Sébastien Haller reageert op kritiek van supporters van Ajax

Maandag, 23 augustus 2021 om 18:46Dominic Mostert • Laatste update: 16:45

Sébastien Haller zorgde zondag voor het enige doelpunt van Ajax tegen FC Twente (1-1), maar toch leven er binnen de achterban twijfels over zijn sportieve bijdrage. De spits, in zijn laatste vijftien competitieduels goed voor elf doelpunten, reageert op de persconferentie na de wedstrijd op het gefluit dat klonk van de supporters van Ajax. Hij zegt de kritiek op zijn eigen functioneren deels mee te krijgen en te begrijpen.

"Het zijn supporters", geeft de recordaankoop van 22,5 miljoen euro aan. "Ze hebben terecht bepaalde verwachtingen, net als de trainer en wij zelf ook hebben. Ze willen zichzelf soms gewoon uitdrukken: ze willen laten zien dat ze niet of juist wel gelukkig zijn. Het is een relatie die zo gezond mogelijk moet zijn. Vandaag was niet de beste wedstrijd van Ajax. Het is normaal om dan wat gefluit te horen." Haller geeft toe dat er 'veel dingen' beter moeten aan het spel van Ajax. "Niet alleen doelpunten maken, want het probleem is groter."

Sébastien Haller snapt kritiek en fluitconcerten Ajax-fans wel: 'Het hoort erbij'

"Iedereen in deze ploeg kan doelpunten maken. De combinaties met elkaar zouden misschien sneller kunnen. Dan kunnen we meer scoren", aldus Haller. "Ik volg sociale media niet heel erg, maar ik hoor wel wat dingen. Iedereen kent het verhaal van ‘de nummer 9’ bij Ajax. Toen ik kwam, wist ik dat ik daarmee geconfronteerd zou worden. Er zijn weinig spitsen die het beter kunnen doen dan de spitsen die Ajax in het verleden heeft gehad. Het enige wat je kunt doen, is het maximale geven en je best te doen om te slagen en zoveel mogelijk prijzen te pakken. Al het andere moet je opzijschuiven."


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Ben jij te spreken over de bijdrage van Sébastien Haller bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Ja Haller is niet de meest verfijnde. Maar als je dat als Trainer weet, zorg je toch dat je op de vleugels wel diepgang hebt, en een nr 10 met creativiteit? Gewoon tadic op 10 en Anthony en Neres op de flank. Nu gaat alles in een trechter en zit er geen dynamiek aan die zijkanten. Dan komt Haller meer tot zijn recht. Overigens 15 wedstrijden 11 goals is natuurlijk gewoon meer dan goed.

22 augustus 2021 om 16:52

Ik snap sowieso niet waarom Ajax, Haller heeft gehaald het is totaal geen Ajax spits. Ajax moet het hebben van combinatie voetbal en het is niet voor niets dat Tadic heel lang de spits was. Haller is meer een spits voor achter de hand bij een achterstand of gelijkspel. Daarvoor is het echter een te dure aankoop. Om nu alles aan te passen om Haller heen zal Ajax geen goed doen.

22 augustus 2021 om 17:03

Eens, al vind ik het wel echt een goede spits. Heeft het in Duitsland erg goed gedaan. Daar lopen de fans met hem weg. Maar hij moet ontzien worden, daarom moet er om hem heen genoeg flair, techniek en creativiteit zijn. In de CL kan Tadic en Berghuis aan de zijkant echt niet. Tadic loopt de 100 meter in 3 minuten en Berghuis idem. Je ziet bij PSV nu ook dat het heel goed loopt met 2 mannen met diepgang, goede actie en snelheid aan de flank, een target man als spits en een creatieve 10 met gotze.

22 augustus 2021 om 17:24

Precies en de Duitse competitie is een van de zwaarste competities ter wereld.

22 augustus 2021 om 17:57

Tadic is constant 1 van de betere in de CL. Zijn voorzet is een wapen. Berghuis voegt naar mijn mening niks toe. Je hebt geen 2 snelle nodig. 1 (Antony) is meer dan zat. Je hebt vooral goeie technische mensen nodig. Alleen Tadic heeft Ajax omdat Gravenberg totaal uit vorm is. Haal gotze weg bij psv en die pass op die wingers komt ook amper. Technische spelers > snelheid.

22 augustus 2021 om 18:04

Wordt een beetje moe van dat Ajax spits verhaal. Hebben ze wel Ajax buitenspelers dan? Beetje meten met twee maten dit. Kluivert, van Basten, Zlatan, Arveladze en verder heb je niks meer gehad de afgelopen jaren. Wordt eens tijd dat we stoppen met “Ajax spits” aangezien we dat ook niet op andere posities betrekken.

22 augustus 2021 om 17:03

Ja prima dat het niet de meest verfijnde spits allertijden is, mmar hij kan toch op zn minst met meer peper in zn achterste druk zetten? Je ziet aan alles dat ie daar geen zin in heeft. Hij doet aan alibi-drukzetten met dat geslof van hem

22 augustus 2021 om 17:51

Hou op over neres. Komt niemand voorbij. Tadic op 10 voor wat? Hij rendeert prima als winger. Antony indd in de basis ipv berghuis.

22 augustus 2021 om 18:40

Qaz343
Zoiets als jij nu zegt, verwacht je van ten hag dat hij het ook ziet. Het probleem op haller gooien is zo makkelijk. Haller kan er weinig aan doen dat het voetbal zo lekker statisch is

Het is natuurlijk een makkelijke gevonden zondebok met een prijskaartje van 22,5 miljoen wat er op zit. Maar zoals vandaag was er geen 1 bij die op een voldoende zat.

22 augustus 2021 om 17:12

En terecht toch als je 22 mil kost moet je in de eredivisie gewoon wekelijks uitblinken.
Haller werd van de week flink verdedigd maar het is gewoon een miskoop voor dit bedrag.

22 augustus 2021 om 18:11

Vind ik onzin een spits moet scoren, dat heeft hij al 4x op rij gedaan. Ik heb nooit de illusie gehad dat het een Lewandowski is ofzo. En in de veel zwaardere Duitse competitie heeft hij top gepresteerd.

22 augustus 2021 om 19:43

26 wedstrijden, waarvan hij er 12 is gewisseld, 15 goals 7 assist. Ik zeg prima spits hoor. Heeft meerdere malen de winnende gemaakt en dus al goede punten gepakt voor Ajax. Niks mis mee.

23 augustus 2021 om 08:16

Snap niet zo goed dat hij bekritiseerd wordt. Hij heeft meer dan prima statistiek. Het voetbal is niet alleen statisch door Haller, maar door het gebrek aan diepgang van de buitenspelers en wellicht het gebrek aan technische bagage van Klaassen. Als je met Haller speelt heb je een verfijnde 10 nodig, speel je graag met Klaassen dan heb je een dynamische spits nodig.

22 augustus 2021 om 18:20

Makkelijk gevonden zondebok? Of gewoon niet goed genoeg? Meneer kreeg vandaag weer eens een 100% kans die hij vrij kon inkopen, was geen eens op doel..... Danilo krijgt een soort gelijke kans en dwingt de keeper gelijk tot een redding. Hij is gewoon een hele matige spits, en krijgt daardoor kritiek. Huntelaar had de helft van de kansen nodig om meer goals te maken en ik vermoed dat voor Danilo hetzelfde geldt. Veel doelgerichter allemaal. Als een keeper dat goed staat te keepen dan isat jammer, maar als je gewoon mist dan is dat gebrek aan kwaliteit.

Aan de ene kant is het toch wel zielig waar hij te maken mee heeft hij geeft aan dat hij alleen zijn best kan doen en hard kan werken. Dit gaat echt niks worden. Hij komt kwaliteit tekort voor ajax. En hij snapt ook zelf wel dat zijn kwaliteiten niet passen bij het spel wat de fans graag zien. Maar hij kan moeilijk zeggen dat een Ajax een verkeerde keus heeft gemaakt. Ik vind het wel sneu de media zal Haller kapot maken terwijl hij niks anders dan zijn best doet.

22 augustus 2021 om 16:53

Want, als hij er gewoon genoeg scoort en daarmee belangrijk is heeft ie zijn doel gehaald toch. Of moet een spits tegenwoordig bal halen man uitkappen en score. Vind de buitenspelers belangrijker om hem in stelling te brengen. Alleen die zijn voorzetten verleerd om te geven

Had vorig seizoen in zijn eerste wedstrijden wel een belangrijk aandeel, maar het is geen Ajax-spits. Komt voetballend heel erg tekort. Voor die 22 miljoen had je twee spitsen kunnen kopen die net zo zouden presteren als Haller of miskien zelfs beter. En anders had je Tadic in de spits kunnen houden, Brobbey als back-up en voor een vleugelspits op links kunnen gaan.

22 augustus 2021 om 17:27

Brobbey zn zaakwaarnemer wilde niet dat Brobbey bleef. Hou nou eens op over hem. Daar heeft Ajax alles aan gedaan maar er is een grens.

22 augustus 2021 om 17:53

Als Brobbey meer speeltijd had gekregen en een échte kans had hij best gebleven, had je Haller niet hoeven te halen voor dat geld... Zelfde geldt in meer of minder mate voor Traore. 2 prima spitsen had Ajax mijn inziens al in huis uit de eigen jeugd!

22 augustus 2021 om 17:57

Ik heb het dan ook over de invulling van vorig seizoen dat Brobbey als back-up zou staan ondanks dat hij niet bij wou tekenen. Net zoals de situatie in werkelijkheid was dat Brobbey als back-up spits voor Haller fungeerde, ook al was hij al rond met Leipzig...

23 augustus 2021 om 21:35

Toen brobbey het aankon kreeg hij speeltijd. Daarvoor had hij nog niet eens de energie om een wedstrijd in Jong uit te spelen. Zodra hij er klaar voor was speelde hij bijna wekelijks, zelfs toen duidelijk was dat hij weg ging.

"sébastien Haller zorgde zondag voor het enige doelpunt van Ajax tegen FC Twente (1-1), maar toch leven er binnen de achterban twijfels over zijn sportieve bijdrage."

Tja, het feit dat je een doelpunt maakt, is natuurlijk niet voldoende om de kritiek te doen verstommen. Als het nou een prachtig of moeilijk doelpunt was, via een goede combinatie, of door voetballende kwaliteiten, dan kan ik er nog iets van begrijpen, maar als je zo'n per ongelukje scoort, dan lijkt me dat niet dat je daarmee de rest van zijn spel moet accepteren.

Op zich wel goed dat hij de kritiek begrijpt.

Tis geen bewegelijke spits wat Ajax gewend is. Al hoewel zijn statistieken niet heel erg slecht zijn. De aanvoer moet er wel zijn om lekker in de 16 zijn ding te doen.

22 augustus 2021 om 17:13

Maar dan krijgt ie een vrije kopkans en mist hij het doel. Dat soort kansen moet je dan wel maken om alles een beetje te vrijwaarden, zeker als je ziet dat de simpelste kaats mis gaat.

22 augustus 2021 om 17:21

Tot nu toe zijn zijn statistieken niet verkeerd. Zijn de Ajax supporters niet te hard voor hem ?

22 augustus 2021 om 17:26

Maar hij staat bij het doelpunt wel op de juiste plek. maar we focussen ons vooral op gemiste kansen he. Dan kan je de rest van het elftal ook opnoemen. Hij scoort, als enige Ajacied vandaag.

22 augustus 2021 om 19:02

Het is een spits bij een team dat beter is dan de tegenstander in misschien wel 80 procent van de wedstrijden die het speelt. En vaak niet een beetje beter, maar overtuigend. Ik ben ervan overtuigd dat Dolberg dezelfde cijfers had kunnen overleggen, met voetballend een grotere meerwaarde. Idem met Tadic in de spits. Die scoort überhaupt al meer en dan is het spel sowieso veel leuker om te zien.

22 augustus 2021 om 19:17

Dolberg had ik altijd een zwak voor 😞. Jammer dat hij niet meer op de Nederlandse velden meer te bewonderen is.

22,5 miljoen is gewoon veel te veel voor Haller.
Maar de supporters verwachten zo te zien ook dat hij er elk seizoen 30+ maakt. Dan moeten er toch wel heel wat meer voorzetten komen..

22 augustus 2021 om 16:59

En met deze statistieken haalt hij dat makkelijk. 11 doelpunten uit 15 competitiewedstrijden, waar vind je dat?

22 augustus 2021 om 17:52

Is toch vrij normaal voor een speler die in de spits staat bij Ajax?

22 augustus 2021 om 18:11

spel van Ajax is natuurlijk wel veranderd de laatste jaren, buitenspelers die naar binnen trekken vraagt wel iets anders van een spits dan afmaken alleen, dan fungeer je toch ook als aanspeelpunt / spelverdeler. maar inderdaad, een spits bij Ajax die in de eredivisie vrijwel altijd de betere is moet er wel tussen de 25 en 30 maken ja

23 augustus 2021 om 10:40

@ducktaildo.

Dat is per seizoen ongeveer 25 goals,

op Tadic na, was de laatste die dat bij Ajax presteerde Luis Suarez, rond 2010 ergens. Dus zo normaal is dat niet. Juist bij Ajax niet, omdat je ziet dat de laatste jaren bij Ajax juist heel veel spelers scoren.

23 augustus 2021 om 11:38

@jeroen, dan moet je niet meer dan 20 miljoen aan de spits uitgeven, maar voor dat bedrag 3-4 spelers halen om de gehele selectie te versterken, gezien ze dan allemaal scorend vermogen hebben. Nu verplicht je Haller 30+ goals te maken en de fans dat verwachten.

23 augustus 2021 om 11:43

@j3ro3ntj33__ en dan neemt Tadic de penaltys ook nog he

Scoort vier wedstrijden op rij en dat is prima. Er zijn genoeg andere spelers die voor het voetballen moeten zorgen, hij hoeft ze er voor mij alleen in te tikken

22 augustus 2021 om 17:03

Elke spits bij dit Ajax zal veel scoren... We zijn erg dominant tegen de meeste ploegen in de Eredivisie, hij heeft 2 assistkoningen naast hem én speelt nagenoeg alles. Dat hij veel scoort is echt minimaal. Had een oude rot als Huntelaar daar neergezet en die had ook veel gescoord. Had Traore, Brobbey of Danilo daar neergezet en die had ook veel gescoord. Dat zegt allemaal niet zoveel in mijn ogen. Ik zie hem meer potentiële doelpunten kosten, omdat hij voetballend totaal niet meekan, dan dat hij er nu heeft gemaakt en dat vind ik zorgwekkend. Zet een Tadic daar neer en hij scoort ook veel én hij laat anderen beter spelen.

22 augustus 2021 om 17:10

Ik vind het vooral schrikbarend hoe weinig goede voorzetten hij krijgt als je onze flanken vandaag ziet met hun moyenne aan assists. Haller mag best meer scoren ook maar je moet hem gewoon gebruiken in zijn kracht en waar je hem op gescout hebt

22 augustus 2021 om 18:26

@jk oorzaak gevolg. Haller mist te veel grote kansen, dan gaan spelers opzoek naar andere mensen en niet te missen kansen. Begint echt op te vallen. Vroege voorzet wordt gewoon niet meer gegeven, dan wordt gekozen voor doocombinren, terwijl de corners wel hoog voor worden gegeven (en ook nog kansen opleveren ook). Ten Hag maakt het zichzelf onnodig moeilijk door zo stelselmatig op zoek te zijn naar een spits en vol te blijven houden dat Tadic veel beter rendeert op links.

Hij is goed maar niet 20 miljoen goed. Kan hij ook niks aan doen dat ze dat hebben neergelegd.

Ik vind zulk puntverlies van Ajax als vandaag altijd geweldig, maar ik vind het wel erg triest dat Haller het allemaal op zijn bordje krijgt, zo’n rustige sympathieke jongen die ook nog eens gewoon levert. Ik snap niet dat zo’n Daley Blind nooit eens iets van kritiek (van de eigen achterban) krijgt te verwerken, die laat het al langer niet zien en krijg bij hem altijd kriebels. Duidelijk een gevalletje van pappa heeft een vinger in de bestuurlijke pap.

22 augustus 2021 om 17:27

Volledig mee eens. Blind is heilig verklaard in Amsterdam omdat hij wel eens een leuk balletje geeft. Dat hij verder alle facetten die een degelijke voetballer maakt niet beheerst lijkt er niet tot te doen. Staat zo ongelofelijk vaak uit positie waardoor de tegenstander gevaarlijk kan worden en is zo traag. Die jongen hadden ze echt moeten vervangen en Louis ook! Maar met Danny als assistent vrees ik dat we vastzitten aan Daley

22 augustus 2021 om 18:09

Alsof van gaal blind selecteert omdat danny assistent is. Van gaal lijkt me niet iemand die op zulke sentimenten af gaat. Heeft gewoon meestal heel goed voor ajax gespeeld. Vandaag inderdaad wel bagger.

23 augustus 2021 om 19:54

Kritiek is op zijn spel en niet op zijn karakter.

Tjah hij kan er zelf niks aan doen dat hij zo statisch is, de bal niet vast kan houden, niet goed kan passen en dergelijke. Hij kan alleen afmaken en dat is bij Ajax nooit genoeg geweest.

Ten Hag en Overmars hebben 22 miljoen voor hem betaald en ik denk dat vooral die beslissing wordt uitgefloten. Hopen dat we nog een leuk bedrag terug krijgen als we hem verkopen, ik zie er in ieder geval geen toekomst in. Misschien als pinchhitter..

Ik vind Haller echt een super indruk maken in de media. Het lijkt mij echt een goede, professionele, volwassen vent. Wat dat betreft gun ik hem de kritiek totaal niet. Echter erger ik mij dood aan Haller. Zo traag op de eerste meters, zo'n slechte aanname, slechte balcontrole en ook fysiek werd hij vandaag meerdere keren afgetroefd. Of die kopbal vandaag die niet eens op goal was. Ja, hij scoorde weer, maar wat hij laat zien is bij Ajax echt niet voldoende. Hier mag echt niemand tevreden over zijn. En gezien zijn prijskaartje en salaris mag je wel een directe versterking verwachten, maar dat hij na een halfjaar nog geen progressie laat zien is zorgwekkend. Wat mij betreft gaan we daarom weer met Tadic in de spits spelen en snelheid/diepgang op de flanken.

22 augustus 2021 om 17:57

Precies dit ja. Snap Echt niet hoe je voor 22 miljoen bij deze man bent uitgekomen. Lijkt me ook een goede prof en prima vent, maar hij is helaas gewoon niet goed genoeg. Tadic na het successeizoen nooit meer als spits laten spelen vond ik sowieso al vreemd, maakte verdedigers helemaal gek met het uitzakken en zijn kracht. Maakte daarmee ook juist ruimte voor Neres en Donnie, iets wat bijv Klaassen ook goed zou doen. En nu hebben we 22 miljoen aan Haller uitgegeven.. Een goede pinchhitter had niet eens 5 miljoen hoeven kosten, en dat was alles wat we achter Tadic nodig hadden.

22 augustus 2021 om 18:39

Daarom en ondanks dat het koffiedik kijken is had Brobbey dan misschien nog bij ons gebleven en hadden we niet eens een pinchhitter hoeven aantrekken... Haller is tot nu toe geen succesvolle aankoop. En je kan zeggen dat Ajax veel geld weggooit door hem te laten banken, maar we gooien ook veel geld weg door niet optimaal te presteren én andere spelers op de bank houden die nog in waarde kunnen stijgen...

Goed bezig Sebastien! Volwassen en duidelijke reactie. Doorgaan met doelpunten maken en je niets aantrekken van al die negativiteit en stemminmakerij.

Ajacieden verwachten voor €20 miljoen een soort Van Basten of Kluivert te kunnen kopen. De realiteit is dat er een hoge inflatie heeft plaatsgevonden in het internationale voetbal. Voor de prijsklasse waarin Ajax shopt ga je niet veel beter krijgen dan Haller. Een spits die scoort en in de prime van zijn carriã¨re zit.

22 augustus 2021 om 17:05

Haha die inflatie is leuk, maar het hangt ervan af waar je shopt dan. Voor 20 miljoen is echt wel een betere spits te vinden of een spits met meer potentie. Zeker als je ook nog een miljoenensalaris aan kan bieden. Verder hadden Danilo, Huntelaar, Traore, Brobbey bijvoorbeeld ook net zoveel kunnen scoren in dit Ajax... Hij voegt echt niks bijzonders toe wat dat betreft.

22 augustus 2021 om 17:16

Misschien heeft Ajax het wel geprobeerd bij die andere spitsen en is het om de een of andere reden niet gelukt. Clubs brengen niet alles naar buiten wat er achter de schermen gebeurt. De aanstaande transfer van Daramy kwam vandaag ook redelijk uit de lucht vallen.

Wat wel duidelijk is, is dat je helemaal niets gaat bereiken door een speler zo duidelijk af te wijzen (als publiek). Tot het punt dat hij zelf op al het negatieve commentaar moet reageren. De kritiek is ook nog eens overdreven en heel gemakkelijk gegeven omdat hij als recordaankoop de kop van jut moet zijn. Hij doet z'n werk en vorig seizoen heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd in het behalen van het kampioenschap (PSV-thuis).

22 augustus 2021 om 18:29

Werkte anders super bij Ziyech. Die raakte dusdanig gemotiveerd om het tegendeel aan te tonen dat die als absolute koning vertrokken is uit Amsterdam

22 augustus 2021 om 18:44

Die kritiek van supporters komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Hij presteert al ruim een halfjaar ondermaats. Hij laat nog veel te weinig zien. En dan komt er kritiek ja. Kritiek die nu overigens nog meevalt in vergelijking tot wat er in het verleden wel eens gebeurde. Hoe dan ook, het is niet zomaar dat hij kritiek krijgt. Het is aan hem om zich te verbeteren.

Mooi om te zien, zelfreflectie. Het moet ook gewoon beter. Hij scoort, maar moet die kopbal natuurlijk ook maken. En als het dan 1-1wordt is dat pijnlijk.

Dankzij zijn goal is het gewoon 1-1 geworden. Maar nee het is nooit goed genoeg als je eenmaal een pispaal bent. Voorlopig gewoon 2 uit 2. Dat kunnen andere Ajax spelers niet zeggen maar zelfs als hij 4 keer zou scoren is hij een miskoop volgens velen. Hij krijgt ook amper goede voorzetten. Het is alleen maar naar binnen rennen bij onze vleugels.

Denk niet dat er 1 speler beter is gaan spelen nadat deze is uitgefloten.

Tja, als niet mee kunt bij Ajax en meer een sta in de weg bent als er gecombineerd wordt, krijg je nu eenmaal kritiek. Zoveelste dure misser van Ten Hag en Overmars. Hebben nu eenmaal niet zo'n goede kijk op spelers. En de coach weet zijn elftal weer eens niet in de juiste samenstelling te laten spelen. Middenveld van Alvarez, Klaassen en Gravenberch/blind loopt voor geen meter. Ontbreekt vooral dynamiek, loopvermogen en creativiteit. Absoluut niet des Ajax. Als je vanmiddag ziet dat Blind alleen door zijn arrogante houding opvalt, Gravenberch niet weet waar hij moet lopen, Alvarez zo'n beetje alle ballen verspeelt - kon je 20 miljoen voor beuren! - en Klaassen aan ren je rot deed, behalve bij het tegendoelpunt, is een groot deel van de afgang vanmiddag al verklaard. Voeg daar een spits aan toe die de schoenen andersom aan heeft en een keeper die de wet van de zwaartekracht tart, is het ongewenste resultaat niet eens een verrassing. En er volgen meer decepties als men bij Ajax niet snel ingrijpt. Dit was o zo voorspelbaar.

11 doelpunten in de laatste 15 competitie wedstrijden.
Dat is gewoon prima te noemen, durf dan ook te reageren met bek dicht en kijken.
Maar nee, er komt weer een heel ethische, supporter pleasend antwoord uit, onbegrijpelijk.

23 augustus 2021 om 08:24

En ze houden hem allemaal verantwoordelijk voor die 22 miljoen. Jij moet maar 30 doelpunten maken in 20 wedstrijden want jij hebt 22 miljoen gekost. Man die mensen zijn zo simpel. Gelukkig gaat haller gewoon door met scoren en wie het laatst lacht….

Bij Eintracht Frankfurt vond ik hem erg goed.
Waar is die vorm gebleven!?

22 augustus 2021 om 17:56

11 goals laatste 15 wedstrijden. Vorm zit wel goed.

22 augustus 2021 om 18:55

Dat niveau van Frankfurt haalt hij niet meer.

11 in 15 volgens mij moeten de supporters minder zeuren. Kan me geen spits herinneren die zulke cijfers kon overleggen zelfs kluivert en bergkamp niet.

Snap wel dat hij uitgefloten wordt, kostte een fortuin en laat niet echt heel indrukwekkende dingen zien.

Ene Brobbey, uit eigen jeugd, was nog bepalender geweest. Jammer dat die er nu ook niet meer is vanwege Haller.

Deze beste meneer Haller kon bij Utrecht nog amper mee.. Dat zie je toch aan alles.. het zegt mij genoeg dat meer als de helft van zijn doelpunten bij Utrecht voornamelijk uit strafschoppen kwamen.. Het enige wat hij redelijk kan is de bal naast schieten.. Voor dit geld had je net zo goed een half jaar kunnen wachten en dan een spits als Weghorst kunnen halen

22 augustus 2021 om 18:36

11 doelpunten in 15 wedstrijden....die kan er idd helemaal niks van....

23 augustus 2021 om 08:23

Z’n cijfers in Duitsland gezien? Z’n cijfers nu bij Ajax gezien?

Wat mij betreft rekenen we Haller af op zn scorend vermogen, en dat is tot nu toe prima gebleken, tis wat statisch, maar hij kan ze er wel inleggen. Vandaag was gewoon n complete offday van heel ajax

Haller niet de meest verfijnde, blabla. Hij krijgt best wel vaak 100% kansen en die maakt ie niet. Zoals vandaag die ene kopbal. Hij had de 0-2 kunnen maken dan was de wedstrijd klaar geweest. Hij kan op zo’n moment niet eens op doel koppen. Ja, sorry maar ik schrik daar gewoon van. Daarnaast is het een vrij grote kerel die gewoon vrij makkelijk wordt weggezet door Propper. Dat is met alle respect geen wereldverdediger. Wat te doen dan als hij tegen de CV’s in de champions league staat dan?

Ze zullen het bij ajax natuurlijk nooit toegeven maar dit wel een miskoop van jewelste. Je betaald bakken met geld voor een spits die zijn doelpunten maakt tegen nec, rkc en cambuur.

23 augustus 2021 om 08:22

Want hij heeft al de kans gehad doelpunten te scoren tegen Barcelona, bayern, of psg?? Besef je wel wat je nu zegt?

Prima statistieken, maar voetballend gezien dramatisch. Zowel tegen Twente als tegen NEC lijdt hij onnodig veel balverlies en lopen de combinaties vaak bij hem spaak. Ook vind ik dat hij veel grote kansen mist voor een spits van 22 miljoen. Wat mij vooral opvalt is dat hij vrij veel duels verliest waarbij je het idee hebt dat hij er maar half inkleunt. Zonde.

23 augustus 2021 om 08:20

Hij is geen spits voor de combinatie dus gebruik hem dan ook niet zo en hou nou eens op over die 22 miljoen. Hij bepaalt dat prijskaartje niet hè? Hij hoeft daar niet zelf op afgerekend te worden.

23 augustus 2021 om 09:30

Dus omdat hij zelf geen invloed heeft op zijn prijs mogen we geen kritiek op hem hebben? Voor het bedrag dat hij heeft gekost levert hij gewoon te weinig naar mijn mening. Misschien moeten we Overmars en/of Ten Hag daarop aankijken, maar dat mag gewoon gezegd worden hoor.

En zeggen dat je hem niet moet gebruiken voor de combinatie omdat hij daar niet geschikt voor is, dan geef je eigenlijk aan dat het hele spel van Ajax moet worden aangepast op één speler... Want combineren naar het doel toe is al een paar seizoenen hoe Ajax speelt.

Overigens heb je gelijk dat hij gisteren weinig bruikbare ballen kreeg, heel Ajax speelde knudde. Maar zorg dan in ieder geval dat je vol de duels in gaat. Hij verloor ook redelijk vaak duels die hij in mijn ogen gewoon had kunnen winnen als hij wat scherper en agressiever was geweest.

23 augustus 2021 om 11:52

Ja dat mag gezegd worden maar veel mensen lijken hem wel de schuld te geven dat hij zoveel gekost heeft. Ik zie reacties van 15 doelpunten in 23 wedstrijden is niet goed genoeg voor wat hij gekost heeft. Wat moet die jongen dan doen? 30 keer scoren in 23 wedstrijden? Dan zal het denk ik nog niet goed genoeg zijn voor sommige mensen. Elke keer blijven mensen op die 22 miljoen terug komen. Ja daar kan Haller niks aan doen. Die doet gewoon zn best en scoort gewoon zn doelpunten. Als je een spits voor de combinatie wilde hebben dan had je Haller niet moeten kopen. Ajax zocht blijkbaar wat anders, want je weet wat voor speler hij is. Zorg gewoon dat spelers als Gravenberch en Klaassen hem niet in de weg lopen en dat Tadic en Berghuis niet continu die trechter in lopen. Geef wat meer voorzetten. Je ziet dat hij kan koppen en die hoeven er echt niet allemaal in maar geef die bal wat vaker voor en een beetje op maat. Dat naar binnen trekken steeds daar heeft Haller ook niks aan. Dat hij duels verliest, ja dat zie ik ook, maar daar hebben meer spelers al weken last van.

Ik kom echt overal op internet reacties tegen van mensen die het Haller blijkbaar persoonlijk aanrekenen dat hij 22 miljoen heeft gekost en vinden het aantal doelpunten wat hij al voor Ajax heeft gescoord niet genoeg vinden. Zelfs een traore had eerder in de spits mogen staan dan haller. Zelfs die spits van vvv had Ajax moeten halen. Wat zijn dit voor mensen. Alsof haller bepaald wat een club voor hem betaald. Die staat gewoon z’n best te doen en krijgt niet eens zoveel voorzetten. Zeg tegen Klaassen dat hij niet op z’n schoot moet zitten en zeg tegen Gravenberch hetzelfde, zeg tegen tadic en Berghuis dat ze niet continu naar binnen trekken maar wat vaker die voorzet op maat geven. En ja dan kop je ook wel eens mis, dat deed Danilo ook. Maar zo geef je hem wel meer kansen om belangrijk te zijn. Ik was het gister voor het eerst eens eens met van hooijdonk. Hij kreeg gister ook geen bruikbare ballen. Hij is geen technische spits. Gebruik hem dan ook niet zo. Hij wordt afgezeken en afgemaakt op dingen waar hij niks aan kan doen. Hij scoort en nog is het niet genoeg. Nog moet hij afgezeken worden. Volgens mij heeft neres ook aardig wat gekost en waar is zijn inbreng dan? En daar hoor je niemand over.

Hij kan er ook weinig aan doen het is denk ik de trainer die hem graag wilde terwijl hij niet in het verhaal past. Dus ik zou zeggen Ajax zorg nog voor een deal met Inter inzake Eriksen (eventueel in ruil met Tagliafico) om een creatieve nummer 10 te hebben. Of zorg dat de vleugels echt bezet worden door spelers met diepgang en die een voorzet kunnen geven (of heb backs die er continue overheen gaan, maar dat zie ik zelf minder omdat je dan bij elke counter kwetsbaar bent). De huidige selectie kan gewoon niet en zeker het middenveld zit niet goed in elkaar met Klaassen, Alvarez en Gravenberch.

Haller is niet goed genoeg. Ajax zou een type haller noooooit gehaald hebben, maar ten hag haalt allemaal spelers van zijn oude clubs. Haller, labyad, tadic, klaiber, berghuis, promes en pasveer. Van al deze spelers is alleeb tadic geslaagd, maar goed. Iedereen heeft nu over hoe matig ajax was tegen, maar gelijkspelen tegen twente uit. Dat is helemaal geen slecht resultaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Buitenlandse pers onder de indruk van Ajax: ‘Hij beleeft een explosief seizoen’

Ajax heeft dinsdagavond indruk gemaakt op de internationale media. Door een 4-2 overwinning op Sporting Portugal besloot Ajax de groepsfase van de Champions League met een perfecte score: achttien punten uit...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren