‘PSV praat met RB Leipzig over komst van Alexander Sörloth’

Zaterdag, 21 augustus 2021 om 16:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:58

PSV heeft interesse om Alexander Sörloth op huurbasis van RB Leipzig over te nemen, zo melden enkele media en journalisten zaterdag. De aanvaller, die in het verleden in dienst van FC Groningen was, is de voorbije weken ook al met Olympique Marseille en enkele clubs in Turkije in verband gebracht. PSV zoekt nog naar versterking in aanvallend opzicht en werd in dat kader aan Luuk de Jong van Sevilla gelinkt. Het is onduidelijk of de Oranje-international mag vertrekken dan wel van zins is om naar Eindhoven terug te keren.

Journalisten als Santi Aouna en Ekrem Konur van Foot Mercato verzekeren zaterdag dat PSV en RB Leipzig praten over een huurovereenkomst voor Sörloth. Dat zou inclusief een optie tot koop zijn. De aanvaller, die in december 26 jaar wordt, maakte een jaar geleden voor twintig miljoen euro de overstap van Trabzonspor naar RB Leipzig. Hij kwam in zijn eerste jaar in Duitse dienst niet verder dan 6 goals in 37 duels en mag nu al naar een andere club uitkijken.

RB Leipzig trok met André Silva van Eintracht Frankfurt al een concurrent van naam aan en heeft ook nog onder meer Brian Brobbey achter de hand. “Het is honderdvijftig procent zeker dat Alexander nog deze maand van club verandert”, zo verzekerde zijn vader Göran Sörloth eerder deze maand. Het valt niet uit te sluiten dat PSV de interesse in de Noors international pas concretiseert als men zich voor de groepsfase van de Champions League plaatst.

De loopbaan van Sörloth is er een met ups en downs, in de letterlijke zin van het woord. Hij mislukte bij FC Groningen, waar hij bleef steken op 8 goals in 35 duels, maar dankzij een goede periode bij FC Midtjylland verdiende hij een miljoenentransfer naar Crystal Palace. Dat was geen onverdeeld succes, net als zijn uitleenperiode aan AA Gent. Een verhuur aan Trabzonspor bleek een gouden zet. Hij scoorde liefst 33 keer in 49 officiële duels en maakte voor minimaal twintig miljoen euro de overstap naar Leipzig.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door pijlsnelventje)

Niet echt een constante spits, bij Groningen matig. Doe mij dan maar Waldschmidt of zelfs Luuk de Jong, Sorloth gaat PSV niet beter maken. PSV kan dan beter Brobbey huren, past veel beter bij het systeem.

21 augustus 2021 om 16:36

Scoort 33 goals in Turkije maar kan PSV niet beter maken?

21 augustus 2021 om 16:39

En hoeveel in België, Duitslan, Engeland en de vorige keer in Nederland?

21 augustus 2021 om 16:40

Turkije is toch geen sterke competitie?

21 augustus 2021 om 16:40

@brisingr En hoeveel scoorde hij bij Groningen?

21 augustus 2021 om 16:41

Competitie van Turkije komt nu niet eens meer in de buurt van hun hoogtijdagen. Ze staan niet voor niets maar 17e op de UEFA coëfficiëntenranking.

21 augustus 2021 om 16:50

Ik vond hem bij Gent anders wel goed maar kreeg te weinig minuten

21 augustus 2021 om 17:34

Te weinig minuten bij Gent? Hij speelde altijd wanneer hij beschikbaar was. De eerste 5 matchen was hij heel goed bij Gent en leek hij een klasse te sterk voor de Belgische competitie, maar daarna werd hij wel een heel stuk minder. Sorloth is bij momenten heel goed, maar zoals Aguero al zei, niet constant genoeg.

21 augustus 2021 om 20:55

Alexander Sörloth hoort bij de top 10 slechtste aankopen aller tijden in de BL.

22 augustus 2021 om 11:07

Eens waarom Leipzig die ooit gekocht heeft.

21 augustus 2021 om 16:41

Romero komt ook weer terug en met Vertessen ook nog een jonge backup voor de spits positie.
Ik zou in ieder geval de Jong niet kopen. Deze Sorloth ken ik niet, maar klinkt wisselvallig.

21 augustus 2021 om 16:57

Romero komt altijd terug. Die kan je niet echt meer meetellen. Hij is al 3 jaar op de weg terug.

21 augustus 2021 om 16:58

En wat dacht je van Fofana? Dit moet je niet willen als PSV zijnde. Als je dan tóch iemand wil halen, dan moet het geen twijfelgeval zijn. Die heb je al in huis. Hetzij door blessure gevoeligheid hetzij door leeftijd en gebrek aan ervaring.

21 augustus 2021 om 20:03

Oh daar ben ik het ook verder mee eens hoor.

21 augustus 2021 om 20:56

Sörloth gaat PSV niet beter maken.

21 augustus 2021 om 16:56

Als ik het allemaal goed heb begrepen dan lijkt het erop dat Waldschmidt al bijna onderweg is naar van Bommel. Helaas pindakaas.

21 augustus 2021 om 17:35

Ah, ja dat zou een logische transfer zijn voor Waldschmidt, gewoon terug naar Duitsland. Ben benieuwd waar PSV uiteindelijk mee komt. Hoop echt niet deze Sorloth ..

21 augustus 2021 om 17:06

Waldschmidt zou volgens de Duitse media onderhandelen met VfL Wolfsburg.

21 augustus 2021 om 20:58

@Stan-FCT
Dat klopt, de gesprekken tussen Waldschmidt en die Wölfe zijn al ver gevorderd.

21 augustus 2021 om 17:26

Denk niet dat Brobbey nu al bezig is met een vetrek. Aangezien hij net begonnen is en ook heeft aangegeven (na geruchten terugkeer Ajax) absoluut daar niet mee bezig te zijn. Wat ik eerder zie gebeuren is dat hij na volgend seizoen misschien via huur terug bij Ajax keert. Amsterdammer blijf je leven lang. PSV kan zich inderdaad dat beter focussen op deze spits of Lukinho.

21 augustus 2021 om 17:34

Misschien is hij er nu niet zo mee bezig maar hij moet niet vergeten dat hij en A. Silva en Hee-Chan voor zich heeft in de spits, dus veel meer minuten dan bij Ajax gaat hij zowiezo niet krijgen. Luuk zitten toch weinig Eindhovenaren op te wachten omdat hij net als Sorloth vrij statisch is, past niet geheel in het systeem wat Schmidt hanteert. Blijf stiekem hopen op Hlozek of Berisha, daar horen we echt helemaal niks meer van.

21 augustus 2021 om 18:05

Mocht PSV dinsdag doorstoten naar de groepsfase, wat ik zeer zeker verwacht. Zie ik ze in Eindhoven nog wel mooie klapper maken met een transfer. In de categorie Hlozek of Berisha.

21 augustus 2021 om 18:19

Verwacht ik ook wel Dirk_borst. Schmidt zei ook dat ze pas na de wedstrijd van Dinsdag echt aankopen voor in de breedte gaan doen dus ik ben wel benieuwd. Mag echt niet hopen dat het deze Sorloth word hoor, dan maakt PSV echt een hele grote fout. Ben zowiezo geen heel groot fan van huren maar dan ook nog een speler huren wie geen PSV niveau is, misschien net iets beter dan Fofana vind ik toch wel oliedom. We gaan het zien!

22 augustus 2021 om 11:09

En Poulsen.

Dit is een hele matige spits. Men zegt wel van ja Groningen heeft het slecht gezien, maar bij Palace scoort ie 0 doelpunten. Bij Gent was het niks. Bij Leipzig is het ook niks. Toevallig liep het een seizoen in Turkije, en daar teert ie nog op.

21 augustus 2021 om 16:42

Dit is inderdaad een spits die PSV niet sterker gaat maken.

Type Luuk de jong. Zou zelf opteren voor hwang van leipzig. Met zijn snelheid en diepgang geeft die je veel meer mogelijkheden achter zahavi.

21 augustus 2021 om 16:33

Hwang is denk ik te belangrijk voor Leipzig momenteel. Heeft volgens mij de voorkeur boven Brobbeast.

Als pinchitter achter Zahavi misschien wel prima om wat te forceren, maar niet echt een kwaliteitsimpuls denk ik.

21 augustus 2021 om 18:06

Psv kijkt toch ook vooral voor breedte aankopen?

Mislukt in Nederland, Duitsland, Engeland en Belgie. Redelijk geslaagd in Denemarken en goed in Turkije. Hoop dat PSV hier niet te veel geld aan spendeert, het lijkt erop dat hij niet het niveau heeft voor een Europese top/subtop competitie.Een stand-in voor Zahavi lijkt me geen overbodige luxe maar hoe zit het met back-ups voor Madueke en Gakpo? Met Vertessen en Bruma lever je wel heel veel kwaliteit in.

21 augustus 2021 om 16:49

Vertessen kan met zijn snelheid bruikbaar zijn als er veel ruimte ligt. Tegen een gesloten verdediging is hij erg beperkt in de kleine ruimte. Bruma idem dito. Vertessen erbij houden als 4e optie op de flanken zie ik wel zitten maar een extra behendige winger is een must.

21 augustus 2021 om 16:34

Doan zit er binnekort weer bij en mocht Ihattaren verkocht worden, zal er nog een extra vleugelspeler gehaald worden.

21 augustus 2021 om 16:51

Was die niet onderweg naar de Bundesliga?

21 augustus 2021 om 17:38

PSV wil er een aardig bedrag voor hebben en de Bundesligaclubs willen dat niet geven, dus kans dat hij dit seizoen in Eindhoven blijft is vrij groot omdat ik niemand 6.5miljoen zie betalen voor Doan in de Bundesliga. Als PSV-er vind ik het overigens ook niet verkeerd om hem erbij te hebben, heeft zich in de Bundesliga positief bewezen in mijn ogen.

21 augustus 2021 om 18:11

Doan lijkt me wel van het gewenste niveau en daarnaast is hij een linkspoot vanaf rechts en een ideale concurrent voor Madueke. Na een succesvol seizoen in Duitsland is het echter wel de vraag of hij gemotiveerd is om vanaf de bank te starten in de Eredvisie. Op een nieuwe Ihattaren zit je ook niet te wachten.

21 augustus 2021 om 18:26

Denk het wel hoor, Doan komt wel echt over als een prima gozer wie wilt vechten voor z'n plek. Hij zal best veel minuten kunnen gaan maken in de Eredivisie, Schmidt rouleert vrij veel dus het is niet zo dat hij altijd op de bank zit. Dat had Ihattaren kunnen zijn maarja, die jongen vind zichzelf belangrijker dan de club.

21 augustus 2021 om 19:44

Ik zie Doan niet de kont in de krib of er met de pet naar gooien zoals Ihataren. En ja, Schmidt heeft ook schuld. Allebei.

21 augustus 2021 om 21:02

@StevieG
Doan zou dat kunnen zijn, maar die mag vertrekken. Snap ik niet echt.

Tja dan had je beter Piroe kunnen houden. Die schiet ze er ondertussen aardig in bij Swansea. Altijd al een onderschatte spits gevonden

Als PSV champions league haalt hebben ze echt broodnodig een sterke balvaste spits nodig. Een Zahavi is geen speler die in de middencirkel een bal vast kan houden en op aansluiting kan wachten. Deze Spits heeft het aardig gedaan in Turkije, maar is niet echt een versterking.

21 augustus 2021 om 17:45

Ik zie Zahavi ook liever in of rond het strafschopgebied. Middencirkel? Nou ja, OK, als PSV aftrapt, dan kan het.

Ups en downs in de letterlijke zin van het woord?! Heeft hij soms bovenin een wolkenkrabber en soms in een souterrain gewoond? Of was hij gewoon bij de ene club heel goed en de andere heel slecht? Ups en downs in de figuurlijke zin van het woord dus.

Sorloth kan echt wel slagen in de top van de Eredivisie. Ja, hij heeft veel gekwakkeld. Teert op z´n ene topjaar in Turkije. Maar dit soort spitsen zijn juist het type dat slaagt bij PSV. Maar op huurbasis zie ik de voordelen er maar weinig van in.

psv moet gewoon een basiswaardige spits kopen.zo goed is zahavi niet en speelt nog maar 1 jaar voor ons als je een betere kan krijgen moet je zahavi gewoon laten banken.psv heeft nu erg veel oude spelers in de opstelling en moet ook aan waarde creatie denken.

Oef PSV, dat weet ik toch niet of je dat wel moet willen.
Heb hem vele wedstrijden bij de FC mogen bekijken maar kan mij niet bekoren hoor.
Beetje luie speler, en dan ook nog op huurbasis... Nee dan liever de Jong.

Mag hopen van niet. Als je bij Groningen al niet kunt imponeren heb je bij PSV al helemaal niks te zoeken. Zet er dan een jeugdspeler neer in plaats van deze gemankeerde spits.

Nee toch? Het ging net zo lekker deze transferzomer…. Pffff

Bij Leipzig hebben ze zich, met de verkoop van Bruma aan PSV, al eerder de ballen uit de broek gelachen. Zullen ze nu weer een andere prutser voor de hoofdprijs verkopen aan de Eindhovenaren? A.u.b. niet....

22 augustus 2021 om 00:24

Ze hebben 20 miljoen voor die prutser (Sorloth) betaald. Die gaan dat nooit meer terugkrijgen. Dat lachen zal dus wel meevallen.

Heerlijke spits lange jongen echt een klasbak

Mag hopen dat dit niet waar is. Sorloth is een heel matige spits. Waar blijft Berisha toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren