NOS: André Onana blijft in elk geval tot de winter bij Ajax

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 11:46Yanick Vos • Laatste update: 12:43

André Onana vertrekt deze transferperiode niet bij Ajax. De keeper blijft in elk geval tot aan de winter in Amsterdam, zo laat zijn zaakwaarnemer weten aan de NOS. In de zoektocht naar een nieuwe club legt Onana de lat voor zichzelf erg hoog en daarom wordt er geen actie meer verwacht op de slotdag van de transfermarkt, zo klinkt het.

Marc Overmars sprak afgelopen zondag nog de verwachting uit dat Onana deze transferperiode verkocht zou worden. "Voor beide partijen is dat het beste, ja,", zei de directeur voetbalzaken in gesprek met ESPN. Overmars wilde daarna geen antwoord geven op de vraag of hij vindt dat Onana, die zijn contract tot medio 2022 niet wil verlengen, zich goed heeft opgesteld in de afgelopen periode. "Dat is een mooie vraag en die beantwoord ik liever over een weekje. We hebben het wel in de kop zitten hoe we het gaan doen."

Onana zit momenteel een schorsing uit nadat er bij een dopingcontrole sporen van verboden middelen in zijn lichaam werden aangetroffen. Ajax en de keeper gingen met succes in beroep tegen de schorsing van een jaar. Onana mag aanstaande zaterdag weer aansluiten bij de groepstraining van Ajax. Op 6 november zou hij zijn rentree kunnen maken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Onana was eerder deze transferperiode dicht bij een transfer naar Olympique Lyon. Een deal zou uiteindelijk zijn afgeketst. Algemeen directeur Edwin van der Sar zei eerder deze maand nog dat het de bedoeling is dat Onana vertrekt. “Dat is ook zijn insteek. Met Maarten (Stekelenburg) en Remko (Pasveer) hebben we twee heel goede keepers. Maarten heeft het uitermate goed gedaan en heeft zelfs op het EK gespeeld met het Nederlands elftal. Dat is een enorme bonus geweest voor hem. Nu moet hij het weer laten zien bij de club", aldus Van der Sar tegen Ziggo Sport.Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door almachtig)

Had helaas niks anders verwacht..
Heb nog altijd hoop dat hij bijtekend, maar zolang dat er niet inzet zou ik echt geen seconde meer in die jongen investeren.

31 augustus 2021 om 11:58

En door die principes straks het kampioenschap verliezen of de volgende ronde CL? Hij is meerdere klassen beter dan Stekelenburg

31 augustus 2021 om 12:01

Tegen die tijd is Gorter opgeklommen tot onze vaste keeper
Gorter maakt goede stappen in jong Ajax, nog geen niveau Onana maar zeker beter dan Stekelenburg straks.

31 augustus 2021 om 12:03

@burwatti, Ben eerlijk gezegd bang dat Ten Hag nog wel even gaat vast houden aan Stekelenburg.. hoop dat Onana in ieder geval wel weer gaat keepen wanneer dat kan.

31 augustus 2021 om 12:04

Het is ook een signaal dat je afgeeft aan andere spelers. Ajax heeft vaker een gentleman akkoord gehad met spelers waar ze een jaar konden bijtekenen tegen een dik salaris en dat Ajax dan niet moeilijk ging doen bij een transfer. Zoiets komt van twee kanten, Ajax bood Onana hetzelfde, maar had daar geen oren naar. Prima, maar verwacht dan van Ajax ook geen speeltijd of andere hulp.

31 augustus 2021 om 12:08

Laten we eerst een zien hoe sterk hij terugkomt. Als hij in November weer mag gaan spelen en eerst nog in vorm moet raken, terwijl bijv. Steek goed in vorm is... Enkel als hij daadwerkelijk direct weer een grote meerwaarde is zou ik snappen dat Ten Hag hem opstelt (de beste speelt bij hem altijd). Mocht er ook maar enige twijfel zijn dan zou ik hem lekker laten banken. Hij heeft de club toch aardig laten vallen vind ik.

31 augustus 2021 om 12:26

Waarom zou je een dopingzondaar terug in je doel willen? Moet je niet meer aan willen beginnen.

31 augustus 2021 om 12:29

Omdat het een geweldige keeper is voor Ajax begrippen? Je betaald z’n salaris dus waarom zou je dan niet meer gebruik maken van zijn diensten?

31 augustus 2021 om 12:04

Zolang hij salaris ontvangt mag hij er ook gewoon voor werken. Als Ajax meer kans heeft op de titel en ver komen in Europa met Onana dan is dat voor de club veel belangrijker.

31 augustus 2021 om 12:07

@burwatti......hij gaat niet bij tekenen. Daar hoef je niet op te hopen. Hij wil al 2 jaar weg.

31 augustus 2021 om 12:11

Er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij, wie had verwacht dat Messi ooit bij Barca weg zou gaan bijvoorbeeld..

Als er geen grote club komt die zich meld voor Onana en de opties niet aantrekkelijk zijn zie ik hem als nog zomaar bijtekenen uit eindelijk.

31 augustus 2021 om 12:40

Ik zou het eigenlijk mooier vinden als Ajax hierboven staat en uiteindelijk het beste ervan maakt. Ja ze hebben zich zeer goed opgesteld, en je kunt stellen dat Onana ondankbaar met de situatie omspringt. Echter is dit nu eenmaal de situatie en gaat het straks wel om de knikkers in de CL en competitie. Dan zou ik er ook maar maximaal gebruik van maken. Het heeft natuurlijk wel paralellen met Brobbey in die zin.

31 augustus 2021 om 12:48

De goals van Brobbey hebben de club ook geholpen. Ik zeg wie onder contract staat moet gewoon leveren als de club daarom vraagt.

31 augustus 2021 om 13:19

Precies. Zo'n don't-fuck-with-us statement richting spelers kent alleen maar verliezers.

31 augustus 2021 om 12:46

Die gaat niet meer bijtekenen hoor, die heeft allang zijn route uitgetekend met zijn zaakwaarnemer en zit lekker zijn schorsing uit, zodat hij in de winterstop de clubs voor het uitzoeken heeft. Pijnlijk voor Ajax, maar deze brood voetballer kent geen genade.

Vanuit hem geredeneerd logisch, maar wel heel zuur voor Ajax dit natuurlijk. Je hebt er helemaal niks aan de komende periode.

31 augustus 2021 om 11:54

Ik snap dat dus niet echt. Ik zou hem eerlijk gezegd ook niet meer opstellen. Hij heeft de club in de steek gelaten met het dopingschandaal(al dan niet bewust) vervolgens ga je niet bijtekenen ondanks dat de club de speler heeft gesteund(al was het voor een jaar).

31 augustus 2021 om 11:55

Tuurlijk niet, hij heeft maar zes weken tussen einde schorsing en de winterstop. Pas na de schorsing mag hij weer op de Toekomst komen. Kans dat hij minuten mag maken lijkt me nihil.

31 augustus 2021 om 11:59

Hij mag in september al weer mee gaan trainen op de Toekomst, Groninger.

31 augustus 2021 om 12:00

Vanaf 1 september mag hij weer trainen hoor ( morgen dus )

31 augustus 2021 om 12:03

Meetrainen betekent nog niet dat hij wedstrijden mag spelen. Pas tegen GoAhead en waarschijnlijk gaat hij ook nog naar de Afrika cup.

31 augustus 2021 om 12:16

4 september

31 augustus 2021 om 14:00

Ik heb het toch ook nergens over wedstrijden. Hij heeft 2 maanden om weer fit te worden. Ik weet niet of oefenwedstrijden wel mogen bijvoorbeeld. Ik denk het niet maar aan de andere kant is dat niet officieel

31 augustus 2021 om 11:54

vanaf november toch weer? kan hij wel in de beslissende fase voor champions league overwintering meedoen.

31 augustus 2021 om 11:56

Hij heeft een jaar lang geen (groeps-)training kunnen doen. Dan sta je er niet direct weer lijkt me.

31 augustus 2021 om 11:57

En vervolgens weer een maand weg voor de Afrika cup. Ik zou hem lekker buiten de selectie houden

31 augustus 2021 om 12:02

Onana mag binnenkort weer trainen. Onana zonder wedstrijdritme vangt meer ballen dan opa & opa

31 augustus 2021 om 12:02

Hij heeft wel getraind. Een groepsttaining is voor een keeper minder van belang dan een veldspeler

31 augustus 2021 om 12:08Groepstraining? Keepers trainen niet met de groep he. Die trainen met een keeperstrainer. Dus die groepstraining is niet zo belangrijk voor een keeper.

31 augustus 2021 om 12:12

Buiten dat trainen keepers ook gewoon met de groep mee hoor..

31 augustus 2021 om 12:18

Groepstraining is zeker wel belangrijk voor een keeper als je zonlang geen wedstrijden gespeeld hebt. Gewoon nodig om de juiste timing in bepaalde situaties weer goed te krijgen.

31 augustus 2021 om 11:55ik ben echt een grote fan van Onaan als keeper. beste die we gehad hebben sinds vd sar. Maar in deze zaak vind ik Ajax echt veel te slap handelen. Toen duidelijk werd dat hij niet wilde bij tekenen, hadden ze gelijk salaris moeten stoppen wegens wangedrag (onoplettendheid bij medicijngebruik als topsporter) en ze hadden ook een procedure a al mutu moeten starten waarbij ze heb verantwoordelijk stellen ten aanzien van de verloren inkomsten. Verder ga naar toit juni voor jezelf trainen...kijken wat dat doet met je ontwikkeling.
Kan toch niet dat hij en zn zaakwaarnemer na zo'n verhaal ook nog gratis weg willen komen...

31 augustus 2021 om 12:12

De zaak Mutu lag echt anders, aangezien Chelsea toen net een miljoenbedrag had betaald en men dus exact kon aantonen hoeveel kapitaal er verdampt was. In dit geval wordt het een beetje zoals de zaak Nouri: de ene partij claimt een X-bedrag aan misgelopen inkomsten maar de hoeveelheid kan niet hard worden gemaakt omdat het het simpelweg nooit concreet is geworden. Hoeveel geld er is misgelopen blijft dus een kwestie van gissen. Het is ook niet zo dat Ajax ten tijde van het dopinggebruik een concreet bod op Onana had.

Ajax had inderdaad het salaris stop kunnen zetten,, maar dan hadden ze het contract moeten beëindigen en zouden ze dus ook de transferrechten verliezen. Je kan het niet allebei hebben, als je de contractverplichtingen nietig wil verklaren vervallen daarmee ook de rechten die je zelf aan dat contract kan ontlenen. Ajax heeft ervoor gekozen om het contract niet te vernietigen om de transferrechten veilig te stellen, niet uit liefdadigheid ten opzichte van Onana.

31 augustus 2021 om 12:25

Ze hadden moeten weten dat Onana gratis weg wilde glibberen en zijn salaris dus hadden moeten stoppen. Had je een miljoen of 4 opgeleverd.

Die staat dus gewoon weer onder de lat in november. Sportief gezien het beste. En uiteindelijk met zijn prestaties kan die Ajax misschien toch nog iets opleveren door overwintering in de CL. Met de steek op goal gaat Ajax dat nooit redden

31 augustus 2021 om 12:02

Ducktaildo. En in januari ben je hem ook de hele maand kwijt. Misschien ook nog wel met een blessure terugkomen. Je blijft aan het rommelen met keepers. Ik zou zeggen ( indien mogelijk) toch nog een 1ste keeper halen.

31 augustus 2021 om 12:20

Voetballer 2. Dat is inderdaad de beste optie, maar ben bang dat Ajax dat niet meer gaat doen. Jammer genoeg.

Lekker weer laten keepen als z'n schorsing erop zit. Stukken beter dan stekelenburg en pasveer. Deze keepers gaan ook geen geld meer opleveren gezien de leeftijd dus dat maakt verder ook niet uit.

31 augustus 2021 om 11:58

Niet een verader laten keepen. Maakt toch niet zoveel uit wie op het doel van Ajax staat. Ze krijgen maar 1 a 2 ballen per wedstrijd

31 augustus 2021 om 12:03

Dat zagen we tegen Twente, 1 schot op goal en Stekelenburg ging naar de grond als of hij uit zijn scootmobiel viel..

Goal en punt verlies.
Ik hoop dat Gorter gauw het stokje over gaat nemen van Stekelenburg.

31 augustus 2021 om 12:08

Tuurlijk maakt het wel uit.. Heb je Stekelenburg en Pasveer wel eens naar de grond zien gaan? Ik hoorde dat Stekelenburg net de grond heeft geraakt in de Grolsch Veste en die pot is al ruim een week geleden.. Als hij wedstrijdfit is moet je Onana gewoon opstellen, want hij kan gewoon het verschil maken tussen overwintering in CL en EL mocht het dan nog spannend zijn. Ook hebben we met PSV gewoon een zeer goede uitdager dit seizoen in de Eredivisie en ook met Onana is de kans tot een kampioenschap gewoonweg groter.

31 augustus 2021 om 12:08

Maar dan ook gewoon Gorter laten staan. Kom op zeg. Onana kreeg ook per toeval de kans. Pakte geweldig uit, laten we dan ook Gorter die kans bieden. Zolang Onana maar niet weer op doel komt. Die heeft zijn kansen gehad, ga dan maar lekker een jaar verpieteren om vervolgens bij internationale te gaan optrainen. Met een dergelijke houding maak je nog kans dat inter in de winter nog wat centen neerlegde zodat hij daar direct ka optrainen en klaar is voor de start van het seizoen.

31 augustus 2021 om 12:19

@ninjakai, jij denkt dat Gorter een kans krijgt onder Ten Hag dit seizoen? Niet voor niets dat Stekelenburg nog steeds keept en dat Pasveer 2e is. Gorter gaat dit seizoen gewoon voor Jong Ajax spelen. Ten Hag is geen Bosz. En in Onana heeft die wel vertrouwen dus dan is het heel simpel dat Onana gewoon moet keepen.

31 augustus 2021 om 12:46

Nee hoor. Gorter krijgt een kans let maar op. Timber kreeg een kans, Gravenberch kreeg een kans, Rensch kreeg een kans. Ten Hag gaat Gorter ook gewoon kansen geven. Enige vervelende is dat Steek eerst echt wat fouten gemaakt moet hebben. Zijn het fouten bij een 3-0 voorsprong is dat geen probleem voor de aspiraties. Bij Twente was het helaas bij 1-0.

31 augustus 2021 om 14:02

Ik heb het idee dat Pasveer op het moment net wat flexibeler is dan Steek. Het is treurig gesteld al komt Steek wel weinig in de problemen de gehele wedstrijd. Mede te danken aan Martinez en Alvarez.

Ach verkopen die gozer. Ben er klaar mee Onana. bedankt voor je bewezen diensten maar gaat je goed.

31 augustus 2021 om 12:25

Verkopen? Je hebt niet door dat daar juist het probleem zit? Ajax wil hem juist graag verkopen, maar Onana loopt moeilijk te doen. Hij heeft namelijk de stekker eruit getrokken mbt Lyon, omdat hij blijkbaar nogal grote eisen heeft. Het komt er dus op neer dat je hem volgend jaar gratis de deur uit ziet lopen, omdat meneer moeilijk loopt te doen over alles. Hij wil namelijk ook niet bijtekenen. Hij wil niks totdat hij transfervrij is. Dat, nadat Ajax hem keihard steunde in die doping situatie. Dat is waarom veel fans hem nu zien als verrader.

31 augustus 2021 om 12:30

Dit is geen discussie. Ik geef mijn mening dat ik* klaar met Onana ben.

31 augustus 2021 om 13:56

Jij geeft je mening dat Ajax hem moet verkopen. Ik zeg dat ze dat ook willen, maar niet kunnen vanwege Onana's houding. Welkom op een forum, waar mensen reageren op anderman's opmerkingen.

Ik zit met dubbele gevoelens over onana. Aan de ene kant vind ik hem 4 klasses beter dan de keepers die we nu in de goal hebben staan. Maar aan de andere kant vind ik het ook niet netjes hoe hij omgaat met Ajax. Ajax die door hem kan fluiten naar een redelijke transfersom, door hem niet in de belangrijkste fase van het seizoen over een goede keeper kon beschikken en Ajax heeft hem altijd bij gestaan en verdedigd in de schorsingszaak. Heel dubbel..

31 augustus 2021 om 11:58

Heb hetzelfde. Onana is wel echt klasses beter dan alle keepers die Ajax momenteel heeft. Alleen wil je een keeper opstellen die je na dit seizoen niet meer hebt of wil je het seizoen afmaken met Stekelenburg. Want Ten Hag gaat Gorter er niet ingooien zoals Bosz deed.

31 augustus 2021 om 12:13

Wie zegt dat Ajax onschuldig is in dit verhaal. Wij moeten aannemen dat het verhaal in de media (per ongeluk verkeerd pilletje geslikt) aannemen als waarheid.

Waarom zou je als Ajax zijnde dan niet met mes op tafel hebben gezegd, of je tekent nu bij of je bent op staande voet ontslagen om vervolgens een civiele zaak tegen hem te beginnen.

Het was duidelijk dat Onana niet ging bijtekenen met de kans op transfervrij vertrek. Nu heb je een jaar lang zijn salaris doorbetaald. Vertrekt hij alsnog in de winter, dan speel je quite (aankoopkosten, tekengeld, makelaar, salaris vs uitgaande transfersom). Had je hem meteen ontslagen, dan had je de salariskosten voor 1 jaar bespaard en evt. civiele schadevergoeding ontvangen. Weet niet of die gast van Chelsea ook heeft moeten dokken. Mocht hij zijn contract uitdienen, dan heb je alleen maar verlies.

Promes wordt in allerijl verkocht om het verlies te beperken. Ik blijf het een vreemd verhaal vinden en dat plaspilletje vrij dubieus.

En de UEFA het verhaal wel plausibel vinden. Doping en voetbal = doofpot.

31 augustus 2021 om 14:05

Omdat Onana nogal wat waarde vertegenwoordigd voordat hij die pil nam. Ik snap wel dat Ajax hem daarom steunde. Hadden ze dat niet gedaan was het waarschijnlijk uitgelopen op een ruzie en gezeik in de media en was helemaal alles verdampt

Nou, bijtekenen of gewoon salaris met terugwerkende kracht inhouden/terug vorderen. Wie de bal kaatst...

Ik hoop nog dat ie bijtekent en nog 1,5 jaar gaat keepen alvorens een transfer te maken naar een echt mooie club. Ipv van categorie Lyon.

31 augustus 2021 om 12:24

Hoe dan? , hij heeft gewoon een contract , en Ajax moet betalen , anders krijgen ze een rechtzaak aan hiun broek die Onana zeker gaat winnen. Ook als Ajax stopt met betalen kan Onana nu al gratis weg, omdat Ajax zijn plicht niet nakomt. Iets wat veel vaker in bijvoorbeeld Griekenland gebeurd. Neem niet aan dat Ajax dat wil doen. Want dat staat internationaal niet goed natuurlijk , en kan potenciele versterkingen afschrikken.

31 augustus 2021 om 14:37

Ik vraag me wel of hoe dat juridisch zou zitten. Ben je als club verplicht een speler door te betalen als die (door eigen nalatigheid) lange tijd geschorst is?

31 augustus 2021 om 15:47

Ja, en precedent is geschept want ze betalen hem al maanden wel,ondanks de schorsing, nu ineens stoppen met betalen gaat geen rechter in mee, hij heeft immers een contract. Ook heeft Ajax tot aan CAS gevochten voor de schorsing, dat werkt ook niet mee om ineens Onana de schuld te gaan geven. Niet betalen zal Onana de mogelijkheid geven Transfervrij te vertrekken in January.

31 augustus 2021 om 17:21

Ik bedoelde ook niet zo zeer dat ze nu zouden stoppen met betalen hoor. Vroeg me alleen af of ze verplicht zijn een speler door te betalen als die geschorst is terwijl de club daar geen schuld aan heeft en alleen maar nadeel van heeft.

Dan ook maar gewoon weer opstellen in november. Als je z’n salaris betaald kan je maar beter ook gebruik van hem maken.

Gister nog discussies met mede scc kaarthouders, die willen hem opstellen want de beste. Ik persoonlijk zou m lekker met jong mee laten trainen en op vrijdag mee naar pak m beet roda uit en op de bank. Imo geen greintje fatsoen.. Ja hij heeft Ajax geholpen aan punten/prijzen, Ajax heeft hem ook de kans gegeven en contract opgewaardeerd.. liever Gorter mocht er iets met Steek zijn

31 augustus 2021 om 11:59

Onana heeft door de champions league prestaties meer opgeleverd dan dat hij gekost heeft. Daarnaast is Ajax een voetbalclub waar presteren op nummer 1 moet staan, waarvoor je het beste je beste 11 kan opstellen. Ajax moet dus niet zeuren.

31 augustus 2021 om 12:10

Klopt inderdaad. Hij heeft zoveel punten gered in de CL. Benfica uit met die redding in de allerlaatste seconde met zijn voet bij een 1-1 stand, Bayern thuis had hij ook fenomenale reddingen op Lewandowski, Chelsea uit met die 4-4 waarbij die Ajax een paar keer goed heeft gered en ook tegen Liverpool vorig jaar ondanks zijn blunder had hij Ajax ook nog op de been gehouden. Onana is echt een hele belangrijke keeper wat hij Ajax heeft gebracht.

31 augustus 2021 om 12:12

Onzin, gewoon laten verrotten. Ajax moet ook verkopen om gezond te blijven. Onana helemaal laten vepeteten, dus ook niet mee trainen met het eerste. Ga maar lekker apart trainen. Zo heb je kans dat zijn nieuwe club in de winter wat centen wil neerleggen zodat hij opgetraind kan worden en volgend seizoen direct beschikbaar is bij de start van het seizoen.

31 augustus 2021 om 12:20

Onana kan je makkelijk een paar extra centen bezorgen. Met Stekelenburg ga je geen punten pakken want die is niet gewend om zoveel schoten op doel te krijgen. Lage schoten ben je sowieso kansloos met Stekelenburg want die duikt tergend traag naar de grond.

Zodra het kan moet hij gewoon weer onder de lat. De keepers die we nu hebben kan je Europees echt niet meer mee. Stekelenburg ging als een bak stront naar de hoek op de pegel van Propper, absurd hoe traag hij is.

In zijn zoektocht legt Onana de lat hoog? Ik weet niet wat hij verwacht na een schorsing die laat zien hoe onprofessioneel je bent en een jaar zonder te spelen maar ik denk niet dat de absolute top hier op zit te wachten. Lyon had een mooie club geweest voor hem om z'n imago weer wat op te poetsen. En wat word Ajax hier genaaid, achteraf jammer dat Ajax zich zo netjes heeft opgesteld tegen zo'n rat.

Die overmars voor onane en neres is de kans klein dat ze nog bij ajax spelen. En taglifico ook. Zijn verkoop strategie met bluf heeft vaak gewerkt. Maar zijn geloofwaardigheid lijkt wel een beetje te verdwijnen.

31 augustus 2021 om 12:03

Want jij had Traore ook voor 10 miljoen van de hand kunnen doen?

31 augustus 2021 om 12:18

Dat zeg ik toch nergens. Ik zeg alleen dat zijn geloofwaardigheid een beetje begint te verdwijnen. Als je zondag live op tv zegt dat de kans klein is dat deze 3 nog bij ajax speelt na vandaag. En ze vertrekken alledrie niet tja

31 augustus 2021 om 14:10

Volgens mij zei hij juist dat de kans op Neres een stuk groter was dan Tagliafico hoor. Ik vind het wel amateuristisch dat ze ze nu zelfs gaan aanbieden. Ze komen er echt niet vanaf. Persoonlijk denk ik dat we het in de winterstop nog maar is moeten proberen. Neres en Nico houden voor de belangrijkste periode ( groepsfase ) Berghuis op 10 gebruiken voorlopig. Voor rechts en links heb je dan Neres en Anthony en Berghuis. Er gaat er vast wel 1 geblesseerd raken de komende tijd.

31 augustus 2021 om 12:29

In het geval van Neres kan ik me dat voorstellen, 20 miljoen voor een speler die 2-3e keus is in Nederland klinkt inderdaad behoorlijk overdreven.
In het geval van Tagliafico begrijp ik het eigenlijk niet. Ik ben het direct met alle critici eens dat hij geen wereld top is en soms te wild. Maar 12 miljoen voor een goede back met behoorlijk wat internationale ervaring is geen top bedrag, je zou denken dat er daarvoor wel een club uit de middenmoot in Engeland of een spaanse subtopper zo zou komen.

31 augustus 2021 om 12:35

Ik ben het eens dat 12 miljoen geen wereld bedrag is. Maar taglifico is ook al 29 jaar. Als je hem een 4 jarig contract geeft kan je die 12 miljoen ook geljk afschrijven. Als je iemand van een jaar of 24 a 25 haalt dan kan je hem daarna waarschijnlijk nog wel voor een groot gedeelte van die 12 miljoen verkopen.

31 augustus 2021 om 12:50

Maar 12 miljoen afschrijven boeit clubs in de Premier League precies helemaal niks, dat is een paar procent van hun jaarlijkse tv-geld..

Die gaat dus gratis weg in de zomer. Dan zou ik hem geen enkele minuut meer laten spelen. Waarom zou Ajax Onana aan een mooie transfervrije overstap moeten helpen? Bovendien heeft de man 9 maanden geen enkele (keepers)training gehad, dus is het maar de vraag of hij beter is dan Stekelenburg.

Ik ben erg benieuwd hoe die terugkomt en of hij zijn plekje onder de lat terugkrijgt. Uiteraard was het voor Ajax beter geweest als hij vandaag nog weg zou gaan naar een andere club. Maar aan de andere kant, als hij tot de winterstop nog wat kostbare punten voor ons kan houden in met name de CL, dan zeg ik: waarom ook niet?

Dat was te verwachten. Clubs gaan natuurlijk niet betalen als ze hem pas in november kunnen inzetten. Die wachten lekker tot de winter of tot de zomer als zijn contract afloopt. Dan zou ik hem als ik Ajax was lekker laten zitten tot komende zomer en niet meer gebruiken. Je moet ook geen precedent scheppen voor beloning van dit ondankbare gedrag.

zodra zijn schorsing erop zit meteen weer opstellen Onana niet dat Stekelenburg heel slecht gekeept heeft maar die is wel over zijn top heen

en al zal het niet iedereen met me eens zijn
maar denk dat Onana meer punten voor je gaat pakken dan Stekelenburg

maar we zullen zien hoe het gaat lopen met Onana bij Ajax

Als hij niet meer bijtekent laat je hem 1 wedstrijd in europa keepen zodat hij vervolgens geen wedstrijd meer mag keepen europees, mocht hij weggaan in de winterstop

31 augustus 2021 om 12:18

Hij gaat naar de afrika cup dus zoveel europese wedstrijden zal meneer niet keepen na de winter.

"We hebben het wel in de kop zitten hoe we het willen gaan doen." Erg benieuwd wat Overmars hiermee bedoelt.

Tja dubbel gevoel bij hem. Aan ene kant zou je zeggen, gewoon niet meer opstellen en je verlies maar pakken. Maar aan andere kant is het verreweg je beste keeper. En Stekelenburg of Pasveer gaat je gewoon punten kosten. Misschien in de winterstop toch maar een nieuwe keeper proberen te halen, en dan Onana maar rondjes laten lopen ofzo.

Ik weet niet wat er achter de schermen allemaal is gezegd, maar van mij mag Onana een flink contract voorgeschoteld krijgen om hem nog een jaar of twee à drie onder de lat te hebben staan. Dan kan je op die manier z'n transferwaarde weer opschroeven terwijl je Gorter (of een andere jonge keeper) klaar stoomt om het stokje daarna over te nemen. Als hij snel weer in vorm is, is dit gewoon verreweg de beste Ajax keeper. Clubs die aan zijn eisen voldoen staan niet in de rij en als hij transfervrij ergens binnen gaat komen biedt dat voor hem ook veel onzekerheid. Ik denk dus dat het voor iedereen het beste is om te verlengen en weer samen naar voren te kijken.

31 augustus 2021 om 12:23

Wanneer gaan mensen nou eens snappen dat hij gewoon een andere uitdaging wil? Hij wil weg. Denk je dat Ajax hem niet een dikker contract heeft aangeboden?

31 augustus 2021 om 14:04

Ajax heeft dat contract ingetrokken voor er met hem geleurd is en geen club daadwerkelijk geïnteresseerd bleek. De situatie is dus nogal veranderd, voor zowel Ajax als Onana zelf.

Dat Onana de lat te hoog legt is wel duidelijk. Ik ben benieuwd wat Ajax nu gaat doen. Hem opstellen of buiten de selectie laten. Ik vind dat Ajax hem gewoon moet opstellen want Onana is beter dan wat Ajax nu heeft en het zou dom wezen om punten te verliezen omdat ze weigeren Onana op te stellen.

Gewoon opstellen. Topsport cultuur heerst er toch in ons aller Amsterdam? De beste moet keepen. Onana heeft zich niet netjes opgesteld wellicht, maar het is een goede knul. Hart zit op de goede plek. Ja, hij denkt wat egoïstisch in dit geval, maar als je ziet waar hij vandaan komt geef hem eens ongelijk. Met Stekelenburg en Pasveer ben ik er ieder geval niet gerust op en vooral in de CL niet. Die goal van Propper laatst leek me ook gewoon houdbaar voor een keeper die fris en wendbaar is.

Met die 2 oude rotten kun je niet de CL in hoor, als het lukt laat dan Onana dan maar staan

Meeste denken misschien aan het sentiment enzo maar ik zou Onana echt wel laten keepen eerlijk gezegd. Wil je echt doorgaan met Stekelenburg? Want Ten Hag gaat niet kiezen voor Gorter. Stekelenburg in de CL wordt helemaal niks. Stekelenburg heeft geluk dat hij niet zoveel hoeft te doen bij Ajax maar in de CL ga je veel schoten op je af krijgen. En met iemand die tergend traag duikt hebben we niks aan. Onana, zelfs na 9 maanden afwezigheid, is beter dan Stekelenburg. Laat hem dan maar gewoon keepen en punten pakken voor Ajax en wat terug doen voordat die gratis de deur uit gaat.

Nou die blijft dus tot de zomer. Lekker gratis weg. Ajax lekker genaaid en miljoenen binnen harken. Als hij opgesteld wordt dan weet ik zeker dat hij uitgefloten gaat worden.

31 augustus 2021 om 12:21

Ik denk het ook. Die verwacht met transfervrije status meer kans te hebben om bij topclub te komen.

31 augustus 2021 om 12:40

Maar als hij ruim een jaar niet gespeeld heeft, dan zal die topclub hem goedkoop willen binnenhalen als 2e keeper. Toch ?

Gewoon Onana lekker op de tribune laten toekijken en als het mogelijk is ook nog weigeren om mee te laten gaan naar de Afrika cup, zal wellicht een land tussen zitten dat rood of oranje is.

Gorter opstellen, laat geweldige dingen zien bij Jong Ajax. Laat hem maar een paar keer door de mand vallen, als we er dan met zijn allen achter gaan staan, leert hij alleen maar van dat soort moment, laten we niet vergeten dat Onana in zijn begin periode bij Ajax ook flink blunderde.

Zo wat gaat Ajax doen, hem opstellen als ie uit de schording komt, of stug aan hun beleid volhouden als je einde contract je geen onderdeel meer bent van het A-team. Neem aan dat ze hem wil laten keepen om een contract ergens anders af te dwingen. Bijtekenen is een utopie denk ik

Ik ben enorm veel respect voor Onana verloren. Natuurlijk snap ik dat hij een stap wil maken, maar hij loopt de club nu zowel financieel als sportief te naaien. Ajax betaalt gewoon zijn volledige salaris door (ook al is het volledig Onana's eigen fout dat hij geschorst is) en heeft hem telkens volledig gesteund. Het minste wat je dan kunt doen is een jaartje bijtekenen of meewerken met een transfer

31 augustus 2021 om 12:31

Inderdaad! Nooit meer opstellen ook helemaal klaar met zulke personen, ajax is flink genaaid hiermee

31 augustus 2021 om 12:40

De club die hem zn carriere heeft gegeven door het vertrouwen wat ze in hem hadden zo naaien. Bij mij is het ook klaar hoor. Ik had er begrip voor dat hij een stap wilde maken. Maar wel op de normale manier.

Zou hier geen stuiver meer in investeren.
Geen salaris en rechtzaak beginnen.

Fantastisch gedaan afgelopen jaren maar onder aan de streep waardeloze gast

31 augustus 2021 om 12:36

Dat is gewoon kansloos ! Dus daarom ben ik benieuwd of Ajax hem alleen laat trainen voor zijn geld. Ik mag hopen dat ze dat nu wel doen....

Had je anders verwacht na al zijn (en zaakwaarnemer!) handelen? Hij is pas november speelgerechtigd, dus kan Ajax hem nog even lekker optrainen voor de Africa Cup, en krijgt hij zowel voor het eerste half jaar, als ook tijdens de Africa Cup, gewoon doorbetaald door Ajax. O ja, je kon niet keepen omdat je gewoon doping hebt gebruikt, maar ook daar moet Ajax voor boeten. Als je dit allemaal op een rijtje zet, moet je je als speler toch de ogen uit je kop schamen. Maar na de geketste onderhandelingen over een nieuw contract i.c.m. de uiterst coulante houding van Ajax, wist ik genoeg: die trekt Ajax het vel over de oren. En maar grijnzen. Van mij mag hij van het publiek een staande fluitconcert van een paar minuten krijgen wanneer hij weer op de tribune van Ajax verschijnt. Beter is gewoon aan je verplichtingen voldoen en hem de toegang tot alle Ajax gebouwen/velden ontzeggen. Om een voorbeeld te stellen.

Dat zat er ook gewoon aan te komen. Een vooropgezet plan. Ben benieuwd wat Ajax vanaf volgende week met hem gaat doen. Ik mag hopen op alleen trainen en dat de keeperstrainer tijd en energie steekt om Gorter op te werken naar Ajax-1 met Stekelenburg en Pasveer daarachter. En Overmars maar roepen dat hij wel verwachtte dat Neres en Onana deze week zouden vertrekken. Dat soort zaken moet je als TD vooraf niet roepen, dat werkt averechts.

Als Ajax' zijnde principieel blijven, zoals ook bij andere spelers is gebeurd. Niet bijtekenen is tribune! Zeker deze slang hoeft niet meer opgesteld te worden.

Wellicht zien ook de vertegenwoordigers van (mogelijk geïnteresseerde) buitenlands clubs inmiddels in, wat voor een grenzeloze opportunist deze man is en zijn ze daarom wat minder toeschietelijk dan op basis van zijn onbetwistbare kwaliteiten als doelman verwacht mag worden. Wat hij Ajax flikt, kan hij ook Lyon of een andere club flikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren