Real Madrid wekt grote verbazing met gereserveerd rugnummer voor Mbappé

Vrijdag, 27 augustus 2021 om 11:38Yanick Vos • Laatste update: 11:46

Real Madrid werkt achter de schermen hard aan de komst van Kylian Mbappé. Wanneer de aanvaller van Paris Saint-Germain wordt overgenomen, dan komt hij in het Santiago Bernabéu mogelijk met een zeer opvallend rugnummer te spelen. Volgens AS wil Real Madrid hem nummer 5 aanbieden, voorheen gedragen door Raphaël Varane en Zinédine Zidane. Niet eerder droeg een aanvaller rugnummer 5 in de hoofdmacht van Real Madrid.

Mbappé droeg bij Monaco achtereenvolgens de nummers 29, 11, 9 en 10. Bij zijn overstap naar Paris Saint-Germain koos hij voor 29, 14, 7 en 17. Sinds twee seizoenen speelt Mbappé in Parijs met rugnummer 7. Dat nummer is in Madrid al bezet door Eden Hazard. Karim Benzema draagt al jaren nummer 9, Marco Asensio heeft nummer 11 en nummer 10, dat Mbappé draagt bij de Franse ploeg, is bezet door Luka Modric.

Bij Real Madrid werd nummer 5 in het verleden alleen gedragen door verdedigers of middenvelders. Sinds het seizoen 2016/17 speelde Varane met dat nummer op zijn rug in Madrid. In het verleden speelde Mbappé’s idool en landgenoot Zidane met 5 op zijn rug bij de Koninklijke. Na het vertrek van Varane naar Manchester United heeft Jesús Vallejo zijn nummer overgenomen. Met een knipoog naar Zidane wil Real Madrid dat nummer nu aanbieden aan Mbappé.

Zover is het overigens nog niet. Real Madrid en Paris Saint-Germain zullen het eerst eens moeten worden over de transfersom. Een eerste bod van 160 miljoen euro werd door PSG van tafel geveegd. Donderdag bracht Real Madrid een nieuw bod van 170 miljoen euro plus 10 miljoen aan variabelen uit om het tot medio 2022 lopende contract van Mbappé af te kopen. Mochten de clubs er niet uitkomen en de 22-jarige aanvaller in Parijs blijven, dan is hij over een jaar transfervrij op te halen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door rayvg)
27 augustus 2021 om 11:46

Tsja, het is gewoon een power move van Perez. Zoals PSG voor de hele wereld zichtbaar het alfa-mannetje van het nieuwe geld wilde zijn door Neymar naar Barcelona te halen, zo wil Perez zich het alfa-mannetje van de historische clubs tonen om de City's en PSG's van deze wereld te laten zien: je kunt Messi en Neymar en al het geld van de wereld hebben maar jullie worden Nooit groter dan wij. Gewoon een sneu wedstrijdje armpje drukken met armpjes van 200 miljoen

27 augustus 2021 om 11:54

En als het Perez lukt om zijn plannetje echt perfect uit te voeren wordt het een dag later aangekondigd dan Ronaldo naar City, om zo het laatste woord te hebben en maximaal het voetlicht op te eisen

27 augustus 2021 om 11:58

Oud tegen nieuw geld. Het grappige is dat in Spanje de Madrid en Barcelona fans nu even elkaar steunen in de strijd tegen PSG.

27 augustus 2021 om 12:02

Waarom zou je Real steunen, Barca kon Messi niet verlengen door de regels van La Liga.
Real kan dit wel met Mbappe, terwijl ze ook moesten zakken in loonlast.
Of gelden de regels voor Real niet.

27 augustus 2021 om 12:06

Omdat Real Madrid niet het zieke salaris huis heeft als die van Barcelona..... En Barcelona slechter aan toe is dan Real Madrid, die wel zaken op orde hebben Kluivert...

27 augustus 2021 om 12:15

Aqua, gister ook al de vraag aan anderen gesteld, maar hoe kan het dat als je 300 miljoen inkomstenverlies hebt in corona tijd, je nog 180 miljoen overhoudt (ex tekengeld en salaris) voor Mbappe? Ja, ik weet, t wordt over meerdere jaren verspreid voor FFP, maar hoe kan het dat ze dat kunnen betalen? Zeker ook na het gehuil van Perez tijdens die presentatie vd Super League? Serieuze vraag hoor. En de transferinkomsten en vrijgekomen loon na de aftocht van Ramos, Odegaard en Varane dekken het niet. Edit: en over absurde loonkosten: salaris van Bale vergeten? Hazard, Alaba, Benz, Modric etc verdienen ook niet niks. Vind het opvallend hoe zeer Real altijd door de fans keihard verdedigd wordt, terwijl bv een PSG snoeihard wordt afgemaakt. Zullen we alles gewoon vol realisme, objectief bekijken? Dat probeer ik hier nu iig.

27 augustus 2021 om 12:21

Vind het “strijden tegen PSG” sowieso een beetje een kneuterige term. Is het dan zo frustrerend dat er een club is die zijn beleid kan veroorloven door een rijke eigenaar? Ik snap echt niet hoe dat minder te billijken is dan het afsluiten van lening na lening na lening, om vervolgens 1,5 miljard in de schuld te staan en je handje op moeten houden bij spelers.

En nee. De pandemie is niet de hoofdoorzaak van die schuld. Een versterker, misschien. Maar je eigen wanbeleid is hier de oorzaak van. Dat er nu een club is die het allemaal wel kan betalen, en dat daar nu tegen “gestreden” moet worden… zo flauw.

27 augustus 2021 om 12:24

@nick140: In mijn ogen is het een domme move. Ja, Mbappe is een geweldige aanvaller. Echter liggen de uitdagingen in de aankomende jaren in de andere linies. Met de financiele uitdagingen van nu en het alsmaar ouder worden van de ,enorm dure, selectie zou ik mij meer op de verdediging en het middenveld richten met vers bloed. De komst van Mbappe gaat financiele consequenties op de mogelijkheden hebben.

27 augustus 2021 om 12:24

Kluivert09. Je snapt toch wel dat het niet de schuld is van La Liga of Real Madrid dat Barcelona exorbitant hoge salarissen gaf aan spelers die net 1 seizoen goed speelden of een Coutinho op afbetaling waar je nog iets van 70 miljoen voor moet overmaken aan Liverpool. Nee, ik ken gezonde rivaliteit met Real en diens fans, maar om hen de schuld te geven van de puinhoop bij Barcelona..

27 augustus 2021 om 12:40

@Formus, echte topclubs kunnen elk jaar pakweg 100 miljoen meer uitgeven aan transfers dan dat er binnenkomt. Maar dat heeft Real sinds het vertrek van Ronaldo maar 1 keer (dik) gedaan (de zomer van Hazard en Jovic). De overige zomers was er vaak winst door de selectie eigenlijk zwakker te maken dan nodig was door spelers te verkopen. Daardoor zit er vet op de botten. En Real is wel degelijk vrij gezond. Zo is het loonplafond deze zomer zelfs een beetje verhoogd door la Liga door de degelijke financiën. En vergeet ook niet dat Real de club is die in normale omstandigheden een omzet van boven de 800 miljoen heeft.

27 augustus 2021 om 12:45

De 300 miljoen inkomsten verlies heeft real kunnen opvangen omdat ze de afgelopen jaren gewoon meer hebben verkocht aan spelers dan gekocht. Dit jaar ondanks corona heeft real zwarte cijfers kunnen schrijven.dit proces is al begonnen de dag dat MBappe tekende bij PSG voor 180 miljoen

27 augustus 2021 om 13:26

@Jappano Ik ben het met je eens.. Maar dit zijn apen op de apenrots en die doen soms domme dingen om de sterkste aap te lijken

27 augustus 2021 om 14:09

Precies. Dat is ook heel makkelijk na te gaan op de jaarrekening waar ze gewoon zwarte cijfers noteren. Dan kan je dus heel makkelijk concluderen dat ze die misgelopen inkomsten hebben opgevangen want itt de meeste clubs heeft Madrid geen verlies geleden

27 augustus 2021 om 15:25

Lierse en Real8, allemaal leuk en aardig, maar de transferbalans is de afgelopen jaren plus 30 miljoen. Ze hebben 300 miljoen inkomstenderving gehad. En de begroting is al enorm gedaald de afgelopen corona jaren. Dus die 100 miljoen per jaar gaat normaal op Lierse maar nu even niet. Ik zeg niet dat het kan, ik verbaas me er alleen over. En Mbappe kost dan 180 miljoen, 30 per jaar netto, tekengeld..... Dat rijmt niet met het hele huilverhaal van Perez eerder dit jaar.

27 augustus 2021 om 11:47

Je hebt er hier wel over een generationele speler en je weet nooit wat er kan gebeuren in 1 jaar tijd. Stel hij speelt een ballon dor seizoen bij PSG en en denkt hmmm ik blijf of hij krijgt een vieze blessure waardoor hij out is voor een heel lange tijd. Elke club die het geld heeft zou dit in a heartbeat doen zo goed is hij

27 augustus 2021 om 11:51

Omdat Mbappe paris mooit gratis wil verlaten, dan valt 180 miljoen te begrijpen en je hebt een wereldtopper in huis.

27 augustus 2021 om 11:57

Waarom zou hij dat niet willen denk je? Volgens mij was hij volgend jaar gewoon vrolijk weggelopen hoor

27 augustus 2021 om 11:58

Nee dat zou Mbappe PSG niet hebben aangedaan. Desnoods tekende hij een contract bij met een clausule ofzo. Beide kampen zeiden dat Mbappe gratis niet vertrekt.

27 augustus 2021 om 11:59

Omdat hij dit met Paris heeft afgesproken...

27 augustus 2021 om 12:01

Mbappe heeft niks naar de media naar buiten gebracht hoor. Is altijd respectvol naar Paris. Dus hij wou echt niet gratis de deur uit.

27 augustus 2021 om 12:14

Tsja, het is maar wie je gelooft.. Mbappé heeft zich inderdaad publiekelijk keurig stil gehouden maar er zijn ook meerdere nieuwsberichten uit vrij betrouwbare Franse bronnen naar buiten gekomen dat hij bereid was zijn contract uit te dienen, in januari kon hij immers al een voorcontract bij Real tekenen, dat is al over +/- vier maanden

27 augustus 2021 om 12:28

Ik sta echt met verbazing te lezen hoe alles zo als zoete koek geslikt wordt door vele Real fans. 180 miljoen voor 1 jaar is bizar (en dat is exclusief tekengeld!!). Volgend jaar kost ie een derde aan tekengeld etc. En dat Mbappe zegt dat ie dit heeft afgesproken.... Kom hoe vaak hebben we al niet meegemaakt dat voetballers A zeggen en B doen.... Volgens mij bracht Real afgelopen week nog een persbericht naar buiten dat ze helemaal geen bod hadden gedaan op Mbappe. Klopte dus ook niet. Oh, en als laatste: als Mbappe nooit gratis weg zou gaan (wat hier beweerd wordt), waarom verkoopt PSG hem dan nu? Volgens velen hier zou hij toch zijn contract verlengen.... Zien jullie hoe raar dit allemaal klinkt?!?! Mensen, wees openminded, ook bij je eigen club.

27 augustus 2021 om 12:41

@Formus, dat artikel over Real hier op VZ was een fout (je vindt het ook niet meer terug) geloof ik. Dat was een melding uit 2017.

27 augustus 2021 om 12:38

Mbappe heeft altijd gezegd dat hij PSG op goede voet wilt verlaten, dus niet gratis. Kans dat hij ging bijtekenen voor een jaar gewoon om PSG geld te gunnen is heel groot, dit is een prima oplossing en wij Madristas zijn enorm blij!

27 augustus 2021 om 20:04

Volgend seizoen heb je meer voetbalclubs die dan dikke contracten zullen bieden. Real Madrid is dan
allerminst zeker dat hij dan gaat komen. Met het einde van de huidige transferseizoen lijkt het alleen Real die naar zijn diensten vist. Dat zal volgend jaar ongetwijfeld anders zijn.

Hazard moet rugnummer 7 gewoon, afstaan aan Mbappe. Neem aan dat hij dit de voorwaarden zijn voor Mbappe...

27 augustus 2021 om 12:03

Ja denk je? De beste man heeft in zijn korte carrière zeven keer (!) een ander rugnummer gehad… Ik denk dat het hem zal roesten wat er op zijn rug staat.

27 augustus 2021 om 12:04

Kan niet meer dit seizoen. Zodra een nr gebruikt wordt in laliga (waarin de speler dus minuten heeft gemaakt) staat het vast.

27 augustus 2021 om 12:06

Hazard moet helemaal niks. Zie dat ook niet snel gebeuren.

27 augustus 2021 om 13:18

Mbappe moet niet zo stoer doen. Hij is nog een broekie. Moet zich gewoon nederig opstellen. Enige wat hij nog heeft bereikt is WK winst met een absoluut dreamteam. Alleen vedettes mogen dingen claimen.

27 augustus 2021 om 14:28

Waar lees jij dat hij iets opeist? Of stoer doet of niet nederig is?

27 augustus 2021 om 14:45

Ach jaapie toch. Wat zwets jij toch een hoop onzin. Kylian is al 3 jaar topscorer op rij in Ligue 1, heeft een WK gewonnen waar hij een flink aandeel in had en heeft op z'n 22ste al zich laten zien door te scoren tegen de volgende grootmachten: real Madrid, Barcelona, man city, bayern en juventus. 133 goals en 63 assists in 174 wedstrijden. Niks bereikt?

Wel mooi want dit nummer had Zidane ook bij Real...

27 augustus 2021 om 11:56

Rugnummer 5 is het voor een merk niet erg handig.

27 augustus 2021 om 12:04Valt wel mee. Bij Frankrijk heeft hij ook ook nummer 10. Messi heeft ook geen 10 bij PSG. Alleen bij Ronaldo is het cruciaal dat hij 7 heeft. Dat shirt van mbappe krijgt met 5 ook heel veel aandacht. Alleen apart dat een aanvaller met 5 gaat spelen.

27 augustus 2021 om 12:09

zo kan je bij elk nummer wel een grote naam zoeken. als je het omdraait, je vraagt noem de legendarische nummer 5 van real madrid, dan zullen er bar weinig mensen zijn die dan aan Zidane denken. er zijn uiteindelijk niet zo heel veel iconen verbonden met een rugnummer en terecht, want als je van club verhuist moet je niet zoveel kapsones hebben en pakken wat beschikbaar is. Cruijff speelde ook niet altijd met 14.

27 augustus 2021 om 12:31

Sterker nog Cruijf heeft rugnr 14 "maar" 4 seizoenen gedragen, bij Barcelona nog nooit.

In spanje mag Real wel alles.
Barca kon Messi niet inschrijven, omdat hun loonlast te hoog was.
Real moest ook met 150mil zakken wat loonlast betreft, maar ze kunnen wel Mbappe halen, en inschrijven.
La Liga wou geen uitzondering maken voor Messi, omdat het niet eerlijk zou zijn tegenover de andere clubs.
Maar voor Real is het dus geen probleem, ondanks ze geen 150mil in lonen zijn gezakt.

27 augustus 2021 om 12:00

Hoe weet je of het mag, als Mbappé nog niet eens ingeschreven is?
Misschien trekt Laliga ook nog wel bij Real aan de handrem.

27 augustus 2021 om 12:00

Zakdoekje erbij? Agh moeten we hier nog serieus op ingaan? ...Tsja, misschien moet je eens naar Bartomeu wijzen he! Daarnaast Real managed de covid crisis als de beste in europa!

27 augustus 2021 om 12:04

Real moest ook zakken wat lonen betreft, dus regels zijn toch voor iedereen hetzelfde.
Dat Barca meer moest zakken is een feit, het wanbeleid van Bartomeu ontkent niemand.
Maar Real is ook geen 150mil gezakt in lonen.

27 augustus 2021 om 12:28

Jaloers ofzo? Dat Barcelona extreem slecht staat is niet de schuld van Real ofzo. Real doet het prima en kan dit gewoon financiëren.

27 augustus 2021 om 13:58

Kluivert je lult maar weet niet eens waar het over gaat. Real moest helemaal niet zakken in lonen? Sterker nog, hun salarisplafond is zelfs een stukje opgetrokken waar dat van Barca met 200 miljoen gekelderd is. Barca zat al op de limiet van hun hogere plafond en heeft dus stront aan de knikker, Madrid zat zelfs niet in de buurt en hun plafond is opgetrokken. Geen vuiltje aan de lucht dus. Ze hebben wel bespaard op loonkosten door spelers te doen vertrekken en de rest 10 laten inleveren maar dat heeft niets met het plafond te maken. Gewoon de algemene financiele situatie. Op die manier hoopte Madrid geen verlies te lijden. Zijn ze in geslaagd want ze hebben gewoon zwarte cijfers genoteerd itt Barca die over 2 seizoenen een half miljard verlies draaien. Als je niet snapt dat een club die een half miljoen winst noteert zich meer kan permitteren dan een club die een half miljard verlies draait dan verwijs ik je graag naar de basisschool waar 1 1=2 wordt aangeleerd. Jank niet zo

27 augustus 2021 om 12:02

Hou op hoor. Alsof La liga wou om een ster als Messi kwijt te spelen. Het is Barcelona dat simpelweg haar eigen ruiten heeft ingeslagen, gelieve niet te wijzen nu. Wees blij met Mbappé, Aguero etc.

27 augustus 2021 om 12:03

Barcelona zit nog met de last aan aflossingen van Dembele, Griezmann, Coutinho en Frenkie. Dembele is volgend jaar afgelost. Er komt weer ruimte met de tijd.

27 augustus 2021 om 12:26

Zomaar een klein idee maar zal er wellicht geld vrij zijn gekomen na het vertrek van Varane, Ramos, Odegaard en Odriozola?

27 augustus 2021 om 13:54

Als iedere andere Barca fan op het forum dit lijkt te snappen zou het dan kunnen dat er helemaal niets geks gebeurt maar jij gewoon te dom of te subjectief bent om het te snappen? Ik denk het wel

Misschien heeft hij het geluk dat rugnummer 14 beschikbaar is .

misschien geen populaire mening, maar ik vind dat Real beter Haaland kan halen dan Mbappe. die waarschijnlijk ook nog voor een kleiner bedrag op te halen is (100-120?). en dan in januari Mbappe benaderen met een super contract.

27 augustus 2021 om 13:06

Ik denk dat ze volgend jaar zomer 100% voor Haaland gaan wanneer die 75m clausule actief is

27 augustus 2021 om 13:14

Wat ik heb begrepen is dat Real (wss als menig ander club) achter de schermen al tijden bezig is met haaland. Zou voor real gigantisch zijn, 4 4 2 en mbappe/haaland in de voorhoede oioioi

Mbappe kan toch gewoon met rugnummer 19 spelen omdat odriozola weg is. Volgend jaar kan hij dan rugnummer 7 of 10 overnemen van Modric of Hazard

Lackwekkend natuurlijk. De beste man doet er alles aan om maar op te vallen. Net zoals zijn collega Neymar verlaat hij de club omdat hij niet in de schaduw wil staan van de beste voetballer aller tijden (messi). Is toch wel enigszins komisch dat Messi al twee keer een speler heeft weggejaagd.

27 augustus 2021 om 12:08

Zonder Messi was dit ook gebeurd. Is al langere tijd een publiek geheim dat hij zijn zinnen op Real heeft gezet

Wat een onzin. Waarschijnlijk zal Vallejo nummer 5 dragen. Ik neem aan dat iemand zijn rugnummer zal afstaan en anders zal hij gewoon nummer 19 of 29 dragen...

27 augustus 2021 om 12:44

Spelers uit de A-kern moet tussen 1 en 25 dragen als ik het goed heb.

Wat boeit een rugnummer nou.. ? 🙄

Rugnummer 29 lijkt me voor nu de ideale rugnummer voor hem, had ie ook bij psg en monaco

27 augustus 2021 om 12:16

Dat mag in Spanje niet, alleen rugnummer 1 t/m 25 mag je toekennen, voor de registratie van de competitie. Tenzij het een speler is van 19 jaar of jonger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Osasuna181
4.Sevilla178
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

97 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 10 5 2 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren