Winnend Real Madrid is één van vier gedeelde koplopers van LaLiga

Zaterdag, 28 augustus 2021 om 23:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:04

Real Madrid heeft zich hersteld van de doelpuntrijke misstap van afgelopen weekeinde in LaLiga. Zes dagen na de 3-3 remise tegen Levante was het team van Carlo Ancelotti met minimaal verschil te sterk voor het Real Betis van Manuel Pellegrini: 0-1. Daniel Carvajal maakte de enige treffer. Real Madrid, Sevilla, Valencia en Real Mallorca gaan met zeven punten uit drie duels aan kop in de Spaanse competitie.

In de eerste helft, die van meer naar minder ging, was Real Madrid de betere ploeg in de openingsfase. Het team van Ancelotti domineerde en zorgde ook voor dreiging via met name Vinícius Júnior. Na een goede actie van de Braziliaan op links schoot Karim Benzema de bal maar net naast het doel van Rui Silva.

Betis kwam echter beter voor de dag naarmate de eerste helft vorderde en zette Thibaut Courtois ook enkele keren aan het werk. De doelman maakte een vrije trap van Nabil Fekir onschadelijk, zag een schot van Sergio Canales over zijn doel gaan en enkele minuten voor de pauze liet hij zich niet verrassen door een poging van Juanmi.

Real Madrid probeerde na de pauze in een hoger tempo te spelen, maar het team van Ancelotti had zichtbaar moeite om voor gevaar te zorgen. Na een uur spelen viel toch de 0-1: Juanmi verprutste een twee-tegen-één-situatie en in de tegenaanval viel de openingsgoal. Vinícius Júnior kon de bal op links net binnenhouden, waarna Gareth Bale het overzicht behield en Carvajal het leer met een piekfijne volley in de linkerhoek werkte.

Nadien hadden Marco Asensio en Eden Hazard nog uitzicht op een doelpunt. Na een goede balverovering ging de poging van de Spanjaard net naast en Rui Silva hield de Belg van het scoren af. Diep in de extra tijd eindigde een inzet van Martin Montoya in de handen van Courtois. Real Madrid, al sinds 30 januari in 21 competitieduels op rij ongeslagen, speelt na de interlandperiode een thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door aqua1)

Snel vergeten. Wat miste ik Modric en Kroos zeg. Isco was zoals wij gewend zijn van hem: DRAMATISCH. Benzema was ook totaal uitvorm, veel spelers bij ons die een offday hadden, gelukkig wel de 3 punten. Moet zeggen dat ik stilaan vooruitgang zie bij Vinicius, die jongen was weer de beste man bij ons, weer soms vanouds ongelukkig met afwerking, maar was weer belangrijk bij dat doelpunt.

29 augustus 2021 om 00:01

@CMG- vond carvajal vandaag wel goed spelen, en ook goed voor hem hoop dat ie snel terugkeert naar zijn oude niveau

29 augustus 2021 om 00:02

Miguel was wel echt sterk. Die interceptie bij de 2 tegen 1 situatie leidde de goal in. Lijkt verder alsof ie al jaren in het eerste speelt, totaal niet zenuwachtig

29 augustus 2021 om 00:07

Daarom moet ook Pogba komen straks in 2022, hopelijk. Straks zonder Modric en Kroos wordt het echt lastig anders. En Cama is leuk maar nog erg jong.

Slordige wedstrijd zeg isco echt verschrikkelijk vanavond, vooral in de eerste helft vond carvajal wel heel goed spelen en Vinicius wat een misser

29 augustus 2021 om 00:01

Op welke misser doel je?

29 augustus 2021 om 00:03

@Lierse1997 hij stond heel dichtbij het doel van betis, kreeg een voorzet van guti moest de bal eigenlijk koppen, maar schoot hem en miste totaal

29 augustus 2021 om 00:03

Bij die voorzet van Guti denk ik

29 augustus 2021 om 00:10

Even niet opgelet denk ik dan 😅.

Beetje een slaapverwekkende wedstrijd. Gebeurde niet veel op een paar kansjes. Middenveld loopt totaal niet zonder Kroos en/of Modric erin. Je ziet dat er niet echt een connectie is tussen de verdediging en de aanval. Ook Montoya die mist komen we goed weg. Spel nog niet denderend maar goed 3 uitwedstrijden gehad waarbij Levante en Betis toch wel lastig zijn. En dan 7 punten pakken is opzich prima. Na de interlandbreak weer terug in Bernabeu! En dan ook Modric, Kroos en Mendy terug.

29 augustus 2021 om 00:00

Hopelijk op een interlandbreak zonder blessures en vooral hopen op Kylian Mbappé.

Gestreden als leeuwen! Ik genoot van het spel/strijdlust. Ja het kan en moet beter, maar dit is toch al veel beter dan vorig seizoen? Met Modric en Kroos zal het alleen maar beter gaan. Vandaag defensief wel in orde. 7 punten uit 3 wedstrijden, zonder een thuis wedstrijd te hebben gespeeld. We mogen niet klagen.

29 augustus 2021 om 01:06

Genoten van het spel??? Het was waanzinnig slaapverwekkend. Uiteindelijk wel een overwinning en daar moeten de witte maagden blij mee zijn. Veel succes in het vervolg van de competitie!

29 augustus 2021 om 01:54

Hij doelt op strijdlust , maar kom eey je mag als je bij real madrid op zijn minst strijdlust verwachten, dat moet zelfsprekend zijn. Mar het was erg matig het spel, Real onwaardig, maar is maar goed dat we tegen betis speelde, je weet bij voorbaat dat je al gewonnen hebt.

29 augustus 2021 om 02:12

Ow dat heeft men zojuist veranderd… maargoed ik hoop op een competitief seizoensvervolg in la liga waarbij mijn voorkeur uitgaat dat barcelona aan het langste eind trekt. Fijn weekend!

29 augustus 2021 om 08:41

Waar haal je dat nu weer uit, dat je tegen Betis al op voorhand gewonnen bent? Net als Levante trouwens. Beide ploegen hebben ons de laatste jaren behoorlijk wat puntenverlies gekost. Wees tevreden en geniet nog van je zondag.

29 augustus 2021 om 10:09

Bij voorbaat nog wel. Teams als Betis hebben Real Madrid de afgelopen jaren veel punten gekost. Ondanks dat het spel niet altijd even goed was, ben ik als Real Madrid fan tevreden met deze overwinning. Nu hopen dat ze na de interland break ook de lijn doorzetten.

Zeer matig Real gezien, zeer matig Betis gezien, er moet nog een hoop verbeterd worden. Kroos is er nog niet net als Modric dat scheelt natuurlijk al enorm, hopen dat Mbapee niet naar Real gaat dit seizoen, ze zijn niet om aan te gluren

Wat een drama was het vandaag. Spelers waarvan je verwacht dat ze er zin in hebben nadat ze hun contract verlengd hebben zien worden waren echt slecht. Waar was Benzema vandaag mee bezig? Waar was Casemiro mee bezig? Alleen maar ballen ingeleverd.
Bale en Isco zijn al een tijdje afgeschreven en lieten vandaag zien waarom. 0,0 indruk gemaakt. Het is dat je Bale op papier zag staan anders had je niet geweten dat hij had gespeeld.
Lichtpuntjes vandaag waren Miguel, Valverde, Carvajal en Vinicius. Op naar de volgende wedstrijd met hopelijk Mbappe en nog een nieuwe CV!

29 augustus 2021 om 00:02

Zei jij nou serieus tijdens live meepraten dat Benzema slecht speelde omdat hij bang is van de komst van Mbappé?! Jij weet toch dat Benzema een groot aandeel heeft in deze transfer? Benzema heeft een offday, kan iedereen overkomen.

29 augustus 2021 om 00:09

Ik zei alsof het lijkt door de transfer. Benzema heb ik nog nooit zo slecht zien spelen als vandaag.

29 augustus 2021 om 00:27

Benzema was erg ongelukkig maar toch wel een assistje. Maar man, dat frustreert me zo bij Casemiro. Zijn balbehandeling. Die man levert gewoon 3 ballen in 5 min tijd wat zeer gevaarlijke omschakelingen veroorzaakt voor Betis. Dat ging echt nergens over. Oke normaal staan Kroos en Modric naast hem, om hem bij te staan en pass opties te geven maar dit ging echt nergen over!

Madrid heeft zonder Modric geen middenveldspel. En Benzema heeft de vorm nog niet. Zonder Modric en zonder een Benzema in vorm is het matig. Isco en Valverde ontbeerden enige vorm van creativiteit. De pass van Benzema en het goede afmaken van Carvajal was het enige lichtpunt.

Poehh was niet easy. Er werd gelukkig gebikkeld maar man wat was het moeizaam. Klinisch afmaken was weer zuur zoals zovaak helaas. En met Isco en Bale ga je de oorlog ook niet winnen zeg! Tsja. En de rust van Kroos en Modric was ook een groot gemis. Tsja, iig 3 punten, dat is wel lekker. Bedoel Betis is toch altijd lastig. Alaba CB is toch wel top. Miguel kon me ook bekoren.

29 augustus 2021 om 01:34

Gelukkig as het Betis, dan kan je zo slecht spelen win je hem toch wel. Alaba op CB top vraag Bayeren fans maar die was op centraal juist een drama. Al zou je tegen Betis zeggen kom maar naar voren we verdedigen toch zouden ze in geen 1000 jaar scoren.

29 augustus 2021 om 08:23

Daarom laatste vijf wedstrijden tegen Betis maar 1x gewonnen. Je praat zoveel onzin he.....

29 augustus 2021 om 14:02

Zegt mij niet zoveel tegen betis normaliter nooit het zo een moeite als tegen Levant bijvoorbeeld.

3 lastige uitwedstrijden op rij, waarvan Levante en Betis gewoon erg lastig zijn, met 7 punten beginnen. Dan mag je daar tevreden mee zijn. De nul ook gehouden dus dat is ook lekker. Erg trots op Miguel Gutierrez. Onthoudt die naam. Verder een Real gezien die geleerd hebben van vorige week. Het stond compact beter, al had je wel weer makkelijk op achterstand kunnen komen vlak voor de 0-1. Comedy Capers was dat. Ook de laatste kans van Betis kneep ik hem maar gelukkig schoot die hem zacht. Nee, zonder Modric, Kroos en Mendy, mag je niet ontevreden zijn. Na de interlandbreak, kunnen we weer over deze 3 toppers beschikken en hopelijk hopelijk Mbappe 🙏🏼. Trouwens, Militao - Alaba vond ik achterin voor het eerst prima. Dat zal ook het duo zijn wanneer Mendy weer fit is

Redelijke wedstrijd, het belangrijkste is dat de punten binnen zijn. Je mist je middenveld. Zodra Modric en Kroos terug zijn zal het spel beter worden. Gelukkig speelde Alaba centraal wat mijn inziens zijn plaats hoort te zijn en Miguel op links deed het verdienstelijk. Mijn voorkeur gaat toch wel naar mendy op links, Alaba en militao centraal en carvajal op rechts. Dan heb je Nacho nog als backup. En nu hopen dat Mbappé komt zodat de goals gemaakt kunnen worden.

Het gaat nog allemaal nog zo moeizaam… Bale vandaag onzichtbaar op een paar goede voorzetjes na. Maar goed we beginnen altijd redelijk zwak aan het seizoen. Ik hoop dat we er een mooi seizoen van kunnen maken.

29 augustus 2021 om 01:51

Carlito blijft maar aanpappen met Bale, die bakt er gewoon niets van, Maar sowieso was Bale een gesloten boek en heb je er afscheid van genomen, dan is het klaar... en nog jaar onder contract, enig plek is de tribune en nooit meer gebruik van hem maken en apart trainen .

29 augustus 2021 om 04:04

Ja, ik snap je gevoel volkomen. Ik heb dat gevoel niet zo erg. Ik hoop echter wel dat hij snel gaat banken als hij dit verschrikkelijk laag niveau blijft houden. Dan kun je beter een van onze jeugdige spelers de kans geven dan door te blijven gaan met de trekken aan, wat lijkt, een dood paard. Ancelotti mag dus van mij part deze man (en van mij part geldt dit ook voor een Hazard) genadeloos afstraffen door ze te banken. Wanneer Kylian definitief onze kant op komt, mogen ze van mij Bale direct in de uitverkoop zetten. Dan zijn we in ieder geval af van zijn onwijs disproportionele salaris af.

Dit Real is veel beter dan vorige jaar maar de verdediging baart mij veel zorgen. Modrich en Kroos moeten snel terug komen anders heeft Real problemen op het middenveld. Vandaag niet zo oppermachtig al vind ik dat real gemakkelijker de twee kon maken na de interland terug in Bernabue weer voetballen

Wederom slechte wedstrijd van Real M.
Deze seizoen wordt het weer niets gewonnen.
Real M (en ander Spaanse ploegen) zijn niet meer favoriete voor CL.
Engelse ploegen, PSG en Bayern München zijn alle sterker .

Het was op het tandvlees, het liep voor geen meter, maar deze potten moet je winnen en dat hebben we gedaan. Voor ons bestaan er geen gemakkelijke potten. Goeie winst, want puntverlies had ons wellicht naar de middenmoot gekukeld.

Dit was wel heel slecht, maar zo gezegd Betis ligt Real erg goed, al zou Real Madrid met een d team spelen dan nog zouden we nooit problemen kennen met Betis die altijd wel choked tegen ons.... Vinicius was weer ouderwets druistig en kansen missend en gene overzicht.. Bale die bakt er ook niets van wandelt alsof hij Messi himself is, heb hem liefst op de tribunes voortaan.

Vanuit beide partijen een matige wedstrijd
Uiteindelijk gelukkig nog een overwinning voor Madrid
Hoop echt dat Modric snel terug is Isco kan echt niet meer

Ik hoop echt dat la Liga snel een andere zender vindt dan Ziggo. Buiten el Sierd is het echt droevig gesteld op Ziggo. Ze zetten Madrid altijd weg op hun B-kanaal. Als je een keer Espanyol wilt zien dan heb je pech gehad. En als ze al analisten hebben dan zijn het figuren als Youri Mulder en Van Halst. Beden niet het toppunt van intelligentie.

29 augustus 2021 om 11:16

Feitenvrije borrelpraat en slaapverwekkende gesprekken vieren daar ook hoogtij tussen en na de wedstrijd, hoop het inderdaad ook. M'n vorige televisie had nog wel een functie waar je de audio kon filteren op andere talen, maar ben nu ook veroordeeld tot Ziggo nitwits.

29 augustus 2021 om 13:42

Die quizzen die ze tegenwoordig hebben zijn ook van een bedenkelijk niveau.

29 augustus 2021 om 13:02

Het is echt verbazingwekkend hoe slecht hun reportages zijn, en dat voor mensen die nb zelf op eredivisie-niveau hebben gevoetbald. Want naast dat ze verstoken zijn van enige journalistieke competentie, hebben ze ook meestal een hele domme kijk op het spelletje. Ook - en vooral - Sierd, die dan weer niet gevoetbald heeft op enig noemenswaardig niveau.

29 augustus 2021 om 13:42

Sierd vind ik dan wel weer humor. Ik verwacht van een analist meer dan een commentator.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Osasuna181
4.Sevilla178
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

768 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren