Camavinga kan voor bedrag ver onder marktwaarde vertrekken

Maandag, 23 augustus 2021 om 08:52Yanick Vos • Laatste update: 08:54

Eduardo Camavinga heeft zeer waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Stade Rennes gespeeld. Volgens Franse media heeft de talentvolle middenvelder zijn vertrek aangekondigd in gesprek met de harde kern van zijn huidige werkgever. Het is nog onbekend naar welke club Camavinga verkast. L’Équipe meldt dat de club uit de Ligue 1 vasthoudt aan een vraagprijs van dertig miljoen euro.

Stade Rennes heeft de afgelopen maanden vergeefs geprobeerd om het tot medio 2022 lopende contract van de achttienjarige middenvelder open te breken en te verlengen. Om te voorkomen dat hij over een jaar transfervrij de deur uitwandelt, is het de club er alles aan gelegen om hem in de resterende acht dagen van de huidige transferperiode van de hand te doen. De marktwaarde van Camavinga wordt door Transfermarkt geschat op 55 miljoen euro.

Transferexpert Fabrizio Romano, die uitgaat van een transfersom van 35 miljoen euro, meldt op Twitter dat Stade Rennes open staat voor een verkoop van Camavinga. Afhankelijk van de aanbiedingen die binnenkomen voor de Frans international zal een keuze worden gemaakt. Romano benadrukt dat het een ‘open race’ is. Camavinga werd reeds in verband gebracht met diverse Europese topclubs zoals Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Volgens L’Équipe wordt de situatie van Camavinga nog altijd nauwlettend in de gaten gehouden door PSG.

Zondag kwam Camavinga naar alle waarschijnlijkheid voor het laatst in actie namens Rennes. In de wedstrijd tegen Nantes (1-0) op Roazhon Park kwam hij een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen. Quest-France Sport meldt dat de middenvelder na afloop in gesprek ging met de harde kern van Rennes en daarin zijn vertrek aankondigde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Nog altijd pas 18 jaar. Arsenal moet gewoon voor deze gozer gaan, of in Frankrijk blijven

23 augustus 2021 om 09:05

Dat zou ik ook zeggen maurootje. Helaas zijn wij dusdanig afgegleden dat zo'n jongen niet zal willen komen. Dat met name met het oog op de andere clubs die interesse hebben. Die hebben allemaal meer te bieden qua perspectief namelijk... Doet mijn pijn om te zeggen, maar het is helaas wel zo. Alleen een "mega" salaris kun je hem bieden. Sportief kun je nauwelijks wat bieden.

23 augustus 2021 om 09:13

Arsenal heeft met Lokonga al zo een soort profiel aangetrokken, die is wel een slag minder. Maar ik denk dat Arsenal meer gebaat is bij iemand die er echt direct staat.

23 augustus 2021 om 09:51

Lokonga en Camavinga kunnen ook samen spelen. Xhaka verkopen aan Roma en Camavinga halen als vervanger. Dan doet Arsenal goude zaken.

23 augustus 2021 om 09:54

Zowel Lokonga als Camavinga zijn geen verdedigende middenvelders, nogal vreemd om hen samen te laten spelen? En Partey dan maar helemaal vergeten? Briljante mening weer inderdaad.

23 augustus 2021 om 09:58

Bovendien is Roma niet meer in de markt voor Xhaka en gaat hij voorbij aan het feit dat een toptalent als Camavinga niet naar een club als Arsenal wil komen. Maw weer een FM post van Zermatt. Zoals gewoonlijk.

23 augustus 2021 om 11:16

Baradona, ik denk dat Arsenal gebaat is bij elke aankoop. Zijn gister simpelweg vernederd door Chelsea. Wat er achterin staat kan gewoon niet en met de 3 çreatievelingen' op het middenveld ga je de strijd niet winnen. Zijn natuurlijk ook wel wat afwezigen, maar top 6 zit er dit jaar weer niet in vrees ik. Zo jammer, was 10-15 jaar geleden echt een club met status. Eeuwig zonde.

23 augustus 2021 om 11:51

Zeker Baradona, maar gaan ze voor zo iemand dan? Of modderen ze maar wat aan? Als wij nou 5 opties hadden die allemaal talentvol of nu al goed waren, dan snapte ik het. Maar dat heb je niet.

23 augustus 2021 om 11:55

Het is simpel gedacht van Zermatt inderdaad Ayrshire. Maar waarom doen wij nooit pogingen voor buitenkansjes? Nou zie ik het persoonlijk niet slagen met Camavinga hoor, maar dat je Lokonga hebt gehaald is toch geen reden om niet voor Camavinga te gaan?

Buitenkansjes moet je in mijn optiek altijd overwegen. Waarom proberen we het niet bij Aouar en Camavinga? Ja we hebben Lokonga en Partey, maar je hebt meer dan een paar middenvelders nodig.. Zeker met onze hoeveelheid blessures.

Xhaka zou weg moeten maar we verlengen zijn contract.. Elneny zit er nog. Als iedereen fit is heb je dus 4 middenvelders, is dat genoeg?

En geen enkele van hen is echt een verdedigende middenvelder.. gewoon geen visie bij onze club

23 augustus 2021 om 15:50

Xhaka verkopen hmm die vind ik een lastige vond hem op het Ek heel goed spelen.

24 augustus 2021 om 10:12

@jackieboy10 Daarnaast mis je twee van die middenvelders in januari door de Afrika cup (partey en Elneny). Een extra middenvelder is in mijn optiek echt nodig en zou een gewenste versterking zijn. Denk alleen niet dat hij geïnteresseerd is in een stap naar Arsenal, tenzij je hem belooft dat hij de club mag gebruiken als opstapje.

24 augustus 2021 om 11:58

Goed punt Heffelini! Had ik nog niet eens over nagedacht. Sowieso is een extra middenvelder echt nodig. In mijn optiek moet je als Arsenal zijnde gewoon echt voor Aouar gaan. Prijs/kwaliteit verhouding is gewoon goed en het is een ander type dan dat je al hebt. Camavinga ben ik het verder met jou eens hoor, maar niet geschoten is altijd mis denk ik dan.

24 augustus 2021 om 18:22

Ik snap echt niet waarom jullie het over Xhaka verkopen hebben. Die jongen heeft deze week een nieuw contract getekend en daarmee Roma afgewezen (ook omdat Arsenal hem niet wilde laten gaan).

23 augustus 2021 om 09:06

Als je kijkt wat voor aankopen Arsenal gedaan heeft, dan zou dit echt een wereld aankoop zijn.
Voor de absolute top is 30 mil een prima bedrag om zo een jonge speler aan te trekken.

ik zou zeker een poging wagen voor hem!

23 augustus 2021 om 09:11

Die jongen kan naar elke topclub waarom zou die dan naar Arsenal gaan? Wij stellen tegenwoordig erg weinig voor en kunnen alleen een mooi salaris aanbieden.

23 augustus 2021 om 09:20

Arsenal geeft wel jonge spelers de kans, kan wellicht precies het gene zijn wat deze jongen nodig heeft op dit moment.

23 augustus 2021 om 10:40

Klopt, het enige wat Arsenal kan bieden is veel speeltijd en een mooi salaris. Maar ik verwacht niet dat het wat wordt.

23 augustus 2021 om 09:19

Bij Arsenal kom je bij een club in crisis. Daar heb je te weinig ervaring om lekker te kunnen spelen en te kunnen ontwikkelen. Deze jongen zal Arsenal nu ook gewoon niet beter maken lijkt mij.

23 augustus 2021 om 09:47

@maurootje "arsenal moet gewoon voor deze gozer gaan, of in Frankrijk blijven"

als dat de keuze is, kan hij beter in Frankrijk blijven. Geen eer te behalen bij subtop club Arsenal. Beter seizoen blijven en dan transfervrij naar RM, PSG, Bayern of City.

23 augustus 2021 om 15:54

Zit ik er heel ver naast als ik hem wel iets zou vinden voor Dortmund? Gaan altijd goed om met jong talent, je kan je er ontwikkelen en laten je ook weer gaan als je een volgende stap wil maken

23 augustus 2021 om 09:49

Als Arsenal slim is, verkopen ze Xhaka nog voor 15 miljoen euro aan Roma en haalt het Camavinga op voor 30 miljoen. Dan heeft het Arsenal slechts 15 miljoen euro gekost om positie van Xhaka flink te upgraden. Man Utd zou Camavinga ook goed kunnen gebruiken. Man City trouwens ook als vervanger van Fernandinho.

23 augustus 2021 om 09:59

Xhaka heeft zijn contract al verlengd bij Arsenal, die zal dus zeker niet meer gaan. Stade Rennes schijnt overigens al in verregaande onderhandelingen te zijn met PSG.

23 augustus 2021 om 10:20

In welke wereld is cama inga een vervanger voor fernandinho?

23 augustus 2021 om 14:50

Camavinga die wil helemaal niet naar Arsenal. Hij kan naar Real , Psg en Man U gaan. Ik denk niet dat hij staat te popelen om te spelen met Xhaka, Balogun en Mari

Had poging gedaan voor 30 en alvarez verkocht voor 18.

23 augustus 2021 om 09:05

Snap je punt, maar Camavinga kan naar grotere clubs, daarbij al intopcompetitie, geen enkele reden om naar de eredivisie te gaan. En hij ook naar CL clubs

23 augustus 2021 om 09:07

Weet je hoe goed deze jongen is hahaha. Ajacieden denken echt alle spelers naar Ajax willen.
Deze jongen is zo goed op 18 jaar. Hij kan makkelijk mee van Madrid Man Utd etc.Daarnaast kan Ajax zijn loon nooit betalen

23 augustus 2021 om 09:13

@khalid3073wx: Stop eens met generaliseren jongen! Ajacieden dit en Ajacieden dat. Het is geen apart soort mensen hoor. Elke Ajax-fan is uniek.

Natuurlijk komt deze speler niet naar Nederland toe. Ik gaat naar de top in Engeland, Spanje of Italië.

23 augustus 2021 om 09:37

Niet geschoten is altijd mis, toch? Natuurlijk zal deze jongen zeer, zeer waarschijnlijk naar in internationale topclub of Arsenal vertrekken, maar als Ajax kun je zeker wel een poging wagen door hem een mooi ontwikkelingsplan voor te leggen. Je kunt niet tippen aan het salaris van een Real Madrid of PSG, maar je kunt hem wel een veilige omgeving bieden waar hij zich in alle rust verder kan ontwikkelen met Champions League voetbal.

23 augustus 2021 om 09:59

Naar Ajax😂 En dan noemen ze Arsenal fans delusional😅 🤷‍♂️

23 augustus 2021 om 10:53

Vaak worden er onbenullige onrealistische reacties geplaatst als het om transfers gaat. Ajax wordt dan vaak aan topspelers gelinkt. Dat bedoelt khalid7073wx ook te zeggen. Daar heeft hij gelijk in.

Als club zijnde leg je al contact met de zaakwaarnemer, je leg een contract en een bedrag op tafel en deze jongen loop gratis de deur uit. Ga langs start en ontvang geen 30 miljoen.

23 augustus 2021 om 10:24

Alleen loop je dan wel het risico dat hij ondertussen een betere aanbieding krijgt natuurlijk.

Naar Liverpool als opvolger van Wijnaldum? Maakt daar zeker zijn minuten in de mooiste competitie. Als Chelsea fan hoop ik natuurlijk dat hij naar Chelsea komt met Kovacic, Jorginho en Kante is gemiddelde leeftijd 28-29 jaar.

23 augustus 2021 om 09:20

Ik vind het zo’n gek idee nog niet. Op dit moment is de positie centraal op het middenveld de enige plek die niet dubbel bezet is. Als Kovacic, Kanté of Jorginho geblesseerd raakt (wat zeker bij Kovacic of Kanté wel eens voorkomt), wordt de spoeling toch wel erg dun. Voor dit bedrag is Camavinga toch wel een redelijk buitenkansje.

23 augustus 2021 om 10:56

Bij Liverpool lopen spelers als Fabiano, Keita, Thiago etc. Daar is weinig kans op speeltijd.

23 augustus 2021 om 15:54

Alleen hebben wij al iemand lopen daar die verhuurd is aan Norwich, Billy Gilmour vind ik niet onderdoen voor deze jongen. Connor Gallager heeft ook succesvolle uitleenbeeurten gehad, en als die weer imponeert bij zijn huidge club, dan kan die volgend jaar zomaar een kans krijgen.

23 augustus 2021 om 17:06

We hebben RLC ook nog al hoop ik toch wel dat ze Camavinga halen is inderdaad een buitenkansje dit. Ik hoop dat Gilmour ook toekomst heeft bij Chelsea, Gallager zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren.

Camavinga halen en Alvarez verkopen. Totaal andere speler natuurlijk. Maar dat neem je dan voor lief!

23 augustus 2021 om 09:19

Lekker dan... Als Madrid, Liverpool, Man united spelers van Ajax gaat verkopen :-) Hoop dat ze spotprijzen verlangen

Jammer voor Rennes dat ze hier niet meer de hoofdprijs voor zullen krijgen. Zie hem graag bij Real Madrid.

23 augustus 2021 om 09:34

Real Madrid, kan nog 1 speler inschrijven bij La Liga en de enige speler die nog op de loonlijst staat en nog niet staat ingeschreven is Dani Ceballos. Helaas is er geen plek dit jaar voor Cammavinga bij Real. Volgend jaar is er wel plek na vertrek van Isco, Bale, Marcelo en Modric. Helaas gaat Cammavinga niet wachten. Maar ik zie hem niet naar PSG gaan wat gaat hij daar doen?. PSG moet verkopen.

23 augustus 2021 om 09:41

Kun je daar niet omheen met Real Madrid Castilla? Spelers van Castilla mogen een X-aantal wedstrijden meedoen in de competitie voordat ze overgeheveld moeten worden naar het eerste elftal. Met dat aantal wedstrijden en de potjes in de CL die je hem kunt geven, kun je in ieder geval tot de winterstop door.

23 augustus 2021 om 09:44

Klopt, dat dacht ik ook want hij si pas 18. Dus hem gewoon inschrijven bij Castilla en hem gewoon gebruiken in het eerste elftal. Maar ik weet niet dat hij dit wil, want inschrijving bij Castilla geef al een signal dat je veel middenvelders heb en de concurrentie is veel en hij kan weinig kansen krijgen.

23 augustus 2021 om 09:52

@gordinho

"volgend jaar is er wel plek na vertrek van Isco, Bale, Marcelo en Modric. "

Verwacht dat Perez plannen heeft om volgend seizoen Camavinga en Mbappe transfervrij te halen en clausule activeren van Haaland.

Modric zie ik nog wel een keer verlengen. Of een Nedved moet hem overhalen seizoen in Italie te voetballen.

23 augustus 2021 om 10:11

De kranten in Spanje, Mundo Deportivo. Marca en As schrijven dat Cammavinga voor 30 miljoen naar PSG gaat want hij wil in Frankrijk blijven voor verdere ontwikkeling. Dus lijkt mij niet dat Real hier achter zit.

23 augustus 2021 om 10:58

PSG heeft toch echt de beste kansen om Camavinga binnen te halen.

Laat dit alsjeblieft United zijn. Matic zijn contract gelijk ontbinden!

23 augustus 2021 om 09:54

Als united camavinga niet kan krijgen moeten ze lekker voor grillitsch gaan zodat ze met de punt naar achter kunnen spelen. Kan goed onder de druk uit spelen, heeft een goede pass en kan goed tegenaanvallen opzetten. Plus hij is een goedkope actie voor 10 a 12 miljoen.

23 augustus 2021 om 11:07

Ik hoop ook echt op United dit zou echt een topper zijn! Hopelijk kunnen Varane en Pogba op hem inpraten

Als ajax echt ballen heeft trekken ze een keer echt de portomonnee en halen ze deze jongen in plaats van die onbekende deen. Dan weet je zeker dat ajax een stap voorwaarts haalt. Kan de matige klaassen gelijk banken. Zou een mooi middenveld zijn met Gravenberch

23 augustus 2021 om 10:13

Denk niet dat Cammivinga het salaris van Ajax wil. Als hij naar PSG gaat is omdat hij meer wil verdienen.

23 augustus 2021 om 10:42

Leuk dat Ajax dat wil gaan doen maar denk je serieus dat die jongen dit wil? Tuurlijk niet, hij kan naar alle topclubs waarom zou je dan een subtop club kiezen als Ajax? Ook een stap achteruit qua competitie.

23 augustus 2021 om 11:01

Denk jij nou echt dat zo'n toptalent in de ED tegen Cambuur of Zwolle wil spelen. Nee toch? Sportief absoluut niet interessant.

PSG lijkt vooralsnog de beste kansen te hebben om Camavinga binnen te halen. Verder hebben Bayern, Real en Man. Utd nog belangstelling.

Waar wachten ze nou nog op? 30 euro maar voor dit wereldtalent??? Dit is een speler die de allerbeste kan worden. Hopelijk komt Bayern zich ook bemoeien en halen we hem binnen. Kan hij lekker rouleren met Goretzka.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stade Rennes

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Angers164
9.Nantes143
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
S. GuirassyAanvaller101
M. Terrier Aanvaller93
G. LabordeAanvaller64
M. TelAanvaller30
A. GomisKeeper90
L. TchaounaAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Stade Rennes.

1 fan
Middenvelder, 18 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren