Transfers van PSG zorgen voor irritatie in Spanje: ‘Dit is onhoudbaar’

Woensdag, 1 september 2021 om 08:42Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:41

Javier Tebas heeft zich kritisch uitgelaten over de activiteiten van Paris Saint-Germain op de zomerse transfermarkt. De voorman van LaLiga was al een fervent tegenstander van de zogeheten Super League, die er voorlopig niet van lijkt te komen, en zet nu vraagtekens bij de gang van zaken in Parijs, waar deze zomer de ene na de andere stervoetballer aan de loonlijst werd toegevoegd en het salarishuis ogenschijnlijk op uitpuilen staat.

“Clubs die eigendom zijn van een staat zijn net zo gevaarlijk voor het ecosysteem van het voetbal als de Super League”, schreef Tebas in de nacht van dinsdag op woensdag via sociale media. “We zijn kritisch op de Super League omdat deze het Europese voetbal zou vernietigen. Op PSG zijn we net zo kritisch. COVID-verliezen: meer dan 300 miljoen euro, de tv-inkomsten in Frankrijk: - 40 procent. En dan 500 miljoen euro aan salarissen?”

“Dat is onhoudbaar”, benadrukt Tebas, die in eigen land niet te vermurwen was toen Barcelona het maar niet voor elkaar kreeg om Lionel Messi in te schrijven, ook al was hij het boegbeeld van de Spaanse competitie. De organisatie achter de Spaanse competitie legt iedere club op basis van onder meer de begroting een salarislimiet op. Barcelona moest vanwege een flink lagere begroting enorm snijden in de salariskosten, zocht naar een creatieve constructie voor Messi, maar LaLiga vertrok geen krimp en de aanvaller ondertekende uiteindelijk een contract voor minimaal twee jaar met PSG.

Bij PSG heeft men daarentegen geen enkel probleem om de financiële huishouding op orde te hebben. Messi, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma en Sergio Ramos verdienen logischerwijs fors in het Parc des Princes, maar werden ook transfervrij binnengehaald. Voor Achraf Hakimi werd zestig miljoen euro overgemaakt naar Internazionale, terwijl de eerder gehuurde Danilo Pereira voor ruim vijftien miljoen euro definitief overkwam van FC Porto. In het slotuur kwam Nuno Mendes nog voor een huursom van zeven miljoen euro over van Sporting Portugal, dat een optie tot koop van veertig miljoen euro en de tijdelijke komst van Pablo Sarabia accepteerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

161 reacties (laatste reactie door andonis)

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

1 september 2021 om 08:53

Hoezo? Als ik het goed begrijp is hij juist iemand die in Spanje dit gedrag aan banden wil leggen. Daardoor kon Messi niet ingeschreven. En hij is ook nog eens tegen de Super League. Klinkt als een verstandige man.

1 september 2021 om 08:57

Ik hoop dat dat lukt en dat het dan ook gelijk klaar is met die leningen, maar ik ben bang dat het niet gaat lukken.

1 september 2021 om 09:01

Laliga is groot geworden door toendertijd controversiële wijze. Geld lenen en enorme schulden. Daar hebben de clubs toen een enorme groei doorgemaakt. Nu ze top 2-3 competitie zijn willen ze die positie houden en ageren ze tegen welke club dan ook die nu ook op controversiële manier wil groeien. Alles onder het mom dat ze zo netjes zijn, maar ze willen gewoon hun plekje aan de top behouden. Dat is het enige waar het om gaat. Niet verstandig, maar uitgekookt en achterbaks.

1 september 2021 om 09:05

De Galacticos zijn van Madrid naar Parijs verhuisd en naar Manchester en daar vindt men wat van in Spanje

1 september 2021 om 09:49

Rochus, verklaar je eens nader? Het Spaanse voetbal is al sinds WOII het succesvolste van Europa.

1 september 2021 om 09:54

@Fossen. Te laat vriend, eerst alles toelaten en dan nu huilen als de concurrentie je voorbij streeft omdat het niet anders meer kan.

1 september 2021 om 10:00

@il_cacciatore
Ja eerst met behulp van een dictator en later met idiote leningen tegen absurd lage rentes.

1 september 2021 om 10:05

@il_cacciatore. Sinds WOII het succesvolst? Jaren 70 r NL en daarna Duitsland. Jaren 80 Engeland en daarna Italië. Na het succes van Ajax zijn Spaanse clubs massaal gaan lenen en hebben ze een vlucht genomen. Misschien dat jij een kunt onderbouwen hoe jij sinds WO II succesvolst definieert? Alleen op basis van titels? Kijk dan ook naar de periode wanneer ze gehaald zijn? RM begin jaren 50 onder het discutabel regime van Franco of na 1995 de periode van excessieve leningen

1 september 2021 om 10:13

jaren 50 is na de oorlog en Real won toen alles wat los en vast zat. Mag je toch wel een succesvolle periode van het spaanse voetbal noemen?

1 september 2021 om 10:52

Rochus jij hebt gewoon zo ontzettend gelijk. Real en Barca en zelfs atletico leenden en leenden zelfs in de grootste financiële crisis om sterspelers belachelijke salarissen te betalen terwijl mind you 35% van de jonge beroepsbevolking werkeloos thuis zat en de Spaanse regering mega hulp kreeg om hun economie overeind te houden.
En nu janken. En de jaren 50?? Ja klopt idd toen gaf de miltiate dictatuur van Franco miljoenen en gratis paspoorten aan distefano en Puskas om beste van de wereld te zijn. Echt heel eerlijk was dat.
Ik vind het zo hypocriet dat Spanjaarden die dubieuze praktijken in het voetbal en vooral het overbetalen van spelers en het aantrekken van sterren ook al heb je ze niet nodig een soort van bedacht hebbeb...dat die nu PSG gaan aanpakken.

1 september 2021 om 12:22

@ 29er ... ik zou eens verdiepen hoe ze in de jaren 50 zo "succesvol" waren... dat is nog erger dan al de sjeiks en oliebaronnen vandaag de dag.

1 september 2021 om 12:24

Clarkkent,

Ik vind het opvallend dat zoveel mensen, inclusief jijzelf, niet in staat zijn om een individu van een volk weten te onderscheiden. Tebas staat bekend om zijn ideeën en laat die nu ook los op PSG. Dat is zijn goed recht. Dat hij een Spanjaard is wil natuurlijk niet zeggen dat hij achter het beleid van de grote clubs staat. Integendeel, hij is persoonlijk verantwoordelijk voor dat er harde maatregelen genomen worden, en heeft daar veel resultaat mee behaalt. Me dunkt dat hij wat mag zeggen.

1 september 2021 om 12:42

Tebas is niet zomaar een indivuetje, hij is de hoogste baas van de Spaanse voetballiga. Die man heeft jaren alles geaccepteerd en zelfs nu grijpt ie niet volledug in. Om dan , in die functie, zo af te geven op een andere club in een ander land...vind ik op z'n zachts gezegd niet netjes, iets harder gezegd; ronduit hypocriet.

1 september 2021 om 12:47Die man heeft juist helemaal niet alles geaccepteerd. Hij heeft er eerst voor gezorgd dat de schulden aan de overheid zijn afgelost, heeft de tv gelden eerlijker verdeeld, en de bijdrage verhoogd, en heeft er voor gezorgd dat er een salarisplafond ingevoerd werd.

Als je dan niet weet waar je het over hebt, zeg dan niets.

1 september 2021 om 12:58

Zijn beleid nu zijn ook wel een beetje vijgen na Pasen. Hij heeft het wel gewoon laten gebeuren dat Barcelona in de huidige situatie terecht kwam.

1 september 2021 om 13:01

Dat is toch niet waar. Clubs als Barcelona hadden een forse schuld. Maar konden middels een omzet van een miljard euro die schuld als een hypotheek gewoon betalen. Dat hadden ze kunnen blijven doen als Covid 19 niet was gekomen. Dit heeft een enorme impact op de inkomsten van Barca gehad, waar je als club niks aan kan doen. Zonder Covid had Braca gewoon met de huidige regelgeving van de Liga Messi kunnen behouden. Dat zoveel schuld slecht is ok, kunnen we het mee eesn zijn, maar als jij in staat bent je hypotheek te betalen is er nog niks aan de hand. Nu door onvoorziene omstandigheden ( Covid) zit Barca met de schuld in de maag. Dus slimmer zou zijn geweest als ze schulden gingen afbetalen inplaats van steeds meer schulden maken. Maar nogmaals zolang je het kan betalen omdat je genoeg omzet draait is er nog niks aan de hand.

1 september 2021 om 13:07

Ik heb het niet over Tebas, maar over Laliga, waar Tebas voorzitter van is. Laliga heeft er belang bij om een top 2-3 competitie te zijn en te blijven. Aan de top wordt het meest verdiend. Mijn punt is dat Laliga er in de persoon van Tebas alles aan doet om te voorkomen dat een andere competitie hen voorbijstreeft. Zeker als dat is doordat PSG hetzelfde doet als waar de Laliga clubs groot mee zijn geworden. Het gata niet om die man, maar om Laliga. Maar uit alles, Adonis, blijkt dat JIJ diegene bent die niet weet waar hij over praat. Dus misschien moet jij dan maar niets zeggen.

1 september 2021 om 13:24

@rochus, feitelijk heb je gelijk. Maar Tebas is nog geen 10 jaar baas van La Liga en moet daarin zooi opruimen. Zooi die in heel veel jaren is opgebouwd door dubieuze financiele middelen, zoals jij terecht omschrijft. Ik vind het ergens wel van ballen getuigen dat je de beste speler van de wereld weert, omdat die club er financieel ongezond bij staat. En ja, dat komt door jarenlang wanbeleid en natuurlijk de covid situatie. Hij mag toch ook wel zeggen dat een speeltje van een veel te rijke oliesjeik ongezond is voor de financiele situatie van het voetbal. Dat is toch ook zo?! Ik zie de Ligue 1 namelijk niet over La Liga heen gaan, want het is vooral PSG dat deze gekke uitgaven doet. PSG zie ik wel over Barca en Real heen denderen, maar een Lyon, Marseille, Lille of Nice niet.

1 september 2021 om 15:25

@adonis, hij is al sinds 2013 voorzitter. Ondanks dat ie nu gedwongen door Covid heeft ingegrepen, vind ik m echt niet de held ofzo. Verder heeft hij helemaal niks te zeggen over PSG, die het in elk geval niet met geleend geld doen.
En lesje discussiëren; als iemand het niet met je eens eis en dat beargumenteerd dan betekent dat n9iet dat hij er niets van weet. Dus laat me door jou zeker niet de mond snoeren.

1 september 2021 om 15:28

@dnskr: ongezond voor de financiele situatie is met geleend geld supertransfers doen. Qatar kan nog 50 messis kopen zonder dat de portemonnee leeg is. Enige bij wie dat pijn doet is bij de concurrentie. Overigens denk ik dat een goed sterk team nog altijd goede kans heeft tegen een stel sterren bij elkaar, dus ik begrijp de paniek nu ineens niet.

1 september 2021 om 17:18

@lierse: volgens mij heeft Barcelona zichzelf in de huidige situatie gebracht. Tebas zou wel eens de redding van deze club kunnen zijn, omdat men nu MOET snijden in de uitgaven ipv verder blijven uitgeven van bakken geld die verkregen zijn uit de bodemloze putten van banken die steun op steun van de Europese Centrale Bank en de rijke landen van de EG. Eindelijk grijp iemand in bij de clubs uit Spanje, terwijl de gewone man/vrouw in dat land jaren aan de geeuwhonger lag

1 september 2021 om 21:41

Clarkkent,

Nu laat je opnieuw zien geen enkel idee te hebben welke rol Tebas precies heeft gespeeld bij laliga, de schulden, de daarbij behorende sanering, en de verhouding die hij heeft met de topclubs die zich schuldig hebben gemaakt aan het ontwikkelen van een te grote druk van de schuld en de salaris op de begroting.

Als jij graag door wilt gaan met ongefundeerde uitspraken moet je dat vooral doen. Laat je door mij niet tegenhouden. Ik denk echter wel dat iemand zoals hij best wat mag zeggen over het beleid van voetbalclubs in andere competities. Dat doen wij tenslotte ook.

1 september 2021 om 08:59

Probeer deze loze uitspraak eens te onderbouwen met voorbeelden? Nu is het alleen maar roeptoeteren.

1 september 2021 om 09:22

Als je je gezonde verstand gebruikt begrijp je meteen waar hij op doelt.

1 september 2021 om 09:34

@Michael dan leg het mij eens uit.

1 september 2021 om 09:39

Ik denk dat hij doelt op het leeg kopen van sterren van andere clubs met belastinggeld van de supporters van die clubs. Dat doet wat met je populariteit. Of kun je je daar niks bij indenken? Zo'n De Jong naar Barca en "Galacticos". Geen identiteit, zeker Madrid niet, tenzij je patserige koopkracht als identiteit ziet. Maar ieder z'n ding. Maar het sentiment begrijp ik; ik zie liever teams vol maldini's, Gerards, etc met een clubhart.

1 september 2021 om 09:53

Dat zegt hij toch. Een salarishuishouding van 500 miljoen. Dat kan geen club ophoesten. Dat verveelde sjeiks gewoon alles opkopen omdat ze een speeltje willen...dat is het definitieve failliet van het voetbal. Dat overigens al ernstig ziek was door de Spaanse clubs die zonder blikken of.blozen leningen oplopend tot boven de miljard afsloten.

1 september 2021 om 09:58

@vtotheb dat belasting geld van supporters is natuurlijk onzin. Spaanse club hebben in het verleden te gemakkelijk grote leningen gekregen bij banken om spelers te kunnen kopen. Dit is iets anders dan wat er nu gebeurd bij een City en PSG.

1 september 2021 om 11:03

Dictator Franco of dictator Sjeik. Lood om oud ijzer

1 september 2021 om 13:38

@houtapp - En die banken werden overeind gehouden door Europees belastinggeld omdat er tekorten aangevuld moesten worden. Die zaten er door allerlei vage constructies in bij voetbalclubs. Ik vind clubs als City en PSG walgelijk, of althans de manier waarop ze bestuurd worden, maar ik heb net zo weinig met clubs als Real Madrid en Barcelona die zelf konden groeien door merkwaardige staatssteun waar jaren niets mee is gedaan.

1 september 2021 om 14:25

Hmm je betaald geen Belasting in Qatar, ik betaal niets....., alleen bedrijven betalen belasting.

1 september 2021 om 09:47

Ik hoorde La Liga dit idd niet zeggen toen zij de grote sterren uit Engeland wegplukten en zichzelf in de schulden staken.

1 september 2021 om 10:04

Je bedoelt die zelfde engelse ploegen die honderden miljoenen meer schuld hebben dan de Spaanse ploegen. Los van het feit dat de schulden opzich geen ramp zijn als je gewoon netjes de aflossing betaalt net zoals een andere multinational zou doen..

1 september 2021 om 10:09

Het gaat om de periode dat Laliga clubs onverantwoorde leningen aangingen. Zoals je zegt schuld is alleen erg als je niet kunt betalen. In de jaren 1995-2010 was dat in het geval van de Spaanse clubs niet het geval. De schulden waren veel te hoog en ze werden door banken overeind gehouden.

1 september 2021 om 10:15

En dat probleem is gelukkig aangepakt. Dan heeft hij toch gelijk met zijn punt dat zo n PSG ook een gevaar is voor het voetbal?

1 september 2021 om 10:31

Het is aangepakt nadat ze zelf volop geprofiteerd hebben. Als je het niet wilt snappen dan zul je het ook niet snappen.

1 september 2021 om 10:44

Dus als persoon A het mag doen, mag persoon B het ook doen? Vreemde logica heb jij. Ik vind de spaanse praktijken ook discutabel. Maar dat speelt nu niet.

1 september 2021 om 11:02

als persoon A het doet heeft persoon A geen recht van spreken wanneer persoon B het doet. Ik lach me rot dat barca en real hierom huilen. Beide hebben dit allemaal mogelijk gemaakt.

1 september 2021 om 11:06

La Decima, inderdaad als persoon A het doet waarom mag persoon B het dan niet doen? Persoon A heeft dan in ieder geval geen enkel recht van spreken. Persoon A blokkeert dit enkel om te voorkomen dat persoon B dezelfde status kan krijgen.

1 september 2021 om 11:34

Hebben Real en Barca zich hierover uitgelaten dan? De FFP kwam zodat clubs niet meer uitgaven dan ze binnenhaalde en wat zien we nu gebeuren, de clubs uit UAE en Qatar lappen dat aan hun laarzen en komen er mee weg.. Iedereen schreeuwde moord en brand dat de FFP moest komen zodat de kleinere clubs een kans kregen om aan te haken nu de clubs wie men een warm hart toe draagt dit niet doen is er geen vuiltje aan de lucht..

1 september 2021 om 12:07

Rochus,

Persoon A, persoon B? Tebas is persoonlijk verantwoordelijk voor het aanpakken van financiele excessen in la liga. En hij heeft geen recht van spreken? Omdat hij Spaans is? Verklaar je nader, want dit komt nogal raar over.

1 september 2021 om 12:57

Staat een mooi artikel op VI waar haarfijn woprdt uitgelegd hoe PSG dit allemaal voor elkaar heeft weten te krijgen. De UEFA is gewoon een lachertje en die zijn hoofdschuldige hier.

1 september 2021 om 13:08

@adonis, ik hoef mij niet te verklaren. Mijn standpunt staat hierboven. Tebas is als voorzitter van Laliga, geen persoon maar spreekbuis van Laliga met maar 1 belang, Laliga financieel aantrekkelijk houden en voorkomen dat Laliga voorbijgestreefd wordt.

1 september 2021 om 21:44

Lijkt me sterk, is een competitie die al vanaf de jaren vijftig in de top staat, en dat zal niet veranderen. Simpelweg omdat het een achterland heeft met 500 miljoen inwoners.

Denk je dat wij een Mickey mouse competitie zouden hebben als er 500 miljoen mensen Nederlands als eerste taal zouden hebben?

1 september 2021 om 13:48

Javier Tebas is een man die vecht voor zijn bedrijf en dat is La Liga, dus heeft hij wel bepaalde interesse die hij verdedigd. Ik heb verschillende interviews met deze gehoord in het Spaans en hij was altijd tegen staatsclubs. Hij vertelde dat in Spanje een bedrijf in de 2de divisie een staatsclub wou stichten en zij hebben dit tegengehouden.

Probleem met PSG is dat de regels in Frankrijk anders zijn dan dat in Spanje. PSG heeft 300 miljoen verlies geleden door Covid, In tegenstelling dan in Spanje kan in Frankrijk geld in de club pompen om deze tekorten op te lossen. Dus ieder land heeft zijn eigen FFP-regels voor hun competities. Het UEFA-FFP geldt alleen voor Europese competities die UEFA-organiseerd.

Het Europese Superliga die Fiorentino Perez wou opzetten had regels voor hoogte van salaris, investeringen in stadiums en jeugd, transferbedragen en aan banden leggen van spelers vertegenwoordigers en makelaars. Daarom waren Chelsea en Manchester City niet zo blij met deze Super Liga maar ze wouden niet worden buitengesloten. Dus hebben ze met tegenzin meegewerkt. Direct na het eerste kritiek zijn ze direct uitgestapt. Chelsea en City gebruikten het argument dat dit competetie tegen de wil van de fans is. In ieder geval ging de regels van deze Super Liga tegen de belangen van City en Chelsea, clubs waarbij geld wordt gepomp om imago te verbeteren.

PSG wou ook niet in de Superliga simpel omdat deze regels ook hun externe financiering zou beperken. Dus was Al Khaleify gewoon tegen deze Liga. De enige clubs die voordelen zouden hebben met een Europese Superliga zou Barcelona en Real Madrid zijn. Clubs met socio-structuur die geen externe financiering krijgen die nu op achterstand komen, Fiorentino Perez is niet dom. Dom zijn de mensen die de huidige situatie, oorzaak en gevolg niet analyseren en diep blijven hangen in het verleden. Zij moeten gewoon toegeven dat er verschillende belangen nu spelen in het Europese voetbal.

De Americaanse eigenaars van Arsenal, Manchester United, Liverpool, Bordoaix, Olympique Marsaille en AC Milan willen een gesloten system waar je niet kan degraderen zodat hun investeringen veilig zijn gesteld met een constante cash-flow. Bayern Munchen koopt alle talenten van de Bundesliga en nu al zijn de Dortmund fans alleen blij indien Dortmund een wedstrijd wint van Bayern. Daarna worden hun beste spelers voor weinig geld verkocht aan Bayern. PSG, Chelsea en City, die niet in handen zijn van Amerikanen en wel in handen van dubieuze eigenaren en landen will geld pompen en zorgen dat hun fans blij zijn en hun imago te poetsen. Zie Qatar en mensen rechten, wie doet er iets tegen? Niemand, dus als Romeinen zeiden geen brood en spelen en zijn ze blij. Nederlanders die dromen van oude tijden van Ajax, PSV en Feyenoord en vragen voor FFP of clubs zonder schulden en denken dat hierdoor deze clubs iets van betekkenis kunnen hebben in Europa. Nederlandse clubs komen op TV, media en forums zoals Voetbalzone vragen voor FFP en denken dat dit de Nederlandse clubs zou helpen sterker te worden in Europa. Terwijl al deze clubs niet meer bekend zijn in de buitenland want alle TV-rechten worden wereldwijd gekocht voor Premier League en La Liga. Als Jorge Ramos, journalist van ESPN in Verenigde staten zei, wie in Latijns- America en Verenigde Staten is geintereseerd in Ajax vs Slavia Praag? Niemand buiten Nederland of Tjechie. Het letter E in ESPN komt voor het letter S, dus Entertainment dan Sport in die volgorde hebben hun bazen gezegd.

Fiorentino heeft alle rechten om zijn club die gebaseerd op socio's te verdedigen en zorgen dat Real Madrid nog bestaat voor nog 100 jaar. In ieder geval ben ik blij dat hij dit ziet en probeer een oplossing te vinden die acceptabeel is voor Real en andere clubs. Op deze weg doorgaan is gewoon een doodlopende weg.

Achhhhh zijn ze bang dat spaanse clubs de macht verliezen? Wat mij betreft mag PSG de komende jaren de CL winnen. Prachtig elftal

1 september 2021 om 08:55

Zou het persoonlijk nog prachtiger vinden dat ze er steeds naast grijpen.

1 september 2021 om 08:56

Idd Tatum, hoop echt dat ze in de eerste ronde van de CL eruit vliegen

1 september 2021 om 09:01

En afgelopen zondag zat je zeker te kijken na PSG wachtend tot Messi erin kwam en hopend dat hij samen met Neymar en Mbappé op het veld stond. PSG kan het hebben en kan het betalen. Ik heb afgelopen zondag naar uit gekeken tot PSG speelde, zoals vele miljoenen andere mensen.

1 september 2021 om 09:05

Weten ze eens hoe wij ons voelen in dit landje. Beste oplossing zou zijn als je in de toekomst alleen maar met eigen opgeleide spelers mag spelen, en max 1/2 spelers van een andere club per seizoen mag halen en er max 5 in je team mag hebben ofso. Of spelers boven 23 ook nog maar max 1 speler perseizoen mag kopen.

1 september 2021 om 09:10

Ik heb afgelopen zondag de tv aangezet maar wist ook niet hoe snel ik het weer uit moest doen. Die wedstrijd voelde ik helemaal niets bij. Kwam misschien ook door hoe het in beeld gebracht werd. Neem bijvoorbeeld de foto's van de spelers bij de opstelling, de helft waren paspoppen omdat ze blijkbaar de fotos niet hadden. Zag er zo amateuristisch uit...

1 september 2021 om 09:14

Waarom je zo’n nepshow überhaupt willen kijken? De uitslag staat toch van tevoren al vast?

1 september 2021 om 09:52

Nee wat de PL clubs al 15 jaar lang doen is topbeleid.

1 september 2021 om 09:57

@665 dat was wel het allerlaatste waar ik naar wilde kijken. Of het zou moeten zijn om eens flink depressief te worden van hoe voetbal zo ziek is geworden. Een club als klein speelgoedje van een verveelde sjeik. Bah.

1 september 2021 om 10:08

Waarom zou je dat prachtiger vinden? PSG staat in de laatste jaren niet eens in de top 5 van clubs met de meeste transferuitgaven. Engelse teams, Barca en Juventus gaven meer uit.

1 september 2021 om 10:24

Dat is bij Bayern ook al jaren het geval in de Bundesliga. Ik snap wel dat er mensen zijn die niks met dit beleid van PSG hebben maar het is niks nieuws. Clubs als Chelsea en City hebben zichzelf ook naar de top gekocht dus het is al jaren aan de gang. Toch zit er ook iets aan wat wel goed is want ik kan me nog heugen dat je van tevoren in de CL al Bayern, Real en Barca kon invullen voor de halve finale een aantal jaar terug. Nu is er toch wat meer competitie en verassing in zo een toernooi

1 september 2021 om 11:42

@japie, Ondanks dat ik mij niet echt in Bayern en PSG verdiep, heb ik wel het gevoel dat het beleid en de groei bij deze clubs heel verschillend is. Bij Bayern denk ik een gezonde club te zien die mede door CL inkomsten / merchandise blijft groeien terwijl ik PSG als speeltje van een rijke eigenaar zie, die een elftal bij elkaar wil kopen om de beste te zijn.

1 september 2021 om 12:27

Bij Bayern is het ook heel veel geld van wat multinationals, niet een rijke eigenaar. Maar ben het met je eens qua beleid lijkt het wat beter.

1 september 2021 om 13:13

Dat is leuk als je alleen maar kijkt naar wat er uitgegeven wordt op de transfermarkt, maar kijk ook naar wat er binnen komt op de transfermarkt. Ik weet niet hoe het bij die andere clubs zit, maar Juve gaf netto 222,5 miljoen euro uit op de transfermarkt de afgelopen 5 jaar. PSG zit op een kleine 378 miljoen euro. Om nog maar te zwijgen over het verschil in salaris.

1 september 2021 om 14:14

Bayern voert idd een mooier beleid maar het ging me er meer om dat de Ligue 1 niet de enige competitie is waar je op voorhand al weet wie er gaat winnen

1 september 2021 om 08:57

Vind Paris verschrikkelijk, maar Spaanse elite niet minder. Bah. Doe mij maar wat traditieclubs iig met eigen identiteit zoals Arsenal, Dortmund, Napoli, Feyenoord, Ajax, Celtic, Liverpool

1 september 2021 om 10:09Barca geen eigen identiteit? Weet jij wel waar je het over hebt? En dan noem je vervolgens Arsenal en Liverpool haha. Ploegen in de handen van Amerikaanse investeerders. Hoe heet het stadion van Arsenal ook alweer? Of het stadion van Dortmund? Dat je het niet eens bent met het transferbeleid kan ik best begrijpen. Echter hebben ploegen als Dortmund, Ajax en Feyenoord ook vaak genoeg met financiele problemen gekampt. Wanbeleid valt nooit te voorkomen. Je hebt altijd wel incompetente bestuurders.

1 september 2021 om 10:28

Barca had een identiteit maar heeft die ook jaren verloochend. Door financiële nood en de komst van Koeman krijgen talenten eindelijk weer een beetje de kans daar maar Barca heeft ook alles gekocht wat los en vast zit de afgelopen jaren

1 september 2021 om 13:43

Als neutrale voetbalfan ben ik het er mee eens dat Barca op dit moment geen/weinig identiteit heeft. Komt een lichting met jonge jeugdspelers aan maar wat is het op dit moment?

1 september 2021 om 14:29

Hmm Liverpool heeft een Miljardair als Eigenaar die kan wedijveren met de meeste eigenaren, ook Napoli en Arsenal hebben Miljardiars als eigenaar. Enzoals het spreekwoord zegt. Resultaten uit het verleden is geen garantie voor de toekomst. Zonder groot geld is in het huidige voetbal niks te bereiken.

1 september 2021 om 08:59

Bang dat zij macht verliezen? Als Paris zo doorgaat zullen zij nog niet de prijzenkast van Ajax kunnen evenaren. Denk dat Bayern Munchen en Chelsea het beter doen dan PSG.

1 september 2021 om 09:05

En van mij mogen ze in elk stadion 90 minuten lang worden uitgefloten. Met stip plastic club nummer 1.

1 september 2021 om 09:34

4 van de 7 spelers zijn transfervrij binnengehaald. 1 gehuurd. 1 was al gehuurd en de koopoptie wordt geligt en ze halen 1 nieuwe speler voor 60 miljoen. Dan hebben ze 82 miljoen uitgegeven.

Man.city geeft zelfs meer uit aan 1 speler deze transferperiode. Vorig seizoen en ook dit seizoen geven de meeste Engelse clubs meer uit.

Oke, PSG betaald een vorstelijk salaris. Maar als je geen transfergeld hoeft te betalen dan kan dat ook.

1 september 2021 om 09:59

Nee 500 miljoen aan salaris kan niet. Dat heeft echt he-le-maal niks met veranrwoord beleid te maken. Dit kan alleen omdat een verveelde sjeik zijn speeltje geld toeschuift.

1 september 2021 om 10:00

Je vergeet nog wel een heel klein dingetje..... transfervrij betekent nog niet gratis....
Alleen Messi kreeg al 40mln tekengeld. Het is maar wat je ervoor over hebt.

Dus heeft PSG geen 82mln uitgegeven, maar veel meer dan dat.

Meneer Tebas zet in dit verhaal uiteindelijk niet zijn vraagteken bij het binnenhalen van spelers mbt transfergeld, maar het salarishuis. Dit is natuurlijk ook niet gek, aangezien hij degene was die het inschrijven van Messi tegenhield, omdat het salarishuis bij Barca óók veel te hoog was!

1 september 2021 om 10:09

Dan denk ik toch eerder aan City. Die hebben veel meer aan transfers uitgegeven en betalen ook gigantische salarissen.

1 september 2021 om 10:29

Precies. City spant toch wel de kroon wat betreft de uitgaven

1 september 2021 om 10:48

Ook City is een speeltje van een verveelde sjeik inderdaad

1 september 2021 om 15:39

Nee , Manu huishouding is duurder en Manu heeft meer uitgegeven deze transfer periode

1 september 2021 om 10:13

Imo zou een echte voetballiefhebber hier helemaal niet blij (mee moeten) zijn.

1 september 2021 om 10:30

Hoezo? Een voetballiefhebber ziet toch graag de beste voetballers in actie en goed voetbal? Als het bij PSG gaat draaien dan ga je denk ik nergens mooier voetbal zien dan daar

1 september 2021 om 11:08

Japie, een voetballiefhebber zoet het allerliefst ook spanning in competities.

1 september 2021 om 12:10

Sterren bij elkaar zetten levert nog niet per definitie goed voetbal op. Ik zie sterren liever verspreid opdat elk team probeert het maximale uit zijn ster te halen. Heb sowieso meer met een team dat met uitgekiend beleid voert dan 1 die sterren bij elkaar koopt

UEFA zou het FFP eens serieus moeten nemen, maar dan moet je ook de Spaanse clubs aanpakken die van leningen overeind blijven.

1 september 2021 om 09:01

Die pakken zichzelf aan of heb je Barcelona even gemist?

1 september 2021 om 09:15

Als ze Barcelona echt aangepakt hadden dan hadden ze nu niet meer gevoetbald met die enorme schulden.

1 september 2021 om 09:30

Toch zie je beweging in Spanje toch? VAn Griezmann naar Luuk de Jong. Messi laten gaan en Depay ophalen. Maar voetbal is overal buitensporig aan het worden en er zit geen lijn meer in.

Mooi dat iemand zich nu uitspreekt maar dat vooral doet nadat ze in Parijs de beste voetballers even hebben opgehaald. Dit gebeurt idd al jaren in Spanje, Engeland en Frankrijk. Van een CL die geen CL meer is naar Oliestaten als eigenaar in het voetbal die hun geld kwijt moeten. De klagers krijgen een beetje wat ze zelf ook initieren en onderdeel van zijn. Elk land zijn eigen maatregelen en de FiFa die probeert modern te worden maar blijven bejaard en het uitvoer orgaan is incompetent.

Toch blijft voetbal mooi om naar te kijken

1 september 2021 om 10:08

Ha de Uefa loopt weg met de rijken. Die gaan straks een salary cap tax systeem invoeren, soort nba systeem. Nou raad eens, dat is dan helemaal top voor die oliestaat clubs. Kan je gewoon de regels overtreden, krijg je enkel een ruime boete. Die betalen ze met gemak! Gaat nergens over joh!

1 september 2021 om 13:35

Ben het eens met Tebas, maar het valt mij op dat hij continu de clubs aanvalt en niet UEFA en FIFA. Zij hebben de scepter in handen om hier tegen op te treden, maar ze blijven continu buiten schot. Zonder een verandering van deze structuur zullen clubs als PSG op deze wijze blijven handelen. Zoals je aangeeft, toekomstplannen van UEFA lijken op optreden tegen deze praktijken, maar zijn juist bedoelt om hier zelf nog meer een slaatje uit te slaan.

1 september 2021 om 13:45

Ja heel vreemd allemaal. En als dit zo doorgaat dan ga ik nog wensen dat die ESL er snel komt. Wel in een open systeem want dat gesloten systeem slaat nergens op. Maar met zo'n ESL wordt de Uefa compleet buitenspel gezet en kunnen ze verder gaan met op de knieã«n gaan bij die Psgoliestaat eigenaren. En ik weet de ESL is geen favoriet (standpunt) voor de meeste maar je gaat wel bijna denken dat dat de uitweg is voor het hele gebeuren en waar dit naar toe gaat. Met de Uefa en rijke oliesheikhs.

1 september 2021 om 13:45

Is het ook niet met zo'n systeem dat je een paar spelers hebt die buiten de cap mogen vallen? Zou inderdaad een ideaal systeem voor de clubs zijn om spelers minder geld te geven.

1 september 2021 om 10:12

Zo lang de UEFA en FIFA drijven op oliegeld gaan ze oliegeld in het voetbal niet aanpakken.

1 september 2021 om 10:30

Tja, zo n PSG zal niet worden verraden door de UEFA of FIFA omdat Qatar leveredge heeft. Ze hebben namelijk wss genoeg bewijs dat ze het WK hebben gekocht.

Voetbal word beheerst (net als andere topsporten) door het grote geld. Het is erg raar dat 1 club bijna alles kan en dat bij andere clubs bijna niks meer kan. Vaak door strenge regels van het land zelf, die dan in elk land ook weer anders zijn…ik denk persoonlijk dat een sjeik of zelfs een staat geen goede toevoeging is voor het voetbal, dan is dus alles te koop met geld. De charme is er wel vanaf zeg maar.

1 september 2021 om 11:45

Mee eens dat het vreemd is dat er een groot verschil in de mogelijkheden tussen de verschillende landen. Waarbij wel gezegd moet worden dat het beleid in Spanje ook niet altijd logisch / verantwoord was.

Ik zie al hier de eerste reacties tegen Tebas, maar hij heeft gewoon gelijk. Het voetbal zou met FFP eerlijker worden, maar de dubieuze oliesjeiks bewijzen het tegendeel. Wat er gebeurt bij PSG heeft niets met marktwerking te maken, maar puur met geld smijten die de club zelf niet heeft. Ik begrijp dan ook echt niet dat mensen van PSG als club kunnen genieten. Natuurlijk, hun elftal lijkt bijna op een elftal in je FIFA-spel, maar dat is echt niet goed voor het voetbal. Er is natuurlijk genoeg verkeerd bij Spaanse clubs, maar dat betekent niet dat je dan niets meer mag zeggen. Ik hoop dat de UEFA eens echt goed ingrijpt met een juiste FFP en niet deze facade.

1 september 2021 om 09:01

FFP is toch gewoon onzin joh. Laat die FFP maar gewoon zitten, anders gaan de grote jongens weer stampvoeten met een Super League. Financiële ongelijkheid zal altijd bestaan. En heel eerlijk gezegd zie ik liever het oliegeld bij City, PSG, Chelsea en dergelijke dan de staats bedragen die een Barcelona krijgt.

1 september 2021 om 09:04

@ajaxf1: Dan gaan die gasten maar hun Super League oprichten. We vinden duurzaamheid, gelijkheid, etc allemaal heel belangrijk, maar als dubieuze oliesjeiks of Russen er fors geld in stoppen wat niets met normale bedrijfsvoering heeft te maken, vind je het mooi? Je laatste opmerking raakt trouwens kant noch wal. Barcelona heeft een megagroot probleem met extreme schulden die in relatief korte tijd zijn opgebouwd. Dat zijn echter wel schulden, wat betekent dat ze alles moeten terugbetalen (en in mijn ogen meer dan terecht). Barcelona 'krijgt' dus helemaal niets.

1 september 2021 om 09:09

Laat ik het anders stellen. Barcelona heeft jarenlang op grote voet kunnen leven en dat geld kwam indirect bij de ECB vandaan, aangezien de Spaanse bank daar weer het geld vandaan krijgt. Dat vind ik to-taal belachelijk. Dan zie ik liever een sjeik die nieuw speelgoed koopt, al insueer jij dat ik dat mooi vind, wat ik niet gezegd heb. Als ik moet kiezen tussen die 2, dan kies ik de sjeik. Maar de mooiste bedrijfsvoering is zoals Ajax, Bayern Munchen, PSV, Dortmund. Clubs zonder eigenaar die draaien op goed beleid.

1 september 2021 om 09:15

@ajaxf1: Ik kan het helemaal met je eens zijn dat het absurd is dat een club zoveel schulden kan hebben dat ze bijna bezwijkt (heel slecht management). Maar dat is nog wel allemaal op basis van een economisch systeem en 'normale' bedrijfsvoering. Het oeverloos geld inpompen door dubieuze figuren heeft helemaal niets met een normale bedrijfsvoering te maken. Natuurlijk zie ik ook het liefst clubs die het zonder suikeroom redden, Real en Barca hebben die niet en die hebben het nu lastig (real een stuk minder natuurlijk). Dat hoort erbij met marktwerking als het financieel in de wereld even tegenzit. Daar wordt een organisatie uiteindelijk alleen maar beter van als er op een juiste manier puin wordt geruimd.

1 september 2021 om 09:24

Laten we het maar afsluiten dat we het eens zijn dat bedrijfsvoering zoals bij Bayern, Dortmund, PSV en ons Ajax de beste vorm is van bedrijfsvoering en dat het beter zou zijn als elke club op die manier om zou gaan met het bedrijf

1 september 2021 om 09:50

@Ajax als je dat al erg vind, kijk dan ff wat Qatar en Khalaifa allemaal hebben gedaan. Qatar doet gewoon aan modern slavenarbeid, wat toch een tikkeltje erger is dan dat ECB geld aan clubs lenen. Daarnaast is Khalaifa betrokken bij omkoping van WK altetiek, een groot tennnis toernooi en is al meerdere keren genoemt als spil in de omkoping van het WK in Qatar. Dus nogmaals, weet je zeker dat je liever kiest voor de Sjeik?

1 september 2021 om 09:56

ajaxf1, ik kan van beiden niet genieten, want het werkt alleen maar meer ongelijkheid in de hand. Maar als ik dan moet kiezen, kies ik eerder op basis van leningen dan op basis van onbeperkt kapitaal. Want leningen moeten terugbetaald worden. Dat de Spaanse clubs daar moeite mee hadden klopt, maar vooral door corona en slechte bedrijfsvoering. Maar maak de schulden een bepaalde max, dan is het beter te overzien. Onbeperkt kapitaal maakt alles kapot. En de verschillen worden alleen maar groter door corona en dergelijke. Maar hier gaat de UEFA niks aan doen. Te veel dikke vingers in de pap daar.

1 september 2021 om 10:11

Ik heb het niet alleen over PSG he, ook Chelsea heeft bv een Oligarch. Er zijn heel veel soorten eigenaren die eigen vermogen erin pompen, ook een aantal die niet aan slavenarbeid doen natuurlijk. Slavenarbeid is, naar Westerse maatstaven, vreselijk natuurlijk.

1 september 2021 om 10:16

@Ajax persoonlijk ben ik gewoon bang dat PSG een gigantisch corruptieschandaal met zich mee brengt omdat de eigenaar en voorzitter daar niet vies van zijn. Ook wil je niet dat er meer vam dit soort figuren in de sport komen.

1 september 2021 om 11:08

Je bent, gezien je naam fan van RM. Kijk dan eerst eens naar je eigen voorzitter waarvan bewezen is dat hij corrupt is, terwijl de eigenaar en voorzitter van PSG daar nog niet eens aan beschuldigd zijn.

1 september 2021 om 09:25

Die Sjeik zijn vermogen uit Qatar wordt geschat op 10 Miljard. Heeft pas nog 180 miljoen geweigerd voor Mpapé. Tja...🤷🏾‍♂️Hij kan het permitteren....snap niet dat men daar moeilijk over gaat doen. Zij hebben de staat niet nodig, ook al draaien zij rode cijfers. Van Seumeren bij Utrecht is daar ook om ze te helpen. Heeft er meer ingestoken, dan dat hij er centjes van terug krijgt en dat weet hij ook. Zo heb je ook de vrienden van Feyenoord, die zijn er ook om hen te helpen...toch? Gelukkig draait het bij Ajax om het sportieve en opleiden van goede spelers....die hebben juist de club geholpen om er financieel weer helemaal boven te zijn met zwarte cijfers. Tot nu toe niemand nodig gehad. Vele ontslagen en een nieuw beleid.

1 september 2021 om 09:31

Volgens mij is Qatar technisch gezien (met een stroman) zelfs eigenaar van PSG, wat neerkomt op een vermogen van 300 miljard.

1 september 2021 om 09:47

Klopt, de stroman (Nasser Khalaifa) is de standaard butt buddy van de Emir bij sportzaken. Wordt ook verdacht van tal van corruptiezaken.

1 september 2021 om 10:09

Welke sheikh? Want als je op Al khelaifi doelt dan is dat niet de eigenaar. Maar dat is de emir van Qatar. Die zwemmen in het geld. Psg is ook geen voetbalclub meer zo maar een Psgoliestaat.

1 september 2021 om 11:09

Nasser wordt ervan verdacht, Perez is er voor veroordeeld!

1 september 2021 om 13:13

Heb je daar een bron van, die veroordeling? Die zou ik graag willen lezen.

1 september 2021 om 14:36

Hmm, de Emir van Qatar is veel rijker dan 10 Miljard, en hij is de eigenaar, de voorzitter can PSG is NIET de eigenaar, hij is de eigenaar van Be In Sports. PSG is eigendom van het Qatar Wealth fund (het 2de grootste wwealth fund in de wereld , alleen noorwegen is groter) , Ook harrods in Engeland is van hun net als vele gebouwen wereldwijd.

1 september 2021 om 10:32

Je hebt zeker een punt maar zei je dat ook over City dan? Die sjeiks hebben nog meer uitgegeven dan die sjeiks van PSG en wat te denken van Abramivich bij Chelsea?

1 september 2021 om 11:14

Daar ben ik net zo tegen hoor, echt niet alleen tegen PSG.

1 september 2021 om 12:09

Heel goed verwoord. Voetbal is echt aan het verzanden tot een spelletje FIFA tussen miljardairs. Belachelijk dat de grote (internationale) voetbalbonden hier niets tegen doen, uiteraard ook gedreven door geld. In het land waar de commercialisering van sport zo ongeveer is uitgevonden (de VS) zijn er voor alle grote sporten diverse regels en mechanismen die erop zijn gericht om de concurrentie zo groot mogelijk te houden en te voorkomen dat één of enkele teams/clubs de dienst volledig gaan uitmaken. Bij het voetbal lijkt het hele systeem er bijna op gericht om het tegenovergestelde te bewerkstelligen.

Hij heeft gelijk. Tebas werkt er in eigen land hard aan om clubs gezonder te krijgen, vandaar ook de strenge regels voor Barca en het kwijtraken van Messi. PSG heeft een onuitputtelijke geldbron, maar via allerlei louche, niet-bestaande sponsorcontracten weten ze de FFP te omzeilen. Eigenlijk is het lachwekkend.

1 september 2021 om 09:11

Ik ken de cijfers van PSG onvoldoende, maar als je spelers transfervrij overneemt dan hou je in elk geval voldoende salarisruimte over of ruimte voor mooie tekenpremies.

1 september 2021 om 09:53

@SanMarcos wat ook helpt is dat verschillende hoofdsponsoren van PSG direct en/of indirect te linken zijn aan Nasser Al Khalaifa en de Emir van Qatar. Iets wat totaal niet (kuch sarcasme) voor belangenverstrengeling zorgt en je totaal niet de optie geeft om financieel creatief te zijn. Gelukkig kijkt niemand erin zolang Khalaifa zo hoog aangeschreven staat in de UEFA. Gewoon ontzettend discutabel en eng. Zo n club is ewn gevaar voor het voetbal.

1 september 2021 om 09:35

Ik snap jouw verhaal over PSG, maar real doet toch precies hetzelfde. Zij hebben hebben ook veel schulden en een ongezonde salarishuishouding en afgelopen nacht nog een bod gedaan van 200 mlj op Mbappe. De enige club die goed aan het herstructureren is, is Barcelona.

1 september 2021 om 09:55

Hoeveel schulden hebben we dan? In het jaarverslag staat dat we 280 mikjoen schuld hebben over een 750 miljoen omzet. Dat valt best mee. Ter vergelijking Barcelona heeft volgens hun jaarverslag 480 (peildatum eind vorig boekjaar), Spurs heeft meer dan 600 miljoen, een Man u komt ook makkelijk boven de 500 miljoen uit. Iedereen zit leuk dat zelfde verhaaltje te vertellen van meer dan 10 jaar geleden maar niemand kijkt hoe de situatie nu echt is.

1 september 2021 om 10:13

Schuld Real 700 miljoen. Barca 1.3 miljard. Wel de juiste cijfers vermelden

1 september 2021 om 10:17

@pieter zou je me de bron kunnen geven? Jaarverslag Real Madrid van 2020 zei 280 miljoen zo uit mijn hoofd. Dit verslag kun je vinden op hun site. Er zal nu sws 100 bijgekomen zijn ivm de verbouwing van het stadion.

1 september 2021 om 13:28

Dat is financial debt (leningen, voornamelijk bank). Als je alle schulden erbij pakt (transfer debt, betalingsachterstanden, tax etc) ligt dit bij Real op +-700 miljoen. Maar je moet je niet blind staren op deze schulden. Er zit een groot verschil tussen gezonde en ongezonde schulden. Arsenal heeft geld geleend voor de bouw van hun stadion in 2006. Dit is ingecalculeerd. Kroenke (eigenaar) heeft deze schuld inmiddels overgekocht van de bank, waardoor Arsenal zijn schuld afbetaald aan zijn eigenaar, wat een aantal financiële voordelen oplevert (gunstige rente, geen verplichte buffer op rekening). Kortom, Arsenal heeft een ingecalculeerde schuld met gunstige voorwaarden. Bij United zijn de schulden van de Glazers bijvoorbeeld ondergebracht bij de club. Totaal anders dan bv de Spaanse clubs met schulden en betalingsachterstanden.

1 september 2021 om 13:50

Het is dan natuurlijk wel "ironisch" (om het zo te noemen) dat Madrid dan richting de 200miljoen voor een 1 jarig contract biedt (men mag er van vinden wat hij wil natuurlijk) en de voorzitter van de bond komt dat PSG teveel geld uitgeeft. Je moet je natuurlijk ook realiseren als jij een bod doet van 200 miljoen dat die speler (en andere speler) ook denken; oh dus er is nog veel geld voor salaris. Waarom zou Mbape volgend jaar niet zeggen; die 200 miljoen transfer fee, waarom zet je dat niet om in tekenbonus en salaris.

Ok, inhoudelijk heeft hij natuurlijk een punt want het is absurd wat er in Parijs gebeurt. Maar het is niets nieuws toch… Barca en Madrid hebben dit ook jaren gedaan. Andere tijden en dus nog niets iets minder bizarre bedragen (als je er nu naar kijkt). Maar zowel Madrid als Barca hebben schulden waar je u tegen zegt. En dat is ook jarenlang getolereerd…
Overigens: zou best kunnen dat PSG zoveel omzet creeert met oa merchandising en reclame inkomsten dat alles nog in balans is.

De grote clubs zijn allemaal speeltjes geworden van de elite, met daarbij uitschieters als PSG en City qua financiële kracht. City lijkt slimmer te handelen en PSG maakt gebruik van de unieke kansen die zich voordeden tijdens de afgelopen transferzomer. Iedereen klaagt er nu over maar waar waren ze 10+ jaar geleden toen de spaanse clubs zo bizar aan het uitgeven waren?

Het voetbal is al volledig gesloopt door het geld. De Spaanse Liga houdt hun clubs omhoog met leningen, al is Barca gelukkig een keer een halt toe geroepen. Nu is in Parijs weer alles mogelijk. En na Parijs komt er echt wel weer een andere club die het nog extremer maakt. Zo werkt het gewoon. Het wordt er niet leuker op.

Had het oliegeld maar aan alle crisis in het midden Oosten besteed. Als je voor PSG voetbalt ben je gewoon een Sjeiken slet.

Hoop dat ze in de eerste ronde er uit knallen!

1 september 2021 om 09:25

Zou leuk zijn als ze verliezen van een club als ajax, dortmund of bayern. Dat zijn teminste clubs met geschiedenis en een goed beleid.

1 september 2021 om 09:29

Maarja de clubs met geschiedenis zijn ook ooit eens begonnen en dat zou dus betekenen dat je nooit meer een nieuwe club groot kan maken. Geschiedenis boeit niet zo want vroeger won je natuurlijk de CL makkelijker dan nu (zeker in het begin toen Real hem continue won). Maar gaat meer om hoe het tot stand komt met slim beleid of door een rijke eigenaar met geld teveel.

1 september 2021 om 15:42

En Manu en Liverpool een US slet, Chelsea een Rusland slet, Arsenal ook en Spurs een Engelse slet, allemaal ook miljardairs als eigenaar

Aldus de voorzitter van een competitie met de grootste witwaspraktijken-clubs die er ooit hebben mogen bestaan. Wat een hypocrisie. En houden Barcelona en Real niet die hele Super League nog steeds in stand? Vertel maar wie de binding met het voetbal volledig kwijt is dan. Lachwekkend en treurig tegelijk.

Als zijn beleid doorgezet wordt worden de Spaanse clubs vanzelf gezond. En dat is goed om te zien want vooral Barca maakte er een bende van.
Tja bij clubs als PSG, united, city kan alles omdat de eigenaren barsten van het geld. Gek genoeg geeft Arsenal momenteel het meeste uit. Ik heb ook m’n vraagtekens bij de identiteit van een club met een Nasser El Khelaffi of zoiets. Maar dat gaan wij niet veranderen.

Barca had net als bijv. Ajax en bayern een gezonder beleid moeten voeren ipv doen wat ze deden.

Barca en Real hebben dit ook jaren mogen doen en nu gaan we ineens brave hendrik spelen. Begin eerst maar eens die bende in eigen land op de ruimen alvorens je kritiek hebt op een ander.

Ik ben ook geen voorstander van een PSG die alles maar kan opkopen met vreemd geld, maar de Spaanse clubs lijken me niet helemaal de partij die dit zou moeten aankaarten....iets met een pot en een ketel 😂

Ik ben het eens met deze meneer, maar het is wel komisch dat we vroeger astronomische schulden hoorden van 400 miljoen bij Real, en dat in werkelijkheid in 2021 die bedragen op zijn gelopen tot tegen de miljard, en het nu alle hens aan dek is, vooral voor Barca. Spaanse clubs hebben jaren geprofiteerd van ditzelfde trucje met een corrupte FIFA en of UEFA er nog achter, het verschil is dat ze niet een rijke sjeik hadden die alle schulden wegkocht.

Daarom moet de FPP of als je meedoet aan Europese competities de regel zijn dat je Max 50% van je begroting mag besteden aan het salarishuis. Dan kan je niet een onbeperkt salarishuis hebben en ben je dit soort dingen kwijt. Overigens wel apart dat dit soort gasten nu komen omdat het lijkt alsof de Spaanse clubs aan het afhaken zijn en ze nu ineens gaan piepen. Volgens mij zijn de Spaanse clubs begonnen met die rare transfers en daarmee veel competities buiten spel gezet te hebben en nu gebeurt het bij hun en moet alles ineens anders. Ben het ermee eens dat het anders moet maar niet pas op de manier wanneer je zelf de boot dreigt te missen, dan moet je ook als grote club aan de wat kleinere clubs denken omdat je elkaar nu eenmaal nodig hebt.

Tsja, als je eigen competitie jarenlang ster na ster voor idiote bedragen heeft gehaald, is het natuurlijk vervelend als je die rol naar een andere club ziet gaan. Eentje die het kan betalen.

In de sensatieverhalen wordt vooral gekeken naar inkomende transfers en worden uitgaande transfers vaak vergeten. Maar nu ik net even kijk is Bakker de grootste uitgaande transfer, er is slechts voor 9 miljoen verkocht. Er zijn geen mensen vetrokken met een hoog salaris. De transferbalans van 82-9 miljoen an sich dat kan PSG nog wel betalen. Maar het salarishuis? Dus ja dan kun je je inderdaad gaan afvragen hoe dit allemaal betaald wordt en of FFP nou wel echt wordt toegepast..

Ik roep het al jaren. Gewoon een rekensom maken, dat is voor iedereen duidelijk. Bijvoorbeeld:

Stadioncapaciteit / seizoenkaarthouders * gemiddelde prijs seizoenkaart * 10.000

Zou voor Ajax bijv. een max salaris van 6.1 miljoen betekenen, voor een AZ zo'n 2.1 miljoen. Dan kun je ook nog iets met tv en overige inkomsten doen waar je een x percentage van mag gebruiken. Als je zo'n constructie bedenkt is het voor iedereen duidelijk. Dan zouden clubs hoogstens seizoenskaarten omhoog kunnen gooien om wat extra salaris te kunnen bieden of een stadion uitbreiden.

Voordat mensen gaan schieten, het is een voorbeeld.

1 september 2021 om 12:48

Goed idee, dan worden de prijzen van de seizoenkaarten verdubbeld en is de gewone supporter de Sjaak.

Tja als je kijkt naar de tegels in Nederland die zijn dan weer strenger dan in Spanje geloof ik. Of dat spelers ook mee laten gelden in welk land ze spelen vanwege het belastingklimaat.
Zo lang niet alles centraal wordt geregeld blijf je verschillen houden

Beetje sneu dat niemand hier het verschil ziet tussen wat Real/Barca en een PSG doet. Zo n PSG is gewoon een gevaar voor het voetbal met hun politieke macht, financiële stootkracht van een OPEC land en ontzettend discutabele en corrupte mensen die het leiden. Als zulke figuren met hun clubs de macht grijpen zal je daar spijt van krijgen, net zo veel als zo n belachelijk domme superleague.

1 september 2021 om 14:31

Hmm , Qatar is geen lid van de Opec......

Ik snap nooit zo goed wat mensen anders vinden aan een persoon die veel geld in de club stopt of een sponsor. Bij de traditionele topclubs is er vaak ook een basis van sponsoren die heel veel geld in de club hebben gestopt. En soms zelf vanuit een dubieus verleden.

Eten en gegeten worden. Dat is de voetballerij. De Spaanse bond en de clubs moeten hier niet schijnheilig in doen. De hoogste trede van de apenrots is nu ingenomen door PSG en City.

Dat riep ik al tig keren. Psgoliestaat is een schande voor het voetbal. Die club, wat geen club is, wordt volgepompt met economisce doping. Daar vecht je gewoon tegen een oliestaat en geen voetbaclub. Vol arrogantie en hoogmoed, dat is kortgeleden ook wel weer gebleken. Zoek de uitspraken van die president Nasser en de familielid van de Emir maar op. Ze kunnen daar geld uitgeven en salarissen uitdelen zonder paniek. Gek genoeg werd Marseille wel teruggeroepen in Frankrijk door een speler niet te mogen halen omdat ze anders de regels zouden overtreden maar Psg kan doodleuk los gaan. En dan willen ze nu zelfs Mbappe een zieke salaris geven dat nergens over gaat, meer dan wat Messi zelfs krijgt. Tsja. Hopeloze is dat de Uefa en de knipoog mannetje Ceferin met ze weglopen. De Psgoliestaat president is ook al de voorzitter bij eca (zoiets) van de Uefa. Agh maar nee ze zijn geen bedreiging voor het voetbal hoor! Zei het al en men zal dat nog wel gaan inzien!

1 september 2021 om 10:35

Ik hoor je elke keer klagen over PSG maar niet over City of Chelsea die exact hetzelfde doen

1 september 2021 om 11:00

Dat zijn ook olieclubs maar naast dat, een Chelsea verkoopt zelf gewoon erg goed. Bouwt het stapsgewijs op, Pep's City is wel sneu tsja. Zouden ook gestraft moeten worden maar hadden geluk met de bewijzen (oid). Maar het gaat ook meer om de houding en gedrag van de Psg mensen. Hun uitspraken en die van de familielid daar e.d. en dan een bizar bedrag (ja dat geef ik toe) weigeren omdat het allemaal principieel geleuter is agh, welk fatsoenlijke voetbalclub weigert een 180 - 200 mil bod op een 1 jarig contract! Tsja. Psg is een gevaar voor de voetballerij! Dat geeft Tebas ook duidelijk aan. Maar het kwalijke is, je zal zien dat de Uefa met ze wegloopt. De Fifa daarnaast gaf ze al een Wk, tsja. Maar men zal dat nog wel inzien!

1 september 2021 om 14:17

Ok, dan heb ik niks gezegd en ben je idd rechtlijnig in je kritiek. Ik ben het ook wel grotendeels eens met je reactie

Wat we nu zien is gewoon de uiterste consequentie van 'wie het meeste geld heeft, kan het meeste kopen'.. Een systeem dat uiteindelijk de hele maatschappij opblaast. De voetbalwereld is altijd al een karikatuur van de maatschappij geweest, dus daar zie je dit uitvergroot en voor het eerst duidelijk gebeuren. Het getuigt van kinderachtige kleinzieligheid en grote kortzichtigheid om pas op het moment dat je daarbij voorbijgelopen wordt te gaan jammeren.

1 september 2021 om 12:47

Alleen zo'n Psgoliestaat verpest die hele balans. Neem de Engelse teams, die hebben veel te besteden omdat zij hun comp. gewoon goed verkopen. Inkomsten zijn daar en zo kunnen ze uitgeven. Chelsea heeft ook een rijke eigenaar, maar zij verkopen ook enorm goed. Dus inkomsten komen binnen en ze geven uit, prima in balans. Wat Psgoliestaat gaat nergens over. Daarnaast in Spanje zijn ze ook voorzichtig en daar helpt laliga ook bij. Zie Real, heeft 2 jaar niets uitgegeven, en spelers verkocht om uiteindelijk te willen kopen. Enige die over de schreef ging is barca en daar moeten ze nu op de blaren zitten. Maar vergeet niet, zulke grote clubs genereren gewoon ook enorm veel alleen heeft de covid crisis voor vele problemen gezorgd. Maar een Real managed dat als de beste onder de grote clubs. Maar een Psgoliestaat kan gewoon doodleuk verder, miljoenen uitgeven en bizarre salarissen, tjsa! Die balans is compleet zoek en dat wordt zo alleen maar erger.

Spanje reageert nu op PSG, zoals Nederland destijds tegen de Spaanse Liga waar de schulden bij banken zich ophoogden en de banken werden ondersteund door o.a. Nederland. Het hele spel rond voetbal is pervers geworden.

Het ergste is nog dat al deze super rijke clubs wekelijks zoveel getalenteerde sterren op de bank hebben, waardoor het publiek niet van iedereen kan genieten.
Het zou veel beter zijn als de beste voetballers wekelijks te zien zouden zijn, verdeeld over meer teams.

Als het kan moeten we terug naar oude tijden. Elke ploeg mag max. 3 a 4 buitenlandse spelers in de basis elf hebben. Het Romario, Koeman, Laudrup, Stoichkov verhaal zeg maar. Zo houdt je de landelijke competities sterk en de import van Zuid-amerikanen en Afrikanen wordt beperkt tot alleen de toppers. Nu kan geld de boventoon voeren en niet het talent. De bank van bijv. Man.city is schandalig. Dat er zoveel topspelers op de bank zitten is pure verwaarlozing. Daarom blijf ik hopen dat clubs als PSG en City de CL nooit winnen daarvoor kijk ik nu CL. want een finale met alleen landskampioenen zal er nooit meer komen, althans niet snel.

Japie Krekel. Jullie hebben het zelf om zeep geholpen met de Galacticos en salarissen die je niet kon betalen, maar toch verschafte.

Gewoon een salarisplafond voor de hele selectie afspreken in Europa.
En een maximaal bedrag per transferwindow uit laten geven per club.
Opgelost .

Iedereen weet dat maar niemand doet daar iets aan. Qatar sponsort al zoveel binnen de voetbalwereld dat jij het niet uitkrijgt.Tebas moet voorzichtig zijn, hij schopt hiermee wel al die fans van Ceferin en de Uefa hier tegen de schenen. Die zullen massaal heel boos op hem worden nu.

Gewoon pure afgunst, Madrid wou 200M betalen voor mbappe, en heeft ook een hele dure houshouding.

Die spaanse meneer heeft natuurlijk een heel pak boter op zijn hoofd.
Al jaren spelen ploegen al barca,real en athletico met enorme schulden en omdat ze nu wat aan het saneren zijn daar moet de rest dat ook maar doen?
Al die spaanse clubs zouden in nederland allang hun licentie zijn verloren dus ik hecht niet zoveel waarde aan dit gehuil.

Joh als je voetbal eerlijk wil maken laat clubs dan niet lenen van banken of gefinancierd worden door sjeiks enzo.
Laat een club alleen kunnen uitgeven wat ie verdient...

Meneer weet dat er nu weinig mensen naar La Liga gaan kijken. Camp nou zou heus wel vol zitten met Chinese die naar Luuk de Jong willen kijken

Wanneer Barcelona en Real Madrid van diverse Spaanse banken geld lenen om transfers te realiseren is er niks aan de hand ? Dan komt het ten goede van het merk Laliga.. Dit riekt naar jaloezie en wetende dat die periode voorbij is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.OGC Nice2613
5.RC Lens257
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller147
L. MessiAanvaller71
S. YansaneAanvaller00
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper90
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3774 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 7 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren