Noodkreet aan Arsenal op Instagram: ‘Ik wil ergens heen waar ik gewild ben’

Maandag, 30 augustus 2021 om 15:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:57

Ainsley Maitland-Niles komt maandagmiddag met een opmerkelijke boodschap via zijn Instagram Stories. De 24-jarige rechtervleugelspeler roept zijn club Arsenal op om in de slotfase van de transferwindow mee te werken aan een vertrek. Everton is in de markt om Maitland-Niles te huren, maar volgens Fabrizio Romano is er nog geen akkoord.

"Alles wat ik wil is ergens heen waar ik gewild ben en waar ik ga spelen", schrijft Maitland-Niles in zijn verhaal op Instagram, gevolgd door drie huilende emoji's. Maitland-Niles heeft zijn zinnen volledig gezet op een overgang naar Everton en lijkt een transfer te willen forceren met zijn vertrek. The Toffees zijn nog altijd in gesprek met Arsenal over een huurperiode met een optie tot koop.

Maitland-Niles, een kind van Arsenal, wist in het Emirates Stadium na zijn debuut in 2014 nooit een vaste waarde te worden. Dit seizoen staat hij op twee officiële optredens als invaller. De tweede helft van het afgelopen seizoen speelde hij voor West Bromwich Albion, dat degradeerde uit de Premier League. Maitland-Niles zou na Alex Iwobi en Theo Walcott de derde speler zijn die de afgelopen jaren van Arsenal naar Everton verhuist. Hij staat op 123 officiële duels voor the Gunners, waarin hij 3 goals en 8 assists produceerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door kfzjbnszhi)

is deze jongen 12 ofzo? Dit is toch geen manier van doen..

30 augustus 2021 om 16:01

Hij is er klaar mee ik snap hem ergens gewoon wel, het is echt een zooi aan het worden bij Arsenal, ben bang dat Arteta de kleedkamer kwijt raakt (gezag)

30 augustus 2021 om 16:08

Ja kan ik snappen maar gedraag je als een kerel en niet als een klein kind dat op social media loopt te huilen..

30 augustus 2021 om 16:13

Buiten dat het bij Arsenal een puinhoop is (what's new), wat op zich een reden kan zijn dat je wilt vertrekken, heeft hij het zelf toch ook gewoon rot aangepakt? Maitland Niles brak door als rechtback, hij deed het daar alleraardigst (maakte zeker nog zijn foutjes, maar wie niet op een nieuwe positie op die leeftijd). Toen heeft hij in de tweede helft van het seizoen bekend gemaakt zichzelf als middenvelder te zien en daar te willen spelen. Zijn speeltijd ging toen drastisch omlaag, en vorig seizoen werd hij toen zelfs maar verhuurd in de winterstop zodat hij op het middenveld kon spelen. Bij WBA viel hij echter nauwelijks op daar, en ze degradeerden ook.
Als hij zich gewoon op die rechtback positie gefocused had dan was hij nu al aan zijn derde seizoen als eerste rechtback bij Arsenal begonnen. Zoveel minuten in de benen, dan kan je altijd nog kijken of je middenveld wilt spelen (kijk naar een Kimmich of Trent en tal van anderen die als back begonnen zijn zoals Ramos).

30 augustus 2021 om 16:15

Makkelijk praten. Deze jongen wordt persoonlijk gevraagd te blijven, maar wordt daarna op de bank gezet zonder speelminuten.

Amper gespeeld in de voorbereiding, bijna geen minuten in de eerste paar wedstrijden en nu kan hij weg willen ze hem weer behouden.

Een jongen moet spelen op die leeftijd en dat heeft hij aangegeven. Dit is een schreeuw om hulp, niets meer niets minder.

Kan je de grote man uithangen, maar jij hebt zo een situatie nooit meegemaakt en dat gaat ook nooit gebeuren. Hoe kan je hem zeggen te gedragen, je weet niet eens hoe zo een situatie aanvoelt.

Gedraag je als een kerel, laat me niet lachen. Om hulp vragen moet niet als taboe worden gezien. Hij voelt zich gevangen, hoe denk je dat hij zich voelt nu hij zo ver moet gaan om iets te uiten.

30 augustus 2021 om 16:17

@baloog dat is zeker waar mbt tot zijn kansen als RB. Maar als die jongen dat echt niet wilt en bereid is op een lager niveau te spelen op het middenveld, laat die jongen dan gaan man.Je kan iemand toch niet dwingen te leven naar ze potentie. Hij ziet het zelf anders en dat is zijn goed recht.Edit:Blijkbaar heeft hij duidelijk aangegeven als back te willen spelen voor Arsenal, dat maakt dit nog kwalijker imo.Vorig jaar nooit als middenvelder een kans gegeven, daar vroeg hij ook om. Nu wilt hij toch gaan voor de RB positie, maar is hij amper gebruikt dit seizoen en als hij was gebruikt was het voor het middenveld. Arteta moet gaan, zie geen andere manier.

30 augustus 2021 om 16:52

Het gaat er vooral om dat hij dit op deze manier, via social media, kenbaar maakt. Dat maakt hem niet echt een grote jongen, of pak jij ook je problemen op die manier aan?

30 augustus 2021 om 16:55

Wat zou hem dan wel een grote jongen maken? Intern communiceren? Gedaan en hij wordt genegeerd, en nu? Accepteren en op de bank/tribune zitten. Al je emoties binnenhouden en gaan met die banaan, dat maakt hem zeker een man of niet?

Hoe oud ben je nou.

30 augustus 2021 om 17:09Arteta heeft de kleedkamer nooit voor zich gehad. De beste man kan de spelersgroep zichtbaar niet motiveren, is geen goede peoplesmanager, speelt zonder enige, zichtbare vorm van tactiek en filosofie waardoor de spelers in het veld telkens niet weten wat ze moeten doen. De spelers spelen met nul vertrouwen. Tijdens de wedstrijd probeert die Guardiola te imiteren door negentig minuten lang te coachen en signalen te maken, puur omdat die weet dat de camera's op hem gericht zijn en omdat die interessant wil overkomen.

30 augustus 2021 om 17:24

Zie het als een noodkreet. Arsenal is een verziekte club met dwazen aan het roer.Het gaat lekker, hij lekt nu ook naar Ornstein dat hij puur als rechtsback wilt spelen. Dat zou een enorme draai zijn aangezien hij zelf eerder meermaals gezegd heeft dat hij alleen als middenvelder gezien wilt worden. Dat was ook de reden waarom hij de afgelopen tijd amper speelde en zelfs verhuurd werd. Bij WBA viel hij op het middenveld ook al niet op. Als hij meteen op de rechtsback positie gefocused had dan was hij al voor het derde seizoen de eerste rechtsback geweest.

30 augustus 2021 om 16:10

Ik snap ook niet dat hij dat niet meer wilde, als je laat zien veelzijdig te zijn dan krijg je wel minuten op het middenveld en hij was zonder twijfel gewoon eerste rechtsback geweest de laatste jaren en dan nu zoiets plaatsen

30 augustus 2021 om 16:16

Daarom. Als jonge speler is minuten maken het belangrijkste dat er is. Als dat dan als back is, dan is het maar zo. Dat beperkt je verdere carriere echt niet. Er zijn zoveel toppers die vanaf de back positie ergens anders zijn gaan spelen. Alaba, Kimmich, Ramos... Ga maar door.

30 augustus 2021 om 16:18

Antonio die ze er nu van alle posities in schiet.

30 augustus 2021 om 16:48

Eric Addo begon als rechtsback bij Brugge. Daarna een legende als centrle verdediger.

30 augustus 2021 om 16:28

"Dat zou een enorme draai zijn aangezien hij zelf eerder meermaals gezegd heeft dat hij alleen als middenvelder gezien wilt worden."

Hij heeft dit letterlijk nooit gezegd. Sleutelwoord: alleen. Dat heeft ie nooit gezegd.

30 augustus 2021 om 16:45

Ik had al een eerdere reactie hierop geplaatst, maar die is er denk ik niet doorheen gekomen omdat ik een link had toegevoegd. Hij heeft namelijk wel degelijk gezegd zichzelf alleen als centrale middenvelder te zien. Allardyce, zijn coach bij WBA heeft hem zelfs nog geadviseerd om hier van af te stappen aangezien speeltijd het belangrijkst is. Zijn verhuurperiode daar was ook alleen toegezegd omdat hij op het middenveld wilde spelen, dat was zijn wens.

De link die ik je ervoor wilde geven is van the Athletic, titel: Maitland-Niles wants to play in midfield - will he only suit Arteta at right back?

Een van de meerdere artikelen dat je erover kan vinden.

Misschien kan dit mannetje beter rechtstreeks met de clubleiding praten dan al deze onzin op social media te posten. Of wil dit mannetje, dat van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken, en daar veel te veel geld voor ontvangt, zielig gevonden worden door iedereen die elke cent die ze verdienen moeten om draaien om zich een seizoenkaart te kunnen veroorloven?

30 augustus 2021 om 16:20

Denk je dat dit niet is gebeurt?

Mensen, dit is een schreeuw om hulp. Deze jongen is wanhopig, is dat zo moeilijk te zien. Sommige mensen gebruiken social media om te roepen naar hulp, niet iedereen doet het enkel voor de positieve aandacht.

Die centen die hij verdiend, HEEFT HIJ VERDIEND, je zegt het goed. Als jonge jongen veel opgegeven voor zijn droom. Dit is geen slaven tijdperk, dat je wordt betaald betekend niet dat je alles moet accepteren.

30 augustus 2021 om 16:39

Nou, de tranen schieten me echt in de ogen hoor. Wat een zielig figuur is dit. Alle medelijden.

30 augustus 2021 om 16:57

Je mag dan leuk superman proberen te spelen hier, maar niemand vraagt jou hier om sympatie met een ieder te hebben of dat je de wereld moet redden.

30 augustus 2021 om 16:24

Wat een lompe opmerking, denk je dat die gesprekken met de clubleiding niet al hebben plaatsgevonden?

De puinhoop die Arsenal al was, is alleen maar groter geworden de afgelopen 2 jaar onder Edu en Arteta. De situaties met Saliba en Guendouzi waarbij je het kapitaal op deze spelers zag verdampen. De transfer van Willian. Het halen van middelmatige spelers als Cedric en Mari. Het afwijzen van een bod van 20 miljoen op Ainsley vorig jaar en hem vervolgens een half jaar op de bank te zetten. Het laten gaan van David Luiz om vervolgens 50 miljoen pond aan Ben White uit te geven. De fouten blijven zich maar opstapelen. Het waanidee dat je een 'project' van 3 of 4 jaar op poten kan zetten waarbij je de volledige verantwoordelijkheid bij veredelde jeugdspelers legt en tegelijkertijd stappen kan zetten binnen de Premier League gaat Arsenal de kop kosten. Arsenal gaat er onder deze trainer ook dit jaar weer weinig van bakken en gaat op een plek buiten de top 4/6 eindigen. Spelers als Smith-Rowe en Saka zijn niet lang voor de club te behouden als er jarenlang geen CL wordt gespeeld. Ik vrees als supporter echt voor de toekomst van de club. Er zijn voorbeelden te over van grote clubs die zijn gevallen door slecht management en Arsenal vertoont alle tekenen van een dergelijk scenario.

30 augustus 2021 om 16:10

Helemaal mee eens. Beide heren eruitgooien zou het beste zijn. Haal dan een paar ervaren rotten en een coach als Tuchel die alles uit het team haalt.

30 augustus 2021 om 16:14

@Arsenal: tja als je Arteta boven Ancelotti verkiest, dan weet je dat er iets fout loopt. En ja, Ancelotti was niet top bij Napoli en Everton maar zit ondertussen terug bij Real Madrid. En wij doen verder met Arteta die voorlopig enkel getoond heeft niet geschikt te zijn. En het gaat van kwaad naar erger…

30 augustus 2021 om 16:22

Arteta was achteraf een verkeerde keus. Wel sneu omdat het een sympathieke man is en ex-captain van de club. Ancelotti won de 10de CL met real maar deed het absoluut niet bijzonder met Bayern, napoli en Everton. Was ook zeker geen goede keus geweest. Een type tuchel is nodig.

30 augustus 2021 om 16:29

Mja, ik was van in het begin tegen de aanstelling van Arteta. In de huidige situatie was het niet slim om een onervaren trainer aan te stellen bij Arsenal en dat is ondertussen ook gebleken. Ik zie het ook niet meer goedkomen onder Arteta.

En ja Tuchel was een goede kandidaat geweest maar we moeten ook realistisch zijn en beseffen dat een topcoach als Tuchel momenteel niet naar Arsenal wil komen. Je moet het dus met de categorie daaronder doen.

En ja, als je met Bayern de CL niet wint, is het al vaak 'niet bijzonder' maar hij pakte natuurlijk gewoonlijk de titel. Bij Napoli werd hij 2de in zijn eerste seizoen. Eens dat het bij Everton wat minder was. Maar het blijft een vakman, waar spelers naar opkijken.

30 augustus 2021 om 16:37

Ik zeg ook niet perse tuchel maar eenzelfde soort. Ik gok dat er voldoende opties zullen zijn en hoop dat we eindelijk de goeie kunnen kiezen. Daarvoor zal Edu ook weg moeten. Ancelotti werd natuurlijk niet voor niks ontslagen bij bayern. Dan doe je het niet best, eveneens Napoli. Ik vind hem nogal passé maar wie weet doet die het bij Real wel beter. Wie zou jij graag zien komen als vervanger voor arteta?

30 augustus 2021 om 17:14

Mij lijkt die Marsh van Leipzig of Salzburg (een van de Red Bull ploegen) wel een leuke en haalbare optie. Daarnaast blijf ik ook Brendan Rodgers wel een geschikte kandidaat vinden, vooral omdat we bij Arsenal in eerste instantie de weg naar boven willen inslaan en niet per se voor de titel moeten spelen. Zowel bij Liverpool als bij Leicester heeft hij goed werk geleverd.

Maar er moet ook een andere TD komen want Edu dat kan echt niet.

30 augustus 2021 om 16:12

Eens met je post. Maar noem je het laten gaan van Luiz nu een fout😂 Of interpreteer ik het verkeerd en bedoel je dat vooral de transfer van White voor 50 miljoen fout is? Ik vermoed wel het laatste😀

30 augustus 2021 om 16:27

Het erge is dat Holding, Mari, Chambers en Kolasinac het niet beter doen dan wat Luiz zou presteren, dat zegt natuurlijk ook meer over de andere spelers dan Luiz

Begrijpelijk, het is 1 grote rotzooi nu bij Arsenal. Deze jongen moet je dan gewoon deze kans gunnen mits Everton aan de voorwaarden voldoet.

Eigenlijk wil iedereen dat, toch?

Overigens, als hij bij Arsenal geen toekomst heeft, dan is het voor Arsenal ook het beste hem te laten gaan. Maar goed, waar een speler moet verhuizen zijn er drie partijen nodig om tot een overeenkomst te komen.

Het lijkt wel trending te worden om elk berichtje van Arsenal te bombarderen tot ‘echt’ nieuws. Ik snap dat er leedvermaak is omtrent de huidige positie waarin Arsenal verkeert, en dat dit veel clicks oplevert maar kom op… een jongen die de club mag verlaten die een boos twitterberichtje stuurt, is al een volwaardig artikel waard? Tja… Los daarvan: dit is een dertien in een dozijn speler waarvan Arsenal er teveel heeft ( Holding, Chambers, Mari, Soares, Kola, Nketiah,…) dus hoe sneller die weg is, hoe beter.

30 augustus 2021 om 16:17

Het scoort een hele hoop clicks op deze site en dat weten ze zelf ook, dus ja elke scheet over Arsenal is een artikel waard. We zijn dan ook een gigantische club, zelfs in andere artikelen worden we vaak als eerste genoemd in de reacties.

30 augustus 2021 om 16:23

Blijkbaar maar het begint me wel wat te storen want bij gelijkaardige clubs lees je dit niet. Ik kan me dan ook niet van indruk ontdoen dat dit vooral is omwille van de positie waar Arsenal momenteel staat. We zijn een 'makkelijk slachtoffer' momenteel...

30 augustus 2021 om 16:26

Het is een speler die openlijk zijn gehele club afzeikt om hun wanbeleid, natuurlijk is dat nieuws. Het nieuws dat Xhaka zijn contract zou verlengen, werd in de wandelgangen gepropt trouwens, dus je ziet het verkeerd met het hele "ze moeten ons altijd hebben" gedoe.

30 augustus 2021 om 16:32

Het is een tribuneklant die graag naar een andere club wil en dat via een twitterberichtje laat weten. Dat lijkt me toch iets anders dan 'de gehele club afzeiken'...

30 augustus 2021 om 16:52Sommige Arsenal supporters zien hier achter iedere boom een vijand, dat is niets nieuws. Wat je zegt, genoeg Arsenal nieuws in de wandelgangen topics gezien. Lijkt erop dat ze gezien de huidige situatie de aandacht willen verleggen.

30 augustus 2021 om 17:18

Ik zie helemaal nergens 'vijanden' en alle kritiek die Arsenal krijgt is terecht want we zijn simpelweg een een (top)club in verval. Dus ik wil zeker de aandacht van het wanpresteren niet verleggen maar soms maken ze van een mug een olifant hoor.

Lekker professioneel dit.. Wat een ongemakkelijke actie zeg. Soms vergeet je dat de jonge voetballers nog bijna kinderen zijn, maar deze vent is inmiddels 24 en komt met zo'n bericht? Pijnlijk.

Arteta heeft het zeker naar de klote geholpen... Wanna bee pep maar nee hoor... Hij bakt er niks van alle topspelers eruit en in plaats middel matig voetballers.. jammers dat zo'n mooi club naar klote word geholpen.. ze worden op elke vlakte overlopen... Totaal geen systeem erin.. lijkt op van gaal wel bij man United... Dat Maria en nog een paar niet wilde... Ook zo iets...

We leven in een tijdperk waarin social media een prominentere rol in ons leven speelt dan fysiek contact. De jeugd van nu weet het niet beter. Online en offline lopen door elkaar. Het is daarom ontzettend ouderwets om te zeggen dat je niet alles mag zeggen op de online kanalen. Het voor de meestal wat oudere managers wel ff wennen hoe ermee om te gaan. Maarja...ze worden d8 ik niet slecht betaald. Dan mag er ook wat gevraagd worden, toch ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal368
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller216
E. Smith RoweMiddenvelder198
M. ØdegaardMiddenvelder194
T. ParteyMiddenvelder161
A. RamsdaleKeeper180
A. LacazetteAanvaller163
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren