Feyenoord neemt met fraaie video definitief afscheid van Leroy Fer

Dinsdag, 24 augustus 2021 om 17:01Rian Rosendaal • Laatste update: 17:23

Leroy Fer is definitief geen speler meer van Feyenoord, zo is nu ook door de Rotterdamse club bevestigd. Eerder deze dinsdag bracht Alanyaspor al naar buiten dat de 31-jarige middenvelder voor twee seizoenen had getekend, met de optie op een derde jaar in Turkije. Feyenoord neemt met een fraaie video afscheid van Fer, die zelf ook met een dankwoord komt richting het Legioen van de Rotterdammers.

"Leroy wilde door de verwachting dat hij dit seizoen bij Feyenoord minder aan spelen toe zou komen en de fase van zijn carrière waar hij nu in zit graag nog een stap maken", verklaart technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. "Met de interesse van Alanyaspor deed die mogelijkheid zich voor hem voor. We zijn Leroy dankbaar voor wat hij zowel binnen als buiten de lijnen voor de club heeft betekend en wensen hem heel veel succes."

"Het liefst zou ik jullie allemaal bij naam willen noemen om jullie te bedanken", opent de vertrekkende Fer zijn dankwoord richting de Feyenoord-fans. "Mijn teamgenoten, de staf, alle mensen bij de club én natuurlijk de supporters. Mijn terugkeer naar Feyenoord twee jaar geleden voelde als thuiskomen. Zeker omdat de club en de supporters mij toen weer met open armen hebben ontvangen. Daar ben ik heel blij mee en iedereen dankbaar voor. Ik ga iedereen enorm missen. Ik wens Feyenoord het beste en blijf jullie zeker volgen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door jeliazkov2)

Prima dagje zo: Fer weg, Geertruida langer bij Feyenoord, Senesi blessure lijkt mee te vallen, Pedersen international. Nu maar hopen op een goede aanvaller: aub niet de Dosten en Babeltjes van deze wereld.

24 augustus 2021 om 17:29

Met Bas Dost mag Feyenoord z'n handjes dichtknijpen hoor. Als je Bozenik wilt blijven zien, zou ik maar een dvdtje opzetten en toch hopen dat een spits van het kaliber Dost bij Feyenoord zou willen tekenen.

24 augustus 2021 om 17:39

Bozenik heeft 4 miljoen gekost. Voor dat geld had je nu toch wel een aardige spits kunnen halen. Bizar!

24 augustus 2021 om 17:44

Bedankt voor je inzet Leroy! Het ga je goed in Turkije.

24 augustus 2021 om 17:45

Dat in tegenstelling tot wat ze nu betaald hebben voor Alireza, Pedersen en Aursen trekt dat misschien het weer recht. Scouting doet nu beter z’n werk dan toen. In de teamsfeer die er nu heerst zal een talent zich beter ontwikkelen dan afgelopen jaar. Wellicht is het toch een ruwe diamant. Hij begon zo hoopgevend bij Zwolle uit. Maar snap je punt. 4 miljoen is voor Feyenoord begrippen een basisspeler.

24 augustus 2021 om 17:47

Tja, je kunt bij elke club wel wat miskopen vinden. Het gaat om de balans. Daar is het mis gegaan bij Feyenoord. Te vaak hebben spelers niet gebracht wat ze moesten brengen, te weinig spelers doorgebroken en in totaal hebben ze te weinig opgebracht. Dat ligt natuurlijk niet allemaal aan de spelers.

24 augustus 2021 om 17:50

@Kuyt; het zou wel lekker zijn als er enkele spelers rondlopen die op een hoger niveau hebben geacteerd dan de eredivisie. Die weten wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. Jones, Kuyt, el Ahmadi en Elia konden dat in het kampioensjaar. Momenteel kan eigenlijk alleen Alireza dat.

24 augustus 2021 om 17:51

@Kuyt007 dat zeker. Ik weet niet wie toen de scouts waren maar volgens mij zijm die toen binnengehengeld via Tempo Team

24 augustus 2021 om 18:04

@Japie: Haha zou me niks verbazen.
@Ijsmuts: volkomen mee eens. Echter snap ik wel dat Arnessen de scouting op orde wil hebben en daarna verder met de jeugd (al veel geld naar 1908 gegaan). Talenten rijpen in een beter draaiend team. Feyenoord is gewoon niet interessant voor dat soort spelers die jij noemt behalve degene met een Fey-hart. Wie zijn dat nu?

24 augustus 2021 om 18:36

Wijnaldum en de Vrij 😂

24 augustus 2021 om 18:42

😂 als dat Frankie lukt dan kan hij niks meer fout doen. Maar goed ‘als’ en ‘voetbal’ hebben geen goed huwelijk. Gelukkig hebben we RVP nog op de bank zitten…zal wel het enige toevoegen.

24 augustus 2021 om 18:59

Haha, als het aan Kuyt ligt halen ze De Vrij hè. Die man heeft visie

24 augustus 2021 om 19:54

Helaas zit er een groot afstand tussen visie en realiteit 😉. Slot had met AZ destijds ook geen spelers met de nodige ervaringen buiten de eredivisie maar kreeg wel een eenheid. Tuurlijk kan ervaring zeker wat toevoegen maar ik denk dat mentaliteit en het creëren van 1 machine dit kan compenseren. Dit laat Slot nu ook zien in de eerste potjes.

24 augustus 2021 om 20:25

Gedeeltelijk mee eens. We hebben az natuurlijk helaas niet kunnen zien presteren onder grote druk met kampioensstress. Juist wanneer het ff niet zo lekker loopt, en die momenten komen vanzelf, is het prettig als er een paar ervaren leiders rondlopen om de boel op sleeptouw te nemen. Zowel in het veld als tijdens de trainingen en tijdens de voorbereidingen.

25 augustus 2021 om 00:15

Klopt en ik ben het ook eens met je. Sterker nog ik heb het ook wel eens hier geroepen toen het over elftal van 2017 ging en die van vorig jaar. In 2017 stond in elke linie ervaring en mentaliteit. Vorig jaar paar die dan wel het kampioensjaar mee maakte maar niet de ervaring en mentaliteit hadden als Kuyt, KEA, Elia en later RVP. We gaan het zien, tot op heden nog geen ervaren kracht die in dit plaatje past. Misschien Dost…

25 augustus 2021 om 10:35

Ja klopt Japie, maar je blijft oude koeien uit de sloot halen .Bozenik loopt niet sinds gisteren bij Feyenoord rond. Voor nog geen 4 miljoen hebben we jahanbaks, pedersen, trauner.

24 augustus 2021 om 17:29

Fertastisch nieuws allemaal vandaag ja voor Feyenoord fans.

24 augustus 2021 om 17:33

Dost zou gewoon een goede aanvaller zijn voor Feyenoord, pakt altijd wel z'n goaltje mee. Deed het op een niveau hoger in Portugal ook extreem goed.

24 augustus 2021 om 17:36

Niemand die Griek van VVV wilde maar ik was echt voor hem gegaan

24 augustus 2021 om 17:43

Te duur voor Feyenoord. Heel simpel.

24 augustus 2021 om 17:48

Ik dacht ook dat ze hem niet wilden. Blijft toch sneu dat een topclub uit Nederland niet een speler uit de KKD kan kopen

24 augustus 2021 om 18:03

Vraagprijs is ook wel vrij onrealistisch voor deze jongen. Gelukkig maar, want ik denk dat het een eendagsvlieg is.

24 augustus 2021 om 18:29

Nou denk niet dat het geen realistische prijs is als bijvoorbeeld Dessers voor datzelfde bedrag naar Genk vertrokken is. Giakoumakis was wel de topscorer boven spelers als Tadic, Malen, Boadu etc.

24 augustus 2021 om 18:39

Wil 700000 salaris hebben. Kun je aardig wat tzaziki voor weg vreten. Dat is natuurlijk bizar voor zo’n spits. Maar tijd begint te dringen dus misschien toch wat water bij de wijn de laatste week.

24 augustus 2021 om 19:00

Bijna anderhalf miljoen salaris betalen voor zo'n twijfelgeval, plus transfersom, lijkt me niet heel verstandig

25 augustus 2021 om 09:53

Hij kost nu 2,5 Mil....wat is dan haalbaar voor Feyenoord...5 Ton?

24 augustus 2021 om 18:22

Wat is er mis met Dost? Heeft het in Portugal en Duitsland prima gedaan. Je hebt clubs die daar 22 miljoen voor betalen.

24 augustus 2021 om 20:47

Nou Babel zou wel een afgang zijn zeg! Daar zit denk ik echt geen één Feyenoorder op te wachten!! Is ook geen scorende spits. Kan je evt. op links en rechts gebruiken ja maar moet zijn voorzetten wel aan een spits kwijt kunnen. Dost vind ik toch een ander verhaal. Doet geen gekke dingen buiten het veld, bloedfanatiek in het veld, zou er minimaal 15 maken in 1 seizoen (zou best nuttig en lekker zijn..) en geeft je de mogelijkheid anders te spelen dan nu met Linssen b.v. Linssen die het overigens prima invult nu natuurlijk.

Ik miste de spandoek met “Fergeef me” in dit filmpje. Mooie voetbal humor en hij refereert ook naar z’n terugkomst in het filmpje.
Gemis zal Feyenoord op het veld niet merken, fysiek ging het wat minder, jammer want in zijn eerste seizoen en eerste half jaar onder Advocaat zat hij in de voorselectie van NL11. Daarna geblesseerd geraakt en weer terug vechten naar dat niveau, helaas kwam dat er niet van. Maar de strijd, mentaliteit en felheid ontbrak het niet. Voor de jonge jongens een goede mentor. Het gaat je goed daar ferweg …!

Je bent een strijder, Leroy! Alles is Fergeven en Fergeten. Dank je wel en veel succes!

24 augustus 2021 om 17:52

Ik vraag me af of het wel ferstandig is om dit te zeggen. Ferplaats je eens in een ander. De selectie feranderen heeft geen invloed op de ferhoudingen binnen het team. Wellicht moeten er nog wat fersterkingen bij, maar of dit iets feranderd is af te wachten.

24 augustus 2021 om 18:43

Fersterkingen zijn nog fer te zoeken.
Spelers vragen hoge fergoedingen en transfersommen. Fergeet niet dat Feyenoord bijna geen geld heeft en bij een eventuele ferkoop van Senesi en Kokcu Pas ferder kan kijken voor fersterkingen van de selectie. De club heeft weinig tot geen fermogen om fertrokken spelers te fervangen, ook niet na ferhuur. De ferwachtingen zijn na de laatste wedstrijden wel ferhoogt want de fans hebben er weer fertrouwen in. We zullen in de ferdere toekomst zien of het ferwachtingspatroon niet te ferradelijk waren. Ferder heb ik niets te melden.

24 augustus 2021 om 18:57

Dit stuk is zo ferschrikkelijk fer gezocht.

Nou, goed dat hij weg is. Liep weg toen de club hem het hardst nodig had en had eigenlijk nooit moeten terugkomen. Na zijn terugkeer, zeker de laatste maanden, gewoon telkens de slechtste op het veld en daarbovenop nog grote persoonlijke fouten. Voor altijd een Ferrader.

24 augustus 2021 om 18:41

Om hem een verrader te noemen gaat beetje te ver toch. Kind van de club die altijd zijn best voor Feyenoord heeft gedaan. Hij kan het nu niet meer aan, helemaal eens. Maar beetje respect is wel op zijn plaats.

24 augustus 2021 om 19:18@flamengo

Houd toch op man, dat ventje stond op het punt om een arbitragezaak te starten om zo snel mogelijk naar een concurrent te vertrekken. Een kind van de club is hij nooit geweest en respect verdient hij, ook door zijn dramatische prestaties, absoluut niet.

24 augustus 2021 om 18:48

Nah gelukkig spreek je niet namens de grote meerderheid van de fans. Het littekentje daarvan blijft er weliswaar maar is inmiddels nauwelijks meer zichtbaar en hij is op een goede manier teruggekomen. Zand erofer, kom op joh.

24 augustus 2021 om 19:23

@berserko
Het litteken is weer goed zichtbaar geworden toen hij terug werd gehaald. Dat mag je als zelfrespecterende club sowieso nooit doen, maar dat schuiven we dan maar op de financiële situatie. Wat nog erger is, is dat hij zich vervolgens ging profileren als echte clubman en zelfs de band om zijn arm kreeg.

24 augustus 2021 om 19:02

@Fiorenoord: het mag allemaal wel wat minder hoor... Soms doe je iets als je jong bent, waar je later spijt van hebt en anders over denkt. Is fijn als er dan mensen zijn die je vergeven, en niet alles je blijven kwalijk nemen!

Ik heb medelijden met de editor die deze club heeft moeten maken. Wat een waardeloze voetballer is dit zeg. Fer is de personificatie van alles wat er fout is gegaan met Nederlandse voetbal in de laatste 10, 25 jaar: het groot maken van simpele dravers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
75 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren