‘Het verbaast me dat ik niet eens bij de voorselectie van Oranje zit’

Maandag, 23 augustus 2021 om 06:50 • Laatste update: 06:55

Marco Bizot maakte er deze zomer geen geheim van dat hij AZ wilde verlaten voor een club uit het buitenland en kreeg uiteindelijk zijn gewenste transfer naar Stade Brest. Eerder zag de sluitpost een verhuizing naar Griekenland afketsen. Toen transfers naar AEK Athene en Olympiacos geen doorgang vonden, deed hij naar eigen zeggen AZ een nieuw contractvoorstel. De Alkmaarders hapten niet toe, waarna een overstap naar de Ligue 1 in gang werd gezet. Nu hij in een van de vijf beste competities speelt, vindt het Bizot het vreemd dat hij niet is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door mutsaers78)

Je bent ook gewoon niet zo'n heel goeie keeper. Ik zou nu focussen op de jeugd. En dan krul of Cillessen er achter als de ervaren man.

23 augustus 2021 om 07:36

Volledig mee eens. Gezien het niveau van de ervaren keepers nu voor drommel en bijlow gaan met 1 ervaren man erachter.

23 augustus 2021 om 12:05

Maar Bijlow is echt bezig om de nummer 1 te gaan worden. Als hij die gekke charges eens beter weet te gebruiken, blijft hij ook misschien een beetje blessurevrij. Drommel gaat hem niet worden denk ik. Echt een prima lijnkeeper, maar die komt nog geen cm om zn doelgebied heen.

23 augustus 2021 om 09:28

Ik zit die samenvatting te bekijken in het artikel. Misschien moet hij die pot ook even terugkijken, dan heeft hij meteen antwoord op z'n vraag waarom hij niet geselecteerd is.

23 augustus 2021 om 09:41

@westley Hij heeft het toch over de voorselectie en niet de selectie.

Verder eens dat hij niet goed genoeg is. Ook dat AZ niet met hem door wilde gaan, zegt denk ik wel genoeg.

Nu moet de beste kan gewoon genieten van dit seizoen. Tegen veel sterren. Kans groot na dit seizoen niveau lager met de club. Maar ook daar kan je gewoon genieten van het land, de nieuwe clubs.

23 augustus 2021 om 17:13

Ik denk dat niemand hem een "goede keeper" vind, maar als het "des van Gaals" is om fitte spelers te selecteren en spelers die minuten maken is het wat krom om een 37 jarige reservedoelman te selecteren en geen Bizot die gewoon week in week uit speelt in een degelijke competitie ook.

Mij niet, je bent namelijk niet een betrouwbare keepert. Het ene moment is hij prima maar vaak genoeg heeft hij ook rare momentjes. Ik meende zelfs dat hij laatst een blunder had, dan is dit wel een beetje ongepast.

23 augustus 2021 om 07:38

Je kunt wel zeggen dat het vreemd is dat hij er niet bij zit en Pasveer (die wissel is achter een bejaarde keeper) wel bij de selectie zit.

23 augustus 2021 om 08:13

Het is gewone een hele matige tot slechte keeper, blunderd regelmatig (wedstrijd tegen psg niet gezien?). Pasveer is misschien ook geen geweldenaar maar maakt iig niet regelmatig een slippertje. Volkomen terecht dus

23 augustus 2021 om 08:50

Pasveer is een betere keeper dan Bizot met veel minder blunders. Zo vreemd is dat niet, we hebben het hier over een derde keeper in de voorbereiding en een keeper die bij de definitieve selectie waarschijnlijk er niet eens bij zit.

23 augustus 2021 om 09:28

Het is op zich wel vreemd dat je een reservekeeper selecteert

23 augustus 2021 om 11:35

Njfromvol

Op zichzelf niet. Het kan altijd zo zijn dat een reserve bij de ene club beter is dan een basiskracht bij een andere cub. Maar in dit geval is dat helemaal niet het geval. Pasveer is een aanfluiting bij Ajax. Brakke zichzelf schromelijk overschattende doelman die het niveau PSV al niet aankon. Laat staan dat van Ajax. Ik geef de Ajaxfans nu al de tip om heel hard te gaan bidden dat Stekelenburg niets overkomt als straks de groepswedstrijden voor de CL op het programma staan. Want anders staat Pasveer straks op doel. En dan gaan jullie nog eens wat beleven! Die ketser van Scherpen was daar niks bij! Mark my words!

23 augustus 2021 om 13:31

Pasveer heb je bij het NL XI toch niet nodig je hebt 2 goede talenten als Bijlow en Drommel lopen geef die jongens een kans. Krul ook waarvoor heb je m.. Kan zijn naam beter aanpassen in Prul.. Achter Bijlow en Drommel altijd Cilessen pakken

23 augustus 2021 om 14:17

Slippertjes op de bank zie je dan ook zelden..

Het verbaasde mij dat hij überhaupt geselecteerd werd.

Het verbaasd mij eigenlijk helemaal niet.
Prima keeper maar in mijn ogen toch absoluut niet beter dan de andere 4.

Ik hoop dat Van gaan het gewoon aandurft om Bijlow of Drommel voor de leeuwen te gooien, maar ik denk dat het krul word met zijn ervaring.

Had hem misschien opgeroepen in plaats van Pasveer. Voor de rest snap ik dat er nu gekeken wordt naar keepers onder de 30. Er dreigt een keepersterkort te ontstaan dus we moeten redelijk jonge keepers als Drommel en Bijlow koesteren. Persoonlijk zou ik Bijlow zelfs eerste keeper maken.

Nou dan weet je ook niet zo goed waar je staat meneer Bizot. Op dit moment moet je bouwen aan een nieuw elftal en dan ga je met jeugd verder (Bijlow en Drommel) en haal je een ervaren man erbij en dan kom je toch het eerste uit bij Cillissen en daarna Krul. Jij bent echt veel minder dan deze mensen dus het is eigenlijk heel logisch dat je er niet bij zit. De keren dat je erbij zat zegt eigenlijk al genoeg over het niveau van de keepers.

Tja los van het feit of het raar is of niet, vind ik hem geen geweldige keeper. Maar ik snap zijn reactie wel als je Pasveer wel selecteert. Want dat is de tweede keeper van Ajax, en in de Cruyff schaal, zijn enige wedstrijd ook niet bepaald geweldig gekeept. Dus in die zin vind ik het wel raar. We hebben in Nederland nou eenmaal niet een uitgesproken top keeper. Ik zou gewoon lekker aan de slag gaan met Bijlow en Drommel en daarachter een ervaren man. Bijlow eerste keeper maken, want hij heeft toch de meeste potentie. Alleen wat blessure gevoelig.

Is dat Cillessen om welke reden dan ook is afgedankt, dat hij op de reservelijst staat. Wil niet zeggen dat j er nu ook bij hoort, want blijkbaar is van Gaal niet gecharmeerd over jouw keeperskwaliteiten..Verbaasd mij helemaal niet Kerel. Je hebt al die tijd kunnen teren op Padt zijn trein incident.
Daarom zat je erbij en verder niet.
Zou zeggen kijk je wedstrijd tegen PSG even terug dan begrijp je het misschien beter!

23 augustus 2021 om 09:43

Idd, hij heeft z’n ploeg 3 punten door de neus geboord

Verrassend om te zien dat hij had willen blijven. Ik had best begrepen als AZ daarop in zou gaan, al is 5 jaar misschien wat veel. Bizot was publiekslieveling en is in mijn ogen echt niet zo slecht als velen schrijven. Hij begon vorig seizoen inderdaad niet lekker in die eerste 5 wedstrijden, maar heeft verder echt niet zoveel gekke dingen gedaan in 4 jaar AZ. In 2019 heeft hij zelfs het jaar van zijn leven gehad en records verbroken. Met hem had AZ eindelijk weer stabiliteit. Misschien dat Huiberts al in had gezien dat Vindahl Jensen stukken beter is, dus laten we daar dan maar op hopen. Ik vind het verder niet heel gek dat hij niet in de voorselectie zit. Pasveer en Bizot is redelijk om het even denk ik.

Gebrek aan zelfkennis bij Bizot. Matige keeper. Kijk alleen even naar afgelopen weekend. Dat is geen NL elftal materiaal.

Ach, als hij bij Ajax had gespeeld, dan was de algemene tendens hier geweest dat het inderdaad raar is dat hij niet bij de selectie zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

14 fans
Keeper, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren