‘Ik heb veel talenten gezien, maar Daramy staat wel in de top vijf’

Zondag, 29 augustus 2021 om 10:38Rian Rosendaal

Ajax heeft met het aantrekken van Mohamed Daramy uitstekende zaken gedaan, zo oordeelt Kevin Diks. De rechtsbenige verdediger speelde bij FC Kopenhagen enige tijd samen met de aanwinst van de Amsterdamse club en zag van dichtbij over hoeveel kwaliteiten Daramy beschikt. De pas negentienjarige en multifunctionele buitenspeler werd zaterdag officieel gepresenteerd als aanwinst van Ajax.

"Ik heb veel talenten gezien in mijn carrière, maar hij zit wel in de top vijf", zo opent de dolenthousiaste Diks zondag in gesprek met de NOS. De term 'exceptioneel talent' komt zelfs voorbij. "Hij is jong, maar al zo volwassen. Hij weet wanneer hij een actie moet maken en wanneer hij de bal juist in de ploeg moet houden. En hij doet zijn verdedigende taken. Hij was gewild bij veel clubs."

Ajax’ derde keus ‘in de één tegen één zelfs beter dan Sulemana’

Voetbalzone maakte afgelopen week een profiel over Ajax-aanwinst Mohamed Daramy.Lees artikel

Trainer Erik ten Hag heeft eindelijk zijn gewenste versterking binnen, want Daramy kan naast de linkerflank ook centraal uit de voeten. "En hij houdt overzicht voor de goal", voegt Diks toe. "Laatst speelden we tegen Lokomotiv Plovdiv. Hij maakte een geweldige actie en ik liep naar de tweede paal. Niet iedereen ziet dan zo'n loopactie, maar hij speelde de bal door de benen van de tegenstander naar mij. Aan zulke dingen zie je zijn voetbalgogme af", aldus de voormalig verdediger van onder meer Vitesse en Fiorentina.

"In één-tegen-één-duels is hij heel sterk", vervolgt Diks zijn lofzang op de bij Kopenhagen vertrokken Daramy. "Hij zorgt dat een verdediger een keuze moet maken, terwijl het eigenlijk andersom moet zijn. En dan is hij weg. Echt weg." Diks verwacht dat Daramy stappen gaat zetten in zijn nog prille loopbaan. "Mohamed is een goede jongen. Hij is leergierig en hongerig naar succes en naar het ontplooien van zijn talent. Hij lag bij ons goed in de groep, dus iedereen gunt hem deze stap van harte."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door feyenoorddelft)
29 augustus 2021 om 11:06

Diks blinkt ook uit in de de Deense competitie, eindigde verleden jaar ruim voor Daramy op de speler van het jaar ranglijst. Maar goed laten we hopen dat het een aanwinst is voor de Eredivisie, ik vraag mij alleen af hoeveel minuten hij gaat maken.

29 augustus 2021 om 11:26

Daramy is de enige aanvaller van Ajax met diepgang zonder bal. Die gaat zeker zijn minuten maken.

Persoonlijk ben ik nog niet zo enthousiast over Daramy. Ik geef eerlijk toe dat ik alleen een handvol aan compilaties over hem heb gekeken, maar ik zie in hem niet een speler die Ajax verder gaat brengen.

Hij voegt wel specifieke kwaliteiten toe zoals snelheid en diepgang, maar ik vind dat hij daar te weinig gebruik van maakt. Hij wilt, net als de rest van onze aanvallers, de bal in de voeten hebben.

Daarnaast vind ik dat zijn passing matig is, en ik zie amper voorzetten van hem voorbijkomen. Ook vind ik hem aan de bal heel wild overkomen. Hij kan wel goed dribbelen, maar zoals ik al zei, het ziet er niet heel gecontroleerd uit.

Ik ben dan ook benieuwd wat Ten Hag met hem van plan is. Wordt hij echt gezien als vleugelspeler? Of wordt hij meer een spits zoals Brobbey dat was? Een die je weg kan sturen met zijn snelheid.

Maar goed, ik ben dus nog niet overtuigd. Hij is daarentegen nog jong, dus hij kan nog groeien. Ik laat mij in ieder geval verassen.

29 augustus 2021 om 10:59

Ik vergelijk hem een beetje met Boadu inderdaad. Of Brobbey, maar dan met minder fysiek.

29 augustus 2021 om 13:08

Hij is totaal geen 9. Ik vind hem meer een key speler...iemand die een ander wilt en kan laten scoren. Ja hij kan zeker spelen bij Ajax. Overtuigend ben ik nog niet, maar je weet het nooit.🤷‍♂️

29 augustus 2021 om 11:00

Linksbuiten. Waarom is dit nog niet duidelijk? Ten Hag ziet Daramy als een linksbuiten, spitsen zat. Hij wordt een naar binnen snijdende linksbuiten.

29 augustus 2021 om 11:04

Heeft ‘ie dat ook nog ergens gezegd? Oprechte vraag.

Mocht dat zijn vaste en enige positie zijn, dan kan deze jongen rekenen op weinig speeltijd, want Tadic zal gewoon zo goed als alles starten.

29 augustus 2021 om 11:08

Ik verwacht dat Tadic iets vaker gewisseld zal worden al dan niet in de spits wordt gezet (of Daramy) en daardoor creëer je ruimte voor Daramy.

29 augustus 2021 om 11:08

Bongiorno. Spitsen zat? Haller is volgens mij de enige die goed genoeg wordt geacht voor een basisplaats. Danilo werd eigenlijk hele tijd gezien als handelswaar deze zomer en Tadic wordt op de linksbuiten geposteerd.

29 augustus 2021 om 11:13

Haller, Tadic, Danilo. Spitsen zat. Tadic is al zeven jaar niet snel genoeg meer voor de spitspositie. Begon ook pas te shinen voor Twente toen ie als aanvallend middenvelder ging spelen. Dat Daramy ook in de spits kan, is mooi meegenomen maar meer niet.

29 augustus 2021 om 11:15

Tadic stond daar omdat de linksbuitens op zijn! Die zijn mislukt de laatste jaren. Promes, Babel, Neres toen hij daar speelde.

Het gaat duidelijk zoveel trager en stroperiger met Tadic op links. Ten Hag wilde een snelle jongen op links, hier is ie.

29 augustus 2021 om 11:16

Exact, Tadic in of achter de spits. Op links werkt niet; Tadic is zelf links en hij heeft de snelheid niet om in een aanvallend systeem langs zijn tegenstander te snellen en met links de voorzet te geven. Als ie naar binnen trekt daar loopt ie zich vast.

29 augustus 2021 om 11:23

Tadic heeft die snelheid niet nodig, want er is toch niemand die hem in de diepte weg kan sturen. Of Klaassen moet ineens nieuwe eigenschappen aanleren. En dat hij met de bal “aan de wandel” gaat vanaf het middenveld is iets wat bij Ajax nooit voorkomt, omdat de tegenstander heel ver terug staat.

29 augustus 2021 om 11:47

De oplossing voor een gebrek aan snelheid is niet 'we geven het op, geen snelheid meer in de ploeg'. Tadic is degene die mensen wegstuurt, vandaar zijn bizarre hoeveelheid assists. Maar je hebt gewoon snelle jongens nodig die kunnen terugleggen. Tadic rendeert niet op links.

29 augustus 2021 om 12:49

🤣🤣 Tadic rendeert niet op links is zo'n beetje hetzelfde als zeggen dat Messi niet kan voetballen. Sorry hoor maar heeft 95% van de wedstrijden bij Ajax op links gestaan en loopt zo'n beetje 1 op 1 met doelpunten en assists. Ben wel benieuwd wat hij zou presteren als hij wel zou renderen 🙄

29 augustus 2021 om 13:35

95 procent van de wedstrijden? Echt verre, verre daar van. Ik weet ook niet waarom mensen dat liken.

29 augustus 2021 om 13:49

Het zou ook 90% kunnen zijn en andere weten dat ook daarom liken ze, maar daar doe ik het niet om. Heeft idd wel eens in de spits gestaan bij Ajax maar vele malen meer op links en rendeert meer dan uitstekend. Gewoon complete onzin dat je beweert dat hij daar niet zou renderen.

29 augustus 2021 om 14:14

Hij heeft het overgrote deel van de tijd in de spits of AM gestaan, niet op links. Dat is iets van vorig seizoen. Hij rendeert wel überhaupt, het is Tadic. Maar 90 procent op links? Eerder 35 max.

29 augustus 2021 om 17:06

Blijf maar geloven in je eigen waarheid. Feiten zijn duidelijk anders maar het heeft geen je te informeren aangezien je het toch niet aanneemt. Fijne dag verder.

29 augustus 2021 om 17:29

Je geeft geen enkele duiding, je maakt gewoon een statement. 95 procent, dan 90. Je zet het geen kracht bij. Tsja, dan zijn dat niet ineens feiten kameraad.

29 augustus 2021 om 11:08

Als je zag hoe Ibra binnenkwam, die verloor de strijd van Mido. Leuke zaalvoetballer die zich vervolgens ontwikkelde tot aanvalsleider.
Sommige dingen kun je niet leren zoals passeren en dribbelen. Iemand een beetje tactisch inzicht bijbrengen wel. Dus zijn startkwaliteit is uitstekend.

Beter dan een Bas Dost die je probeert te leren die bal foutloos aan te nemen.

29 augustus 2021 om 11:50

Ibra verloor de strijd niet. Mido zijn stats waren velen malen beter, maar het was Mido die constant moest banken.

29 augustus 2021 om 12:36

En toch had Mido toentertijd meer talent. Dat het achteraf anders is gelopen wisten we toen nog niet.

29 augustus 2021 om 11:09

Gaf verleden jaar in 28 wedstrijden dan ook maar 2 assist ….dat is voor een exceptioneel talent op het matige niveau in Denemarken niet bijster overtuigend.

29 augustus 2021 om 11:54

Wat een zuurpruim miccoli. Wat ik zie is een jonge jongen die publiekslieveling was bij Kopenhagen en nu zijn volgende stap gaat maken. Dat die jongen nog niet uit is geleerd lijkt mij logisch. Een voetballer is constant in ontwikkeling. Hup daramy heel succes bij onze club.

29 augustus 2021 om 17:02

Maar dat zeg ik toch ook? Dat hij niet is uitgeleerd? Dat hij publiekslieveling is doet mij vrij weinig, dat was Suk ook bij Ajax.

Ik vind hem in de beelden die ik heb gezien gewoon nog niet heel interessant, maar zoals ik al zei: ik laat mij verassen en hoop dat hij de pannen van het dak speelt!

29 augustus 2021 om 11:58

Als je alleen compilaties hebt zitten kijken dan moet je vooral geen oordeel vellen. Kijk naar de reacties van de supporters daar. Hij wordt aanbeden daar. De spelers waar hij mee gespeeld heeft. Die weten wat voor speler hij is en wat hij kan. Maar ga vooral je oordeel vellen op wat beelden op YouTube.

29 augustus 2021 om 17:01

Maar een compilatie laat toch altijd de beste beelden zien van een speler? Dat wordt hier in ieder geval vaak genoeg aangehaald. Deze beelden vond ik niet heel indrukwekkend op zijn snelheid en dribbelen na.

Daarnaast neem ik het woord van ploeggenoten niet serieus. Als men nu vraagt aan Tadic wat hij vind van Magallan dan zal hij ook zeggen dat het een goede verdediger is. Het is een beetje een “wij van wc-eend” situatie. Je gaat niet je eigen teamgenoten naar beneden praten.

Maar zoals ik al zei: ik laat mij verassen! Mijn eerste mening is dat ik het niet een hele interessante speler vind voor 13 miljoen. Maar hij is nog jong, dus hij kan nog groeien.

Het zal allemaal wel. Dat zien we na een paar jaar wel. We kunnen wel wat extra’s gebruiken iig.

Gezien alle positieve berichten over deze man. Ben ik benieuwd wat de basis voorhoede gaat worden. Haller, Anthony, Berghuis of Daramy. 2 van de 4 moeten genoegen nemen met een plek op de bank

29 augustus 2021 om 10:58

Ligt eraan in welke fase van de voorbereiding ze zitten denk ik…

29 augustus 2021 om 11:18

Het hypen is inderdaad weer begonnen: zo ging het ook bij die Bandé (de nieuwe Finidi), Fischer (de nieuwe Laudrup), die Johnsen (Heerenveen), ... En zo kan ik ook nog even doorgaan. Hou toch op met dat gehype ... Kijk het aan en oordeel na een wedstrijdje of 10. De nieuwe die of de nieuwe die of enkel benoemen wat ie goed kan, geeft enkel een vertekend beeld. Als Daramy zo geweldig was als men hem nu maakt zaten er echt wel grotere vissen achter hem aan. Hij moet nog debuteren in het Deens elftal. Rustig aan ...

Ah, het gebruikelijke ‘bevestiging van talent’-berichtje, daags na een aankoop van Ajax. Stel je voor dat Kevin Diks dit niet had laten weten, dan hadden we allemaal getwijfeld aan de kwaliteiten van Daramy.

29 augustus 2021 om 11:52

Daramy is niet voor niks 3e keus. Maar hij zal heus wel kunnen ballen. De tijd zal het leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren