Nieuwe beelden duiken op; minister kondigt strafrechtelijk onderzoek aan

Maandag, 23 augustus 2021 om 13:30Rian Rosendaal • Laatste update: 13:45

Pablo Longoria staat volledig achter de beslissing van de spelers van Olympique Marseille om de uitwedstrijd tegen OGC Nice zondagavond niet te hervatten. Volgens de preses was de veiligheid van de spelers in gevaar gekomen door het veelbesproken incident na een uur spelen. Dimitri Payet kreeg een flesje naar zijn hoofd geslingerd en gooide het flesje ook gelijk terug. Het leidde tot grote woede bij de fans van Nice, die dan ook massaal het veld betraden. Voor Marseille dreigt nu een reglementaire 3-0 nederlaag.

"De competitieorganisator wilde de wedstrijd hervatten", legt Longoria uit in de Franse media. "Maar voor de veiligheid van onze spelers hebben we besloten om niet meer op het veld te verschijnen. De veiligheid van de spelers kon niet worden gegarandeerd." Het ongeloof bij de voorzitter van Marseille is groot. "Het is al de tweede keer dat we dit meemaken. Het gebeurde eerder al tegen Montpellier, waar we na de genomen beslissingen besloten om toch door te gaan. Maar wat er nu is gebeurd, is volstrekt onaanvaardbaar. De scheidsrechter (Benoît Bastien, red.) was bij ons en bevestigde dat de veiligheid van de spelers niet gegarandeerd kon worden. Toch wilde Ligue 1 de wedstrijd hervatten, echt onacceptabel."

Jean-Pierre Rivère, voorzitter van Nice, weigert om zijn eigen aanhang kritisch aan te pakken in de nasleep van het duel met Marseille. Hij legt de schuld juist bij de spelers van de bezoekende club. "De scheidsrechter aarzelde om de het duel te hervatten, maar de veiligheidsdiensten lieten hem weten dat er geen problemen waren", zo klinkt het in de Franse pers. "Uiteindelijk besloot iedereen om weer te spelen. Ik snap de beslissing van Marseille dan ook niet helemaal. Het leek allemaal goed te komen, maar onze tegenstander wilde niet meer", aldus Rivère, die zijn mening over de Marseille-spelers niet onder stoelen of banken steekt.

"Het is allemaal vrij duidelijk. Er werden waterflessen gegooid en de reactie van twee spelers van Marseille zorgde ervoor dat de boel uiteindelijk ontspoorde. De beveiliging van Marseille hoefde niet het veld op te komen en onze spelers te slaan", concludeert Rivère in duidelijke bewoordingen. Volgens RMC Sport is Justin Kluivert een van de spelers die klappen kreeg van de beveiligingsmensen van Marseille. In de catacomben toonde onder meer Dimitri Payet hoe erg hij was toegetakeld door de boze aanhangers van Nice. In de Franse media is veel te doen om de ongeregeldheden van zondagavond. L'Equipe komt met de term 'onacceptabel', terwijl Nice-Matin rept over 'pathetisch' gedrag.

Spelers Marseille delen foto's verwondingen; Nice claimt aanval op Kluivert

Verschillende spelers van Marseille hebben opmerkelijke foto's naar buiten gebracht.Lees artikel

De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu heeft inmiddels haar afschuw uitgesproken over de incidenten tijdens de ontmoeting tussen Nice en Marseille. Volgens haar is er echt een 'grens overschreden'. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld en Maracineanu hekelt daarnaast het gebrek aan voldoende beveiliging bij beide clubs. "Het is onacceptabel dat supporters voorwerpen op het veld gooien, gewelddadig gedrag vertonen en het veld betreden. De thuisspelende club is altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van spelers, technische staf en de arbitrage. Daarnaast is men ook verantwoordelijk voor wat er op de tribunes gebeurt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door real8madrid)

"Jean-Pierre Rivère, voorzitter van Nice, weigert om zijn eigen aanhang kritisch aan te pakken in de nasleep van het duel met Marseille."

Bizar dat je dit nog uit je mond krijgt..

23 augustus 2021 om 08:56

Ben het met je eens hoor, dat je je eigen aanhang best mag aanpakken. Die aanhang gaat als eerste over de schreef door het gooien van voorwerpen als een stel primitieveling. Payet had beter niet dat flesje kunnen teruggooien, volgens mij staat daar zelfs een rode kaart voor, en je raakt toch niet diegene die het richting jou gooide. Maar dat is een reactie op iets dat gebeurd vanuit het Nice-vak. Voortaan maar netten voor de cornervlaggen dus.

23 augustus 2021 om 09:39

Tja het was ook niet de eerste keer dat er iets is gegooid. Het was de hele tweede helft al aan de gang. Wat Payet doet kan niet. Was ook nog een speler die de bal het publiek in schoot, maar kan me de frustraties wel begrijpen. Ik ben benieuwd wat de Franse bond gaat doen, maar kan me niet voorstellen dat Nice hier mee gaat weg komen. Wat een gestoorde gasten op die tribune zeg. Je komt dus heel makkelijk op het veld daar. Bij de goal van Nice waren er ook al fans die de goal gingen vieren met de spelers door van de tribunes te komen.

23 augustus 2021 om 09:50

Volgens mij is de oplossing vrij simpel. Wedstrijd wordt later uitgespeeld zonder publiek. Nice krijgt nog +- 2 duels zonder publiek als straf opgelegd en voortaan hangen er netten bij risicowedstrijden.

23 augustus 2021 om 13:56

@davy en dan gebeurd het over X maanden weer…..

23 augustus 2021 om 14:32

Niet alleen netten. Gezien de gebeurtenissen is het nodig deze wilden achter hekken te plaatsen. Dus netten + hekken zou de eis moeten zijn. Uiteraard behoorlijk wat stadionverboden erachter aan en NIce heeft een voorzitter nodig die het niet in zijn broek doet door deze fans.

23 augustus 2021 om 14:45

Volgens mij is de oplossing vrij simpel. Strafpunten voor Nice en een hele dikke boete voor de club zelf. Wat een randdebielen zeg, ik geef de spelers van Marseille groot gelijk.

23 augustus 2021 om 08:57

Zo'n uitspraak die hij moet maken zodat deze malloten niet ineens in zijn achtertuin staan vermoed ik zo. Ik vraag me altijd af waarom voetbal juist zulke leeghoofden aantrekken. Dit soort taferelen zie je vrijwel nooit bij andere sporten.

23 augustus 2021 om 09:40

Ik vraag me altijd af hoe zulke fans zich gedragen in het dagelijks leven. Dan ben je toch niet capabel om een normaal functionerend leven op te bouwen, als je je zo snel opwindt over dit soort onbenulligheden.

23 augustus 2021 om 10:06

Wie keert toch keer op keer die seizoenskaarten uit aan die mafketels? Iedereen weet dat de clu echt wel het grotendeel van deze dwazen bij naam kent.

23 augustus 2021 om 13:47

"er werden waterflessen gegooid en de reactie van twee spelers van Marseille zorgde ervoor dat de boel uiteindelijk ontspoorde" aldus de voorzitter, nou dan heb je het niet helemaal helder. Het is actie - reactie, geen enkele twijfel waar hier de blaam ligt lijkt me.

23 augustus 2021 om 17:40

4fredondo mannetje staat voordelig achter de voorzitter hoor. In zijn ogen zijn supporters nooit fout en worden altijd geprovoceerd....

Wat een gek. Het ontspoorde pas toen Payet reageerde inderdaad, maar dit maakt het nog steeds niet de schuld van Marseille/ Payet.

23 augustus 2021 om 11:03

Van Marseille niet, Payet is net zo schuldig. Ik snap zijn frustratie maar uiteindelijk is hij wel de vonk die de boel deed ontploffen.

23 augustus 2021 om 11:14

Nee het publiek was de vonk en playet de explosie. Ben het niet eens met wat hij deed maar kan er wel inkomen.

23 augustus 2021 om 11:23

Payet is niet schuldig aan het uitbreken van de rellen. Payet is schuldig aan het (terug)gooien van een paar flesjes. De reactie van het publiek is volledig op eigen conto.

23 augustus 2021 om 11:34

Je mag van een speler toch wel wat meer volwassenheid verwachten. Payet is geen tiener, die man is in de 30. Dat dit een schandalige vertoning was lijkt mij duidelijk, maar Payet is niet geheel onschuldig wat mij betreft.

23 augustus 2021 om 12:11

Payet zal ongetwijfeld gestraft gaan worden voor het gooien van het flesje, maar wat er daarna gebeurt staat compleet los van de actie van Payet. Als iemand vermoord wordt bij een overval, kom je er als dader ook niet mee weg met het excuus 'als hij gewoon z'n spullen had meegegeven zonder tegenstribbelen was er niks gebeurd, dus het is z'n eigen schuld'.

23 augustus 2021 om 12:13

Vind ik een krom voorbeeld in het voorbeeld ben je zowel overvaller als moordenaar en is het slachtoffer onschuldig. Hier is Payet ook schuldig aan een '' misdrijf ''. Dan gaat die vlieger mijns inziens niet op.

23 augustus 2021 om 13:05

Als jij meerdere keren met een mes gestoken wordt en vervolgens dat mes pakt en diegene terug steekt heet het zelfverdediging.

23 augustus 2021 om 13:53

@dr,mario Payet is niet net zo schuldig. Publiek gooit fles op veld, Payet gooit terug. Dat mag allebei niet. tot zover is het 1-1 (al was die fles er zonder het publiek nooit geweest, maar sois). Vervolgens stormt het publiek het veld op en begint te meppen. Niet andersom. Payet is niet de tribune opgeklommen om te gaan slaan. Je moet denk ik alles per gedraging bekijken en niet in het geheel of volgordelijk. Het feit dat iemand jou slaat geeft je bijvoorbeeld niet het recht om terug te slaan. Het is wel begrijpelijk maar dat doet niet ter zake.

23 augustus 2021 om 14:23

Payet gedroeg zich toch volwassen al die voorgaande keren dat hij werd bekogeld? Maar op een gegeven moment ben je er ook klaar mee. Als zo een fles tegen je kop aan wordt gegooid kan dat best pijnlijk zijn. Dus ik kan me goed voorstellen dat de frustratie bij Payet een kookpunt had bereikt en uit emotie die fles terug gooit naar waar het vandaan kwam.

23 augustus 2021 om 14:24

@Nuanceman,Dat heet toch zelfverdediging? Als iemand jou aanvalt met een mes en jij haalt een 9MM uit je sok en schiet hem neer, even hypothetisch want waarom zou je een 9MM in je sok meenemen, zullen die omstandigheden zeker meewegen. Ik bekijk het nooit in cijfers als 1-1, maar probeer de gehele situatie te bekijken. Natuurlijk is het publiek van Nice veel en veel fouter en is het een schande dat Nice deze pot waarschijnlijk met 3-0 wint. Maar wat Payet deed vind ik op zijn zachtst gezegd niet heel erg handig. Als Berghuis dit in de Kuip doet ontlflopt de boel ook. Dan mag je van Berghuis, en dus ook van Payet, verwachten dat ze hier bovenstaan. Hoe moeilijk dat ook is. Hij had veel kunnen doen maar koos de meest logische, maar wel de meest foute manier.

23 augustus 2021 om 15:26

Dan is het voorbeeld je misschien niet helemaal duidelijk. De overvaller begaat een misdrijf (wil je horloge stelen) / het publiek gooit flesjes. De gedupeerde van de overval verzet zich (duwt/ slaat de overvaller) / Payet gooit de flesjes terug. Overvaller reageert door zijn trekker over te halen/ publiek reageert door het veld op te stormen.

Dan ben je wel een mooie hoor. Het publiek kan weet ik veel hoeveel waterflesjes op iemand gooien maar zodra diegene hem dan (nadat die tegen zijn hoofd kwam) weer terug gooit dan is de wereld ineens te klein geworden.

23 augustus 2021 om 09:02

Maar ook actie reactie is niet goed te praten...door een flesje terug te gooien loop je het grote risico iemand te raken die er niets mee te maken heeft. Misschien reageren ze wel zo omdat hij een klein kind geraakt heeft.. Payet zou hiervoor eigenlijk volgens de regels rood voor (moeten) krijgen. De voorzitter zou natuurlijk deze acties wel moeten veroordelen

23 augustus 2021 om 09:06

Dat had het publiek dan van te voren moeten bedenken. Ik sla toch ook niet iemand 5 keer in zn gezicht, en als hij mij dan knock out slaat met 1 klap dat ik hem dan ga aanklagen. Reactie is niet goed maar het lijkt hier wel alsof Payet gewoon een mens is

23 augustus 2021 om 09:15

Publiek kan natuurlijk niet als individu denken..Beide acties kunnen niet door de beugel. Ook in jouw voorbeeld keur ik het gedrag van beide af (hoewel het voorbeeld niet correct is). Er zou dan een 3de persoon moeten zijn die jou k.o. slaat

23 augustus 2021 om 09:26

Payet had gewoon neer moeten gaan toen hij geraakt werd en als een voetballer gaan liggen rollen, wedstrijd gestaakt en punten in de tas.

Deze man is waarschijnlijk gewoon bang voor zijn eigen aanhang. Dit moet gewoon een zware straf opleveren voor de club maar vooral voor die gekken die het veld opkwamen, stadionverbod voor het leven lijkt me logisch maar uiteraard icm met een boete en voor degene met losse handjes ook maar een tijdje in een een cel.

Uiteindelijk besloot iedereen om weer te spelen, huh!?
Volgens mij Marseille niet toch

Wat is Jean-Pierre Rivère een ontzettend grote slapzak zeg. Te bang om zijn eigen aanhang te veroordelen.

"het is allemaal vrij duidelijk. Er werden waterflessen gegooid en de reactie van twee spelers van Marseille zorgde ervoor dat de boel uiteindelijk ontspoorde."

Deze man vind het gooien van waterflessen naar spelers schijnbaar heel normaal. Natuurlijk was het niet slim van Payet om het flesje terug te gooien. Maar ik vraag me af of dat iets had uitgemaakt. Deze wilde beesten wilde het gewoon laten escaleren. Het zou de voorzitter van Nice sieren om iedereen die iets vanuit het publiek heeft gegooid of het veld heeft betreden aan te pakken. Maar daar schijt deze Franse slapzak veel te veel kleuren stront in zijn broek.

Ongelooflijk ook dat Ligue 1 door wilde laten spelen.

23 augustus 2021 om 09:33

@paulr_1982: Heel lastig vind ik het hoor. Natuurlijk heel duidelijk waar het begint (daar is de fantieke aanhang van Nice verwantwoordelijk voor), maar vervolgens gooit Payet een olietanker op het vuur waarbij hij het risico neemt dat iemand anders dan de dader het flesje naar zijn/haar hoofd krijgt. Wat mij betreft krijgt Nice een zeer forse straf, maar mag Payet ook geschorst worden. Hoezeer ik uit emotie kan begrijpen wat hij heeft gedaan, kan zoiets echt niet. En ik verwacht van een routinier als Payet ook wel meer.

23 augustus 2021 om 09:49

Een olietanker op het vuur? Doe normaal man, die idioten bekogelen hem al de hele wedstrijd en komen waarschijnlijk ook nog met allerlei niet heel vriendelijke verwensingen. Die bom was al lang gebarsten toen ze Payet op het hoofd raakten. Dan vind ik een plastic flesje terug gooien niet het einde van de wereld. Wat had hij moeten doen? Apathisch toekijken? Nice had gewoon al veel eerder moeten ingrijpen. Payet is dan ook de laatste die ik voor dit alles zou straffen. Ik zeg Nice een wedstrijdje of 19 zonder publiek en een levenslang stadionverbod voor iedereen die iets heeft gegooid of het veld heeft betreden. Tegen dit soort idioten en zwakke voorzitters kun je niet hard genoeg optreden.

23 augustus 2021 om 09:53

@memyselfandi: Nice hard schorsen ben ik het helemaal eens hoor. Maar hij had nooit het flesje moeten teruggooien. Daar ben je professional voor. Dan loop je weg (en als je slim bent, neem je het flesje mee naar de scheids om te laten zien wat er naar hem werd gegooid).

23 augustus 2021 om 09:59

Ik denk echt dat wat Payet ook had gedaan, die supporters het toch hadden laten escaleren. Die hadden geen flesje nodig om de bom te laten ontploffen. Als dit niet was gebeurd dan was er wel iets gebeurd bij de volgende corner.

En je verwacht meer van Payet, een routinier, een volwassen man? Hoeveel (qua leeftijd) volwassen mensen stonden daar op de tribune? Payet toonde zich een mens die reageert omdat het niet het eerste flesje is wat er gegooid is en omdat een scheidsrechter en spelers/bestuurders van de thuisclub niet ingrijpen.

Deze voorzitter zou moeten worden afgezet door het niet optreden tegen zijn eigen aanhang. Dit is nalatig handelen.

23 augustus 2021 om 10:09

@paulr_1982: Met jouw punten over de volwassen mannen van Nice op de tribune en de voorzitter ben ik het ook helemaal eens hoor. En grote kans dat het sowieso was ontploft, maar desondanks vind ik nog steeds dat Payet dat nooit had moeten doen.

23 augustus 2021 om 10:11

Ik was vroeger dat ook van mening. Tot ik na ging denken over de logica, deze man zit hoog in de adrenaline en heeft waarschijnlijk naast vele scheldwoorden ook andere dingen naar zijn hoofd gekregen. Als je zo'n gevuld flesje tegen je hoofd krijgt kan het jej toch aardig verwonden. Als dan het zoveelste voorwerp dat jou zwaar kan verwonden voorbij vliegt dan kan je in je adrenaline zo reageren. Stel je voor dat straks bij verstappen ze flesjes op de baan gaan gooien of in de ufc flesjes de octagon in. Om 1 of andere reden is het maar "normaal" in het voetbal waar het eigenlijk nooit in andere sporten gebeurd.

23 augustus 2021 om 10:28

@massive: Ik begrijp je helemaal en ik kan ook Payet heel goed begrijpen. Zou zelf goed kunnen dat ik hetzelfde zou hebben gedaan als Payet als ik daar had gestaan (wel heel hypothetisch natuurlijk). Maar dan nog vind ik dat hij niet had moeten teruggooien. En daarmee heeft hij zeker niet de hoofdschuld, die ligt volledig bij de harde kern van Nice.

Uhm meneer Rivère, als met een flesje gooien als provocatie de schuld zou hebben, dan ligt de schuld toch alsnog bij de Nice supporters? Zij waren degenen die als eerste met flesjes gingen gooien. Wat een hilarische redenatie. A gooit met flesje, B gooit flesje terug, A valt vervolgens B aan: en dan is B hierin de schuldige? En A zou dan zelfs helemaal geen schuld hebben? WTF.

Kan aan mij liggen maar dit soort gasten komen niet voor het spelletje. Continu provoceren en dingen gooien. Alsof de spelers van Marseille de resterende 15 minuten met een goed morel of concentratie zouden kunnen voetballen.

Het ontspoorde helemaal niet toen hij het flesje teruggooide. Het was al ontspoort, toen die persoon vanaf de tribune dat flesje gooide. Dat je dat als voorzitter niet ontspoort vindt, zegt meer over die persoon.

Is er eigenlijk ook met traangas op supporters geschoten, of doen ze dat in Frankrijk alleen als buitenlandse supporters langs komen?

23 augustus 2021 om 12:00

Zeg ik iets heel raars als ik denk dat wij zoiets soortgelijks in Nederland ook kunnen krijgen op 19 december als Berghuis mee gaat spelen?

23 augustus 2021 om 12:14

Ja, je zegt iets heel raars. Wanneer zijn ze voor het laatst het veld opgestormd bij Feyenoord? Ik zie geen enkele reden waarom ze dit nu wel zouden doen. Sterker nog, als Berghuis zo blijft spelen als nu mag hij blij zijn als hij überhaupt gaat spelen in de kuip.

23 augustus 2021 om 12:33

Ik help het je hopen maar Berghuis heeft niet zo maar besloten om aangifte te doen hè. Hoe dicht het publiek op het veld zit in de Kuip en dan is hij ook nog buitenspeler die het dichtst aan de kant van het publiek speelt. Ik help het je hopen dat, dat goed gaat.

23 augustus 2021 om 13:58

Het is natuurlijk wel mogelijk, maar dat is sterk afhankelijk van de wedstrijd.
Als Feyenoord het goed doet tegen Ajax, dan zal er weinig frustratie zijn aan de kant van Feyenoord. Speelt Berghuis fantastisch en gaat hij misschien zelfs uitdagen(wat ik niet denk), dan kunnen er gekke dingen gebeuren.

23 augustus 2021 om 14:35

Maar het is toch al een hele rare gedachtegang dat zoals jij het schetst het een soort excuus is voor Feyenoord supporters om zich te misdragen mocht de wedstrijd tegen Ajax niet naar hun zin lopen? En dat Berghuis de boel zelf gaat uitdagen zie ik niet zo snel gebeuren, maar stel nou eens dat je het zelfde krijgt als bij deze wedstrijd. Dat hij vanaf het begin bekogeld gaat worden met verschillende voorwerpen en dat hij of een andere speler vroeg of laat daarop reageert zoals Payet dat hier ook gedaan heeft. Is een scheidsrechter dan dapper genoeg om de wedstrijd te staken? Mag Ajax het veld aflopen zonder dat dit consequenties heeft? Laten we voorop stellen dat ik hoop dat de klassieker een mooi voetbalgevecht gaat worden maar je moet je ogen niet sluiten voor de enorme lading die er vooral dit keer op zal zitten. Ben erg benieuwd of de KNVB en de veiligheidsinstanties vooraf rekening zullen houden met dit soort bizarre scenario's.

23 augustus 2021 om 16:03

Knap om van Nice - Marseille te verplaatsen naar eventuele dingen dat het Feyenoord publiek zou doen. Is het nou echt nodig om zo te provoceren naar Feyenoord? Er ligt vanuit de KNVB overigens gewoon een draaiboek hoe de club dient te handelen bij situaties vanuit publiek.

Die voorzitter is echt niet goed bij zn hoofd en de competitie ook niet. Hoe kun je die wedstrijd nou nog door laten gaan. De scheids mag overigens ook wel wat ballen krijgen. Erg vreemde situatie.

Die Jean-Pierre Rivère zou gewoon per direct op straat moeten worden gepleurd, en nergens ander meer aan de bak moeten komen. Wat een walgelijk figuur is dat zeg. Overigens zijn de spelers van Nice net zo erg, lekker de fans gaan bedanken, doe ff normaal.

Het is te bizar voor woorden zoiets.
Als supporters het veld eenmaal hebben betreden lijkt mij dat de wedstrijd nooit meer uitgespeeld mag worden met het oog op veiligheid.

We hebben dat in Nederland destijds met Ajax - AZ gehad met een supporter die AZ-keeper Esteban belaagde. Dat was gelijk klaar. 1 supporter.

De beveiliging moet gewoon goed gaan evalueren hoe zoiets kan gebeuren en in de toekomst voorkomen kan worden.

3 punten in mindering en een forse boete lijkt me hier ook wel op zijn plaats

hoe werkt dit voor mijn toto blaadjes heeft lille gewonnen of gaat de q van lille na 1.0 ?


bvd voor reacties !

mvg

23 augustus 2021 om 16:07

Wedstrijd zal op niet gespeeld worden gezet als de wedstrijd niet op korte termijn wordt gespeeld.

Marseille heeft geen poot om op te staan als in de statuten staat dat je gewoon dient te spelen na een rustperiode, wat lijkt mij gewoon in de Franse bond staat beschreven. Scheidsrechter geeft aan bij de club dat het publiek zich moet gedragen, stadionspeaker roept dit om, vervolgens stopt de scheidsrechter de wedstrijd, laat club nogmaals optreden, staakt de wedstrijd en dient na een rustperiode te hervatten. Als vervolgens de uitspelende ploeg niet wilt spelen lijkt mij een nederlaag op zijn plaats.

Heeft iemand een idee wat de gevolgen gaan zijn met betrekking tot de wedstrijd OGC Nice-Bordeaux? Ben nu in Nice en zou graag die wedstrijd mee willen pakken (:

Tjaa al die meningen haha. Voorop, dat gooien van de hersenloze supporters kan natuurlijk niet. MAAR, het gebeurt altijd en overal en de hersenloze supporters blijven ook altijd en overal. Aan de scheidsrechter en club om daar dan wat aan te doen op dat moment en straffen uit te delen. Wat Payet doet, als professional, als voorbeeldfunctie, kan natuurlijk niet. Hij moet het aan de leiding overlaten en niet de hersenlozen nog meer gaan uitdagen en ophitsen. Dus ik denk, schuld bij Payet. Maar dat is mijn mening. En als uiteindelijk besloten wordt de wedstrijd te hervatten kan Marseille dit denk ik niet zomaar weigeren.

Ik snap de verontwaardiging van iedereen hier maar wat een rete malloot ook weer die Payet. Om te beginnen weet je als voetballer dat er idioten tussen de fans zitten en zo'n dingen af en toe helaas gebeuren. Je weet dat je dat van je af moet laten glijden en aan de bond over moet laten. Maar daarnaast ook gewoon blind dat flesje de massa ingooien waar hij zomaar een kind kan raken dat er niets mee te maken heeft. Uiteraard is dit alles de schuld van die ene idioot van een fan die een flesje gooit maar Payet is wel de eerste randdebiel van een voetballer die zo reageert en maakt hem wat mij betreft minstens even schuldig aan deze miserie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens218
3.OGC Nice2013
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Luan PeresVerdediger110
M. GuendouziMiddenvelder112
P. GueyeMiddenvelder110
GersonMiddenvelder101
V. RongierMiddenvelder90
C. ÜnderMiddenvelder93
K. De La FuenteAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Marseille.

38 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren