Jürgen Klopp wil ‘homofoob’ lied niet meer horen van supporters van Liverpool

Vrijdag, 20 augustus 2021 om 07:50Dominic Mostert • Laatste update: 08:03

Jürgen Klopp heeft zich donderdag uitgesproken tegen controversiële liederen die zaterdag werden gezongen door supporters van Liverpool in de uitwedstrijd tegen Norwich City (0-3 zege). Vanuit het uitvak werd gezongen over 'Chelsea rent boys', waarmee de supporters van Liverpool verwezen naar Billy Gilmour, een middenvelder van Norwich City die wordt gehuurd van Chelsea. Critici noemen het lied, dat al jarenlang wordt gezongen door supporters van Premier League-clubs richting huurlingen van the Blues, homofoob. Klopp roept supporters van Liverpool op om het lied niet meer te zingen.

'Rent boys' is een term die wordt gebruikt om te refereren aan mannelijke sekswerkers, met name van jonge leeftijd, die seks hebben met andere mannen. Omdat de term 'rent' ook 'huur' betekent, worden huurlingen van Chelsea soms zo genoemd door supporters van andere clubs. Klopp reageert donderdag in gesprek met Paul Amann, oprichter van een LHBTI+-supportersgroep van Liverpool, op de spreekkoren. "Ik heb nooit begrepen waarom je in het voetbalstadion een liedje zingt om je ergens tegen af te zetten. Ik heb er nooit iets mee gehad en ik heb hier ook niets mee", maakt de oefenmeester duidelijk.

"Bij Liverpool hebben we misschien wel de mooiste liedjes ter wereld", aldus Klopp, die de fans oproept om te stoppen met het zingen van het lied. "Het is onnodig. Het zorgt ervoor dat mensen zich binnen de eigen supporterskringen niet op hun gemak voelen. Voor onze supporters en voor mij betekent dat: laten we iets anders zingen. Dat zou niet moeilijk moeten zijn. Er zullen nu genoeg mensen denken: ach, kom op, we doen het alleen om ze uit te dagen. Maar dat is het probleem: vaak begrijpen we de schade zelf niet. Het heeft ook impact op onze eigen supporters. Dus we kunnen nu besluiten dat het niet meer ons lied is. Ik weet niet of mensen naar mij luisteren, maar het zou prettig zijn."

"Ik wil het lied om zoveel verschillende redenen niet meer horen", vervolgt Klopp. "We leven in een tijd waarin we veel dingen leren. Ik ben nu 54 jaar. Toen ik 20 was, zeiden we allerlei dingen waar we niet eens bij stilstonden. Maar godzijdank hebben we 34 jaar later geleerd dat het niet juist is om te zeggen, ook als je in je eigen ogen geen verkeerde bedoelingen hebt. Ik kan ook zeggen dat we als trainers en spelers niet worden geholpen door zulke liederen. Het is tijdverspilling. Wij luisteren er niet naar. Als Bobby Firmino of Mo Salah wordt toegezongen, of het You'll Never Walk Alone klinkt, krijg je kippenvel, daar krijg je een boost van. De andere liederen zijn een verspilling van je tijd. Als je gelooft wat je zingt, ben je een idioot. Als je niet stilstaat bij wat je zingt: het is tijdverspilling, vergeet het, kies een ander lied."Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door millonario)
19 augustus 2021 om 19:17

Als er nu echt mensen ongelukkig van worden, waarom zou je dat dan nog gewoon blijven doen vraag ik me af?

19 augustus 2021 om 19:28

Dat is een hellend vlak. Iedereen kan zich overal door gekwetst voelen. Daar kun je geen rechten aan ontlenen mijnsinziens. Anders wordt het een hele vervelende wereld/is het aan het worden. Maar je kan er voor kiezen om het niet te doen idd, persoonlijke keuze.

19 augustus 2021 om 19:28

Ach er zijn altijd mensen te vinden die ergens niet blij van worden. Moet is een keer op YouTube liedjes opzoeken uit Engeland van paar jaar geleden met name bijvoorbeeld over Adebayor, die was wel 100x erger dan een liedje over rentboys van nu. Echter klaagt iedereen op de dag van vandaag over alles en nog wat.

19 augustus 2021 om 19:32

Omdat het niet mijn, of van wie dan ook, verantwoordelijkheid is mensen te behoeden van subjectieve en oppervlakkige 'ongelukkigheid'. Sterker; als het niet direct beledigend is, naar een persoon of naar een specifieke groep, en dus niet tegen de wet, is de persoon die jou stopt van het uiten van jouw expressie fout. 'Ongelukkigheid' of 'gekwetstheid' heeft, en hopelijk blijft dat zo al is de erosie al jaren ingezet mede door onwetende medeburgers, geen enkele vorm van wettelijke macht of invloed. Daarnaast, meer praktisch, wie gaat deze 'gekwetstheid' bepalen? Ik? Jij? Zij? Hun? Dit alles is samenlevingsfilosofie, politicologie. Het staat los van gewenstheid of beleefdheid. Want ook ik zie in de laatste jaren ERG veel dingen die mij kwetsen of tegen de borst stoten. Ik heb geen recht iemand te dwingen daarmee te stoppen. Dat wil ik ook niet; sunlight is the best disenfectant. Op zoveel gebieden is het nuttig ook 'nare' geluiden (letterlijk) toe te laten. Psychologisch, sociologisch, politicologisch. Zo werkt de westerse samenleving. Dat heet vrijheid. Om Hans Teeuwen maar eens te quoten; 'Denk je dat IK dagelijks niet dingen tegenkom en hoor die me absoluut niet aanstaan? Die mij kwetsen? In de westerse samenleving ontwikkel je daar een schild voor'

19 augustus 2021 om 19:33

Een persoonlijke afweging inderdaad. Maar persoonlijk snap ik het echt niet dat je een voor sommigen kwetsend iets gaat roepen (als je er van op de hoogte bent natuurlijk). Want laten we ook niet doen alsof het ook maar iets uitmaakt of je zo een liedje kunt roepen.

19 augustus 2021 om 19:38

@Verbannis, als ze je gaan verplichten te stoppen en het dus verbieden dan gaat er wat fout (al hangt dat van de context af). Maar nu wordt er aandacht voor gevraagd. Maar hey als jij het oké vindt dat er medesupporters in het stadion gehinderd kunnen worden in zorgzaam naar een potje voetbal kijken dan is dat zo. Maar persoonlijk vind ik dat een groter probleem dan minderheden die aandurven hun klachten in de openbare wereld durven te openbaren (wat ik net een gigantisch goede zaak vind).

19 augustus 2021 om 19:46

Omdat er altijd wel iemand is die er ongelukkig van wordt. Aan het einde van de rit doen we niets meer.

19 augustus 2021 om 20:19

Ik vind het prima en goed dat wie dan ook, 'minderheid' vind ik een identitaire nonsens specificatie, zich kan uiten. Vrijheid van meningsuiting is een geweldig hoog goed. Ik haat homofobie of racisme en alle fobieën en ismes. Ik ben echter banger voor selectieve en subjectieve auwies aan gevoelens die ook nog eens enorm subjectief worden toegepast. Oh en wat NOG enger is; mensen zoals Willem die stellen dat speech violence is. Maar ik laat het hierbij. Stomme politiek verneukt alles, en ik studeer het ook nog, ik ga Feyenoord kijken.

19 augustus 2021 om 20:48

Feyenoord gaat lekker maat. En verder heb je volkomen gelijk. Niemand hoeft wie dan ook te beledigen. Maar tegenwoordig voelt (bijna) iedereen zich veel te snel beledigd en/of wordt er actief naar beledigingen gezocht. En als ze niet gevonden worden dan worden ze toch gevonden. Zoals in dit geval, los van de vermeende oorsprong van die lied. PC-tijdperk en Klopp springt blijkbaar op de bandwagon om aan te tonen dat ie deugt.

19 augustus 2021 om 21:54

Wij zitten op dezelfde golflengte. Geluiden gemaakt door stembanden wat enkel golven zijn qua geluid?
Poeh. Je moet ver gaan om mij te beledigen. En, zoals je aangeeft, verdikkie. Ik heb wel betere dingen te doen. Dit Feyenoord, bijvoorbeeld!

19 augustus 2021 om 22:33

@Verbannis; Echt alle -ismes? relativisme, positivisme en inclusievisme ook? En daar heb ik maar één van verzonnen :P
Vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid tot inbreuk in de levenssfeer van een ander. Hier valt belediging en bedreiging gewoon onder. Klopp is duidelijk volwassen geworden, doorhebben dat iets niet zo bedoelen een ander nog wel kan kwetsen. En daar zijn gedrag niet alleen op aanpassen, maar vanuit zijn functie het ook bespreekbaar maken. Hoe je erbij komt om daartegen te ageren omdat het wel heel eng wordt als je per ongeluk iemand kan beledigen snap ik niet zo goed. Is toch mooi dat hij er iets van zegt, of is het selectivisme omdat hij alleen dit liedje als voorbeeld gebruikt?

19 augustus 2021 om 23:43

Omdat het hun keuze is om zich beledigd te voelen of er ongelukkig door te raken. De betekenis van de term is duidelijk veranderd. Daarnaast vind ik het sowieso allemaal flauwekul, want ze willen overal geaccepteerd worden - wat in mijn ogen normaal is - maar ze willen wel overal hun eigen speciale clubjes die alleen voor ‘hun’ mensen zijn. Het gaat tegenwoordig alleen nog maar over Corona, het klimaat, racisme en LHBTI. Echt, de kortzinnigheid van mensen op dit gebied. De media licht iets uit en de meute gaat er weer in mee. Hebben jullie allemaal ook nog een eigen mening? 😅

19 augustus 2021 om 23:49

Ik weet niet man, het gaat de laatste tijd ook weleens over Afghanistan volgens mij. Misschien zoek je het te veel op? Top trouwens Afghanistan, die Taliban heeft niets met dat woke gebeuren schijnt. Dat plaatst dat leed daar ook wel in perspectief. Hier hebben we het echt zwaar

20 augustus 2021 om 01:03

Ik voel me gekwetst als mensen iets homofoob noemen en het afkeuren. Wat gaan we hier dan mee doen?

20 augustus 2021 om 11:49

Nijigeth

Dan vind ik dat jij het recht hebt om jouw afkeer tegen homo's openlijk te belijden. Laten we jou in je kracht zetten anders. Deel gewoon met ons wat jij van homo's vind en maak duidelijk hoezeer jij in jouw gevoelens geraakt en pijn gedaan wordt als jij, die gewoon iets tegen homo's mág hebben, te horen krijgt dat jij een homofoob bent. En wat dat allemaal met jou doet.

Dus ga je gang, laat je horen en laat je gevoel spreken, zou ik zeggen. Pak je kans!

20 augustus 2021 om 20:41

Oh, ik vind homo's over het algemeen wel heel fijne mensen, de meesten ervan kunnen tegen grapjes (ja, ook over homo's) en hebben zelfspot. Zolang ze me niet continue proberen te versieren kan ik er goed een biertje mee drinken. Hell, ik doe dat bijna wekelijks, omdat ik verschillende homo's wel goed ken. Maar die zouden dit dan ook niet als beledigend ervaren, die zouden waarschijnlijk keihard lachen om de uitspraak van Klopp. Maar toch bedankt dat ik me hier mocht uiten, dat voelt goed.

Grote klasse van Klopp. Wanneer staat er hier een autoriteit op om antisemitische en homofobe spreekkoren uit Nederlandse stadions te weren?

19 augustus 2021 om 19:20

Ik hoop dat, dat zeker snel gebeurt. Niet dat ik het heel chique vind, maar ze noemen die gasten toch prostitué en niet zozeer homo? Ik vraag het me oprecht af.

19 augustus 2021 om 19:27

Dit spreekkoor is ontstaan nadat mannelijke Chelsea fans/hooligans door rivaliserende groepen "betrapt" werden met mannelijke prostituees (rent boys). Je zou kunnen zeggen dat voor veel mensen dit spreekkoor nu een andere betekenis heeft omdat ze refereren naar het huurleger van Abramovic. Toch is het een spreekkoor dat gevoelig ligt bij deze LHBT+ supportersvereniging. In Nederland hebben we natuurlijk veel expliciet homofobe liederen.

19 augustus 2021 om 19:33

Thanks voor de info! Het blijft in voetbalstadions en ook in kleedkamers wel erg gewoon om anti-homo opmerkingen te maken. Goed dat iemand als Klopp zich daar dan tegen uitspreekt.

19 augustus 2021 om 19:38

Ik las juist afgelopen week op Engelse forums dat de term is verzonnen omdat Chelsea een koopclub is en veel huurlingen heeft. Nergens heb ik voorbij gekomen van het stukje dat ze betrapt zijn met mannelijke prostitués. Ik ontken het overigens niet wat je zegt hoor, maar misschien zijn er veel fans die oprecht denken dat het komt door het geld en huurleger van Abramovich.

19 augustus 2021 om 19:41

Het wordt al sinds de jaren 80 gezongen. Ver voor Abramovic's overname. Voor veel mensen heeft het spreekkoor inderdaad de betekenis die jij schetst. Ik denk dat het moeilijk te ontkennen is dat het een homofobe oorsprong heeft.

19 augustus 2021 om 19:49

665, en dat is dus idd de dubbele moraal. Het klinkt heel plausibel voor menig supporter om het in deze tijd van het huurlingen leger van Chelsea te zingen. Echter is de oorsprong heel anders. Zo was er tijdens het EK die ondertiteling van het Duitse volkslied, die heel veel mensen associëren met Nazi Duitsland. Ik heb hier echter heel veel berichten gelezen dat mensen het mooi vonden en/of een leuke grap. Begrijpelijk, omdat die de context niet kennen. De pijn ligt echter wel nog bij heel veel.mensen. En dat is het imo. Waar ligt de grens. We kunnen niet met de tere zieltjes van iedereen rekening houden, maar als groepen homosexuelen dit vreselijk vinden, zeker van je eigen club, lijkt het me ook dat je moet stoppen. Maar waar trekken we nou echt daadwerkelijk de grens? Dat is echt ingewikkeld.

19 augustus 2021 om 19:50

Is gevoeligheid een reden om mensen in hun vrijheid aan te tasten? Meer concreet; overtroeft iemands recht zicht niet beledigd te voelen iemands vrijheid van meningsuiting?

19 augustus 2021 om 19:58

@verbannis, Jij durft wel. Mensen plegen zelfmoord door homofobie en de oneindige onveiligheid en afwijzing. En dan ga jij hier lopen huilen over de inperking van iemands vrijheid omdat ze een lied niet meer mogen zingen? In welke wereld staat dat in verhouding tot elkaar?

19 augustus 2021 om 20:02

Kun je antwoord geven op mijn vraag in plaats van indirecte rare beschuldigingen te maken aangaande 'hulp bij zelfdoding'? Hoever het algemene narratief al die kant is op gegaan is 'speech' nog steeds geen 'violence'. En omdat je het ongetwijfeld zelf al invult; fuck homofobie. Op hetzelfde niveau; fuck mensen die vrijheid van meningsuiting willen inperken.

19 augustus 2021 om 20:09

@verbannis, Dat is het wel. Voetbal heeft een homofobie probleem en het is niet te ontkennen. De sport loopt zo ver achter op de rest van de samenleving. Er zijn honderden professionele voetballers die niet uit de kast durven te komen door de cultuur die gecreëerd is. Een van de weinigen die het ooit deed tijdens zijn actieve carrière, Justin Fashanu, kreeg alles over zich heen nadat hij uit de kast kwam en hing zichzelf op. Want zo serieus is het. Kijk jezelf eens goed aan in de spiegel en verander je gedrag. Want voor jou maakt het eigenlijk niks uit, maar voor anderen betekent het dat ze zich eindelijk veilig voelen. Als je niet inziet dat je woorden, en dan specifiek een heleboel woorden van een heleboel mensen, gewelddadig kunnen zijn, mis je een stukje empathie.

19 augustus 2021 om 20:13

Mijn gedrag? Nogmaals; jij hebt een zeker beeld in je hoofd van mij die je aanvalt. Ik voel me in ieder geval to-taal niet aangesproken. Je weet niet wie ik ben, wat voor vrienden ik heb en of die bijvoorbeeld homofiel zijn. Hel, mijn beste, misschien ben ik het zelf wel. Dat zou in jouw domme eenzijdige oppervlakkige flutwereldje wel echt een doodzonde zijn, niet? Mij zo aanvallen!!! Ik laat het in het midden, voor jou alleen. Los van dit alles; verschrikkelijk van Fashanu. Nb: excuus. Ik laat het hierbij. Ga me niet verlagen tot overduidelijk nutteloze discussie op voetbalzone. Uberhaupt niet haha. Narrow gate - chiron last

19 augustus 2021 om 20:30

@verbannis, Wow eigenlijk was het niet bedoeld als persoonlijke aanval, gewoon als algemeen punt. We moeten met z'n allen iets doen aan dit probleem, wat er duidelijk is, dus laten we allemaal kijken wat we kunnen doen, zoals bijvoorbeeld stoppen met dit soort liederen. Het 'pas je gedrag aan' was dus, als het al aan iemand specifiek gericht was, gericht aan de supporters die dit soort liederen zingen. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je nu zo boos bent geworden. Het enige wat ik wilde duidelijk maken is dat woorden wel geweld zijn, zeker in de voetbalwereld. Iets wat jij ontkende. Als ik jou in dat betoog geraakt heb spijt me dat oprecht.

19 augustus 2021 om 21:51

Ik ben zelden tot nooit beledigd door woorden. Zeker niet door mensen die mij helemaal niet kennen. Sterker nog, woorden van volstrekt onbekenden, op straat of hier, kunnen mij enkel in extreem bizarre situaties raken. Vrienden kunnen mij kwetsen met geluiden van stembanden. Verder niemand. Jij hebt mij zeer zeker niet geraakt, dont you worry. Hee, los van alles; verdikkie, dit Feyenoord!

20 augustus 2021 om 12:08

"overtroeft iemands recht zicht niet beledigd te voelen iemands vrijheid van meningsuiting?"

Ik denk dat het vooral zo is dat diegene die zijn mening uit vooral niet voor anderen moet gaan bepalen hoe zij zich daarbij moeten of mogen voelen. Of nog anders gezegd, ik denk dat diegenen die jij aan het beledigen bent gewoon voor zichzelf mogen bepalen en invoelen of dat voor hen beledigend is of niet. En dat het een vergaande vorm van chronisch gebrek aan empathie en inlevingsvermogen betreft als je voor anderen gaat bepalen of zij zich door jou meningsuiting beledigd voelen of niet.

Ja, het recht op een vrije meningsuiting is, in haar kern en verschijningsvorm, een verbod gericht op de overheid. En dat omvat, dus, ook het recht om (de overheid) te beledigen, om te shockeren en te provoceren. Dat het nu zo is dat we vinden dat dit Grondwettelijke principe ook tussen burgers vergaand zou moeten gelden, dat mag zo zijn. Maar dat maakt niet dat het ooit is bedoeld om mensen, zoals jij, een soort boterbriefje te verstrekken om maar ongebreideld constant álles tegen iedereen en alles te kunnen en mogen zeggen.
Want de meeste mensen vergeten dat de belangrijkste censuur die kan worden toegepast in je eigen hersens zitten. Tussen al die gedachtes in je hersen (ongeveer 50 per minuut) en wat jij uiteindelijk zegt zit een filter. Dat is maar goed ook. Want als iedereen echt 100% eerljik zou zijn de hele tijd, dan wordt de wereld echt geen leuke plek meer. Daar hebben we dat filter voor. Die makt dat de samenleving nog een beetje leefbaar blijft. Maar helaas zijn er dus nu mensen die vinden dat we dat filter niet nodig hebben en dat dus iedere gedachte, ongebreideld, uit hun mond moet komen. Het is onnodig denk ik om hier nader uit te leggen dat dat soort mensen niet goed snik zijn. Dus dat van die 'vrijheid' van meningsuiting is allemaal stukken minder belangrijk dan sociale cohesie, vrijwilligerschap, inzet voor de samenleving, zelfopoffring en gemeenschapszin. Wat jij voorstelt, is een verder uitdieping van het doorgeslagen individualisme van onze katalistische neoliberale samenleving. Ikkeikkeikke, en ik moet alles kunnen doen en zeggen, want dát is het hoogste! Wat een armoede zeg.

19 augustus 2021 om 23:23

Ik ben benieuwd of men ook geen 'joden' meer roept. Er zijn Joodse groeperingen die het zeer stuitend vinden. Maar is dit genoeg omdat de meeste Ajacieden dit niet zo zien.

20 augustus 2021 om 01:26

Ik vind 'come on you reds' dan weer heel erg stuitend tegenover indianen en bij 'hup Holland hup' voel ik me een achtergestelde Nederlander, omdat ik niet in Noord of Zuid Holland woon.

20 augustus 2021 om 08:35

Mag hopen dat die er niet komt, wat een onzin dat er in deze huidige maatschappij niks meer mag. Ja, sommige liedjes zijn niet leuk, maar negeer het toch lekker in plaats van altijd alles maar te gaan verbieden. Die woke hype mag van mij wel over zijn.

Heel goed. Verandering begint zo. Het stilaan toelaten doet weinig. Ben hier vaak zat naar Crystal Palace wedstrijden geweest en ik zal m'n kind nevernooit meenemen. Er is nog veel te veel achterlijk en verouderd gedrag van menig volwassenen aanwezig in stadions. Eentje vertelde me vol trots dat 'ie een koptelefoon voor z'n kleinkind bijhad zodat ie niet op z'n woorden hoefde te letten. Mafklapper.

20 augustus 2021 om 09:19

Oh nou, want mensen hebben het zo slecht. Poeh poeh, hoogste tijd voor verandering. We hebben door de jaren heen een ontzettend tolerante samenleving opgebouwd met zijn allen en dat zie je elke dag terug. Mensen zullen nou eenmaal regelmatig geconfronteerd worden in hun leven met zaken die ze minder fijn vinden. Leer daarmee omgaan. Erg fijn dat je je kind beschermd tegen de barbaren in een stadion, maar een dikke huid zal hij/zij er niet van krijgen. Een beetje "ouderwets" is namelijk ook wel eens gezond en vooral natuurlijk voor een mens.

20 augustus 2021 om 10:32

Geloof me; de gemiddelde lgbtq+-persoon heeft een veellllll dikkere huid dan de gemiddelde voetbalfan. Ik ben bang dat je onderschat hoe pittig het nog altijd is, ook in Nederland, om van de heteroseksuele cis norm af te wijken. Denk jij bv ooit na over waar je je partner kust of hand in hand loopt ? Of uberhaupt over hoe mensen op jouw zijn reageren ?

Ongeveer 1 op de 20 mannen identificeert zich als bi- of homoseksueel. Er zijn meer dan 450 eredivisie-spelers, en nog eens 500 kld-spelers. Nul openlijk bi- of homoseksueel.

Ondertussen horen puberende kids die hun seksualiteit aant ontdekken zijn fossielen als derksen zeggen dat “ze niet moeten doen alsof het zo lastig is om uit de kast te komen” terwijl in elk stadion homofobe spreekkoren klinken. Het lijkt me goed om dáár op te focussen ipv van de gemarginaliseerde groep te vragen het maar te laten gebeuren & t niet persoonlijk te nemen.

Prima dat hij het zegt, nog beter als hij met zijn team van het veld was gestapt.

20 augustus 2021 om 01:21

Leidsche Hood, niet bij ons in het dorp hoor. Ik heb door de jaren heen heel wat minderheden training gegeven en ik spreek ze nog regelmatig. Het beste voorbeeld van het ook kan is wel de Turkse jongen die weleens gekscherend gevraagd werd wanneer ie kebab mee zou nemen voor het hele team. Die nodigde op een gegeven moment het hele team (met op 1 na allemaal blanke Nederlandse jongens) uit om kebab te eten bij hem thuis. Hij sprak de legendarische woorden 'en volgende week kom ik bij jullie kaas eten en haring happen, stelletje kaaskoppen'. In mijn ogen is dat zoals een voetbalteam werkt. Die gasten vonden het schitterend, hij werd alleen nog maar meer gewaardeerd (en ja, er werd weleens gezegd dat ze weer eens kebab wilden, want zijn moeder maakte die zo lekker). Needless to say, die Turkse jongen gaat nog steeds om met een groot deel van dat team, want die weet hoe je vrienden maakt. Het gaat puur om mentaliteit in veel gevallen (niet alle gevallen) en zulke jongens vinden juist dat hele softe negatief voor de groep waar ze bij horen.

20 augustus 2021 om 08:36

Tja - de blanke Europese man is straks een minderheid en dan zullen we niets meer mogen misschien maar weer een minderheid aanvallen ofzo zodat we ons weer wat machtiger voelen?

20 augustus 2021 om 09:06

Lang geleden dat “we” een kruistocht hebben gedaan.

20 augustus 2021 om 10:35

Ja poeh je zal maar rekening houden met anderen he. Gekkigheid.

Wat is dit nou voor onzin man? Hoe is rent boys homofoob? Het is niet bepaald taal voor aan tafel met de schoonfamilie hoor maar homofoob? Dan is een prostituée een prostituée noemen seksistisch of wat? Klopp springt lekker mee op de pc kar van tegenwoordig. Jammer, ik had hem hoger ingeschat. Homofoob... jeetje zoek het woord op

19 augustus 2021 om 22:44

Omdat het een term is die alleen gebezigd wordt om te beledigen. Net als dat er andere termen zijn voor 'dame van lichte zeden' die je nooit zult gebruiken wanneer je positief over de dame in kwestie praat (bijv de moeder van de scheidsrechter). Niks pc's aan, gewoon aangeven dat je niet moet beledigen. Wat is daar mis mee?

19 augustus 2021 om 23:35

neen, het gaat mij niet om al dan niet beledigen. Dat het een beledigende term is ben ik het mee eens. Dat maakt het nog niet homofoob. Net zoals hoer of prostituee niet seksistisch is... Zoals ik zei: zoek het woord op

19 augustus 2021 om 23:21

Het zijn mannelijke prostituees die met mannen naar bed gaan.

19 augustus 2021 om 23:35

Oke maar de term (hoewel beledigend) verwijst dus louter naar hun beroep. Daar is niets homofoob aan

19 augustus 2021 om 23:58

Dus de stelling is, de term wordt gebruikt om de morele afkeur aan te geven van het uitgeoefende beroep. En niet om aan te geven dat je iets hebt tegen mannen die op mannen vallen. Maar de term gaat over 'homo en hoer', niet één van beide. Ik denk niet dat degene die dit bewust (terwijl de achtergrond bekend is) schreeuwt vervolgens niet denkt 'hihi, ik noem ze een homo en een hoer'. Ook denk ik niet dat als je ernaast staat zegt 'dat is grappig, je maakt ze uit voor prostituee. Ben ik niet hoor, ik val wel op mannen trouwens. Wil je nog een biertje'. Neen, je voelt je niet vrij om jezelf te zijn naast zo iemand.
Ergo, ja, wel homofoob.

Het klinkt wat uit de context gehaald, rent boys duidt hier op al die spelers die makelaarskantoor Chelsea jaarlijks verhuurt, niet de historische link van het woord met prostitutie van mannen.
Het ligt aan de insteek, dit lijkt me niet direct homofoob. Iets te politiek correct wat mij betreft om dit meteen weer te verbannen.

Zou er nu daadwerkelijk een homo op de wereld zijn die denkt 'ik voel me hierdoor gekwetst.'? En als dat zo is, zou die niet een wat dikkere huid mogen kweken?

Tjonge jonge echt de wereld zit vol deugers, een man is eigenlijk een vrouw en omgekeerd, het wordt echt te gek! Vrijheid van meningsuiting is er niet meer bij. Nou ik doe niet mee met die domme woke culture nu niet nooit niet.

Wat zijn we in het westen toch ook een stel snowflakes aan het worden. Je diep gekwetst voelen als er een liedje gezongen wordt in een voetbalstadion...
In andere delen van de wereld wordt keihard gevochten, verliezen mensen hun dierbaren en is er angst om doodgeschoten te worden.
We kennen hier zoveel welvaart, je kunt gaan en staan waar je wil. Als hier een keer de pleuris uitbreekt zitten we goed in de piepzak. Een liedje... pff

Het probleem tegenwoordig is dat wij voor anderen gaan beslissen wat beledigend is en wat niet. We doen alsof sommige groepen niet tegen een grapje kunnen. Maar wat ik het meest frappant vind is dat dit niet eens homofoob bedoeld is. Dit is gewoon richting Chelsea en niet meer dan dat. Waar hebben we het toch over...

20 augustus 2021 om 16:21

Nee hoor, het probleem is dat andere beslissen waardoor je beledigd mag zijn. Het feit dat iets niet als homofoob bedoeld is wil niet zeggen dat het niet homofoob is of dat iemand het zo oppakt.

20 augustus 2021 om 19:03

Pech voor jou dan, als dat jouw filosofie is. Het gaat alvast niet over homo's of wat dan ook. Maar altijd leuk voor sensatie om dat wel zo te maken natuurlijk

20 augustus 2021 om 20:38

Nou, volgens mij bepaalt juist degene die een uitspraak doet hoe het bedoeld is. Als ik zeg dat ik blauw een lelijke kleur vind, dan is dat niet beledigend bedoeld, maar iemand die blauw een mooie kleur vind kan wel beledigd zijn. Maar mag ik dan niet meer zeggen dat ik blauw lelijk vind? In mijn ogen moet de ontvanger nooit de persoon die bepaalt of iets beledigend is. Overigens, wat is er mis mee om je af en toe beledigd te voelen? Dat kan, dat mag en verder doen we er niets mee. Het is niet dat je dan de dag erna ineens een of andere rare ziekte krijgt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller85
Mohamed SalahAanvaller87
AlissonKeeper70
Diogo JotaAanvaller73
D. OrigiAanvaller10
C. KelleherKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

286 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp deelt op persconferentie plaagstoot uit aan trainerskerkhof Watford

Jürgen Klopp was vrijdagmiddag tijdens de persconferentie ouderwets op dreef. De manager van Liverpool, die zaterdag met zijn ploeg tegenover Watford staat, liet zich onder meer uit over de werkwijze...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren