Ten Hag houdt Berghuis op de bank en kiest voor Antony

Zondag, 29 augustus 2021 om 13:18Rian Rosendaal • Laatste update: 14:55

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax vrijgegeven voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse van zondagmiddag. Steven Berghuis kende vorige week een minder optreden tegen FC Twente (1-1) en begint een week later op de bank bij Ajax. Antony krijgt de voorkeur op de rechterflank. Ten Hag kiest verder voor dezelfde namen als in het duel in Enschede. Het eerste fluitsignaal in de Johan Cruijff ArenA klinkt om 14.30 uur.

Antony werd tegen Twente nog als invaller gebruikt door Ten Hag, die nu dus een basisplek in petto heeft voor de Braziliaanse buitenspeler. De voorhoede van Ajax wordt compleet gemaakt door Sébastien Haller en Dusan Tadic. Vanaf het middenveld van de regerend landskampioen moet de aanvoer komen van Ryan Gravenberch, Edson Álvarez en Davy Klaassen. De verdediging van Ajax wordt gevormd door Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Jurriën Timber en Daley Blind. Maarten Stekelenburg staat zoals verwacht onder de lat.

Ten Hag kan naast Berghuis ook David Neres, Danilo, Zakaria Labyad en Nicolás Tagliafico als wisselspeler gebruiken. Het is de tweede thuiswedstrijd van Ajax dit seizoen. Twee weken geleden werd NEC op eigen veld met 5-0 verslagen. Een week later volgde een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Twente. Vitesse, dat zich wist te plaatsen voor de Conference League, opende met een 0-1 zege op PEC Zwolle. In aanloop naar het tweede Europese duel met Anderlecht werd thuis enigszins verrassend met 0-3 verloren van Willem II.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Gravenberch, Álvarez, Klaassen; Antony, Haller, Tadic

Opstelling Vitesse: Schubert; Oroz, Hajek, Bazoer; Manhoef, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek; Baden, Openda.


Poll

Ajax - Vitesse eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door aadhandgranaat)

mooi, zie liever Antony momenteel.

29 augustus 2021 om 13:25

Los daarvan was hij zowel in competitie thuis als in de beker met afstand de meest gevaarlijke speler tegen Vitesse

29 augustus 2021 om 13:35

Ben ook benieuwd naar Antony vandaag. Vind overigens Blind op linksback veel beter dan centraal, hij hoeft ook niet op te komen maar Martinez kan doorschuiven in balbezit. kan Blind zn steekballen lekker geven.

29 augustus 2021 om 13:49

Blind die trager dan ooit is op linksback?

29 augustus 2021 om 14:10

Vitesse speelt zonder buitenspeler, waardoor je een linksback nodig heeft die goed is in de opbouw (want hij staat standaard vrij) en intelligent genoeg is om de ene keer op een middenvelder en de andere keer op een back door te dekken. Dus vandaag is blind een logische keuze.

Feyenoorders incoming in 1..2..3..

29 augustus 2021 om 13:26

Gezien de ontwikkelingen in Utrecht zul je ze even niet horen

29 augustus 2021 om 13:26

Die zijn wel met iets belangrijkers bezig dan Berghuis. Ik vermoed dat die hun eigen club aan het kijken zijn op dit moment..

29 augustus 2021 om 13:38Dan is dat nieuw. Meestal is Ajax toch altijd iets belangrijker dan hun eigen club toch?

29 augustus 2021 om 13:41

Dat denken de meeste Ajacieden wel ja.

29 augustus 2021 om 13:50

Soccerfan jij ben volgens mij met ons bezig ipv wij met jullie hoor.
Maar jij vind wel lekker om te zuigen toch

29 augustus 2021 om 14:16

Hahaha soccerfan wat een tragische reactie. Heel gek dat ze ajacieden arrogant noemen zeg.

29 augustus 2021 om 14:55

Soccerfan, kijk eens voor de grap eens bij filmpjes van RTV Rijnmond op Youtube, of het Feyenoordkanaal zelf. Serieus veel Ajax-fans die daar altijd zitten te zieken. Laten we niet doen alsof Feyenoord Ajax-fans niet enorm triggert en het alleen andersom zo is.

29 augustus 2021 om 15:26

Ach bliek laat soccerfan. De basisscholen starten morgen weer, dan zijn we weer van hem af

Op zich wel logisch. Ajax heeft met Tadic en Haller al een vrij statische aanval en met Antony heb je meer diepgang. Het loopt ook niet helemaal en daar is Berghuis nu even slachtoffer van, gaat nog genoeg minuten pakken dit seizoen. Lastige pot maar winnen is nodig, achterstand op PSV moeten we beperkt houden.

29 augustus 2021 om 13:27

@MessiBazoer Ook even goed hem uit de publiciteit te houden. Als hij niet 3x scoort, 4 assists geeft, dan krijgt hij wederom kritiek van de media en de verwijtende Feyenoord fans.

29 augustus 2021 om 13:34

Ik hoop dat Ten Hag daar schijt aan heeft en gewoon de beste 11 opstelt.

29 augustus 2021 om 13:38

Alsof er nog feyenoord fans zijn die het nu nog erg vinden dat hij bij ajax speelt. Feyenoord speelt nu beter zonder hem, en Ajax speelt beter met Berghuis. Iedereen blij

29 augustus 2021 om 13:39

@messi Ten Hag wel. Maar soms goed om iemand in bescherming te nemen. Is ook snel gegaan, gelijk veel spelen bij nieuwe club en wennen aan de spelers. Berghuis gaat nog zijn waarde hebben.

29 augustus 2021 om 13:40

@sciera Fans die nu erg vinden en Fnoord speelt beter. Ze zijn nu wel druk net vloeken denk ik. 3-1 achter. Nu missen ze wel Berghuis

29 augustus 2021 om 13:44

@scirea1897
Ik zou niet zeggen dat ze nu beter spelen, op dit moment gaat het dramatisch tegen Feyenoord. Wordt de tweede nederlaag op rij dze week.

29 augustus 2021 om 13:48

Zien we wel vaker na een Europese wedstrijd toch? Berghuis had nu ook het verschil niet kunnen maken die had er waarschijnlijk met rood vanaf gegaan.
En nogmaals dat we bovenaan stonden was een weelde maar Feyenoord supporters weten zelf wel dat dat niet realistisch blijft

29 augustus 2021 om 16:16

@Speedy, en mrkrillin Berghuis had in een dergelijke wedstrijd het verschil ook niet gemaakt. Gewoon een totale off day.

29 augustus 2021 om 13:40

Niet helemaal. Berghuis mag van mij best uitgeprobeerd worden op de plek van Klaassen of links en Tadic in de spits. Vasthouden aan de tandem Klaassen Haller is echt waanzin. Hechte weinig woorden aan het verhaal dat het successeizoen in de CL vooral de combinatie van de technische staf was, maar als je ziet hoe het voetbal steeds verder vakkundig uit de ploeg wordt gesloopt begin ik een beetje te twijfelen. Het lijkt echt elk jaar slechter te worden, terwijl je dit seizoen er ten opzichte van vorig seizoen sterker op bent geworden 🤷🏾‍♂️

Prima keus. Heeft niet kunnen imponeren in de eerste twee wedstrijden. Vanuit Anthony lijkt toch meer dreiging uit te gaan.

29 augustus 2021 om 13:35

Daarnaast is een beetje rouleren ook niet erg, Berghuis zit ook bij selectie van NL en Anthony blijft in Amsterdam volgende week dacht ik. Kwalitatief maakt het mij (nu net aan het begin) niet veel uit. Beide jongens moeten nog minuten maken.

29 augustus 2021 om 13:58

Klopt ook inderdaad, omdat het niveau aardig gelijkwaardig is kan je het ook veroorloven om te rouleren.

Aiiiiii jammer heb toch wel een voorkeur aan bergosso

29 augustus 2021 om 13:43

Mwah Antony speelde zijn beste wedstrijden vorig jaar tegen Vitesse. Snap de keuze wel

29 augustus 2021 om 14:44

Heuvelhutje

Ja hoor daar gaan we. Berghuis op de bank. Blijft het apart vinden dat we niet met ze allemaal spelen, Tadic desnoods op 10. We zijn zoveel beter dan de rest van de eredivisie zowat, dan zou je toch aanvallender kunnen spelen. Gravenberch laat ook al lang niks meer zien.

29 augustus 2021 om 13:29

Jammer dat Kudus nu niet fit is. Dan had Gravenberch best even kunnen banken inderdaad.

29 augustus 2021 om 13:35

Ik word echt helemaal gek van die vent momenteel. Absoluut een groot talent maar speelt dramatisch.

29 augustus 2021 om 14:00

Vooral dat gezicht toen hij er af ging tegen Twente. Alsof het ongelooflijk was dat meneer gewisseld werd. Heeft echt een mindere periode, maar door gebrek aan concurrentie op zijn plek blijft ie staan. Weet jij wanneer Kudus weer fit is?

29 augustus 2021 om 13:58

Heeft vrijdag nog met Jong gespeeld dus volgens mij mag hij niet eens starten. Jay Gorter zit helemaal niet bij de selectie vandaag namelijk.

Nou laat Antony maar vlammen. Berghuis achter de hand hebben is nog wel lekker hoor. Die gasten gaan genoeg wedstrijden spelen.

Logisch en te verwachten. Heb er zin in, hopelijk kunnen we de kater van vorige week wegspelen.

Het begin van het einde van basisplekken voor berghuis.

Gelijk heeft ten hag. Betere speler en levert meer op bij verkoop. Antony vertegenwoordigd kapitaal.De kop van het artikel kon ook zijn,
Ten Hag houdt Berghuis en Neres op de bank.
Er kunnen er maar 11 spelen.
IIg opties genoeg voor Ajax om een wedstrijd te keren met deze spelers.
Het is aan ten Hag de taak, om spelers tevreden te houden.
Antony heeft bijv vorig jaar vaak de wedstrijd niet volgemaakt of is ingevallen.
Dit kan dus ook met Berghuis gebeuren, geen ramp, hij wist dit van te voren.
Hij speelt wel CL met Ajax als enige club van Nl
Het seizoen is lang genoeg voor hem om zich te laten zien voor Ajax en het NL elftal.

Nou en?
Hij zit nu bij een normale selectie.
goed je best doen en dan kom je er wel weerMensen gaan hier natuurlijk meteen weer van van denken. Terwijl Berghuis zelf ook wel weet dat hij samen met Anony voor de rechterpositie afwisselend gaat spelen. Hier dus weer wat achter zoeken heeft geen zin. Deze 2 gaan gewoon af en toe op de bank zitten. Net zoals Neres en Antony continu omgewisseld werden.

29 augustus 2021 om 13:42

Dat sowieso, de bank is te goed om altijd maar met een basis 11 te spelen.

29 augustus 2021 om 13:44

Inderdaad, beiden 15 wedstrijdjes dit seizoen in de eredivisie. Niet kijken wie de beste is op die positie.

Goed nieuws de beste rechtsbuiten zit op de bank. En als er 1 niet tegen bankzitten kan is het berghuis wel. Ik ben benieuwd

29 augustus 2021 om 13:48

Logische dat Berghuis bij Feyenoord niet accepteerde om op de bank te zitten, daar was hij de absolute ster..

Hij wist van te voren dat hij het duel aan moest gaan met Anthony bij Ajax, dus dat hij af en toe op de bank zou zitten.

Prima voor nu. Verwacht wel dat Berghuis minuten gaat krijgen. Wellicht probeert Ten Hag hem op de “10” (spelen niet echt met een 10 natuurlijk) als Klaassen het weer niet echt brengt.

Was na de wedstrijd tegen Twente wel te verwachten dat Berghuis er naast zou komen te staan

Zal nu even Anthony worden en daarna misschien Berghuis weer
Nog even wennen in Amsterdam maar die gaat zijn draai nog wel vinden

Prima beslissing berghuis heeft het nog niet laten zien in de eerste wedstrijden

En Haller mag gewoon weer blijven staan...

Maakt allemaal weinig uit, als je met de totaal kansloze, creativiteitsloze en voetballoze as Alvarez - Klaassen - Haller speelt.

Ongelooflijk, weer gaat er maanden vastgehouden worden aan een kansloze opstelling, net als voorgaande twee seizoenen. Pas als het in de CL wederom fout gaat, ziet Ten Hag het pas, en dan nog niet helemaal.

Ten Hag houdt Ajax klein, zit al twee jaar geen progressie in, alleen maar achteruitgang.

Alleen maar voetballen via de flank, lekker lafjes a la Frank de Boer.

Had niet verwacht dat Ten Hag dat nu al zou doen, en je krijgt nu meteen verhalen als ‘een deuk in het zelfvertrouwen van Berghuis’, maar dit is een volkomen normaal besluit. Berghuis heeft het niet echt laten zien en Antony is on fire na zijn gouden plak en rustperiode. Ik vind Antony ook gewoon de betere van de twee.

1 ding is zeker. Als ie nog bij ons was, had ie vandaag rood gepakt.

Nico banken voor blind😂🤦‍♂️ Vragen om problemen 0 snelheid veel te traag voor een back

Begrijpenlijk na zijn kwetsuur aan zijn enkel van vorige week

Misschien moeten ze nog ff een shirtje ergens vandaan halen waar zijn naam goed opstaat... Valt in de 2e helft wel in als het shirtje gevonden is 🤪

Ik ben toch wel benieuwd wat de gevestigde basis gaat worden dit seizoen, voor mij zijn er naast Berghuis of Antony nog wel een paar vraagtekens. Tagliafico op linksback lijkt me vanzelfsprekend, maar je moet dan wel kiezen tussen Martínez, Blind en Álvarez voor respectievelijk linker centrale verdediger en verdedigende middenvelder. Gezien Álvarez niet mag vertrekken zou ze stellen dat hij sowieso wordt gezien als basisspeler. Blind op de bank kan ik mij ook niet voorstellen, maar dan kom je dus uit op Martínez die net als vorig seizoen op de bank belandt.

Nou, als je een speler die het moeilijk heeft, om verschillende reden, de vernieling in wilt helpen, moet je hem er vooral na een paar wedstrijden naast zetten. Het is weer Ten Hag ten top. Heeft geen antenne voor dit soort zaken. Spelers niet vervangen die het echt slecht doen en spelers er naast zetten of gewoon niet opstellen terwijl die dat verdienen. Onze huisslak Blind mag natuurlijk blijven staan...

Antony is de betere speler waar ook nog genoeg potentie in zit, Berghuis of Tadic op 10 zou ik ook niet erg vinden. Klaassen of Kudus als die ooit nog fit word op de plek van Gravenberch. Ben het omhoog praten van Gravenberch wel een beetje zat, z'n goede wedstrijden zijn op 1 hand te tellen en hij maakt nog precies dezelfde fouten als in z'n debuutjaar wat betreft te langzaam omschakelen. Een talent zeker maar niet zo geweldig als de analisten allemaal denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag lyrisch over ‘exceptionele speler’: 'Hij kan overal succesvol zijn’

Erik ten Hag is diep onder de indruk van de kwaliteiten van Erling Braut Haaland. De Ajax-trainer noemt het ‘extreem moeilijk’ om de Noorse spits negentig minuten lang uit te schakelen,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren