Leroy Fer sleept lucratief contract in de wacht bij Alanyaspor

Dinsdag, 24 augustus 2021 om 11:19Rian Rosendaal • Laatste update: 12:23

Leroy Fer heeft zijn transfer naar Alanyaspor afgerond. De Turkse club heeft de komst van de Feyenoord-aanvoerder dinsdagmiddag bevestigd. Fer tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie op een derde jaar. Daarnaast mag hij Feyenoord ondanks een doorlopend contract met een transfervrije status verlaten.

Feyenoord Transfermarkt weet enkele details uit het contract bij Alanyaspor te onthullen. Fer strijkt een netto jaarsalaris op van 650.000 euro en als de club kampioen wordt of als tweede eindigt volgt een bonus van 500.000 euro. Hij maakt al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Feyenoord voor de tweede ontmoeting met het Zweedse IF Elfsborg van donderdagavond. De selectie van Arne Slot, die zijn elftal vorige week met 5-0 zag winnen in de heenwedstrijd, reist woensdag af richting Zweden. Fer mag vanwege de toegekomen concurrentie vertrekken bij Feyenoord. Op het middenveld geeft Slot de voorkeur aan Guus Til en Fredrik Aursnes, terwijl er door de komst van Gernot Trauner ook geen plaats meer voor hem lijkt te zijn in de achterhoede.

De inmiddels 31-jarige middenvelder mocht ondanks zijn reserverol bij Feyenoord blijven, daar Slot veel waardering heeft voor zijn leiderschapskwaliteiten. "Het is geweldig hoe hij, terwijl hij op de bank zit, meecoacht, de spelers aanvuurt en het team wil helpen", deelde de Feyenoord-coach onlangs een groot compliment uit aan Fer. "Alleen daarom al zou je hem willen laten invallen soms." Desondanks vertrekt Fer een jaar voor het aflopen van zijn contract uit Rotterdam-Zuid.

Derksen meldt transfer voor Leroy Fer: ‘Wat jammer voor die club’

De analist wist maandagavond te melden dat Leroy Fer richting Turkije vertrekt.Lees artikel

Fer speelde tussen 2007 en 2011 voor Feyenoord en keerde medio 2019 terug bij de Rotterdamse club. In de tussentijd stond de middenvelder onder contract bij achtereenvolgens FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City. Fer kwam in het shirt van Feyenoord tot 193 wedstrijden (21 doelpunten en 17 assists). In 2008 veroverde hij met Feyenoord de TOTO KNVB Beker.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door astronautovic)

Mooi nieuws voor beide. Voor hem een nieuw begin/avontuur en voor Feyenoord geldt dat er nog wat geld aan hem verdiend kan worden. Heeft zeker zijn waarde gehad maar op dit moment is het niet goed genoeg. Hoop dat er nu wat geld is voor een nieuwe spits.

24 augustus 2021 om 11:32

Volgens mij levert Fer maar een paar ton op, daar kan je geen spits van kopen.

24 augustus 2021 om 11:34

Wel zouden ze eventueel een spits huren met het geld dat Fer opbrengt en het salaris dat vrij komt.

24 augustus 2021 om 11:45

Volgens mij heeft Fer een aardig salaris wat inderdaad gebruikt kan worden voor een spits ( zeker bij het huren van een spits )

24 augustus 2021 om 12:05

Volgens mij beseffen veel mensen niet dat niet al het geld wat bespaard wordt of binnenkomt automatisch voor transfers is. Zo werkt het niet.

24 augustus 2021 om 13:25

Er staat toch heel duidelijk in de tekst dat hij Feyenoord transfervrij verlaat, ondanks een doorlopend contract.

24 augustus 2021 om 13:40

Staat in de tekst dat hij transfervrij vertrekt. Dus alleen zn salaris bespaar je.

24 augustus 2021 om 13:49

Vanochtend stond dat er nog niet en was het verhaal op andere sites dat het Feyenoord een paar ton opleverde. Toch besparen ze netto 1,2 op Fer aangezien plek 1 of 2 natuurlijk een eitje is dit jaar

24 augustus 2021 om 11:38

Het geld wat Fer oplevert is niet voldoende. Met het geld dat vrijkomt van de conference League is er wel voldoende om een aanvaller te halen die op alle 3 de posities uit de voeten kan. Ben erg benieuwd wie er op het lijstje zal staan. Goed dat Fer vertrekt. Eerste seizoen heel sterk maar daarna rap minder geworden.

24 augustus 2021 om 13:26

Fer levert geen geld op. Hij bespaart de club hooguit geld. Er staat in de koptekst al dat hij Feyenoord met een transfervrije status verlaat, ondanks een doorlopend contract.

24 augustus 2021 om 13:35

Vooral goed nieuws voor Feyenoord, top gehandeld ook al levert het financieel niet veel op, iig een flink salarus minder denk ik.

24 augustus 2021 om 13:42

Niet geheel toevallig dat tegelijk naar buiten komt dat Geertruida blijft… die heeft als zaakwaarnemer de broer van Fer. Dus ene hand wast de andere, zo lijkt het…

24 augustus 2021 om 17:46

Helder, 2x goed nieuws voor Feyenoord

Prima nieuws! Voor Fer persoonlijk ook beter want die is in korte tijd tot onder de bodem afgekraakt. Lekker in Turkije paar jaar voetballen, heerlijk weer en een goed salaris. Voor Feyenoord komt er weer ruimte vrij ( financieel ) toch een grote kostenpost voor een bankzitter. Het ga je goed Leroy, niet de beste speler maar wel een die meer waardering verdiend!

24 augustus 2021 om 11:34

Wanneer je als voetballer versleten ben kan je idd altijd nog lekker even uitbuiken in de Turkse zon voor een vet salaris. Hier zou je als Turkse fan toch helemaal gek van moeten worden? Ga eens spelers opleiden man, misschien zien we Turkije dan nog een keer in de halve finale van een WK ofzon

24 augustus 2021 om 12:56

Heb het even opgezocht omdat iedereen maar loopt te praten over versleten spelers in turkije, alanyaspor heeft dezelfde gemiddelde leeftijd als ajax.. en hebben ook een paar zelfopgeleide spelers rondlopen.

24 augustus 2021 om 12:56

Eerst nog maar afwachten of je ook daadwerkelijk dat dikke salaris elke maand op je rekening krijgt... Maar goed, ik had in zijn positie dezelfde keuze gemaakt waarschijnlijk.

24 augustus 2021 om 13:27

Ja onvoorstelbaar een land met ruim 80 miljoen inwoners waar voetbal een grote sport is en dan dit soort spelers gaan halen

24 augustus 2021 om 13:44

De supporters daar reageren volgens mij ook niet heel positief als ik dat zo zie onder dat filmpje.

24 augustus 2021 om 14:29

Ik moet wel zeggen dat Alanyaspor de laatste jaren een van de best gerunde Turkse clubs is. Ze hebben mooie bedragen overgehouden aan spelers die ze goedkoop binnen hebben gehaald, 1 daarvan was Merih Demiral.

Begrijpelijk dat hij wil vertrekken nu hij niet speelt. Een extra verdediger wordt nu wel echt noodzaak. We hebben nu alleen Trauner en Senesi en Geertruida die daar ook kan spelen. Voor de rest met alleen Burger en Hendriks vind ik het wat matig.

24 augustus 2021 om 11:36

Wil je echt een 6e verdediger binnen halen? 5e als je Burger niet meerekent, dan. Want Geertruida wordt echt de man achter Trauner (Hall achter Pedersen) en Hendriks, of Burger, achter Senesi. In mijn ogen heeft een extra vleugelspeler meer noodzaak.

24 augustus 2021 om 11:46

Ik vraag me af of je Hall meteen als man achter Pedersen kan zien. Heeft een zware blessure gehad en voordien nauwelijks wedstrijden voor het eerste gespeeld. En voor zover ik weet heeft hij tot nu toe nog niet in de selectie gezeten.
Met twee lange blessures in het groepje Senesi/trauner/geertruida speel je lange tijd een centrum met een Burger of Hendriks. Dat kan tegen Go Ahead en Luzern, maar niet tegen de subtop in Nederland en de poulefase (en hopelijk knock-outfase) van de conference league.

24 augustus 2021 om 12:04

Burger is geen Feyenoordniveau inderdaad. Hendriks zal stand- in worden van Senesi

24 augustus 2021 om 12:22

Dan heb je toch je posities dubbel bezet?

24 augustus 2021 om 12:51

Dat klopt, maar niet van het gewenste niveau vind ik. Dat vond ik al toen nog niet bekend was dat Fer weg zou gaan, want dat is natuurlijk ook geen goede CV. Maar ik laat me graag verrassen door Hendriks.

24 augustus 2021 om 13:46

John de Wolf nog op de bank, onderschat die niet ;-)

De beste oplossing voor beide partijen. Fer is uit de basis verdwenen en de waardering neemt per week af. Natuurlijk zegt Slot dat hij zijn leidersschapskwaliteiten erkent maar ik denk dat Slot liever heeft dat Fer vertrekt en er mogelijk nog budget is voor een spits. Feyenoord begint zonder Fer ook steeds beter te draaien dus niemand zal hem missen.

Mooi voor Fer, mooi voor Feyenoord. Je moet een speler niet bij de club houden alleen om het feit dat hij leiderschapskwaliteiten heeft. Vooral niet met zijn salaris. Lekker laten gaan en hem laten genieten in Turkije van het mooie weer en het lekkere eten. Het ga je goed Leroy!

24 augustus 2021 om 13:48

Lekkere eten? Laat me niet lachen. Zo kan je elk land labelen als lekker eten. Behalve Engeland :D

In principe de laatste van spelers die doorgeselecteerd (geblesseerde Diemers niet meegerekend) moest worden deze zomer. De ploeg heeft een enorme, broodnodige transformatie ondergaan nu en ook dit vertrek van Fer is voor alle partijen natuurlijk goed. Hopelijk komt het allemaal rond.

En nog mooier nieuws; Geertruida's contract wordt ook nog eens verlengd. Wellicht ook door meer speelruimte in het salarishuis door het naderende vertrek van Fer?

24 augustus 2021 om 12:43

Ik ga er vanuit dat het bod dat ze Geertruida hadden gedaan al niet zo ver bij het salaris van Bijlow en Malacia vandaan lag. Mag toch hopen dat ze niet het miljoen ruim overschrijden.

24 augustus 2021 om 14:56

Dat weet ik wel zeker. Zaakwaarnemer van Geertruida is de broer van Fer. Dus door Fer transfervrij te laten gaan verdient de zaakwaarnemer alsnog en kan Geertruida meer salaris vangen en dus bij Feyenoord blijven.

Als je als speler uitgekotst wordt door je eigen fans
Je al jaren op je retour bent
Nooit onomstreden bent geweest
Erbij loopt alsof je 50 bent
Blunder na blunder maakt
Niet meer weet naar welk kleur shirt je de bal moet spelen
Supporters feest gaan vieren als je weg bent
Talenten gedemotiveerd raken door jouw aanwezigheid
Niemand snapt waarom je opgesteld bent
Je teamgenoten je de bal niet meer toespelen uit angst voor blunder
Je een tikkende tijdbom bent

Wees gerust: dan kan je altijd nog in Turkije terecht. Helaas een gevolg van de stinkend rijke zakenmannen in Turkije die niet weten wat ze met hun geld aan moeten en niet uit zijn op winst maken, maar puur imago dat ze 'weer een ex-Premier League speler' hebben gehaald. Gefeliciteerd Fer, alle geluk toegewenst.

24 augustus 2021 om 12:01

Ik vind echt niet dat Fer het verdiend heeft om zoveel shit over zich heen te krijgen hoor!!

24 augustus 2021 om 18:04

Ik weet niet of je het met al deze zinnen over Leroy Fer hebt maar in mijn ogen is dat zwaar overtrokken. Vorig seizoen zat ie nog tegen het Nederlands elftal aan en was ie onmisbaar bij Feyenoord. Toen ie geblesseerd raakte was het echt een aderlating voor Feyenoord en hebben we veel punten verspeeld toen hij geblesseerd aan de kant zat en Toornstra (of Diemers) op zijn positie terecht kwamen. Nee, Leroy Fer speelde niet bepaald gelukkig na zijn blessure en vertraagde soms het spel maar deze shit heeft ie niet verdiend. Hij lag goed in de groep en voor Slot en Feyenoord wilde hij centraal achterin proberen omdat we daar echt een probleem hadden, niet wetende dat ie daarmee zijn eigen glazen in zou gooien. Dat icm zijn salaris was het dan voor alle partijen beter dat ie zou vertrekken. Het ga je goed Leroy!

Betekent dat dat Feyenoord nog wat geld vrij heeft voor versterkingen? Dan word het wel echt een geduchte concurrent voor ons. Denk dat de 2de plaats echt een strijd gaat worden tussen AZ Feyenoord en ons.

24 augustus 2021 om 12:07

PSV heeft een veel betere selectie, vooral in de breedte. Feyenoord zou bij het bereiken van de groepsfase CL nog een aanvallende versterking kunnen halen (een buitenspeler). Maar met zo een versterking is de selectie goed genoeg voor max een derde plaats zou ik zeggen. Afgelopen periode goede wedstrijden gehad, maar ik ben benieuwd wat Feyenoord tegen Utrecht en daarna tegen PSV doet. Ik schat dat ze daar max 3 punten uit halen.

24 augustus 2021 om 12:16

Ja op papier hebben we een iets beter team. Maar qua vorm en drukke programma zie ik ons genoeg punten verspelen. Daarnaast is het probleem dus dat we geen brede selectie hebben. Er zal nog wat bijkomen word er gezegd maar ik heb er nog weinig vertrouwen in.

24 augustus 2021 om 12:25

Stel je voor dat ze inderdaad maar 3 punten halen dan is dat toch helemaal geen schande. Als je uit bij PSV verliest dan is dat voor geen enkele club uit de eredivisie een wanprestatie. Feyenoord heeft gewoon een heel goed elftal en zie niet in waarom ze het ook PSV en Ajax niet lastig kunnen maken. Die clubs hebben misschien wat meer individuele kwaliteiten. Maar Feyenoord heeft gewoon een goed team.

De verdediging en keeper zijn gewoon sterk, zo'n Bijlow, Senesi, Malacia en Geertruida zouden waarschijnlijk ook mee kunnen bij PSV en Ajax. Op het middenveld hebben ze ook gewoon goede spelers en voorin kunnen Sinisterra en Jahanbaksh ook verassen. Met echt een goede spits zou dit elftal nog beter worden. Denk in ieder geval dat het spannender wordt tussen PSV, Ajax en Feyenoord. AZ verwacht ik niet al te veel van door de verkoop van de sterkhouders en het uitblijven van versterkingen.

24 augustus 2021 om 12:57

@memhisdepay: maar je gaat er dan wel vanuit dat alle basisspelers structureel alle minuten kunnen maken? Als Feyenoord spelers rust moet geven of er blessures komen gaat de kwaliteit flink achteruit. Veel meer dan bij psv of ajax.

24 augustus 2021 om 13:22

Feyenoord heeft waarschijnlijk ook veel minder tegenstand in de Europese competitie. Ajax speelt sowieso tegen de absolute top van Europa en ik heb goede hoop dat dat voor PSV ook zal gelden. Scheelt denk ik toch wel wat betreft fitheid.

Ik verwacht niet dat Feyenoord een heel seizoen lang alle spelers fit kan houden maar er wordt ook nog wel is wat overdreven gedaan over rouleren en rust geven kijk bijvoorbeeld maar is naar Ajax toen ze de cl haalde. Gewoon heel veel in dezelfde samenstelling gevoetbald.

Het moet natuurlijk een beetje samenvallen maar als Slot er een team van weet te maken kunnen ze naar mijn mening wel verassen hoor! Spelers als Jahanbaksh en Til zijn bijvoorbeeld gewoon echt goede versterkingen en achterin en op het middenveld hebben ze het redelijk bezet.

24 augustus 2021 om 15:13

Ja dan is het ook zeker geen schande 3 punten uit die twee wedstrijden. Maar echt allemaal sterk bezet is het niet, je ziet het met een wegvallen van Senesi, daar lever je toch mee in als Burger invalt. Straks hebben we dan Geertruida terug om bijv Trauner op te vangen.

Maar het is mooi om te horen dat andere Feyenoord zo hoog (?) inschatten, en misschien kunnen we ook wel verassen mocht iedereen fit blijven.

24 augustus 2021 om 12:15

Feyenoord en AZ zijn te zwak voor die strijd. AZ is ontzettend afgezwakt en Feyenoord heeft niks fatsoenlijks in het veld te brengen als ze blessures krijgen. Die hebben alleen een basis waar ze op kunnen leunen. Die gaan hoger eindigen dan verwacht maar plek 2, echt niet. Feyenoord heeft nog geen tegenstander van niveau gehad. PSv staat mijlenver boven die 2. Ze kunnen in het begin nog meekomen maar die haken echt af.

24 augustus 2021 om 12:23

Haha roep je nou echt dat psv gaat strijden om plek twee met al deze versterkingen?

24 augustus 2021 om 12:35

Dat is wel een beetje overdreven bescheidenheid en niet de realiteit. PSV gaat met Ajax om plek 1 strijden en staat er op dit moment gewoon het beste voor. Zelfs beter dan Ajax. Wel ben ik benieuwd of zich vanavond gaan plaatsen voor de CL. Dan kan wel het verschil maken tussen bijv. Madueke wel/niet verkopen bij een goed bod of in de winter een versterking kunnen halen en kan daarmee ook in de titelstrijd een rol spelen. Los daar van heeft Feyenoord echt wel (veel) minder kwaliteit dan PSV. Zowel in het basiselftal als in de breedte.

Jammer van zijn leiderschapskwaliteiten en leuk hoe hij de 'grote broer' voor de jonkies uitstraalt. Maar helaas met zijn salaris moet je hem gewoon van de hand doen. Bedankt Leroy voor de mooie (billen knijpende) momenten!

24 augustus 2021 om 12:10

Ja dat zal de grootste aderlating zijn. Ik ben benieuwd wie die rol op zich gaat nemen. Gelukkig worden Malacia en bv. Geertruida ook een jaartje ouder, en brengen zij ook steeds meer ervaring met zich mee.

24 augustus 2021 om 12:30

Trauner, Til & Linssen brengen ook de nodige ervaring met zich mee, die kunnen die rol ook wel goed op zich nemen denk ik.

Prima oplossing voor beide partijen en lekker salaris nog voor Fer. Weet niet wat hij bij Feyenoord verdiende, las ergens rond de 500.000 per jaar. Dus nog een verhoging ook gekregen, wat toch best knap ik gezien zijn prestaties de laatste tijd.

Nu alleen nog Diemers en Haps weg. Bjørkan, Kitolano en een buitenspeler/spits terughalen. Salarisruimte genoeg.

24 augustus 2021 om 13:07

ik zou Haps verlengen. prima back mits hij fit blijft. en dan Malacia volgend jaar verkopen voor een flink bedrag. Maar ja, of Haps überhaupt zelf wil verlengen ???

24 augustus 2021 om 14:11

Haps is te goed om reserve te zijn. Die loopt op zn tenen momenteel.

24 augustus 2021 om 13:07

Salarisruimte wel, maar geld? Heb geen idee hoeveel die spelers moeten kosten maar kan me niet voorstellen dat Feyenoord echt geld heeft liggen na de corona, omdat ze eigenlijk gewoon heel weinig winst op transfers maken. Bij PSV en Ajax heb je tenminste nog een paar transferzomers gehad waar er gewoon veel meer binnenkomt dan eruit gaat.

24 augustus 2021 om 14:07

Bjørkan kost maximaal een half miljoen. Die is in de winter transfervrij. Kitolano zal tussen de 1 en 2 miljoen kosten. Die 2 moet je makkelijk kunnen betalen als je Haps verkoopt. Alleen die aanvaller blijft nog steeds een probleem al kan die misschien betaald worden van het geld van de groepsfase ECL. Of misschien toch een investeerder zoeken, huren of in termijnen betalen.

Dit moet toch het beste transfernieuws zijn voor de Feyenoorders deze zomer. Hopelijk verlengen ze met het vrijgekomen geld enkele opkomende jeugdspelers hun contract en kan de selectie daarmee weer een stapje vooruit. Ik vond Fer persoonlijk vrij weinig toevoegen, al vanaf het moment dat hij van Swansea kwam.

Ik geloof niet dat meneer die bonus ook binnen gaat slepen. Kampioen of tweede lijkt me niet echt tot de mogelijkheden behoren.
Voor Fer natuurlijk fantastisch!

24 augustus 2021 om 12:51

Vind het gek dat hij maar 650k krijgt. Ik weet nog altijd dat Elia 3 miljoen netto in de zandbak aangeboden kreeg, dan moet Fer toch ook ergens 1 miljoen netto weten te krijgen.

24 augustus 2021 om 13:44

Bij Alanyaspor gaat het sportief ook nog ergens om, wellicht dat dat meespeelt.

Die gaat wel Fer van huis voor een mooi voetbalavontuur. Alanyaspor is de laatste jaren een stugge ploeg tegen de grotere clubs en doen ook een gooi naar een Europees ticket.

Heeft bij Feyenoord niet zijn beste seizoen achter de rug.
Mooi dat ie een nieuwe uitdaging heeft gevonden.
Leroy bedankt en suuk6

Wat een fantastische stap voor Fer, vooral in financieel opzicht. Dat heeft zijn management keurig voor elkaar. Hopelijk vind hij een beetje glans terug in zijn spel. Is gewoon een hele behoorlijke voetballer geweest maar dat kwam er bij Feyenoord gewoon niet meer uit.

Voor Fer en Feyenoord het beste, nu alleen nog Diemers en Texeira ergens zien te slijten en je hebt de selectie goed opgeschoond, nu nog de selectie breder maken en we zijn goed voor plek 3 dit jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
75 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Alanyaspor 3 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 1 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 27 0 4 0
2019/2020 Feyenoord 23 2 4 0
2018/2019 Swansea City 25 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Leroy Fer en consorten bezorgen Fenerbahçe pijnlijke nederlaag

Fenerbahçe is zondagavond tegen een dure nederlaag aangelopen in de Süper Lig. In het thuisduel met Antalyaspor ging de club in de slotfase met 1-2 onderuit. Fenerbahçe wist daardoor niet in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren