Ajax bevestigt verhuur Magallán aan Anderlecht met koopoptie

Dinsdag, 31 augustus 2021 om 13:33Dominic Mostert • Laatste update: 13:37

Ajax verhuurt Lisandro Magallán dit seizoen aan Anderlecht, zo meldt de Amsterdamse club disndag. De Belgen heeft een optie tot koop bedongen, waardoor Magallán zijn laatste wedstrijd voor Ajax mogelijk al heeft gespeeld. De Argentijn werd door Ajax al verhuurd aan Deportivo Alavés en Crotone en maakt ook dit seizoen geen deel uit van de plannen van Erik ten Hag. "Ajax gunt de Zuid-Amerikaan de stap, omdat hij zich ondanks zijn bijrol altijd positief heeft opgesteld", schreef De Telegraaf al eerder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door leeuw087)

Wat een miskoop is dit zeg haha. Gelukkig ben je nu wel net als vorig jaar van zijn salaris af. Hopelijk speelt hij redelijk bij Anderlecht en houd je er nog 2/3 miljoen aan over, dan mag je in je handen knijpen.

29 augustus 2021 om 13:28

Ik zie het best wel gebeuren dat Anderlecht hem overneemt. Voor Ajax is hij duidelijk niet goed genoeg, maar in de wedstrijden in de voorbereiding kon je wel zien dat hij stappen heeft gemaakt en voetballend een beetje beter is geworden.

31 augustus 2021 om 15:00

En belgische competitie is van minder niveau dan NLSE dan praat je wel over 2 a 3 niveaus lager en daarbij is Anderlecht wel 5 niveautjes dus al met al gaat hij voetballen op een niveau wat hij wel moet aankunnen. Die koopoptie van 5 Mio wordt wel gelicht ga ik van uit. Overigens betalen ze dit seizoen zijn salaris en 500K huur (wat wel weer verrekend wordt met de koopoptie)

31 augustus 2021 om 15:39

Daarmee doe je de Belgische competitie toch echt wel tekort hoor. Tot 2/3 jaar terug stonden ze op de Europese ranking ook gewoon hoger dan de Eredivisie. Ik denk dat de Belgische competitie fysiek sowieso sterker is, en er wordt daar ook beter verdedigd naar mijn idee. Op technisch gebied is de Eredivisie dan weer sterker.

31 augustus 2021 om 16:02

Magallan heeft de hele vriendschappelijke wedstrijd op 16 juli tegen Anderlecht gespeeld en een goede indruk achtergelaten blijkbaar.

Mogelijk wel expres in de etalage gezet, heeft nut gehad.

Hoop dat hij het goed gaat doen bij Anderlecht.

29 augustus 2021 om 13:29

Joh ik denk dat ze deze aankoop hebben gedaan om puur een doorbraak op de argentijnse markt te creëren. Waarom zouden ze anders 9 miljoen voor zo’n slechte speler hebben betaald. Dus ik denk dat het een ingecalculeerde miskoop is geweest 😉

29 augustus 2021 om 19:11

MrBoity:

Die begrijp ik niet: "doorbraak op de Argentijnse markt"? Hoe dan? Zal straks elke veelbelovende speler voor Ajax voetballen?
Evenals je andere opmerking over een ingecalculeerde miskoop. Dat slaat toch nergens op? Je gaat toch geen 9 miljoen uitgeven voor een speler waar je op voorhand van weet dat het niks wordt?

31 augustus 2021 om 14:15

Het was niet ingecalculeerd dat hij niet zou voldoen. Hij speelde bij Boca waar hij landskampioen werd. Hij haalde de finale met Boca van de Copa Liberatores die ze na velenging verloren.
Dat heb je met dit soort aankopen, soms groeien ze door en wordt het een succes zoals met Sancvhez, soms valt het tegen en wordt het niets zoals met Magellan.

31 augustus 2021 om 15:06

Hij was tussen 2012 en 2019 speler van Boca, waar hij maar liefst 11 wedstrijden speelde. In die periode is hij diverse keren verhuurt, en uiteindelijk werd hij door Ajax verkocht. De supporters van Boca waren zeer blij met de verkoop van deze nietskunner. Ze vroegen zich zelfs af of Ajax geen geld toe zou krijgen.

31 augustus 2021 om 15:12

Geen idee hoe je bij 11 wedstrijden komt, Magallan is 57 keer keer voor Boca uitgekomen, twee keer verhuurd, en was basisspeler met een sterke reeks in zijn laatste periode bij Boca, toen ze dus de titel wonnen en de copa libertadores finale haalden.

31 augustus 2021 om 18:11

Hahah 765, lekker statistieken verzinnen om een punt te maken en niet eens een beetje in de buurt van de waarheid zitten. Knap hoor! Hij speelde in totaal 76 duels voor Boca Juniors in alle competities, werd kampioen en haalde finale Copa Libertadores als basisspeler..

29 augustus 2021 om 13:30

Nemen ze zijn hele salaris over? Dat is bij huur ook nooit altijd zeker. Mag toch hopen dat ie bij zo'n matig elftal als Anderlecht wel een basisplek krijgt.

31 augustus 2021 om 14:01

Mag toch hopen dat Anderlecht niet zover is afgegleden dat Magallan een basisplek kan krijgen daar.. Dramatische deal voor hun. Die jongen kan gewoon echt niet voetballen.

31 augustus 2021 om 14:19

Als je niks kan dan speel je niet bij Boca, Ajax en Anderlecht. Misschien is deze puzzel wel perfect.

31 augustus 2021 om 14:50

Mwah niks ten nadele van Vitesse, die hebben het goed gedaan, maar ik had niet kunnen denken dat Vitesse van Anderlecht zou winnen over twee wedstrijden. Dat komt dan waarschijnlijk toch door mijn gebrek aan kennis over de Belgische competitie. Zie dat Anderlecht in de middenmoot staat op dit moment dus het is toch ook niet zo vreemd als iemand die bij Ajax niet slaagt wel basisspeler is bij een Belgische subtopper/middenmoter?

29 augustus 2021 om 14:19

Of Ajax volledig van het salaris af is weet je natuurlijk niet. Of zijn de exacte voorwaarden ergens gepubliceerd.

31 augustus 2021 om 17:21

Heb over de jaren alleen negatieve zaken over hem gelezen. Maar is hij echt zo slecht? Niveau Ajax niet halen is op zich geen schande maar liet ook op z'n uitleenbeurten ook niks zien? Of?

Anderlecht is het spoor echt bijster. Zo jammer!

29 augustus 2021 om 13:42

Zou me geen zorgen maken, Ajax heeft hem niet voor niets gehaald veel spelers die het niet redden komen wel weer bovendrijven. Waar het aan ligt dat sommige het niet redden kan aan zoveel facetten liggen buiten het voetballend vermogen, daarnaast eerst jaartje huren kan geen kwaad.

Hoop dat hij daar presteert en ajax lekker een centje er aan kan verdienen

29 augustus 2021 om 13:32

Ze gaan er sowieso verlies op draaien. Een beetje de Baumgartl van Ajax. Elke stuiver die je er nog voor krijgt is mooi meegenomen.

29 augustus 2021 om 13:38

Exact!! Alleen bij Ajax hadden ze iets sneller door dat hij het niveau niet zou halen. Daarom weinig gespeeld.

29 augustus 2021 om 14:52

Weet niet hoeveel de optie tot koop is maar volgens mij heeft Anderlecht niet heel veel geld. Schat de kans niet hoog in dat ze hem overnemen. Net als bij Lucassen haha

29 augustus 2021 om 19:14

Wordt heel moeilijk om voor een speler die nauwelijks heeft gevoetbald in het eerste van Ajax en meerdere keren is verhuurd, waar 9 miljoen voor is betaald door Ajax, op te gaan verdienen. Dat gaat gewoon niet gebeuren, hooguit als hij in de jaren jonger is geworden.

Daar wordt Anderlecht natuurlijk ook niet beter van. Dit is een niveautje Wesley Hoedt.

29 augustus 2021 om 13:29

@kalou tegen Vitesse was het wel slecht. Dus Magallan zou best versterking kunnen zijn.

29 augustus 2021 om 13:45

Hoe lang heeft Magalan al geen wedstrijd meer op een fatsoenlijk niveau gespeeld?

29 augustus 2021 om 13:50

Vorig seizoen 28 keer meegedaan in de Serie A zie ik.

31 augustus 2021 om 14:16

Dat ligt eraan of je de serie A een fatsoenlijk niveau vind.

Halleluja, ik breng hem persoonlijk op m’n knieën naar Brussel als het moet. Wat een aanfluiting is deze gast zeg, nu mag Anderlecht de vingers aan hem branden

Hij speelde niet vaak, maar ik zal hem vooral herinneren aan de uitschakeling tegen Spurs en de vernederingen tegen Feyenoord en PSV. Niet bepaald warme herinneringen 😂

29 augustus 2021 om 13:48

Spurs kon hij niks aan doen. En tegen Feyenoord.....toen was ie er net geloof ik.

29 augustus 2021 om 13:55

En tegen PSV kan ik mij geen vernedering herinneren

29 augustus 2021 om 14:04

@soccerfan_1 Ik zeg ook niet dat het zijn schuld is, maar dit zijn de potjes die als eerste in me opkomen als ik aan hem denk. @hector.. 4-0 is imo wel een flinke vernedering

29 augustus 2021 om 14:14

de Cruijff schaal? toen heeft ie 4 minuten meegedaan 😅 geen beste aankoop maar dat was al lang duidelijk. optie tot koop hebben ze wel vaker opgenomen, helaas werd die nooit gelicht.

31 augustus 2021 om 14:08

@siepie,

Een 4-0 tegen een club die al 5 officiele wedstrijden heeft gespeeld en compleet is, tegen een club die wat basisspelers misten en nog 0 officiele wedstrijden gespeeld heeft, waarbij de 2e genoemde club in de eerste helft het voetbal had, maar tegen een rode kaart en 2 counter goals aan liep, is bij mij geen vernedering.
Dit was een vernedering geweest als het midden in het seizoen zou gebeuren. Of in de finale van de beker.

Misschien wel het beste voorbeeld om aan te geven hoe ver Anderlecht is afgezakt ten op zichtte van 5 jaar geleden. Zo'n Kompany moet als oud top voetballer toch ook wel zien dat je met Magallan geen stap verder komt. Voor Ajax natuurlijk ideaal om van zijn salaris af te komen. Maar totaal onbegrijpelijke transfer voor Anderlecht, ben je uitgeschakeld tegen Vitesse kom je met dit soort versterkingen op de proppen. Ben benieuwd hoeveel die optie tot koop bedraagt.

Mooi dat Ajax Magallán (wederom) kan verhuren, hopelijk wordt de optie tot koop nu wel een keer gelicht maar dat zal vast niet.

Anderlecht haalt de afgelopen jaren wel meerdere aparte aankopen binnen, ook op huurbasis. Hebben o.a. Marin, Bolasie, Nasri, Chadli, Sandler, Luckassen, Pjaca, etc. binnengehaald en geen enkele van deze spelers hebben aan de verwachtingen voldaan.

Spelers als Luckassen, Pjaca en volgens mij ook Marin en Bolasie werden op huurbasis binnengehaald, maar hebben Anderlecht financieel toch wel wat gekost en iemand als Nasri was al helemaal een flop en verwacht dus op basis van deze spelers en het beleid van Anderlecht ook niet dat ze Magallán zullen kopen na afloop van dit seizoen.

Kan me nog Boca fans herinneren hier die zich afvroegen wat ajax met hem moest, dat is nu wel gebleken. Weggegooid geld, jammer.

Anderlecht zoekt de weg omhoog na het Vitesse-debacle, en huurt een absolute flop van Ajax die ook nog eens op leeftijd is? Snap het niet van hun kant, maar als Ajacied blij dat ie weg is.

Goed nieuws over de absolute miskoop. Hopelijk presteert hij bij Anderlecht wel. Nu afwachten of binnen een paar dagen Onana en Neres verkocht zullen zijn...

Mooie club voor hem. Die jongen zeurt nooit en blijft met een lach op het trainingsveld rondlopen. Kunnen anderen nog wat van leren. Hoop voor hem dat hij in Belgie zn draai kan vinden.

29 augustus 2021 om 14:05

Klopt. Een pure pro. Ondanks dat na een jaar scouten, Ajax zich totaal heeft verkeken op de kwaliteiten van deze speler. Maar ik heb van hem nooit een wanklank gehoord. Daarin zal zijn salaris ook wel mee hebben geholpen;-))

31 augustus 2021 om 14:04

Dat is zeker waar. Hij is echt een goede prof op dat gebied. Aan de andere kant denk ik niet dat hij iets gaat bereiken bij Anderlecht hoor. Ondanks dat het me een leuke gozer lijkt, kan ie gewoon echt niet voetballen. Het zou me echt enorm verbazen als ie dat ineens wel kan bij Anderlecht.

Mijn maatjes noemen hem Magalan Trauma-man. Vaak aanwezig bij tegenvallende potjes of resultaten. Veel succes, mooi dat hij niet in zijn negativiteit de latino’s meeneemt, maar juist werkt en zich schikt. Mendez deed dat wel bij psv op een gegeven moment, vraag het Huubke Stevens maar.

29 augustus 2021 om 14:53

Mwaaa vind het ook regelmatig voorbij komende Malle Jan beter gevonden.

Goed nieuws voor hem, ik vond hem in de voorbereiding zelfs wel aardig spelen is duidelijk beter geworden. Geen Ajax niveau maar wel een goede prof, nooit geklaagd of verwijten gemaakt.

dit is een goed vervolg voor Magallán totale miskoop achteraf gebleken voor de Amsterdammers
nu hopen dat hij bij Anderlecht goed presteert zodat ze nog iets aan Magallán kunnen verdienen

veel succes in Belgie en hoop dat je daar net zo'n prof blijft als bij Ajax want ondanks dat het niet is geworden wat beide partijen hoopte heb je jou nooit horen klagen

Ik blijf het toch bijzonder vinden dat Overmars deze jongen toen per se wilde hebben. Normaal gesprokeen niks dan lof voor Overmars hoor, maar dit was toch wel een vreemde misser. Toen je destijds rond de transfer op internet keek (reddit en Twitter bijv.) zag je dat ongeveer elke Argentijn Ajax aan het uitlachen was, om zoveel te betalen voor zo'n slecht voetballende speler. Ik heb het gevoel dat Ajax dacht dat ze, zoals bij Sanchez, het voetballende gedeelte misschien bij konden schaven? Lijkt me de enige mogelijke reden om 9 miljoen neer te willen leggen voor zo'n slechte speler. Maar goed, je kunt niet altijd de jackpot te pakken hebben als Overmars zijnde. Iedereen maakt wel eens een foutje. Ik vind het ook wel schrijnend om te zien dat Anderlecht zo is afgegleden. Eerst al (met alle respect) verliezen van Vitesse en nu met zo'n 'transfer' op de proppen komen. Gaat lekker daar..

Moet zeggen, deed het oke-ish in de voorbereiding. Geen geweldenaar maar heeft wel paar kleine stappen gezet.
En zijn houding is erg goed, prof waardig. Succes, ondanks dat het niet echt een goeie aankoop was van ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren