Nice-voorzitter suggereert dat Guendouzi liegt over verwondingen

Dinsdag, 24 augustus 2021 om 10:55Yanick Vos • Laatste update: 11:23

OGC Nice-voorzitter Jean-Pierre Rivère plaatst vraagtekens bij de verwondingen van Olympique Marseille-middenvelder Mattéo Guendouzi. Net als ploeggenoten Luan Peres en Dimitri Payet plaatste Guendouzi een foto van zijn verwondingen die hij had overgehouden aan de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen OGC Nice van zondagavond. Volgens Rivère had Guendouzi geen verwondingen toen hij nog op het veld stond.

Peres en Guendouzi deelden foto's van hun verwondingen: ze hebben allebei zichtbare schade aan hun nek. Payet heeft verwondingen opgelopen aan zijn rug, nadat hij werd geraakt door een waterfles vanuit het publiek. De wedstrijd werd gestaakt, nadat supporters van Nice het veld opkwamen. Ze gooiden eerst een flesje richting Payet en reageerden boos toen de spelmaker van Marseille het flesje teruggooide. Ze kwamen het veld op en hadden het voorzien op spelers van Marseille, die verwondingen overhielden aan de schermutselingen.

“Behalve de foto die we overal zien opduiken waar Payet wordt aangevallen, is er geen geweld gebruikt tegen spelers van Marseille”, benadrukt Rivère tegenover L’Équipe. De voorzitter van Nice zegt dat hij geen beelden is tegengekomen waarop Guendouzi wordt aangevallen. “Als je naar de ondersteunende beelden kijkt, zie je geen verwondingen aan zijn nek toen hij nog op het veld stond.”

Spelers Marseille delen foto's verwondingen; Nice claimt aanval op Kluivert

Minstens drie spelers van Olympique Marseille hebben verwondingen overgehouden aan de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen OGC Nice van zondagavond.Lees artikel

De uitspraken van Rivère vallen slecht bij Olympique Marseille. Communicatiedirecteur Jacques Cardoze laat aan RMC weten dat de verwondingen van Guendouzi zijn beoordeeld door een onafhankelijke arts. “Ik was bij hen, er waren verwondingen. We hebben een onafhankelijke arts gezien in Marseille. De medische dossiers zullen bijdragen aan het onderzoek door de competitie en de tuchtcommissie.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Wat is dit voor vreemde vogel van een voorzitter? 1 verwonding is er al 1 teveel. Spreek eerder eens even die op tilt geslagen 1 hersencellige aan op hen gedrag. Als voorzitter hoor je je eigenlijk toch gewoon kapot te schamen?

24 augustus 2021 om 11:41

Natuurlijk is dit nooit goed te praten door een voorzitter maar hij probeert vanuit zijn club perspectief de schade te beperken. Inderdaad is op de beelden niet te zien dat Guendouzi wordt aangevallen, wel wordt hij door een suppoost vastgehouden wellicht is dat wat er echt gebeurd is maar kan me voorstellen dat in de ophef ook de speler het allemaal niet meer helder heeft. Nice en Marseille liggen dicht bij elkaar kan me wel voorstellen dat er binnenkort een repressaille vanuit Marseile komt die aanhang zijn zeker geen lieverdjes en stonden jaren lang als het ergste supportersvolk wat er bestond bekend.

24 augustus 2021 om 12:43

"het is nooit goed te praten, maar ik zal even proberen het goed te praten"
De schade te beperken met dit soort opmerkingen is op zichzelf wel een bijzonder verhaal Xajacfa. Hij zou de schade een beetje kunnen beperken door te zeggen dat het een schande is en door actie te ondernemen tegen deze halfies. Kijk alleen maar naar de reacties hieronder of dit soort opmerkingen helpen.

24 augustus 2021 om 12:51

Alles is relatief natuurlijk, maar van Marseille naar Nice is wel zo'n 200 km, dat de Nice voorzitter bezig is met damage control moge duidelijk zijn, maar je kunt een verwonding toch niet ontkennen als het op beeld staat, misschien geen ernstige verwonding, maar het is toch duidelijk te zien. Dit gezegd hebbende, bij Marseille mogen ze zich ook afvragen waarom het zo vaak bij hun wedstrijden een zooitje is.

24 augustus 2021 om 13:05

@grasnaaier: dat klopt natuurlijk niet. Als je wordt beschuldigd van 2x een moord terwijl je er maar 1 hebt vermoord, moet je dat niet zomaar slikken "omdat je wel iemand hebt vermoord". De toon waarop de voorzitter dat doet is een 2e natuurlijk en de voorzitter heeft sowieso al eerder laten zien dat hij op z'n zachtst gezegd nogal emotioneel reageert. Maar als blijkt dat dit echt onterecht is, mag hij daar natuurlijk iets van vinden. Hoe walgelijk de situatie sowieso al was.

24 augustus 2021 om 11:42

Hahah dit is echt een mafketel zeg. Heeft nog niets gezegd om die supporters ter verantwoording te roepen en doet er alles aan om Marseille de schuld in de schoenen te schuiven. Je mag als club tegen zo’n vent ook wel optreden, want hij zet je louter voor joker.

Het zou wel heel sneu zijn als ze dit zouden faken. Alles wat er gebeurde was fout maar dit maakt het niet beter.

Guendouzi tweeling broer van Ali B? On: Even zonder dollen ipv dat de voorzitter medeleven toont en verantwoorlijkheid pakt voor zijn club en er samen een oplossing voor zoekt. Om nog enigzins het imago van de club in goed daglicht te zetten maakt hij de keus om lijnrecht tegenover Marseille te staan. Zonde! Had veel respect voor de club Nice, maar dat is weg, wat een tuig!

24 augustus 2021 om 11:33

Lijkt echt helemaal niet op Ali B.

De rest van je comment slaat op weinig: 'In plaats van dat de voorzitter medeleven toont en verantwoordelijkheid pakt voor zijn club en er samen een oplossing voor zoekt.' Wat is deze zin? In plaats van wat? Samen met wie?

Je was te gefocust op dat je een plaatje zag en dacht 'hue hue durr ali b' dat je vergat om de rest van je comment een punt te geven.

24 augustus 2021 om 11:40

Haha huh? Rare reactie zou het even toelichten op voor jou depressieve dinsdag . Toen ik naar beneden scrollde zag ik iemand die in mijn beeld wat weg had van Ali B. De voorzitter van de club Nice hoeft op dit moment op weinig steun te rekenen wanneer hij na het incident van afgelopen weekeind vol in de aanval schiet. Dat doet hij op dit moment door te zeggen dat de verwondingen van de Marseille spelers niet door de aanhang komt van " zijn" club. Nu komen we bij het woordje "verantwoordelijkheid" want als voorzitter van de club ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van supporters, spelers en de andere bezoekers die gemoeid zijn met de wedstrijd. Dat is bij deze 100% mislukt! Een andere tactiek van deze voorzitter had kunnen zijn om te zeggen dat er collectief is gefaald door alle betrokkennen van deze wedstrijd, dat hij een inktzwarte dag is voor Nice en het Franse voetbal en dat hij medeleven toont met de verwondingen van de Marseille selectie.

Vervelend wanneer je fans je als club zo in verlegenheid brengen. Maar accepteer het, spreek er schande van en ga over tot actie op deze fans. Deze voorzitter laat zich toch enorm kennen.

De verwondingen leken niet al te erg allemaal, beetje rode plekken, gelukkig geen bloed of kneuzingen/breuken. Dat haalt absoluut niet weg dat je dit absoluut niet van supporters moet gaan verwachten. Het is vooral opluchting bij mij, wanr dit soort dingen kunnen veel fouter aflopen.

24 augustus 2021 om 14:43

Dit is toch wel een erg sterk staaltje bagatelliseren van het incident. Ik vind dat zorgwekkend, want als je dit blijkbaar niet fout genoeg vindt om het zonder voorbehoud te veroordelen, dan zet je de deur open voor (nog) ernstiger zaken. Het grootste gevaar is niet het kwaad, maar de onverschilligheid van goede mensen.

Nice en in het bijzonder haar supporters én voorzitter moet zich kapot schamen.

24 augustus 2021 om 15:33

Nee hoor, ik zeg toch dat het echt niet kan? Alleen dat de verwondingen in het licht van de beelden sterk meevallen, en dat ik daar blij mee ben.

Bij de persconferentie liet die ook al weten dat het de schuld was van Marseille. Zij hadden de flesjes niet terug moeten gooien. Wat een voorzitter heb je dan! Alsjeblieft zeg..

Zonder het gedrag van de supporters goed te spreken (hoop op flinke straffen).

Maar als je de beelden ziet, dan zoekt Guendouzi ook de confrontatie op. Nogmaals dat maakt het gedrag zeker niet goed van de supporters maar hij moet ook niet het lieve mannetje spelen en nu zielig gaan lopen doen is mijn mening. Hij sprint als eerste richting de supporters, staat voor het vak ze nog te provoceren en loopt ook niet weg na de bestorming van het veld.

Als ik richting een agressieve, vechtende menigte loop en ga me ermee bemoeien dan vraag ik ook om problemen. Misschien rare vergelijking, maar wat ik bedoel is dat je je ook boven deze agressieve kansloze kunt plaatsen en weg kunt lopen.. Veel meer kun je ook niet uitrichten en ze gaan je na een discussie ook niet even gelijk geven en rustig zitten.

Denk niet dat de verwondingen gefaket zijn, zou heel erg triest zijn.

24 augustus 2021 om 12:20

Die Guendouzi was bij Arsenal ook al een mafkees dus dat verbaast me ook niet. Neemt niet weg dat een voorzitter gewoon verantwoordelijk moet nemen en niet zulke loze suggesties de wereld in moet slingeren.

Het resultaat van een fake news cultuur die compleet is doorgeslagen. Wat mijn verhaal niet past, is gewoon fake.

Heel eerlijk had ik bij het zien van die foto's ook die gedachte. Maar iets denken is nog iets anders dan iets uitspreken. En net als bij de verwonding is wrijven in een vlek nou niet het meest verstandig op te doen. Een voorzitter van Nice kan beter heel stil gaan zitten in een hoekje en zich schamen om wat er is gebeurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice1913
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder100
K. Thuram-UlienMiddenvelder101
W. BenítezKeeper100
A. GouiriAanvaller105
A. DelortAanvaller73
K. DolbergAanvaller73
Y. AtalVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

38 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren