PSV doet zaken met Everton en presenteert veelzijdige verdediger

Woensdag, 25 augustus 2021 om 12:25Rian Rosendaal • Laatste update: 13:33

PSV neemt Nathan Markelo over van Everton, zo brengt de Eindhovense club woensdag officieel naar buiten. De 22-jarige rechtsback sluit wel in eerste instantie aan bij het beloftenelftal van PSV, dat wordt getraind door Ruud van Nistelrooij. Voor Markelo is het een terugkeer op de Nederlandse velden, want afgelopen seizoen werd de jonge mandekker door Everton verhuurd aan FC Twente. Het gaat in Eindhoven om een contract tot volgend jaar zomer.

Markelo kwam in de jaargang 2020/21 tot dertien wedstrijden in het shirt van Twente. Als speler van Everton kreeg de kersverse PSV-aanwinst in de afgelopen jaren nooit speeltijd in de hoofdmacht. Wel bracht Markelo het tot 59 wedstrijden in het Onder 23-elftal van the Toffees. De veelzijdige verdediger werd vier jaar geleden door Everton opgepikt uit de jeugdopleiding van FC Volendam.

Markelo poseert woensdag met hoofd opleidingen Ernst Faber met het shirt van PSV, nadat door beide partijen de handtekeningen onder het contract zijn gezet. Men hoopt in Eindhoven te kunnen profiteren van de veelzijdigheid van de zomeraanwinst. “Markelo speelt voornamelijk als rechtsback, maar kan ook centraal in de verdediging en op het middenveld uit de voeten“, zo valt te lezen in de persverklaring rondom de komst van de verdediger.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door jaakke)

Pfoe met deze man worden we zeker kampioen

25 augustus 2021 om 12:30

Bijzonder hoe mensen bij dit soort artikels hun kans pakken het beleid van de club af te kraken, terwijl dit niets met het eerste team te maken heeft. Dit is een simpele vervanger om de zwaar geblesseerde Sambo te vervangen.

25 augustus 2021 om 12:38

Wat is er zo bijzonder aan? Toch geen uniek fenomeen in voetbalfan land?

25 augustus 2021 om 12:42

Omdat dit bij elk artikel over jeugdteam-versterkingen gebeurt. Van die mensen die denken op een manier alsof elke speler die gehaald wordt voor de jeugd maar nog niet goed genoeg is voor PSV 1, nooit goed genoeg zal worden voor PSV 1.

25 augustus 2021 om 12:35

Los van wat TVL terrecht zegt. Iedereen zat afgelopen weken te roepen hoe goed psv was en 1 slechte wedstrijd en het is allemaal k u t. Hou op zeg. Ja een Benfica met een Vertonghen, Ottamendi, Mario en Silva was te volwassen en sterk maar met dit team en de speelstijl kan je gewoon de ED winnen.

25 augustus 2021 om 14:54

@La Decima, dit komt ook omdat er veel gekeken wordt naar individuele opmerkingen. Het is niet allemaal slecht en het is niet allemaal goed. PSV heeft gewoon een uitstekende voorbereiding gehad en is erg goed van start gegaan in de competitie. Dat je daarna een erg lastige 2e wedstrijd Benfica hebt kan altijd gebeuren maar dan regeert de waan van de dag. Dit zijn vaak weer andere mensen dan die zo positief waren.

Denk ook dat de kritiek niet op de hele ploeg is maar op die specifieke wedstrijd. Mario is een van de beste voetballers in de ED maar gisteren niet zo sterk net zoals Madueke. Dat maakt ze niet meteen minder goed als ervoor. Zou er gewoon niet zo zwaar aan tillen, men is ook teleurgesteld.

25 augustus 2021 om 12:38

Zonder deze man kennelijk ook wel, want Zoals JE KUNT Lezen sluit hij aan bij Jong Psv!

Wel opmerkelijk voor een speler die 22 is en vorig jaar gewoon Eredivisie speelde, om dan nog met een rol op KKD-niveau in te stemmen.

25 augustus 2021 om 12:55

Hij bedoelt natuurlijk dat jullie JONG elftal kampioen gaat worden. Het eerste elftal gaat het weer met plek 2 moeten doen

Wat betreft Markelo, hij was natuurlijk ook geen (onbetwiste) basisspeler bij twente. Probeer dan maar een team te vinden die én een bedrag voor je neer wil leggen én waar je wel in het eerste gaat spelen in de Eredivisie. Waarschijnlijk hoopt hij het bij jong psv goed te doen zodat hij vanuit daar in het eerste als back-up minuten kan maken of door kan stromen naar een andere club. Klinkt best logisch toch ?

25 augustus 2021 om 14:51

Dat laatste klinkt in ieder geval logischer dan dat eerste Serieus maak ik me niet veel zorgen over de titel trouwens, zeker niet als PSV in breedte vers bloed haalt en Arias weet aan te trekken.

Wat ik matig vind trouwens aan dit bericht is dat totaal niet duidelijk wordt op welke manier (huur, koop, transfervrij) of voor welke termijn hij wordt aangetrokken. Hoe dan ook, veel hoge verwachtingen heb ik er niet van in ieder geval. Op termijn is Sambo de aangewezen man om op rechts door te breken.

25 augustus 2021 om 12:57

Voor Jong PSV gaat hij uitkomen, wel artikel lezen vooral je zegt dat PSV zeker kampioen wordt.

Als je gisteren wint zou je nu een goede RB voor PSV 1 kunnen halen. Ben bang dat die nu niet meer komt. Misschien dat Arias te porren is.

25 augustus 2021 om 12:37

Mewene kun je echt niet meer mee spelen wat ene matige back is dat, kan er echt helemaal niets van.. moet echt ene back komen.

25 augustus 2021 om 12:59

Die Mwene valt inderdaad vies tegen. Wat een matige speler is dat zeg. Zowel verdedigend als aanvallend. Maar goed, transfervrij, dus als back up (van de back up) is het prima tegen het rechterrijtje. Arias terughalen zou geweldig zijn.

25 augustus 2021 om 13:24

Je snapt dat deze als vervanging komt van Sambo bij Jong Psv..
Heeft niks met PSV 1 te maken. Als PSV gistern had gewonnen, kwam deze speler ook! Of denk je dat PSV vanochtend pas contact heeft opgenomen, onderhandeld en afgerond??

25 augustus 2021 om 15:42

Ja dat snap ik heel goed. Maar ik zeg ook nergens dat het een ipv is. Het gaat om een RB van PSV dus ik haak in dat PSV spelers zou kunnen (en dat wilden ze ook) van de CL gelden.

Het spijt me, maar bij Twente was hij vorig seizoen lang niet goed genoeg voor het eerste elftal.

25 augustus 2021 om 12:40

Daarom gaat hij ook in de KKD spelen

Dat dit nog geen dingetje is in NL - al het 17/18/19 jarige wat niet speelt bij de topclubs in Engeland lekker ophalen en voor pure winst verkopen. Malen, Madueke - puur verdienmodel waar imo meer tijd in gestoken dient te worden. Deze speler is dat dan wat ouder en minder goed - maar kunnen zich nog altijd doorontwikkelen, en een Coventry of Swansea pikt ze later wel weer op.

Hier snap ik niet zo heel veel van.
Viel bij Twente tegen vorig seizoen, niet dat hij heel veel kansen kreeg, maar wat hij heeft laten zien was alles behalve geweldig.

25 augustus 2021 om 12:42

Is voor Jong PSV, voor de breedte ivm zware blessure Sambo. Staat ook in het artikel 😉

25 augustus 2021 om 12:47

Ja, zover was ik ook. Maar ik mag er toch vanuit gaan dat er minstens zo'n degelijke back elders in de jeugd van PSV rondloopt.

25 augustus 2021 om 12:56

Het huidige PSV u21 is al vrij jong, en je kunt nou niet onbeperkt jongens doorschuiven, dat is niet bij elke jongen een succes en goede ontwikkeling. Een beetje ervaring kan geen kwaad. PSV doet dit al jaren zo met Wintjes, Quekel, Schalk en vorig seizoen Spenkenbrink en Kristofferson. Die laatste 2 zijn nu weg, nu hebben ze Markelo gehaald om de positie op te vullen van Sambo, die van hele grote waarde was bij Jong PSV, een belangrijke schakel die Jong PSV nu dus mist.

25 augustus 2021 om 12:58

Ja die back in de jeugd is Sambo dus haha. En Teze zit bij het eerste. Jong PSV heeft Comenencia al doorgeschoven vanuit de o18 maar dat kun je ook niet onbeperkt blijven doen. Vandaar een extra speler die wat ouder is.

25 augustus 2021 om 13:09

Waarom niet? Ik snap die denkwijze niet van Ajax en PSV. Je jong team is geen prestatie team. Die moeten gewoon het spelletje leren, de manier van spelen gaan begrijpen en ervaring op doen ij het profvoetbal. Dan ga je toch geen 22 jarige speler kopen voor een positie in dat elftal die wss nooit het niveau van je 1e elftal gaat aantikken?

Voor het leren van ervaren mensen laat je die jongens een paar x per week samen trainen met je 1e elftal. Dit is toch gewoon zonde? Zat rb die door kunnen schuiven naar een team hoger bij een PSV. Die jonge gasten kun dat heus wel handelen. Mis niet naar t 1e, maar een jaar eerder naar een team die in de comp speelt voor spek en bonen lijkt me geen probleem.

25 augustus 2021 om 13:13

Jonge spelers kunnen veel beter excelleren als ze zich kunnen optrekken aan wat meer ervaren spelers. Ook Jong PSV heeft er niks aan om met de u15 te gaan spelen, alleen omdat ze zo lekker jong zijn. Met Comenencia is er al een rechtsback doorgeschoven, Markelo is als opvulling voor rechtsback en andere posities. Wat jij wilt, doorschuiven, gebeurt dus al. Zo moeilijk is het toch niet?

25 augustus 2021 om 12:50

Zegt toch ook genoeg dat hij vorig jaar niet zoveel kansen bij ons heeft gehad, zeer matig hoor. Maar wellicht dat hij zich verder kan ontwikkelen, maar zo'n speler moet je eigenlijk gewoon in je eigen jeugdopleiding hebben rondlopen, geen idee wat PSV hiervoor heeft betaald?

25 augustus 2021 om 13:01

De spelers uit de jeugdopleiding zijn dus Teze (PSV 1), Sambo (zwaar geblesseerd) en Comenencia (net doorgeschoven uit de u18). Dan moet er gewoon wat bij voor in de breedte.

25 augustus 2021 om 13:18

PSV trekt al jarenlang spelers aan voor Jong PSV waarvan ze op voorhand al weten dat ze het eerste elftal niet gaan halen. In het verleden bijv. Frey (Leverkusen), Gomes (City) en De Haas (AZ). Vaak zijn dit al wat oudere spelers die uit de voeten kunnen op de onderbezette posities binnen Jong PSV, zodat het algehele niveau van Jong PSV niet al te veel omlaag getrokken wordt bij blessures/schorsingen of als er jongens doorgeschoven worden naar het eerste. Dit komt uiteindelijk de ontwikkeling van alle talenten ten goede.

25 augustus 2021 om 14:33

Lijkt me vrij logisch dat dit gewoon opvulling is voor Jong PSV, zodat het niveau een beetje op pijl blijft. Blijkbaar niet (voldoende) spelers voor die posities die het niveau al aankunnen. Ik ben wel benieuwd wat de kosten zijn trouwens.

Om Sambo dit seizoen te vervangen? En daarna weer weg neem ik aan?

25 augustus 2021 om 12:32

Versterking voor JL team denk ik. Aangezien Sambo eruit ligt. Zien we wel vaker. Jeugdclub wat extra ervaring geven als spelers er nog niet klaar voor zijn.

Gewoon een jaartje jong PSV vanwege blessure Sambo. Kan zich zo in de kijker spelen.

Schijnt dat Granada ook achter Arias aanzit dus JdJ mag wel tempo maken

Een 22 jarig talent……? Dan is het echt een laatbloeier. Bij Twente was het niet zo’n geweldenaar toch?

Mwene al. Terwijl Teze klas beter is. Denk dat Teze bij Schmidt ook kansloos is net als Ihattaren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren