Vink ziet minpunt na 5-0 zege van Ajax: ‘Dat knaagt wel aan hem’

Zondag, 29 augustus 2021 om 16:45Chris Meijer • Laatste update: 17:19

Marciano Vink denkt dat het aan Sébastien Haller knaagt dat hij niet gescoord heeft in de wedstrijd van Ajax tegen Vitesse. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 5-0, maar de 27-jarige spits kwam niet op het scoreformulier. Vink zag dat Haller wel goed meevoetbalde in het spel van Ajax, maar benadrukt tegelijkertijd dat een spits nu eenmaal wordt afgerekend op doelpunten.

Presentator Toine van Peperstraten vraagt tijdens de nabeschouwing voor ESPN aan Vink of het ‘kwalijk’ is dat Haller niet gescoord heeft tijdens het duel met Vitesse. “Nou ja, als spits word je in principe afgerekend op de doelpunten die je maakt”, beaamt Vink. Haller leverde wel een assist, op het doelpunt van Ryan Gravenberch. “Een spits bij Ajax wordt ook afgerekend op zijn veldspel en het combineren. Ik moet zeggen dat het meevoetballen in de tweede helft oké was, het was prima.”

“Hij zette een aantal keer met een combinatie een speler vrij in de zestien. Alleen dit knaagt wel aan hem. 5-0 en je staat niet op het scorebord. Dat is voor elke spits niet lekker en al helemaal voor de spits van Ajax”, vervolgt de analist. Hij is te spreken over het spel van Ajax. “Ik vond dat er bij Ajax heel veel beweging en overlap was rond Haller. Antony liet zien dat er met hem zeker rekening gehouden moet worden. Het gaat een mooie strijd worden tussen Antony en Berghuis aan de rechterkant.”

Steven Berghuis kwam als invaller binnen de lijnen, als vervanger van Davy Klaassen op ‘tien’. David Neres verving Antony op de rechtsbuitenpositie. “Op tien kan hij ook spelen, dat heeft hij wel bewezen”, zegt Vink over Berghuis. “Ik vond het wel grappig dat die wissel niet één op één was. Berghuis kan ook als tien spelen, hij is er eentje die kansen creëert. Als hij minuten krijgt in Amsterdam, komt het wel goed.”

Erik ten Hag
"Haller speelde uitstekend. Hij was heel balvast, continu goed aanspeelbaar en ik denk dat Bazoer de handen vol had aan hem", zo oordeelt Ajax-trainer Erik ten Hag op de persconferentie na afloop. Hij kreeg tevens de vraag waarom hij Berghuis liet invallen als aanvallende middenvelder. "We hebben voorin keuzes, ook om de jongens samen te laten spelen. Goede voetballers kunnen altijd samenspelen, zolang er maar bereidheid is om elkaars kwaliteiten te benutten en tekortkomingen te camoufleren. Ik heb gezien dat er een bepaalde dynamiek kan ontstaan met dit soort type spelers."Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Scoort ie maar speelt hij slecht dan moet hij meer brengen. Speelt ie goed maar scoort ie niet gaat het om de goals. Haller speelde ijzersterk en dat liet Ajax goed spelen en de winst pakken, daar wordt je op afgerekend. We hebben wel echt een blik waardeloze analisten open getrokken zeg de laatste tijd.

29 augustus 2021 om 16:50

Nou ik plaats net precies hetzelfde. Er is altijd wel wat te zeuren rondom hem. Hij kan het nooit goed doen.

29 augustus 2021 om 16:52

Mijn eerste gedachte. Slap gelul de laatste tijd.

29 augustus 2021 om 16:53

Ik heb het fragment niet gezien, maar ik vermoed zomaar dat dit zo'n uitspraak tussen neus en lippen door is. Als analist sta je soms een half uur na te praten om het programma te vullen. Knappe vent die dat vol praat met enkel goede one-liners. Dan krijg je als analist zo'n vraag over Haller en dat zeg je iets in de trant van "als spits wil je altijd scoren als het 5-0" is. Tja, je moet wat. Vind Vink eigenlijk wel weer een analist die het lekker op zijn eigen manier doet met een eigen mening. Hem waardeloos noemen op basis van een bijzin vind ik zo makkelijk.

29 augustus 2021 om 17:15

In dit geval dus totaal niet. Voor de wedstrijd zei Vink dat het hem niet zo veel interesseerde dat veel goals maakte, maar dat een spits van Ajax meer moest zijn. En dan speelt Haller een topwedstrijd als aanspeelpunt en geeft ie steekpasses, dan knaagt het volgens Vink dat ie niet heeft gescoord. Vink heeft het niet op Haller en laat dat iets te duidelijk blijken.

29 augustus 2021 om 17:53

Vink heeft gewoon een punt. Als hij nou geen kansen heeft gehad maar verder wel lekker heeft meegevoetbald oké. Dat is echter niet het geval, kreeg toch weer een aantal uitstekende kansen en mist ze allemaal. Dat kan als spits nooit lekker voelen.

29 augustus 2021 om 16:54

Inderdaad zeg. Een speler ligt onder het vergrootglas en of hij dan goed of slecht speelt maakt niet uit, ze vinden altijd wel wat om te zeiken. Praat elkaar allemaal maar na. Iedere wedstrijd op zich analyseren is er niet bij. Die vooringenomenheid en dat meehuilen met de wolven is zwaar irritant.

29 augustus 2021 om 17:03

Jk-Ajax dat klopt helemaal, ik stoor me er echt vreselijk aan. Vandaag vond ik Haller uitstekend mee voetballend, jammer dat hij zelf geen goaltje kon meepakken. Het komt wel goed bij Haller, je moet hem gewoon als pure afmaker gebruiken klaar. Simple as that. 😁

29 augustus 2021 om 17:07

Volgens mij wordt gewoon vermeld in het artikel dat Haller zijn veldspel prima was vandaag, alleen dat het persoonlijk aan een spits kan knagen als je 5-0 wint maar niet scoort. Als je zelf een beetje gevoetbald hebt dan weet je dat dit geen gek idee is. Als je met 6-3 verliest maar een spits scoort er 3 dan zijn er genoeg spitsen die van binnen tevreden zijn. Zo gek is de uitspraak van Vink dus niet.

29 augustus 2021 om 17:08

Dat schaapjesgedrag over Haller moet nu wel stoppen vind ik. Valentijn Driessen gooide het in de wereld en nu ligt de focus op Haller. Toendertijd met Ziyech was het exact hetzelfde. Derksen gooide in de wereld dat hij niet meeverdedigd en lui overkomt. De focus lag in alle media op hem. Zo erg dat hij werd uitgefloten en de band tussen de supporters en hem slecht werd. Het is gewoon onenigheid creëren. Haller doet niks anders als vorig seizoen

29 augustus 2021 om 17:35

Dat is waar de media het beste in is, verdeeldheid en onrust creëren. On: Prima wedstrijd van Haller. Die goals komen wel, heeft sowieso een prima gemiddelde. Veldspel was vaak wat minder maar dat was vandaag prima dus ik zie een stijgende lijn.

29 augustus 2021 om 17:09

Het is ook des-Ajax om de afgelopen jaren geen veel scorende spits te hebben en er toch +100 in een seizoen te maken. Het spel van Ajax is zo ingericht dat de aanval niet altijd eindigt bij de spits, maar de spits nog regelmatig het tussenstation is, zo ook vandaag bij Haller.

Bij City is het vergelijkbaar, Gundogan vorig jaar topscoorder met maar 13? doelpunten. Een spits afrekenen op doelpunten is logisch als er voor de rest geen doelpunten vallen.

29 augustus 2021 om 17:42

Volledig mee eens ja. Hartstikke goed gespeeld en als je die lijn doortrekt dan komen de doelpunten vanzelf wel! Mooie teamprestatie dit en wie ze uiteindelijk in het mandje legt maakt dan niks uit.

Als hij scoort wordt hij afgerekend op zijn meevoetballen. Nu gaat het meevoetballen en dan wordt hij beoordeeld op zijn doelpunten. Het wordt een makkelijk slachtoffer zo.

29 augustus 2021 om 16:58

Daarnaast 2 keer op rij gescoord (als je laatste wedstrijden vorig seizoen mee neemt zelfs 4), dus vind dit ook onzin. Het is niet alsof hij 12 duels droog staat. Zijn weinig spelers die 34 wedstrijden op rij gaan scoren. Zie liever deze Haller dan de Haller van vorige week die wel scoort.

29 augustus 2021 om 17:40

Onze analisten moeten toch elk seizoen een zondebok hebben, en dat is dit seizoen Haller geworden. Ze vinden elk seizoen wel een nieuw slachtoffer.

Tis ook nooit goed he. Scoort ie dan is zn spel weer niet goed. Scoort ie niet maar speelt ie verder wel goed dan is er wel weer wat te mekkeren. Laat die jongen nou eens met rust. Hij speelde vandaag goed en dat mag gezegd worden.

29 augustus 2021 om 17:37

Precies mijn gedachten. Waarom zo door blijven zagen op die jonge. Wat moet hij doen volgens onze annaliste, een assist geven om hem vervolgens zelf in te koppen. Ajax moet zich niks aantrekken van deze nep criticasters. Gewoon zo blijven spelen en dan word het een spannend seizoen in de ED.

Haha het is ook altijd wat hè. Voetbalt hij een keer goed mee, beginnen we weer over zijn doelpunten.

Als dat het enige minpuntje is hebben we lekker gespeeld. Lekker bezig Marciano.

Het is ook nooit goed he, Haller voetbalde vandaag prima mee, een van zn betere wedstrijden voor Ajax tot nu toe. En dan wordt hij weer de pispaal omdat hij niet scoort. Scoort ie wel, is ie de pispaal omdat het meevoetballen niet goed gaat. Steun een speler eens in plaats van hem af te kraken! Tuurlijk is er genoeg op aan te merken, maar het hoeft geen nieuwe Veltman of Alvarez te worden...

Vink hou alsjeblieft je mond. Als ie scoort kan ie niet voetballen, als ie kan voetballen moet ie scoren. Speelde gewoon goeie wedstrijd

Vink, de slechtste analist op televisie. Ongelooflijk dat hij nog een podium krijgt. Is er echt niets beters te vinden?

Dit is wel een beetje iritant, hoe kun jij invullen dat dit knaagt aan hem?
Haller speelde vandaag echt goed, zelfs in de combinatie was hij meer dan prima met ook nog een assist op zijn naam.

Denk dat haller zich eerder druk maakt als hij een zaadwedstrijd speelt die Ajax zou verliezen.

Echt grote onzin zeg, Haller was echt heel goed vandaag. Prima dat de anderen scoorden, dat kwam vooral door hem.

Haller speelde uitstekend??? Dan ben je ziende blind. Een voortdurende sta in de weg en grote dissonant in het Ajax spel. Ten Hag is krampachtig bezig zijn aankoop te beschermen, maar daar trappen we niet in. Ik had verwacht dat hij de tweede helft Tadic in de spits zou zetten en Neres of Berghuis op een van de vleugels geposteerd. Maar ik begrijp dat hij Haller niet gaat wisselen. Dan maar niet met een spits spelen. Beter dan weer een van zijn ontelbare fouten toegeven...

29 augustus 2021 om 19:49

Volgens mij mag je je bril op doen en de wedstrijd nog eens bekijken. Haller was juist echt heel goed vandaag en stelde z’n collega’s in staat om te scoren. Heel bizar dat jij hier in je eentje je gram probeert te halen, gebrek aan kennis?

29 augustus 2021 om 20:13

Tja, veel Ajax supporters willen graag Haller goed zien spelen, maar dat was vanmiddag niet zo, en eerder ook niet. Er is gewoon 22 miljoen (+) over de balk gegooid voor een spits die in alles te kort komt voor Ajax. Het is wat het is. Maar je moet het wel willen zien. Nog even terzijde: vanmiddag weer een paar reuze kansen om zeep geholpen. Hij moet ze wel op de doellijn krijgen voor een leeg doel, anders wordt het al een probleem. We gaan het ook zien in Europa. Maar wie niet horen wil moet maar voelen....

29 augustus 2021 om 22:03

Volgens mij mag je de wedstrijd echt opnieuw bekijken hoor. Ook lekker makkelijk met 'weer een paar reuze kansen om zeep geholpen'. Volgens mij moet je kijken wat voor werk hij vandaag heeft gezet en hoe vaak hij betrokken was (indirect) bij een goal. Dan zal je je verbazen. Haller hoeft niet per se de goals te maken, als hij ervoor zorgt dat anderen scoren is dat ook prima. Kijk bijvoorbeeld de goal van Klaassen. Hij trekt de verdedigers mee zodat Klaassen vrij staat.

Haller voetbalde uitstekend mee, korte passes goede aannames en won veel duels. Dat hij vandaag niet scoort vind hijzelf misschien klote maar als fan vind ik het prima, hij was echt een plaag voor Vitesse.

Vandaag maakte het niet zoveel uit dat Haller niet scoorde
Speelde erg sterk vandaag

Maar laten we Haller niet altijd alleen maar afkraken

Natuurlijk knaagt het aan Haller zelf ook wel dat hij nog niet gescoord heeft
Maar zijn spel zoals vandaag is net zo belangrijk
Zijn doelpunten komen echt wel weer dit seizoen en maakt hij er rond de 15 is iedereen weer tevreden

Zeikwijf. Speelde zelf amper beter als een 5

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 8 5 1 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Erik ten Hag reageert op transfergerucht: ‘Dat zou heel duur worden’

Erik ten Hag heeft in een interview met Sport Bild gereageerd op de vermeende interesse van Borussia Dortmund in Ajax-spits Sébastien Haller. Dinsdagavond kwam het gerucht naar buiten dat de Ivoriaans...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren