‘Marc Overmars appte: ‘Oh Ray, ik moet terugkeren om de club te helpen’’

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 20:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:26

Marc Overmars heeft een bericht aan voormalig teamgenoot Ray Parlour gestuurd waarin hij vertelde dat hij Arsenal maar wat graag zou helpen. De huidige situatie bij zijn voormalig werkgever uit Londen zou de directeur voetbalzaken van Ajax aan het hart gaan. Arsenal komt dit seizoen niet in Europa uit en is met drie nederlagen in de eerste drie duels, waarin ook niet werd gescoord, dramatisch aan de Premier League begonnen.

Arsenal gaf deze zomer bovendien liefst 147 miljoen uit aan de komst van nieuwe spelers zoals Ben White, Martin Ödegaard, Aaron Ramsdale, Albert Sambi Lokonga en Nuno Tavares. Geen enkele club in Europa spendeerde zelfs tot dusver deze zomer zoveel geld aan nieuwe spelers, maar de resultaten zijn er voorlopig niet naar. “Overmars appte en vertelde mij: ‘Oh Ray, ik moet terugkeren en de club helpen’”, vertelde Parlour, een oud-middenvelder van onder meer Arsenal, in een radiouitzending van talkSPORT.

Niet alleen manager Mikel Arteta staat onder druk: ook technisch directeur Edu, eveneens een oud-speler van Arsenal, wordt onder de loep genomen door supporters en media. Het bestuur van de Londenaren heeft Arteta naar verluidt tot oktober gegeven om de zaak weer op de rails te krijgen. “De rol van technisch directeur is zeer belangrijk en ze zijn voor Edu gegaan. Het halen van nieuwe spelers is een belangrijke taak, voor welke club dan ook. Ik weet niet wat zijn relatie met Arteta is, ik heb geen contact met ze.”

“Ik ken Edu als speler en hij speelde voor winnende teams. Hij weet waarschijnlijk wat Arsenal nodig heeft, maar het is meer of je een speler kan overtuigen of niet. Als je niet in Europa speelt, hoe kan je dan spelers overtuigen?”, vroeg Parlour zich openlijk af toen hij een vraag over Edu kreeg. “Iedereen wil in de Champions League of de Europa League spelen. Het is heel moeilijk. Je zal meer dan de gebruikelijke prijs moeten betalen en dat hebben ze waarschijnlijk bij een paar spelers ook gedaan.”

Overmars is sinds 2012 onderdeel van de directie van Ajax. Daarvoor was hij commissaris voetbalzaken bij Go Ahead Eagles en techniektrainer bij de Amsterdammers. Ruim twee jaar geleden zette hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 met Ajax. Overmars wordt al jaren met Arsenal maar ook een andere ex-werkgever, Barcelona, in verband gebracht.

Overmars drukte vier maanden geleden een eventueel vertrek van hemzelf de kop in. “Ik heb de komende weken ook de nodige gesprekken met de club, maar voor mij is het allemaal niet zo spannend. Dus ik verwacht dat het allemaal wel weer goedkomt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door fretdefresser)

Van wat ik begrepen heb is Edu een uitstekende DoF. Mensen die werken in de voetbalwereld vinden dat hij goed te werk gaat en hij weet echt wat hij aan het doen is. De aankopen zijn echter zeker niet allemaal op hem te schuiven. Mensen vergeten dat Arteta niet coach is, maar manager. Hij en Edu bepalen samen wie er worden gekocht en wie er gaan. En ze kiezen duidelijk voor de langetermijnvisie. Alle spelers die gekocht worden zijn 23 jaar of jonger. Ik denk dat zij ook de tijd gaan krijgen van het bestuur want anders zou je nooit zo inkopen lijkt mij.

31 augustus 2021 om 07:14

Misschien is dat ook wel het probleem. Wat wil je in hemelsnaam in de fysiek sterkste competitie met alleen maar spelers van onder de 23? In gouden tijden van Arsenal was het een goede mix van talent en goede spelers op leeftijd.

31 augustus 2021 om 07:29

Ik ben dat met je eens. Als fan wil je zo snel mogelijk veranderingen zien en wil je dat alle topspelers nu gekocht worden. Echter kan Arsenal geen topspelers meer halen nu en moeten ze het doen met spelers die een beetje lager spelen. Maar spelers als Odegaard en Lokonga kunnen nu al mee met dit team. White vind ik een van de betere verdedigers in de PL aan de bal, alleen moet hij nog wat harder worden.

31 augustus 2021 om 07:52

Genieterr, heb jij dat allemaal wel bewust meegemaakt? De gouden tijden kwamen juist voort uit vergelijkbare aankopen als die nu zijn gedaan. Niemand die iets verwachtte van Seaman, Pires, Ljungberg, Reyes, Silva, Toure etc. Zelfs Henry waren twijfels over.

31 augustus 2021 om 08:34

Gouden tijden was de transformatie van boring Arsenal naar het Arsenal van Bergkamp en Henry.
Wenger kreeg een elftal van topverdedigers met een campingmentaliteit die hij heeft getransformeerd in echte pro’s. Daarbij heeft hij creatieve spelers gedaan. Dat was de succesformule

31 augustus 2021 om 09:07

Over Henry waren geen twijfels toen hij wegging uit Frankrijk. De enige reden dat er wat mensen waren die twijfelden, kwam door zijn periode bij Juventus. Als hij direct de stap gemaakt had vanaf Monaco naar Arsenal had iedereen hem geweldig gevonden. Henry hoort imo echt niet in je rijtje thuis, dat was een wereldtalent. De rest van het rijtje ben ik met je eens.

31 augustus 2021 om 09:46

@Samcro: vergeet Viera niet. Kwam over van AC Milan, waar hij geflopt was, om vervolgens onder Wenger uit te groeien tot een van de beste CVM van dat moment. Daarnaast was Pires wel een zeer gewilde speler hoor op dat moment… ik kan me nog levendig herinneren dat vooral Juve ook heel sterk in de markt was voor Pires. Reyes vind ik dan weer een slecht voorbeeld want die was ontzettend duur en heeft nooit echt zijn potentieel kunnen waarmaken.

31 augustus 2021 om 10:51

@samcro.

Vanwaar die ''lullige'' 1e zin naar Genieterrr toe? Want je vergeet nu zelf ook even een heel belangrijk detail: die vergelijkbare aankopen kwamen terecht in een team met ervaren spelers en leiderschapsfiguren, waardoor ze zich konden ontwikkelen.

Dat is nou juist het hele punt van genieterrr! En daar heeft hij volkomen gelijk in. Dus waarom val je hem dan half aan en beticht je hem er half van dat hij die tijd niet eens bewust heeft meegemaakt? Want hij heeft gewoon gelijk..

Wenger heeft twee dingen gedaan:
- onze ervaren spelers toentertijd een betere sportmentaliteit bijgebracht
- en dat aangevuld met jonge (soms onbekende) talenten

Wat missen we nu? Ervaring en mentaliteit. Dus wat is er zo raar aan wat Genieterr zegt?

31 augustus 2021 om 20:34

@ArsenalFanehv, leuk en aardig, maar met wat Arsenal nu grotendeels koopt ga je de weg omhoog niet inslaan.... Kijk naar de selectie van een club als Wolves of Everton. Die hebben selecties die steeds vergelijkbaarder of op sommige posities zelfs beter zijn dan Arsenal.

31 augustus 2021 om 07:33

Als je allemaal jonge spelers hebt van 23 die goed gaan presteren denk ik niet dat Arsenal ze kan behouden gezien de sportieve verbeteringen richting heel veel clubs momenteel, dat is wel wat naïef beleid natuurlijk.

31 augustus 2021 om 08:52

Voor 1 van de grootste clubs uit Londen moet dat toch niet zo’n vreselijk probleem zijn? Ze hebben allemaal contracten, waar gewoon goed voor betaald zal moeten worden. Neemt niet weg dat het momenteel natuurlijk bizar slecht gaat. Leuk ook om privé berichten de media in te slingeren by the way, de nood is hoog zullen we maar zeggen.

31 augustus 2021 om 09:23

Als je enkel talenten koopt met je geld krijg je dus nooit goede ervaren spelers in je team. Dat is dan ook direct de logische kritiek dat je niet enkel met jonge spelers het gaat redden.

31 augustus 2021 om 07:48

Chelsea verkoopt nobodies voor 20m en Edu kan niet eens 10m krijgen voor de topscorer van jong Engeland. Hoezo een uitstekende DoF? Moet je kijken hoeveel geld hij heeft laten verdampen met al die aankopen die voor niks de deur uit lopen. Edu is incompetent als DoF en als je hem kunt vervangen met Overmars moet je dat meteen doen! Overigens neem ik Parlour ook niet volledig serieus, die zit dagelijks aan de drank.

31 augustus 2021 om 08:12

Arsenal zit natuurlijk wel in een lastigere situatie met Nketiah. Contract loopt af en hij wilt niet verlengen. Dan heb je weinig keus in mijn ogen.

31 augustus 2021 om 08:23

Dan heb je juist een keuze. Pakken wat je er nog voor pakken kan. 10 miljoen pond voor Nketiah met een 1-jarig contract moet je niet eens over nadenken, nu gaat hij Balogun weer in de weg zitten. Het is te hopen dat hij nog naar Leverkusen gaat vandaag.

31 augustus 2021 om 08:24

Nogmaals, Chelsea verkoopt nobodies die nog geen minuut voor de club gespeeld hebben voor 20m. Dan valt die 10m voor Nketiah echt niet te verklaren. Hetzelfde met Niles, die kon je ook verkopen voor 20m vorig seizoen maar hield je erbij, nu niks meer waard. Een DoF durft knopen door te hakken en op spelers te cashen. Het enige goede dat hij gedaan heeft qua verkopen is Willock, verder is het allemaal bagger of te laat. Overmars heeft nu ook niet de uitdaging omdat de zomer al voorbij is, maar dat is een man die ondertussen weet hoe je de functie moet bekleden en Edu na 2 jaar nog niet, dus bedankt voor bewezen diensten en tot ziens.

31 augustus 2021 om 09:49

Mja, maar dat probleem had Arsenal ook al voor dat Edu DoF was. Arsenal kan gewoon niet goed inkopen en al zeker niet verkopen.

31 augustus 2021 om 10:14

Tja, de samenstelling van de directie hiervoor was al helemaal een flop. Met oa Mislintat. Maar met Edu ben je niet verder gekomen. Die ‘positieve’ verhalen over Edu komen alleen maar van teams die een deal hebben gesloten met Arsenal, voor zover ik weet. In de praktijk heeft hij eigenlijk nog niks goed gedaan. Natuurlijk is Arteta ook deels verantwoordelijk, maar zo’n jonge coach moet backup krijgen van een sportief directeur en goed netwerk van scouts. Maar hij wordt aardig aan zijn lot overgelaten. Ik zou echt wensen dat Overmars komt en wellicht in de tussentijd Wenger als adviseur te betrekken. Straks een goed stabiel bestuur neerzetten en in de staf ‘bewakers’ plaatsen: Henry, Bergkamp, Vieira etc. Ps. Naar Parlour, Adams en co moet niemand luisteren.

31 augustus 2021 om 10:21

Maar dan heeft Edu dus ook niets goed gedaan Thenry_228. Had ook nauwelijks ervaring toen hij binnenkwam en heeft overall meer slechts dan goeds gedaan. Hij is mede verantwoordelijk voor dit verval. Samen met de eigenaren en samen met Arteta en nog een aantal andere ''toppers''. Het is gewoon kwalijk hoe slecht bepaalde dingen gaan, maar dat het blijkbaar nooit geëvalueerd wordt en nooit wordt veranderd..

31 augustus 2021 om 10:31

@gunnero.

Hiervoor was het een flop, maar toch ging het beter dan nu. Waar ligt dat dan aan? Onder het oude regime werden net zoveel miskopen gedaan eigenlijk, maar die miskopen van toen presteren haast beter dan de topaankopen van nu. Waar kan dat dan aan liggen?

Precies wat jij zegt over back-up krijgen van een sportief directeur, daar hoort het woordje ''ervaren'' nog bij in mijn optiek. Hoe bedenkt onze clubleiding het om naast een compleet onervaren coach, ook een compleet onervaren technisch directeur aan te stellen? Edu heeft geen flauw idee wat hij doet en Arteta idem dito op het veld. Hoe wil je dan ooit vooruit komen? Edu's enige relevante ervaring was Corinthians..

En om eerlijk te zijn, precies wat er mis gaat bovenin de club, gaat ook mis op het veld: talent en potentie (in de leiding dan werkervaring) inkopen, zonder begeleiding van ervaring en kwaliteit. We zetten massaal in op talent, betalen zwaar teveel daarvoor zelfs. Maar dat talent moet het maar zijn op te lossen met elkaar... Daar waar onze talenten vroeger binnenkwamen en konden opkijken naar Vieira, Henry en Bergkamp. Daar moeten onze talenten nu zelf de leiding nemen, omdat er niet valt op te kijken naar spelers als Xhaka, Auba, Holding etc.

Het is gewoon echt slecht gesteld met de club!

31 augustus 2021 om 11:17

Harstikke leuk idee qua staf, maar Overmars en Bergkamp samen gaat hem al niet worden.

31 augustus 2021 om 20:39

Denk dat dit het wel een beetje samenvat waarom Edu ongeschikt is:
1. Je haalt voor 50+ miljoen 2 Engelsen, Ramsdale & White, waarvoor je voor de nationaliteit al 10 miljoen betaalt. Voor dat geld haal je Maignan en Upamecano (even los van of ze zouden willen. Meer dat er veel meer kan dan nu gedaan is.)
2. Je haalt een Spaanse huis-aan-huisverdediger, Mari, terwijl je destijds 1 van de beste verdedigers van de Ligue 1 voor miljoenen hebt gehaald; Saliba.
3. Zit totaal geen balans in de selectie. Geen leiders a la Vieira, Keown, Seaman. Dát is het grote verschil tussen het 'twijfelelftal' van toen en het door-grond-zakelftal van nu.

31 augustus 2021 om 08:00

Je bent DoF om resultaten te halen en verantwoordelijkheid te dragen. Ook al kan je er niks aan doen, je kop zal gaan rollen. Het is niet zo dat er een stijgende lijn in zit toch?

31 augustus 2021 om 10:33

Dat Schop, maar in deze kan Edu er zeker wel wat aan doen . Arteta presteert niet op het veld, maar Edu presteert niet buiten het veld. Onder hem hebben we een belachelijk zwaar negatieve transferbalans en kopen we spelers in zonder een overall plaatje te hebben. We werken 2 maanden aan 1 target en denken dan pas na over target 2. Ondertussen betalen we godsvermogens voor bepaalde spelers, die zulke prijskaartjes nooit waar zullen gaan maken.

Sportief brengt Arteta je naar de afgrond. Financieel brengt Edu je naar de afgrond. Verschrikkelijke combinatie dus.

31 augustus 2021 om 13:34

Oftewel zoals elk normaal bedrijf binnen de wereld functioneert ja en het ergste is dat de werknemers de dupe ervan worden. De goede bedrijven kun je vaak zo opnoemen en ben je ook zo mee klaar

Zolang de aandeelhouders maar genoeg winst maken (melkt) tot dat ze investeren in de volgende melkkoe

31 augustus 2021 om 10:46

@arsenalfanehv.

Maar dat is allemaal afhankelijk van wie zulke dingen over Edu zeggen. Ik zou ook zeggen dat Edu een uitstekende DoF is, als ik manager van Brighton was bijvoorbeeld. Dan heb ik namelijk net lekker 58 miljoen gepakt op een speler van mij, terwijl ik net zelf gedegradeerd ben. Dan zou ik Edu ook een echte topgozer vinden..

Daarmee wil ik niet zeggen dat Edu alles fout doet hoor. Maar hij verricht zeker geen ''uitstekend'' werk, zelfs geen goed werk. Ik ben geen fan van Arteta en ik weet dat hij invloed heeft op de transfers, maar ik vind het een compleet zwaktebod om zo de schuld deels weg te gaan schuiven bij Edu als het op transfers aankomt.. De uiteindelijke deal heeft Arteta niets mee van doen. Dus slecht onderhandelen is volledig op Edu te schuiven bijvoorbeeld. Waar is dan zijn ruggengraat? Dan kan hij ook zeggen: ''jo Arteta vriend, ik weet dat je .. wil, maar zij vragen een absurde prijs voor hem dus dat gaat het niet worden. Kies iemand anders''. Bovendien zijn verkopen toch ook gewoon op zijn conto te schrijven? Of laat ik het beter zeggen: Het gebrek daaraan. Arteta kiest ze, maar hij dient ze te verkopen.

En zo'n lange termijn visie is goed, maar zoals altijd bij Arsenal lijkt het weer het één of het ander te moeten zijn. Lange termijn visie betekent dus 0 korte termijn. En vice versa. Hoe incapabel ben je dan? Een normaal persoon stelt een lange termijn visie op, waarna een korte termijn visie wordt opgesteld waarmee uiteindelijk de lange termijn visie verwezenlijkt kan worden. Wat doen wij? Lange termijn visie is gericht op talenten. Oké, laten we dan gewoon alleen nog maar talent kopen en die bij elkaar gooien, waarna we hopen dat al die talenten zich ontwikkelen tot toppers en leiders. Goed plan? Ja!

Dat is toch krom? Talent ontwikkelt zich naast ervaring en kwaliteit. En met een goede coach die weet wat het is om talent te herkennen en ontwikkelen. Ervaring, kwaliteit en goede coach mist alle drie bij ons..

31 augustus 2021 om 17:34

Brighton speelt nog gewoon Premier League hoor

31 augustus 2021 om 21:10

Welke lange termijnvisie, elke aankoop is 3 keer stront. Elke speler is voor veel meer gehaald dat ie waard is. Edu out!

Hoe komt een bericht als dit in de media? Een privé bericht van Marc aan Ray. Lijkt me toch niet dat één van hen met de Telegraaf of de Sun belt om dit door te geven?

31 augustus 2021 om 07:15

Lees je het artikel uberhaupt wel? “overmars appte en vertelde mij: ‘Oh Ray, ik moet terugkeren en de club helpen’”, vertelde Parlour, een oud-middenvelder van onder meer Arsenal, in een radiouitzending van talksport.

Als het in de macht van Ajax ligt zou ik echt alles op alles in het werk stellen om Marc voor Ajax te behouden. Wat hij in de afgelopen jaren heeft gepresteerd met hard werken en na het nemen van wel overwogen beslissingen is de club naar een nog hoger podium in Europa geschoven. Alle lof voor Marc (en uiteraard zijn secondanten) !!!

31 augustus 2021 om 07:30

Toch krijg ik het gevoel dat Marc toe is aan een nieuwe (werk) impuls. Een nieuwe uitdaging. Maar beter voor Ajax als hij gewoon blijft, want hij is gewoon een erg kundige TD. En aangezien hij nog 3 jaar onder contract staat, zal dit ook wel weer een "roddel" zijn.

31 augustus 2021 om 07:41

ben ik wel benieuwd waarop jij baseert dat hij toe is aan iets anders? overmars lijkt me uitermate content. heeft een grote bijdrage aan de wederopstanding van Ajax, in talloze opzichten. heeft met vd sar geelen (lenderink) en ten hag de club naar zijn hand gezet. zolang dat uitdagend is en succesvol gaat zie ik hem niet zomaar naar het buitenland vertrekken. voor het geld doet hij het al lang niet meer. als het moment komt, dan is het hem van harte gegund wat mij betreft. hoeveel ik ook denk dat hij voor Ajax waard is. arsenal zou een logische kandidaat zijn, maar kan me ook zo voorstellen dat niet iedereen in zijn situatie er nog op zit te wachten om uit Nederland weg te gaan.

31 augustus 2021 om 17:37

Wederopstanding? Ze hebben een topjaar in de cl gehad (3 jaar geleden) toen alles op zn plek viel en alles meezat. De laatste jaren valt het allemaal mee hoor. Zie ook de recente oorwassing door psv.

31 augustus 2021 om 08:09

Het zou mooi zijn als hij nog een paar jaar blijft, dan kun je zien of hij echt zo goed is zoals sommige beweren. Nu is de tijd dat hij zich echt kan onderscheiden. In de voorgaande jaren is er veel geld binnengekomen met transfers van voornamelijk jeugdspelers. Nu is dat even anders en zal er echt goed gekeken moeten worden. Je kan niet elke keer 6 a 7 spelers kopen en hopen dat er 1 of 2 parels tussen zitten zoals in de voorgaande jaren.

31 augustus 2021 om 08:33

onzin. in de voorgaande jaren is evenzeer heel veel geld binnengekomen door aankopen van overmars als Sanchez, Milik, De Jong, en Ziyech. hij heeft de club niet alleen financieel op de rit gekregen, maar ook sportief gezien terug gebracht in de top 20 van Europa. En ja, hij heeft zich de positie verschaft waarin hij eens een gokje kan nemen. Los van de parels die hij wist op te snorkelen, is hij ook een meester in onderhandelingen en verkoopt hij geflopte spelers nog voor rond de aankoopprijs. Hij heeft zich al lang en breed onderscheden.

31 augustus 2021 om 08:37

Onder leiding van Overmars - vd Sar wordt er erg veel risico genomen, dat valt nu allemaal goed uit maar kan ook mis gaan. Ajax heeft al jaren een operationeel verlies dat wordt gecompenseerd met transferinkomsten en CL premies. Stel dat bijvoorbeeld transfers tegenvallen, PSV wordt een jaar of drie kampioen en CL wordt niet bereikt dan is er een fors financieel probleem in Amsterdam,

31 augustus 2021 om 08:41

Dat mag jij onzin vinden. Wat je zegt is zeker waar maar ik vind dat je pas echt goed bent als je een club niet ergens naartoe brengt maar daar ook kan houden. Dus wat mij betreft kan hij dat nu laten zien.

31 augustus 2021 om 09:33

Mag ik vragen, wat het eigen vermogen is op de balans? Want wat je zegt klopt totaal niet. Nu is het zo dat elke club of bedrijf financieel last heeft van de Corona. Ajax speelt nu al 5 seizoenen CL en heeft daarin flink verkocht en jij komt aan met jaren lange operationeel verlies...dan heb jij minder goed opgelet de laatste jaren. Het eerste half jaar was het verlies trouwens, 1.3 miljoen en niet fors zoals jij dat zegt. Dit zal nu wel hoger zijn vanwege het niet verkopen van bepaalde spelers. Het eigen vermogen is wel gestegen met 30+ Mil. Ajax wilt altijd winst boeken de laatste jaren, maar Corona fucked het nu voor elke club op. Gelukkig spelen we CL en als je daarin succesvol bent, dan staan de spelers weer op de radar.

31 augustus 2021 om 21:12

Wie geen risico neemt blijft een armoedzaaier, lekkere nuance man

Heel erg chic van Ray Parlour om een privé bericht van Overmars openbaar te maken. En Overmars moet lekker bij Ajax blijven. Arsenal is een zinkend schip, en die moet je lekker ten onder laten gaan.

31 augustus 2021 om 08:20

M.a.w. de ideale uitdaging voor een TD en/of trainer

31 augustus 2021 om 09:24

De kans op gezichtsverlies is eigenlijk vrij klein. Je kunt het haast niet slechter doen. En anders kun je altijd nog wijzen op het feit dat niemand het vooralsnog gelukt is de boel weer op de rails te krijgen, en dat het probleem veel dieper ligt.

31 augustus 2021 om 13:20

Weet je, bij Go Ahead viel ook weinig te behalen. Maar Marc trok toch z'n voetbalschoenen weer aan ondanks dat hij al met pensioen was. Niet alle beslissingen worden met het hoofd gemaakt. Zie ook Huntelaar.

31 augustus 2021 om 23:29

Wat een domme reactie?
Waarom zou je een club als Arsenal kapot moeten zien gaan?
Zou juist mooi zijn als er mensen die wel verstand van zaken hebben erin zouden stappen en dit op de rit krijgen.
Geloof mij dat geen 1 enkele topclub in Engeland Arsenal kapot wil zien gaan geen enkele.natuurlijk hebben ze leedvermaak dat het zo slecht gaat maar zodra het echt op het punt van omvallen zou staan dan zouden ze dat heel erg vinden.
Hetzelfde geldt in Duitsland met Schalke04 HSV en Werder Bremen.
Dit zijn historische clubs en het is doodzonde in de naam van het voetbal als die kapot zouden gaan.

Dus met je reactie weet ik niet precies waar je naar toe wil maar vind het vooral erg laag en zielig als je zoiets toewenst zeker als je een voetballiefhebber bent!

1 september 2021 om 07:29

Ja, echt super zielig dat er mensen heel slecht beleid voeren, constant verkeerde of veel te dure aankopen doen, en de resultaten op het veld slecht zijn, echt superzielig. Zullen we een crowd funding starten? Dan kunnen die mensen nog meer geld verspillen met hun slechte beleid.

Eerst een Europese prijs winnen. Geldt ook voor vd Sar. Dan pas verder kijken. Denk ook dat dat hun missie is, want hij had ook gewoon na 2018/19 weg kunnen gaan. Maar zolang ten Hag er zit, blijft het bestuur ook. Heerlijke samenwerking is dat gebleken de laatste jaren.

31 augustus 2021 om 10:37

Maar hoe realistisch is dat Hakimziyach22? Dat vind ik eigenlijk een absurde eis om te stellen aan een TD, coach en directeur van een Nederlandse topclub. Een Europese prijs win je in de CL sowieso al niet. Dat halve finale seizoen was een geweldig seizoen, waar bijna alles op haar plek viel. Dat gaat je niet nog een keer gebeuren. De EL maak je zeker kans op, maar zul je toch altijd geluk moeten hebben. Kijk naar de voorgaande jaren. Je vliegt eruit tegen niet eens hele bijzondere ploegen. En als je dan nog wel verder komt, zul je in de finale altijd een ploeg tegenkomen die eigenlijk ver had horen te komen in de CL. Dat is dus altijd een coinflip of je die gaat winnen.

Is het dan realistisch om te stellen dat zij een Europese prijs moeten winnen voordat bijvoorbeeld iemand als Marc Overmars verder ''mag'' kijken?

31 augustus 2021 om 10:41

Het is geen harde eis, dus als je nog 3x kampioen wordt dan is dat eigenlijk vergelijkbaar, maar weet 100% zeker dat dat hun echte missie is. Ik had zelf verwacht dat Overmars deze zomer ging vertrekken maar gelukkig was dat niet zo. Maar als Ajax nu 3x kampioen wordt op rij of tenminste nog 3x CL plaatsing haalt, is dat ook een aardige prestatie. En Arsenal is ook geen pretje om te zijn momenteel. Overmars heeft heel veel macht bij Ajax, veel meer dan de rvc. Bij Arsenal moet dat allemaal nog maar gebeuren. Dus het is geen eis maar wel de kers op de taart van een geweldig tijdperk. Via de grote poort naar buiten.

31 augustus 2021 om 11:09

Ja oké dat snap ik. En natuurlijk zijn dat geweldige prestaties. Maar hoeveel meer is echt nodig om toe te zijn aan een nieuwe uitdaging?

Ik snap wat je zegt over Arsenal, maar als te goed. Ik zie het als fan met lede ogen aan. Maar bekijk het eens van de andere kant. Wat zijn de ambities van Marc Overmars? Wil hij in de toekomst bijvoorbeeld TD van Barcelona worden? Ik noem maar wat he. Wat is dan een goede stap om dat te bereiken? Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn om wat hij bij Ajax heeft gedaan, te repliceren op een ''hoger'' niveau. En met hoger niveau bedoel ik met name de competitie en de financiën.

Arsenal is op dit moment geen pretje, maar het is wel een grote uitdaging. En het is een veel grotere competitie, waar veel meer geld in om gaat. Dat brengt voor bijvoorbeeld Overmars ook nieuwe uitdagingen met zich mee, waarbij hij dan weer kan bewijzen dat hij dat goed kan. Bijvoorbeeld het kopen van spelers voor hogere bedragen. Er zit natuurlijk een verschil over of je onderhandelt over 15-25 miljoen voor spelers als Blind en Haller, of dat je onderhandelt over 50-80 miljoen voor spelers als Aubameyang (en helaas Pepe en White bijvoorbeeld). Daar zit een grotere uitdaging in, om ''grotere'' spelers voor een goede prijs/kwaliteit verhouding te krijgen.

31 augustus 2021 om 16:55

Ik ben het helemaal met je eerste twee stukken eens Jackieboy. Wat Overmars als uitdaging bij Ajax ziet, kan hij net zo goed vrij vertalen naar Arsenal. Eigenlijk geldt dat gewoon als een standaard regel in de topsport: er is altijd een uitdaging.

Over dat laatste stuk ben ik het totaal niet mee eens. Sterke spelers vinden in de 15-25 mil segment is natuurlijk veel moeilijker dan spelers in het 50-80 mil segment. De pond waar je in aan het vissen bent is simpelweg veel kleiner en je hebt veel meer concurrentie. Een goede prijs/kwaliteit verhouding is vervolgens in iedere onderhandelingen een uitdaging. Je moet het eenmaal niet bekijken in absolute getallen, maar in percentages.

31 augustus 2021 om 23:41

Gezien de rol van Overmars in zijn tijd bij Ajax heeft die het echt geweldig gedaan. Hem werd in het begin verweten dat hij veel de hand op de knip hield maar na dat droom seizoen in de Champions League met die gouden lichting kun je niks anders concluderen dat hij er echt wel inzicht voor heeft.
De trainer daar in tegen is iets anders. Ten Hag heeft het zeker goed gedaan maar dat deed De Boer ook en wat is er bereikt na zijn tijd bij Ajax?
En Peter Bosz haalde ook de finale van de Europa League maar wat heeft die nog gehaald na zijn tijd bij Ajax ? Wou graag naar Dortmund maar is ontslagen Bij Leverkusen goed begonnen maar ontslagen.
Kort samengevat om met Ajax en dan voornamelijk het budget ten opzichte van de andere clubs in de Eredivisie kampioen te worden daar hoef je niet heel goed voor te zijn als trainer het is meer dat er eisen komen van criticasters dat buiten een wedstrijd winnen ook nog mooi voetbal getoond moet worden.
Het is meer een kunst als trainer om GEEN kampioen te worden met Ajax dan wel.

Wat een visionair was Cruijff. Overmars is ongelooflijk belangrijk voor Ajax en zelfs Van der Sar zit er nog. Een fantastisch inzicht in het spelletje betekent waarschijnlijk ook een fantastisch inzicht in het leven.

Arsenal zou een mooie volgende stap voor Overmars zijn. En slechter dan Edu kun je het eigenlijk niet doen.

31 augustus 2021 om 09:52

Zo lang de club niet verkocht wordt, stapt Overmars er niet in. En als de club verkocht wordt, willen ze ook Beefkamp bij Arsenal. Dan moeten ze dus keuzes maken. Want dien2 gaan niet meer samenwerken binnen een organisatie.

31 augustus 2021 om 10:19

Met alle respect voor de speler DB10, hij presteert zakelijk niets vergeleken met Marc.

31 augustus 2021 om 23:46

Volgens mij heet die Bergkamp is wel netjes als je namen iconen vooral benoemd naar hun echte naam beetje respect kan nog wel toch?
Daarbij is er alleen een appje gestuurd en word er al meteen paniek gezaaid.
Misschien gaat Overmars wel binnenkort een keer met Edu gewoon een bakje koffie doen en geeft die hem adviezens of weet ik het.
Er staat nergens dat die Parlour appt om te zeggen ik ga mij zelf aanbieden bij Arsenal om technisch directeur te worden

wel typisch dat een prive appje zo in de media komt
maar verbaast me eigenlijk niks
Overmars heeft altijd nog iets met Arsenal
en zou daar zeker niet misstaan

alleen de vraag is meer wanneer is het juiste moment eventueel om de overstap te maken

maarja het positieve is ook weer zo dat je het niet slechter kunt doen dan het nu gaande is

Als Overmars serieus denkt dat hij Arsenal kan redden dan overschat hij zichzelf enorm! Met Arsenal komt het niet meer goed. Deze club is gewoon heel langzaam aan het sterven. Daar kan niemand iets aan doen.

31 augustus 2021 om 23:51

Grootste onzin wat je nu verteld. Maarja waarschijnlijk lees je alleen de negatieve berichten en kijk je alleen de uitslagen en stand.
Maar wil je wel wat dingen vragen of je er meer van weet.
Waar heeft Edu de functie wat die nu bij Arsenal heeft eerder uitgevoerd?
Hoelang was Arteta trainer voordat hij naar Arsenal kwam.
Hoeveel geld mocht Arsenal iedere transferwindow besteden van Dhr Kroenke?
En is dit gezien budget van clubs te vergelijken met de concurrentie?

Arsenal heeft juist eindelijk een goede transferperiode gehad. Ze hebben het meeste geld uitgegeven van iedereen, dat moet ook, als ze weer mee willen doen voor CL-voetbal in Engeland. Dit soort bedragen moeten ze dan nog wel één of twee zomers uitgeven. En ze hebben allemaal jonge spelers gekocht, die beter worden en niet te snel in waarde zullen dalen. Ja, ze hebben voor sommigen veel te veel betaald, en ja, sommigen zijn geweldige talenten en het moet nog maar blijken hoe goed ze worden, maar dat heb je altijd, dat hoort er bij. Ik denk dat ze eindelijk een goede transferperiode hebben gehad. Nu moeten ze nog een trainer vinden, want op dit moment loopt er alleen een zenuwpees langs de lijn die beter ergens als assistent kan werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Arsenal10-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder71
B. SakaAanvaller71
A. LokongaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller62
A. Maitland-NilesMiddenvelder50
M. ØdegaardMiddenvelder51
N. PépéAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

31 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren