UEFA Men’s Player of the Year komt dit jaar uit Premier League

Donderdag, 19 augustus 2021 om 16:36Yanick Vos

Kevin De Bruyne, Jorginho en N’Golo Kanté zijn de drie overgebleven kandidaten voor de UEFA Men’s Player of the Year Award, zo heeft de Europese voetbalbond donderdag bekendgemaakt. Het drietal was actief in de Champions League-finale, gewonnen door Chelsea. De winnaar van de verkiezing wordt volgende week donderdag bekendgemaakt bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar won Bayern München-spits Robert Lewandowski de trofee.

De Bruyne, Jorginho en Kanté kregen de meeste stemmen van een jury bestaande uit 24 bondscoaches, 80 trainers van clubs uit de Champions League en Europa League, en 55 journalisten. De Bruyne werd met Manchester City kampioen van Engeland en viel na een botsing met Antonio Rüdiger uit in de verloren finale van het miljardenbal. Jorginho en Kanté trokken met Chelsea aan het langste eind in de eindstrijd. Jorginho werd later ook Europees kampioen met Italië.

De UEFA deelt ook een prijs uit aan de beste trainer. Josep Guardiola (Manchester City), Roberto Mancini (Italie) en Thomas Tuchel (Chelsea) zijn de drie kanshebbers. Barcelona-aanvaller Lieke Martens concurreert met haar Spaanse ploeggenoten Jennifer Hermoso en Alexia Putellas om de titel Women’s Player of the Year. Lluís Cortés (Barcelona), Peter Gerhardsson (Zweden) en Emma Hayes (Chelsea) maken kans op de titel beste trainer in het vrouwenvoetbal.


Poll

Wie verdient de titel UEFA Men’s Player of the Year?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door lierse1997)
19 augustus 2021 om 16:49

Deze moet naar Kante gaan, de man met 3 longen, er is nog nooit een speler als N'Golo Kante geweest. Hij is geen Henry of Cristiano Ronaldo, maar past makkelijk in het rijtje van de grootste buitenlandse spelers die Engeland ooit heeft gezien. Ik zie liever een team van 10 Kantes dan 10 Ronaldos

19 augustus 2021 om 17:15

Zul je zien dat winst EK uiteindelijk bepalend is. Want ik denk niet dat deze drie in iemand lijst had gestaan, mochten ze random een lijstje opstellen. Al zou ook ik voor Kante gaan van deze drie

19 augustus 2021 om 17:30

Yes, Kante all the way, unieke speler.

19 augustus 2021 om 17:35

FeRNaNDeZ Ik hoop het niet. Afgezien van incidentele artikelen zoals deze en Chelsea fans die naar games gaan, krijgen spelers als Kante zelden hun verdiende loon. Ik vond Makelele altijd de beste verdedigende middenvelder ooit maar Kante is net zo goed en zou deel uit moeten maken van Chelsea’s beste 11 spelers in hun club geschiedenis. Hij verdiend ook de Ballon D’Or maar daar zal EK winst zeker bepalend zijn.

19 augustus 2021 om 18:23

Kanté in het rijtje van de grootste buitenlandse spelers? Kanté is top, maar je moet niet gaan overdrijven.

19 augustus 2021 om 18:46

Kante is meer dan top en ik kan eerlijk gezegd niet genoeg overdrijven over hem, ik vind hem echt zo goed. Hoeveel spelers kun je zo goed noemen als hij in zijn positie, antwoord geen enkele, maar doelpuntenmakers, ik kan er minstens 5 noemen die je zou kunnen ruilen voor een ander team en de doelpunten zullen er nog steeds zijn, maar er is slechts één Kante

Hahah Jorghino, dat kun je toch niet menen zeg..? Prima speler hoor, en twee hoofdprijzen gewonnen dit jaar met club en land natuurlijk. Maar niet eens de beste speler van Chelsea en ook niet de beste speler van Italie. Laat staan van heel Europa.

19 augustus 2021 om 16:44

Als Jorginho wint is dat puur scorebordjournalistiek, kijken naar de prijzen en verder niets.
Kanté is echt fenomenaal in mijn ogen, die zou hem verdienen.

19 augustus 2021 om 22:16

Kante heeft ook maar een paar wedstrijden heel goed gespeeld.

19 augustus 2021 om 16:47

Hij won tussendoor ook nog even het EK he. Ben het met je eens dat zo’n prijs op individuelr basis moet worden uitgereikt en dan kom ik ook niet op Jorginho uit, maar dit soort prijzen hebben we in het verleden wel vaker naar spelers zien gaan die alleen op teambasis ergens bovenuit staken.

19 augustus 2021 om 17:22

Het zit em meer dat team prijzen een factor worden wanneer bepaalde spelers individueel op een hoog niveau een beetje hetzelfde hebben gepresteerd. Dan kun je teamprijzen ook erbij nemen als doorslaggevende factor. Maar niet zulke onzin! Dat teamprijzen zowat voor lijken te gaan. Even serieus, alsof Jorginho subliem was ofso, wat een onzin is dit zeg. Tegenover Lewa, Messi, Benzema, Ronaldo, zelfs Dias had meer impact als individu, en noem ze maar op!

20 augustus 2021 om 00:40

zit niet te dromen jongen, eet je pizza

Denk eerlijk gezegd dat Jorginho hem wint hoor. Heeft toch wel het EK en CL gewonnen als belangrijke kracht in beide elftallen. Gewonnen prijzen wegen toch wel zwaar mee bij die beoordeling.

19 augustus 2021 om 16:48

Haha lachwekkend echt. Jorginho? Er zijn wel 100 spelers die er meer recht op hebben. Als dit soort simpele krachten kunnen winnen zegt dat genoeg over hoe voetbal beleefd wordt. Kante nog tot daar aan toe, maar ook dat is ondanks dat hij geweldig is niet de beste speler. Zelfs dit jaar hoort Messi hem te winnen en anders zou Lewandowski een prima tweede optie zijn.

19 augustus 2021 om 16:52

@ventola heb jij de premier league wel gekeken vorig seizoen? heeft afgelopen seizoen naast kante heerlijk gespeeld ook op het EK de finale tegen engeland miss wel MOTM van italie

19 augustus 2021 om 16:56

Ik heb alles gezien? Jij vindt dat een beste speler? Iemand die prima meespeelt? Als dat de graadmeter is heb ik heel veel wereldspelers gezien. De man naast Jorginho bij zowel Italië als Chelsea zijn al een klasse beter. Dit is gewoon een prijs voor de persoon die de meeste prijzen wint en zo kijk ik niet naar voetbal.

19 augustus 2021 om 17:29

Ik zeg niet dat hij mijn voorkeur heeft of dat ik hem de beste vond maar is mijn voorspelling. Niet voor niets dat hij erbij zit om die reden.

19 augustus 2021 om 17:57

Ja eens. Dat is zeker de reden. Ik sluit ook niet uit dat hoor. Maar dat is in mijn voetbalbeleving onmogelijk. Iniesta, neymar, Robben, hazard zijn amper in de buurt gekomen en dan wint Jorginho. Maar goed

19 augustus 2021 om 17:59

Ik zou graag weten welke 100 spelers hem zouden kunnen verdienen boven Jorginho. Was bij Chelsea en Italie een belangrijke man. Zowel Tuchel als Mancini passeren hem nooit. Bij Italie omschrijven ze hem zelfs als 'untouchable'. Toch grappig dat het dan altijd door iemand komt die naast hem staat.

19 augustus 2021 om 18:05

Haha wat trainers zeggen over eigen spelers geloof ik wel. Ik zal geen lijst van 100 opstellen maar laten we het erop houden dat ik elke speler die wat met dat ronde ding kan hem liever zie winnen. Daarnaast zeg ik nergens niet dat iemand geen aandeel kan hebben of belangrijk kan zijn in zijn rol. Voor individuele prijzen zie ik alleen liever een individuele speler winnen.

19 augustus 2021 om 17:02

Iniesta en Xavi wonnen hem nooit ondanks al die titels. Deze is voor Kante voor mij. Die was bepalender bij Chelsea.

Doe nou normaal, ik dacht echt dat het ging tussen Fernandes de bruyne en kante toen ik 3 uit PL zag staan. Man U ook gewoon finale europa league, dat wordt toch meegenomen?

19 augustus 2021 om 16:43

Natuurlijk wordt dat meegenomen, maar dat is vergeleken met de CL een troostprijs.

19 augustus 2021 om 16:52Nee tuurlijk, maar we hebben het hier over Jorginho he...

19 augustus 2021 om 16:59

Jorginho is ook zeker niet mijn favoriet.
Is een hele bruikbare speler voor Chelsea, maar niet iemand die exceptioneel heeft gepresteerd dit seizoen. Dat heeft Kanté wel vind ik, er is denk ik geen betere op die positie waar hij speelt. Daarnaast is hij ook zo lekker bescheiden en doet hij nooit gekke dingen (voor zover ik weet).

19 augustus 2021 om 16:44

Blijft natuurlijk wel Europa League, geen Champions League.

19 augustus 2021 om 17:23

Finale EL als United is nou niet echt bijzonder. Bovendien speelde Bruno een waardeloos EK.

19 augustus 2021 om 18:22

Bruno speelde echt een EK om te janken

Ik gok, puur qua gewonnen bekers, dat Jorginho hem gaat binnenharken hoor.
De Bruyne had een goed seizoen, maar het kwam er met België toch weer niet uit.

Puur qua seizoen zou ik Kanté kiezen. Wat voor een impact die man had. Volgens mij 3 keer Man of the Match (2x halve finale CL en 1x finale CL). Wat een beest was dat in de CL zeg! En in de BPL was hij ook gewoon ijzersterk!

Jorginho heeft het geluk dat hij ook gewoon goed speelde, maar dat hij met Italië ook nog eens het EK heeft gewonnen.

De Bruyne zit er bij vanwege zijn goede seizoen met City. Met België heeft hij niet heel veel gepresteerd, helaas.

Ik gun Kanté het in ieder geval het meest van deze 3. Heerlijke speler, bescheiden en gewoon echt één van de beste Cvm's ter wereld! Verdiend wel eens wat eer in de vorm van een individuele ''grote'' prijs!!!

19 augustus 2021 om 17:14

De Bruyne heeft toch gewoon een goed EK gespeeld rekening houdende met de beenhouwers die zich op hem uitgeleefd hebben?

20 augustus 2021 om 08:51

Mwah. Hij speelde aardig, maar niet zoals de Bruyne kan spelen.
Tevens is België relatief vroeg uitgeschakeld voor mij.

Daarnaast heeft hij, i.t.t. de andere 2 langs alle prijzen gegrepen (cl/ek)

20 augustus 2021 om 14:12

Dat wel maar afgaande op de omstandigheden (kon niet meedoen aan de eerste wedstrijd door slager Rüdiger en daarna tegen Portugal door beenhouwer Palhinha van het veld getrapt waardoor hij eigenlijk gewoon geblesseerd tegen Italië moest spelen; ergo hij heeft net twee wedstrijden kunnen spelen op het EK zonder last te hebben van blessures) vind ik dat hij het nog goed gedaan heeft met een sterke invalbeurt tegen Denemarken en een goede eerste helft tegen Portugal.

kante verdiend hem naar mijn mening heeft echt grandioos gespeeld onder Tuchel, jorginho heeft ook serieuze kans, heeft heerlijk gespeeld op het ek en ook gewonnen, we gaan zien wie hem wordt maar ik denk en hoop kante

Ach ja, Jorginho had je kunnen verwachten, die heeft alles gewonnen. Vind ik hem de beste speler? Absoluut niet. De Bruyne’s seizoen was toch op het EK en in de CL net niet en op het EK ging Kanté roemloos ten onder. Weet niet of de UEFA de Copa America meeneemt, maar voor mij had Messi hem mogen winnen - eindelijk een prijs met zijn land en zijn statistieken spreken voor zich.

19 augustus 2021 om 17:16

Wat was er net niet aan de CL van de Bruyne?

19 augustus 2021 om 18:38

Bij 7 goals betrokken in 8 wedstrijden in de CL als middenvelder en dat net niet noemen. Hij begon geblesseerd aan het EK en kreeg een paar doodschoppen maar liet qua kwaliteit zien dat hij absoluut de beste middenvelder is die er rondloopt..

Er is er maar 1 die deze prijs hoort te krijgen en dat is Messi natuurlijk, maargoed kan dit soort prijzen al jaren niet meer serieus nemen.

19 augustus 2021 om 17:15

En zodra Messi hem wint, is het ineens een hoofdprijs zeker?

19 augustus 2021 om 17:17

Hoofdprijs? Nee hoor, hij is de beste en die zou hem moeten krijgen. Prijzen in teamverband zijn met dit soort prijzen niet relevant wat mij betreft.

19 augustus 2021 om 17:40

Ik snap je punt hoor. Tegelijkertijd heeft Messi in de Champions League geen indruk gemaakt. Wat hij in LaLiga heeft gepresteerd is knap, maar in mijn ogen niet uitzonderlijk. Copa telt niet mee, aangezien het geen UEFA toernooi is. Ik snap wel dat Messi deze prijs niet wint eigenlijk. Uiteindelijk gaat het er toch om welke prijzen je team wint als gevolg van je individuele prestatie.

Schandalig dit, als we op basis van dit soort criteria deze prijs gaan uitgeven kunnen we beter stoppen.

De prijzen die gewonnen zijn door deze spelers dat is gewoon een geweldige teamprestatie geweest en heeft toch als we allemaal heel eerlijk zijn niks met individuele prestaties en kwaliteiten te maken? dat Jorginho bij de laatste 3 zit bevestigd dat alleen maar meer denk ik.

Maar de prijs moet toch uitgereikt worden dus begrijpelijk, maar nogmaals schandalig dat er niet gekeken word naar individuele statistieken en kwaliteiten.

19 augustus 2021 om 17:23Ja echt een onzin! Het zit em meer dat team prijzen een factor worden wanneer bepaalde spelers individueel op een hoog niveau een beetje hetzelfde hebben gepresteerd. Dan kun je teamprijzen ook erbij nemen als doorslaggevende factor. Maar niet zulke onzin! Dat teamprijzen zowat voor lijken te gaan. Even serieus, alsof Jorginho subliem was ofso, wat een onzin is dit zeg. Tegenover Lewa, Messi, Benzema, Ronaldo, zelfs Dias of Bruno had meer impact als individu, en noem ze maar op!19 augustus 2021 om 22:26

Niet individuele statistieken maar kwaliteiten. Men moet echt leren kijken naar wat er achter de scorebord gebeurd. De impact van een speler opnde wedstrijd is altijd het belangrijkste. Of hij dit nou doet door mede van een goal of door mede van spelmaken, spelverdelen. In moeilijke situatie balbezit houden. Zoveel dingen die niet als statistiek worden opgenomen of opgenomen kunnen worden. Mensen zitten regenwoordig zelfs te kijken naar goals assidt ratio van een middenvelder, dat vind ik schandalig weinig voetbalkennis

19 augustus 2021 om 22:54

Copa America is geen relevante factor, want anders had Messi ver boven iedereen gestaan.

20 augustus 2021 om 11:49

Ik heb nergens de copa america benoemd.

Ik mag toch hopen dat de prijs uiteindelijk naar Kante gaat, die heeft ons eigenhandig de CL bezorgd afgelopen seizoen. Toen het erom ging, domineerde hij zowat iedere wedstrijd in de CL. Jorginho heeft een goed jaar en flink wat prijzen op zijn naam gezet, maar dat is toch wel een niveautje onder een de Bruyne en Kante.

Nou, als we op basis van gewonnen prijzen gaan uitreiken kunnen we Emerson Palmieri er ook wel bij gaan zetten. Hou toch op met je Jorginho. Kanté lijkt me een goed alternatief, die heeft zijn meerwaarde echt bewezen in de eindfase van de CL (in plaats van alleen op het wedstrijdformulier te staan).Kante moet hem krijgen, heeft in zijn eentje Real Madrid en Chelsea Porto Atletico overklast, speelt gewoon voor 6 man die vent is overal, zit overal tussen en gaat er overheen, echt ene baas. Aan Kante te danken dat Chelsea CL heeft gewonnen. in zijn tijd van Leicester heeft hij zelfs een matige Drinkwater op een wereld voetballer doen lijken.

Ik neem aan dat het Kanté wordt. Hij heeft dan wel de nodige wedstrijden gemist, maar zijn impact bij de wedstrijden waar hij wel speelde was immens. Als ik het goed herinner is het ook de eerste speler die in de knock-outfase CL in zowel uit als thuiswedstrijd MOTM was. Jorginho heeft zich ook geweldig herpakt sinds de komst van Tuchel, maar verdient toch echt niet deze prijs in mijn ogen. Dat zou echt enkel op basis van prijzen gekozen zijn en niet op impact van de speler zelf. Zelfs bij Chelsea zie ik meestal liever Kovacic in zijn plek.

ik denk persoonlijk ook dat jorginho t wint.al vind ik t onterecht.doe mij maar kante,heeft ie op basis van cl wel verdiend.

Kante natuurlijk. De kleine meester. No Brainer!
Ik vond Mancini altijd een flapdrol eerste klas maar ik vind het buitengewoon knap dat hij met die groep, toch over het algemeen middelmatige, voetballers een goed team heeft gesmeed en zelfs kampioen is geworden.
Die prijs heeft hij dik verdiend!

Het is een Uefa-prijs niet waar? Daar bestaan de doorgestoken kaart, vriendjespolitiek en corruptie niet. Jorginho wint hem.

Deze prijs zegt echt helemaal niks. Er wordt alleen gekeken naar alle competities binnen Europese grenzen. Hoe kan je dan Messi vergelijken met een Kante, KDB of Jorghino? Die hebben een EK gespeeld, Messi niet.

Als Jorginho deze wint, " krijgt " Kante de Ballon d'or. Of andersom. Eind goed al goed.

Dat worden prijzen voor de Chelsea kandidate, Kante en Tuchel. Dik verdiend ook.Van de 3 zou ik toch voor Kant㩠gaan, maar dat Messi en/of Ronaldo überhaupt geen top 3 zijn is mij een raadsel. Messi heeft in 35 competitiewedstrijden 30 goals en 9 assist geleverd, en Ronaldo in 33 competitiewedstrijden 29 goals en 3 assists. Om maar te zwijgen over Lewandowski die in 29 wedstrijden 41 goals heeft gemaakt en daarmee een stok oud record heeft verbroken. Tuurlijk hebben ze geen Champions League gewonnen maar dat zijn ook prijzen in teamverband.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller73
T. WernerAanvaller71
KepaKeeper10
E. MendyKeeper70
Marcos AlonsoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

233 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren