FC Utrecht lijkt met transfer Gyrano Kerk alsnog klapper te gaan maken

Vrijdag, 27 augustus 2021 om 06:34Daniel Cabot Kerkdijk

De kans is groot dat de wens van Gyrano Kerk om een transfer te maken in de laatste week van de transfermarkt alsnog wordt vervuld. Volgens de vrijdageditie van De Telegraaf hebben Stade Brest, Lokomotiv Moskou en Hellas Verona interesse in de aanvaller, die voor de tweede zomer op rij in spanning zit over zijn toekomst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door isco24)

Voor 5-6 miljoen strik erom en persoonlijk wegbrengen. Brengt veel dreiding met zich mee, maar rendement van 0,0

27 augustus 2021 om 07:06

Dan zijn we bij Feyenoord iig af van de suggesties van de ‘kenners’ en analisten die deze jongen steeds naar Feyenoord hebben geroepen. Fysiek vind ik hem erg indrukwekkend maar een bijzondere pass of kaats heeft hij niet en in de kleine ruimte stelt hij niet veel voor.Enneh, utrecht mag zich in zn handjes knijpen met 5 miljoen voor een ‘rendementloze’ aanvaller

27 augustus 2021 om 08:07

5-6 miljoen? Jij hebt op de vroege ochtend al diep in het glaasje gekeken. Zou too zijn als FCU dit ontvangt maar dat lijkt me zelfs in bizarre tijdens als deze echt niet mogelijk. We hebben het wel over Gyrano Kerk he? 😂

27 augustus 2021 om 08:17

Je hebt gemist dat Utrecht 4 miljoen van Anderlecht heeft geweigerd? Dus dat dit een hogere aanbieding zal zijn?

27 augustus 2021 om 10:57

Ja, dat heb ik gemist. Of ik kon het niet bevatten en ben het vergeten. Dan hadden de Belgen te diep in het glaasje gekeken. Gyrano Kerk..

27 augustus 2021 om 11:30

175 wedstrijden gespeeld en betrokken bij 85 doelpunten noem je 0,0 rendement? Of wil je nu zeggen dat hij elke wedstrijd 10000 keer op doel schiet?

27 augustus 2021 om 18:50

Wat ik bedoel is zijn afronding, de beslissende pass. Kerk is heel goed als ie het op gevoel moet doen, zodra hij na gaat denken en de tijd heeft gaat het fout.

Poeh .. Wat mist deze man toch een hoop grote kansen. Rond de 5 miljoen+doorverkoop% zal hij wel vertrekken.

Prettig! Hoeven we ons niet meer zo te ergeren. Hij mag ook geen wissel staan, dus elke wedstrijd word je weer teleurgesteld als hij de bal krijgt. Nog 1 kunststukje tegen Feyenoord zondag als afsluiter en dan lekker een transfer maken. Dag Kerk!

27 augustus 2021 om 17:33

Was afgelopen zaterdag echt verbaasd over hoe slecht hij was. Deed echt alles fout en liep vervolgens niet mee terug of maakte gelijk een overtreding. Zie je pas echt goed als je live bij een pot bent

Als dat zo is hoop ik nog wel dat er een vervanger word aangetrokken. Sylla kan er spelen maar zie toch liever een buitenspeler met een goede voorzet.

Ik zie heel veel mensen reageren om ‘t feit dat Kerk zijn rendement laag is maar ik zie hem genoeg wedstrijden ballen klaar leggen die vaak wild of stom worden gemist door een oa Dalmau of Ramselaar en dan is het Kerk zijn schuld dat zijn rendement laag is?
Een speler die al 2 seizoenen achter elkaar bij 1 van de meest productieve spelers hoort, verdient echt niet alle negativiteit die hij over zich heen krijgt. Ja tuurlijk gaat er wel eens wat fout maar in de FCU selectie zijn er zoveel spelers zo vaak nog dramatischer en die krijgen niet zoveel negativiteit over hun als Kerk die krijgt.
Ik hoop echt van harte dat hij zijn transfer maakt zodat alle FCU fans zijn waarde zullen beseffen want ik zie geen andere speler in de selectie die dezelfde dreiging en productiviteit gaat leveren.

27 augustus 2021 om 09:29

Ik heb geen idee welke club je aanhangt, waarschijnlijk denken jullie "oh nee, Kerk komt aan de bal. Oppassen met die man!"

Utrechtfans denken "och Kerk aan de bal. Hij raakt hem straks weer kwijt hoor". En je krijgt 8 vd 10 keer gelijk helaas.
Tuurlijk lukt er ook een keer iets, maar is vaak meer geluk dan wijsheid. Hij kan heel goed zijn, als hij overzicht zou hebben, maar dat heeft hij absoluut niet.

Ik ben het zeker met je eens dat onze aanvallers teveel kansen missen en krijgen daar ook terecht kritiek op. maar waarom mogen we dan wel Dalmau bekritiseren en Kerk niet? Omdat hij zogezegd onze mvp is?
Dat is hij door de media gemaakt, niet door zijn prestaties..

27 augustus 2021 om 10:35

@isco24:
Ik ben zelf performance trainer en ik heb diverse spelers lopen bij diverse Bvo’s en als ik van die spelers de verhalen hoor dat het bij de wedstrijdbespreking tegen FC Utrecht Sowieso gaat over hoe Gyrano Kerk geneutraliseerd moet worden, zullen alle videoanalisten en trainersstaf het dan allemaal verkeerd zien ten opzichte van de (FC Utrecht)-fans?

Fans kijken niet verder dan hun neus lang is. Zij zien een actie van Kerk dat verkeerd gaat en denken gelijk wat jij zojuist suggereert als FC Utrecht fan maar kijken niet waardoor het komt. Komt het doordat hij 90% van alle wedstrijd dubbele dekking heeft? Komt het omdat hij op het moment dat hij ze actie wil in zetten dat zijn zone word dicht gelopen? etc. etc.

Nogmaals ik wil niet zeggen dat hij nooit iets fouts doet, he? Heb genoeg wedstrijden voorbij zien komen waar hij inderdaad niet naar behoren speelde maar de manier waarop hij bij ELKE actie word gebashed is echt oneerlijk.

Verder geef je ook aan dat hij door de media als MVP word gemaakt en niet door zijn prestaties? Nou..

2020/2021: Meeste goals en assists
#1 - Van de streek 13 goals - 5 assists
#2 - Kerk 9 goals - 7 assists

2019/2020: Meeste goals en assists
#1 - Kerk 11 goals - 12 assists
#2 - Gustafson 9 goals - 7 assists

2018/2019: Meeste goals en assists
Gustafson 11 goals - 10 assists betrokken bij 21 goals
Kerk 9 goals - 12 assists betrokken bij 21 goals.

Dus 3 jaar achter elkaar steeds 1 van de spelers die betrokken is bij meeste goals. Word je dan door de media als mvp gemaakt of door je prestaties?

27 augustus 2021 om 11:03Ha Voetbaltempel,

Bedankt voor je bericht. Vind het leuk om zulke stukjes te lezen van mensen die er uiteraard meer verstand en kijk op hebben dan ik (of in ieder geval anders bekijkt).

Tuurlijk ligt er vaak een reden waarom iets niet lukt, dat is logisch. Misschien komt het door dubbele dekking, misschien omdat er niet genoeg aansluiting is en hij in z'n eentje op een tour gaat, misschien omdat hij 0 overzicht heeft en misschien is het wel een combinatie van alles bij elkaar.

Ik wil ook niet doen alsof de beste jongen niet kan voetballen, maar hij mist wel een bepaald aspect in zijn spel en in 3 jaar tijd hoop je dat iemand iets ervan opsteekt of zich daarin in ieder geval iets verbeterd. Dat lijkt bij Kerk niet het geval.
Als je dan nog een bedrag van 5 miljoen kan vangen voor hem, lijkt me dat het beste dat je kan doen.

En ja, tuurlijk kijken fans niet verder dan hun neus lang is. Ze zien een Kerk aan de bal en denken 'waarom speel je hem niet 1 keer even terug? Nu loop je weer zelf de problemen in'.

Statistisch is hij misschien wel MVP, maar als je dan toch met data aan de gang gaat, pak dan gelijk de rest ook mee zoals balverlies etc. Daar zal hij namelijk ook bovenaan staan en niet eens nipt. Een Ramselaar wacht bijvoorbeeld altijd tot er aansluiting is, omdat voetbal nou eenmaal een teamsport is en je niet zelf door 4 man heen kan.

Edit: Even opgezocht. In 2 wedstrijden heeft hij al 14 keer de bal verloren, 1 keypass gegeven, 7 onsuccesvolle dribbels, 6 succesvolle dribbels, 1 interceptie, 8 schoten, 6 daarvan binnen de 16 meter, 0 daarvan zijn een doelpunt, 32 (korte) passes gegeven waarvan 12(!) niet aankomen, 0 lange passes gegeven, 0 assists.

Kortom, de eerste 2 wedstrijden waren nog geen succes...

27 augustus 2021 om 11:37@isco:

Jij ook bedankt voor jouw bericht. Deze uitleg van je vind ik persoonlijk veel nuchterder overkomen dan de meeste reacties die ik voorbij heb zien komen en je eigen reactie hierboven.
Natuurlijk doet hij niet alles goed, dat kan soms aan hem liggen maar dat ligt soms ook aan andere aspecten en hoe ik de supporters hem constant zie afzeiken op social media, in de reacties en vanaf de tribune is wel tergend.

5 miljoen moet FCU zeker accepteren zeker gezien de tijd waarin we leven. Er gingen zelfs geruchten dat FCU vorig jaar een bod had ontvangen van 8 miljoen bonussen, heel gek dat ze dat niet hadden geaccepteerd want dat bod kwam na een goed seizoen van hem en je hebt nooit garanties dat hij weer zo’n seizoen zou spelen maar dat terzijde.

Als ik de data erbij moet pakken zoals balverlies etc. dan zal hij daar ook in voorbij komen inderdaad.. maar nogmaals, als hij dan ieder seizoen betrokken is bij de meeste goals en assists? Hoe kan je zo’n speler dan onderwaarderen?

Uiteindelijk blijft het bij persoonlijke voorkeur. Gezien je voorbeeld geniet je meer van een Ramselaar dan een Kerk (ik kan het ook mis hebben) maar als je tijd hebt, kijk even bij hoeveel goals Ramselaar is betrokken de afgelopen per seizoen en als je daarmee tevreden bent dan afijn!

Ik blijf het zeggen. Mocht Kerk op de deadline nog vertrekken dan gaan de FCU fans het aankomend seizoen erachter gekomen dat Kerk niet zo’n “** slechte/dramatische speler” is zoals vanuit de tribunes word geroepen

En de eerste 2 wedstrijden waren inderdaad niet om naar huis te schrijven.
Vooral tegen Groningen was dramatisch, maar je ziet aan alles dat daar een speler loopt die met zijn hoofd bij een transfer is. Hij vond vorig jaar al dat ie kon en mocht vertrekken en toen is het door FCU toedoen niet doorgegaan.
Deze zomer zijn zinnen gezet op een overstap naar Anderlecht en ook dat is door financiã«le redenen niet doorgegaan.
Ik denk zelf dat het voor beide partijen het beste zal zijn om een transfer door te laten gaan.

27 augustus 2021 om 12:07

Mocht ik de indruk hebben gewekt dat ik verwacht dat onze mvp perfect moet zijn, zeker niet. We zijn nog steeds 'maar' FC Utrecht en hoewel we flinke stappen (dankzij van Seumeren) hebben gezet, zijn we nog niet zo ver als we willen zijn.

Op de tribune erger je je gewoon sneller aan iemand die vaak gaat rennen zonder (in mijn ogen) enig doel.
Qua type speler, ben ik absoluut meer fan van een Kerk. Ik hou van spelers met diepgang in hun spel omdat dat juist vaak zorgt voor gevaarlijke situaties, maar een Ramselaar brengt juist meer rust in het spel door de bal vast te houden en te wachten op aansluiting.
Daarbij heb je als fan zijnde gewoon minder het gevoel dat het tot niets gaat uitlopen.

En ik wil nog een kleine kanttekening aanbrengen in jouw laatste alinea.
De transfer is niet door toedoen van FCU niet doorgegaan, maar Kerk heeft een nieuw contract voorgeschoteld gekregen en heeft deze zelf ondertekend.

27 augustus 2021 om 10:07

Ik ben het met je eens hoor. Al erger ik me als Utrecht fan wel groen en geel aan Kerk. Hij heeft zoveel mislukte acties, denkt regelmatig dat hij door tegenstanders heen kan om nog maar te zwijgen over zijn falende doelpogingen. Maar ... hij maakt wel elk seizoen tussen de 8 en 10 doelpunten en evenveel assists. Dat lijkt niet veel maar er is geen ander die dat kan overleggen. Daarnaast is hij vrijwel het hele seizoen fit. Kortom het scheelt een enorme ergernis maar we gaan hem enorm missen.

27 augustus 2021 om 10:32

@nuanceman
Ik begrijp je volkomen!
Je kan je soms ergeren aan zijn acties maar dat hij denkt regelmatig door tegenstanders heen te kunnen is dat per sé iets slechts?
Heb je liever een buitenspeler die ondanks vaak dubbele rugdekking constant zijn directe tegenstander opzoekt waarbij het wel eens mis gaat maar wel voor dreiging zorgt of een buitenspeler die telkens terug kapt waar geen dreiging uit komt?

Zijn doelpoging zijn inderdaad wel minder is wel iets waar hij aan moet gaan werken. Als hij wat koelbloediger zou worden dan zou dat veel verbloemen en nu ziet het er soms gewoon knullig uit

5 a 6 miljoen zou lekker zijn!
Intern is zijn positie wel invulbaar

Een 5 mans middenveld met 2 centraal op het midden en de overige 3 op de 2e lijn.
Gustafsson linksmid/buiten
Ramselaar rechtsmid/buiten
Maher aanvallende mid center
Overeem en Bouassid centraal

Voordeel van deze 5 is dat ze allemaal op elkaars positie kunnen rouleren

Mocht Balk, Mahi en v/d Streek weer hersteld zijn heb je nog meer opties.

27 augustus 2021 om 09:55

Balk denk ik, maar tot noch toe is er al 20 keer een transfer aangekondigt zonder dat er vuur was.

Mocht Kerk verkocht gaan worden, dan denk ik dat FC Utrecht Menig van FC Twente als vervanger gaat halen. Daar heeft FC Utrecht al eerder interesse in getoond. Zelf 5 a 6 miljoen incasseren voor Kerk en dan voor ongeveer 1 miljoen Menig daarvoor in de plaats terug halen. Beiden maakten vorig seizoen 8 doelpunten in de eredivisie. Als je kijkt hoe FC Twente afgelopen seizoen na de winterstop presteerde en hoe FC Utrecht voetbalt moet Menig toch ook zeker aan 8 a 10 doelpunten bij FC Utrecht kunnen komen.

27 augustus 2021 om 10:47

Twente en FC Utrecht hebben vergelijkbare begrotingen. Ik denk niet dat Menig die overstap maakt. Utrecht heeft al voldoende vervanging achter de hand: Sylla en Balk.

Een goede deal maken,dat is leuk voor FC Utrecht en Gyrano Kerk.
Ook leuk om te lezen dat die oude clubs zoals DWS en Zeeburgia nog bestaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3613
6.Vitesse36-1
9.NEC26-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. DouvikasAanvaller205
M. MahiAanvaller144
M. SyllaAanvaller144
M. MallahiAanvaller51
E. MaddyAanvaller10
N. MaedaAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren