Mohamed Ihattaren laat boodschap achter voor PSV-familie: ‘BEDANKT!’

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 16:51Rian Rosendaal

Mohamed Ihattaren komt dinsdagmiddag met een eerste reactie op zijn vertrek bij PSV. De aanvallende middenvelder, die tot medio 2025 tekende bij Juventus, is dankbaar voor de massale steun die hij in de afgelopen jaren uit allerlei geledingen heeft ontvangen. PSV nam eerder deze dinsdag middels een fraaie video al afscheid van Ihattaren, die in totaal elf jaar aan de Eindhovense club verbonden is geweest.

“Beste PSV en supporters. Via deze weg wil ik iedereen bedanken die mij de afgelopen jaren gesteund heeft met ziel en zaligheid. We hebben samen zowel mooie als uitdagende tijden gekend. Ik neem al datgene wat ik geleerd heb mee en zet mijn reis voort in Italië. De staf, directie, trainers en onze achterban —> BEDANKT!“, zo schrijft de dankbare Ihattaren dinsdag op zijn Instagram-pagina.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mohamed-Amine Ihattaren (@iamihattaren)

Technisch directeur John de Jong reageerde eerder deze dinsdag al namens de PSV-directie op het vertrek van Ihattaren uit Eindhoven. “We wensen Mohamed veel succes in Italië en hopen dat deze overstap zowel voor hem persoonlijk als voor zijn carrière goed uitpakt”, gaf De Jong te kennen. Hij sprak van 'ups en downs' in de afgelopen jaren. “Mohamed heeft de afgelopen jaren hoogte- en dieptepunten gekend. Zijn debuut en eerste maanden bij de A-selectie waren veelbelovend. Door omstandigheden is er daarna niet uitgekomen wat er voetbaltechnisch bij Mo zeker in zit. Dat is ontzettend jammer, in de eerste plaats voor Mohamed zelf. We gunnen hem deze transfer en hopen dat hij erin slaagt zijn belofte in Italië in te lossen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Blijft allemaal zo erg balen, voor iedereen! Denk dat iedereen het anders had willen zien. Het ga je goed Mo en maak ze gek daar. Tot in Oranje

31 augustus 2021 om 17:00

Precies. Alleen maar verliezers in mijn ogen. Zowel mo als psv .. hoop dat hij het plezier weer vind en gaat knallen in Italië.

31 augustus 2021 om 17:43

Het plezier, het plezier.... Plezier hebben is leuk, maar ik hoop dat hij in Italië juist leert dat hij hard aan de slag moet. Dat het werk is en geen hobby. Dat niet alles aan komt waaien, maar dat hij het zelf af moet dwingen en daar 100% zelf voor verantwoordelijk is. Er moet gewoon een hele andere mentaliteit in die jongen gestampt worden. De zweep moet erover en de knop moet bij hem om als we willen dat hij zijn belofte alsnog in gaat lossen. Plezier is leuk en dat moet je zeker zoeken in je werk waar mogelijk, maar in de eerste plaats is het zijn werk en moet hij vol aan de bak.

31 augustus 2021 om 18:00

Dat ben ik toch niet met je eens De Toekomst. Je moet als profvoetballer zoveel laten voor je werk, en zoveel wel doen, dat lukt je gewoon niet als je er geen plezier in hebt. Hoe vaak hebben we wel niet gezien, in voetbal en in andere sporten, dat atleten er even uit gingen, of over stapten, en pas weer presteerden als ze het plezier terug vonden? Heel vaak. Geen enkele sporter is een robot. Je moet ergens de energie vandaan halen om dit leven te leiden.

Natuurlijk zie ik ook wel dat Ihattaren de schijn wekt dat hij er niet alles aan doet. Dat zou ook echt waar kunnen zijn. Ik ben er ook helemaal niet van overtuigd dat hij het daar gaat redden. Maar het zou best kunnen dat er een andere trainer is die wel op de juiste knop drukt en dat hij dan helemaal opbloeit. Ik hoop erop, zou zonde zijn als het niet gebeurt.

31 augustus 2021 om 18:01

Is toch eigenlijk bizar dat hij nu contractspeler is bij een gigantische club in Europa. Komt hem vooralsnog allemaal aangewaaid, een beloning voor het tonen van weinig mentaliteit.

31 augustus 2021 om 18:13

@richardmas. Juventus was in het verleden ook gewoon een handelshuis van talenten hè? Niet voor het eerste maar voor de poen. Ihattaren is een ongeslepen diamant qua talent, dus daar kan je flinke winst op maken.

31 augustus 2021 om 18:23

In die leuke special van Ajax waarin Van Gaal (ik geloof) de E-tjes van Ajax traint geeft hij als les 1 mee dat het het belangrijkste is dat je er plezier in hebt. En zo is het maar net. In de eerste plaats moet het niet je werk zijn, maar je passie. Ga je je werk als werk zien dan gaat het alleen maar meer tegenstaan!

31 augustus 2021 om 17:52

Ik zou maar niet zo zeker zijn dat hij voor Oranje gaat kiezen, mocht hij het meteen goed doen bij Sampdoria en uitgenodigd worden door onze Loui dan zie ik hem echt wel nog voor Oranje uitkomen. Mocht hij in het vergetelheid raken en pas over 2 of 3 jaar op komen drijven bij een sub topper, dan zie ik hem voor Marokko kiezen.

Het blijft enorm zonde hoe ze hem hebben laten vallen bij Psv (gedeeltelijk door hemzelf), in een team heb je altijd wel met jongens te maken die wellicht uitzonderingen zijn. Een Messi verdedigde bij Barcelona ook niet mee, ga je hem dan gelijk stuk maken en hem op de bank posteren omdat hij zogenaamd niet hard genoeg werkt? En nee ik vergelijk Messi niet met Ihattaren, maar in een team heb je altijd jongens die wat harder werken dan een ander. Als je daarmee niet kan omgaan om zulk jongens toch te motiveren tot het gaatje te gaan, dan behoor je niet tot een top trainer. En ja, zo zwart wit zie ik het. Overigens begreep ik dat Ihattaren begin dit seizoen tot het gaatje ging op trainingen om zich te bewijzen, als je dan niet beloont wordt en zo vernederd wordt tegen Galatasaray, dan zou ik het ook voor gezien houden. Het is trekken aan een dood paard.

31 augustus 2021 om 18:14

Ga ik niet vanuit, maar ik hoop het wel. De kwaliteiten die hij heeft leer je spelers niet aan en daar zijn er weinig van. Oranje heeft echt weinig creativiteit op het middenveld.

Die wedstrijd tegen Galatasaray had ik er ook flink de pee in dat hij niet mocht invallen. Maar om dan meteen te gaan muiten.. Maar we weten niet wat er gezegd is, misschien heeft Schmidt inderdaad gezegd dat er geen plek is voor hem. Maar na 1 wedstrijd de handdoek in de ring gooien is ook wat snel. Vorig seizoen ook gewoon aardig wat wedstrijden gespeeld.

1 september 2021 om 01:17

Je hebt spelers met uitzonderlijke kwaliteiten die inderdaad minder hoeven mee te verdedigen. Dat zijn wel spelers die vanaf dag 1 leveren...als de Ronaldos, Romario en Messi. Denken dat Ihataren deze positie ook heeft verdiend is ronduit bespottelijk. Zijn cijfers voor een speler op zijn positie met zo veel speeltijd bij psv zijn dramatisch slecht en zijn fysiek is niveau Johnny van den Beukering.

Als ik die foto zie van de presentatie van die jongen vraag ik me af of hij het inmiddels snapt, dit lijkt helemaal niet meer op Ihattaren.

Ik maak me ernstige zorgen over zijn instelling maar hoop dat hij alle mondjes snoert. In potentie kan deze jongen namelijk zo goed voetballen, ik hoop echt dat het er nog uitkomt. Hij is nog jong zat.

31 augustus 2021 om 17:01

Hoezo dan? Hij ziet er op die foto toch helemaal niet dik uit, als je daar op doelde natuurlijk. Ik denk overigens dat hij het misschien nog wel gaat redden. Weg uit Nederland, weg van alle verleidingen en kei hard trainen. Hopelijk komt hij in een leuke en gezellige omgeving terecht, want Ihattaren is echt een gevoelens persoon.

31 augustus 2021 om 17:12

Mwuah moet er inderdaad iets op terug komen, ik herken hem gewoon niet nu ik een foto heb gezien waarbij ik kan inzoomen. Lijkt zijn broer wel?

Hij oogt inderdaad niet echt fors maar gewoon anders.

2e gedeelte van je bericht hoop ik echt met je mee, ben er alleen bang voor. Want met een gevoelsmens is niks mis maar een winnaarsmentaliteit ben je nodig in de voetballerij en op dit moment heeft hij alleen maar laten zien dat dit hem ontbeert.

31 augustus 2021 om 17:19

Ik moet zeggen dat ik dat ook vind. Ik herken hem ook bijna niet. Er is iets anders aan hem lijkt het wel. Het is niet dat ik hem dik vind lijken maar voor mijn gevoel is het Ihattaren niet.

31 augustus 2021 om 17:27

Hij wordt ook ouder he. Wij hebben hem vooral tussen 16-18 meegemaakt.

Japie, het laatste topic! Lucht je hart! Mo veel succes ik ga je missen mn jong!💔

31 augustus 2021 om 17:00

Ik wens hem gewoon veel succes daar en hoop dat hij zijn voeten laat spreken en zijn potentie inlost. Van Gaal geeft jonge spelers graag een kans en zal ook ook wel weten dat een Ihattaren die lekker in zijn vel zit geweldig kan voetballen. Nu is het aan hem om het waar te maken bij Sampdoria en wie weet hebben we dan straks eindelijk een creatieve spelverdeler in Oranje

31 augustus 2021 om 20:28

@Japie enig idee wat je nu verder gaat doen op dit forum? We gaan je in ieder geval missen. Bedankt voor alle smakelijke en louter op feiten gebaseerde reacties.

31 augustus 2021 om 21:28

precies want jij kent de feiten wel en traint elke dag mee onder Roger Schmidt en zit ook in de kleedkamer bij PSV. uiteindelijk kent niemand hier de feiten en gaat iedereen af op wat ze vanuit de media of club horen. volgens Feyenoord en Van Marwijk bv was Van Persie ook ooit onhandelbaar en had hij een slechte mentaliteit maar uit zijn verdere carriere is daar toen verder weinig van gebleken. Kishna had onder FdB problemen en scheen een lastig ventje te zijn, maar had bij Lazio en ADO vervolgens met niemand problemen. uiteindelijk zal de toekomst moeten uitwijzen hoe slecht Ihattaren zijn mentaliteit werkelijk is31 augustus 2021 om 23:22

@Japie_Krekel. Alleen als Ihattaren nu goed presteert betekent dat niet dat PSV het verkeerd heeft aangepakt. Ihattaren kan nu ook enorm veranderen en het licht zien. Of door pech het totaal niet halen, maar ook dan is het niet eerlijk om te zeggen dat PSV het dat juist goed heeft gedaan.

Ben vooral erg benieuwd wat Ihattaren er allemaal van vindt en hoe hij het ervaren heeft.

31 augustus 2021 om 23:57

@justinmorris het zal denk ik een combinatie van factoren zijn maar het belangrijkste is dat hij in de Serie A zijn voeten weer laat spreken. een Ihattaren in vorm blijft een geweldige voetballer dus tijd voor hem om het te laten zien

31 augustus 2021 om 18:26

en hopelijk ook de laatste keer dat we weer grappig gaan doen over Japie. Hij heeft een duidelijke mening maar onderbouwt het tenminste. Toch?

31 augustus 2021 om 20:30

Onderbouwen met onderbuikgevoelens en uitspraken van journalisten die normaliter bewust de boel opstoken, erg prettig inderdaad.

31 augustus 2021 om 23:21

Dat valt toch wel mee kerel? Ja hij heeft een sterke mening is past die niet snel aan, maar om er nou zoveel aanstoot aan te nemen is ook niet nodig toch? Hij is wel het lid met de meeste reacties begreep ik

Benieuwd of hij ook nog zijn kant van het verhaal gaat doen. Zou mooi zijn als hij zich wel door weet te ontwikkelen en niet over 3 jaar bij een club uit het rechter rijtje speelt. Talent genoeg. Iemand al enig idee wat Juventus heeft moeten lappen?

31 augustus 2021 om 17:11

Exacte bedragen weet ik niet maar het lijkt me duidelijk dat de 5/6 miljoen die in Italiaanse media gemeld werd onzin is. Ik ga uit van een miljoen of 2/3. Belangrijker voor PSV is de hoogte van het doorverkooppercentage, daar valt meer aan te verdienen als hij enigszins presteert dan een paar miljoen aan aankoopsom.

31 augustus 2021 om 17:35

Je zou denken dat als het allemaal ellende was bij Psv dat Ihattaren allang zijn mond had open getrokken. Uiteindelijk gewoon geen match tussen hem en Schmidt en de club kiest in dit geval niet voor de speler. Jammer, maar helaas. Daar hebben we allemaal wel wat van gevonden, maar het boek kan eindelijk dicht. De grootste vraag is of Sampdoria hem een kans gaat geven, want dat is nog helemaal geen zekerheid. Juventus loopt bijna geen risico voor die paar miljoen. Raiola hoeft hier in ieder geval niet zijn boekhouder voor in te schakelen, wisselgeld voor die beste man.

31 augustus 2021 om 18:11

@messibazoer

Als Ihattaren goed geadviseerd wordt, dan gaat hij niet zijn verhaal doen. In elk geval niet de eerste jaren. Hij moet juist weg blijven van de negativiteit en het verleden. En lekker gaan voetballen. De beste manier om zich te laten zien is zich als voetballer omhoog spelen. En niet met de mond de aandacht zoeken.

31 augustus 2021 om 23:25

Ik hoop het voor hem dat hij het goed doet in inderdaad slimmer om lekker achter je te laten. Maar hij is wel een trots ventje, zoals hij na die ene goal (na zolang) zei dat ‘niemand hem kapot kom maken’. Vind ik nogal een heftige uitspraak en vooral benieuwd tegen wie hij het had, want de fans stonden pontificaal achter hem. Dat is pas na Galatasaray thuis echt veranderd.

Are you watching Japie?

31 augustus 2021 om 17:49

Yes. Heeft hij Schmidt al bedankt in zijn speech?

31 augustus 2021 om 18:06

Ik denk niet dat Mo, Schmidt in de categorie PSV familie zal scharen.

31 augustus 2021 om 18:11

Hij bedankt wel de staf, da's een nette oplossing.

31 augustus 2021 om 18:22

Hahaha doormiddel van een omhelzing Japie😜

2 jaar geleden dacht iedereen inclusief hijzelf dat hij de duurste psver allertijden zou worden,zonde hoe het is gelopen met hem..

Mo had toch nooit problemen met PSV als club en supporters, in de jeugd en onder Van Bommel functioneerde hij prima maar op een of andere manier ging het helemaal mis onder Schmidt!

31 augustus 2021 om 17:40

Mooi zo, de laatste keer dat ik dit soort nutteloze ongefundeerde aantijgingen naar Schmidt hoef te lezen

31 augustus 2021 om 17:58

Als hij bij Sampdoria weer zijn kunsten gaat laten zien dan blijft er maar één schuldige over en dat is Schmidt!

31 augustus 2021 om 18:17

@demiddenstip, als twee mensen gaan scheiden, en de een heeft daarna een succesvolle relatie met een ander, betekent dat dan dat de scheiding de schuld was van de eerste partner?

31 augustus 2021 om 18:15

Je kan met dezelfde redenering zeggen dat het opeens mis ging in de twintiger jaren, dus het moet wel aan het decennium liggen.

Mo is jong, staat onder druk en in de aandacht, zijn vader is overleden, en iedereen heeft zijn eigen karakter. Iedereen reageert anders op de omstandigheden in zijn leven. Ja, Schmidt kan een rol spelen. Maar er is altijd meer. Schmidt is er natuurlijk nooit op uit geweest om een speler kapot te maken. Zo werkt het gewoon niet. We waren er niet bij, en het maakt nu niet meer uit. De combinatie Schmidt - Ihattaren is voorbij. Mo krijgt de kans om met een schone lei ergens anders te beginnen. Ik hoop dat hij zijn eigen motivatie gevonden heeft of snel gaat vinden, en dat hij de pannen van het dak speelt. Maar ik hou mijn hart vast.

Ja je vraagt je dan toch af wat er nu precies mis gelopen is en of het bij deze niet hersteld kan worden. Uiteindelijk zal iedereen hier vrede mee hebben, maar het blijft toch een teleustellende tijd voor iedereen.

Hopelijk gaat de focus nu bij hem voorledig op voetbal, en komt zijn potentie eruit

Bekijk interview Ricardo Moniz met VI op YouTube en je hebt alle antwoorden. Echt een kijktip! Hij gaat daar in op zijn vertrek bij RB Salzburg en over Roger Schmidt die hem toendertijd opvolgde. Schmidt is toen gaan doorselecteren en je heeft alle creatieve spelers en stylisten eruit gewerkt daar. Die zijn niet geschikt voor het systeem wat Schmidt is wil spelen, veel pressing. Echt een zeer goed interview met Moniz legt het heel duidelijk uit. Gaf ook toen al aan dat Mo en Schmidt nooit zou gaan werken. Na het zien van die interview is het voor mij ook duidelijk dat Schmidt en Mo niet bij elkaar passen gewoon 2 verschillende werelden. Onder een andere trainer met andere spelvisie was het niet zo gelopen denk ik. Maar PSV kiest voor Schmidt dat is hun goed recht. In het eerste jaar bij Salzburg liep het ook niet met Schmidt maar na het doorselecteren speelde ze het 2e jaar oa Ajax en Bayern Munchen van de mat. Schmidt en PSV hadden gelijk bij zijn komst al moeten zeggen dat Ihatarren niet past bij zijn speelwijze. Dat had die jongen toen al een transfer kunnen maken en had zijn ontwikkeling niet gestagneerd. Maar PSV dacht natuurlijk aan zijn marktwaarde en nu zijn beide partijen er niks mee opgeschoten. Ondanks de ziekmeldingen van Ihatarren en het laten afweten op mentaal weten geef ik het die jongen te doen. Zo jong helemaal opgehemeld en dan zijn vader verliezen en door iedereen inclusief van de Looij afgeschreven worden. Is denk ik voor een 18-19 jarige knul moeilijk te verwerken. Hoop dat hij zich herpakt in Italie en dat hij volwassener wordt en alles wat die meegemaakt heeft als motivatiefactor gebruikt en nog beter en sterker eruitkomt. Vooral op mentaal vlak.

31 augustus 2021 om 19:18

Want Götze en Madueke zijn geen stylisten? Klinkt eerder als een gefrustreerde Moniz.

31 augustus 2021 om 19:37

Gotze is een ultieme prof en duitsers hebben het van nature in zich om hard te werken en meer de in de pas te lopen. Madueke is goed begonnen dit seizoen maar ook veel aanpassingsproblemen gehad met Schmidt en ook nu zie je dat hij meestal als eerste gewisseld wordt. Je moet veel verdedigend werk doen bij Schmidt en heel veel lopen ik hoop niet dat hij hiermee het team gaat opbreken. Mentaal zijn deze gasten ook sterker dan Mo, zou zomaar kunnen dat Madueke ook niet kapot is van de speelstijl van Schmidt maar die jongen heeft zoveel drive dat hij gewoon koste wat kost de top wil bereiken. Iets wat Ihattaren overduidelijk ontbeert. Ihatarren heeft een trainer nodig die veel vertrouwen aan hem geeft en hem paait. Een harde aanpak werkt bij Mo niet.

31 augustus 2021 om 19:40

Btw Moniz won de dubbel in Oostenrijk dus ik weet niet of hij zi gefrustreerd was zoals jij aangaf. Gewoon verschillende manier van voetballen en hij kraakt ook Schmidt niet af prijst hem zelfs eerder hoe hij het pressingvoetbal van Rangnick heeft geperfectioneerd.

31 augustus 2021 om 23:27

Maar waarom zou Ihattaren dan zoveel gespeeld hebben onder Schmidt? En Madueke en Gakpo zijn ook geen werkpaarden, maar doen wel wat er nodig is. Denk inderdaad dat die rollercoaster met zijn stijging als een komeet en verlies van zijn vader veel invloed hebben gehad, het is niet voor te stellen hoe dat moet voelen en dan ook nog eens als ‘kind’ eigenlijk.

Leandro do Bonfim, Ibrahim Maroufi, Andreas Hoelgebaum Pereira, Ismael Aissati, Zakaria Labyad, Zakaria Bakkali, Riechedly Bazoer, Jayden Braaf, Sam Lammers, Mohamed Ihattaren... Wat zonde dat al deze jongens te eigenwijs, te trots, te dom, te onaangepast, te ongedisciplineerd, te geldzuchtig of te blind waren om niet gewoon wat meer geduld te hebben, wat meer te geven, wat meer te doen, wat meer te laten, wat meer te investeren. Bijna een heel elftal wat hier door zelfoverschatting zichzelf op een carriereachterstand zette, terwijl ze bij PSV een uitstekende basis hadden kunnen leggen. Nu zal de club niet overal even goed gehandeld hebben of onfeilbaar zijn, maar zeker is dat de mind-of-their-own deze jongens sportief weinig heeft gebracht.

31 augustus 2021 om 21:11

Ik vind het te vroeg om Mo in dit rijtje te scharen. Dit kun je pas over een jaar of 8 doen. Wat hij op zijn 17e liet zien heb ik nog nooit eerder gezien. Daarna heeft hij gewoon een hele moeilijke periode gehad en in die periode ook net een trainer met wie hij niet lekker lag. Geef deze jongen de kans om zich te herpakken en schrijf hem niet bij voorbaat af.

31 augustus 2021 om 21:19

Ik zie geen enkel aanknopingspunt, maar mijn zegen om vriend en vijand te verrassen heeft-ie hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren