Rondo-tafel bijzonder kritisch over transfer ‘mislukt project’ Cristiano Ronaldo

Maandag, 30 augustus 2021 om 08:20Mart van Mourik • Laatste update: 08:44

De transfer van Cristiano Ronaldo heeft tot weinig positieve geluiden geleid aan de tafel van Rondo. Te gast in het programma van Ziggo laten de aanwezige analisten zich kritisch uit over de transfer van de Portugees, die Juventus verlaat voor een terugkeer bij Manchester United. De analytici verwachten niet dat Ronaldo nog van toegevoegde waarde zal zijn bij de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, daar ook het ‘project Juventus’ volgens de tafelheren ‘een mislukking’ was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is de kritiek van de Rondo-tafel aan het adres van Cristiano Ronaldo terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door halilibrahimbaysal)

Hahahah nederlandse “analisten”. Ronaldo heeft gewoon uitstekende statistieken gehad bij juventus, hij kan er niet zoveel aan doen dat hij gewoon een slecht team had

29 augustus 2021 om 20:57

Indirect wel. Doordat juve zoveel kwijt was aan hem, hadden ze weinig over om de rest van t team te versterken

29 augustus 2021 om 21:04

dan is elke speler van een Europese topclub die zijn team de afgelopen jaren niet eigenhandig naar een CL titel heeft geschoten een flop geweest volgens de theorie van de heren bij Rondo

29 augustus 2021 om 21:09

Er is 500 miljoen uitgegeven sinds Ronaldo er zit... Lijkt mij dus dat er best een beter team om Ronaldo had kunnen staan...

29 augustus 2021 om 21:16

Het lijkt mij juist een fout van het management en niet de schuld van een speler. Juventus heeft de financiële kant van het brengen van zo een wereldster, die at the end veel poen opstrijkt, ontzettend onderschat, waardoor zij in de problemen zijn gekomen.

29 augustus 2021 om 21:37

Hahaha, we kochten gewoon de ligt voor 80mil na het seizoen dat Ronaldo was gekomen. We kwamen door covid in geldproblemen, niet door Ronaldo.

30 augustus 2021 om 10:45

Als je zo redeneert is het ook Messi zijn eigen schuld dat Barcelona hem niet meer kan en mag betalen.

30 augustus 2021 om 11:57

Wauw het niveau is schrikbarend af en toe. Naast het feit dat 29 mensen deze vreemde mening een duimpje geven.

Ronaldo heeft gedaan in Juve wat hij moest doen en waar hij voor gehaald is goals en zijn mentaliteit.

Dat er een matig middenveld staat was ook voor zijn komst het geval. Als je die man zijn statistieken gaat bekijken heeft hij het prima gedaan. Tenzij je had gewild dat ie ook nog gekeept had en op het middenveld het spel stuurt om vervolgens zelf ook nog eens dr goal te maken snap ik niet helemaal wat je nog meer verwacht.

30 augustus 2021 om 13:08

@jaqjoh89 zegt iemand die denkt dat Mo gaat slagen bij Juve.

Ik zeg nergens dat het Ronaldo zn schuld is, hij pikt zn goaltjes wel mee, maar door die transfer en zijn salaris, kun je andere transfers niet doen.

30 augustus 2021 om 17:11

Juve heeft nota bene de enige spits waar Ronaldo mee uit de voeten kon verkocht (mandzukic) en Cancelo, de beste aangever vanaf rechts geruild met Danilo! Wanbeleid dus.
Ronaldo werd vorige seizoen nog Italiaans topscorer terwijl Juve er werkelijks niets van bakte.

30 augustus 2021 om 17:12

Pikt zijn goaltjes? Italiaans topscorer met een ploeg die er niets van bakte.

29 augustus 2021 om 21:26

Dat zeiden ze ook, maar team met Ronaldo was veel slechter dan het team voor Ronaldo.

29 augustus 2021 om 21:30

Dat heb je als al je sterren oude rakkers zijn.

29 augustus 2021 om 21:33

Maar dan is het project toch mislukt. Ze wilden de CL winnen met Ronaldo. Uiteindelijk werden ze in jaar 2 wonderwel niet eens kampioen.

29 augustus 2021 om 21:38

Jaar 3 😉. En verder zijn ze er inderdaad niet in geslaagd de ervaren spelers die na zijn komst minder werden/vertrokken goed te vervangen. En dan hebben we het nog niet eens over de erbarmelijke keuzes voor trainers die ze gehad hebben.

29 augustus 2021 om 21:39

Jaar twee werden ze nog wel kampioen.. oa met belangrijke goals van jawel Ronaldo!

30 augustus 2021 om 09:14

Ronaldo kon er natuurlijk ook niets aan doen dat hij ons aller Ajax in de CL Tegen kwam, dat is vooral heel ongelukkig geweest

29 augustus 2021 om 22:39

Kijkend naar hoe Juventus er voor stond voor de komst van Ronaldo en na zijn vertrek kan je niet echt kijken naar een geslaagd project. De gestelde doelstellingen zijn niet behaald en Juventus staat er waarschijnlijk slechter voor na 3 jaar tijd Ronaldo dan voor zijn komst.

29 augustus 2021 om 23:04

Aubazette, dat is toch ook gewoon letterlijk wat Mossou zegt? 'Hij heeft zelf goede statistieken, maar het is niet zo dat de club of het elftal er beter van is geworden.' Dan miszegt hij toch niks?

30 augustus 2021 om 09:47

Maar is Ronaldo verantwoordelijk voor de aankopen en de verkopen? Hij is binnengekomen met waarschijnlijk een ambitieus project. Vervolgens halen ze alleen transfervrije middelmatige spelers op uit Frankrijk en Engeland dan ga je er slechter voor staan.

30 augustus 2021 om 10:46

Ronaldo is niet verantwoordelijk en ook niet mislukt, maar het project als geheel is geen succes te noemen nee. Als je vrijwel al je geld uitgeeft aan 1 speler terwijl je meerdere posities moet versterken dan is dat geen goede keuze geweest

30 augustus 2021 om 11:04

Maar dat betekend toch niet dat “project Ronaldo” is geslaagd? Ronaldo zelf heeft gepresteerd, maar project Ronaldo is gefaalt.. Juve is er alleen maar minder op geworden, is door 3 Europese subtopclubs of misschien zelfs nog iets eronder uitgeschakeld in de CL waarvoor hij werd gehaald, ook is er na 9 kampioenschappen op rij een 4e plek behaald. Ronaldo zelf zal niet gefaalt hebben (al zal hij er zelf ook meer van verwacht hebben) maar project Ronaldo lijkt me toch wel gefaalt als je er uiteindelijk minder van bent geworden dan dat je er daadwerkelijk beter van bent geworden..

Bij Ziggo zijn ze zo objectief en hebben ze geen favorietjes *kuch kuch*

29 augustus 2021 om 23:01

Het is altijd hetzelfde. Anti Real en anti Ronaldo. Valt niet te kijken naar ziggo en al helemaal met die achterlijke sierd en schelvis. Je bent een sportzender en je kunt niet eens objectieve en normale commentatoren wervenm

30 augustus 2021 om 11:08

Of je luistert gewoon even naar wat er gezegd word ipv weer met deze onzin te komen. Hij zegt letterlijk dat ronaldo zelf goede stats overlegd, maar dat PROJECT Ronaldo niet is geworden wat ze er van verwacht hadden, dat kun je moeilijk ontkennen als Juve als team minder is geworden dan voorheen..

Het project dat Juventus met Ronaldo wilde uitvoeren is inderdaad mislukt. Dat is echter niet de schuld van Ronaldo want die heeft zijn ding wel gedaan op het veld. Het lag er eerder aan dat Juventus zichzelf financieel volledig overschat heeft en daarnaast ook nog eens heel veel matige transfers gedaan heeft (denk aan een Ramsey of Rabiot). Bij Man U gaat dat niet het geval zijn, dus dat Ronaldo daar een meerwaarde zal zijn, lijkt me wel duidelijk.

29 augustus 2021 om 20:58

Gaat manutd met Ronaldo meedoen om de titel? Ik heb mijn twijfels. City, Liverpool en chelsea schat ik hoger in. Ik sta achter zijn keuze voor united, een gedurfde stap op sportief gebied

29 augustus 2021 om 21:01

Hangt ervan af. Ik zie hen wel als een outsider voor de titel eerlijk gezegd. Verder moet Man U niet de titel of CL voordat Ronaldo een meerwaarde is.

Lachwekkend en triest, ze praten alsof het een speler is die zich nog moet bewijzen😂😂Ik hoor nu al 5 jaar dat hij "finished" en oud is. Wat ze niet weten is dat hij de monden weer gaat snoeren

Hou toch op! Als spits zijnde zal hij genoeg toevoegen bij United.
En wat denk je dat Rashford,Greenwood, Sancho en alle andere jonge spelers van hem kunnen leren!
Gaat helemaal goedkomen daar.

Ze hebben het over Ronaldo, maar als je de tekst leest zou je denken dat ze het over Wout Brama ofzo hebben

29 augustus 2021 om 21:16

Wat is het verschil? Brama heeft ook niks bijzonders gepresteerd met Juve... 😜

Nederlandse analisten zijn zo verschrikkelijk pro messi! CR7 bij ManU gaat echt wel weer een topcombi worden. CR7 heeft bij juve ook echt alles gedaan wat ie kon, maar t team erom heen was vaak niet goed genoeg

29 augustus 2021 om 21:23

Vroeger, in de tijd dat Ronaldo bij Manchester United zat, was ik altijd een Ronaldo fan. Wat was dat een heerlijke speler daar. Geweldige dribbels, hakjes en veel scharen. En genot om te zien spelen. Je zag echt de klasse, hoeveel techniek hij had, hoe kundig hij was. Als hij zo was blijven spelen, had het denk anders geweest. Dan waren er nu veel meer mensen ook echt fan van Ronaldo. Qua spel is hij echter veel klinischer geworden. Zeker, hij is bizar goed, maar in mijn ogen ontbrak daarna de wow-factor. Messi laat dat nog vaker zien qua techniek, is gewoon leuker om naar te kijken en ook enorm bepalend. Daarom ben ik nu zelf ook meer fan geworden van Messi dan Ronaldo. Alhoewel het natuurlijk allebei abnormale spelers zijn.

29 augustus 2021 om 21:38

Tja, dat klinische heeft hem een van de beste afmakers ooit gemaakt. Heeft 4x de CL gewonnen bij Real, veel belangrijke doelpunten gemaakt voor zowel Real, Portugal en ook voor Juve. Een CR7 bij United was heel veel spelplezier, maar de speler bij Real, Portugal en Juventus was veel completer. De wow-factor ligt natuurlijk ook aan een stuk smaak, ik heb meer 'respect' voor Ronaldo dan Messi omdat Ronaldo eigenlijk op een gestoorde manier is met zijn vak en ook daardoor insane goed is geworden. Messi werkt ook hard, maar was qua talent al zo goed.

30 augustus 2021 om 19:09

Nouja, persoonlijk vind ik het dom om een kamp te kiezen. Zijn beiden heerlijke spelers om heen te kijken. Maar ik kijk echt veel liever naar de klinische Ronaldo van Madrid dan de dribbelaar die er iedere keer 18 scharen uit moest gooien voordat hij ook maar iets anders deed bij United.

30 augustus 2021 om 07:38

Ja echt he, vind het heerlijk. Ben het helemaal met hen eens namelijk.

30 augustus 2021 om 09:44

Je mag het ermee eens zijn, maar die gasten deden alsof Ronaldo een amateurspeler is.

Juve was gewoon niet ready om Ronaldo te halen. Ben altijd kritisch op hem maar hier kon ie weinig aan doen. Ze pakten voor zijn tijd al transfervrije spelertjes hier en daar en deden weinig dikke aankopen. Dus dit lag op de loer. Maar op het nippertje 4e eindigen is wel een schande. Daar mag je iedereen op afrekenen in dat laatste jaar, ook Ronaldo. In grote wedstrijden eigenlijk niks laten zien. Maar overall heeft Juve zichzelf gewoon de vernieling in gespeeld. Eigen schuld dikke bult

Ik ben een messi fan,maar zal de haat richting ronaldo nooit begrijpen,hij is meer dan geslaagd bij Juventus,cl titel is niet iets wat je zomaar binnenhaalt...

29 augustus 2021 om 21:18

dat werd destijds wel geroepen door degene die in de euforie zaten van de 3e champions league op rij. Vandaar dat het nu ook zo tegen hem gebruikt wordt. Mensen moeten leren om in nuance te praten als ze later niet terug willen komen op hun woorden.

Wat een kul van deze analisten. Die Ronaldo heeft nog steeds bizarre statistieken bij Juve gehaald, zelfs op zijn leeftijd. Hij is nog steeds hartstikke fit en gaat echt nog wel de nodige goals scoren bij United. Tevens is het team van United voorzien van meer kwaliteit die hem van meer aanvoer kunnen voorzien. Het gaat helemaal goed komen.

Individueel heeft Ronaldo bij Juve gedaan wat je van hem verwacht, maar hij had niet het team om heen om een CL te winnen. Dat middenveld kon echt niet en dat brak het team gewoon te vaak op. Te weinig scorend vermogen en voetballend vermogen vanuit het middenveld. Het aanvalsplan was hopen op bevliegingen van de spelers voorin en dat is niet genoeg om een Cl te winnen.

101 goals in 132 wedstrijden noem ik niet bepaald mislukt.

30 augustus 2021 om 11:17

Het gaat hier dan ook om project Ronaldo dat mislukt is.. dat kun je moeilijk ontkennen

Weet nie wat ze daar allemaal zeggen 😂 ronaldo kon er niks aan doen bij juve het middenveld was te slecht van juve

Ach, daarvoor is het Ziggo Sport, hè!
Zou me eerder zorgen gaan maken als ze positief waren over Ronaldo, of als ze überhaupt zinnig en objectief zouden beschouwen.
Veruit de minst bekeken voetbaltalkshow, en dat is terecht!

Wat een zwakke analisten hebben wij hier in NL zeg. Zo kort door de bocht allemaal en van die slappe teksten. Ronaldo is een uitdaging aangegaan en heeft gewoon goed gepresteerd bij Juve en alles gegeven. Juve heeft een inschattingsfout gemaakt dat ze dachten alleen hem te halen samen met wat waardeloze spelers als Ramsey, Rabiot en Emre Can. En dan wel even de CL te winnen. Kijk alleen maar dat jaar dat ze eriit vlogen tegen Ajax. Hij sleepte ze voorbij Atleti en scoorde ook 2 tegen Ajax maar staat in een waardeloos elftal en de jaren daarna lukte het steeds ook niet. Ik heb juist respect dat hij steeds een stap durft te maken. Nu ook weer terijwl Messi in de Uber eats competitie gaat spelen besluit Ronaldo om nog even op zijn 36ste in de Premier League aan de slag te gaan bij een club die al jaren niets heeft gewonnen.

29 augustus 2021 om 21:27

Ik denk ook dat United zich behoorlijk in de voet gaat schieten en dat vooral Bruno Fernandes hier niet beter van gaat worden. Nu is hij nog de vedette maar we hebben het EK gezien dat hij totaal niet lekker samenspeelt met Ronaldo. Kwam hij bij Portugal zelfs niet op de bank terrecht? Of Ronaldo moet zich in dienst van het team gaan opstellen maar dat heeft hij nog nooit gedaan in zijn carrière.

29 augustus 2021 om 21:45

Bruno kwam bij de EK niet aan de bal omdat Ronaldo alles opeiste en er vervolgens niks mee deed. Nog erger bij wat ik persoonlijk de beste Port speler op dit moment vind, Joga Jotta; kreeg geen bal op t EK en Port snel uitgeschakeld.
Dat mensen maar niet willen zien dat t met Ronaldo al 2 jr een erg afglijdende schaal is. Ja maakt nog wat pingels na betaling..

30 augustus 2021 om 08:55

Jota was dus echt de slechte speler van heel de aanval op t EK. Hij heeft zoveel kansen verprutst. Geen passes geven op momenten waar dat zeker moest. 1 op 1 kansen gemist, schoten die op niks leken. Ik weet op recht niet welke wedstrijden van Portugal jij hebt zitten kijken, maar hier zit je er echt volledig naast.

30 augustus 2021 om 09:15

Je praat complete onzin ten eerste is Bruno verantwoordelijk voor zijn eigen spel en speelt gewoon nooit goed voor Portugal en Jota is een chaotische voetballer die technisch niet zo bijzonder is, lekker makkelijk weer om de schuld te leggen bij Ronaldo wanneer deze 2 premier league boys falen omdat ze winnaarsmentaliteit missen met Nani en Quaresma lukte het wel maar dat waren ook winnaars. We hebben het over Ronaldo alsof men praat over een of andere koekenbakker. Ziggo kijk ik niet de zgn analisten kijken nauwelijks zelf voetbal, af en toe een PL wedstrijd en dat is het wel. Weet zeker dat ze afgelopen jaren geen Serie A hebben.

Die ‘analisten’ kan je toch niet serieus nemen? Sorry hoor maar tegen het einde van z’n carriere in 134 wedstrijden nog 101 erin kunnen prikken is nogsteeds extreem buitenaards. Ik denk persoonlijk dat het Ronaldo-effect erg goed gaat uitpakken voor United.

29 augustus 2021 om 21:56

En vooral in Italië zoveel scoren is vrij bijzonder.

30 augustus 2021 om 10:17

Als ze nou hadden gezegd dat het project van Juventus was mislukt dan had ik ze gelijk gegeven..
Er werd ontzettend veel verwacht van Juventus na het aantrekken van Ronaldo, maar ze hebben op het middenveld zo ontzettend weinig kwaliteit rondlopen dat het onbegonnen werk is.

Ronaldo heeft gewoon geleverd met zijn 101 goals in 3 seizoenen dat zijn gewoon bizarre aantallen.

Als ik het goed begrijp hebben de heren het over het ‘project Ronaldo’ oftewel Ronaldo binnenhalen en daarmee de CL. Juve werd altijd al kampioen. Dat Ronaldo zelf niet gefaald, maar het project wel. Juve heeft echt haar nek uitgestoken en het heeft praktisch niks opgeleverd

Je kunt dit Ronaldo niet persoonlijk kwalijk nemen natuurlijk. Juventus heeft “mister Champions League” aan willen trekken en daardoor is het elftal in verval geraakt. De spelers die Inter heeft aangetrokken om weer landskampioen te worden en de kwaliteitsimpulsen die Milan kocht waren voor Juventus niet meer mogelijk.. Het technisch beleid bij Juventus is zo sinds 2015 een stuk minder geworden. Ronaldo heeft ze hoogstpersoonlijk tweemaal kampioen gemaakt en kwam vorig seizoen tekort, eerder door zijn teamgenoten dan door hemzelf. Ronaldo is al jaren de enige topper bij Juventus en dat heeft Juventus zelf gedaan.

Klopt. In de kleine wedstrijdjes als tegen Hellas, Cagliari kon Ronaldo t nog belopen maar tegen Atalanta, Milan, Inter etc zag je hem.niet. t zelfde in t Portugese team: Joga Jotta, Fernandez kwamen niet aan bod; Ronaldo liep in de weg.
Juventus blij want kostenpost weg; City blij want hij kan niet mee daarin, United domdomdom..hebben ze niets geleerd van het gedoe bij Juventus

Sorry maar dit slaat helemaal nergens op. Geen probleem mee dat ze meer fan zijn van Messi maar kom op. Het team bij Juventus rondom Ronaldo was dramatisch. Enkel achterin was het nog van goed niveau. Het middenveld en de rest van de aanvallers waren subtoppers.

Laten we eerlijk zijn. Ziggo = de Nederlandse Barca & Messi TV. Ik weet niet hoe serieus we deze mensen op Gullit na dan moeten nemen. Vooral die Emile Schelvis die er vorige week zat is zo anti Ronaldo. Juve is gewoon een heel middelmatig team geworden en wat Ronaldo op zijn leeftijd daar heeft laten zien is klasse.

Juventus zal achteraf gezien toch wel balen denk ik. Gigantisch veel geld uitgegeven en na 3 jaar Ronaldo staan ze er waarschijnlijk slechter voor dan voor zijn komst. Ronaldo kosten ontzettend veel en daarvoor hebben ze op andere gebeiden moeten bezuinigen en als geheel heeft ze dit meer gekost dan opgeleverd.

Ik heb de hele aflevering van Rondo gezien.
Er werd door geen enkele analist verwacht/gezegd dat Ronaldo niet van toegevoegde waarde zal zijn bij Manchester United. Laat staan dan alle analisten aan tafel dit dachten. Er kwam enkel te sprake of het geldbedrag wat Juventus aan Ronaldo had betaald, het bedrag waard was. Dat dachten zij van niet.

Conclusie: een artikel als dit.. waarin zulke onwaarheden in worden verkondigt zou gewoon moeten bestempeld worden als fakenieuws.

Mijn vraag aan voetbalzone:
Kunnen jullie het in de artikelen misschien gewoon houden bij het nieuws? In plaats van domweg onzin te gaan schrijven?

Het valt me op dat reageerders hier direct deze onzin overnemen en er mee aan de haal gaan.

Nou heb ik ManU ook gekeken en daar snap ik helemaal niets van. Pogba heeft enorme drive maar ook veel vertraging en balverlies.
In t algemeen spelen ze echter zo’n hoog tempo dat de spelers t niet eens kunnen bijbenen.
VDBeek heeft dat iets meer door maar is dan meteen een enorme dissonant, past gewoon niet. Anders spelers vallen enorm door de mand, tis net alsof iedereen zich aanpast aan een niveau van een Shaw ofzo, rennen vliegen draven, ontzettend vermoeiend. Geen lijn in het spel, daar gaat Ronaldo helemaal niet meekomen, het is een grote chaos.
Door surplus aan kwaliteit is er altijd wel eentje die scoort maar vandaag gewoon een blunder vd keeper, niks verdiend. Maar vooral niet om aan te zien. Zonde.

30 augustus 2021 om 04:07

Dit gevoel heb ik in de premier league wel bij meerdere teams. Mensen staan als eerste in de rij om alles wat met de PL te maken heeft, op te hypen. City speelt technisch verzorgd spel. Dat is een feit, maar het lijkt soms wel een team vol robots die de hele tijd hetzelfde doen. Liverpool is gwn 180x per wedstrijd blind ballen voorslingeren van TAA en Robertson. United benoem je hierboven. Gewoon rommelig zijn en hopen op een penalty voor Bruno of eens een persoonlijke klasse die geshowd wordt.

Ronaldo en Juve hadden samen de wens om de Champions League te winnen en dat is niet gelukt. Project is dus mislukt. Allerlei Ronaldo fanboys wijzen naar het team waarmee Ronaldo het moest doen, maar je kan ook zeggen dat zijn invloed op het spel niet hetgeen was dat Juve nodig had. Verdedigend liep Ronaldo geen millimeter teveel, hij heeft toch een stuk minder me goden voor zich moeten dulden op topscorerslijsten, maar belangrijker: als Juve Ronaldo net had gehaald, hadden ze budget voor middenvelders gehad. Dat was denk ik sportief gezien een betere zet geweest.

30 augustus 2021 om 09:36

Ja Ronaldo werd gehaald om mee te verdedigen, je haalt Ronaldo en vervolgens heb je op het middenveld net niet spelers lopen als Rabiot Betancourt en Ramsey en een verdwaalde Amerikaan, je koopt een Ferrari motor en stopt het in een carrosserie van een Opel en dan vervolgens afvragen waarom het mislukt is. Juve heeft dit aan zichzelf te danken en zie huidige Juve helemaal falen en niet zon klein beetje ook. Behoudens Dybala en Chiesa hebben ze voorin echt pure middelmaat lopen maar wel eisen dat ze strijden voor de CL. Ze houden hun supporters voor de gek

Ronaldo is op een hoogtepunt vertrokken bij Real Madrid voor een super hoge transfersom naar Juventus en dat brengt veel met zich mee. Juventus heeft als een keer eerder zoiets gedaan met het kopen van Higuain van Napoli voor 90 miljoen. Leuk en aardig natuurlijk maar als je niet verder investeert in goede spelers kan je de duurste aanvallers wel binnen halen maar dan gaat het gewoon niet werken. Ambitie om de Champions League te winnen met Ramsey en Rabiot. Een fatsoenlijke rechtsback hebben ze ook nooit gekocht na het verkopen van Joao Cancelo. Denk dat dit ook de reden is dat Cristiano weg wilde. Juventus beloofd een hele hoop maar investeren niet in creatieve spelers die Ronaldo kunnen bedienen.

Ik heb het vanavond geprobeerd. Maar dat was eens maar nooit weer. Ik viel in die wedstrijd van psg bij de 2-0. Zag Messi debuteren. En heb het hele schouwspel emotieloos bekeken. Het zegt me gewoon niets, die Franse competitie. Project Ronaldo ga ik echter ademloos volgen. Chelsea, Manchester City, Liverpool... en dan komt die gozer even om United weer landskampioen te maken na zoveel magere jaren. Als dat hem lukt is hij Legend ++++. Die hele CL boeit dan niet eens.

Ronaldo's eigen statistieken waren goed. Let op eigen. Juventus als team was beduidend minder dan de ploeg die 2x de CL finale haalde. Ronaldo is daar wel debet aan geweest, transfersom + salaris net zoveel als de rest van de top 5 grootverdieners bij elkaar. Dan kunnen ze zich niet elders versterken. Hebben ze een pure goalgetter gehaald die niet meer presst. Het is wanbeleid, ondanks shirtjes (waarvan het meest naar Adidas gaat dunkt mij)

30 augustus 2021 om 09:44

Dus Ronaldo maakte het contract en was ook meteen de technisch directeur van Juve want Ronaldo had uiteraard aan Juve moeten vragen of ze hem konden veroorloven. De schuld ligt compleet bij Juve en Mathijs de ligt koste ook maar liefst 80 mln, dat heeft ook tot nu toe voor weinig succes gezorgd, kunnen we dan ook meteen zeggen dat project Mathijs de Ligt mislukt is. de Ligt is een goede verdediger maar enigszins overbodig als je nog Bonucci en Chielini achterin hebt lopen. Had dan 80 mln geïnvesteerd op het middenveld maar is dat de schuld van de Ligt dacht het niet. Juve scout gewoon super slecht en denkt met mislukte spelers succes te halen

30 augustus 2021 om 12:01

Hier ontbreekt best wat logica aan. Juve had Ronaldo niet moeten halen. Die jongen is eigenlijk boven de stand van Juventus qua eisen. Nu gaat ie in Manchester spelen voor 15 miljoen per jaar, maar bij Juve kreeg hij nog 30 miljoen. En dan over De Ligt, ben je serieus? De Ligt is 22. Hoe lang denk je dat Bonucci en Chiellini nog precies als prof te gaan hebben? Als De Ligt zich blijft ontwikkelen hebben ze voor de komende 15 jaar een topverdediger of ze verkopen hem voor een groot bedrag. Dat is wel een andere investering dan Ronaldo destijds. Die was echt voor korte termijn succes gehaald (CL) en dat is gewoon mislukt.

Ik heb Rondo helemaal gezien. Geen enkele analist heeft gezegd dat hij verwacht dat Ronaldo niet van toegevoegde waarde zal zijn. Is helemaal niet gezegd. Enkel hadden ze er vraagtekens bij of al het geld wat Juventus had betaald voor Ronaldo zich had terugbetaald. Dat dachten zij van niet.

Dit gaat hetzelfde verhaal zijn met Messi, Indien PSG de CL niet wint dan is project Messi ook mislukt.
Ze halen hem niet voor 40 goals te maken in de Ligue 1 maar om de CL te winnen. Enkel is het verschil dat PSG wel een zeer goed team heeft op elke positie.

Misschien moeten deze heren eens kijken naar de rest van die selectie en niet naar de speler die de Serie A aan flarden heeft geschoten en in 23 CL duels 14 doelpunten maakte en 5 assists gaf. Ronaldo kwam gewoon in een vervallen selectie binnen en moest die ploeg in z'n eentje dragen. Dat kunnen zelfs Messi en Ronaldo niet compenseren.

Voetbal doe je nog altijd met 11 en om de Champions League te winnen heb je meer nodig dan 1 goede speler. 28 goals 1ste seizoen, 37 goals 2de seizoen en 36 goals 3de seizoen, kun je moeilijk zeggen dat hij daar niet geslaagd is. Het is nog steeds een wereldspeler. Champions League winnen is andere koek. Daar kan City over meepraten.

Zure commentatoren. Kan mij de reacties nog herinneren over zijn transfer naar Real Madrid. Hij zou Real nooit naar het niveau van de Galacticos kunnen brengen.

Pro Messi altijd, want Barcelona en Cruijff....

Maar ik vind dat Messi gewoonweg vals heeft gespeeld, al die groei hormonen hebben enorm geholpen aan zijn "talenten". Mocht erna niet meer maar was al te laat he.

Ronaldo is gewoon puur hard werk en krijgt meer respect van mij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3890 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 10 4 3 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Jorginho speelt hoofdrol in topper met goal en gigantische fout

Chelsea en Manchester United hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. Het Premier League-duel op Stamford Bridge eindigde in een 1-1 gelijkspel. Jadon Sancho verzorgde de openingstreffer, waarna Jorginho de stand halverwege...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren