Chelsea heeft Kurt Zouma definitief verkocht en wil doorpakken

Zaterdag, 28 augustus 2021 om 21:35Yanick Vos • Laatste update: 21:45

Kurt Zouma maakt de overstap van Chelsea naar West Ham United, zo melden beide clubs zaterdagavond via de officiële kanalen. Engelse media meldden donderdag al een akkoord tussen the Blues en West Ham United over een transfersom van dertig miljoen euro, dat bevestigd wordt door Fabrizio Romano. Zouma heeft de medische keuringen al doorstaan en zet zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025. De 26-jarige Fransman maakt op Stamford Bridge de weg vrij voor Sevilla-verdediger Jules Koundé.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door chelsea///)

Met Kounde erbij lijkt me dit toch wel de titelfavoriet. Er zijn op dit moment maar weinig teams die Chelsea kunnen verslaan. Overigens wel een absurd bedrag voor een verdediger als Zouma

26 augustus 2021 om 15:20

In mijn ogen waren ze dit zonder Kounde ook al. Kounde is een prima speler, maar zal zich nog wel moeten bewijzen in de Premier League.

26 augustus 2021 om 15:22

Op papier ja, vind toch ook dat je de automatismen die ploegen als Liverpool en city hebben niet mag onderschatten. Al vond ik Chelsea wel heel goed spelen tegen arsenal maar ja. Of ze het ook tegen de grote teams laten zien moet nog blijken 😉

26 augustus 2021 om 15:31

Vorig jaar zijn er anders genoeg grote teams verslagen in zowel de CL als de PL. Alleen tegen Leicester City in de FA cup finale werd verloren in de topwedstrijden.

26 augustus 2021 om 15:44

Klopt. Ik Wil zeker niks afdoen van Chelsea maar ik denk gwn dat het een redelijk nieuwe kern is waar toch in alle linies weer nieuwe basisspelers zijn gehaald. Dat is altijd een beetje puzzelen in het begin.

26 augustus 2021 om 15:50

Verschil in kern valt aardig mee dit jaar. Er is alleen een nieuwe spits en een centrale verdediger. Lukaku kent de competitie en liet tegen Arsenal al zien niet erg te hoeven wennen. Voor Koundé is het wel even afwachten, maar die kan ook rustig gebracht worden doordat de selectie zo breed is.

26 augustus 2021 om 15:27

Vind dit echt geen absurd bedrag voor Zouma. Goeie verdediger, nog maar 26, Frans international, speelt al jaren bij een topclub in de Premier League. Zijn marktwaarde is momenteel zelfs 32 miljoen.

26 augustus 2021 om 15:41

Ja maar Naci Unuvar zijn marktwaarde is volgens Transfermarkt 4,5 miljoen dus dat zegt ook allemaal niks. Het is echt een prima verdediger hoor, maar ik denk dat er niemand 30 miljoen voor hem zou betalen als hij bij Arsenal had gespeeld

26 augustus 2021 om 15:56

@meneerja. Maar nu maak je de vergelijking tussen de CL-winnaar en een club die moeite heeft met een top-10 klassering in de Premier League.
Dertig miljoen vind ik wel marktconform. Is 26 jaar, genoeg PL ervaring maar niet goed genoeg voor de basis bij Chelsea.

26 augustus 2021 om 16:01

Carrasco, maar het is toch raar dat je bij Chelsea het ene bedrag waard bent, en bij Arsenal een ander. Allebei grote clubs in dezelfde competitie alleen de ene club gaat lekkerder dan de andere club.

26 augustus 2021 om 16:05

Meneer ja, bij Arsenal zou Zouma verkocht zijn voor 8 miljoen of zoiets. Chelsea slaagt er steeds in om overbodige spelers voor veel geld te verkopen. Want laat ons eerlijk zijn, 70 miljoen voor Abraham en Zouma is eigenlijk toch van de pot gerukt veel geld? Maar props voor Chelsea dat ze dat kunnen… Arsenal kan er iets van leren🤷‍♂️

26 augustus 2021 om 16:35

Het zijn dan ook bijzonder goede spelers.. Dat er mensen zijn die dit niet zien en ze steevast tekort doen is jammer, maar bewijst wel dat ze er toch echt naast zitten. Ook bij Arsenal zou Zouma 30 miljoen waard zijn en Arbaham als jongen Engelse spits met veel potentie 40 miljoen!

26 augustus 2021 om 16:41

Meneerja,

Ik weet niet of Zouma bij Arsenal minder waard zou zijn. Wellicht zou hij daar uitblinken en positief opvallen, en uiteindelijk voor hetzelfde geld vertrekken naar een betere club.
Hij voetbalt namelijk bij Chelsea omdat Chelsea dacht dat hij kwaliteiten had om uit te groeien tot basisspeler van Chelsea. Uiteindelijk is hij toch te licht bevonden en vertrekt hij. Gaat er ook om dat hij nog betrekkelijk jong is en wellicht de potentie er nog uitkomt.

26 augustus 2021 om 19:44

Precies YoeriCFC! Altijd maar die onzin over dat Arsenal slecht verkoopt, bla bla bla. Het is gewoon een feit dat spelers van Chelsea veel beter in de markt liggen dan de spelers van Arsenal. Dat vergeten mensen gewoon. Zouma en Abraham zijn bovendien nog homegrown en nog jong met veel potentie. Dan is het gewoon veel makkelijker om ze voor veel geld te verkopen. Arsenal heeft gewoon geen (overbodige) spelers die goed i markt liggen. Dan is het ook veel moeilijker om ervan af te komen. Reak heeft dit ook met Bale, Isco en Mariano Diaz. Barca met Umtiti, Pjanic etc.

28 augustus 2021 om 22:00

En dan te bedenken dat deze selectie nog helemaal niet op hun topniveau zit. Spelers als Havertz, Mount, Kounde, Chillwel, Pulisic moeten allemaal nog stappen gaan zetten. Heerlijk vooruitzicht voor de supporters dat het geraamte er al staat voor de komende jaren.

Flink bedrag hoor! Goede verdediger, niet goed genoeg voor de absolute top maar hij gaat echt wel een versterking zijn voor West-Ham. Koundé, kom maar door!!

26 augustus 2021 om 15:28

Vind het persoonlijk jammer dat hij vertrekt, vond hem altijd een talentvolle verdediger die fysiek ongelooflijk is. Zo'n kracht, snelheid en sprongkracht kom je maar weinig tegen. Voetballend te weinig dus begrijp het ergens wel.

26 augustus 2021 om 15:59

@chelsea///, inderdaad was ook altijd een van mijn favoriete spelers bij Chelsea. Ben sws niet zo fan van Kounde. Kounde en Silva wordt ook wel heel klein centrum.

26 augustus 2021 om 16:37

Ik vind het echt heel erg jammer dat Zouma vertrekt. Ik heb vanaf zijn komst altijd een fantastische verdediger in hem gezien en vind het jammer dat hij die enorme potentie niet helemaal waar heeft kunnen maken door een hele nare blessure! Zouma is iemand die ik altijd bij mijn team zou houden, alleen al omdat ik niet geloof dat Kounde heel erg veel beter gaat worden.

Mocht Koundé naar Chelsea verkassen, is er een reële kans dat Botman naar Sevilla gaat. Dat meldde onze vriend Fabrizio gisteren. Dat zou echt een mooie stap zijn voor Botman, lekker het centrum vormen met Diego Carlos in het prachtige Sevilla.

Yes!!! Kom maar door, wat een fantastische selectie hebben we dadelijk staan. Zouma voor 30 miljoen verkopen is weer puik werk van Marina. Kounde is de ontbrekende schakel een jonge topper die er direct staat en waar je nog jaren profijt van hebt. We hebben een van de beste selecties ter wereld, fris, jong, tactisch ijzersterk en met Tuchel aan het roer doen we dit jaar een serieuze gooi naar de titel. London is Blue!

26 augustus 2021 om 15:29

Vind 30 miljoen voor Zouma echt niet zo'n goede deal eerlijk gezegd. Is hij toch ook waard? Hopelijk maakt Kounde het waar!

26 augustus 2021 om 15:44

Ik vind het aardig marktconform, maar aangezien Zouma niet meer in de plannen en het systeem van Tuchel voorkomt is het voor alle partijen een mooie deal. Voor Zouma speeltijd, voor West Ham een speler die het niveau zwaar omhoog tilt en voor Chelsea toch een mooi bedrag voor een overbodige speler. Bovendien stelt het Chelsea in staat om met Koundé iemand te halen die waarschijnlijk wel de basis kan halen en voetballend vele malen beter is.

26 augustus 2021 om 15:54

Beste selecties ter wereld vind ik dan wel weer overdreven. Bedoel je dan top 3 of top 5? Ze hebben wel een hele brede selectie en een goede trainer die er meer uit sommige spelers haalt. Bayern, psg, Liverpool en city vind ik allen sterker. United vind ik bijv ook best gelijkwaardig al is tuchel wel veel beter dan Ole.

26 augustus 2021 om 16:51

Vind je Liverpool sterker? Ook Bayern vind ik de laatste tijd een stuk minder dan eerst. We gaan het komend weekend zien op Anfield maar ik schat Chelsea hoger in.

26 augustus 2021 om 16:57

Ik vind vooral bayern (veel) beter dan Chelsea en liverpool. Qua basisteam zou ik ook eerder naar liverpool neigen dan naar Chelsea. Chelsea heeft dan wel weer een bredere selectie maar wel met minder toppers. Dat duel zegt niet al te heel natuurlijk. Dat is een momentopname hè. Chelsea heeft een speelstijl in de topwedstrijden waardoor ze die heel vaak winnen. Dat wil natuurlijk niet meteen zeggen dat ze beter zijn.

Ben benieuwd of Tuchel met kounde gaat switchen naar een viermansverdediging.

26 augustus 2021 om 15:30

Kounde lijkt me toch veel te klein voor een centrale verdediger in een 4-mans defensie. Denk dat die gehaald wordt als RCV, vervanger voor Azpilicueta.

26 augustus 2021 om 15:36

Vervanger voor Azpi? Hoop wel dat James op de vast back wordt. T. Silva zal dit jaar veel rouleren misschien met Azpi dan?

26 augustus 2021 om 15:45

Denk eerder dat T. Silva zal concurreren met Christensen op de centrale positie achterin. Azpilicueta zal dan back-up van zowel James als Koundé worden lijkt me.

26 augustus 2021 om 15:54

Maar wel Basis toch? Oioi, wat veel opties zeg. Marcos Alonso in een heerlijke vorm tegenover Chill wel en ga zo maar door. Bijgevoegd mijn ideale 11, beetje door de formatie heen kijken maar hierbij heb ik een goed gevoel.

Mendy
Azpi
Kounde
Rudiger
James
Chilwell
Kante
Mount
Jorginho
Havertz
Lukaku
26 augustus 2021 om 16:37

Door de formatie heen kijken? Speel je punt naar achter, 5-3-2? Havertz en Lukaku in de spits, en dan Mount en Jorginho centraal, Kanté erachter, of punt naar voren, met Mount achter Havertz en Lukaku en dan Jorginho en Kanté centraal? Lijkt me de laatste dan?

26 augustus 2021 om 21:10

@bongiorno. Zal eerder het laatste zijn. Maar met dit team kan je zoveel kanten uit.

Ik vind het knap hoe Chelsea zijn spelers zo goed weet te verkopen. Als ik dat afzet naar United, waar de selectie uitpuilt van de overbodige spelers, maar er nog niemand voor een serieus bedrag is verkocht kan ik alleen maar zeggen dat Chelsea het wat dat betreft beter voor elkaar heeft.

26 augustus 2021 om 15:26

Wat zou Man Utd. voor Donny vd Beek kunnen binnenhalen?

26 augustus 2021 om 15:58

Zouma is dan ook een vrij specifiek geval van een speler die a) behoorlijk goed is en b) overbodig. Met bijvoorbeeld Drinkwater heeft Chelsea een groter probleem. United heeft een hoop spelers die goed zijn en een hoop spelers die overbodig zijn, maar niet allebei. United had bijvoorbeeld spelers als Martial, Bailly, Tuanzebe, Williams en Pereira eerder voor leuke bedragen kunnen verkopen toen ze nog jonger waren en het nog niet voor iedereen duidelijk was dat ze zo matig waren.

Real time football manager aan het spelen daar bij Chelsea. Zouma verkopen voor 30 miljoen en dan Kounde er terug voor halen. Niet gek hoor! Worden leuke wedstrijden in engeland komen jaar weer. Ben benieuwd of Tuchel hier echt een complete machine van kan gaan maken. Bankie voor Rudiger of thiago silva?

26 augustus 2021 om 15:34

Rudiger is een certitude in dit Chelsea hoor, de vaste pion op de LCV. Centraal zullen Thiago Silva en Christensen het uitvechten en op rechts Kounde tegen Azpilicueta. Denk dat Azpilicueta hier vooral de dupe van zal worden, samen op de bank met Chalobah.

Kounde is jonger maar toch niet zoveel beter dus Zouma voor 30 miljoen verkopen en kounde voor 65 miljoen halen, staat toch niet in verhouding zeker als je weet dat Upamecano voor 42 miljoen is verkocht Varane voor 40 miljoen en Romero voor 45 miljoen. die zijn toch niet minder dan Kounde

26 augustus 2021 om 15:21

Ik wil het ook nog wel eens zien. Kounde is een prima speler hoor. Maar zal zich nog wel moeten bewijzen in de Premier League.

Gaat Chelsea ook nog Saul Niguez van Altletico Madrid binnenhalen in een ruildeal met Timo Werner?

26 augustus 2021 om 15:31

dat is waarschijnlijk alleen een gerucht maar als het wel waar mocht zijn dan zouden beiden ploegen er op vooruit gaan. want als Saul zijn oude niveau haalt dan haalt Chelsea een top middenvelder binnen. en Atletico madrid kan de snelheid van Werner goed gebruiken en dan hoeven ze het contract van Suarez na dit seizoen niet te verlengen. want dan hebben ze met Werner Correa Cunha en Felix 4 voorhoede spelers

26 augustus 2021 om 15:32

Werner blijft gewoon. Saul zouden ze alleen willen lenen met een optie tot koop.

26 augustus 2021 om 15:32

@Die Knappen ik denk eerlijk gezegd dat Atleti niet meer interesse heeft in Werner. Ze hebben gisteren eindelijk hun stand-in voor Suarez binnen gehaald in de naam van Matheus Cunha. Als Chelsea Saúl echt gewild zou hebben, hadden zie die ruildeal eerder moeten voorstellen denk ik.

26 augustus 2021 om 16:03

ja maar Suarez is oud en hij loopt niet meer ik denk niet dat ze het Contract van Suarez na dit seizoen verleggen, of hij moet er weer 20/25 inschieten maar anders heeft Atletico maar 3 voorhoede spelers Correa Cunha en Filix, dus dan kunnen ze de snelheid van Werner goed gebruiken. Carrasco Llorente en Lemar zijn meer buitenspelers

Ik ben best wel fan van Zouma, maar wel in een 4-mans achterhoede. Zijn voetballende gebreken kwamen met 5 achterin sinds Tuchel teveel naar boven en dus is een vertrek het meest logisch. 30 miljoen is een mooi bedrag, zeker als je bedenkt dat voor ‘maar’ 20-30 miljoen meer Koundé gehaald kan worden. Dat is in potentie toch 1 van de beste centrale verdedigers op dit moment en pas 22 jaar.

Dit is prima werk van Chelsea. Zouma heeft meer kans op speeltijd bij West Ham en Chelsea krijgt een mooi bedrag. Ik ben benieuwd wat er nu met Kounde gaat gebeuren. Voor zo'n 60 miljoen zie ik hem graag komen maar ik hoop niet dat Chelsea hoger gaat dan dat bedrag.

Daar gaat West Ham veel plezier aan beleven! Voor Chelsea was hij kwa opbouwend nooit goed genoeg, maar in een tegenstander uitschakelen was het echt een beest! Vergeet nooit meer zijn invalbeurt tegen PSG waarin hij zijn 1ste duel hoog in de lucht vol over Ibra heen kwam gevlogen. Kounde daar bij een zeer goede aankoop voor nu in de breedte en later in de toekomst. Thiago Silva en Azpi zullen ook niet meer lang meegaan en dan heb je toch met Kounde Christensen Rudiger/Chalobah een prima centrale achterhoede.

Koundé geeft wat Mangala vibes maar als Zouma vertrekt en je speelt met drie centrale verdedigers dan zal je ondanks de snelle opkomst van Chalobah eentje extra nodig hebben. Vijftig miljoen euro zou dan een mooi bedrag zijn, maar het valt nog echt te bezien met Koundé hoor.

26 augustus 2021 om 17:52

Nu ook voldoende opties toch? Rüdiger, Christensen, Thiago Silva, Azpilicueta en Chalobah, uit nood zou James ook nog kunnen als RCV.

Wat doen die Fransen dat ze zoveel talent voortbrengen de laatste 5 a 8 jaar? Dit is echt niet meer normaal wat die Fransen doen, kan iemand mij uitleggen hoe dat in elkaar zit daar, want het valt me echt op dat er heel veel Franse/niet franse talenten uit de ligue 1 komen

28 augustus 2021 om 22:07

Ze hebben natuurlijk met 70m inwoners een behoorlijk grote vijver, de Ligue 1 draait financieel op spelersverkoop, dus de clubs moeten wel talent ontwikkelen, plus ze hebben daar ook een extra jeugdopleiding voor 13-15 jeugd (in diverse steden) die door de bond wordt gerund, dus onafhankelijk van de clubs.

En daarom is die Franse competitie zo interessant. Vol talent altijd en grote fysiek sterke spelers .Beide komen uit de Franse competitie allebei heel sterk en atletisch. Ik vind vooral die Zouma echt een beer .. denk dat Westham veel plezier aan hem gaat beleven

Soms heb ik die zouma wedstrijden zien spelen waarvan ik dacht, dat kan echt een grote worden maar daarna is die weer 5 wedstrijden ruk en is het totaal niets speciaals

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2220
2.Liverpool2121
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller73
T. WernerAanvaller71
KepaKeeper10
E. MendyKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

49 fans
Verdediger, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren