Arnesen: ‘Ajax is bijvoorbeeld goud, wij waren nog niet eens brons’

Zaterdag, 21 augustus 2021 om 07:15

Frank Arnesen kreeg als technisch directeur van Feyenoord vorig seizoen veel kritiek te verwerken vanwege de spelers die hij naar De Kuip haalde. Mark Diemers, Bryan Linssen, Christian Conteh, João Teixeira, Uros Spajic en Lucas Pratto bleken niet de voltreffers waar de achterban op hoopte. De aankopen van dit seizoen doen het beter en dat heeft volgens Arnesen mede te maken door een betere afdeling scouting, die volledig op zijn kop is gegooid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door lennonturbo)

Ik ben Ajax supporter in hart en nieren, maar het doet me goed dat Feyenoord en ook PSV ook zo goed presenteren.
Mooi om te zien....

21 augustus 2021 om 07:32

Ik heb precies hetzelfde. Voor dit seizoen was ik even bang dat we echt heel ver uit zouden gaan lopen. Dit seizoen lijkt dat om te gaan draaien bij zowel psv als feyenoord. Leuk om te zien dat beiden op de transfermarkt en tot nu toe in Europa veel beter presteren dan de afgelopen jaren. Ik ben zeker verrast door de transitie die feyenoord doorgemaakt lijkt te hebben. Meerdere forumleden zeiden het al dat feyenoord echt goed bezig is maar als je het niet goed volgt blijf je toch altijd sceptisch tot je de eerste resultaten ziet. Het is nog pril maar het ziet er veelbelovend uit moet ik zeggen.

21 augustus 2021 om 07:40

Dat herken ik ook wel. Maar vond het wel lastig of ik hoop dat Benfica naar de CL gaat of PSV. Voor Nederlands voetbal goed als PSV het haalt, alhoewel ze in de EL meer punten kunnen halen. Maar financieel dichten ze wel een heel stuk met Ajax en is het de grootste concurrent de komende jaren.

21 augustus 2021 om 07:46

Plus ik denk dat als psv CL haalt ze ook de prijs daarvoor betalen in de competitie door blessures, vermoeidheid etc. Kunnen ze zich minder focussen op de competitie. Das dan wel weer gunstig voor Ajax.
Verder heel blij met de ontwikkelingen in Eindhoven en Rotterdam. Beter als ze flink concureren onderling

21 augustus 2021 om 08:57

Ajax is goud, wij als Feyenoord moeten daar ook naar toe werken. Staat in het artikel

21 augustus 2021 om 10:24

Ik denk juist dat psv een enorme partij zelfvertrouwen krijgt als ze cl halen en dat er dan nog zeker 2 toppers bijkomen. Al met al voor psv van enorm belang cl te halen

21 augustus 2021 om 09:38

Geen moment bang geweest dat ajax jarenlang overal met kop en schouders bovenuit zou steken. Dit is van alle jaren en ook al die jaren een golfbeweging. Dat Ajax financieel een behoorlijke voorsprong nam, lijkt me helder, maar dat heeft ook geresulteerd in een salarishuis dat gigantisch is, dat brengt zware lasten mee en zal niet bij iedere speler goed uitpakken. Zo werkt het in de top en hebben ze erg goed gedaan hoor, maar de aantrekking van Ajax is niet dusdanig dat de toppers in wording er automatisch heen willen.
Vind het beleid erg goed, risky op punten, maar om te groeien moet je risico’s (bewust) nemen en dat doen ze prima. Slaat psv met Gakpo en Madueke bv een gigantische slag, klampt het financieel weer wat aan. Ik verwacht geen hegemonie a la Bayern, maar dat is ook een beetje hoop ;-)

21 augustus 2021 om 11:31

Ajax heeft het ook nodig dat Feyenoord en PSV beter worden.

Bayern is ook alleen maar gegroeid sinds Dortmund en Leipzig concurrentie konden bieden.

Je ziet bijv. Aan PSG wst er er gebeurt zonder enige concurrentie. Die verslappen en ineens is er een andere kampioen.

Het is weer genieten in de Kuip i.t.s.t. vorig seizoen ( al beweerd Derksen anders)

21 augustus 2021 om 08:07

Het is zeker 3 jaar kommer en kwel. Laten we hopen dat dit nu eindelijk eens een ommekeer is die jaren en jaren duurt. Maar de echte Feyenoord supporter blijft sceptisch omdat we zoveel slecht voetbal hebben gezien. Een goede pot werd afgewisseld met 5 slechte. Met vorig jaar als hoogtepunt punt. Advocaat die met de punt naar achteren en loerend op een counter tegen Emmen( met alle respect een mooie club) gaat spelen. Eindelijk is de Academy ook doorgelicht, dit wilde hoofd opleidingen Grootscholten al 6 jaar geleden maar die fossielen daar wilde niet meewerken. Nu is het eindelijk gebeurd en zie je dat dat ook echt nodig was.
NB Dick heeft toen hij het overnam van Stam goed reparatiewerk afgeleverd, maar ik hoop dat ze in Irak ook ESPN hebben. Dan kan hij zien dat het ook anders/leuker kan.

21 augustus 2021 om 08:46

Helemaal eens met wat je zegt. Laat dit de culturele ommezwaai zijn waar volgens mij elke Feyenoordsupporter al tientallen jaren naar hunkert! Ik vind het mooi hoe Arnesen aangeeft dat hij Slot onhaalbaar achtte voor Feyenoord. Het is timing geweest en ook goed werk van de TD. Wat mij betreft Eenhoorn op termijn halen ipv Koevermans. Is een echte Rotterdammer en wil wellicht nu deze koerswijziging mbv Sportsology is doorgevoerd, wel instappen.
Als Arnesen dan met pensioen wil zal hij vast een zeker een goede jonge TD op zijn lijst hebben staan. Misschien Huiberts wel. Het is veel AZ ik weet het, maar ik vind het uiterst knap hoe AZ na het DSB debakel nu weer zo gezond is.
Op naar GOUD!

Ongelooflijk blij met Arnesen en het werk dat hij levert. We moeten niet onderschatten dat hij letterlijk Feyenoord als dat schip dat vastzat in het Suez kanaal weer varende probeert te krijgen. De scouting compleet vernieuwd en uitgebreid, binnen de jeugdopleiding nieuwe impulsen gegeven, bepaalde poppetjes binnen de club vervangen met vers bloed, Slot aangesteld tegen alle stromingen ('Slot past niet bij Feyenoord' in, nieuwe en gelijke voetbalvisie binnen de gehele club proberen aan te brengen, etc. Die transferzomer van vorige zomer is 'm absoluut vergeven. Als er een lichtgewicht als Mathijsen of Zuijdam hier had gezeten, hadden we hier absoluut niet gestaan. Arnesen is autoritair genoeg om door al die conservatieve en fossiele meningen heen te prikken en geduld te bewaren en dat is voor ons alleen maar top. En waar ik vooral blij mee ben is z'n realisme.

21 augustus 2021 om 08:58

Helemaal eens! Het is ook een type die jullie al een aantal jaren niet hebben gehad. Van geel is bijvoorbeeld perfect als je moet saneren maar die is niet creatief. Dit is een hele goede zet geweest van Feyenoord om deze man aan te stellen! Feyenoord heeft een tijd in een dal gezeten maar om de vergelijking even te maken Ajax heeft ook tijden matig gepresteerd en het moet je dan even meezitten om in de lift te komen. Bijv een transfer zoals Sanchez en hoop dat Senesi of sinistera dat zal zijn voor Fey zodat ze kunnen aanhaken. Dit jaar kijk ik toch iets meer op tegen de toppers moet ik zeggen als Amsterdam supporter

21 augustus 2021 om 09:20

Arnesen is zeker een verfrissing na de jarenlange kwelling onder Van Geel die qua beleidsvoering vast zat in de middeleeuwen. Arnesen ziet gelukkig wel het nut van een goede scouting in

Echt mooi om te zien waar men mee bezig is. Arnesen doet eindelijk wat men al veel eerder had moeten doen. Een volledige hoognodige omslag in de organisatie. Het aanstellen van Slot is ook hele goede zet. Ook als we straks gewoon 5e of iets dergelijks. Een transitie gaat met vallen en opstaan.
Daarom heb ik me ook zo geergerd aan de mensen die na 2 wedstrijden tegen Drita en eigenlijk de afgelopen maanden Feyenoord slecht speelde onder Advocaat (en ik benoem het nog een laatste keer) hier met wat leedvermaak neerzette : "zou Slot al spijt hebben" "Wat een domme keuze van Slot" Feyenoord wordt 10e als je verder van de goal gaat spelen" etc. Ik gaf toen ook al aan dat Slot deze beslissing echt niet had genomen zonder te weten wat hem te wachten staat. Nu legt Arnesen dus ook uit dat ze hier lange gesprekken over gevoerd hebben. Met een gedeelde visie en veel passie samen begonnen aan dit project. Eindelijk weer positieve energie in de kuip, we zullen zien waar het eindigt, de selectie lijkt nog niet breed genoeg om echt bovenin mee te doen, maar plek 3 zou moeten kunnen. En Slot......Slot heeft echt geen spijt. In tegenstelling tot de mensen die dat zaten te roeptoeteren houdt Slot wel van een uitdaging.

21 augustus 2021 om 10:37

Zo'n 3-2 overwinning op Dritta in een kolkende Kuip is voor Slot toch al veel leuker dan 3e worden met AZ.

21 augustus 2021 om 10:40

Dat laatste zie ik inderdaad ook wel. Slot gaf ook aan dat de combinatie van zijn spel en de kolkende Kuip bij elkaar horen en het daarom dus een geweldige uitdaging is.

21 augustus 2021 om 10:45

Ik weet je standpunt wat Advocaat betreft, die heb je de afgelopen maanden vrij duidelijk gemaakt. ;p Het is duidelijk dat Feyenoord nu veel beter speelt maar ik denk oprecht dat Dickie met een Trauner in zijn team veel verder naar voren had gespeeld want dat is gewoon een eenmans leger achterin. Het lijkt wel of het hele team veel vrijer speelt omdat ze weten dat het achterin goed zit. Zou Dickie dan nog steeds zo erg op safe hebben gespeeld denk je als hij de beschikking over Trauner had gehad, en Til overigens ook?

21 augustus 2021 om 11:33

@dabor, Advocaat koos er uiteindelijk zelf voor om Botteghin, Diemers en Fer op te stellen. Hij had kunnen kiezen Geetruida centraal een andere back, Aeb en/of Wehrmann op te stellen. Dick kiest echter altijd voor defensieve zekerheid en ervaring. Die spelopvatting had hij door 1 of 2 spelers niet veranderd denk ik.

21 augustus 2021 om 12:13

Nee dat zou kunnen hoor, Dick speelt idd graag op zeker. Maar ergens had ik het ook nog wel eens willen zien hoe die het met deze spelersgroep had gedaan, maar dat hoef jij gelukkig niet meer te zien. ;p Slot is in ieder geval goed begonnen, dus ben benieuwd hoe ver die het gaat schoppen met Feyenoord. 6 weken geleden had ik nog het idee dat ze blij mochten zijn als ze 5e werden maar na de komst van vooral Trauner en ook Jahanbaksh zeg ik dat ze wel gewoon 3e gaan worden.

21 augustus 2021 om 12:29

Klopt, maar wat mij vooral stak was dat hij ook inzakte tegen clubs als Emmen. Zelfs met trage verdedigers moet je dat soort clubs de wil op kunnen en willen leggen. Gelukkig zijn we er vanaf. Ik hoop ook op een derde plaats, maar vind het nog te vroeg om te zeggen. De selectie is nog niet breed genoeg om klappen op te vangen. In ieder geval erg blij met de frisse wind en de positieve spelopvatting.

Feyenoord heeft inderdaad enorm goed ingekocht deze zomer gelukkig en is er echt op vooruit gegaan. Belangrijkste 2 zijn die verdediger en til wat een verschil. Hopelijk blijft feyenoord het zo doen. 3e plek moet zeker mogelijk zijn. Ik verwacht wel dat psv en ajax een maatje te groot zijn

21 augustus 2021 om 11:59

We gaan het zien in de komende 33 wedstrijden.

Slot en Arnesen lijken mijn cluppie weer op de rails te gaan zetten. Binnen de mogelijkheden prima inspanningen en resultaten. Nu vast blijven houden. Marin, Bande, Orejuela, Kristensen, Labyad, Magellan, Scherpen, Cassiera...... Zo maar een greep uit de Ajax scouting. Goud?

21 augustus 2021 om 13:57

Iedere scouting maakt wel eens fouten. Net als Feyenoord gebeurt dat ook bij Ajax. Het verschil is dat Ajax een miskoop kan permitteren en Feyenoord niet. Hiernaast gaat een scherpen alsnog voor 5 miljoen de deur uit

21 augustus 2021 om 14:07

Goud is niet perfectie he, goud is voldoen aan een bepaald niveau. Daar wil Feyenoord dus naartoe. Dan kan je doodleuk een rijtje namen opnoemen, maar vermoed dat zowel de scouting van Ajax als Sportsology over meer informatie beschikken dan Die Knappen (of ben je toevallig meesterscout van 1 van de vele clubs die het qua scouting beter doen dan Ajax?)

Als je alle scout weg laat gaan, dan heb je het inderdaad niet goed voorelkaar. Daar heb je geen amerikaans bureau voor nodig. Gelukkig heeft feyenoord de weg naar boven ingeslagen.

Fijn dat Feyenoord psv stabiele selecties hebben voor alsnog kan altijd veranderen maar dit is all1 maar goed voor de strijd

Ik ben Ajax fan, maar hoop echt van harte dat andere Nederlandse clubs ook goed beleid gaan voeren. Dat Ajax is waar het nu is komt door bijna tien jaar aan goed financieel en sportief beleid. Als andere Nederlandse clubs nou ook dit gaan doen, dan kan de Nederlandse competitie eindelijk eens aanhaken achter de top 5 competities, en misschien wel zich meten met Frankrijk als het echt meezit. Ik ben daarom blij dat PSV en Feyenoord nu op het goede pad lijken te zitten. Ajax kan niet alleen de Nederlandse competitie dragen in Europa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren