Joey Veerman onthult hoogte van bod van AZ: ‘Dat komt niet in de buurt’

Zondag, 29 augustus 2021 om 19:53Chris Meijer

Een transfer van Joey Veerman naar AZ is voorlopig nog ver weg. Er is sprake van een fors verschil tussen vraag en aanbod, zo onthult de 22-jarige middenvelder van sc Heerenveen voor de camera van ESPN. Veerman vertelt dat AZ een bod van 4,5 miljoen euro heeft gedaan, terwijl Heerenveen een transfersom van 8 miljoen euro aan hem wil overhouden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door diablo73)

Is ook niet veel meer waard dan dat. Leuke voetballer voor de subtop. Het is Heerenveen goed recht om het te vragen, maar 8 miljoen voor zo een speler is belachelijk.

29 augustus 2021 om 20:00

Nouja, dan niet. Prima toch

29 augustus 2021 om 20:04

Precies.

29 augustus 2021 om 22:23

Is vraagprijs he. Gat is te overbruggen AZ 6 mim bieden en wat doorverkoopclausules en ze hebben een deal. Iedereen blij.

29 augustus 2021 om 23:53

Heerenveen hoeft niet te verkopen, Veerman heeft een doorlopend contract tot 2024. Ze kunnen nog een jaar of twee pelzier van hem hebben en hem dan altijd nog voor een miljoen of vier, vijf verkopen.
Als AZ hem nu al wil oppikken, zullen ze echt hoger moeten bieden.

30 augustus 2021 om 01:07

Zal je als speler zoals een Veerman wel naar AZ moeten willen? Je weet dat de volgende stap het buitenland wordt en de vraagprijs naar 15 miljoen gaat. Als diezelfde buitenlandse clubs nu al geen 8 willen betalen, zullen ze bij 15 miljoen helemaal afschrikken. Dan kan je beter nog 1 seizoen knallen bij Heerenveen.

30 augustus 2021 om 02:06

Nou exact Redondo. Het is in dat opzicht vooral geen handige stap. Zijn nieuwe club zou een club moeten zijn met niet alleen sportieve uitdaging, maar ook meer druk. PSV of Feyenoord was ideaal geweest, maar AZ is nog steeds vrijblijvend ballen voor Veerman. Hij komt dan ook minder in de etalage

Is niet genoeg voor Heerenveen, dat is hun goed recht. Mogelijk dat er nog wat clausules bijzaten, maar als Heerenveen nee zegt, prima, dan moeten we (snel) verder kijken.

Ik ben best gecharmeerd van de speler Veerman, maar zeker niet dusdanig dat ik vind dat AZ tot het uiterste moet gaan om hem te halen.

29 augustus 2021 om 20:23

Heerenveen weet natuurlijk ook wel dat AZ flink geld hebben gevangen deze transfer window en ze moeten zich echt gaan versterken nu ze 3 sterkhouders verkocht hebben.
Denk dat Heerenveen best sterk staat.
Of hij het waard is dat weet ik niet maar snap Heerenveen in deze wel met zo n lang contract. Vreeman heeft dat niet handig gedaan

29 augustus 2021 om 20:34

Dat is waar, maar des te meer reden voor AZ om verder te kijken. Heerenveen mag dit vragen, daarover geen discussie, maar AZ hoeft het natuurlijk niet te betalen.

In ieder geval niet voor Veerman...

29 augustus 2021 om 21:44

Ook volledig eens.
Ben benieuwd waar AZ nog mee komt.
Ik vind het heel stil om AZ maar ik volg ze minder.
Heb jij al wel namen gehoord die serieus zijn?

Denk wel dat AZ minimaal 7.5 miljoen moet bieden als ze hem echt willen. Maar dat gaan ze natuurlijk niet doen, al zou ik het wel overwegen als je zelf 51 miljoen binnenhaalt. Dan mag je best een grote aankoop terug doen.

29 augustus 2021 om 20:06

Ik heb er zeker geen moeite mee als AZ een grote aankoop doet, maar Veerman voor 7.5 miljoen vind ik echt veel en veel te veel. Ziyech kostte dat, toen hij van Twente naar Ajax ging en die was mijlen verder dan Veerman.

Het is het recht van Heerenveen om de hoofdprijs te vragen, zeker voor een speler die net heeft bijgetekend, ik snap dat heel goed, zou ik ook logisch vinden als AZ dat doet, maar dan moet je gewoon doorschakelen en kijken naar spelers die minder lang onder contract staan waardoor de verhouding tussen de kwaliteiten en de prijs beter in verhouding is.

29 augustus 2021 om 20:36

Eens qua ziyech, maar de prijzen in het voetbal zijn natuurlijk ook gestegen sinds 2016/17. Een stengs was toen ook nooit 15 miljoen waard geweest.

29 augustus 2021 om 20:40

Ze zijn wel (eerst) gestegen, maar door Corona ook weer gedaald. Natuurlijk kun je niet 1-op-1 vergelijken met 5 of 6 jaar geleden, maar zo uit het lood is het nou ook weer niet.

29 augustus 2021 om 21:22

Als Stengs 15 miljoen waard is, is Veerman minstens 10 miljoen waard. Of je dat wil betalen is punt 2....

29 augustus 2021 om 23:56

Je vergelijkt appels met peren. Twente stond het water aan de lippen en was daarom bereid water bij de wijn te doen vlak voor het sluiten van de transfermarkt. Verder betaalde Ajax 11 miloen euro voor Ziyech.
Heerenveen heeft geen directe financiele problemen en Veerman heeft een langlopen contract.

Irritant dat Veerman dit soort zaken prijsgeeft, terwijl Heerenveen niet spreekt over bedragen. En even irritant dat nog geen enkele journalist Veerman eens aan de tand heeft gevoeld over waarom de man voor een salarisverhoging zijn contract liet openbreken, maar nu aan het muiten slaat.

29 augustus 2021 om 20:25

Én wat maakt het precies irritant? Transparantie is toch niet erg? Anders krijg je straks weer speculaties over bedragen en kan je nou gewoon de conclusie trekken dat AZ gewoon te weinig biedt.

30 augustus 2021 om 00:17

Omdat hij dit soort zaken alleen maar naar buiten brengt om Heerenveen onder druk te zetten. Dit gedram en gezeur in de media van hem komt op mij alleszins niet professioneel over. En zou voor mij als ik bij AZ werkte toch ervoor zorgen dat ik wel 2 keer zou nadenken om deze jongen binnen te halen. Ik vind het echt bijzonder asociaal zoals hij zich opstelt naar Heerenveen. Een club waar hij met zijn volle verstand afspraken mee heeft gemaakt die hem gewoon binden aan de club.

29 augustus 2021 om 20:58

Omdat er toen hij bijtekende bij Heerenveen niet zoveel interesse was als nu? Omdat hij niet kon weten dat hij het seizoen daarna enorm gehyped zou worden?

Dat hij de bedragen kenbaar maakt is ook gewoon zodat iedereen weer even weet wat op dit moment het gevraagde bedrag is. Was eerst 10, dus Heerenveen is alweer 2 miljoen gezakt. Aangezien de deadline bijna sluit wel handig als clubs weten met wat voor bedragen ze moeten komen zodat het onderhandelen wat sneller gaat.

Veerman is wel altijd opvallend openhartig over de interesse, hoeveel er geboden is en wat zijn club wilt... Meestal gaan spelers toch iets vertrouwelijker om met zulke informatie. Je hebt toch al snel dat jouw club of de geïnteresseerde club daar niet zo blij mee is, want het beïnvloed toch de onderhandelingen. Ook als AZ bijvoorbeeld verder gaat kijken weten andere clubs wat AZ bereid is om te betalen aan een vervanger van Koopmeiners... Hoe dan ook, dit is gewoon wat Veerman waard is. 8 tot 10 miljoen is gewoon veel te gek, onrealistisch. Heerenveen heeft het recht om het te vragen en Veerman mag daar niet over klagen, maar toch... Zeg dan gewoon dat je hem niet wilt verkopen.

29 augustus 2021 om 20:06

Waarom zou je zeggen we willen niet verkopen. Hoeft maar 1 gek in te trappen en het is klaar.
Zie de ejuke transfer naar Moskou voor 12 mio

29 augustus 2021 om 20:13

De keuken? Ejuke? Nou vond ik Ejuke ook wel een bijzondere speler. Ging altijd veel dreiging vanuit. Veerman zie ik meer als een leuke speler, speelt lekker mee. Goede speler voor AZ, maar zie in hem geen speler die de subtop gaat overstijgen... En dan ben je in mijn ogen niet zulke bedragen waard.

29 augustus 2021 om 20:28

Misschien denkt hij wel dat het hem helpt, als hij dit openbaar maakt. Dat AZ dan gaat stijgen en vooral Heerenveen gaat zakken. Zo gek zou dat niet zijn, maar je maakt jezelf er niet geliefd mee.

29 augustus 2021 om 20:37

Klopt, of dat je daarmee andere geïnteresseerde clubs wil triggeren om (weer) concreter te worden/hun bod te verhogen. Maar het is niet gebruikelijk om het zo publiekelijk over bedragen te hebben tijdens onderhandelingen.

29 augustus 2021 om 23:37

Het zou toch ook raar zijn als Heerenveen zou melden hoeveel hij meer is gaan verdienen toen hij zijn contract verlengde.

Vreemd dat hij dit zo naar buiten brengt, ik denk niet dat dit de onderhandelingen helpt.

Onlangs zijn contract verlengd.

Dan verkoopt Heerenveen hem in de winter of volgend jaar wel aan Engelse clubs die in paniek zijn en anders hapt er wel een Russische club geen haast.
Joey vind toch alle clubs leuk!! Zegt hij in elk interview.Ik zou het een mooie deal vinden als het voor maximaal 6-6,5 miljoen lukt. Joey zou de perfecte opvolger zijn voor Teun, waar ik Reijnders en Clasie allebei net tekort vind komen. Ik moet wel zeggen dat de persoon Veerman me soms wel tegenstaat door dat eindeloze zeuren om een transfer (ondanks dat hij zelf met zijn volle verstand zo’n lang contract heeft getekend).

Het wordt een zwaar seizoen met al die uitgaande transfers, maar ik ben heel blij dat Midtsjo en Wijndal lijken te blijven. Dat waren samen met Koopmeiners toch de belangrijkste spelers. Ik hoop ook nog hevig op een rechtsbuiten die ook in de spits kan spelen. Ik kan niet een seizoen aanzien met Aboukhlal/Gudmundsson als basisspeler.

29 augustus 2021 om 20:23

Gudmundsson kan tenminste nog voetballen. Aboukhlal zou bij de 3e klasse amateurs nog niet eens opvallen.

8 is hij nooit waard, heeft me totaal niet overtuigd dat hij ineens in de subtop mee kan

29 augustus 2021 om 20:31

Veel te wisselvallig.

Het blijkt dus overigens wel dat AZ al 2 dagen geleden een bod heeft uitgebracht en niet vandaag voor de wedstrijd. Het is logisch dat AZ niet ging wachten tot na dit weekend vanwege de aankomende deadline en aangezien het bod dus niet vanochtend was, was de commotie vanochtend dus ook zwaar overtrokken.

Dus als az 6,5 miljoen bied plus nog 1 miljoen aan bonussen dan komt het wel rond. Heerenveen is ook niet dom. Az heeft geld zat binnen gekregen en moeten zich echt nog versterken.

Moet het nog zien met veerman, in de grote wedstrijden geeft ie vaak toch niet thuis

AZ vraagt voor zijn spelers ook altijd de hoogste prijs . Waarom zou Heerenveen dat dan niet mogen dien? De speler heeft zijn contract verlengd met een naar ik aanneem een salarisverhoging. Dit is nou eenmaal de de gang van zaken.

Meer dan terecht van Heerenveen. AZ heeft er een handje van om goed te verkopen maar ze willen daar moeilijk van de verdiende centjes af. Heerenveen: poot stijf houden. Az zonder versterkingen laten, komen dan in de winter wel weer

Hun goed recht omdat de vragen, de kachel moet daar immers ook branden. Voor AZ zal dit veel te veel zijn aangezien ze met ca. 4,5 miljoen al behoorlijk buiten hun comfort zone treden. Zo veel hebben Janssen, Weghorst, Alireza en Idrissi immers bij elkaar gekost. Een speler hoeft dus niet perse duur te zijn voor een succesverhaal. AZ heeft voor iedere speler/positie standaard 5 namen op een aflopend lijstje staan. Is nummer 1 onbereikbaar dan schakelen ze door, dat zal waarschijnlijk nu ook gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger191
T. HalilovićMiddenvelder193
H. VeermanAanvaller197
B. NygrenAanvaller160
S. de JongMiddenvelder150
F. StevanovićAanvaller151
N. MadsenMiddenvelder140
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 1 0 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Veerman geniet van ‘straaljagers’ bij PSV; analisten adviseren Schmidt

Joey Veerman heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het shirt van PSV. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder begon in het Eredivisie-duel met FC Groningen (0-1 winst) op de bank, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren