Rentree Van der Hoorn spaarzaam hoogtepunt bij bloedeloos gelijkspel

In een teleurstellend duel hebben FC Groningen en FC Utrecht zaterdagavond de punten gedeeld. De ploeg van trainer Danny Buijs had het betere van het spel, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten: 0-0. Dat het duel onbeslist eindigde kwam niet geheel als een verrassing, daar slechts in één van de laatste zes onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie een ploeg als winnaar uit de bus kwam. Mike van der Hoorn zat voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Utrecht bij de selectie, maar werd door trainer René Hake op de bank geposteerd. Vijf minuten voor tijd maakte hij zijn rentree.

Van der Hoorn bezegelde deze week zijn terugkeer bij Utrecht, maar moest toezien hoe Hake tegen Groningen vasthield aan het centrale duo Willem Janssen en Mark van der Maarel. Laatstgenoemde nam vorige week tegen Sparta Rotterdam (4-0 winst) de tweede treffer voor zijn rekening. Vanaf de bank zag Van der Hoorn hoe Groningen in de beginfase het betere van het spel had. Na tien minuten spelen veerde het publiek in stadion Euroborg voor de eerste keer op, toen een indraaiende vrije trap rakelings naast het eigen doel werd gekopt door Hidde ter Avest. Uit de daaropvolgende corner werd een schot van Wessel Dammers geblokt.

Groningen oogde fris in de eerste helft en leek na twintig minuten spelen alsnog op voorsprong te komen, ware het niet dat de ploeg van Buijs er tot die keer toe niet in slaagde om een kansrijke situatie om te zetten in een treffer. Zowel Cyril Ngonge als Ahmed El Messaoudi zag een inzet van dichtbij gekeerd worden. Utrecht mocht Maarten Paes danken dat het niet met een achterstand de rust in ging. De doelman had na een fraaie aanval van Groningen een knappe redding in huis om zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. Het schot voorafgaand aan de redding van Ngonge was even zo fraai.

Waar het duel voor rust nog gekenmerkt werd door een aantal momenten van opwinding, was dat in het tweede bedrijf amper aan de orde. Beide ploegen wisten elkaars defensie maar moeilijk te doorbreken. Michael de Leeuw kwam net te kort op een voorzet van Mohamed El Hankouri en een schot van een zichtbaar gefrustreerde Tomás Suslov eindigde naast. Ook de ingevallen Jörgen Strand Larsen kon aan dat spelbeeld niets veranderen. Spaarzaam hoogtepunt was de rentree van Mike van der Hoorn, die door Hake vijf minuten voor tijd binnen de lijnen werd gebracht en daarmee zijn rentree maakte namens de Domstedelingen.

1
2

Man man man wat waren we matig vandaag. Had goede hoop op een mooie wedstrijd maar het was 90 minuten lang chagrijnen. Ben wel benieuwd hoe Groningen fans dit hebben ervaren. Ook veel irritaties op het veld. Geen idee waarom dat allemaal moest. Kerk en Dalma volgende wedstrijd banken.

21 augustus 2021 om 23:01

Utrecht was echt teleurstellend vandaag man, geen 1 kans gecreã£â«erd. Na vorige week had ik dat niet verwacht. Wij hadden natuurlijk moeten winnen, maar we vergaten te scoren. In de 2e helft was het behoorlijk saai, weinig tot geen kansen, voor beide teams en enorm slordig. Wel een paar verhitte duels en dus ook best veel gele kaarten. Helaas hier had meer in gezeten. Wel mooi dat het publiek terug is, geen minuut stil geweest

Heb echt een hele goede 1e helft gezien, Groningen legde de vinger op de zere plekken van Utrecht. Genoeg kansen gehad die er helaas vandaag niet invliegen. 2e helft was het evenwichtig en had Utrecht haar kansjes. Kasanwirjo, wat een aanwinst is dat zeg, zijn 2e spot en speelt alsof hij er al 10 jaar staat, heeft zoveel ballen onderschept niet normaal. Vooraf zou ik hier tevreden mee wezen, achteraf helaas niet. Op naar PSV uit!

Ik vind het altijd zo beschamend voor beide teams als het in de Eredivisie 0-0 wordt.. Hoe kan je nou 90 minutenlang niet scoren met die verdedigers die we hier hebben rondlopen.

21 augustus 2021 om 23:13

Waarom vindt je het beschamend? Groningen mist kansen, Real Madrid mist kansen en je zal het niet geloven, Lewandowski mist ook kansen. Hake heeft het na rust gewoon heel goed neer gezet bij Utrecht waardoor Groningen geen ruimte kreeg om te voetballen.

Groningen uit is een moeilijke wedstrijd. Gelijk spelen daar is zeker geen schande, maar de manier waarop zeker wel. Utrecht heeft in de hele wedstrijd geen enkele echte kans gecreëerd. Totaal geen intentie om deze wedstrijd te winnen. Daarbij was Kerk dramatisch en had hij er echt uitgehaald moeten worden. Als er zo tegen Feyenoord wordt gespeeld, dan gaat Utrecht hard onderuit.

Ik vond het echt vechtvoetbal en niet zo teleurstellend als de kop doet vermoeden. Het was knokken geblazen en dat komt het voetbal niet vaak ten goede. Jammer dat Groningen de trekker niet kon overhalen.

0-0 tegen Utrecht is geen schande en zou ik van te voren zelfs voor tekenen. Maar als je dan aanvallend wisselt en dat brengt gewoon 0,0 niks dan voelt dat gewoon niet anders dan een nederlaag. Stadion voelde dat ook zo. Uiteindelijk zullen we wel weer 7e eindeigen zoals altijd

Wel een heel negatief verslag. Het was zeker niet allemaal goed en Utrecht was voetballend gewoon heel slecht, Groningen nog best wel redelijk, zeker de eerste helft. Maar de intensiteit vergoedde veel, het was niet saai en niet sloom achterin de bal eindeloos rondspelen.

Als Groningen elke wedstrijd zo speelt als vandaag ben ik allang tevreden.

Ja zonde dat we het de 1ste helft niet afmaken! Zoveel kansen en mogelijkheden. Was wel geschrokken van Utrecht ook met die mislukte aftrap opbouw leek nergens na man.

2de helft waren we beiden slordig en was tamelijk saai. Utrecht stond toen wel wat beter maar miste het laatste 15 min ook de echte wil om te winnen bij de FC.

Kasawirjo (lastige naam) man van de wedstrijd alsof we Itakurra niet gaan missen..
Keeper bevalt me ook wel. Ngonge was lekker dreigend. Joosten blijft toch een rare net helemaal niks speler..

Van Utrecht geniet ik stiekem altijd wel van Maher..zo vertrouwd aan de bal en soms zulke goede Pasen door de as. Slimme speler.
Die spits Dalmau echt opmerkelijk die heb ik de hele warming up bekeken en zelden een spits gezien die alle ballen maar dan echt alle. Geen 1 in de goal kreeg als afwerk vorm )p.

Punt is mee te leven vond Groningen zeker de betere vandaag en baal ergens wel van de 1ste helft had een goal verdiend.

Pfff, mijn vriendin mee moeten sleuren in Griekenland naar de enigste bar waar ze Utrecht uitzonden. 2 uur van mijn tijd verspilt + een chagrijnige vriendin omdat ik 2 uur lang voetbal zat te kijken. Als er gewonnen was had ik er nog wat aan gehad. Man man man wat was dit slecht zeg. Nog geluk gehad dat Groningen niet gewonnen heeft want dat hadden ze gewoon verdiend.

22 augustus 2021 om 00:42

Kan helaas mijn reactie niet meer wijzigen. Aan Utrechtse zijde Paes MOTM. Paar keer goed de bal eruit gehaald. De rest was 3x zaad. Dalmau in zo’n 70 minuten 8x de bal aangeraakt. Volgende week Douvikas in de basis aub. Toonde in ieder geval nog wat wilskracht voor wat het waard is.

Wat weer een waardeloze kop van vehaal.. Utrecht gewoon kansloos vandaag, Maher uit wedstrijd gespeeld, deed kerk mee vandaag? Iedereen is vol Lof over die man maar laat nooit zien in het seizoen, domme draver. 0,0 rendement.. Als. Je hem nog kunt verkopen gewoon doen.. Strik erom en weg brengen.
Utrecht zal nooit tussen de 'top 3' komen

Het was zeker niet bloedeloos. FC Groningen heeft het gewoon goed gedaan en Utrecht weten te ontregelen. In de eerste helft genoeg kansen gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar helaas het vizier niet op scherp staan. In de tweede helft was het wel een stuk minder en voel je op een gegeven moment dat die 0-0 er aan zit te komen.

Groningen speelde met name de eerste helft prima. Begrijp alleen niet waarom de Leeuw speelt. Ik zie geen opmerkelijk verschil wat betreft kansen of doelpogingen t.o.v Strand Larsen. Deze jongen is de toekomst en het kapitaal van Groningen en gaat niet beter worden als hij op de bank zit. Laat de Leeuw invallen en Strand Larsen minuten maken. Moet wel gezegd dat met de speelstijl dat Groningen hanteert er geen ondankbaarder positie is dan die van spits. Er komt voor die jongens werkelijk geen enkele bruikbare bal.

22 augustus 2021 om 11:50

Aan beide kanten. Dalmau 8 balcontacten en de Leeuw 11…