Vertonghen reageert op fluitconcert en strijdplan PSV: ‘Dat vonden wij prima’

Woensdag, 25 augustus 2021 om 08:50Yanick Vos

Jan Vertonghen plaatste zich dinsdagavond met Benfica ten koste van PSV voor de groepsfase van de Champions League. De Belgische verdediger kwam na rust binnen de lijnen om het gelijkspel over de streep te trekken. Dat hij als ex-Ajacied werd Vertonghen uitgefloten door de PSV-supporters, had de ervaren linkspoot wel zien aankomen.

Vertonghen vocht als speler van Ajax meerdere wedstrijden met PSV uit. Toen hij dinsdag in het shirt van Benfica binnen de lijnen kwam, klonk een striemend fluitconcert in het Philips Stadion. “Ik heb hier al een aantal pittige wedstrijden meegemaakt, dus ik kon het verwachten dat ik uitgefloten zou worden”, zei de Belg in gesprek met RTL7. “Zij waren uiteindelijk ook meer bezig met de wedstrijd, denk ik.”

Voor Benfica was kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League noodzaak. “Vorig seizoen liepen we de Champions League onverwacht mis”, aldus Vertonghen, die vorig jaar overkwam van Tottenham Hotspur. Destijds werd Benfica uitgeschakeld door PAOK. “Als de club erop begroot, wordt de druk alleen maar groter. Dit is fantastisch voor ons. We wisten dat het fifty fifty zou worden. In de thuiswedstrijd hebben we ervaren dat PSV een goede ploeg is.”

Benfica moest na 32 minuten spelen met een man minder verder doordat Lucas Veríssimo zijn tweede gele kaart ontving. “Op de een of andere manier was dat misschien in ons voordeel. Wij konden rond onze zestien verdedigen en PSV had niet echt de stootkracht om erdoorheen te komen. Ze kregen natuurlijk wel die kans. Dat die er niet in ging, dat voelde lekker.”

Eran Zahavi kreeg een kans voor open doel, maar mikte op de lat. Even later hielp invaller Yorbe Vertessen een grote kans om zeep. “Zij hebben vooral spelers die goed zijn als ze ruimte krijgen. Snelle, kleine jongens die een individuele actie in huis hebben. Maar de ruimte werd klein, dat was beter voor ons. We moesten de lopende mensen in de gaten houden. Telkens als er een voorzet kwam, vonden wij dat wel prima”, aldus Vertonghen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door sander79)

Jan had het bijna verknald, door zijn geschutter kreeg Zahavi die gigantische kans. Ben blij dat het alsnog bij 0-0 bleef, goed voor Ajax dat PSV het financiële gat niet dicht kan lopen en ik verwacht dat PSV in de EL een grotere kans heeft om punten voor Nederland te verdienen met het team dat ze nu hebben. Ik zie het als een win-win maar dat zullen velen niet met me eens zijn. Soit.

25 augustus 2021 om 09:17

Dit is dus ook wat ik gister zei. Ze zouden in pot 4 komen dus kansloos om te overwinteren in de CL. In de EL gaan ze meer punten pakken dus is dat, lijkt me, ook gunstiger voor de coefficientiepunten.

25 augustus 2021 om 09:30

@ferrol1982

"dit is dus ook wat ik gister zei. Ze zouden in pot 4 komen dus kansloos om te overwinteren in de CL. In de EL gaan ze meer punten pakken dus is dat, lijkt me, ook gunstiger voor de coefficientiepunten."

Absoluut waar. Sommige leden liepen ook te hard van stapen en zeiden dat NL wel Portugal in kan halen. Maar dit is zo onrealistisch. Check verschillen NL en Portugeze. Tussen haakjes hoe hoog de clubs in de Uefa ranking staan.

Porto (15)
Ajax (19)
Benfica (26)
Sporting (28)
Braga (46)
PSV (53)
Feyenoord (85)
AZ (89)

Ajax kan op dit moment nog mee met Portugal. Rest van de NL clubs staan zelfs onder Braga, wat geen topclub is uit Portugal

Zaak voor clubs als PSV en Feyenoord is om heel veel punten te behalen. PSV moet echt volgaan voor de EL. Niet weer gokken op laten we voor kampioenschap gaan en EL schieten.

Een PSV met de mogelijkheden hoort ongeveer gelijk te staan met een Benfica. Een Feyenoord boven Braga en onder Sporting.

25 augustus 2021 om 10:22

Ook Ajax kan niet mee, dat hebben ze toch ook prima laten zien? Probleem is dat we ons voorhouden dat we dat met z’n allen wél kunnen, dat is onzin. Benfica deden ‘wij’ (psv’ers) af als een prima te pakken ploeg.. Collectief zijn de 3 topploegen in Portugal meer waard dan de hele eredivisie onderhand.

25 augustus 2021 om 10:28

Hoezo komt Ajax niet mee? Wat is je onderbouwing daarvoor? Ajax staat hoger op de ranking dan topclubs als Sporting en Benfica. Heeft in de afgelopen vijf jaar drie keer een Europese kwartfinale gehaald en is daarmee onderdeel van een select rijtje. In het Nouri-seizoen flopten we, maar zelfs in het Getafe-seizoen overleefden we eerst twee voorrondes, haalden we 10 punten in de groepsfase (99 procent van de gevallen genoeg voor overwintering) en speelden we gedenkwaardige wedstrijden tegen Valencia (3-0 winst) en Chelsea (de beruchte 4-4). Vorig jaar nog de Franse landskampioen eruit geknikkerd.

25 augustus 2021 om 10:28

Wat een onzin thucan. Ajax staat 19e op de uefalijst dus kan prima mee. Daarnaast hebben wij recentelijk nog wel met Benfica af kunnen rekenen. Dat PSV niet mee kan met Benfica en Porto is niet erg maar boven de rest van Portugal staan zijn ze eigenlijk gewoon verplicht.

25 augustus 2021 om 10:31

@krillin

Ben het met je eens dat het lastig (onmogelijk) is om Portugal (op korte termijn) in te halen.

Echter de coefficenten van de clubs hebben hier niet veel mee te maken. Het gaat om inhalen, dus je staat achter. Daarnaast denk ik dat velen met name de competitie coefficient bedoelen,

Maar ook daar is het niet te doen aangezien we de afgelopen 5 jaar elk jaar minder punten hebben behaald. Om erboven te komen moeten we toch een keer met alle clubs meer punten behalen. Het verschil met Frankrijk is bijna net zo groot als Portugal.

Als we het vanaf dit jaar beter doen dan Portugal dan is de kans er dat we deze wel over 2 jaar Portugal wel voorbij kunnen want dan vervallen punten van Portugal waar het verschil met NL groter is. 19/20 en 20/21 is er een kleiner verschil in punten.

25 augustus 2021 om 11:15

Ik denk dat we niet al te hard van stapel moeten lopen, ik vind de selectie van Ajax zwaar uit balans dit seizoen. Onana heeft echt veel bijgedragen aan de Europese successen maar met Pasveer en Stekelenburg heb je toch geen champions League waardige keeper. Middenveld is ook zo-zo met Klaassen, trage verdediging. Eigenlijk is alleen de aanval goed maar daar heb je dan weer het probleem dat iedereen wil spelen. Ik zie het geen succesvol seizoen worden en denk dat Ajax op dit moment ook in de EL thuis hoort

25 augustus 2021 om 11:27

Zo onrealistisch is het ook niet als ik het me niet vergis gaan er 2 topjaren bij Portugal uit en 2 mindere jaren van Nederland ook. Vooral volgend jaar gaat er een topjaar uit bij de Portugezen van rond de 40.000 punten en Nederland had in dat jaar maar rond de 10. Als ze bij Ajax, PSV en hopelijk Feyenoord, AZ, Vitesse een topjaar draaien dit jaar dan zie ik ze zeker wel inlopen. De Portugezen teams zijn ook niet meer wat het geweest is sinds de investeerders niet meer spelers mogen halen.

25 augustus 2021 om 11:32

@ferrol1982 het probleem is dat ze dan heel veel meer punten moeten pakken.
Als ze gisteren hadden gewonnen hadden ze inclusief de bonus punten voor de plaatsing al 6 coefficientiepunten gehad. Ter vergelijking, toen ze vorig jaar hun EL groep wonnen haalden ze uit de groepsfase 8 punten (en daarna nog 2 voor de thuiswedstrijd tegen Omonia).
In de EL komen ze alleen als het mee zit in pot 2 maar waarschijnlijk in pot 3. Er zijn dit jaar minder EL deelnemers (32 ipv 48) met name doordat alle kleinere clubs naar de conference league gaan waardoor de kans dat ze daar veel punten halen ook kleiner is geworden. Het wordt bijna onmogelijk om teams uit de top 4 landen te ontlopen.
Dan hadden ze maar beter die 6 punten al in hun zak kunnen hebbe.

25 augustus 2021 om 09:18

We hebben juist een sterk psv en Feyenoord nodig om beter te worden. Meer geld hebben is leuk, maar daar loop je toch tegen een plafond in je ontwikkeling aan wanneer je geen tegenstanders op hetzelfde niveau treft. Heel jammer dat psv het niet gehaald heeft.

25 augustus 2021 om 09:28

Mee eens, met je eerste zin, maar ik denk dat we beter eerst even naar ons zelf moeten kijken. Ik vind Psv op dit moment stukken beter voetballen, en zelfs Feyenoord doet het de laatste weken een stuk beter. Dus al met al vind ik die ploegen op dit moment "sterker" dan ons aller Ajax!

25 augustus 2021 om 09:33

Die twee zijn al veel langer bezig met het seizoen. Volgens mij hebben zijn al 14/15 wedstrijden gespeeld. Feyenoord was ook 2x dramatisch tegen Drita en daarna ging het lopen. Tuurlijk moet Ajax beter, maar heb nog even geduld.

25 augustus 2021 om 09:52

De tactiek van PSV heeft Benfica perfect in de kaart gespeeld

25 augustus 2021 om 10:25

En andersom ook. Van potlrtugese ploegen winnen is een opgave die we vaak verneuken. Het moet ook nog eens met ‘goed’ voetbal. Naai die gasten een paar kaarten aan, dan kunnen ze hun spelletje veel minder prettig spelen. We zijn vaak veel te naïef. Het gekke is dat Gakpo dat dan weer net wél begrijpt, als jonkie.

25 augustus 2021 om 10:42

Psv heeft ze toch een rode kaart aangenaaid? En dan nog niet winnen. Eigen schuld dan.

25 augustus 2021 om 09:26

Ik denk dst PSV een prima kans had om door te komen. PSV is ijzersterk op de pijlsnelle omschakeling. In de Europa league heb je veel ingraaf ploegen. We hebben gisteren gezien hoe moeilijk PSV het dsn heeft met de aanval die niet de finesse heeft om daar moeiteloos doorheen te spelen. In de CL kom je tegen een hoop ploegen diebwat dat betreft het spel wilt maken en dan speelt PSV in zijn kracht.

25 augustus 2021 om 09:30

Nou leuk hoor. Na 6 wedstrijden geen NL club meer in de CL. Wat ik van Ajax zie zijn ze absoluut 100% kansloos dit seizoen.

25 augustus 2021 om 09:35

@Alsjemenou..

Nou Loekie, we weten niet eens met wie Ajax in de poule komt.. vervolgens niet of die ploegen steady draaien, blessures etc etc.
Als je met alles al zo snel opgeeft blijft er niet veel over voor je..

Succes man met je dagen.

25 augustus 2021 om 09:44

Wat een onzin zeg. Ajax is dit jaar laat gestart i.v.m. het EK en de OS. Dat zie je nu eventjes terug in het spel, PSV en Feyenoord zijn duidelijk verder maar die moesten kwalificatie wedstrijden spelen. Dan moet je eerder beginnen.
Maar als zo de CL begint, is Ajax ook gewoon in vorm en gaat het weer op het scherpst van de snede.
En mocht je het echt niet begrijpen, het seizoen is heel erg lang. Ajax zal later in het seizoen profiteren van de langzame start en dan fitter zijn dan de concurrentie.

25 augustus 2021 om 10:06

16 punten achterstand.

25 augustus 2021 om 10:30

Want dit PSV had overwinterd? Men ziet echt niet dat de echte CL niveaus hoger is dan de kwalificatie?
Daarnaast is het Ajax van Ten Hag nog nooit eerder kansloos geweest....

25 augustus 2021 om 12:00

Ajax onder ten hag in europa kansloos😅 ik moet echt heel diep nadenken wanneer we echt zijn weggespeeld onder ten hag in europa?

25 augustus 2021 om 09:36

En wat deed onze Jan daar verkeerd? Kon hij er wat aan doen dat zijn teamgenoot opeens zo die bal verspeeld? Misschien had hij hem beter weg kunnen koppen maar die teamgenoot laat gewoon die bal van zijn voet schieten.

25 augustus 2021 om 09:46

anderzijds verknoeide zahavi deze kans.
Ik geloof ook wel dat de EL goed is voor Nederland om punten te verzamelen.

Al zal dat PSV een worst zijn als je ziet hoeveel geld ze nu mislopen.
En eerlijk gezegd is het toch veel mooier om PSV in de CL te zien dan in de El?

25 augustus 2021 om 09:58

Jizzy, je bent in de war met Morato man. Vertonghen won dat kopduel daarvoor.

25 augustus 2021 om 18:29

Denk niet dat t psv een worst zal wezen. Verre van! Je wil dat je talenten, vooral uit eigen jeugd hoge ogen gooit op CL niveau. Zelfs al overwinter je niet. Stijgen in waarde.

25 augustus 2021 om 10:19

Kortzichtige reactie. Toch al 33 duimpjes omhoog. Had gisteren al het idee dat veel Ajax supporters aan de korte termijn denken en t mede daarom PSV misgunnen. Maar dat het er al zoveel zijn... Maar goed ,succes in de CL. Benieuwd of Ajax kan potten breken. Of is Ajax ook een team wat beter in de EL punten kan pakken en moet ik daarom hopen dat Ajax 3e in de poule wordt? Ik vind Ajax momenteel absoluut niet sterker dan PSV eerlijk gezegd. En PSV heeft kwalitatief gezien in de CL weinig te zoeken imo. Dat is gisteren bewezen.

25 augustus 2021 om 11:12

Gast ga nou iets doen alsof andersom jij op de tafel staat als Ajax Europees speelt. Dan hopen ook velen dat Ajax af gaat. Tja blijkbaar is dat leuk, leedvermaak. Naar mate je wat ouder wordt ebt dat wel een beetje weg. Ik snap het ook niet zo goed. Als Ajacieden weten we allemaal hoe pijn het doet om het net niet te halen. Wat heb je er nou aan om op elkaar te gaan zitten s eren. Als we graag een betere competitie willen zul je ook moeten slikken als de concurent een keer Europees moet presteren. Tuurlijk een grapje of een sneertje moet af en toe kunnen maar nu is het gewoon als de wedstrijd is afgelopen direct voetbalzone aan om supporters te pesten. Ik ben er mee gestopt om na een Europese nederlaag hier te komen lezen. Ik kom een weekje later wel weer is kijken. Het is allemaal zo voorspelbaar die reacties

25 augustus 2021 om 11:58

Schijntrap, sterker nog ik ben als 15jarig jochie naar Leidseplein geweest tijdens Ajax Cremio om Ajax aan te moedigen. Stond niet op een tafel, wel op een tramhalte waar ik weer vanaf gehaald ben. Kroegen in geweest, was gezellig.

25 augustus 2021 om 10:22

Die punten boeien me geen reet. Zou de Europa league wel ondergeschikt maken aan de competitie. Die heeft meer prio dan dit toernooitje.

25 augustus 2021 om 10:24

Dit dus, ik snap echt niet waarom zoveel ajacieden willen dat psv de CL haalt en zo het financiele gat op zn minst consolideert. Ik wil dat ajax gewoon wegloopt van PSV. Ze hebben ons al vaak genoeg trauma bezorgd. Ik vind t prima als ajax de komende jaren domineert. Echt domineren wordt toch lastig omdat PSV zelf vaker dan niet ook een veel sterkere selectie heeft dan de rest. Dus die zal ook hun punten blijven halen. En idd EL kan psv gewoon lekkere punten halen voor nederland. Win win voor ajax en nederlandse voetbal zo lijkt t me.

25 augustus 2021 om 10:52

En dit Ajax gaat de punten pakken in de CL? Eigenlijk zou je dus moeten hopen dat Ajax 3e wordt in de poule zeg je. Tenzij je Ajax beter,sterker dan PSV vindt. Ik vind t wel een goeie eigenlijk. Hopen dat Ajax 2x verliest,2x gelijkspeelt en 2x wint van een club uit pot 4. Kunnen ze mooi punten pakken in de EL.

25 augustus 2021 om 11:16

Op basis waarvan zouden ze meer punten halen?
Als ze gisteren hadden gewonnen dan waren dat inclusief de bonus punten voor het halen van de groepsfase al 6 punten.
Dan moeten ze hun groep in de EL eigenlijk al winnen om het beter te doen (PSV had als won als groepswinnaar in hun EL groep vorig jaar 8 punten) en in de CL pakt ook bijna elke club wel een paar punten.
Daarnaast is het dit jaar een stuk moeilijker geworden om veel punten te halen in de EL doordat veel kleinere clubs - clubs uit kleinere landen nu in de conference league zitten (het deelnemersveld van de EL is terug gebracht van 48 naar 32 teams).

25 augustus 2021 om 12:01

London Calling juist. Tis misgunnen.

25 augustus 2021 om 11:19

Het is toch goed voor de punten en het Nederlandse voetbal als PSV de groepsfase had gehaald.. of ben je in Europa alleen voor Ajax?

25 augustus 2021 om 13:22

Ik vind het alleen maar fijner dat PSV juist nu wedstrijden op donderdag en zondagmiddag laat heeft. Heerlijk voor mij als supporter.

Tuurlijk CL is leuk en brengt veel geld, maar qua punten is dit misschien niet heel verkeerd.

25 augustus 2021 om 15:13

PSV zal nu voornamelijk focus hebben op de competitie ipv EL.
Valt toch amper wat aan te verdienen.

25 augustus 2021 om 09:29

Dit is een van je sterkste betogen tot nu toe MrKrillin. Het is dat ik geen groene randjes kan geven....

On. Ik vind het Portugeze voetbal zo armoedig he. Van de 180 minuten hebben ze alleen het eerste kwart gevoetbald. Het is jammer dat de ooit zo mooie sport is doorontwikkeld tot dit huichelachtige theater. Pff als ik dat wil ga ik wel in de schouwburg zitten..

25 augustus 2021 om 09:32

@gluubster dank u dank u

Nee deelde compliment uit aan Vertongen, zo zonder ritme in zo een wedstrijd. Maar dacht later, beter weghalen. Misschien pijnlijk/niet leuk voor onze PSV leden.

Als PSV kansloos verloor was het anders. Nu door pech en slecht wisselen van de trainer geef je het uit handen.

25 augustus 2021 om 11:55

Ik had net staan Krillin is een enorme achterbakse eikel ,maar dacht later,beter weghalen. Misschien pijnlijk/niet leuk voor Krillin.. 😜

Jammer dat PSV eruit ligt, ondanks dat ze veel meer hadden kunnen doen. Maar wat is die Vertonghen toch een geweldige prof.

Ik hoorde ook het fluitconcert aan toen Vertonghen er in kwam. Afijn uiteindelijk stapt Vertonghen als de grote winnaar van het veld en dat is wat telt. Je kunt fluiten wat je wilt, maar meestal werkt dat averechts.

25 augustus 2021 om 11:14

Vertonghen is er in ieder geval niet beter door gaan voetballen. Heb hem weinig hele goede dingen zien doen gisteren.

Nou onze Jan werd niet zenuwachtig van dat gefluit, het gaf Benfica meer een boost denk ik. Voor Nederland is het ook veel beter dat Psv op EL niveau acteert.. Dat is hun niveau en daar kunnen ze genoeg punten voor het Nederlandse voetbal vergaren!

25 augustus 2021 om 09:32

Niet alleen het niveau van PSV vrees ik dit seizoen. Zie Ajax ook geen potten breken met de Steek in de goal en opa Blind.

25 augustus 2021 om 10:07

Hey, alweer 16 punten achterstand. Je hebt het er maar druk mee.

25 augustus 2021 om 11:16

Dat was vorig seizoen, heb je nu vrij weinig meer aan. Ik durf al mijn geld wel in te zetten op het feit dat het dit jaar veel spannender gaan worden. Je hebt het er maar druk mee

25 augustus 2021 om 09:37

@fcbogarde

"dat Psv op EL niveau acteert.. Dat is hun niveau en daar kunnen ze genoeg punten voor het Nederlandse voetbal vergaren!"

Had dit lijstje boven getypt. Dit geeft ook wat onderbouwing aan jouw stelling. Verder ben nu best bang, dat ook Ajax zwaar jaar tegemoet gaat. Tuurlijk alles afhankelijk van de loting.

Porto (15)
Ajax (19)
Benfica (26)
Sporting (28)
Braga (46)
PSV (53)
Feyenoord (85)
AZ (89)

25 augustus 2021 om 09:56

Idd een veelzeggend lijstje. En ik ben het met je eens dat Ajax een lastig jaar tegemoet gaat. Ze zijn vergeten om de selectie te refreshen. Hopelijk kan Daramy daar voorin voor zorgen. Maar een andere keeper en een verdediger van CL niveau was zeker een must geweest.

25 augustus 2021 om 10:07

Om de selectie te refreshen? Denk dat het juist een voordeel is ipv een nadeel. Sinds begin vorig jaar zijn er 5 nieuwe basisspelers : Klaassen, Timbler, Haller, Berghuis en helaas steek. Ben het met je eens dat het belachelijk is dat er geen nieuwe keeper bij komt, hoop dat dit is omdat onana misschien dan toch bijtekend?

25 augustus 2021 om 10:28

Mwaaa verwacht het eigenlijk niet. Een wedstrijd zwaar op je bek gaan, vervolgens krijgt Ten Hag weer de spelers op bezoek en verdwijnen zijn stokpaardjes uit het elftal. Afhankelijk van hoe snel de aankoop Daramy zich weet aan te passen en hoe snel Kudus wedstrijd fit blijft, verdwijnen Haller, Klaassen en mogelijk zelfs Berghuis uit het elftal (Berghuis op links als Daramy niet snel genoeg aanpast of op 10 als Kudus weer langdurig geblesseerd is). Dan is heel Europa wedstrijd beelden aan het kijken van de JC schaal en de wedstrijd tegen Twente, terwijl Ajax zelf een meter of 15 verder terug speelt met veel lopende mensen die weggeatken worden. Tegen een ultra verdedigende ploeg wordt een Haller, Klaassen of beide gebracht als breekijzer indien het nodig is.

25 augustus 2021 om 13:21

Het leek er wel op. De grootste kans van PSV was een blunder van onze Jan.

25 augustus 2021 om 14:32

Als je de andere ploegen ziet die wel door zijn naar de CL past PSV daar goed tussen. Zonde dat ze Benfica loten.

Triest publiek. Altijd met het grote Ajax bezig.

25 augustus 2021 om 11:18

Door dit soort domme reacties blijven mensen serieus denken dat anderen altijd met Ajax bezig zijn.

25 augustus 2021 om 14:49

Tja, als ik in de Arena zou zitten en bijvoorbeeld Guardado zou het veld opkomen, zou ik zelf niet fluiten. Waarom zou ik dat doen? Hij speelt toch bij een andere club op dat moment?

Of je nu met 10 man staat te verdedigen of met 11 dat maakt weinig verschil.
Het probleem ligt bij PSV die de kansen die ze kreeg niet verzilverde en dan weer je het dan krijg je het moeilijk.
Dat PSS niet doorgaat hebben ze aan zich zelf te verwijten. Benfica was geen overkomelijk obstakel.

PSV speelde gisteren tegen een type voetbal wat sowieso al heel lastig om doorheen te komen. En als je dan de creatieve speler er uit haalt wordt het niet makkelijker. Daar komt bij dat PSV over het algemeen graag op de omschakeling speelt met snelle spelers. En daar was gisteren totaal geen ruimte voor. Vertessen is bijvoorbeeld bloedsnel maar iets minder in de kleine ruimte en dan krijg je het gewoon ook lastig tegen ploegen zoals Benfica.

Ik verwacht dat Groningen dit weekend precies hetzelfde gaat proberen. Alleen hebben die iets minder kwaliteit waardoor je er iets vaker doorheen komt en je dus met een misser weg kan komen omdat er nog wel een kans komt.

Dit was gewoon een van de lastigste wedstrijden om te spelen. Zoals Benfica speelt is het vaak een leijke wedstrijd waarin je nooit echt goed speelt. Je beste spelers komen niet goed tot hun recht en je moet wel echt heel scherp en precies zijn in je passing om hier goed en met een hoog tempo doorheen te spelen.
Een 0-0 kan echt iedereen overkomen tegen een verschrikkelijk ploeg die niet komt om te voetballen maar om de 0 te houden en dat is hun goed recht.

Wat PSV zich wel aan kan rekenen is die paar kansen ook echt benutten, dan moet Benfica komen en kun je meer je eigen spel spelen waarbij je beste spelers ook beter gaan renderen. Buiten het feit dat het goed is voor het PSV en het Nederlandse voetbal gun ik het Benfica ook voor geen cent. Ik wil zulke ploegen helemaal niet zien voetballen op deze manier.

Voor PSV is het juist wel goed om CL te spelen, je spelers zullen op een hoger niveau acteren en leren daar het meest van. De entourage is fantastisch en geeft een boost en mooie ervaring. Voor het Nederlands voetbal is het goed en voor de marktwaarde van de speler is het echt goed. Dus snap echt al die EL reacties niet zo goed.

Door een deel van het publiek was het wel meer dan een fluitconcert. Het was heel even en niet supergoed te horen op tv, maar het was wel te horen! Gelukkig was het een minderheid die 'He Jan Vertonghen vieze vuile k***** jood' zong, maar man man wat een triest publiek. Ik hoopte echt dat PSV het zou redden voor t Nederlands voetbal, maar na dat moment was ik duidelijk voor Benfica

25 augustus 2021 om 16:21

Hahaha dat laatste zinnetje geeft enigzins een instabiele persoonlijkheid weer 😜. Maar ik vind die spreekkoren ook afgrijselijk, akelig. Gelukkig bleef het beperkt. Liefst helemaal niet natuurlijk.

25 augustus 2021 om 17:18

Haha, nouja was voor Nederland en voor Ajax op langere termijn beter geweest als het psv gelukt was. Maar ik gun t Jantje meer dan psv hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto5338
3.Benfica4436
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Gonçalo RamosAanvaller152
ÉvertonAanvaller152
R. YaremchukAanvaller136
Helton LeiteKeeper10
M. SvilarKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Benfica.

697 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren