FC Utrecht houdt forse transfersom over aan vertrek van Gyrano Kerk

Woensdag, 1 september 2021 om 11:40 • Laatste update: 14:36

De transfer van Gyrano Kerk naar Lokomotiv Moskou is afgerond. De 25-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract in Rusland. FC Utrecht ziet een transfersom van zeven miljoen euro, exclusief bonussen, tegemoet voor het nog tot 2023 lopende contract van Kerk.

Kerk ontbrak zondag al in de selectie van FC Utrecht voor het met 3-1 gewonnen thuisduel met Feyenoord. Er werd vervolgens gemeld dat Eintracht Frankfurt en Lokomotiv Moskou de voornaamste gegadigden waren om de aanvaller over te nemen. Ploeggenoot Bart Ramselaar liet na de wedstrijd tegen Feyenoord weten dat Kerk op weg was naar Lokomotiv Moskou. “De krabbel moet nog gezet worden, dus dan is het altijd nog even afwachten”, sprak Ramselaar tegenover RTV Utrecht.

Lokomotiv Moskou en FC Utrecht blijken nu inderdaad een akkoord te hebben gevonden over een transfersom van zeven miljoen euro, die door bonussen nog verder kan oplopen. Er hoefde geen haast gemaakt te worden met het afronden van de overgang van Kerk naar de nummer drie van het vorige Premjer Liga-seizoen, want de transferwindow in Rusland is nog geopend tot 7 september. FC Utrecht kan geen vervanger meer in huis halen, daar de Nederlandse transferwindow is gesloten. Alleen transfervrije spelers kunnen aangetrokken worden.

“Al geruime tijd stond Gyrano in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Eind vorige week namen de onderhandelingen een dusdanige wending, dat het tot een akkoord kwam met Lokomotiv Moskou”, vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. “De realisatie van een dergelijke transfer is belangrijk voor de continuïteit van FC Utrecht. In die zin stemt deze deal tot tevredenheid, al is het vertrek van Gyrano op sportief vlak natuurlijk een aderlating. Gyrano was, met zijn snelheid, wendbaarheid en onvoorspelbaarheid, altijd iemand die voor gevaar zorgde en voor een doorbraak in een wedstrijd kon zorgen.”

“We zijn Gyrano ontzettend veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor de club”, aldus Zuidam. “Als talent uit eigen jeugd heeft hij zich door hard te werken en toegewijd te zijn opgewerkt tot een gewaardeerde Eredivisiespeler, die nu een mooi avontuur over de grens kan aangaan. Hij is daarmee een mooi voorbeeld voor jonge voetballers in de regio en in de jeugdopleiding van FC Utrecht. We wensen Gyrano heel veel succes in Moskou.”

Kerk speelde in de jeugd van Haarlem, DWS en Zeeburgia, alvorens hij in 2012 bij FC Utrecht terechtkwam. Na een huurperiode bij Helmond Sport brak hij door in het eerste elftal, waar hij in 175 officiële wedstrijden goed was voor 42 doelpunten en 43 assists. Een jaar geleden werd Kerk al gelinkt aan een vertrek naar Cagliari, Hellas Verona of Leeds United, terwijl ook Stade Brest voor hem in de markt zou zijn geweest.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door nuanceman)

koekoek 7 miljoen exclusief bonussen voor Kerk.. Brengt van Seumeren hem met de fiets?

31 augustus 2021 om 15:59

Ongelooflijk dat we 7 miljoen voor hem krijgen. Geduld loont. Hij kon al veel eerder vertrekken, maar dan zouden we er minder voor krijgen.

31 augustus 2021 om 16:10

Zal niet de eerste keer wezen dat Frans op de fiets een reis maakt

31 augustus 2021 om 16:16

Wou het net zeggen haha onderschat Frans niet 😋 hoop dat Kerk zijn draai kan vinden in Rusland en dat hij wat doelgerichter word als die meer zal scoren dan zie ik hem zelfs nog wel een stap maken naar een grotere competitie. 7 miljoen is toch wel de hoofdprijs nu kijken hoe Sylla Balk of Mahi het gaat doen op zijn positie al kan het bijna niet slechter als wat Kerk het laatste jaar heeft laten zien.

1 september 2021 om 12:36Iedereen doet hier zo gek over...maar Kerk is gewoon een snelle buitenspeler met redelijk scorend vermogen en assists. Lokomotiv hoopt met hem gewoon een nieuwe Promes binnen te halen (zelfde type) en die heeft het ook fantastisch gedaan in Rusland. Is 7 miljoen dan veel? Als Til 20 was en bijv een Sam Lammers 12?

1 september 2021 om 13:34

Tja het is waar je naar kijkt. Zijn statistieken zijn niet slecht, maar ik denk dat hij meer zou renderen met meer ruimte voor zich. Utrecht speelt redelijk aanvallend en wordt alleen tegen de top 4 ver naar achteren gedrongen waardoor er ruimtes ontstaan.

1 september 2021 om 14:13

Het is wel veel maar in de huidige gekke markt valt het inderdaad wel mee. Lekker voor Utrecht.

En dat voor een blind renpaard. Dan zie je hoeveel snelheid waard is in het voetbal.

31 augustus 2021 om 16:33

Een renpaard heeft iets gracieus. Ik zou zeggen een snel werkpaard met oogkleppen op, en maar ploegen, ploegen alsmaar doorploegen 🐴

Ot; 7 miljoen, een boel geld. Dws en Zeeburgia staan handenwrijvend te wachten.

1 september 2021 om 13:58

Er zijn ook spelers die buiten iemand voor de voeten lopen helemaal niks kunnen waar ook 9 tot 15 miljoen voor wordt betaald dus zo vreemd vind ik dit bedrag niet eend

Een mooi bedrag voor iemand die alleen hard rennen kan..

1 september 2021 om 12:34

Afgelopen jaren steevast in de top 3 qua doelpunten en assist. elk seizoen. Die gaan we nog missen.

1 september 2021 om 12:52

Iemand met een normale voorzet en een goed schot had voor veel meer goals gezorgd. Hij heeft ons verschrikkelijk veel punten gekost met je missen. Geen seconde.

1 september 2021 om 13:26

De feiten zeggen iets anders. In jaren hebben we niet een buitenspeler gehad die zo'n rendement leverde. Ik erger me ook dood als hij denkt dat hij door mensen heen kan en de bal het stadion uitschiet maar een feit is dat hij meer goals en assisit opleverde, elk jaar weer, dan wie dan ook.

1 september 2021 om 14:16Omdat Kerk zelf altijd basis stond. Ik ben er heilig van overtuigd dat als er een buitenspeler stond met wat meer overzicht en technisch wat begaafder hadden we ook meer kleine wedstrijden gewonnen en waren we hoger geeindigd.

En je hebt het over feiten maar de feiten zeggen dat Kerk al 4 of 5 seizoenen basis staat dus er is amper een andere rechtsbuiten (en vaak spits overigens) aan zet geweest.

1 september 2021 om 18:26

@foortje dan maken we een vergelijk met andere spelers die veel speelden. Duplan: aanzienlijk minder doelpunten en assist. Mertens: evenveel doelpunten en assists. Dirk Kuyt: iets meer doelpunten, aanzienlijk minder assists. Nogmaals, ik snap je ergenis, die heb ik ook maar de feiten zeggen iets anders. Laten we het omdraaien: wie deed het beter volgens jou de afgelopen 20 jaar?

Prima! Ging zondag ook goed zonder Kerk. Bedankt en succes!

31 augustus 2021 om 16:30

Kerk en zondag horen bij elkaar

7 Miljoen, dat is wel netjes!
Vond het altijd wel een goeie voetballer voor Utrecht, maar zie ook wel vaak dat hij ballen moeilijk afmaakt. Denk niet dat Utrecht door zijn vertrek veel slechter gaat worden.

Netjes gedaan van Utrecht. Ze zijn rustig en geduldig gebleven tot de jackpot kwam. Mooi bedrag

31 augustus 2021 om 16:00

Door de verkoop van Kaliber vorig jaar hoefde Utrecht in principe geen verkoop te doen. Als dat niet het geval was, dan zag de situatie er anders uit.

31 augustus 2021 om 16:23

Kunnen we klaiber dan nog weer terug doen? :P

Hele goede transfer voor Utrecht, hebben nog genoeg wapens in de selectie, al was Kerk wel een hele gevaarlijke speler met zijn snelheid

Zo, mooi bedrag hoor voor Utrecht.
Kerk had natuurlijk zijn waarde wel maar is in mijn ogen wat overschat, sterk en snel maar voor de rest te weinig kwaliteiten om een echte stap hoger te maken.

Ze gaan dus geen vervanger halen, hoe zit het dan met bijvoorbeeld Remco Balk? Was toch een transfer waar Groningen heel erg van baalde en vond hem toen altijd heel leuk invallen. Waar is die jongen gebleven?

31 augustus 2021 om 15:58

Deed het goed in de voorbereiding. Heeft een neusje voor de goal. Helaas nu geblesseerd, maar hij gaat zijn kans nog zeker krijgen.

31 augustus 2021 om 16:04

Oké bedankt voor je reactie.

Ben zeer benieuwd hoe die jongen zich gaat ontwikkelen.

1 september 2021 om 11:52

Ik weet niet wie Kerk overschat, hoor louter negatieve reacties over hem. Zijn palmares en status bij Utrecht leveren deze transfer op, niet de liefde van de voetballiefhebber.

Mooie transfer voor Kerk. Rusland is misschien niet de mooiste voetbal land, maar hij zal daar aardig verdienen. Als hij zijn normale niveau kan halen, dan is hij echt een last voor de verdediging. Utrecht houdt er een leuke transfersom aan over. In principe hoeft niemand erbij gehaald worden.

7 miljoen is marktconform voor Kerk wel jammer zijn snelheid is echt een wapen wat FCU gaat missen.

Mijn god hee, ik moest m'n lachen inhouden bij iemand die zei dat 5 a 6 miljoen goed zou zijn, maar dit slaat alles. Lekker geregeld voor Utrecht maar dit is echt een belachelijke som geld voor Gyrano Kerk..

Toch een mooi bedrag voor iemand die zeker niet onvervangbaar is voor Utrecht.

Mooi man, ook de subtop in Nederland zie ik steeds betere transfersommen ontvangen. Goede ontwikkeling!

Ze zijn wel erg gelovig in Rusland, 7 miljoen voor Kerk

1 september 2021 om 16:21

Het geld komt daar als water (lees: olie) uit de grond. Geven ze niets om daar. Kijk naar Guus Till. 20mil en het jaar er op, op huurbasis weer naar NL. Wel lekker voor ons FCU. Zeker na Covid-19.

Goeie deal voor Utrecht! Heb Kerk altijd een leuke en dreigende speler gevonden en paste precies bij Utrecht. Dit seizoen matig begonnen dus knap om daar 7 miljoen voor te ontvangen.

Prima deal hoor, miste duidelijk het scorend vermogen nadat zijn snelheid hem de mogelijkheid gaf. Beter hem nu voor een heerlijk bedrag verkocht te hebben.

Zo dan, zeven miljoen. Had zondag ook nog eens niet de indruk dat hij gemist werd. Goede zaken

Wauw... mag ik als Utrecht fan hier even heel erg hard van genieten?! 7 miljoen exclusief bonussen... Hoe krijg je het voor elkaar voor iemand als Kerk. Hele beperkte speler die eigenlijk nooit stabiel gepresteerd heeft. Ik las afgelopen dagen nog een artikel in het AD waarin ze het hadden over 'hoe moet FC Utrecht nu verder na Kerk?' en 'utrecht raakt nu het beste speler van de afgelopen jaren kwijt'. Nou sorry hoor.. maar dit heb ik altijd totaal anders gezien. Sterker nog.. we hebben hem niet eens nodig want ons team loopt als een trein. Ik heb het nooit zien zitten in Kerk, ondanks enkele leuke acties en doelpunten. Hij moet het vooral van zijn snelheid hebben, maar vaak verprutst hij op het einde zijn mooie actie. Met 7 miljoen exclusief bonussen mogen wij heel, heel, heel erg blij zijn!! Geweldige prestatie van het management van de club. Al met al.. succes bij je nieuwe club jochie! Oprecht.

Kerk in goede doen is echt een topper, helaas is hij dat niet vaak genoeg (terwijl ik altijd het idee heb 'dat ene stapje in je ontwikkeling nog!'... Maar wel altijd een last voor elke verdediging en compleet onvoorspelbaar (zowel een kracht als een zwakte).

Ik hoop echt dat hij het goed zal doen in Rusland, voor Kerk en Utrecht een mooie transfer en het werd ook tijd. Je zal de explosiviteit en snelheid gaan missen, maar hopelijk komt alles voetballend wat meer in balans nu.

Dank en het ga je goed Gyrano, succes!

zo echt en prestatie van Utrecht om 7 miljoen te vangen voor Kerk
Kerk veel succes in Rusland hoop dat je er beter presteert dan wat ik van je gezien heb bij Utrecht het is dat je snel bent maar daar heb je het ook mee gehad technisch kom je veel te kort

Hier gaan die Russen zoveel spijt van krijgen. Of ze hebben echt zoveel geld dat het ze niet boeit. Deze man kan rennen als een paard, maar heeft echt 0,0 rendement.

1 september 2021 om 23:56

En toch loopt ie 1 op 2 als je assists & doelpunten bij elkaar optelt. Hoezo geen rendement?

7 miljoen.. dammd. . Vond 3 al veel voor Kerk haha..
Echt wel genoten van hem in sommige wedstrijden maar meestal was het ondermaats. Succes in Rusland. !

Het is hem gegund , altijd gevaarlijk maar helaas niet het beste rendement. Heeft zich altijd ingezet voor de club en had al eerder een transfer kunnen forceren maar niet gedaan.

Succes in Rusland en blij dat de FC toch een mooie transfersom heeft binnengehaald.

7 miljoen voor Kerk... Een knappe prestatie van Van Seumeren, maar ook wel een teken aan de wand hoe gek de markt is tegenwoordig. Kerk heeft één goed seizoen gedraaid waarin hij ook scoorde en assists gaf, daarvoor en daarna was het vooral hard rennen en met de bal weinig goeds.

Van seumeren meteen burgemeester maken, knap gedaan van hem, helaas heeft kerk maar 1 echt leuk jaar gehad. Het ga je goed kerk! Succes en bedankt voor alles

7 miljoen voor Kerk, 10 miljoen voor Traore, maar 12 voor Tagliafico lukt dan niet. Het is echt wat de gek er voor geeft.

1 september 2021 om 11:51

Zit ook een stukje leeftijdsverschil bij en dus mogelijke restwaarde.
Wat mij bij Ajax pas verbaasde is dat niemand Neres wil hebben, althans niet voor de gevraagde 20 miljoen.

7 mil!!?
Jeetje wat een klapper!

Lekker intern oplossen en de 7 mil oppotten

Ik vloek nu natuurlijk in de kerk, maar ik vind dat Gyrano best kan voetballen. Hij is erg snel, alleen hij is, zodra hij vlakbij de goal komt van de tegenstander, vaak onrustig en wild waardoor zijn rendement bijzonder laag is. Ik vind 7 miljoen exclusief bonussen een heel mooi bedrag voor Utrecht. Daar mogen ze heel blij mee zijn. Wie kan Kerk vervangen? Is er een speler in de selectie die dat probleemloos zou kunnen?

1 september 2021 om 12:25

Probleem bij Kerk is idd dat ik steeds het idee had dat er zoveel meer inzat.. Hij is beresterk en retesnel en kan af en toe de leukste dingen doen met een bal, maar combineert dat te vaak met een compleet gebrek aan overzicht/inzicht en controle. Het is de meest frustrerende maar ook leuke voetballer soms. Alleen is dit al zo lang het geval dat ik hem daar niet meer in zie verbeteren, dus wat mij betreft een mooie transfer voor hem EN utrecht en ook gewoon tijd voor deze stap...

Qua vervanging, niet precies hetzelfde type speler maar Sylla is een optie. Moet zich nog verder bewijzen, is niet zo sterk/snel maar voetballend wel slimmer en beter naar mijn idee. Balk hebben we ook nog, nu geblesseerd maar deed het ook goed.

Dus intern zijn er vervangers, niet precies hetzelfde qua speler maar denk prima vervangers en ben ook wel blij dat ze hen een kans gaan geven.

1 september 2021 om 12:29

Sylla en balk zonder twijfel. En dan heb je ook nog Ramselaar en mahi die er zouden kunnen spelen.

1 september 2021 om 14:22

Oh ja, Mahi inderdaad, kan ook erg goed voetballen. Inzicht en techniek van hem, soms magnifiek. Mahi in topvorm is een aanwinst voor de (sub)top in de Eredivisie, zonder twijfel.

1 september 2021 om 12:30

Sylla mag het nu laten zien. Deed het in de voorbereiding aardig.
Had toch liever nog een extra vleugelspeler gezien ipv al die middenvelders die we hebben.

Kerk, bedankt jongen, het was niet altijd goed wat je liet zien, maar je was wel altijd dreigend en bracht veel ballen met de kluts toch voorbij veel tegenstanders, scoren en assists nog even aan werken en je kan het nog ver schoppen in Ruslang.
Bedankt voor je inzet!
Mooi bedrag hoor

Koekkoek 7 mil voor een iets betere ( maar net iets minder snelle ) versie van David Odonkor.

Die technisch directeur van Utrecht heeft hier echt puik werk verricht!

Kerk wordt naar mijn mening te kort gedaan. Als buitenspeler jarenlang bij de helft van de goals betrokken zijn is niet zo slecht (40+ goals en 40+ assists). Stel dat hij vrije trappen, corners of penals zou nemen dan vliegen de statistieken helemaal omhoog. Als je een zoutzak als Gustafson ziet zonder penals, corners en vrije trappen blijft er heel weinig over van zijn statistieken en inzet heeft hij niet, terwijl hij op 10 staat. Tadic zijn stats worden bijv ook geboost door penals en vrije trappen. Dus ondanks alles Bedankt voor de mooie transfersom en je inzet Kerk!

Wat een mooie transfervergoeding heeft FCU hier te pakken. Puik werk. Nu vind ik Kerk heus geen hele slechte voetballer maar zoals zovelen hierboven al benoemen zijn kwaliteiten als hard kunnen rennen en hard willen werken kennelijk veel geld waard. Volgens mij wrijven de meeste FCU supporters zich ook in de handjes. Het spel tegen Feyenoord was fris en Kerk werd geen enkel moment gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse36-1
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. DouvikasAanvaller194
M. MahiAanvaller133
M. SyllaAanvaller134
M. MallahiAanvaller51
E. MaddyAanvaller10
N. MaedaAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren