UEFA-award voor Kjaer en medische staf voor hulp bij drama Eriksen

Dinsdag, 24 augustus 2021 om 15:13Rian Rosendaal • Laatste update: 15:41

De UEFA President’s Award 2021 is voor Simon Kjaer en de medische staf van Denemarken, zo heeft de UEFA dinsdagmiddag officieel naar buiten gebracht. Op deze manier wil de Europese voetbalbond een passend eerbetoon maken naar de centrumverdediger en de doktoren van de Deense nationale ploeg voor hun rol in het drama rondom Christian Eriksen. De middenvelder zakte tijdens het EK-duel met Finland op 12 juni in elkaar, waardoor er al snel grote paniek onstond op het veld en de tribunes.

Eriksen kreeg een hartaanval op het veld van het Parken Stadion in Kopenhagen en de middenvelder werd gelijk behandeld door de medische staf van Denemarken. Kjaer schoot de doktoren al snel te hulp en de verdediger van AC Milan kreeg al snel vol lof voor zijn aandeel in de hulp voor zijn ploeggenoot. Kjaer ontfermde zich daarnaast lange tijd over Sabrina Kvist Jensen, de hevig geëmotioneerde vriendin van Eriksen.

De UEFA spreekt in het persbericht van een 'vitale bijdrage' van Kjaer en de medische staf van Denemarken tijdens het onwel worden van Eriksen tegen Finland. “Dit jaar overstijgt de President’s Award het voetbal“, zo reageert UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. “Het is een belangrijke en eeuwige reminder hoe waardevol het leven is en het brengt tevens heel duidelijk alle zaken van ons leven in perspectief. Ik heb ontzettend veel bewondering voor de doktoren en de medische staf voor hun geweldige reactie en hun kalmte, zaken die cruciaal bleken te zijn in de reanimatie van Christian.“

“Ik blijf dankbaar voor de voorbeeldige leiderschapskwaliteiten en de immense moed die de Deense aanvoerder, Simon Kjær, aan de dag legde in deze zeer kritieke situatie“, vervolgt Ceferin zijn dankwoord. “Ik wil Christian Eriksen en zijn familie ook mijn allerbeste wensen overbrengen tijdens zijn voortdurende herstel.“ Kjaer krijgt de prijs later deze week uitgereikt, zo voegt de UEFA daaraan toe.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door dreef)

Terecht natuurlijk, deed echt alles goed in zo een onverwachte verschrikkelijke situatie.

24 augustus 2021 om 15:29

Vond de reacties zo mooi achteraf: "Je kind moet geen Ronaldo willen zijn, moet geen vb aan Messi nemen. Nee, laten we onze kids opvoeden zodat ze een Kjaer worden".

24 augustus 2021 om 16:26

Erg mooi idd en volledig mee eens

Niet meer dan logisch, terechte winnaar.

Wat een geweldige keus.

Mooi voor hem! Dik verdiend, deed alles goed. wat een topper!

volledig terecht. Kjaer handelde als een echte held.

Is dit niet een beetje overdreven. Zou iedereen toch doen in zo'n situatie.

24 augustus 2021 om 15:29

Handel maar is in de heat of the moment. Rustig blijven, situatie in de gaten houden, correct handelen, opstaan als een ware captain. Het is makkelijker gezegd als gedaan, dit is een heldendaad. Een echte, heldendaad!

24 augustus 2021 om 15:33

Iedereen zou inderdaad de zelfde goede bedoelingen hebben, maar niet zoals Kjaer alles goed doen en rustig blijven. Ik ken genoeg mensen die hysterisch of juist bevriezen als er iets heftig gebeurd. Dus nee, niet iedereen zou het zelfde doen

24 augustus 2021 om 15:39

Ik vind "zou toch iedereen doen in zo'n situatie" nou niet heel erg rationeel.

24 augustus 2021 om 15:51

Je moet eens weten hoeveel mensen niets doen in een soortgelijke situatie. Er zijn genoeg mensen die snel doorlopen omdat ze niet weten hoe te handelen. EHBO zou daarom verplicht moeten worden op de middelbare scholen!

24 augustus 2021 om 16:01

En ook dan zijn er genoeg mensen die doorlopen. Je weet pas hoe je reageert in zo'n situatie als je ervoor staat. De een bevriest, de andere handelt en weer een ander 'vlucht'.
Dat is gewoon hoe mensen zijn, ik hoop er nooit achter te komen welk type ik ben maar heb als kind wel EHBO gehad en later ook nog reanimatiecursus (met én zonder Aed). Geen idee wat ik zou doen, hoe rustig ik zou blijven.

24 augustus 2021 om 17:16

Beetje irrationeel om dit zo te zeggen als iemand die zichzelf rationeel noemt. Sommigen zouden in paniek raken of
verstijven of wat dan ook. Kjaer heeft het juiste gedaan.

Terecht ! handelde zeer goed en vooral in zo een situatie

Klasse reactie en zeer verdiend! Geen gouden schoen etc. deze actie niet passen in het rijtje van sportieve prestaties. Een aparte prijs van maken. Kjaer held!

Klasse, dit incident is natuurlijk wel een van de meest aansprekende momenten het afgelopen jaar.

De medische staf doet natuurlijk wel gewoon hun werk, desalniettemin mogen ze zeker even in het zonnetje gezet worden. Klasse werk wat soms niet voldoende gewaardeerd (of in de spotlight) wordt.

Kjaer heeft natuurlijk als aanvoerder en een van de beste vrienden als een echte leider gereageerd. Met name de kring van spelers om Eriksen heen organiseren zodat er geen (weinig) beelden zijn en de zorgmedewerkers hun werk rustig konden uitvoeren is gewoon kippenvel. Dan heb je het moment van troosten van Eriksen's vrouw ook nog.

Klasse!

Inderdaad terecht want wat hij deed is echt topwerk en aanvoerderwaardig.

Weet niet zeker omdat ik geen medische achtergrond heb maar zal echt wel belangrijk zijn geweest voor het herstel van Eriksen omdat ze zo snel ter plekke waren.

Hulde!

Mooie en terechte erkenning, wat een baas is die Kjaer. Respect!

En natuurlijk een bedankje naar de UEFA, voor het menselijk achten dat je na zo’n drama doorspeelt.

24 augustus 2021 om 16:03

UEFA liet de keuze aan de spelers, je kan wel zeggen dat ze niet mogen, maar het is ook gelijk even de gedachten verzetten en met wat anders bezig zijn. Uiteindelijk is het de keuze van de spelers zelf geweest de wedstrijd op dat moment nog uit te spelen.

Of het doorspelen menselijk wordt geacht of niet, de reactie van de UEFA was de enige correcte op dat moment, laat de keuze aan wie het betreft ipv de keuze voor diegenen te maken.

24 augustus 2021 om 16:28

Die spelers moesten kiezen tussen twee kwaden. Je doet net of het zo’n nobel initiatief was, terwijl ze gewoon bang waren dat het schema van het toernooi in de war werd geschopt.

Poh krijg letterlijk rillingen op me lijf als ik er weer aan denk, wat een nare beelden, en wat een heldendaden door de medici en Kjaer. Hier zal iedereen het over eens zijn, niemand verdiend m meer!

Van mij mag hij ook de Ballon d'or winnen. Soms gebeurt er iets wat het voetbal totaal irrelevant maakt, dit was zo'n moment. Goed gedaan Uefa, mag ook weleens gezegd.

Pure idioterie. Alleen omdat het in het voetbal gebeurd is het speciaal en we het allemaal zien. Maar dit gebeurd elke dag en overal en ook daar zijn er dan mensen die helpen, die een AED activeren. Nu verdient hij een president prijs en mag hij van mensen de balon d;or winnen. Compleet gestoord.

24 augustus 2021 om 22:03

Helemaal mee eens.

Dit gebeurd elke dag.
Maar omdat Eriksen het overkomt mag hij met bed en al naar het stadion voor de wedstrijd van zijn ploeg.
Alsof de beste man het al zo slecht heeft. En dan nu dit weer. Allemaal voor de buitenwereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
J. HansenKeeper
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

1015 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren