Van der Gijp: ‘Is hij slechter dan Álvarez? Ik had 20 miljoen euro gepakt’

Maandag, 30 augustus 2021 om 21:05Chris Meijer • Laatste update: 21:08

Als het aan René van der Gijp ligt, had Ajax Edson Álvarez verkocht aan Stade Rennais en Quinten Timber binnenboord gehouden als zijn opvolger. De analisten van het programma Veronica Inside zijn bijzonder te spreken over het optreden van de twintigjarige middenvelder in de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord (3-1). De Domstedelingen namen Timber eerder deze zomer transfervrij over van Ajax.

“Op het middenveld was Utrecht gewoon beter”, zo begint Hans Kraay junior in het praatprogramma toen de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord ter sprake kwam. “Quinten Timber, die van Ajax is gekomen, speelde heel erg goed. Maher doet het onder Hake heel goed en Gustafson loopt één op vijf, die doet dingen waarvan je denkt: dat is een goede voetballer. Timber is een controleur, maar je kunt echt zien dat hij bij Ajax is opgeleid.”

“Die Timber speelt als controleur en die is slechter dan Álvarez? Dan had ik twintig miljoen euro voor Álvarez gepakt. Een bal afpakken en bij de juiste kleur inleveren... Schei toch uit, man. Hij speelde hartstikke goed”, zo haakt Van der Gijp in. Stade Rennais was serieus in de markt voor Álvarez, maar Ajax verwees een bod van twintig miljoen euro naar de prullenbak. “Ik heb Timber vaak bij Jong Ajax zien spelen”, vervolgt Kraay. “Hij doet nooit gekke dingen. Maar omdat hij er zo lekker in zat, ging hij ook technische dingen doen. Hij is een hele nuchtere jongen, heerlijk om hem erbij te hebben.”

“Feyenoord speelde voor het eerst tegen een elftal dat betere spelers heeft en net zoveel inzet toonde. Dus het was heel normaal dat Utrecht won. Utrecht heeft meer kwaliteit. Feyenoord heeft een hele bank met jeugd zitten en bij Utrecht vielen een kwartier voor tijd drie echte eerste elftalspelers fris in. Utrecht is gewoon een heel goed elftal”, geeft Johan Derksen te kennen. Hij is ook te spreken over Simon Gustafson, die tegen Feyenoord trefzeker was vanaf de strafschopstip. “Er is niemand in Nederland die betere strafschoppen neemt. Zó rustig en hij wacht gewoon tot de keeper gaat. Hij beheerst het uitstekend. Dat is wel lekker, want er zijn weinig die zo rustig zijn.”


Poll

Ben jij het met René van der Gijp eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door timmothy)

Is wel heel makkelijk... zien Timber nu pas een paar wedstrijden op dit niveau.. eerst maar eens twee seizoenen stabiel zijn

30 augustus 2021 om 21:52

dat is ook weer heel makkelijk! Alvarez presteert niet eens twee seizoenen stabiel

30 augustus 2021 om 21:58

Eerste seizoen kan ik mij ergens nog voorstellen wegens de overstap zonder gezin. Dat valt bij iedereen anders. Vorig jaar gewoon ijzersterk en hij is nu ook sterk begonnen. Puur als CVM is hij gewoon een killer vind ik. Opbouwend mag hij nog wel verbeteren. Brengt dreiging mee met corners ook en brengt ook gif met zijn temperament. Ik ben persoonlijk gecharmeerd van hem en hij heeft ook een gunfactor over zich heen. De heren van VI zijn altijd negatief over hem en hij gaat ook nooit meer iets goed kunnen doen. Misschien als hij Messiaans gaat voetballen dan..

30 augustus 2021 om 22:02

hij is nuttig zonder bal maar aan de bal vind hem weinig tot niks toevoegen. ik vind het ook niet echt een Ajax middenvelder. niet dat hij een koekenbakker is maar 20 miljoen vind ik belachelijk veel geld voor een speler met zijn kwaliteiten dus die had ik gepakt als ik Ajax was. voor een 6 tot 8 miljoen heb je denk ik een nieuwe Alvarez zo gevonden

30 augustus 2021 om 22:07

Dat Alvarez sterk speelt is ook pas sinds de tweede seizoenshelft. Eerste paar wedstrijden waren beschamend. Wel respect voor zijn mentaliteit, want hij heeft zich ongelofelijk herpakt.

Vind het wel erg dat Quinten transfervrij is vertrokken. Ekkelenkamp kreeg bijv. aardig wat kansen, terwijl niemand bij hem enig toekomst zag. Dan was het beter geweest om hem eerder te slijten en een jongen zoals Quinten een kans te geven.

30 augustus 2021 om 22:09

En ik ben blij dat jij geen Marc Overmars bent. Ik ben blij dat hij is niet vertrokken is bij Ajax. Edson Alvarez is een belangrijke schakel bij Ajax maar er zijn altijd mensen die het niet willen zien.

30 augustus 2021 om 22:13

hij is belangrijk omdat hij de enige balonderschepper is, maar goede balonderscheppers kan je vaak voor minder oppikken dan 20 miljoen

30 augustus 2021 om 22:27

@japie krekel, afstandschot afgelopen zondag toevallig gezien. En dat is geen unicum, heeft al vaker op doel gevlamd en daar zitten leuke doelpunten tussen. Denk dat we steeds meer van de echte Alvarez te zien krijgen, gisteren was het in iedergeval een houthakker die tussen drie man de bal vroeg om het spel naar voren te verplaatsen.

30 augustus 2021 om 22:39

Ik ben benieuwd dan met welke namen je komt? We weten in ieder geval wat we aan Alvarez hebben.

30 augustus 2021 om 22:45

ik ben geen scout maar iemand vinden die mensen goed voor de voeten kan lopen zal toch niet zo heel moeilijk zijn? het zal zeker niet zo moeilijk zijn als een creatieve middenvelder vinden bv

31 augustus 2021 om 00:09

Noem er een vijf op die en 20 miljoen kosten. Niet gigantisch veel salaris vragen en ook nog eens in de eredivisie willen spelen.

Want roepen ja die zijn makkelijk op te pikken s makkelijker gezegd dan gedaan.

31 augustus 2021 om 03:36

@jajoh89, precies en feyenoorders zouden dat moeten weten.

@regulator, maar eerste helft van vorig seizoen kwam hij ook nauwelijks aan de bak. Hij wilde niet voor niets destijds in de winterstop weg.

On: Ik zou Quinten gewoon gehouden hebben als Ajax zijnde. We hebben nu niet echt een goede back-up voor Alvarez Met Klaassen of Kudus brengen het niet in balans en ik weet niet of Taylor of Jensen dat wel zouden doen. Tot nu toe ben ik nog niet echt kapot van hen.

31 augustus 2021 om 04:25

Japie: als het allemaal zo makkelijk was had Ajax dat vast wel gedaan. Vergeet niet dat veel clubs een balafpakker voor 6-8 miljoen euro zoeken. Ajax heeft veel concurrentie. Daarnaast kost het tijd om een nieuwe speler in te passen.

31 augustus 2021 om 07:41

@jajoh89 ik zal straks wel een lijstje maken

31 augustus 2021 om 07:43

@Makallelele dat inpassen is idd wel een dingetje. Ik vind Alvarez ook niet slecht maar ik vind 20 miljoen erg veel geld voor dit soort spelers

31 augustus 2021 om 08:27

@japie, ik ben ook geen fan van zulke spelers maar als je Alvarez tegen Vitesse ziet spelen, die heeft de bal al onderschept voordat die bij de middenlijn is, elke counter werd er vakkundig uitgehaald door hem, en aan de bal wordt het ook steeds beter

31 augustus 2021 om 11:53

Je weet dat Quinten lang geblesseerd is geweest en vervolgens zelf niet heel verlengd? Hij heeft 40 duels bij Jong Ajax gespeeld en was nu dus blijkbaar klaar voor de volgende stap volgens hemzelf. Hij heeft bij Ajax gewoon teveel concurrentie (want ook Ekkelenkamp speelde geen wedstrijden) en dan ga je verder kijken. Utrecht is denk ik een hele goede keuze van hem. Veel speeltijd en gewoon een prima team. Als hij zich ontwikkelt zoals z’n broer dat doet, dan wordt hij echt wel weer opgepikt

31 augustus 2021 om 11:58

Spelers als Alvarez worden in het buitenland doorgaans meer gewaardeerd dan hier. Vandaar dat er 20 miljoen geboden wordt.
Omdat hier het voetballende aspect op nr 1 staat, maar in het buitenland niet altijd.
Als je daar de bal af kan pakken en aan de goede kleur geeft, voldoe je al.

En Alvarez is sinds (het merendeel van) vorig seizoen gewoon een van de betere en meest belangrijke Ajax spelers geweest.
Het is bijv ontzettend nuttig als je de bal weer snel terugverovert en meteen weer opnieuw kan aanvallen, dan hoeft de rest van het team ook niet volledig om te schakelen, wat veel energie kan besparen.
Ja, hij gaat niet voor de briljante steekpassjes, daar ligt zijn kracht ook niet. Maar het is ook niet meer zo dat hij alles inlevert (was eerst wel zo), zijn voortzetting is nu gewoon prima.

Je kan er voor pleiten dat tegen kleinere teams Alvarez niet altijd nodig is, maar tegen sterkere teams is een speler als Alvarez bijna een zekerheidje, althans als hij zo speelt zoals afgelopen seizoen.

Zo wat moet Johan zich fijn voelen om eindelijk eens wat vruchten te kunnen plukken van zijn afgunst jegens Feyenoord, het had meer met de frisheid te maken dan dat Utrecht meer kwaliteiten heeft. Terechte overwinning hoor, maar Utrecht heeft toch gewoon minder kwaliteit, al is de breedte wel goed voor Utrecht doen.

30 augustus 2021 om 21:12

Hij is toch juist positief vanavond of ben ik nou gek? Hij vind het niet gek dat Feyenoord verloren heeft aangezien Utrecht 3 goeie wissels kan inbrengen en Feyenoord bijna louter jeugdspelers op de bank had. Ik vind hem vanavond voor het eerst in tijden juist weer positief en realistisch. Ook positief over Arnesen trouwens.

30 augustus 2021 om 21:17

Hij vindt het niet gek dat Feyenoord verloren heeft, omdat Utrecht volgens Johan betere spelers heeft en net zoveel inzet toonde. Daarnaast noemt hij het heel normaal dat Utrecht won. Utrecht heeft misschien een betere en vooral meer ervaren bank, maar toch zeker geen beter elftal. Ook is het helemaal niet zo normaal dat Utrecht wint van Feyenoord.

30 augustus 2021 om 21:22

Maar is het zo gek dat Feyenoord uit verliest bij Utrecht?

30 augustus 2021 om 21:22

"Feyenoord speelde voor het eerst tegen een elftal dat betere spelers heeft en net zoveel inzet toonde. Dus het was heel normaal dat Utrecht won. Utrecht heeft meer kwaliteit". Het is inderdaad niet gek dat Feyenoord verliest bij Utrecht, maar om te zeggen dat Utrecht betere spelers heeft is toch kul? De selectie van Feyenoord is inderdaad niet breed genoeg, dat zag je aan de frisheid in de duels. Voor Feyenoord was het wedstrijd nr9 van het seizoen, voor Utrecht nr3. Kun jij een speler van Utrecht benoemen die je bij Feyenoord in de basis zou willen zien? Vorig jaar werden spelers als Kerk en Janssen nog als opties genoemd en (terecht) weg gelachen.

30 augustus 2021 om 21:23

Maar heeft Utrecht zo'n veel minder elftal dan Feyenoord dan? Ik denk namelijk dat dat reuze meevalt en daarnaast is nummer 12,13,14,15 net zo belangrijk als je eerste elf.

30 augustus 2021 om 21:25

@LaBombonera jazeker is dat een minder elftal, alleen zijn nummer 12,13,etc wel beter bij Utrecht. Ik kan echt geen enkele Utrecht speler bedenken die je in de basis zou gaan zetten bij Feyenoord. Gustafsson heeft het ook geprobeerd bij Feyenoord, maar die kon bij langer na niet mee, die is toch best belangrijk bij Utrecht.

30 augustus 2021 om 21:26

Historisch gezien komt het eigenlijk niet zo vaak voor.

30 augustus 2021 om 21:27

@Ijsmuts, Klopt. Volgens mij maar 2/3x sinds 2000. Maar is Feyenoord nu ineens een veel betere ploeg dan Utrecht vind jij? Utrecht vind ik echt een onderschatte ploeg waar het zelden uit komt, maar ik kijk er niet van op als die 4e gaan worden hoor.

30 augustus 2021 om 21:32

Het is in zoverre negatief dat hij vindt dat Feyenoord weinig kwaliteit heeft en ze het vanuit dat perspectief nog best leuk doen tegen "het veel betere Utrecht". Dat ze geen kwaliteit zouden hebben was het stokpaardje van hun vriendje Advocaat die dat gebruikte om zijn afbraakvoetbal te verdedigen. Slot is bezig dat om te draaien en het was te verwachten dat hier wat tijd voor nodig zou zijn en dat dit soort potten er nog tussen zouden zitten, maar om dan gelijk te verkondigen dat Utrecht veel meer kwaliteit heeft is natuurlijk veel te negatief.

30 augustus 2021 om 21:33

@MessiBazoer veel beter zegt niemand, maar wel beter. Maar een uitwedstrijd bij Utrecht is voor iedereen lastig, totaal geen schande om daar te verliezen, maar nu wordt er bij VI weer gepraat alsof Feyenoord blij moet zijn met het linkerrijtje, alsof ze Slot of Feyenoord niks gunnen.

30 augustus 2021 om 21:33

Iedere Eredivisieclub kan verliezen bij Utrecht, maar Derksen concludeert dat Feyenoord minder is dan Utrecht. Dat laatste is een misvatting

30 augustus 2021 om 21:39

Naja ik heb het wat anders opgevat dan, zit het namelijk te kijken. Ik vond hem niet perse negatief over Feyenoord. Verschil van interpretatie dan.

30 augustus 2021 om 21:59

En bij Utrecht tellen we door tot 25. Echt niet normaal hoe breed die selectie is. Zelfs keepers hebben we er drie van vergelijkbaar nivo. Daar zit wat mij betreft eerder de beperking van Utrecht, echt jong talent krijgt nauwelijks een kans omdat je eerst ervaren krachten twee keer moet passeren.

31 augustus 2021 om 03:41

Bokibu29, dat valt pas aan het eind van het seizoen te bezien. Het zou mij namelijk niet verbazen als Utrecht als derde eindigt. Bank van Feyenoord is daarvoor veel te smal.

31 augustus 2021 om 08:55

Er komen steeds meer spelers terug van blessures, waardoor de concurrentie groter wordt en de bank breder.

Met de smalle selectie was dit voor Feyenoord de 9e officiele wedstrijd in +/- een maand tijd. Al had Feyenoord een hele brede bank gehad, dan nog is de kans groot dat ze puntverlies hadden geleden. Hoe vaak heeft jouw club puntverlies geleden, vooral als ze rond luchtijd moesten voetballen na een Europese uitwedstrijd toen de KNVB de wedstrijden nog niet verzette voor Europees succes?

En van mijn part wordt Utrecht 3e en Feyenoord 6e. Als ze blijven voetballen zoals tegen Luzern, Elfsborg en Willem II ben ik meer dan tevreden. Onder Advocaat, op enkele uitzondering na, was het geen reed aan om naar mijn club te kijken. Nu onder Slot geniet ik gewoon weer. En dat er zo af en toe een uitglijder tussenzit, prima.

Edson is een beest en heeft zichzelf al bewezen, ook internationaal. Quinten is wel een hele goeie ja, misschien in de toekomst terughalen als hij wat rijper is. Daar gaat Utrecht zeker plezier aan beleven.

30 augustus 2021 om 22:00

Bij de heren van VI kan Edson niets goed doen en dat zal ook nooit meer veranderen

30 augustus 2021 om 22:12

Quinten Timber was erg indrukwekkend. Als hij zo doorgaat dan is dit denk ik gelijk zn laatste seizoen bij Utrecht. Ik hoop dat idd dat hij weer terug gaat naar Ajax, ik moet zeggen dat ik gisteren wel een beetje baalde dat ze hem transfervrij hebben laten vertrekken.

30 augustus 2021 om 22:30

Volgens mij hebben ze een terugkoopclausule maar dat weet ik niet zeker. Anders maar betalen gewoon.

30 augustus 2021 om 23:26

Hij is transfervrij vertrokken. Dus een terugkoopclausele is niet aanwezig. Hij doet het wel verrassend goed zeg. Meteen een basisplaats afgedwongen, en komt zeer bescheiden over.

God God, 1 goede wedstrijd.. Laat hem eerst eens een heel seizoen dit niveau halen.

Heeft René Alvarez zien spelen dit weekend? Niks mis met Timber hoor, hopen dat die jongen lekker stappen maakt.

Echt serieus....wat moet Alvarez doen om eens een keer wat positiefs te horen van die gasten. Nu al Timber zo omhoog schrijven terwijl hij nog niks heeft gepresteerd. Alvarez laat wekelijks zien waarom Ajax hem niet kan missen maar elke keer moet hij afgezeken worden.

Ja, Alvarez is inderdaad beter dan Quinten Timber ja, veel beter zelfs. Is op 23-jarige leeftijd ook al 40-voudig international en onbetwiste basisspeler bij Mexico (en bij Ajax inmiddels ook). Kijken deze mannen ook wel eens serieus voetbal of roepen die zo maar wat elke maandag en donderdag? Altijd de vaste stokpaardjes, dezelfde mensen ophemelen, dezelfde mensen afzeiken. Wat een stel voorspelbare ouderwetse zeurkousen joh..

30 augustus 2021 om 22:05

Is veel beter niet een beetje overdreven? Alvarez is toch gewoon Europese subtop en denk dat dat ook wel zijn top zal zijn. Zo'n timber kan toch ook gewoon groeien richting de Europese subtop?

30 augustus 2021 om 22:58

Ik sluit niet uit dat Q. Timber zich ook kan ontwikkelen tot dit niveau en misschien zelfs nog wel hoger inderdaad, zijn broer heeft immers ook vrij indrukwekkende stappen gezet in korte tijd. Maar voor nu is Alvarez echt nog wel overduidelijk de betere van de 2 hoor. En ook Alvarez is pas 23 he, die heeft ook absoluut grote stappen gezet afgelopen jaar, zit ook nog zeer zeker niet aan zijn top. Wie beter wordt op zijn hoogtepunt is koffiedik kijken maar voor nu is Edson gewoon verreweg de betere. De suggestie om hem te verpatsen en Timber op die plek te zetten is dan ook een zeer rare van Rene..

Alvarez is echt goed ontwikkelt zich steeds beter en beter, heeft zich bewezen

Het programma kijkt lekker weg maar inhoudelijk verbaasd het mij dat ze zijn voornaam goed hebben. Timber speelde een goede pot, is goed begonnen, maar Alvarez laat het zien sinds zijn familie ik Nederland is en was vorig jaar samen met Martinez de reden dat het ineens enorm goed ging draaien. In Nederland is er sindsdien geen pot meer verloren waar Martinez en Alvarez samen op het veld stonden.

30 augustus 2021 om 23:20

Valt me inderdaad op dat het de laatste meer lullen voor aandacht is, dan dat er inhoudelijk over voetbal gepraat wordt.

Haha, ja Alvarez is beter dan Quinten Timber. Wel geinig dat ze in de ene adem roepen dat Feyenoord niveau Twente is en in de andere dat iemand die een leuk potje tegen Feyenoord speelt net zo goed is als Alverez. Koekoek.

Timber speelde een prima eerste helft tegen Feyenoord. Maar was na een minuut of 60 helemaal leeg. Begon slordige fouten te maken en werd terecht gewisseld. Alvarez gaat juist steeds beter spelen, met name ook aan de bal. Het blijft mij verbazen hoe onderschat de rol van Alvarez wordt in Nederland. Wat hij en Sangare bij PSV doen, is juist wat er vaak mist in Nederland

30 augustus 2021 om 22:15

Het is zijn derde wedstrijd in de eredivise hè. Dan mag de tank ook wel leeg zijn na een tijdje.

Edson heeft lengte. De enige met Haller. De rest is allemaal vrij normaal. Gravenberch misschien meest in de buurt. Met corners we essentieel. Ondanks de defensieve kracht van timber, nico destijds, martinez en blind. Barca kreeg in goeie tijd ook veel goals tegen uit corners. Ondanks mascherano en puyol of piqué. Lengte is wel echt nodig.

30 augustus 2021 om 21:36

Klaassen, Tagliafico en Martinez zijn gewoon uitstekende koppers hoor, ook ondanks hun lengte.

31 augustus 2021 om 01:00

Onze middenvelders zijn nog niet zo goed als schone vd beek de jong samen waren destijds. Er is iets meer gif nodig dan voorheen. Dan is Edson een hele goeie. Want je kan ook backs hebben als een Tete. Maar in aanval spel is dat gewoon te mager. Dan liever in de as een beul. Ajax heeft voetbal nodig. Maar moet ook balans houden. Gravie en Klaassen is minder dan vd beek en de jong destijds. Toen was schone voldoende als controleur. Maar nu moet je Edison wel er neerzetten.

Bij VI hebben ze vaak last van tunnelvisie. Wanneer je eenmaal een mening hebt wordt deze nooit meer bijgesteld en na een goede wedstrijd kan er dan ook nooit een compliment af. Mooi voorbeeld was destijds Manolev. Maar nu speelde Alvarez een erg goede partij, maar nog gaat het alleen maar over een speler die zich voor het eerst laat zien in de eredivisie. Zeker is Alvarez geen wereldtop; maar dan had hij ook niet bij Ajax gespeeld. Kritiek mogen ze ook zeker hebben, maar zeg dan ook eens wat wanneer hij goed speelde. Want eerlijk is eerlijk, wanneer Alvarez elke week zo speelt als tegen Vitesse dan zijn er weinig betere spelers die Ajax kan halen op die positie.

En volgende week verliest fc Utrecht van een degradatiekandidaat en kunnen ze er opeens geen klote van.

Timber speelt een wedstrijd goed en is opeens een goede stand in voor Alvarez. Ga toch weg , laat maar zien een heel seizoen.

Over Feyenoord , ja die verliest vaker uitwedstrijden en tegen fc Utrecht ook inderdaad, maar om nou meteen te zeggen dat fc Utrecht betere spelers heeft gaat wel erg ver.

Dit is echt niet uniek voor dit seizoen. 9/10 keer eindigen ze hoger dan een Vitesse of fc Utrecht.

Ik weet niet wat het is, maar het onterecht bashen van Ajacieden is ook wel weer begonnen. Vind dat Tagliafico en Alvarez bijvoorbeeld opvallend veel kritiek krijgen de laatste tijd. Dat zijn gewoon absolute topspelers voor Ajax. Europese subtop gewoon en echte strijders. En ook dit idee klinkt heel leuk, zou misschien nog kunnen werken ook, maar dan mis je Timber weer achterin.....

30 augustus 2021 om 21:38

Kwartje valt nu al dat ze die andere Timber noemen 😂😂, maar dat is natuurlijk een speler die zich nog moet bewijzen. Doe dan ook altijd nog Alvarez.

30 augustus 2021 om 21:43

Wat een onzin, heeft niets met Ajacieden te maken. Sangaré is hetzelfde type als Alvarez en wordt ook regelmatig negatiever over gesproken. Tagliafico is al een tijd geen subtop meer, die bakt er vrij weinig het laatste jaar.

Ja. Quinten Timber is minder dan Alvarez. Zo veel zelfs dat Alvarez niet verkocht wordt voor 20 miljoen. Ik weet niet wat al die lui tegen hem hebben maar Alvarez is echt een meer dan prima speler. Ja het is geen frenkie of schone die die rol anders invulden maar Alvarez is echt wel heel erg goed. Tuurlijk start je met Frenkie als je beide spelers tot beschikking hebt maar dit Ajax heeft gewoon een Alvarez nodig. Er staat daarachter geen de Ligt of een Onana die punten voor je pakken (niets ten nadele van Martinez of Timber). Alvarez, en dit zag je goed tegen Vitesse, zorgt ervoor dat de tegenstander geen adem krijgt. Iedere keer dat Vitesse de bal veroverde waren ze hem op eigen helft alweer kwijt aan Ajax. Dit zorgt ervoor dat er gaten vallen bij in dit geval Vitesse omdat die net de omschakeling naar voren maakten. Hieruit weet Ajax vaak goed te profiteren en nee Alvarez is niet degene die iemand vervolgens diep steekt maar hij is aanzienlijk verbeterd aan de bal sinds zijn komst (ja dat kan gewoon) maar hij levert de bal nagenoeg altijd bij de juiste kleur in. Met Mazraoui, Timber, Martinez en Blind achter hem heb je meer dan genoeg mensen die eventueel kunnen inschuiven en het voetballend kunnen oplossen, dit gebeurt ook en dan zakt Alvarez in. Dat gezeik altijd op hem, wordt er niet goed van. Als je dan iemand negatief wil uitlichten, kies dan voor Klaassen die gek genoeg na iedere schijtpot buiten beschouwing blijft.

V.d. Gijp maakt gelukkig niet het beleid bij Ajax daar hebben ze echte professionals voor in dienst

Uhhh Timber speelde ook een lange tijd in de jeugd van Feyenoord. Volgens mij zelfs langer dan bij Ajax.

30 augustus 2021 om 22:54

Dat denk ik niet, of ze moeten wel héél jong begonnen zijn bij Feyenoord. Timber broertjes kwamen in 2014, toen ze net een paar dagen 13 geworden waren, naar Ajax. Zijn inmiddels 20 jaar. Quinten heeft dus precies 7 jaar bij Ajax in de opleiding gespeeld tot zijn vertrek afgelopen juli. Maar vanwaar is dat relevant in dit topic?

Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb stiekem het idee dat Alvarez over een paar jaar bij een club als Atletico gewoon van waarde is. Geen voetballer waar je een kaartje voor koopt, maar hij kan een heel belangrijke schakel zijn, en ik zie zomaar voor me dat zijn plafond absoluut niet bij Ajax hoeft te liggen. Wat mij betreft hoeft Overmars hem in elk geval echt niet voor 20 miljoen te laten vertrekken - houd hem voorlopig maar lekker in Amsterdam.

Rene toch. Je bent niet zomaar steevast Mexicaans international. En dat met toch al aardig wat caps achter zijn naam. En dan komt hij aan met Quinten Timber. Dan kan je zijn voorstel direct de prullenbak in gooien en het afdoen als een slechte grap.

30 augustus 2021 om 23:33

Welke spelers van Mexico spelen dan in de Europese top of subtop allemaal? Ik zag laatst wat namen voorbij komen van Mexico en die zeiden me helemaal niks

30 augustus 2021 om 23:39

Jesus Corona, Hector Herrera, Hirving Lozano en Edson Alvarez met name. Verder met Dos Santos, Moreno, Pizarro, Salcedo, Guardado, etc. nog wat oude bekende namen rondlopen en met o.a. Lainez nog wat jonge talenten. Maar ze hebben ook veel jongens die in de top van de Liga MX spelen inderdaad. Neemt niet weg dat ook daar betere spelers tussenlopen dan bij de gemiddelde Eredivisie subtopper natuurlijk, denk aan jongens als Ochoa, Montes, Pineda en Mori. Mexico is en blijft een aardig groot voetballand uiteraard.

Wat een simpele zielen ook weer. Voor dit weekend hadden ze nooit van Quinten Timber gehoord. En nu moet ie bijna het middenveld van Ajax dragen. Gaat nergens over. Die jongen wilde trouwens zelf weg en Ajax gaf hem gewoon een contract. Heeft voor zijn ontwikkeling gekozen wat ik volledig begrijp. En als hij gewoon goed presteert dan wil Ajax hem best wel terughalen denk ik. Hij is niet net als Brobbey weggegaan volgens mij. Alvarez was gisteren trouwens weer geweldig. Hij blijkt ook een afstandsschot te hebben. En hij verliest heel weinig ballen. Vind hem sinds de winter echt een geweldige speler.

Alvarez speelde tegen Vitesse gewoon weer geweldig en haalde bijna iedere counter van Vitesse er al rond de middellijn uit voordat ze echt gevaarlijk konden worden en Ajax kon zo eigenlijk de hele wedstrijd de druk erop houden.
Nu krijgt hij de kans om als onbetwiste basisspeler van Ajax een goed seizoen in de CL te draaien en over een klein jaar als basisspeler bij Mexico een WK te spelen waardoor ik de kans groot acht dat Alvarez komend seizoen alleen nog maar meer waard wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. PaesKeeper80
W. JanssenVerdediger82
D. WarmerdamVerdediger81
A. MaherMiddenvelder81
B. RamselaarMiddenvelder83
A. DouvikasAanvaller84
M. SyllaAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren