Slot: ‘We waren er een beetje van uitgegaan dat hij iedere wedstrijd zou spelen’

Zondag, 22 augustus 2021 om 17:13Dominic Mostert

De ernst van de blessure van Marcos Senesi is nog niet duidelijk. De verdediger van Feyenoord kreeg zondag in de vierde minuut van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0 zege) last van zijn linkerbovenbeen. Hij speelde de bal zonder druk van een tegenstander terug naar doelman Justin Bijlow en ervoer direct pijn. Arne Slot verwacht maandag meer duidelijkheid.

Na een korte behandeling door de medische staf bleek dat Senesi niet verder kon spelen. Wouter Burger kwam als zijn vervanger binnen de lijnen. "Hij zei zelf net dat het wel meeviel, dat het niet heel ernstig was, maar dat zeggen spelers altijd meteen na een wedstrijd", reageert Slot voor de camera van ESPN. "We zullen morgen moeten zien hoe hij uit de wedstrijd van vandaag is gekomen. Maar het is vaak niet zo’n lekker teken als je zo snel uitvalt. Marcos is een belangrijke speler die vorig jaar alle wedstrijden heeft gespeeld. We waren er al een klein beetje van uitgegaan dat hij dat dit seizoen weer zou doen. Maar goed, het kan nog steeds. Laten we afwachten hoe hij uit de wedstrijd komt. "

Verslaggever Pascal Kamperman vraagt Slot vervolgens in hoeverre het uitmaakt wie rechts in het centrum van de verdediging staat, omdat Gernot Trauner links in het centrum een rustige indruk maakt. "Het maakt wel uit, anders zou ik Wouter of Ramon (Hendriks, red.) wel opgesteld hebben", reageert Slot. De keuze viel op Burger, toen Senesi geblesseerd raakte. "De keuze voor Wouter was niet zo ingewikkeld, want Ramon Hendriks had gisteren negentig minuten met de Onder-21 gespeeld. Wouter vulde het prima in, op één moment na in de eerste helft, toen hij de bal over de achterlijn wilde laten lopen. Daar kwam een behoorlijke kans uit voor Go Ahead."

Slot moest Burger vijf minuten voor tijd wel vervangen door Hendriks. "De jongens hebben het allebei prima ingevuld. Wouter hij moest er met kramp af, waardoor we toch nog voor Ramon moesten kiezen", aldus Slot. Hans Kraay junior uitte in de pauze van de wedstrijd nog zijn zorgen over het welzijn van Senesi. De beelden van zijn blessure konden de analist van ESPN niet bekoren. “Ik kan me niet voorstellen dat het een ‘verekkinkje’ is. Het schiet erin. Ik kan me niet voorstellen dat je daar in vier à vijf dagen van herstelt. Als hij de wedstrijd tegen IF Elfsborg van donderdag zou halen, lijkt dat me een klein medisch wonder."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door bertbouman)

Dit zijn de momenten wanneer we gaan zien hoe sterk Feyenoord echt is. Ik ben bang dat het door blessures en kaarten dalijk toch nog lastig gaat worden. De 11 op het veld zijn erg sterk, maar de rest van de selectie is niet heel breed. We gaan het zien.. Vamoss Feyenoord

22 augustus 2021 om 17:22

Vooral voorin kan dat een probleem worden als iemand als Sinisterra (!) of Jahanbakhsh geblesseerd raakt. Dan mis je ineens echt snelheid, creativiteit of überhaupt kwaliteit.

22 augustus 2021 om 17:32

In principe kan Baldé de snelheid van Sinisterra wel op zich nemen, maar zeker niet van het zelfde niveau qua creativiteit of techniek. Hetzelfde als Senesi uitgevallen blijkt of Trauner uit zou vallen. De kloof tussen de basis en reserve spelers is behoorlijk.

22 augustus 2021 om 17:52

Is baldé alweer terug van zijn blessure?

22 augustus 2021 om 18:02

Straks is geertruida weer terug en heb je nog een aardige backup als cv. Dan is vooral nog de backups van de buitenspelers een groot probleem ja.
@fr12 balde traint volgensmij sinds deze week weer (licht) mee.

22 augustus 2021 om 18:32

Als het goed is gaat er nog een aanvaller bijkomen die op alle 3 de plekken uit de voeten kan. Dus ik ben erg benieuwd wie op het lijstje staan.

22 augustus 2021 om 18:39

@bananana - Absoluut, maar die jongen is nog hartstikke jong en hoewel ik hem absoluut echt talent toedicht, is een extra speler echt geen overbodige luxe op die plek(ken).

22 augustus 2021 om 19:43

Gelukkig is Geetruida volgende maand terug en komt er nog een speler volgens Arnesen. Balde wordt ook ooit weer fit. Dan ben drie je toch weer drie spelers opgeschoten in de breedte.

Hopen dat het meevalt, hij was tot nu toe echt een sterk duo met De Kale Kletser. Burger was degelijk in de opbouw, maar in verdedigend opzicht staat hij toch vaak verkeerd. Hij komt verder ook een beetje slap over. Denk dat hij Hendriks we eerder had laten invallen als hij gister niet gespeeld had.

22 augustus 2021 om 17:31

Ik snap niet dat hij Hendriks gisteren laat spelen als je weet dat hij vandaag met Fey 1 mee moet en je geen andere echte CV hebt. Je weet dat Burger en Fer allebei minder presteren dan Hendriks op CV…

22 augustus 2021 om 17:51

Omdat Burger er ook nog gewoon was en die het in de voorbereiding prima heeft ingevuld. Toch niet zo raar dat Hendriks dan minuten krijgt op zaterdag?

22 augustus 2021 om 17:54

Hij zal toch minuten moeten maken. Anders heeft hij geen ritme

Last van zn linker bovenbeen.....hoe vaak moet hij naar zn lies grijpen voordat mensen het gewoon een liesblessure gaan noemen? Toen hij die bal speelde voelde hij al meteen aan zn lies en zelfs de commentator zag het na 2 herhalingen nog niet.

22 augustus 2021 om 17:57

Het staat in de tekst. Tevens heb ik hetzelfde gezien als de verslaggever en dat is dat hij naar zijn bovenbeen grijpt. Hij doet ik nog liesoefeningen als hij j het veld uitloopt die doe je niet als het in je lies geschoten is.

Ik vind Hendriks beter op die positie dan Burger, maar Slot ziet ze iedere dag en is trainer dus heeft er meer kijk op dan ik.

22 augustus 2021 om 17:23

Hendriks heeft gisteren 90 minuten gevoetbalt. Dus dat was geen optie zo vroeg in de wedstrijd.

22 augustus 2021 om 17:23

Hendriks had reeds 90 minuten in de benen, vandaar.

22 augustus 2021 om 17:23

Slot is toch ook duidelijk? Hendriks speelde gisteren 90 minuten en was waarschijnlijk niet fit genoeg om een min of meer hele wedstrijd te spelen.

22 augustus 2021 om 17:36

Artikel lezen is ook moeilijk

22 augustus 2021 om 19:16

Ik zeg wie ik beter vind, niet wie in moest vallen wijsneus

Senesi is natuurlijk een geweldige speler maar ik heb best veel vertrouwen in Hendriks. die laat zien echt stevig in zijn schoenen te staan. Geertruida is er over een paar weken ook weer bij dus dat zal wel goed komen. al is het duo Senesi-Trauner echt om te smullen.

Jammer dat Hendriks gisteren die 90 minuten al te pakken had want die paar minuten met hem zag er al veel beter uit dan met Burger waaraan je duidelijk ziet dat hij geen verdediger is. Burger heeft ook veels te veel de bal aan zijn voeten, wat dat betreft moet hij echt op Trauner letten, speelt sober en speelt iedere bal zuiver.

22 augustus 2021 om 17:27

Burger komt gewoon tekort, zowel achterin als op het middenveld. Vind het echt helemaal niets.

22 augustus 2021 om 17:34

Als ik hem zie spelen vind ik het altijd uberhaupt al knap dat hij Feyenoord 1 gehaald heeft. Blinkt nergens echt in uit. Is niet snel, niet technisch, geen powerhouse…

22 augustus 2021 om 18:46

Dat vind ik dus weer niet. Vind en vond Burger een stabielere en betere speler dan Kokcu. Hij krijgt alleen te weinig speeltijd dus ik ben bang dat ie stagneert in zijn ontwikkeling. Anders zouden we hem nog een jaartje moeten verhuren aan een club in de Eredivisie, maar dan wel als middenvelder. Hij is duidelijk geen verdediger, maar een nummer 8.

22 augustus 2021 om 18:58

@wazza - Eens, hoor. Het is lastig te peilen wat nou echt z'n plek is, maar dat Burger talent heeft om een meerwaarde te hebben voor Feyenoord is er absoluut. Inderdaad nog meer dan Kokcu. Maar helaas is het door kansen, concurrentie, trainers het er nog niet van gekomen. Zeker als middenvelder heeft hij echt toekomst.

22 augustus 2021 om 19:07

Daar ben ik het niet mee eens. Hij werd verhuurd aan Sparta en speelde weinig. Hij blinkt nergens in uit en is te traag in de passing, met de bal aan de voet en gewoon qua snelheid. Ik zie hem totaal geen toekomst hebben bij Feyenoord. Kockcu neemt veel risico in zijn spel, dan kun je weleens een wedstrijd wat meer balverlies hebben, maar ik vind hem zeker constanter worden. Burger viel vandaag trouwens ook dramatisch in.

22 augustus 2021 om 19:11

Kom op zeg, Kokcu is duidelijk beter dan Burger. Ik zie ze het graag allebei maken, maar Kokcu is als verbindingsspeler gewoon prima.

22 augustus 2021 om 20:46

Maar burger niet snel??
Hij hoort tot de snelste van de selectie.
Burger kan prima spelen tegen ploegen als gae durft de bal
In te spelen zit alleen soms te veel risico in.
Burger is een type Kuyt moet keihard werken om ergens te komen. Als Feyenoord geld zou hebben zou hij niet bij Feyenoord spelen dat snap ik maar ik zie hem
Liever dan Fer.
Daarnaast vind ik dat Hendriks de man zou moeten zijn alleen ging dit helaas niet vanwege dat hij gisteren heeft gespeeld.

Donderdag geen risico nemen met Senesi en Jahanbaksh. Hendriks de kans geven. Misschien Hartjes ook en dan Toornstra op de rechtsbuiten. Maar zal me ook niks verbazen als Fer zich nog in de kijker moet spelen.

22 augustus 2021 om 18:49

Precies, hou hem maar lekker aan de kant. Hendriks erin voor Senesi, Hartjes voor Kokcu, Haps voor Malacia, Marciano voor Bijlow en Bozenik voor Linssen. Kan Milambo in de tweede helft nog invallen voor Toornstra. Fer zal dan wel op 6 komen te spelen. Heb geen glazen bol maar ik zou het zo aanpakken.

Trauner speelt toch gewoon rechter CV of ben ik nou gek? Zou ook een prima koppel kunnen vormen met Hendriks (heeft mijn voorkeur boven Burger), maar die had net 90 min in de benen. Dat zal donderdag (hopelijk) wel de keuze zijn, want Senesi is er natuurlijk dan nog niet bij.

Wouter Burger is dit jaar pas 20 geworden. Op die leeftijd waren bijv. van Brockhorst, van Hanegem en Kuyt ook nog geen basisspeler bij Feyenoord. Laat hem zijn eigen ontwikkeling maken, hij komt er echt wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 7 0 1 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem: ‘Hij heeft opeens een documentaire, maar moet scherper worden’

Willem van Hanegem is niet goed te spreken over het optreden van Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). In zijn column voor het Algemeen Dagblad schrijft de oud-voetballer dat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren