Ralf Seuntjens wakkert vuurtje aan in aanloop naar terugkeer bij De Graafschap

Vrijdag, 20 augustus 2021 om 09:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:00

Het duel tussen De Graafschap en NAC Breda is een bijzonder affiche voor Ralf Seuntjens. De spits keert vrijdagavond voor even terug op De Vijverberg, nadat hij vorig jaar promotie naar de Eredivisie op een haar na misliep met de club uit Doetinchem. In aanloop naar die knotsgekke ontknoping maakte Seuntjens al zijn vertrek naar jeugdliefde NAC bekend, wat hem niet in dank werd afgenomen door de fans van De Graafschap. Mocht Seuntjens het net weten te vinden tegen zijn oude club, dan is hij niet van plan om zich in te houden.

"Met de mensen intern van de club ben ik nog steeds goed, de fans moeten we even kijken hoe die reageren", vertelt Seuntjens in gesprek met ESPN. Toen de aanvaller in maart bekendmaakte naar concurrent NAC te verkassen, kon hij op weinig sympathie rekenen van de achterban van De Graafschap. "We kunnen onderweg naar de Eredivisie geen voetballer gebruiken die op lange termijn meer baat heeft bij promotie van een andere club", schreef supportersvereniging Brigata Tifosi destijds. "Ze wilden me toen gelijk al weghebben, dus ik verwacht geen heel hartelijk welkom", aldus Seuntjens.

De aanvalsleider van de Bredanaars verwacht dan ook niet dat hij hartelijk ontvangen zal worden vrijdagavond. "Daar stel ik me op in, ik ben het gewend", gaat Seuntjens verder. "Dat was bij Venlo ook zo, dus dat is prima. En als je dan scoort tegen je oude ploeg, schijnt het dat je niet mag juichen. Dat ga ik wel doen, ja. Dan hadden ze maar een beter contract moeten aanbieden." Seuntjens trof op de eerste speeldag met VVV-Venlo (2-2) al een andere oud-werkgever en ook daar gingen de handen in de lucht toen hij zijn ploeg na tien minuten spelen op voorsprong schoot.

De transfer van Seuntjens van De Graafschap naar NAC deed afgelopen seizoen zoveel stof opwaaien, dat trainer Mike Snoei besloot hem de aanvoerdersband af te nemen. Supporters lieten hun ongenoegen onder meer blijken met een spandoek aan de voorkant van het stadion. "Zonder Ralf naar het eindstation! Houdoe en bedankt!", was de duidelijke boodschap. Ook op een deur van het stadion werd een boodschap bevestigd. "Verboden toegang voor onbevoegden", met daaronder een brief waarop de Graafschap-supporters aan het bestuur lieten weten hoe zij over de kwestie dachten. NAC pakte tot op heden twee punten dit seizoen en staat daarmee twee plekken onder De Graafschap, dat een punt meer pakte.


Poll

Wat wordt het resultaat bij De Graafschap - NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door nac bal!)

De centrumverdedigers van De Graafschap moeten zich doodschamen als deze pafferige Seuntjes het net weet te vinden uit veldspel. En de supporters zullen hem zeker geen warm welkom heten, maar dat heeft hij ook aan zichzelf te danken. Zeker door nu al olie op het vuurtje te gooien !

Hadden ze maar een beter contract moeten aanbieden zegt ie, dus met andere woorden is z'n liefde voor nac ook niet zo groot?

20 augustus 2021 om 10:18

Exact!
Als hij morgen bij Willem ll meer kan verdienen gaat hij daar dus heen....
Onsympathieke kerel deze Seuntjes, altijd al geweest, in tegenstelling tot zijn broer!

20 augustus 2021 om 11:38

haha als jij denkt dat Ralf naar Willem II gaat, dan ken je hem echt niet.

20 augustus 2021 om 10:33

Naar zinnetje inderdaad van deze vent, lijkt boekdelen te spreken over hem.

20 augustus 2021 om 11:37

Op zich heeft hij volkomen gelijk, en komt hij er openlijk voor uit. Eigenlijk moet je hem een compliment geven in plaats van af te vallen. Bijna alle voetballers denken hetzelfde, maar zeggen iets anders.

Ik begrijp sowieso nooit zo goed wat supporters daar mee willen bereiken. Je speelt voor promotie, en dan ga je je keren tegen diegene die de goals moet maken. Denken deze supporters echt dat de club er beter van wordt?

Neemt niet weg dat Seuntjes zelf een enorme kwal is, zeker ook hoe hij zich heeft opgesteld na te zijn uitgeschakeld na de play-offs.

Waarom zou de harde kern van Emmen (Brigata Tifosi) zich uitspreken over een overstap van een speler van de Graafschap naar NAC?

20 augustus 2021 om 10:18

Je verwart denk ik Brigata Tifosi (De Graafschap) met Brigata Fanatico (FC Emmen).

20 augustus 2021 om 10:32

Sterker nog, heracles had wel een groep die zich brigata tifosi noemden; maar ze konden niet tegen de doetinchemmers op en hebben een andere naam gekozen.

20 augustus 2021 om 10:48

Ah, dat wist ik dan weer niet!

20 augustus 2021 om 11:32

Volgens bij was dat de Brigata Tifosi Extreme zelfs.

Ik weet het niet zo goed wat het met deze kerel is maar ik erger me altijd mateloos aan hem. Hij lijkt zichzelf altijd zo’n geweldige voetballer te vinden met dat men naar hem moet luisteren of meer moeten bieden. Je bent een simpele spits en een zeurkous.

20 augustus 2021 om 11:17

Precies dit. En dan afwachten hoe de supporters reageren maar wel dit soort uitspraken doen. Meneer wilt een contract, de aanbieding zint hem niet, dus gaat naar de concurrent. Spreekt uit dat hij zal gaan juichen, wat in mijn optiek normaal is, dus zeg het gewoon niet. Ik heb zoiets van: waarom doe je zo'n interview die best provocerend kan werken voor de supporters en misschien ook wel voor oud teamgenoten. Ik zou hem denk ik wel een paar keer opzoeken in de wedstrijd en hem paar zetten in de rug of even op de tenen staan.

Hij wakkert helemaal niks aan, hij gedraagt zich als een sportman wie zal juichen als hij scoort en dat snap ik volkomen!

De media zijn degenen wie het vrij normale interview van Ralf willen aanwakkeren voor clicks.
Er gaan helaas weer mede 'supporters' zijn wie Seuntjens gaan uitfluiten en in het ergste geval op spreekkoren gaan trakteren. Ik keur dat zeker niet goed maar de media moet dit soort acties ook niet gaan stimuleren met hun manier van handelen.

Hij heeft zich altijd keihard ingezet voor ons terwijl hij onder contract stond, en ik hoop dat we dat kunnen waarderen ipv ons te verlagen tot hooligans ipv Graafschap supporters!

Uiteraard wel gewoon winnen Superboeren! D'ran!

20 augustus 2021 om 11:15

Heb je het interview gisteren met ESPN gezien? Ik vond dat Seuntjes heel raar reageerde op wat hij vond dat de supporters hem misschien zouden gaan uit fluiten. Hij riep dat ze hem dan maar een beter contractvoorstel hadden moeten doen. Maar dat voorstel kwam vast niet van die supporters. Ik vond het interview onnodig provocerend richting de supporters van De Graafschap. En ik denk ook dat wanneer hij mocht scoren vanavond hij de hele poppenkast te voorschijn gaat halen, zo'n vervelende man is het wel.

20 augustus 2021 om 11:50

Ik vind dit een hele nette reactie. Zo hoort het.
En ik snap het gezeik op Seuntjens van een aantal mensen hier niet zo goed.

Ik vind het juist een prachtige vent. Veel beter dan al die gasten die in een heel interview niks zeggen dankzij hun media training en persvoorlichters.

Seuntjens komt uit Breda en zijn droom is zijn hele leven geweest om voor NAC te spelen. Tuurlijk ga je dan gewoon juichen.

Bij NAC worden de meeste oud spelers juist altijd toegezongen als met hun nieuwe club weer bij ons komen voetballen. Keesje Luijkx, Gio Korte, dat soort mannen.
En zo hoort het.

@gest00rd; Ik wens je een goede wedstrijd vanavond. Punten gaan uiteraard mee naar Breda!

20 augustus 2021 om 12:10

Altijd ingezet voor ons? Vanaf dag 1 kapot geërgerd aan hem. Snap niet hoe hij aanvoerder heeft kunnen zijn. Loopt rond alsof het Messi is, maar motoriek van een hoogbejaarde. Hadden hem nooit moeten halen 2 jaar terug.

20 augustus 2021 om 12:49

Wat een onzin! Juist een kartrekker geweest. Zelfs toen een aantal 'supporters' hun afkeer lieten blijken, bleef hij zich voor 100% inzetten. Op en top sportman!

20 augustus 2021 om 15:07

Mooie reactie. Ik zie dit ook niet als aanwakkeren, kan me niet voorstellen dat Seuntjens bij jullie zich niet professioneel opgesteld zou hebben, komt op mij over als een prof die serieus met zijn werk en team bezig is.

Domme gast is dat ook die Seuntjens. Overschat zichzelf nog al aardig. Ze hebben het over hoe dik Tanane is terug gekomen van zomerstop, en Ihattaren vorig seizoen, maar Seuntjens ziet er altijd zo uit. Hij kan niet lopen, heeft geen techniek, geen handelingssnelheid. Kan alleen af en toe een bal goed raken.

20 augustus 2021 om 18:13

Toch bij elke goal dit seizoen betrokken tot nu toe, dus hij zal wel degelijk iets kunnen.

Ben er blij van dat die weg is bij De Graafschap. Vaak las je dat de sfeer niet goed was vorig seizoen en dat was mede door Seuntjens. Na de wedstrijd altijd zeuren over de andere en dat hij het allemaal wel weer beter wist. Dit doet die nu ook bij Nac en dat gaat denk ik niet ten goede van de prestaties. Succes er mee NAC!

20 augustus 2021 om 11:56

Maar je hebt wel een heel seizoen onder een spandoek met hem erop gestaan als de wedstrijd begon. Beetje dubbel, he?!

20 augustus 2021 om 12:11

Toen die aankwam bij de club was ik er al niet enthousiast over. Meningen verschillen ook binnen een club. Zijn persoonlijkheid vind ik 3x niks.

Ik vind Ralf Seuntjes een hele vervelende en totaal overschatte voetballer. Hij is veel te veel gaan geloven dat hij echt de Seun of God is. Loopt er vaak ook bij als of hij Ronaldo zelf is. En die uitspraken van hem vind ik ook raar en onnodig provocerend.

Met de mensen intern bij De Graafschap is hij nog oke, naar eigen zegge, en de supporters wilde hem vorig jaar direct na het bekend worden van zijn overstap weg hebben. Vervolgens zegt hij in het interview van gisteren met ESPN 'dan hadden ze me maar een beter contractvoorstel moeten doen'. Maar wie heeft dat voorstel gedaan? De mensen intern of de supporters? Ik vind dit een hele rare opmerking en een nare manier om die supporters te benaderen.

En dan doodleuk boven dat stukje schrijven "ralf Seuntjes wakkert het vuurtje aan". Wat een onzin. Journalisten gaan bewust naar hem toe, stellen hem prikkelende vragen waarop hij zegt dat hij zich normaal gaat gedragen. En normaal is dat je juicht als je een doelpunt maakt. Maar dat heet dan "het vuurtje aanwakkeren" door de speler. Ik weet wel beter.

En dan doodleuk boven dat stukje schrijven "ralf Seuntjes wakkert het vuurtje aan". Wat een onzin. Journalisten gaan bewust naar hem toe, stellen hem prikkelende vragen waarop hij zegt dat hij zich normaal gaat gedragen. En normaal is dat je juicht als je een doelpunt maakt. Maar dat heet dan "het vuurtje aanwakkeren" door de speler. Ik weet wel beter.

Vooropgesteld, het gedoe met Seuntjens mag niet tussen de clubs staan. Ik vind De Graafschap een mooie club die ik succes gun.

Seuntjens maakt een prima eerste indruk hier, maar de kans dat we van De Graafschap winnen is zeer gering. We hebben vrijwel geen verdedigers over. Ofwel niet fit, ofwel bezig met een transfer (Schouten). Als je ziet hoe makkelijk we twee goals weggeven tegen Telstar zie ik het somber in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior2512
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder120
H. AcheffayAanvaller120
G. KorteAanvaller123
H. JurjusKeeper120
J. KoningsAanvaller113
D. HaenAanvaller93
D. GravenberchAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

4 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 NAC Breda 12 8 0 0
2020/2021 De Graafschap 35 14 0 0
2019/2020 De Graafschap 28 16 4 0
2018/2019 VVV-Venlo 29 2 2 0
2017/2018 VVV-Venlo 32 3 6 1
Laatste voetbalnieuws

Seuntjens maakt excuses aan Nijhuis: ‘We hebben elkaar ook op Instagram’

Ralf Seuntjens maakt op het Instagram-account van NAC Breda zijn excuses aan Bas Nijhuis. De 32-jarige spits van de club was maandagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Volendam...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren