Slot kritisch op fans van Feyenoord: ‘Ik denk niet dat het ons helpt’

Vrijdag, 20 augustus 2021 om 08:47Dominic Mostert • Laatste update: 08:47

Hoewel Feyenoord donderdagavond met 5-0 won van IF Elfsborg, is Arne Slot niet louter positief. De trainer zag 'een aantal schitterende aanvalsopbouwen' en vindt het spel van Feyenoord 'al wekenlang heel leuk om naar te kijken', maar baalt van de rode kaart van Justin Bijlow, het spel van zijn ploeg in grote delen van de tweede helft én het vuurwerk dat voor de aftrap werd afgestoken door de supporters in De Kuip.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door edforce2)

Tsja, die boetes he....die stapelen maar door vij zulk soort acties.
Word al jaren op gesnuffeld bij de contoles aan de poort maar toch blijkt er iets structureel fout te zitten.

19 augustus 2021 om 23:20

1.5 m hè. Ze mogen niet aan je zitten. Wegwezen

20 augustus 2021 om 06:11

Maar gelukkig mogen ze vervolgens wel als stel kippen in een hok van 1,5 bij 1,5 hutje mutje op elkaar staan te hijgen. Logisch natuurlijk……kuch

20 augustus 2021 om 12:43

Dat is altijd zo met beleid. Je moet ergens een grens trekken. Net zoals dat je wel 105 km/u mag rijden op de snelweg, maar bij 106 een boete krijgt.

20 augustus 2021 om 08:59

Er gaan al jaren geruchten dat het vuurwerk al voor de wedstrijd de Kuip in wordt gebracht. Daar doe je weinig tegen met controles aan de poort.

20 augustus 2021 om 09:33

Dat heb ik ook gehoord, dat er door o.a. schoonmaakploeg fakkels onder stoeltjes worden getaped, misschien tijd voor controles voor de stadionopening, zo'n functie zal vast geen €10000,- per maand kosten🤔

20 augustus 2021 om 10:22

@weef

Dat gerucht kan de prullenbak in en dat kan ik je met 100% zekerheid garanderen.

Het is allemaal niet zo moeilijk om te bedenken hoe het allemaal binnenkomt, vooral niet als er niet gefouilleerd wordt. Zelfs als er gefouilleerd wordt komt het binnen, want ze fouilleren niet iedereen bij de Kuip en ook niet iedereen op dezelfde manier.

20 augustus 2021 om 11:11

Dit is inderdaad totaal niet waar. Maar die fakkels zijn vaak zo klein dat ze met fouilleren niet te vinden zijn. Ze mogen natuurlijk niet op elke plek fouilleren

20 augustus 2021 om 11:36

Weet niet op welke fakkels jij doelt? maar deze stop je niet zo makkelijk in je anus hoor. Dit zijn apparaten van 15/20 cm...

Heerlijk deze trainer. Is zo ontzettend kritisch en realistisch. Van Feyenoord straalt zo enorm veel plezier af. Het is gewoon leuk om naar Feyenoord te kijken en dat is al jaren niet meer het geval geweest. Uiteraard lopen we nog wel eens tegen een zeperd aan, maar dat was met het afbraakvoetbal van de laatste jaren ook zo, dus dan liever op deze attractieve manier.

Welterusten Kameraden!

20 augustus 2021 om 10:41

@darley

"dus dan liever op deze attractieve manier"

Ja laten wij met zijn allen hopen dat hij een goede trainer wordt. Wel weer tijd, want laatste tijd waren ook veel beghoudende saaie trainers aan de slag geweest bij de topclubs zoals Frank de Boer, Cocu, v Bronckhorst, v Bommel en wie weet Kuyt, Heintinga ook nog

Zie liever zulke (kale??) trainers als Bosz, ten Hag en Sot.
Goed en mooi aanvallend voetbal, hoog druk zetten, plezier bij de spelers.

Inderdaad fantastische wedstrijs en sfeer, helaas gaat dit vuurwerk weer veel geld kosten.

Vuurwerk moet op het veld plaats vinden, niet op de tribunes. Daar hebben de mannen van Slot vandaag goed voor verzorgt.

Volgende keer gewoon confetti proberen. Is ook leuk.

Wat een schitterende actie was het weer! Die boete is jammer, maar ik denk dat ik namens heel veel mensen spreek als die €5 extra per kaartje voor de groepsfase er best bovenop mag. Ik snap dat Slot niet op de boete zit te wachten, maar dan moet hij toch ook echt de directie aankijken. Als je 2 (!) stewards bij de toegangscontrole zet die samen de gehele Noordzijde moeten controleren én je laat ze ook nog niets eens fouilleren, vraag je toch echt zelf om problemen.

19 augustus 2021 om 23:38

Die QR controle is ook een lachertje trouwens. Daar kun je zo langs lopen. Gewoon onderbemand op veel vlakken

19 augustus 2021 om 23:39

Altijd mooi als ‘het probleem’ niet bij de aanstichters ligt, maar bij degenen die mogelijk moeten controleren…
De boetes houden een keer op hè, dan is het zonder publiek.

20 augustus 2021 om 01:22

Natuurlijk ligt het bij de aanstichters, maar die weten dat ze ermee wegkomen. Op de gele zijde in de Kuip kom je helaas bijna overal mee weg, omdat (en dat begrijp ik volledig) stewards het niet heel prettig vinden om op te treden tegen een groep waarbij het weleens onvriendelijk kan worden

19 augustus 2021 om 23:39

Als het maar bij een boete blijft. Dit zou zomaar een wedstrijd (voorwaardelijk) zonder publiek kunnen betekenen. Het is nou ook niet de eerste keer dat er zo vrijgevig vuurwerk wordt afgestoken in de Kuip tijdens een Europese wedstrijd

19 augustus 2021 om 23:47

Die pyro acties maken het alleen maar mooi. Was vandaag weer in het stadion en heb weer genoten!

20 augustus 2021 om 09:20

@diederikjekel (al denk ik niet dat dit de bekende Nederlander betreft): Betaal jij ook alle boetes en gemiste inkomsten als het straks weer een wedstrijd zonder publiek word? Of ben je dan niet thuis? Je kan het mooi vinden, maar feit is dat dit gewoon boetes en straks misschien andere straffen op gaat leveren.

20 augustus 2021 om 13:29

Dat klopt, aan de andere kant kan dit ook heel imponerend en verlammend werken op de tegenstander. Was Feyenoord gister zo goed of had Elfsburg een totale offday mede mogelijk gemaakt door de fans. Indien het laatste, dan levert deze actie(s) wel 2,7 miljoen minus boete op.

20 augustus 2021 om 14:37

Ik vind er werkelijk geen zak aan, en die vette rook slaat op mijn luchtpijp weaardoor ik weer moest hoesten en iedereen mij als ware ik een coronawappie aankeek.

Ik zeg: kap ermee. Denk niet alleen aan jezelf maar ook aan je omgeving.

Kan ook wel genieten van een flinke pyro-actie is al 30 jaar gewoonte in de Kuip bij belangrijk wedstrijden. En ja foei het mag niet en ohhh die boetes...ik vind het gewoon mooi.

19 augustus 2021 om 23:48

Totdat je een wedstrijd zonder publiek moet spelen.

20 augustus 2021 om 00:28

dan is dat maar zo. daarbij zal dat wel meevallen, die boetes vindt de uefa veel fijner omdat ze daar beter van worden, leeg stadion hebben zij ook niks aan. en zoals je overal eigenlijk leest zeggen de meeste ''maak die europese tickets maar een paar euro duurder, tis t waard''.

20 augustus 2021 om 07:23

Eigenlijk zijn jullie dus giga egoisten. Als jullie het maar leuk vinden mag blijkbaar alles. De club krijgt boetes, als de kaarten duurder worden zien jullie het als een vrijbrief omdat je er 5 of 10 euro extra voor betaald hebt.... de goedwillende supporters betalen mee aan jullie egoïstische gedrag.. wat mij betreft pikken ze de rotte appels eruit en wordt er gesupport zoals het hoort...

20 augustus 2021 om 08:44

Dus eigenlijk zeg je dat omdat ik het vuurwerk wel leuk vind dat ik een rotte appel ben, een nepsupporter! Vind ik nogal wat aangezien ik aan mijn 25ste seizoenkaart ben begonnen dit jaar, vorig jaar afgezien heb van enige vorm compensatie zonder een wedstrijd te bezoeken en in de jaren ervoor heel Europa ben doorgereisd om mijn club te steunen...maar ben blij dat jij blijkbaar de goedwillende supporter ben die weet wat echte support is

20 augustus 2021 om 09:05

Als jij niet meedoet met de pyro heeft hij het niet over jou. Ik vind het zelf ook mooi hoor, daar niet van. Maar het leeft gewoon niet op tegen het gezeik en de boetes. En ja, als het leidt tot wedstrijden zonder publiek, dan zijn alle welwillende supporters daar ook de dupe van, dus een beetje egoïstisch is het wel. Als het alleen een euro per kaartje zou kosten vind ik een pyro prima, maar dat is natuurlijk niet zo. Waarom niet gewoon een mooie pyro buiten het stadion?

20 augustus 2021 om 09:56

@feyenoorddelft begrijpend lezen blijft lastig he. Eduard doelt met rotte appels op degenen die vuurwerk afsteken in het stadion terwijl dat volgens de (uefa) regels niet mag. Bovendien staat "rotte appel" niet gelijk aan "nepsupporter". Ik vind - maar goed, dat is mijn mening - dat je je club geen dienst bewijst als je (verdomd goed) weet dat het afsteken van vuurwerk leidt tot een nieuwe boete en mogelijk strengere sancties. Dan kun je wel medelijden met jezelf hebben dat je het als supporter zo zwaar hebt, maar wat denk je van de club die toch al niet zwemt in het geld? Ik vind vuurwerk ook leuk en sfeervol, maar vind boetes niet leuk en sfeervol. Als je wil klagen, klaag dan over de regels van de Uefa.

20 augustus 2021 om 06:14

Oh ja want jij hoeft die boetes niet te betalen, nee de club waar jij zo van houdt en het financieel al niet zo geweldig voor elkaar heeft moet het betalen. Boejuh…

20 augustus 2021 om 06:39

Denk jij dat dat niet al zit inbegrepen bij de kaartverkoop en of sk

20 augustus 2021 om 09:57

Denk jij te weten dat dit wel het geval is? Hoe zou een club dat dan berekenen, weten ze vooraf bij hoeveel wedstrijden het mis gaat en hoe hoog de boetes dus zullen zijn?

20 augustus 2021 om 10:17

@tilburgajax

Er is bij Feyenoord een calamiteitenfonds waar per verkocht kaartje (zowel uit als thuis) minimaal €1 naartoe gaat. Bij uitwedstrijden is dit geloof ik zelfs €2, maar pin me daar niet op vast. Uit deze pot worden niet alleen eventuele boetes betaald, maar ook schade aan uitvakken of aan treinstellen (bij de trein-combi naar PSV bijvoorbeeld). Aangezien er niet elke (uit)wedstrijd schade wordt gemaakt, heb je dus ook zat wedstrijden waar er een flink bedrag in die pot terecht komt.

Hoeveel er in die pot zit en hoeveel elke boete Feyenoord uiteindelijk 'kost' wordt uiteraard niet bekend gemaakt en daar valt dus ook niets over te zeggen.

20 augustus 2021 om 10:43

Dank, verhelderend. En uiteraard ook wat bedroevend natuurlijk, dat dit nodig is.

20 augustus 2021 om 13:06

Gewoon goed geregeld. Betaal graag 2 euro meer om iedere wedstrijd vuurwerk in het stadion te zien.

20 augustus 2021 om 07:55

Ik geniet ook echt van Pyro's, wat mij betreft is het echt 100% een aanvulling op de sfeer.
Ik snap dat het ook gevaarlijk is maar het blijft heel mooi om te zien.

20 augustus 2021 om 09:24

De echt supporter gedachte….jullie weten toch ook dat de club elke keer die boetes moet betalen? En dat het een keer genoeg wordt en of ze veel hoger gaan worden (doordat het structureel is) of nog erger een wedstrijd zonder publiek wordt. Dan benadeel je de supporters die er gewoon zitten zonder rare fratsen om een wedstrijd te bekijken in het stadion alleen voor een beetje vuurwerk. Wat mij betreft mag Feyenoord gewoon elke keer de boetes verhalen op de vakken waar het gebeurd. Tuurlijk ziet het er leuk uit maar het mag niet klaar ga dan een andere leuke sfeer actie verzinnen wat wel nog mag/kan.

20 augustus 2021 om 14:40

Ik ben het met je eens. Aangezien het de clubs benadeeld zou het misschien eigenlijk moeten stoppen, maar om te zien vind ik het prachtig!

We weten allemaal dat het niet mag en is voor de UEFA een kwestie van de kas spekken. Misschien een onpopulaire mening maar het werkt sfeer verhogend en ik heb zelden iets gelezen over verwondingen en dergelijke. Als ze zoiets nou gecontroleerd legaliseren zullen er nog minder incidenten zijn. Maarja dat scheelt de UEFA natuurlijk een hoop knaken en dat is wat ze niet willen.

20 augustus 2021 om 07:26

Hoe kun je zoets nu menen... vuurwerk is niet verboden om de kas te spekken maar vanwege veiligheid, net als het vrij houden van de trappen. Maar dat willen jullie maar niet begrijpen...

20 augustus 2021 om 09:26

Misschien moet je toch maar wat andere nieuwsbronnen gaan lezen want er zijn genoeg nieuwsberichten over mensen die gewond zijn geraakt van vuurwerk tijdens voetbalwedstrijden.

Ik verbaas me iedere keer weer over de supporters die dit goed willen praten. "het hoort bij Feyenoord"....je hebt je nou eenmaal aan de regels van de UEFA te houden. Het zou wat zijn als de politie ineens accepteert dat mensen met een Audi 160 op de snelweg gaan rijden, want tja 'dat hoort nou eenmaal bij een Audi'
Dan wordt geroepen "de UEFA zoekt ons altijd!" Ja, je geeft ze ook iedere keer een aanleiding. Hou je gewoon aan de regels. Dan lees ik ook nog "maak de kaartjes maar duurder om de boetes te betalen, daar heeft niemand een probleem mee" Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Ik ken een aantal mensen die graag naar Feyenoord toe willen, maar het zich niet meer kunnen veroorloven. En als ik dan vandaag ook nog lees dat Feyenoord een jaarsalaris van 7 ton niet kan betalen, dan geeft het toch echt wel aan hoe het er financieel voorstaat.

Ik kan absoluut goede sfeeracties waarderen, maar wees creatief en hou je aan de regels.
Verder vandaag een fantastisch resultaat van Feyenoord, en ik heb (zelfs als niet Feyenoord fan) met vlagen echt genoten van het spel. Met dit Feyenoord, en de groei van PSV, kan de competitie een stuk leuker worden dan het de laatste jaren was

20 augustus 2021 om 01:29

Mezelf77, het is heel vervelend als mensen het zich niet kunnen veroorloven, maar die ene euro per Europese wedstrijd (want daar hebben we het dan over) gaat vast niet het verschil maken

20 augustus 2021 om 07:34

Bobiku, prima dat jij datcwul betalen, maar val er niet de supporters mee lastig die dit niet doen. Verhaal die 22000 of wat de boete ook mag worden, maar op de daders.. maar die zijn zo dapper om zich te verschuilen achter hoodies en (aso)sjalen.verzin leukere acties die nog de club en anderesupportersschaden. .

20 augustus 2021 om 12:08

@Bobiku, wat als de UEFA beslist dat een volgende Europese wedstrijd dan maar zonder publiek moet worden gespeeld? Hoeveel slachtoffers zijn er dan van die actie?

20 augustus 2021 om 12:11

Kyle, ik had het ook puur over de prijs. Wat mij betreft laten ze het vuurwerk ook. Want ik hoop inderdaad niet op zo'n scenario

Ik kom al 37 jaar in de kuip! Vroeger hoorde vuurwerk erbij. Was mooie en spektakelstuk. Nooit iemans gewoon geraakt. Tegenwoordig krijg je al een boete van € 20.000 als je op de trap staat. Dit is vervelend voor Feyenoord, maar de club weet ook dat deze magische avondjes met vuurwerk juist de redenen is dat Feyenoord nu doorgaat. Je zag het al bij opkomst van de Zweden. Die waarom echt onder de indruk. Dus boete is vervelend. Maar dankzij de sfeer sta je wel met 5-0 voor en ontvang je miljoenen! Was echt weer een ouderwets avondje in de kuip! Heerlijk

20 augustus 2021 om 08:06

Ontvang je miljoenen voor het plaatsen van de Conference League? En ga nou niet doen alsof je vanwege dat vuurwerk deze wedstrijd wint, kom op zeg 😂

20 augustus 2021 om 08:20

Ja. 3 miljoen startgeld + minstens 6 potjes die je wat op kunnen leveren. Geen vetpot, maar voor Feyenoord heel belangrijk.

20 augustus 2021 om 08:22

Inderdaad ontvang je bijna 3 miljoen bij het bereiken van de groepsfase, maar of je daar nou heel veel verder mee komt?

Wat een dom volk zeg...de zogenaamde Feyenoord supporters. Je club benadelen en het nog goed praten ook.

Eigenlijk zou de UEFA de scheidsrechter erbij moeten betrekken qua trap vrijhouden.
Trap vrij of we staken de wedstrijd!
Dat kan een UEFA waarnemer ter plaatse vast wel waarnemen en communiceren met de 4e official.

20 augustus 2021 om 09:15

De scheidsrechter moet dus ook alles in en rondom het stadion gaan beoordelen?
Ik vind echt dat dit de verantwoordelijkheid is van de club zelf, als ze dat niet kunnen handelen dan maar een boete.

Wat is nou het nut van dat vuurwerk? Snap best dat het qua belichting een leuk effect geeft maar het levert clubs vaak meer ellende dan profijt op. Snap nooit dat fans dat over hebben voor een beetje zogenaamde sfeer.

Die fakkels vind ik helemaal niet sfeervol. Het is gewoon een gebrek aan creativiteit. Het zorgt alleen dat het stilte in de stadion eventjes gevuld wordt met wat vuurwerk, die na 5 minuten weer dimt. Daarna valt de stilte terug. In plaats daarvan kan je meer tijd aan besteden aan liederen. Dit kan elk Feyenoord supporters rondom de stadion uit hun hoofd leren en mee zingen. Zo betrekt je elk willekeurige (jong/oud) Feyenoord supporters ook mee. Dat geeft veel meer impact en kippenvel momenten en natuurlijk wij als tv kijkers zien/horen mooie sfeervolle beelden.

Hangen er camera's in het vak van de ,,fakkeldragers"?
Misschien kunnen de daders eruit worden herkend en verantwoordelijk worden gesteld voor een eventuele geldboete die Feyenoord zou kunnen krijgen.
Al dat geld dat Feyenoord moe(s)t betalen aan boete's kan beter worden besteed aan varkenoord lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren