Ten Hag: ‘Ik was benieuwd naar hem en mijn voorspelling kwam uit’

Zondag, 29 augustus 2021 om 17:53

Erik ten Hag is bijzonder te spreken over het optreden van Antony in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd van Ajax tegen Vitesse. De Braziliaanse vleugelaanvaller kreeg als rechtsbuiten de voorkeur boven Steven Berghuis en tekende voor de openingstreffer tegen de Arnhemmers. Vooraf verklaarde Ten Hag die keuze door te stellen dat Antony vorig seizoen de verdediging van Vitesse ‘dronken’ speelde.

“Ik was benieuwd naar hem en mijn voorspelling kwam uit. Hij speelde zijn verdedigers helemaal zoek. Samen met Mazraoui heeft hij het echt ontzettend goed uitgespeeld”, zegt Ten Hag voor de camera van ESPN. Berghuis viel in de tweede helft in als vervanger van Davy Klaassen en speelde daardoor als aanvallende middenvelder. “We hebben een aantal spelers voor de posities voorin, dan moeten we kijken hoe we ze samen kunnen laten renderen.”

“Wat ik al meer heb gezegd: wij beleven onze voorbereiding terwijl de competitie al loopt. Dit is dan zo'n actie om iets uit te proberen. Dan moet je de spelers natuurlijk wel handvatten meegeven, dus daar hebben we de afgelopen week aan gewerkt”, vervolgt de trainer van Ajax. “In de loop van het seizoen zal ik vaker dit soort zaken proberen, dingen uittesten. Uiteindelijk denk ik dat goede voetballers altijd samen kunnen spelen, maar dan moeten ze wel in elkaar investeren."

Ten Hag zegt niet met Berghuis gesproken te hebben over zijn reserverol. “Dat kun je niet voor iedere wedstrijd doen. De spelers moeten beseffen dat ze op drie podia actief zijn. Je hebt niet alleen de eerste elf spelers nodig, maar iedereen. Anders raak je opgebrand in het voorjaar. Tactisch, maar ook qua blessures heb je een brede selectie nodig om zaken in te vullen. Met een brede selectie kun je het per wedstrijd invullen. Vandaag koos ik dus voor Antony.”

Het ontbreekt tot nu toe nog aan stabiliteit binnen het elftal van Ten Hag, zo concludeert de oefenmeester. “'Daar moeten we nog aan werken. We hebben vaak hoogtepunten, maar raken dan ook in verval. We moeten continu naar een hoog niveau. Er mag altijd een mindere wedstrijd tussen zitten, maar dan moet je alsnog weten te scoren en niet in de problemen komen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door remcob)

Op dit moment is Antony gewoon de nummer 1 na vandaag. Die gaat ook z’n mindere periodes kennen en dan kan Berghuis zijn kansen pakken. Gaf het voor de wedstrijd al aan maar met Tadic en Haller en eigenlijk daarachter Klaassen is Ajax vrij statisch voorin. Antony is dat alles behalve.

29 augustus 2021 om 17:59

Ik ben echt verbaasd over Ajax en PSV fans na de wedstrijd van vandaag. Ineens is Ajax titelkandidaat nummer 1 na letterlijk de eerste goede wedstrijd van dit seizoen. Dat je als supporter van Ajax positief bent kan ik ergens begrijpen, maar dat je als PSV supporter ineens gaat lopen roepen dat niemand dit Ajax kan pakken vind ik ongelooflijk. Een week geleden werd het nog 1-1 tegen F. Twente en daarvoor werd Ajax nog met 0-4 verslagen in de eigen Arena.

29 augustus 2021 om 18:02

En voor die 0-4 was Ajax weer titelkandidaat nummer 1. Analisten en supporters veranderen toch elke week van mening.

29 augustus 2021 om 18:06

Waan van de dag heet dat dan ook he, nog nooit van gehoord? Overigens had Ajax tegen PSV ook een hele sterke periode en werd NEC ook een half uur helemaal weggespeeld. Maar het was vooral nog niet constant genoeg en ze waren nog niet zo fit als vorig jaar.

29 augustus 2021 om 18:08

Dat heet de waan van de dag... Als Ajax volgende week verliest, is alles weer anders. Of PSV wint 6-0 zijn zij ineens kampioenskandidaat nummer 1!

29 augustus 2021 om 18:22

Ajaxrosenberg, jawel hoor, ik heb er zeker van gehoord. Toch sta ik er elke keer weer van te kijken en hopelijk zal ik mijzelf er nooit op betrappen. Ik zou me namelijk dood schamen als iemand mij erop zou aanspreken dat ik de ene week een totaal andere mening heb dan een week later.

29 augustus 2021 om 18:23

Puur opportunisme. Dat is voetbal.

29 augustus 2021 om 18:24

Soccerkins, betekent dat maar dat we het normaal moeten vinden? Denk het niet he?

29 augustus 2021 om 18:29

Ik denk serieus dat mensen die in de ‘waan van de dag’ leven, niet heel snugger zijn. Je kan toch niet ineens 180 graden draaien na één speelronde? Misschien moet ik me er ook niet zo druk om maken 😂.

29 augustus 2021 om 18:43

Nee je doet inderdaad wel heel erg dramatisch.

29 augustus 2021 om 18:01

Ach volgende wedstrijd speelt die wellicht weer als een krant, kom Berghuis erin om hem in te kruising te peren en is hij weer de nieuwe nummer 1. Het is allemaal zo waan van de dag. Haller speelt voetballend eindelijk een goeie wedstrijd en dan mag je niet zeuren om zijn 3 kansen die er gewoon in hadden gemogen? Volgende keer raakt die wellicht weer geen knikker en scoort die er wel 1 en mag je weer niet beginnen over zijn gebrekkige voetballende kwaliteiten? 'want hij levert toch met zijn goals?'

29 augustus 2021 om 18:25

Haller speelt nog niet echt overtuigend. Vandaag weer geen goal.

29 augustus 2021 om 18:44

Weer?

29 augustus 2021 om 20:21

De vier Eredivisieduels hiervoor (2 dit seizoen en 2 eind vorig seizoen) scoorde hij steeds minstens 1 goal. Hoezo "weer" geen goal? Speelde vandaag juist wel overtuigend. Voor zijn doen goed in de combinatie, bij meerdere goals/goede aanvallen betrokken. Prima pot gespeeld mijns inziens! Wel jammer dat ie die grote kans op aangeven van Antony niet binnen schiet, die had er wel in gemogen. Verder gewoon een prima duel gespeeld, beste pot tot dusver van hem dit seizoen vind ik.

29 augustus 2021 om 20:27

Haha Sander, soms heb ik echt het idee dat je mijn gedachten kunt lezen. Wederom helemaal eens met jou.

29 augustus 2021 om 18:05

Helemaal mee eens. Antony voegt diepgang en snelheid toe aan ons spel. En, wat ik dan weer zij, is samen met Mazraoui gewoon een heerlijke duo aan de rechterkant. Die twee voelen elkaar zo goed aan, gewoon genieten. Antony terecht King of the Match vandaag! Speelde echt super. Eigenlijk was de enige die ik tegen vond vallen (weer) Haller.

29 augustus 2021 om 18:11

Dat vind ik toch vrij frappant weer Haller speelde vandaag echt wel een solide pot. Waarom vond je hem zo tegenvallen dan? Vond dit zijn beste wedstrijd van 21/22 tot dusver, ondanks dat hij niet scoorde.

29 augustus 2021 om 18:15

Ik vond Haller na Antony en Alvarez de beste dus dat ligt denk ik aan jou. Haller was uitstekend in de combinatie vandaag, alsof hij een ander paar schoenen heeft.

29 augustus 2021 om 18:20

@Sanderk91, in het stadion zag ik hem veel balverlies lijden, slecht positie kiezen voor de goal en als hij kon scoren was het een slechte poging van hem. Hij liet zich vandaag voor mijn gevoel meer inzakken dan normaal en trok zelfs een keer een sprint om mee te verdedigen, maar ik vond het vaak nog teleurstellend. Wat jullie zeggen klopt deels ook, want rond de 16 had hij enkele keren dat hij de bal goed vasthield en doortikte, maar overall vond ik het vandaag ook weer teleurstellend.

29 augustus 2021 om 20:28

De Toekomst volgens mij heb je echt iets tegen Haller en bij voorbaat al. Want vandaag speelde hij voetballend en kaatsend de beste wedstrijd voor ons.

29 augustus 2021 om 23:03

Echt? Haller speelde prima vind ik; sterk, aanspeelpunt, voetballend beter dan de voorgaande wedstrijden. Ja, hij had zeker moeten scoren, maar voor mij was Klaassen de minste aan Ajax-kant, ondanks n goal…

Echt genoten van Anthony, was by far de beste op het veld vandaag. Wat is deze jongen zichzelf heerlijk aan het ontwikkelen. Hij blijft groeien, een genot om naar te kijken.

Anthony heeft vandaag wel bewezen wie de voorkeur op die positie moet krijgen

Jammer voor Berghuis op moment
Maar zal toch Anthony voor zich moeten dulden voorlopig

29 augustus 2021 om 23:26

Als hij dit niveau vast kan houden is er geen twijfel mogelijk. Anthony speelde echt geweldig vandaag. Ongrijpbaar, frivool en effectief. Als hij deze lijn kan doortrekken dan het de volgende 50 miljoen plus transfer worden. Zeker gezien zijn Braziliaanse nationaliteit.

Mensen doen nu lacherig om Berghuis, maar als de concurrentie er voor zorgt dat Anthony nog gretige wordt dan is hij zo terug verdiend, daarbij kan men door het inbrengen van Berghuis nog een ander spel spelen. Voor Berghuis persoonlijk zal het even slikken zijn. Wel benieuwd hoe hij er mee omgaat als er meer teleurstellingen vormen. In de CL zie ik ten Hag ook niet snel voor Berghuis kiezen namelijk

29 augustus 2021 om 18:11

Ook voor de komst van Berghuis was Antony altijd al enorm gretig hoor. Dat is echt niks nieuws... Verder geeft Berghuis Ten Hag inderdaad opties qua type spelers en kan hij op meerdere posities uit de voeten. Vond het daarom ook goed dat Berghuis vandaag als nummer 10 werd geprobeerd. Ik denk dat hij ook op die positie zeker nog veel minuten kan gaan maken in de Eredivisie tegen de mindere goden. Voor Berghuis is het gewoon zaak om gemotiveerd te blijven. Hij koos voor Ajax en wist dat er enorm veel concurrentie was, hij zichzelf opnieuw moest bewijzen en het risico erin zat dat hij (periodes) op de bank terecht kwam. Daar koos hij bewust voor.

29 augustus 2021 om 18:18

Precies, Berghuis begint bij Ajax gewoon op 0 en moet zich eerst bewijzen in de minuten die hij krijgt. Zoals Antony vandaag doet. Denk dat Berghuis dat zelf ook wel wist voordat hij heeft getekend. Het is voor Feyenoordsupporters die hem als verader zien wel lekker natuurlijk om hem nu op de bank te zien. Echter is hij bij Ajax niet de topspeler uit de selectie. Zijn contract is nog lang dus hij heeft alle tijd om zich te laten gelden in Amsterdam. Hij speelt voorlopig nog te nederig en mag van mij best wat vaker zelf zn actie doorzetten.

29 augustus 2021 om 18:25

@Ali Boembari, precies dat. En voor mij als Ajacied is het ook niet vervelend mocht hij een miskoop blijken te zijn. Het is toch ook wel mooi om de absolute sterspeler bij een rivaal weg te kapen en hem vervolgens lekker op de bank/tribune te kunnen zetten. Dat zou ook wel duidelijk maken hoe superieur Ajax is. Maar voor de duidelijkheid, ik hoop dat ie wel een succes wordt en belangrijk gaat zijn.

30 augustus 2021 om 00:30

Berghuis was ook gewoon een koopje. Voor een vergelijkbaar bedrag hebben we ook spelers als Klaiber gekocht. Zelfs voor op de bank is t een prima aankoop.

29 augustus 2021 om 20:30

FR010FRDAM leuke reactie weer van je man, ik vermoed ook dat Berghuis als 10 meer kansen gaat krijgen. En daarnaast is Antony ook niet super consistent al was hij vandaag geweldig.

Een geweldig tandem op rechts. Dit was een wedstrijd ouderwets smullen, zoals Ajax hoort te voetballen. Aanvallend, (door)bewegend en jagend op de bal en hongerig naar doelpunten. De credits gaan terecht naar Antony, maar we mogen Mazraoui ook niet vergeten. Blijft altijd een tikkeltje ondergewaardeerd. Hopelijk zet hij spoedig zijn handtekening onder een nieuw (en verbeterd) contract !

29 augustus 2021 om 18:07

Mazraoui is echt een absolute topspeler voor ons op rechtsback. Toen hij er niet was, zag je gewoon dat de spelers die op rechtsbuiten speelde het veel moeilijker hadden om het verschil te maken/dat veel aanvallen over links gingen. Mazraoui en Antony, maar daarvoor ook Neres, voelen elkaar gewoon heel erg goed aan. Beiden technisch, kunnen snel tikken, maken loopacties in de diepte zonder bal. Het was echt weer genieten vandaag.

29 augustus 2021 om 18:07

Idd en in CL bewijst hij ook altijd zijn waarde, ben wel fan van Nous

30 augustus 2021 om 00:31

Mazraoui speelt echt sterk. Vond hem zelfs tegen Twente opvallen. Ik ben echt heel blij dat hij weer fit is, want het is toch een groot verschil tov Rensch.

Antony is gewoon untouchable op die rechterkant. Hij heeft wapens die niemand anders heeft. Berghuis moet zich focussen op de 10 positie en hopen dat het gaat klikken met de rest. Zal wel wennen zijn zonder Klaassen, die is eigenlijk onzichtbaar tot de laatste 30 meter van het veld. Ik denk dat Berghuis voorlopig tegen het rechterrijtje gaat spelen als rechtsbuiten. Antony is zoveel belangrijker momenteel.

Toch heerlijk voor Ten Hag? Hij rolt Vitesse op, maar kan wel nog even spelers als Neres, Berghuis, Tagliafico én Rensch inbrengen. Gewoon hele goede spelers, zeker voor Eredivisie begrippen. En dan hebben we nog talenten als Schuurs, Kudus, Daramy, Danilo achter de hand. Labyad, gewoon subtop Eredivisie, is zelfs helemaal uit beeld... Jongen talenten als Rasmussen, Van Dongen, Martha, Unuvar en Hansen zijn er ook nog (en natuurlijk nog anderen). Dit is toch fantastisch?

29 augustus 2021 om 18:23

Je hbet helemaal gelijk. Het was een heerlijke voetbalmiddag en met de nodige kwaliteit op de bank of talenten achter de hand. Maar we moet niet uit het oog verliezen dat Vitesse erg matig was (champagne nog in de benen). Want dit spel (met name dat (door)bewegen) moet Ajax wekelijks op de mat kunnen leggen. Zo jammer dat het vorige week zo matig was, door dat twente er ook kort op zat. Dat zijn verbeterpunten. En Steek blijft een onzekere factor in topwedstrijden, denk ik.

29 augustus 2021 om 18:34

Ook helemaal met jou eens Heerlijke voetbalmiddag geweest. En Vitesse was matig en dat zal deels komen door hun wedstrijd tegen Anderlecht, maar Ajax vond ik bij vlagen ook heel sterk spelen. Dat voetbal kan Ajax echt wel wekelijks op de mat gaan leggen in de Eredivisie. En dan gebruiken we die Eredivisie gewoon om ons spel te perfectioneren, variaties op ons spel erin te slijpen, spelers in te werken en de conditie van alle spelers perfect te houden met als doel elk Europees duel zo goed mogelijk voor de dag te komen. En Ajax was zelf vorige week heel slecht, ook wanneer Twente er niet kort op zat. Als we vandaag tegen Twente hadden gespeeld, hadden we ze ook opgerold. Ook helemaal met je eens over Stekelenburg (maar ook Pasveer en Gorter). De positie in het doel is in de breedte en voor Eredivisie begrippen leuk bezet, maar in de topwedstrijden en in Europa verwacht ik dat dit ons punten gaat kosten. En dat kunnen zomaar dure punten zijn... We hebben vorig seizoen ook gezien dat we punten lieten liggen toen Scherpen op goal stond in Europa... Ben bang voor eenzelfde scenario.

Hoop dat als Berghuis meer zou gaan banken, dat dit geen irritaties bij hem op gaat leveren.

29 augustus 2021 om 18:51

Was wel een interessant moment in de 2e helft met Berghuis en Rensch. De bal viel tussen hun twee in, en waar vorig seizoen iedereen die bal voor Berghuis liet liggen, pakte Rensch nu gewoon de bal, tot volgens mij verbazing van Berghuis. Zal toch ff wennen zijn voor hem.

29 augustus 2021 om 20:06

Haha bij Ajax kan en wil iedereen voetballen. Daarbij tonen spelers ook veel initiatief. Ja, dan gebeuren dit soort dingen. Bij Feyenoord was het Berghuis, Berghuis, Berghuis. Bij Ajax is hij één van de velen.

29 augustus 2021 om 19:30

Denk dat hij dat van tevoren wel rekening mee heeft gehouden. Daarnaast speelt Ajax dit seizoen ook veel potten. Dus als je doordeweeks de CL speelt zou het zomaar kunnen dat Ten Hag dan voor Antony kiest. En bijvoorbeeld in het weekend voor Berghuis. Afwisseling is er eigenlijk altijd wel bij Ajax. Of als een speler 2-3 wedstrijden tegenvalt draaien de rollen weer om.

Ten Hag voor de wedstrijd tegen Twente:” ik vind dat altijd zo’n onzin, de wedstrijd van vorig seizoen. Vorig seizoen is vorig seizoen, dit is weer een nieuwe seizoen.”
Ten Hag voor de wedstrijd tegen Vitesse: “vorig seizoen…”

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Guus Hiddink wijst twee spelers aan als het ‘fundament van Ajax'

Guus Hiddink is lovend over twee spelers in het bijzonder van Ajax. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal wijst Lisandro Martínez en Edson Álvarez aan als het fundament van de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren