Arsenal zwaait Bellerín na tien jaar uit en betaalt flink voor Tomiyasu

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 23:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:54

Héctor Bellerín maakt de overstap van Arsenal naar Real Betis, zo maken de clubs dinsdagavond bekend. De 26-jarige verdediger wordt de rest van het seizoen gehuurd van de Londenaren, waar hij onder landgenoot en manager Mikel Arteta geen uitzicht op speeltijd had. Bellerín behoort sinds 2011 tot de gelederen van Arsenal, dat tegelijkertijd Takehiro Tomiyasu van Bologna heeft vastgelegd.

Bellerín maakte toentertijd als zestienjarige de overstap van Barcelona naar Arsenal. Ruim twee jaar later maakte de Spanjaard zijn debuut in het eerste van toenmalig manager Arsène Wenger. Dat seizoen speelde hij ook enkele maanden op huurbasis voor Watford. Bellerín was vervolgens tussen 2014 en 2018 een onbetwiste basiskracht bij Arsenal.

Zwaar blessureleed zorgde ervoor dat Bellerín het merendeel van het kalenderjaar 2019 aan de kant stond. Zijn verstandhouding met Arteta was de voorbije periode stroef en een tijdelijk vertrek was de beste oplossing voor alle partijen. Arsenal blijft het grootste deel van het salaris van Bellerín betalen, daar Betis flink getroffen is door het coronavirus en de club zich anders zijn komst niet kon permitteren.

Bellerín, die dinsdag een medische keuring onderging in Londen en woensdagmorgen naar Sevilla vliegt, speelde nog nooit een wedstrijd op het hoogste niveau in Spanje. De eerstvolgende wedstrijd van het team van Manuel Pellegrini na de interlandperiode is een uitwedstrijd tegen streekgenoot Granada.

Tomiyasu, 22 jaar, komt over van Bologna voor naar verluidt 20 miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen oplopen tot 23 miljoen euro. De Serie A-club nam de verdediger uit Japan twee jaar geleden voor zeven miljoen over van het Belgische Sint-Truiden. De verdediger kwam in twee jaar tot 64 duels voor de Italianen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door gooner4)

Was destijds echt een geweldenaar op rechts bij Arsenal. Is hij na die blessure echt zo achteruit gegaan of botert het echt niet met Arteta? Slechter dan Soares zal die niet zijn toch.

31 augustus 2021 om 23:40

Zijn snelheid heeft ie nog, maar het is niet meer de dreigende speler dat ie was. Wellicht dat hij zijn draai weer vindt al acht ik die kans klein..

31 augustus 2021 om 23:50

Ik vroeg het me laatst af wat er met hem gebeurd was. Ik weet niet wat hij moet kosten en wat er tegenwoordig van zijn niveau over is, maar ik had het laatst over hem of het geen goede RB voor PSV kon zijn. Die Mwene is namelijk echt heel slecht en Bellerin was aantal jaren terug echt een goede back daar moet toch nog wel iets van over zijn.

31 augustus 2021 om 23:59

Echt wel te zien dat hij snelheid heeft verloren hoor. Voelt alsof die altijd speelt met de handrem tijdens het rennen. Vooral wanneer je weet dat die echt belachelijk snel was een paar jaar geleden.

1 september 2021 om 00:14

Jaa dat gevoel heb ik ook maar ik denk dat hij enigzins met angst speelt want als die zijn tegenstander kwijt is dan is die ook zo weg. Maar zodra het op duel aankomt haakt die af.
Is jammer zo heeft Arsenal echt al veel spelers verloren die terecht kwamen in blessures of blessure gevoelig waren denk aan
Diaby ,Willshere,Gibbs,Rosicky,Cazorla,Eduardo en nu dan Bellerin
Doodzonde maar voor Bellerin is dit wel het beste op dit moment hij is door zijn blessure in het verleden niet in staat om de rechterkant de domineren bij Arsenal.
Ik zou zeggen ga voor Maitland Niles want Chambers die iz nu in die 2 of 3 wedstrijden al bij 3 of 4 tegengoals betrokken geweest.
Cedric Soares is ook niet het niveau fijn als back up maar laat te veel steken vallen.

1 september 2021 om 05:36

Misschien vindt hij zijn werk als model veel leuker

1 september 2021 om 08:46

vind juist dat hij door zijn blessure zijn pace is kwijtgeraakt wat hem zo gevaarlijk maakte, is van een pace 94 naar 87 gegaan...

31 augustus 2021 om 23:40

Na zijn blessure geen schim meer van de speler die hij was. Cedric is gewoon echt een stuk beter dan hem, zowel aan de bal als zonder bal. Bellerin zijn belangrijkste kwaliteit is hij na die blessure kwijtgeraakt: zijn snelheid, tenminste zo komt het op mij over. Ook komt hij bang en onzeker over.

31 augustus 2021 om 23:45

Dank voor je toelichting. Klinkt niet best en verklaart de stap naar een club als Betis dan. Toch bizar hoe zoiets dan kan lopen. Verschil tussen een transfer van (ik zeg maar wat) 35 miljoen of verhuurd aan Betis Sevilla. Ik vond die Cedric wel echt een partij matig tegen City, niet normaal. Maar voor het eerst sinds de CL wedstrijden van Arsenal dat ik weer een volledige wedstrijd zag, dus het kan toeval zijn.

31 augustus 2021 om 23:49

Nou ik vind Cedric eigenlijk helemaal niet zo slecht als sommigen doen lijken. Maar hij zal ook geen basis staan dit seizoen lijkt mij na de aankoop van Tomiyasu. Bellerin werd vorig jaar nog gelinkt aan Bayern, PSG en Barcelona en verlaat nu Arsenal voor Betis. Dat zegt denk ik vrij veel.

31 augustus 2021 om 23:56

Die transfer is me volledig ontgaan. Flink bedrag voor en linksback maar hopelijk kan die wat voor Arsenal betekenen. Waar zie jij Arsenal eindigen en wat vind je van Arteta? Vond ze tegen City rondlopen alsof ze geen idee hebben wat er van ze verwacht werd. En er lopen toch wel leuke spelers rond.

1 september 2021 om 00:06

Ik zie Arsenal echt wel de draad weer oppakken na de interland periode. Verliezen van Chelsea en City gaat denk ik iedere club wel een keer doen dit seizoen. Verliezen van Brentford, die mij heel positief verrast hebben dit seizoen, kan een keer gebeuren. Nu moet je het tij keren en wedstrijden gaan winnen. Over Arteta twijfel ik nog eerlijk gezegd. Het is niet zo zeer dat ik hem de beste coach vind voor deze situatie, maar ik denk niet dat er een andere coach is momenteel die zijn vingers hier aan wilt branden. Ik zeg: geef hem dit seizoen, als hij geen top 7 weet te halen dan neem je afscheid van hem.

1 september 2021 om 10:58

Voor hoe lang Arsenalfanehv? Hoewel ik er geen vertrouwen in heb, is het zeker mogelijk dat je tegen Norwich wint en Burnley ook (al zie ik ons zo verliezen van Burnley hoor). Maar dan moet je daarna alweer tegen Spurs. En het is niet leuk om te zeggen, maar tegen Spurs gaan we er ook gewoon af. Onder Nuno een taaie ploeg om tegen te scoren en zij hebben Kane en Son voorin. Wij hebben moeite met scoren en zijn achterin zwak. Precies het tegenovergestelde van Spurs dus.

Dus hoe pakken we dan de draad op? Met mogelijk 6 punten, wat waarschijnlijk ook nog eens slechts 4 of 3 zullen zijn? Dan sta je alsnog 15e of lager.

Bovendien, verliezen van Brentford kan helemaal niet gebeuren. Niet op de manier waarop wij verloren van Brentford. Dit soort slap gepraat toont precies aan hoe ver wij zijn gezakt als club...

En Arteta is gewoon ongeschikt, simpel. Wat willen we dit seizoen met hem bereiken dan? Top 7 nu? Dan is de eis minimaal top 6 hoor. We verlagen onze standaard met het seizoen.. En tja, wie wil zijn vingers branden aan Arsenal? Geen idee, maar er zijn zat betere keuzes dan Arteta.

Ik snap sowieso niet dat Arteta ooit is aangesteld. Het idee van een jongere, talentvolle coach voor de langere termijn snap ik best. Maar waarom dan iemand met 0 ervaring nemen? Dan had je net zo goed voor Eddie Howe kunnen gaan, die tenminste had bewezen dat hij in de PL resultaat kon boeken met aantrekkelijk spel...

31 augustus 2021 om 23:59

Sinds hij wortels is gaan eten is het voorbij. Geen snelheid, angstig, verkeerde keuzes, zelden nog zuiver. Echt een hele hele matige rechtsback. Oh en zelden zie je een back die slechter in verdedigen is dan Hector Bellerin.

1 september 2021 om 00:09

Jammer zeg dat het dan zo loopt. Zou inderdaad verband met zijn veganisme te maken kunnen hebben, al zie ik op internet vooral voedingsexperts die het zelf beter weten. Niet iemand binnen Arsenal die aan de bel trekt.

1 september 2021 om 00:41

Grote fabel dat je van vegetarisch of vegan zijn slechter presteert, is echt een oud denkbeeld dat door niks is onderbouwt. Zijn al zat onderzoeken en docu’s over gemaakt is meer een commercieel denkbeeld met veel belangen.

1 september 2021 om 00:04

Ik heb het gevoel dat hij vooral de interesse in voetbal een beetje verloren is en liever bezig is met bijvoorbeeld zijn modellen werk.

1 september 2021 om 00:07

Als ik zijn Insta zie vind die dat ook wel heel leuk ja, maar er kan meer spelen dan dat denk ik. Hij blijft een prof.

1 september 2021 om 00:04

Helaas wel. Hij heeft, lijkt het behoorlijk wat snelheid en vooral explosiviteit kwijtgeraakt. Voor de blessure corrigeerde hij heel veel met zijn ongelofelijke snelheid en knalde er ook vaak overheen. Daar is helaas weinig van over.

Een sympathieke speler( als je de verhalen moet geloven) gun hem het beste, maar dit was wel de beste keuze voor beiden partijen.
Begon echt als een komeet in zijn eerste 2 seizoenen. Ik en vele mede Arsenalfans dachten echt dat hij de komende 6/7 jaar bij Arsenal zou gaan spelen en vervolgens de logische stap naar zijn jeugdclub Barcelona zou gaan maken, maar zoals zo vaak is niks gegarandeerd in het leven.

1 september 2021 om 05:35

Sinds Wenger weg is, is elke speler van Arsenal belabberd...niet dat het onder wenger nou super was, maar er was wel elk jaar europees voetbal en er was een duidelijk speelsysteem...de man had natuurlijk ook oog voor talent...
Nu..........er niks zichtbaar en lijken het net peuters die in de zandbak zandtaarten opeten...

Zal altijd Arsenal supporten maar het doet pijn

1 september 2021 om 07:32

Ja Wenger die in ze laatste 2 seizoenen ook geen CL voetbal haalde. We kunnen gaan romantiseren, maar onder Wenger ging het ook steeds slechter.

1 september 2021 om 11:01

Zeker waar Cocoafc, maar op geen enkel moment waren we net zo slecht als nu. Ja onder Wenger ging het achteruit, maar we speelden tenminste nog herkenbaar voetbal en het was nog een keer leuk om naar Arsenal te kijken. Dat is nu allemaal compleet weg. Verdedigend is het niks, aanvallend is het niks. Waar kijken we naar..?

Bovendien weet ik 100% zeker dat Wenger met het huidige materiaal beter zou presteren. We zouden niet top zijn, maar het zou wel degelijk beter zijn dan wat we nu voorgeschoteld krijgen..

1 september 2021 om 16:03

Bellerin een geweldenaar… dat is misschien wat overdreven.

Nog 10 verdedigers te gaan. Maar waarom nou geen verhuur MET optie tot koop. Is weer nutteloos dit.

1 september 2021 om 00:04

Droge verhuur of verhuur met optie is nauwelijks verschil voor de verhurende club, je bedoeld verhuur met verplichte optie tot koop.

1 september 2021 om 09:21

Droge verhuur is zelfs nog beter dan een verhuur met vrijblijvende optie tot koop. Bij een droge verhuur kun je tenminste nog zelfs de vraagprijs vaststellen, zonder er een limiet aan vast zit.

Gelijk heeft die, gauw weg bij Arsenal

31 augustus 2021 om 23:59

Heeft zelf ook niks toe te voegen aan Arsenal ongeacht hoe slecht ze zijn op dit moment

1 september 2021 om 00:23

Hoorde zelf bij de slechtste spelers in de selectie. Altijd veel respect voor hem gehad dus ga hem hier niet afkraken maar Bellerin was zeker een van de redenen dat Arsenal vorig jaar 8ste eindigde..

Geweldige back in zijn debuutjaar en ook nog het jaar daarop. Enorme snelheid, drive en degelijk verdedigend. Toen nog geruchten dat hij terug naar (een sterk) Barca zou gaan.
Daarna alleen maar bergafwaarts, op elk gebied helaas. 26 nog maar

En weer kansloos verhuren. Verkoop eens een paar spelers... Als hij nu niet presteert heb je hem volgend jaar weer in het Arsenal tenue rondlopen.

1 september 2021 om 09:13

Niet normaal hoeveel wij verhuren.. Als die spelers het, zoals de afgelopen jaren, niet goed genoeg doen krijg je ze weer terug en sta je weer te kijken met dezelfde zooi als daarvoor. Torreira, Nketiah, Bellerin, Mari, Xhaka etc. moet je gewoon vanaf.

1 september 2021 om 15:25

Is eigenlijk ook wel logisch. Het salaris van spelers zoals Bellerin is veel te hoog. Clubs zoals Real Betis kunnen en willen dat niet betalen, waardoor verhuren waar Arsenal een deel van het salaris door blijft betalen de enige optie is om voor wat financiele lastverlichting te zorgen.

Alleen aan een verhuur heb je niet veel. Mocht ie bij Betis niet slagen dan raak je hem volgend jaar al helemaal niet kwijt.

31 augustus 2021 om 23:51

En al slaagt ie wel, dan wel.

was echt 2 seizoenen geleden een geweldige back, zijn snelheid heeft ie nog ben benieuwd hoe die het bij betis gaat doen, welterusten allemaal strijders groet messi_123

1 september 2021 om 09:13

Snelheid heeft die niet meer, dat is een groot probleem. Echt heel erg teruggezakt.

Hopelijk presteert Bellerin goed dit seizoen zodat Betis hem ook definitief zal overnemen maar ik betwijfel het door zijn salaris. Zag een captain in hem een paar seizoenen geleden maar nu wil ik hem eigenlijk niet meer in een Arsenal shirt zien. Het is wel jammer dat Cedric wel blijft en die is misschien wel nog slechter. En tja Chambers kan al helemaal niet.

Waarom ook ''betaalt flink'' in de titel bij een maximaal bedrag van 23 miljoen. Arsenal heeft veel belachelijke transfers gemaakt maar op het eerste hoog is dit toch niet zo'n gek bedrag.

1 september 2021 om 15:26

Cedric is beter dan Bellerin in nagenoeg alles. Bellerin kan tegenwoordig niks meer. Is matig in de dekking, zwak in de 1 op 1 duels, heeft geen overzicht en is zijn snelheid kwijt. Cedric is meer een bijter, heeft een prima schot en werkt gigantisch hard.

Heb toch het idee dat het mentaal niet meer lekker zat na die kruisbandblessure, wat er misschien heeft toe doen leiden dat het fysiek ook minder werd. Dit geeft toch ook maar dat zo’n blessure niet niks is en dat je, ondanks dat je fysiek alles weer kan, mentaal alles op orde moet hebben. Hopelijk weet hij zich te herpakken bij Betis en komt hij hier sterker van terug.

Zeer benieuwd naar Tomiyasu. Is nog erg jong en het is een type Chambers als rechtsback.
Zal minder naar voren gaan waardoor Arsenal qua opbouw City gaat kopiëren. Walker-Stones-Dias. Tierney zal meer vrijheid krijgen en zal een aanvallende back worden.
Tomiyasu is tweebenig, is sterk in de lucht en technisch beter dan Chambers en kan beter tussen de linies passen van wat ik heb gelezen.

Ik vind onze transferperiode niet slecht. Jonge spelers gekocht met potentie.

1 september 2021 om 00:24

Die laatste zin haak ik dan even op in.
Dat is wat je nu juist niet nodig hebt als de club zo aan het afdwalen is.
Al deze jongens worden erin gegooid alsof het verlossers zijn. En het ergste nog soms zie je van die aankopen van 80 mil.of 60 mil en die kunnen de druk van het prijskaartje niet aan zoals Pepe maar hier betaal je al niet al te veel voor in deze tijd en die jongen word na 2x een mindere wedstrijd dan bestempeld als miskoop en uitgejouwd dat is dan ook fijn voor zijn vertrouwen.
Nee ze hadden gewoon voor wat fatsoenlijks moeten gaan en hoeft niet meteen een back van een topclub te zijn.
Bij Burnley Aston Villa Wolverhampton of noem maar op zullen toch wel Backs rond lopen met veel Premier league minuten en ervaring die wat afgelopen seizoen toch goede wedstrijden hebben gespeeld.

1 september 2021 om 00:48

Aan de ene kant hebben we vaak genoeg spelers gekocht die wat ouder waren en meer ervaring hadden.
Dan denk ik aan spelers zoals Cedric, Willian, Sokratis en dergelijken. En wat hebben zij gebracht?
Kwaliteit en bepaalde eigenschappen is wat Arsenal nodig heeft. En het zijn geen tieners die Arsenal heeft gekocht maar spelers die in de afgelopen twee seizoenen genoeg minuten hebben gemaakt behalve Odegaard en Tavares.

Arteta en Edu keken voornamelijk naar technische spelers die goed kunnen passen. En ze moeten nog kunnen groeien. En willen bouwen voor de toekomst.
Een back van Wolverhampton hoeft niet per se beter te zijn dan Tomiyasu

1 september 2021 om 00:53

Bij Pepe heeft het niet met druk te maken, hij is gewoon niet goed genoeg, maar dat was al wel duidelijk als je de Ligue 1 volgt en hem op de Africa cup destijds had zien spelen.

1 september 2021 om 01:09

Nou in het jaar dat ze kampioen werden genoeg wedstrijden gezien ook vaak geld op gezet Pepe to score heeft mij toch flink wat opgelevert maar buiten dat achteraf is 80 mil natuurlijk veel te veel geweest. Met 40 mil zou je dichter in de buurt zitten. Maar als ik hem zo beetje bekijk lijkt het mij een hele schuwe jongen en verlegen ik denk als Arsenal veel beter voor de dag zou komen en alles lekker liep zou deze Pepe echt wel een verademing kunnen zijn maar zoals ik al zeg dan moet alles goed lopen en bij een club loopt het niet altijd goed.
Hij was trouwens vorig seizoen pak weg de laatste 6 wedstrijden goed op dreef had wel vertrouwen erin dat hij de lijn zou doorpakken

1 september 2021 om 01:17

Het gaat om Premier league ervaring.
Bologna is Italie is heel ander manier van voetballen daar.
Een back wat al jaren in de Premier league speelt weet wat die kan verwachten en juist bij die middenmoter clubs heb je meer te doen dan bij die topclubs.
Op gebied van voetbal hoort Arsenal nu ook bij die middenmoter clubs.
Nu haal je een speler van 23 jaar bij een club als Bologna weg ik weet niet hoe Bologna presteert maar vorig jaar zijn ze net aan degradatie ontsnapt.Maar die zal er niet meteen staan in de Premier League of hij moet een geweldig talent zijn maar dan was die vast al naar een topclub gegaan die ook topvoetbal speelt.
Premier league en Serie A is heel ander niveau.
Kijk hoe simpel Lukaku de goals bij Inter erin schoot en bij Chelsea (eerste periode) en Utd ging dit toch allemaal wat moeizamer ja hij heeft wat meer ervaring maar hij zal ze er niet zo simpel inschieten dit seizoen als vorig seizoen bii Inter

Tomiyasu is een stabiele rechtsachter die ook centraal achterin uit de voeten kan. Ik had toch liever Max Arons gezien als nieuwe rechtsachter maar zijn prijskaartje was waarschijnlijk aan de hoge kant.
Met een fitte basis elf kan Arsenal strijden met om een top 4 plek maar gezien de zwakke competitie start en ijzersterke versterkingen van onder meer Chelsea, Man U, Tottenham zie ik het een lastig verhaal worden. Dit is mijn eindvoorspelling 1. Chelsea 2. Man City 3 Man United 4. Liverpool 5. Tottenham 6.west Ham 7.arsenal 8. Leicester 9. Everton

Ramsdale
Tomiyasu
White
Gabriel
Tierney
Lokanga
Party
Pepe
Odegaaerd
Saka
Aubameyang

Was ooit zo goed dat men over hem sprak als de opvolger van Dani Alves ooit bij Barca. Na 2016 nooit meer zijn niveau gehaald, ging rare dingen doen en vanalles zeggen over Arsenal fans. Betis is best een mooie club nog uiteindelijk.

1 september 2021 om 00:43

Niet perse na 2016. Kreeg in seizoen 18/19 een zware knieblessure. Daarvoor waren hij en trouwens ook Arsenal echt sterk bezig. Nog steeds een fiasco dat toen de top 4 nog uit handen is gegeven en de EL finale zo dik werd verloren. Denk dat de situatie van Arsenal er nu heel anders had uitgezien. Zo zie je maar hoeveel 1 doelpunt verschil kan maken (Arsenal miste top 4 op 1 punt).

Arsenal wederom weer enorm veel geld uitgegeven aan spelers en maar weinig kwaliteit aangetrokken. Koop dan een speler die iets duurder is maar waarvan je weet dat het een toevoeging is. Ze tikken bijna de 900 miljoen in zeven jaar tijd aan en hun selectie is op het moment zwaar middelmaat. Moet toch geweldig zijn om daar technisch directeur te zijn, er niets van bakken maar wel een top salaris ontvangen.

1 september 2021 om 01:24

Dat hebben ze paar jaar geleden gedaan met Pepe dat werkt ook niet zie je wel haha.
Ik vraag me af of die scout wat Henry Pires Hleb Ljungberg Vieira gescout heeft nog steeds actief is bij Arsenal maar denk het niet als ik zie wat we nu voor spelers aantrekken. Zou goed zijn om eens te beginnen met een goede Scout aan te nemen want op gebied van spelers kopen zal het de komende jaren niks worden dan kun je beter investeren in zelf ontdekt talent en wie weet ontdek je wel een toekomstige wereldster

1 september 2021 om 09:19

We moeten niet te snel oordelen. Spelers als Ramsdale en White zijn gewoon te duur geweest, maar wel nog jong en kunnen zich dus prima ontwikkelen. Geef ze daar de kans voor. Verder vind ik dat je met Odegaard, Lokonga & deze Tomiyashu niet veel fout kan doen. Zo duur waren ze niet, maar het wel wel jonge jongens met potentie.
Snap dat de namen, op Odegaard na, niet zo groot zijn, maar dat hoeft ook niet altijd.

Als ik kijk naar de beste 11 van Arsenal, dan is dat echt niet zo slecht en moet je zeker Europees kunnen halen. Probleem is alleen dat je met Arteta zit en niet met Tuchel. Zo'n Tuchel die kan er gewoon voor zorgen dat je met Christensen, Rudiger en Zouma Europees kampioen wordt, terwijl die nooit echt goed zijn geweest. Hij zou hetzelfde kunnen met White en Gabriel.
Maar goed, even wachten nog en dat is Arteta weg en zal Conte wss komen.

1 september 2021 om 09:34

Hoe kom je erbij dat Conte komt? Nergens lees ik wat daarover.

1 september 2021 om 09:41

@gooner4.

Natuurlijk zijn het op het oog geen slechte transfers Gooner4. Maar ook jij moet toch wel denken dat het beter had gekund? Het is gewoon niet echt top business in de zin van slimme/goed doordachte transfers.

Ja ik weet dat ons hele idee is om ''jonge'' spelers te halen die zich kunnen ontwikkelen. De focus ligt op talent. En daar ben ik helemaal voor. Maar talent ontwikkeld zich niet zomaar. Daarvoor heb je ervaren medespelers (leiders) en een goede coach voor nodig. Beide hebben we niet. Dus wat is nu het plan? Hopen dat al deze 'talenten' zich stormachtig ontwikkelen en dat er toevallig ook nog eens 2 a 3 leiders uit ontpoppen? Dat vind ik vrij naïef voor een grote club als Arsenal...

En kijk ook eens naar de business in het algeheel. Kijken wij naar een bepaald profiel speler? Of kijken we naar prijs/kwaliteit verhouding? En hoe zit het met strategie? Spelers moeten of mogen weg, maar als dat niet lukt geven we ze een contractverlenging.. Wat helpt dat? Spelers die daadwerkelijk talent hebben krijgen geen kans en sturen we lekker naar Frankrijk voor de 3e keer (waar Saliba wederom uitblinkt, nu bij OM), terwijl Mari, Holding, Chambers en Kolasinac dan minuten krijgen. Waarom? Wat is het nut daarvan?

Wordt er daarnaast echt naar een uitgebalanceerde selectie gekeken, waarbij de transfers aan moeten bijdragen? We zien nu al 2 jaar onder Arteta dat hij per sé een keeper wil hebben die goed kan voetballen, want de opbouw begint daar. Waarom kopen we dan Ramsdale? Die is daarin beter dan Leno, maar ook absoluut geen wonder. Wat is dan het nut daarvan? Ja hij is homegrown, maar dat had je op een andere positie ook kunnen oplossen (bijvoorbeeld Aarons i.p.v. de Tomiyashu). Dan had je Onana kunnen halen, voor de helft van de prijs van Ramsdale. Dan had je ook nog eens een keeper met meer talent dan Ramsdale en die beter is in het meevoetballende gedeelte.

Tomiyashu kan ik kwalitatief gezien niets over zeggen, want ik ken hem niet. Maar ik hoor overal dat hij qua type speler een type Chambers is. Kwalitatief dan mogelijk beter, daar kan ik niet over oordelen. Maar is dat type echt het type dat wij nodig hebben? Aanvallend zijn we rechts altijd veel zwakker dan links, omdat er rechts geen of weinig overlap is. Je merkt dat het ons aanvalsspel hindert. Waarom kopen we dan nog zo'n type back, terwijl we dus al weten dat het niet top werkt?

Odegaard heb ik geen problemen mee. Lokonga evenmin. Tavares valt mij ook in positieve zin op. Maar is dat genoeg? We hebben Elneny, Xhaka, Partey en Lokonga als c(v)m's. Elneny is bij lange na niet goed genoeg. Xhaka wou zelf weg en was ook tijd om te gaan. Partey is bij ons een wandelend blessuregeval, maar is kwalitatief wel goed genoeg. Lokonga is een jong talent die wel in positieve zin al opvalt, maar waar je niet op mag en kunt bouwen. Hoezo versterken we ons daar dan niet? Vorig seizoen wilden we 50 miljoen neerleggen voor Aouar. Dit seizoen kun je hem zelfs huren met een optie tot koop, in plaats van direct geld te moeten betalen. Maar dan hoef je hem opeens niet meer? Waar is de logica? En welke types ga je voor? Partey is een powerhouse box to box eigenlijk. Xhaka wordt gezien als cvm, terwijl hij dat niet is. Elneny zou een cvm moeten zijn. Wat is Lokonga precies? Moeilijk te zeggen. Lokonga is de back-up voor Partey en Elneny de back-up voor Xhaka? Heb je dan een sterk centraal middenveld? Ik vind van niet. Geen van allen is een echte cvm. Waarom kopen we dat niet in? Geen van die 4 is een technisch begaafde, creatievere cm (a la Cazorla). Waarom kopen we dat niet?

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan. Overall zijn meerdere aankopen zeker niet slecht, maar kon het beter? In mijn optiek wel degelijk. Verder wat betreft Arteta ben ik het volledig met jou eens!

1 september 2021 om 10:26

Heb het al vaker voorbij zien komen

1 september 2021 om 10:38

Ik denk idd dat dat het plan is. En natuurlijk mist Arsenal echte leiders, maar hoe moet je daar aan komen? Het is niet zo dat je een speler haalt omdat het een leider is, hij moet namelijk ook kunnen voetballen. Ik zou zo echt niet weten wie je zou kunnen halen die naast heel goed kunnen voetballen ook een leider is..

Verder helemaal met jou eens hoor. Het lijkt alsof ze puur kijken naar jonge spelers die misschien top kunnen worden, maar verder wordt er niet gekeken. Dan heb je nog altijd de vragen waarom Saliba weg is, waarom Xhaka wordt verlengd als hij eerst weg zou gaan, waarom we alleen maar jongens verhuren i.p.v. verkopen en ga zo maar door. Het is gewoon een zooitje ongeregeld en er lijkt totaal geen fatsoenlijk plan te zijn om het weer recht te trekken.

En tja dat middenveld.. Ik vind het echt ongelooflijk dat we het met deze spelers moeten doen. Een Aouar kon idd gehaald worden voor 20 mln, maar omdat het qua buitenlanders niet ging doen we dat niet. Denk eens creatiever en regel het op een andere manier. Nu weet ik niet of Aarons zo makkelijk was geweest; gok dat hij echt ziekelijk duur is. Maar goed, als je weet dat je op die plek echt broodnodig versterking nodig hebt, dan regel dat.

Hoe zitten wij nu trouwens met die home grown regel? Want we hebben een groot probleem als we in de winter en volgend jaar alleen maar Engelse kunnen aantrekken. Ik zie onder andere Nketiah, Chambers, Holding, AMN en Nelson graag vertrekken, maar dan heb je dus 5 Engelsen.

1 september 2021 om 11:25

@gooner4.

Misschien is dat juist wel eens een goed idee? Dat we een speler halen omdat hij een leider is, in plaats van altijd het voetballende leidend te laten zijn. Natuurlijk moet het geen Yaya Sanogo zijn qua voetbaltalent, maar mijn punt is meer dat het ook geen Pique hoeft te zijn als je snapt wat ik bedoel. Er zijn bij de niet traditionele top 6 ploegen genoeg spelers te vinden die al meerdere jaren aantonen die teams op sleeptouw te nemen. Dat zijn geen flashy namen, maar zijn juist spelers die je als team wel heel erg kunnen helpen. Ik vergelijk het persoonlijk vaak met Liverpool. Daar kwam Henderson ooit, die jaren belachelijk is gemaakt. Maar stiekem is dat toch de belangrijkste speler van Liverpool. Of kijk dat zij Milner halen. Had niemand het idee van dat het echt een topaankoop was. Maar kijk hoe belangrijk hij uiteindelijk is geweest de afgelopen jaren.

Als ik dan kijk naar namen he, kijk eens naar Ward-Prowse. Perfecte leeftijd, jarenlange PL ervaring, leider bij Southampton, geweldige vrije trappen en goed schot, passing range en gaat voorop in de strijd. Zou hij niet een ''stap omhoog'' (dat is het haast al niet meer) kunnen maken? Ik zou ook Declan Rice kunnen noemen, maar zijn prijskaartje slaat echt nergens op. Coady van Wolves, Lascelles van Newcastle of Mings van Aston Villa. Niet allemaal even goed, maar haalbaar en leiders.

Stel dat je Aouar en Ward-Prowse haalt, dan ben je toch veel sterker als middenveld? Zo'n Lokonga en Tavares zijn wat mij betreft aankopen die je Altijd zou moeten doen voor die prijzen. Maar dat moeten niet de aankopen zijn die DE aankopen voor je middenveld zijn (tavares dan als back-up linksback geen problemen mee).

Wij zitten nu 'gewoon' goed wat betreft de home grown regel. Inderdaad er zouden dan wat Engelsen weg gaan, die ik overigens ook allemaal graag zie weggaan (misschien m.u.v. van Nelson als hij het goed doet bij Feyenoord). Maar er komen natuurlijk ook gewoon home grown spelers bij. Bijvoorbeeld Martinelli en Saliba, zijn op een gegeven moment home grown. Balogun komt er bij. Je hebt Smith-Rowe en Saka. Ben White is homegrown.

En de max van 17 non-homegrown spelers is nu vol, maar daar kun je ook gewoon 'wisselen' he. Zo'n Runarsson staat op die 17 koppige lijst bijvoorbeeld. Kolasinac staat erop. Mari, Xhaka en Elneny. Lacazette die misschien weg gaat/moet. Zo'n Lokonga en Tavares zijn nu nog niet homegrown, maar kunnen dat wel worden (zo even uit mijn hoofd gerekend).

Al met al ben ik dus gewoon niet echt tevreden over de afgelopen transferperiode. Er is zeker niet slecht mega slecht ingekocht, maar het had zowel aan de verkopende als de kopende kant beter gekund.

2 september 2021 om 08:54

Tja, dan moeten we toch een goed gaan zoeken naar een Henderson/milner. Of Ward Prowse zo'n type is week ik niet.
Maar goed, snap wel wat je bedoelt. Het is al jaren een slappe bedoeling bij ons, echt al jaren. Je kunt de leiders van de afgelopen 10 jaar ook op 1 hand tellen denk ik. Hoop dat dit met een nieuwe trainer wel verandert, want blijkbaar kan Arteta dit totaal niet overbrengen.

Klopt, dus dat wisselen is ook de enige optie. Zou wel top uitkomen, want dan kunnen we van Mari, Xhaka en Elneny af idd. Haal daar 2 top middenvelders voor en je bent weer een stuk verder. Hoop nu gewoon dat we ook eens een keer wat verkopen i.p.v. die verhuuronzin zonder verplichte optie of uberhaupt een optie.

Ben verder ook niet ontevreden. Het zijn jonge jongens en we moeten ze een kans geven. Natuurlijk hadden er andere gekocht kunnen worden, maar ik geef het 't voordeel v/d twijfel. Ik ben allang blij dat we blijkbaar wel weer geld kunnen uitgeven, dus dat we niet meer zo de knip erop moeten houden. Nu is het alleen hopen dat we dit kunnen blijven doen en niet dat dit nog eenmalig een poging was om alles te redden.

Als we dit seizoen kunnen speler met Leno/ramsdale, Tierney, Gabriel, White, Tomiyashu, Partey/xhaka, Lokonga, Saka, Smith Rowe, Odegaard/pepe en Laca/auba heb je best een leuk team met een redelijk goede bank. In de winter of in de zomer nog wat lozen en volgend jaar moet je ver kunnen komen met 3 goede aankopen.

Dit was toch wel je go-to rechtsback in FIFA met z'n 99 snelheid op een gegeven moment haha..

26 jaar pas? Heb het gevoel alsof deze jonge al zoveel langer meegaat, dacht dat hij aan het einde van z'n carrière zat.

Arsenal heeft eindelijk een keer goed gehandeld op de transfermarkt. Veel geld uitgegeven (meeste van alle clubs misschien wel?) en allemaal spelers van rond de 22, die beter kunnen worden. Dat is precies wat ze eigenlijk al jaren moeten doen. Het zijn niet allemaal de grootste talenten, maar als de helft slaagt dan doe je het prima. Nu nog een nieuwe trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton141
10.Arsenal14-3
12.Brentford122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder92
B. SakaAanvaller91
A. LokongaMiddenvelder80
P. AubameyangAanvaller84
M. ØdegaardMiddenvelder71
T. ParteyMiddenvelder61
A. RamsdaleKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

35 fans
Coach, 68 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren