Van Bergen liep blauwtje bij Messi: ‘Dit had ik niet kunnen bedenken’

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 07:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:20

Mitchell van Bergen zal zijn debuut voor Stade de Reims waarschijnlijk nooit meer vergeten. De aanvaller speelde afgelopen zondag als invaller zijn eerste minuten voor de club in het thuisduel met Paris Saint-Germain (0-2 verlies) in de Ligue 1 en na afloop kreeg hij niet het shirt maar wel een korte knuffel van Lionel Messi. Van Bergen zag alles en iedereen in het Stade Auguste-Delaune II gek worden rondom de invalbeurt van Messi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door phx34)

Hij kreeg welgeteld 3 seconden van Messi.
Wel lekker assertief van deze knul om ook nog even met gini te praten.

31 augustus 2021 om 07:29

Wat een vreemde reactie. Messi is de grootste speler ooit en deze jongens hadden niet verwacht ooit tegen hem te spelen. Ik snap best dat dit een heel bijzonder moment is. De wedstrijd is afgelopen. Ze hebben er 100 procent voor geknokt als je hebt gekeken en wat er daarna gebeurt lijkt me irrelevant voor het resultaat. Dat shirtje ruilen in de rust etc vind ik veel ongepaster.

31 augustus 2021 om 07:30

Reactie op aze/che 4 ever

Ik vond het echt een beschamende vertoning van de spelers van Reims, vooral die keeper. Heeft er net twee om de oren gehad en terwijl die met een nederlaag van het veld stapt nog even zijn zoon in de handen van Messi duwen voor een foto.

31 augustus 2021 om 07:30

Mooi dat het zo kan. Strijd in het veld, terecht respect en bewondering buiten het veld. Mooi om te zien. Dat zijn de echte winnaars

31 augustus 2021 om 07:58

Respect buiten het veld is prima, maar je hebt net verloren en het enige wat je aan denkt is je kind grijpen en hem in de armen van Messi duwen? Dan heb je een metaliteitsprobleem.

31 augustus 2021 om 08:10

Toch benieuwd wat jij zou doen als je met de beste voetballer vd wereld op het veld staat...koelbloedig de kleedkamer in lopen gok ik?

31 augustus 2021 om 09:48

Ja zou niet weten wat ik anders moet doen?

31 augustus 2021 om 10:19

raar he . soms zijn voetballer net mensen

31 augustus 2021 om 10:21

tja, Reims zou die wedstrijd 99 van de 100x verliezen, weet niet of dat nou gelijk een mentaliteitsprobleem is.
Heb ook niet zo veel met op de foto gaan met "sterren", al is Messi wel net als bijvoorbeeld een Federer, Tiger Woods of Tom Brady van een heel ander niveau dan een "ster".

31 augustus 2021 om 13:52

Dit is voor het eerst dat het proberen een goede vader te zijn een metaliteitsprobleem is.
Je hebt de kans om iets moois voor je kind te doen. Het niet doen zou een eerder een probleem zijn

31 augustus 2021 om 07:41

Grootste onzin. Mensen met kinderen zullen dit meteen begrijpen. Een echte vader denkt alleen maar in het belang van zijn kinderen en daar hoort ook dit bij. Wat is er nou mooier dan jaren later een foto van jezelf hebben als kind met (1 van) de beste voetballer(s) aller tijden? Als mijn vader met als baby op de foto had gezet met Maradona na een wedstrijd had ik dat fantastisch gevonden. En zo denkt deze man ook, iets moois voor zijn kind doen. Wedstrijd is al voorbij, wat moet hij dan gaan doen? Huilen over de verloren wedstrijd? Niemand herinnert zich deze wedstrijd nog overmorgen, maar zo'n foto moment is voor altijd.

31 augustus 2021 om 07:50

Spreek alsjeblieft niet namens alle mensen met kinderen. Ik heb kinderen en kan het niet begrijpen. Je bent profvoetballer. Respect voor de tegenstander is prima maar ik kan me niet voorstellen dat je direct na een nederlaag denkt aan het maken van een foto.

31 augustus 2021 om 07:55

Moet jij weten, ik had het wel gedaan. En elke fan van Reims ook. Die begrijpen dat wel.

31 augustus 2021 om 07:59

Sorry hoor maar als er niks mooiers in het leven is dan een foto met Messi/Maradona dan is dat wel een treurige leven. Er zijn zo veel mooiere dingen in het leven dan een foto met een beroemdheid.

31 augustus 2021 om 08:09

@AZE - Er zijn zeker veel mooiere dingen dan zo'n foto. Maar die dingen maak je niet mee met na een wedstrijd en als je dan zó'n kans krijgt, is dat toch mooi?

31 augustus 2021 om 08:52

Zeker. Het is veel mooier om te balen in de kleedkamer. Beetje boos zijn. Dat soort dingen. Stel je voor dat je aardig moet doen met de grootste voetballer ooit. Bah!
Ik baal als een stekker na een verliespartij, maar ga niet sikkeneurig in een hoekje zitten. Ik doe normaal tegen mijn tegenstander (ik beoefen een andere sport dan voetbal tegenwoordig) en kan het "vergeten". Thuis denk ik er weer over na. Dan denk ik na over wat ik fout heb gedaan. Dan hoeft niet direct. Blijven hangen in het negatieve, zeker het impulsieve negatieve na een wedstrijd, is niet nodig. Dit is dus gewoon prima. Leuk zelfs. Dit vind ik allemaal respect, dat wat bij Reims gebeurde.

31 augustus 2021 om 08:54

Weet je wat pas treurig is? Zo verbolgen en zuur doen over zoiets kleins. Laat die man lekker, ik had hetzelfde gedaan, jij blijkbaar niet en dat is prima. Messi is een icoon en ik snap dat dit voor spelers van Reims zeer uniek is, loop gewoon niet zo zuur te doen op de zonnige ochtend

31 augustus 2021 om 13:34

Voetbal is voor sommigen het mooiste wat er is. Het gaat niet om de foto zelf, maar om de sentimentele waarde die mensen ervaren. Ik snap wel dat je fan bent van Chelsea, een oligarch club dat voor 2006 een doorsnee Engelse club was. Wat er daarna komt is niks sentimenteels aan te noemen.

31 augustus 2021 om 15:06

Er zijn inderdaad heel veel mooie dingen in het leven. Dankzij mijn vader heb ik vroeger Gerald Vanenburg mogen ontmoeten. Dit omdat mijn vader zijn werk met het vaderschap kon combineren. Ik was 13 jaar oud en vond dat geweldig. Op dat moment was er niets mooiers. Ik ben mijn vader nogsteeds dankbaar voor dat moment.
Ik ben nu 46 en heb heel veel mooie dingen meegemaakt en dat moment is er eentje van. Een ander moment is dat ik op 44 jarige leeftijd mijn grote sportheld heb mogen ontmoeten (steve Nash). Iets wat de CEO van ons bedrijf geregeld had. Had niets met werk te maken........ik ben blij dat ik mensen in mijn leven had/heb die misschien niet altijd even "professioneel" zijn.

Als ik daardoor volgens jou een treurig leven heb, so be it. Iets zegt me dat ik niet met jou wil ruilen.

31 augustus 2021 om 07:57

Precies hoe die van bergen ook praat.. Ik heb Neymar nog even van dichtbij gezien.. alsof er een fan team tegen PSG heeft gespeeld ofzo

31 augustus 2021 om 08:28

Ach hou toch op joh. Als je zogenaamd zwaar teleurgesteld bent omdat je als Reims van PSG hebt verloren dan is er ook iets niet goed in je hoofd. Daarnaast zegt het ook al genoeg hoe Messi werd ontvangen door het publiek van Reims. Het is gewoon voor velen een bijzondere moment die ze willen blijven koesteren. Dat je het veld mag delen met de beste is maar voor een select groepje weggelegd. En dan is het begrijpelijk als je een aandenken wil hebben van zulke momenten. Per slot van rekening, niet iedere voetballer zal een prijzenkast overhouden aan zijn voetbalcarriere. Dan zijn dit soort kleine dingetjes des te bijzonder.

Ik vond het echt een beschamende vertoning van de spelers van Reims, vooral die keeper. Heeft er net twee om de oren gehad en terwijl die met een nederlaag van het veld stapt nog even zijn zoon in de handen van Messi duwen voor een foto.

31 augustus 2021 om 08:55

2 om de oren tegen de beste voorhoede ter wereld, wat een schande voor een Franse middenmoter, ik hoop maar dat die niet depressief wordt!

Ik blijf het toch altijd bijzonder vinden hoe vooral volwassen kerels zo op kunnen kijken tegen een ander mens.
We zijn allemaal hetzelfde. Alleen hij kan toevallig goed voetballen. Niet meer dan dat.

31 augustus 2021 om 08:37

Mwa, hij kan toevallig wel ontzettend, héél erg, verdomde goed voetballen. Een uniek talent wat je hierna zeer waarschijnlijk niet meer gaat zien. Als voetbalsupporter kan je daar toch alleen maar bewondering voor hebben? En als profvoetballer net zo. Ik vind het altijd weer bijzonder dat er dan weer zo neer moet worden gekeken op mensen die wel op kunnen kijken naar hun helden of een persoon met bijzonder veel talent. Ja, we zijn allemaal mens. Maar godzijdank zijn we niet allemaal hetzelfde.

31 augustus 2021 om 09:01

Hij kan heel goed voetballen ja en ik kijk er graag naar. Ik geef alleen aan dat ik het bijzonder vind hoe mensen zo op kunnen kijken naar iemand. Totaal niet negatief bedoeld.
Ik heb dat zelf echt totaal niet en als kind ook niet gehad, maar misschien klop ik niet helemaal en sta ik te nuchter in het leven.

31 augustus 2021 om 08:57

Wat een verschrikkelijk zuur leven moet je hebben als je denkt dat je niet tegen iemand op mag kijken als je een volwassen kerel bent hahaha. Michael Jordan, Messi, Ronaldo - er zijn genoeg gasten alleen al in de sportwereld waar miljarden mensen tegen opkijken. Wat saai als je je hele leven zo nuchter en “mannelijk” moet voordoen

31 augustus 2021 om 09:11

Ik zeg nergens dat het niet mag en het heeft helemaal niks met mannelijkheid te maken. Ik hecht gewoon veel meer waarde aan iemands persoonlijkheid dan aan wat hij presteert in het leven. Zo heb ik meer met de plaatselijke zwerver dan met Christiano Ronaldo, ongeacht zijn prestaties.

31 augustus 2021 om 09:14

Want je kent Cristiano Ronaldo persoonlijk en weet dat hij een minder persoon is? Wat een wartaal sla jij uit, dan jij lekker op de foto met de plaatselijke zwerver, veel plezier Hendrik

31 augustus 2021 om 09:16

Jij bepaald niet wat wartaal is of niet. Het is mijn persoonlijke mening. Voel je vooral niet aangevallen. Ik vind vooral jou reactie zuur.
Ik ken Ronaldo juist totaal niet, dan is nou net mijn punt. De plaatselijke zwerver maak ik regelmatig een praatje mee.
Leg me niet de hele tijd woorden in de mond.
Ik zeg nergens dat je niet tegen iemand op mag kijken en ik zeg nergens dat Ronaldo een minder persoon is. Leer eens begrijpend lezen.

31 augustus 2021 om 09:55

@hotsince: Wat is daar raar aan? Ik heb dat ook. Ik vind wat hier gebeurt leuk, want iemand doet het voor de kinderen. Maar ik heb hetzelfde. Ik heb het ook niet dat ik tegen bekende mensen op moet kijken. Thorsby wellicht. Of Rashford. Want zij doen ook erg veel goede dingen. Ik hecht veel meer waarde aan hoe iemand is. Ik snap dus wel wat Hendrik bedoelt

Wat een azijn weer bij zo een topic, laat mensen lekker in hun waarde. De een wil graag een knuffel of de helden waarvan ze waarschijnlijk posters boven hun bed hadden in het echt zien. De ander voetbalt lekker voor het brood, so what.

Nee Mitchel, dit is niet next level. Dit is 2 à 3 levels hoger. 😁

Ik kan helemaal niks met dit soort verering, walgelijke vertoningen in zo’n stadion. Vond het in Eindhoven al beschamend dat er mensen (lees: heel veel mensen) voor het spelershotel stonden te wachten op een glimp. Totale idioterie als je het mij vraagt.

Ik dacht wat bedoeld hij met ons stadion totdat ik zag dat psg uit speelde. Doordat de fans zijn naam aan het roepen waren dacht ik dat pag thuis speelde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stade de Reims

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Clermont13-7
15.Reims11-1
16.Troyes AC9-5
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
N. MbukuAanvaller90
M. van BergenAanvaller70
E. TouréAanvaller50
N. PenneteauKeeper00
P. RajkovićKeeper100
Y. AbdelhamidVerdediger100
F. DoucouréVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Stade de Reims.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Stade de Reims.

3772 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

PSG stelt pas laat orde op zaken dankzij weergaloze panenka Messi

Paris Saint-Germain heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen in de Champions League. De ploeg van Mauricio Pochettino boog in het eigen Parc des Princes een 1-2 achterstand om tegen RB...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren