Club Brugge beleeft rampmiddag en gaat met 6-1 onderuit

Zondag, 29 augustus 2021 om 15:24Rian Rosendaal • Laatste update: 15:30

Club Brugge is zondagmiddag tegen een beschamende 6-1 nederlaag opgelopen in de uitwedstrijd tegen KAA Gent. Bij de regerend landskampioen hadden Noa Lang en Ruud Vormer een basisplaats. Bas Dost kreeg speeltijd als invaller, maar ook de boomlange aanvaller kon niet voorkomen dat Brugge op de zesde speeldag in de Pro League keihard onderuit ging. Tijdens het doelpuntrijke duel in Gent was Lang nog betrokken bij een akkefietje met doelman Sinan Bolat.

De rampzalige middag voor Brugge begon al in de negende minuut. Tarik Tissoudali kreeg de bal aangespeeld vanaf de linkerkant en op de rand van het strafschopgebied wist hij zijn directe bewaker op slimme wijze te verschalken. De voormalig aanvaller van onder meer Telstar, De Graafschap en SC Cambuur liet vervolgens doelman Simon Mignolet kansloos met een bekeken schuiver in de hoek. Julien De Sart verdubbelde de voorsprong na een kwartier spelen. Met bijna een halfuur op de klok kreeg Lang het aan de stok met Vadis Odjidja-Ofoe, wat de Nederlander op een gele kaart kwam te staan en een akkefietje met Bolat. De keeper fluisterde de Brugge-aanvaller een en ander in het oor, al werd niet duidelijk wat er precies gezegd werd.

Nog voor het rustsignaal was alle spanning verdwenen in Gent. Núrio Fortuna profiteerde optimaal van geklungel in de defensie van Brugge en verdediger schoot vervolgens raak in de verre hoek. Na ruim een uur spelen maakte Roman Bezoes de middag van Brugge nog pijnlijker: 4-0. Hans Vanaken deed vier minuten later iets terug namens de bezoekers, maar zijn doelpunt was slechts voor de statistieken. Slechts een minuut later draaide Tissoudali twee Brugge-verdedigers dol, om de bal vervolgens op een presenteerblaadje te geven aan Laurent Depoitre: 5-1.

Tien minuten voor tijd ging Mignolet knullig in de fout. De doelman schatte een terugspeelbal helemaal verkeerd in en tot overmaat van ramp belandde de bal in de verre hoek: 6-1. Brugge had de kans om de koppositie te veroveren in de Pro League, maar de ploeg van trainer Philippe Clement blijft door de zware nederlaag op de derde plaats steken. Het zegevierende Gent staat na zes speelronden op de negende plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door simondemoen)

Als Brugge zijn verdediging niet snel op punt krijgt dreigt een onwaarschijnlijke afslachting in de CL..

Verliezen kan, maar dit is echt een hele beschamende nederlaag. Club zorgt er mee dat het dit seizoen alle kanten op kan in de competitie.

29 augustus 2021 om 15:32

Dat kan toch sowieso wel in België met dat playoff systeem?

29 augustus 2021 om 15:40

Het gat zal nu kleiner worden, je ziet toch dat Club het lastiger heeft.

29 augustus 2021 om 16:13

Goh, we zijn 5 of 6 wedstrijden ver. Vorig jaar waren we even slecht gestart en gingen we de winterstop als tweede in, daarna wonnen we zowat alles en hadden we in april 16 punten voorsprong. Ik zeg niet dat dit scenario zich zal herhalen, maar er kan nog veel gebeuren en momenteel valt er weinig zinnigs over het seizoen te zeggen. Vorig jaar begon Charleroi met 6 zeges op rij en alle kenners voorspelden hen bij de top 4 daarna wonnen ze zo ongeveer niks meer en werden ze 12de of 13de.

30 augustus 2021 om 00:16

En toen kwam de halvering en kwam Genk wel heel dichtbij.

Hè, hoe kan dit gebeuren dan?
Niet verwacht dat de kampioen van vorig seizoen zo afgedroogd zou worden, ongeacht het spelbeeld mag dit niet gebeuren.

Zo dat is een flink pak slaag zeg. AA Gent is normaal gezien wel een sterke ploeg natuurlijk. Maar die waren volgens mij vorig seizoen juist heel matig toch? Of hebben ze wat goeie aankopen gedaan?

29 augustus 2021 om 15:35

De topscorer Yaremchuk verkocht aan benfica en vooral ingekocht in de breedte. Veel spelers aangetrokken die de belgische competitie kennen: Hulsager, De sart,.. Europees gaan ze wss niet lang meespelen maar deze kern moet in staat zijn zich te plaatsen voor PO1.

29 augustus 2021 om 16:28

Niet lang meespelen Europees? Heb je onze poule in de Conference league gezien? Als we niet Europees overwinteren kunnen we er beter gewoon mee stoppen.

29 augustus 2021 om 17:48

@juve Lang moet zo een ruzie niet buiten zoeken. Bolat zou hem ook zelfde pak slaag geven. Ik snap veel voetballers niet, waarom ze zoveel toneel spelen. Hoofd tegen hoofd alsof ze zo willen vechten. Wetend er staan tientallen camera's en lange schorsing.

29 augustus 2021 om 18:08

Heb het niet meegekregen, Maar Lang is sowieso best snel op zijn teentjes getrapt hoor. Is idd niet nodig zulk gedrag

30 augustus 2021 om 16:13

Dit had echt niemand zien aankomen. Gent was vorig seizoen erg matig en haalde pas op het nippertje Europees voetbal. Dit seizoen ook erg zwak gestart. Afgelopen 2 seizoenen 2 goalgetters verkocht. Sommige transfers die niet rendeerden, maar plots supergoed speelden gisteren. Nurio gekocht voor 6 miljoen vorig seizoen, nu pas bewijst hij zijn waarde voor het eerst met een dijk van een match. Okumu en De Sart die gisteren topaankopen bleken. En voor het eerst sinds lang nog eens veel volk in het stadion. Dat maakt ook een verschil.
En je moet weten dat Brugge met een heel experimentele opstelling startte. En de uitslag is gevleid. We schoten amper 8 keer op doel ofzo en maken 6 goals.

Tennisuitslag. Succes tegen City en PSG Brugge

AA Gent lijkt stilaan weer op niveau te komen, solide basis en een paar spelers met een goede individuele actie. PO1 moet haalbaar zijn dit seizoen!

31 augustus 2021 om 04:09

Dikke Hein doet het weer

Brugge is even terug op aarde. Een wake up call dat ze toch elke wedstrijd 100% moeten geven

Ai ai 6-1 is een flink pak slaag
Maar wel een keer goed
Brugge is heel het seizoen niet top

Als ze zo blijven spelen wordt het een zwaar cl avontuur

29 augustus 2021 om 16:23

Zelfs als ze 3x beter spelen, wordt t zwaar zat in de CL.

29 augustus 2021 om 16:35

Ja dat sowieso maar met dit spel is Brugge bij voorbaat al kansloos
Dan halen ze zelfs de 3de plaats niet

29 augustus 2021 om 19:35

Toch maar normaal dat ze de vierde zullen worden in de CL poule. De derde zou ik een stunt noemen. Dat Clement nog durft zeggen om te overwinteren vind ik nogal van de pot gerukt.
Bij Gent zat alles mee. En Brugge had een totale offday, dat gebeurd wel eens. Maar bepaalde spelers bij Brugge lopen er toch al een tijdje te arrogant bij. Ze hebben de breedste en beste kern. Maar dan nog moeten ze er altijd voor gaan, anders kan je iets zoals vandaag voor hebben.

Misschien was deze nederlaag nodig. Soms heb je een reset knop nodig om weer te herbeginnen, want deze competitie begon echt nergens op te lijken. Club Brugge had het veel te makkelijk, en Gent heeft echt iedereen verbaasd met deze pandoering.

Tissoudali doet het echt geweldig in België, kan me nog herinneren hoe hij in de KKD de verdedigers helemaal dol draaide, vond het altijd raar dat hij bij VVV geen kans heeft gekregen. Nu mag VVV dromen van een speler als Tissoudali.

Beter 6-1 verliezen dan 6x 1-0 zeker? Maar goed, dit lag in de lijn der verwachtingen. Donderdag was er immers de champions league loting tegen Messi en de Bruyne. Deze offdays zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen in het begin van het seizoen omdat de 'grote vedetten' meer bezig zijn met de champions league dan de competitie. Hopelijk schiet Mannaert eindelijk in actie dan heeft deze wedstrijd toch wat positiefs opgebracht. Want hoewel aanvallende versterking broodnodig was, zijn ze nu alleen bezig geweest met aanvallers kopen en is de verdediging compleet verwaarloosd. Mignolet is ook niet meer wat het ooit was en Mechele heeft nooit meegekund en staat er puur in omdat ie Belg (en jeugdproduct) is en we aan onze 6 Belgen moeten komen. Maar die zou zich beter eens heel ernstig blesseren, hoewel ik het in principe niemand toe wens lijkt een zware blessure de enige manier waarop we hier van af zullen raken.. Bizarre opstelling ook weer van Clement die naast die klungel club nxt besluit op te stellen. Zet dan toch Ricca en Mata en op rechts Persyn of van der Brempt. Altijd dat geswitch is voor niemand goed. Maar goed, ik ga maar niet voor de 200ste keer om een terugkeer van Leko roepen. De verantwoordelijkheid ligt duidelijk bij de spelers die niet de volle 100 procent geven en dan kan je zelfs van een tweedeklasser verliezen laat staan van aan Gent die hun match van het jaar speelt - hoewel motivatie in principe ook een taak van de hoofdcoach is, onder Leko werden we nooit zo vernederd zelfs niet in de champions league. Vormer, Vanaken, Dost, diep ontgoocheld in deze spelers. Het minste wat je kan doen voor de miljoenen die je op strijkt is jezelf ten volle geven. Spelers voor Zulte Waregem of Kortrijk. Het bestuur is meer bezig met de beursgang en de verkoop van hun aandelen dan versterking. Schandalig. Tijd om door te selecteren Vormer kan al 2 jaar niet meer mee, zet hem nu eens 20 matchen op rij op de bank en speel met mannen die er wel voor willen en kunnen knokken.

29 augustus 2021 om 16:37

Kom op, ik snap je teleurstelling maar iemand een ernstige blessure toewensen is echt wel laag, laat staan dat het over iemand gaat die al jaren alles geeft voor jouw favoriete club. Of Mechele goed genoeg laat ik in het midden, al heeft die zeker ook al heel goede periodes gehad en was hij vandaag zeker nog niet de slechtste bij jullie.

Heerlijke middag als Gent-fan, echt geweldig om weer in het stadion te zitten en dan meteen zo een ongelooflijke sfeer te krijgen. Je ziet gewoon dat de ploeg ook weer opleeft met het publiek erbij. Alles klikt gewoon ineens bij ons. Eigenlijk speelden we al een paar weken wel goed voetbal maar ontbraken de goals nog, met 9 goals in twee matchen hebben we dat eindelijk doorbroken. Het is moeilijk kiezen voor de man van de match vandaag, Nurio en Tissoudali staken er beide bovenuit. Nurio heeft zowel verdedigend als aanvallend zijn flank compleet gedomineerd, een aantal zeer gevaarlijke voorzetten en een heel knap doelpunt. Tissoudali was anderzijds gewoon niet af te stoppen, ben is benieuwd naar hoeveel geslaagde dribbels die vandaag heeft en brengt ons op prachtige wijze op voorsprong. Ook Ngadeu was dominant en geweldig achterin, wat een verdediger is dat ook.

Club gaat moeten opletten, nog steeds de beste en meest constante ploeg in de Belgische competitie, maar eigenlijk zijn ze sinds februari al niet meer op hun best. Je kunt even een dipje hebben maar 6 maanden begint toch lang te duren. Vormer heeft het in het verleden geweldig gedaan, maar die is nu toch al een heel lange tijd gewoon zwak? Lang blijft een heel getalenteerde speler, maar die is toch ook al een tijdje niet meer in die supervorm dat hij de eerste 7-8 maanden had bij Club. De Ketelaere blijft wel een heerlijke voetballer om te zien.

Dan nog een laatste punt, het kan toch niet hoe Lambrechts deze match op het einde fluit? Lang maakt op het einde twee overtredingen die een tweede gele kaart verdienden (vooral die op Ngadeu was zeer duidelijk) en uit medelijden door de score geeft Lambrechts geen rood. Alsof dat nog niet genoeg is laat Lambrechts uit medelijden dan nog is geen blessure tijd spelen. Als scheidsrechter heb je een job uit te voeren om een wedstrijd te leiden, niet om vriendendiensten uit te delen aan teams als ze het even lastig hebben. Vraag me af of hij ook zo vriendelijk was geweest als de score omgekeerd was...

29 augustus 2021 om 19:59

Ik heb ook genoten vandaag in de Ghelamco Arena. Dit is toch een historische overwinning.

Iedere grote club in eigen competitie heeft een keer zo'n wedstrijd. Met die playoffs maakt dit niet zoveel uit.

Offtopic: ik zie dat Ziggo Sport een video deelde op twitter over deze wedstrijd. Zendt Ziggo ook België uit dan?

29 augustus 2021 om 19:58

Waarschijnlijk nam Ziggo de beelden over van Eleven. De uitzendrechten liggen enkel bij Eleven.

Die Noa Lang begint echt een vervelend mannetje te worden. Iedere keer als het niet loopt zit tie te mekkeren en hij heeft ook een verschrikkelijke arrogante kop. Valt me echt op de laatste tijd dat hij bij ieder akkefietje zijn grote muil open moet trekken. Je bent een topspeler in de belgische competitie he niet in de champions league....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. De KetelaereMiddenvelder124
N. LangAanvaller123
H. VanakenMiddenvelder114
R. VormerMiddenvelder104
S. MignoletKeeper110
M. RitsMiddenvelder91
B. DostAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 12 3 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez ergert zich enorm aan Noa Lang: ‘Zes keer in vijf minuten!’

Kenneth Perez heeft zich enorm geërgerd aan Noa Lang. De analyticus vertelt maandagavond tijdens Voetbalpraat op ESPN dat de aanvallende middenvelder van Club Brugge aan het einde het duel met Royal...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren