Gümüskaya maakt prachtgoal en wil tevergeefs logo van Fenerbahçe kussen

Donderdag, 19 augustus 2021 om 22:39Dominic Mostert • Laatste update: 23:14

Fenerbahçe heeft de eerste wedstrijd tegen HJK Helsinki in de laatste voorronde van de Europa League gewonnen. In Istanbul won de ploeg van trainer Vitor Pereira met 1-0 van de regerend kampioen van Finland. Ferdi Kadioglu maakte als invaller zijn entree en gaf de assist op het winnende doelpunt.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na 64 minuten van Muhammed Gümüskaya. Fenerbahçe nam de bal over na een ingooi van HJK en uiteindelijk verschafte Gümüskaya zichzelf de ruimte voor een snoeihard, diagonaal schot met het linkerbeen. Zijn poeier was doelman Jakob Tannander te machtig en vloog binnen via de onderkant van de lat. De assist kwam op naam van Ferdi Kadioglu.

Na zijn doelpunt, zijn eerste in dienst van Fenerbahçe, wilde Gümüskaya het clublogo kussen. Hij besefte echter te laat dat het logo niet op de borst staat; Fenerbahçe speelde in een derde tenue dat woensdag werd gepresenteerd door Puma. Net als negen andere clubs die samenwerken met Puma, waaronder PSV, heeft Fenerbahçe een derde tenue waarop de clubnaam staat uitgeschreven en het logo niet op de borst staat.


Poll

Bereikt Fenerbahçe het hoofdtoernooi van de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door mehunbak)

We hebben echt een superverdediging en hebben Helsinki geen kans gegeven. Maar onze aanval is zo dramatisch dat we jeugdspelers hebben moeten gebruiken. Van mij mag dat het hele seizoen door want die Gumuskaya heeft met een schot meer gedaan dan de rest van onze “aanvallers” dit seizoen. Arda Guler is ook een heerlijke speler en mag van mij gewoon elke wedstrijd spelen. Liever 16 jarige dan een 34 jarige.

19 augustus 2021 om 22:46

Turkije gaat dat niet werken . Als Gumuskaya en Arda 2 wedstrijden niet scoren of gewoon slecht spelen worden ze uitgescholden etc… wel een heerlijke doelpunt! Gefeliciteerd de punten zijn nodig voor Turkije

19 augustus 2021 om 22:50

Het zou sowieso mooi zijn als Turkse clubs zich meer richten op de jeugd. Turkije is zo een groot land en ook erg voetbalgek. Daar moeten echt veel meer talenten doorkomen dan we tot nu toe steeds zien. Veel beter om dit soort jongens te laten spelen dan weer een gearriveerde vedette van 35 te halen die komt uitbuiken in de Turkse zon.

19 augustus 2021 om 23:13

Het nadeel van een voetbalgekland is het stuk ongeduld wat er bij komt kijken. Ga maar eens als tiener jezelf proberen te onderscheiden in een elftal vol uitgebluste vedettes? En zelf dan ga je de media achter je kont aankrijgen totdat diegene besluit naar het buitenland te gaan.

20 augustus 2021 om 00:21

Zijn ze in Turkije echt zo hard voor hun eigen talenten dan? In Nederland zie je juist dat jeugdspelers vaak meer krediet hebben dan aankopen, omdat je daar als supporters toch meer binding mee hebt. Als Turkse fan van Fenerbahce, Gala etc. wil je toch ook liever eigen jongens zien dan die dure vedettes? Of kijkt men in Turkije toch anders naar het voetbal?

20 augustus 2021 om 00:45

Hard is niet het juiste woord, eerder een slordige sportklimaat.

Om het ff door een andere boeg te gooien: Wij hebben 4 profniveaus, waarvan de 2 laagste ook nog eens in groepen zijn verdeeld, dus basically heeft Turkije meer dan 100 profclubs door het hele land. Echter hebben wij relatief gezien een veel kleinere kweekvijver en heeft Nederland ook nog een sterke topsportklimaat bij zowel mannen als vrouwen (zie medaillieklassement van de olympische spelen).

Het enige waar Turkije beter in is t.o.v. Nederland dan is het wel de wil om te winnen als er erop aankomt en dat is wanneer het hun uitkomt.

Kijk Puma. En daarom zijn die nieuwe shirts dus verschrikkelijk

19 augustus 2021 om 22:45

Och, clubliefde bestaat toch amper. Neem dat kussen van het logo toch al niet meer serieus.

20 augustus 2021 om 00:42

Deze snap ik niet. Spelers die het logo kussen, waarschijnlijk gewoon volledig gemeend, worden er later op afgerekend als ze een stap hogerop doen in hun carrière, want dan kun je ineens geen clubliefde meer hebben. Sorry, ik snap het probleem niet, want ik denk dat het juist veel problemen voorkomt voor spelers.

Hahaha, geweldig dit. Daarom zijn die 3e shirts van Puma dus gewoon ruk.Puma heeft bij Dortmund op last van de supporters eenzelfde soort shirt (zou het cupshirt worden) geschrapt. Daarom speelde BVB de afgelopen cupwedstrijden nog in het shirt van vorig seizoen. Komende maand wordt het nieuwe cupshirt gepresenteerd. Hulde!

Mesut, zajic, sosa hou toch op man het leek net een veteranen team. Ik heb meer genoten van die jonkies. Vind het zo dramatisch dat we geen een een spits hebben. En voetbalzone je bedoeld UEFA ipv conference league

19 augustus 2021 om 22:53

Voetbalzone is niet echt geïnteresseerd in de wedstrijden van de Turkse clubs, vandaar dat ze Conference League schrijven 🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️ (bij Gala ook net nog)

Haha! Lullig voor een jeugdspeler die zijn aller eerste doelpunt maakt om zo de geschiedenis in te gaan Xd

Fenerbahce was dramatisch. Hulde aan Pereira die hier een winnend elftal van heeft gemaakt, ons bestuur moet zich schamen!

Lekker potje, het mocht wel 2-0 worden.. verder hebben we echt een spits nodig. Pereira, op begin had ik mijn twijfels maar je hebt wel lef als je jeugd spelers erin stopt terwijl het 0-0 is. En ja hoor daarna kwam gelijk de 1-0! Nadat ze speelde zag je ook dat ze heerlijk speelde en vol vertrouwen! Hoop op een mooie toekomst voor hun!

Puma heeft dus exact hetzelfde concept gebruikt voor al die clubs. Niet eens een klein beetje variatie. Zeg dan gewoon dat het je geen zak uitmaakt.

20 augustus 2021 om 06:27

Zo werkt dat toch altijd? Niks raars aan

20 augustus 2021 om 10:41

Welke club heeft van de shirtsponsor dan iets bijzonders wat andere niet heeft? De basis is bij elke clubs nagenoeg hetzelfde. Alleen ander kleurtje en sponsor/logo.

Had al weinig hoop voor deze wedstrijd. Je speelt met 9 man (zonder spits en met Ozil). Totaal geen beweging in het spel. Nadat de 2 jonkies erin kwamen voor de veteranen, zei de commentator letterlijk: het valt mij op dat er meer beweging in het spel van Fener zit nu de jongelingen spelen. Hij had ook gelijk. Je zag pas na de 60ste minuut dat er tempo begon te komen, spelposities, jagen op de bal, korte en snelle passes. Ferdi speelde ook niet verkeerd. Het speltempo kwam zelfs ten goede aan Sosa en Gustavo. Zelfs zij pasten zich aan. De tegenstander kreeg eindelijk tegenstand. Het was voor de tegenstander bijna een door de weekse uitje in de megastad Istanbul. Totdat er gewisseld werd en druk werd gezet. Nu gaan ze toch nog met een zure nasmaak terug naar de vliegtuig richting Helsinki.

Wat ben ik blij met Vitor Pereira. Ik had mijn twijfels in het begin maar zijn eerste zet om Caner weg te sturen gaf mij snel vertrouwen. Verdedigend waren we top, ons middenveld was prima, maar we missen echt een spits en een technische flank speler. Vandaag hadden in de voorste linie niks te brengen. En ja, Gumuskaya en Arda waren beiden top, beiden zorgden voor veel dynamiek. Nu hopen dat alle blessures meevallen en dat we weer met een fitte selectie tegenaan kunnen!

Wat betreft de shirtjes, ik vind het wel wat hebben maar het is wel even wennen zonder clublogo :P

Echt mooi om te zien dat een jongeling scoort tijdens zijn debuut, minuten na een invalbeurt. Hopelijk geeft dit een signaal af aan alle coaches die momenteel actief zijn in Turkije. Het doet me serieus pijn dat de potentie, die in een land met 80 miljoen inwoners zeker aanwezig moet zijn, niet in voldoende mate wordt benut.

Dat shirt van Fenerbahce zag ik vandaag voor het eerst, en mijn eerste gedachte was meteen 'huh waar is het logo'. Een voetbalshirt zonder logo kan gewoon niet. Ik weet niet wat de ontwerpers van Puma dachten, maar dit ziet er echt niet uit.

19 augustus 2021 om 23:16

Je moet het anders verwoorden he: hopelijk geeft dit een signaal af dat hij niet lang in de Super Lig moet blijven. Maar goed: Fener doet wat wij hebben nagelaten. Scheelt echt enorm dat we naar de conference leauge gaan als het volgende week misgaat.

20 augustus 2021 om 00:48

Nou, iedereen weet dat er echt wel talent in Turkije rondloopt, maar dat men liever kiest voor uitgerangeerde vedettes uit de grote competities. Het lijkt me echt een veel leukere competitie als er meer kansen voor de jeugd komen. En in potentie is er een gigantisch achterland voor talent, maar ook voor inkomsten en dan kun je met zulke clubs echt wel meedingen tegen de Sevilla's (Europese subtop) van de wereld en misschien zelfs een uitschieter naar boven hebben.

Dus ik had me verheugd op een leuk Turks voetbalavondje met 6(!) Turkse ploegen vanavond (als je Neftchi Baku en FK Qarabag erbij telt natuurlijk). Letterlijk 5 van de 6 spelen thuis, dus ik had goede hoop op een stuntje van Sivas en Trabzon. Baku en Qarabag ging ik van uit dat ze zouden winnen. Fener die er minstens 3 in zou knallen en van Gala was ik al blij met een gelijkspel toen ik de opstelling zag.

Dus het resutaat: Sivas en Trabzon die verliezen wat geen schande is; Gala die gelijkspeelt vind ik ook niet zo gek; Baku die in de laatste 15 min een 3-1 voorsprong weggeeft en Fener die door de jonkies toch met moeite een 1-0 eruit sleept. De enige die zijn plicht voldeed was Qarabag.

Dus bij deze mijn felicitaties aan de jeugd van Fener en Qarabag.

Voor zij dien de truitjes van dichtbij hebben gezien weten ondertussen al dat de clublogo meermaals is verwerkt op de achtergrond. Dus in principe, ieder plek die je kust op deze truitjes, heb je wel een deel van de clublogo mee 😉
Dit geldt ook voor de andere 9 clubs

Wat een saaie pot voetbal, maar de overwinning is het enige wat telt! Fantastische doelpunt van Muhammed en die jonge Arda deed het ook niet slecht. Verdedigend niks weggegeven, maar aanvallend ook niks getoond tot de jonkies erin kwamen.

Ik weet niet wat Fenerbahce fans vinden van Pereira, maar het is in mijn ogen nogmaals een grote blunder van hun huidige bestuur. Ali Koc mag zoveel geld als die wil hebben. Een ding heeft die niet en dat is voetbalintelligentie! Je hebt zolang gewacht om met een nieuwe trainer aan te komen en dan haal je iemand die niet succesvol was bij Fenerbahce. Daarnaast maak je transfers voordat je Pereira haalt en die stuur je weg omdat Pereira ze niet wilt. Ik hoop dat Fener door kan stoten naar de Europa League. Ze hebben in mijn ogen een fantastische middenveld, maar hun aanval is niet goed genoeg.

Daarnaast hebben jammer genoeg Trabzonspor en Sivasspor 2-1 respectievelijk verloren. Beide konden meer uit hun wedstrijden halen. Trabzonspor is een genot om naar te kijken, maar ze zijn verdedigend zo slecht. De kantelpunt was echt die kans van Nwakaeme. Bij elke kans die hij vandaag had heeft die gewoon geschoten richting de keeper. Bij sommige aanvallen waren hij en Gervinho zelfs te egoïstisch. Als ze wat meer oog hadden voor hun teamgenoten, dan konden ze misschien zelfs gewonnen of gelijkgespeeld hebben. Nu wacht hun een moeilijke klus in Rome. Ik zie ze daar wel scoren, maar hoeveel ze er gaan tegen krijgen is de grote vraag.

En tja Sivasspor mag echt hun hoofd omhoog houden. Gestreden tot het einde, maar hebben gewoon 2 penalty’s niet gekregen van de scheidsrechter. Ugur Cifti is geen “sexy” voetballer, maar zijn voorzetten zijn levensgevaarlijk. Tot nu toe heeft die geen slechte indruk bij mij achtergelaten. Daarnaast kan ik echt niet begrijpen hoe Basaksehir geen gebruik maakt van Azubuike. Hij is miljoenen keren beter dan Tolga.

Hopelijk stoten alle 4 Turkse teams door naar de Europa league / conference league!

20 augustus 2021 om 10:19

Trabzonspor en Sivasspor kun je dit seizoen vergeten broer. Fener en Gala hebben nog goede kans op de volgende ronde maar thats it. Voorzover ik weet is conference league echt weinig punten dus dat maakt niet uit als we in cl/el maar punten pakken.

20 augustus 2021 om 11:04

We kunnen altijd hopen bro! Is het niet zo dat je punten worden vermenigvuldigd met het aantal ploegen dat je in Europa hebt? Daarom des te meer ploegen, des te beter.

Hoogtepunt vond ik de optredens van de twee jochies, Muhammed en Arda. Prachtige goal van Muhammed ook. Hij heeft echt de uitstraling van zo een standaard jeugdspeler die na vijf jaar bij Zonguldakspor speelt, maar hij heeft me in de voorbereiding al positief verrast. Die Arda Güler heeft wel dat toptalentkoppie. Fener is een club waar vrijwel nooit talent doorstroomt en speeltijd krijgt dus het is altijd leuk als jonge spelers minuten maken. Ik heb vertrouwen in Pereira. Die man heeft een duidelijke visie en wedstrijdplan en staat daarachter. Bezwijkt niet onder de druk van de supporters. Minder vertrouwen heb ik in dit bestuur. Pereira heeft nog steeds niet de versterkingen die hij wilt en de competities zijn al begonnen. Fener zit al weken achter Sorloth aan terwijl die man helemaal niet wilt komen. Dan schakel je toch door naar een andere spits? Vandaag stond letterlijk Zajc in de spits. Dit bestuur boekt misschien progressie achter de schermen maar op voetbaltechnisch gebied, is het nog steeds een puinhoop.

Puma is dus ook klaar met dat domme hypocriete gekus op logo’s. Hulde aan puma 😆

Het lijkt wel of de voetbalshirts elke jaar steeds lelijker worden, Puma lijkt van de pyjama party's te zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


729 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger90
Luiz GustavoMiddenvelder91
B. Osayi-SamuelMiddenvelder91
F. KadıoğluMiddenvelder82
E. ValenciaAanvaller82
M. GümüşkayaMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

0 fans
20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Fenerbahçe 7 0 0 0
2020/2021 Boluspor 20 4 3 0
2019/2020 Fenerbahçe U19 15 8 1 0
2019/2020 Fenerbahçe 1 0 0 0
2018/2019 Fenerbahçe U19 2 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren