ook Veerman meer iemand voor de positie van Reijnders/ Midtsjo, omdat hij best wel creatief is. Koopmeiners was dat minder, en was dan toch meer een slot op de deur. Teun was eigenlijk onze beste centrale verdediger...

Met Jansen aan het roer moet ik nog maar zien wat het gaat worden dit seizoen. Hopelijk wordt er in de winter flink ingekocht voor volgend seizoen, zodat die spelers er gelijk klaar voor zijn. Ik verwacht dat er in januari wel 1/2 aankopen gedaan worden, zoals destijds Evjen ook gekocht is in de winter.

1 september 2021 om 12:38

Ik denk dat Oosting back-up zal zijn voor Wijndal en Sugawara back-up voor Witry. Ik hoop dat Wijndal dan snel terug is, want zowel Sugawara als Oosting zie ik liever ook niet in de basis.

Ik vind het schrijnende ook vooral dat ze pas bezig leken te zijn met de opvolging van Koopmeiners 2 dagen voor het sluiten van de transfermarkt. In mei was al bekend dat de kans enorm was dat hij zou vertrekken, dan mag er toch wel een schaduwlijstje opgesteld worden mag ik hopen. Ik ben zelf wel overtuigd van Veerman, ook omdat dat ook zo'n goede passer is die de bal altijd van achteruit opeist, maar niet voor het bedrag dat Heerenveen ervoor verlangde. Ik snap dus wel dat AZ daar niet in doorpakte, maar niet dat er nu gerekend wordt op Clasie. Naast dat hij zo blessuregevoelig is, blinkt hij vooral uit in balletjes breed en terug in laag tempo. Dat is echt een enorme stap terug. Reijnders is inderdaad meer back-up op de positie van Midtsjo, dat is meer een loper/dribbelaar.

In de winter zijn spelers over het algemeen wel een stuk duurder, maar ik denk dat het onvermijdelijk gaat zijn. Ik hoop dat de interne opvolgers het goed gaan doen, maar ben er niet echt van overtuigd. Ik hoop wel dat Evjen nu een keer voor een wedstrijd of 3 de kans achter elkaar krijgt. Die heeft zoveel meer potentie dan een Aboukhlal of Gudmundsson, het lijkt er alleen niet echt uit te komen.

1 september 2021 om 13:37

Oosting is toch helemaal geen linksback? Ik vind het echt pure armoede dat AZ met hem op linksback gaat spelen. Haal gewoon een vervanger die er volgend jaar kan staan. Oosting is een aanvallende middenvelder. Dat Wijndal nu geblesseerd is, komt door overbelasting, niet gek want hij moest vorig jaar alles spelen (omdat toen hetzelfde probleem aanwezig was).

Het verhaal van Koopmeiners is inderdaad triest, maar misschien was er gewoon geen goede speler beschikbaar? Veerman leek me ook meer een wanhoopspoging, want waarom proberen ze dat pas op het laatste moment? Het geld was toch al binnen uit de andere verkopen.

Ik ben niet erg overtuigd van Evjen, maar hij heeft ook nog geen goede kans gehad eigenlijk. Aboukhlal begint wel steeds beter te spelen, maar ik krijg bij hem toch een beetje het blinde renpaard idee.

Karlsson mist ook duidelijk Wijndal aan de zijkant. Er moet nog een hoop gebeuren!

1 september 2021 om 15:23

Klopt, is ook armoede hoor. Hij oogt ook heel zwak op linksback, wat wel logisch is gezien zijn natuurlijke positie. Als Wijndal terug is krijgt het team wel een goede impuls denk ik, met Witry die ook gewoon op rechts speelt. Karlsson mistte daar inderdaad Wijndal, aangezien Witry op zijn linkerbeen kwam als hij voor de overlap ging.

Misschien dat de directie wel dacht dat Koopmeiners uiteindelijk wel zou blijven omdat eerdere deals afketsten. Maar dat blijft gissen. Ik ben geen scout, maar ergens ter wereld zou toch wel een goede controlerende middenvelder rondlopen zou je denken. Ik las veel over Patrick Berg, dat schijnt een veelbelovende middenvelder te zijn uit Noorwegen. Maar goed, misschien dat er iets in de winter bijkomt.

Mentaliteit van deze jongen is niks dus wordt helemaal niks wens hem veel succes verder en we zien je nadat in het buitenland op de bank hebt gezeten terug bij PEC of RKC !

1 september 2021 om 10:20

Ach dat lijkt mij ook een beetje onzin. Deze jongen is gewoon heel erg eerlijk en zegt eigenlijk vaak war die denkt, wat natuurlijk niet altijd handig is. Maar ik heb niet het idee dat hij er met de pet naar gooit, zeker als je ook naar zijn spel kijkt. Tot dusver ook de speler met de meeste keypasses in de eredivisie, dat wil nog niet veel zeggen over zoveel wedstrijden maar vorig seizoen was het ook al goed.

1 september 2021 om 10:27

Grappig dat iemand met Lozano in zijn nickname begint over de metaliteit van een speler.

Prijs was gewoon te hoog. Vooralsnog verwacht ik een gevalletje Ramselaar/ Maher. Iemand die het top doet in de subtop. Maar vraag me echt heel erg af of hij de stap naar een Ajax of PSV wel aankan. Laat staan nog hoger.

1 september 2021 om 10:25

Dat is natuurlijk altijd afwachten. Ik heb eigenlijk niet zoveel twijfels of hij het bij een club als PSV zou kunnen maken. Zijn techniek, overzicht en passing zijn natuurlijk van een erg hoog niveau voor eredivisie begrippen, ik denk hoger dan de meeste middenvelders van PSV, Ajax en Feyenoord bijvoorbeeld. Ik vraag me wel af of hij ook verdedigend volwassen genoeg is.

Ook begrijp ik wel dat PSV bijvoorbeeld voor Propper is gegaan, omdat die toch vrijwel niets kost.

1 september 2021 om 10:41

Dat had je bij Maher toentertijd ook. Die straalde nog meer voetbal uit, maar bij een club als Heereveen krijg je ook veel meer ruimte en minder druk. Zie het nog niet zomaar gebeuren bij hem eigenlijk. Zie hem niemand van Ajax of PSV uit de basis spelen hoor. Feyenoord daarentegen is een beetje een gekke club. Kwalitatief zou hij dat moeten kunnen, maar daar hangt ook een cultuur waar alleen een bepaalde soort speler kan slagen.

1 september 2021 om 11:04

Het blijft altijd afwachten hoe een speler presteerde. Maher was natuurlijk ook gewoon een groot talent met genoeg potentie om het te maken, misschien dat er in zijn hoofd toch iets mis gegaan is. Ook bij PSV heeft Maher wel een paar seizoenen gehad dat het redelijk goed ging, hetzelfde geldt in mindere mate voor Ramselaar. Het is meer dat die jongens na hun laatste 1 of 2 slechte seizoenen zich niet hebben weten terug te knokken.

Veerman heeft kwaliteiten die spelers als van Ginkel, Gravenberch, Klaassen, etc. minder hebben maar denk dat die jongens allround wel beter zijn inderdaad. Hij is wel gewoon bijzonder creatief dus als je het middenveld iets anders in wil vullen dan kan je hem prima opstellen. Ik denk niet dat er een centrale middenvelder bij PSV of Ajax dit seizoen creatiever kan zijn dan veermaan.

1 september 2021 om 12:16

Ik zou bij PSV Gotse of Van Ginkel er niet voor hem uitlaten hoor. Sangare is er voor de verdedigende taken. Jij wel? Gezien je nickname hebben we toch dezelfde interesse . En ook bij Ajax (al ben ik die namen altijd kwijt bij Ajax, volg dat niet zo) kan ik me niet voorstellen dat je er een basisklant voor hem zou uithalen.

1 september 2021 om 12:25

Nee die zou ik er ook niet zo snel voor hem uitlaten natuurlijk, omdat van Ginkel allround beter is en Sangare verdedigend natuurlijk een slot op de deur is. Gotze is natuurlijk meer een 10, zie Veerman toch meer als centrale middenvelder. Maar als derde middenvelder had ik hem graag gezien bij PSV, maar goed we hebben nu Propper die in zijn PSV tijd ook een hele goede middenvelder was.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Ajax, die hebben natuurlijk Kudus maar die is vaak geblesseerd zou me een prima wissel voor Ajax lijken. Het is gewoon een feit dat er weinig betere passers rondlopen in de eredivisie, ook niet bij PSV en Ajax. Maar goed het gaat niet alleen om passen en creativiteit op het middenveld.

We hebben dus deze week gezien hoe je met dit soort dingen om kan gaan. Teun Koopmeiners heeft zich altijd respectvol uitgelaten over de gang van zaken en geeft duidelijk aan wat hij wel en niet kan/wil zeggen, terwijl Veerman toch wat verongelijkter overkomt.

Als ik zaakwaarnemer van Joey Veerman zou zijn zou ik koekenbakker worden. Wacht even, dat is hij al.

Dat heb ik al eerder gezegd, dat Heerenveen geen water bij de wijn doet, en volgende transfers periode ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC14-5
11.AZ124
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger100
T. HalilovićMiddenvelder103
J. VeermanMiddenvelder101
H. VeermanAanvaller105
B. NygrenAanvaller90
A. van der HeideAanvaller90
E. MulderKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 sc Heerenveen 10 1 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2018/2019 FC Volendam 8 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Joey Veerman: ‘Natuurlijk was ik verbaasd, ik zou liegen als dat niet zo is’

Henk Veerman werd zaterdagavond buiten de basiself gelaten bij sc Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. en kwam uiteindelijk een kwartier voor het einde als invaller binnen de lijnen Trainer...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren