Pedro kiest voor gevoelige overstap die niemand maakte na 1985

Donderdag, 19 augustus 2021 om 13:35Yanick Vos • Laatste update: 14:09

Voor het eerst sinds 36 jaar maakt een speler van AS Roma de gevoelige overstap naar Lazio: Pedro durft het aan en heeft getekend bij de aartsrivaal. De 34-jarige Spanjaard komt transfervrij over en gaat bij zijn nieuwe club spelen met rugnummer negen.

Het is voor het eerst in 36 jaar dat een speler rechtstreeks de overstap maakt van Roma naar Lazio. Astutillo Malgioglio ging hem voor: de doelman bewandelde in 1985 dezelfde route. In de jaren daarna waren er diverse spelers die voor beide clubs speelden, maar in de tussentijd droegen zij het shirt van andere clubs.

Pedro werd opgeleid bij Barcelona en brak door in het Camp Nou. In de zomer van 2015 werd hij voor een bedrag van 27 miljoen euro verkocht aan Chelsea, waar hij vijf seizoenen zou blijven. Vorig jaar maakte hij transfervrij de overstap van Stamford Bridge naar het Stadio Olimpico.

Afgelopen seizoen kwam Pedro in veertig wedstrijden tot zes doelpunten en zeven assists. Van de nieuwe trainer José Mourinho kreeg hij te horen dat hij niet in de plannen voorkomt. De 65-voudig international besloot daarop in te gaan op een aanbieding van Lazio. Ondanks het nog doorlopende contract hoeft de club uit de Serie A geen transfersom over te maken aan de rivaal.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door madoka70)

Uitgerekend Pedro, haha. Man, wat heb ik me aan hem geërgerd bij Barcelona met zijn constante geduikel. Maar hij blijft zo nog wel lang op niveau spelen. Dat moet ik hem nageven.

19 augustus 2021 om 14:05

Ik herinner mij vooral dat hij in alle 6 toernooien die Barcelona in een seizoen won scoorde. Hij scoorde vaak in grote wedstrijden.

19 augustus 2021 om 14:33

Ik kan niet wachten op de derby!!

19 augustus 2021 om 14:40

Wat heb ik genoten van Pedro in zijn Barcelona tijd. Altijd precies op tijd uit de startblokken, perfecte looplijnen en koning van het afwerken in de korte hoek. Mooi voorbeeld was die goal tegen van der Sar in de CL finale van 2011: hij stond erbij en keek ernaar, aan de grond genageld. Pedro is nou het perfecte voorbeeld van een uitstekende teamspeler.

19 augustus 2021 om 14:56

Niets wat je zegt heeft te maken met het zijn van een perfecte teamspeler of wel?

19 augustus 2021 om 15:18



Heb ik beweerd dat die punten die ik benoemde direct definiã«ren wat een perfecte teamspeler is? Als je voetbal toen al een beetje volgde, dan hoef ik je niet eens uit te leggen dat Pedro een uitstekende teamspeler is. Of wacht, jij kent alleen Gerrard natuurlijk als uitstekende teamspeler hé? Als je geen kijk hebt op spelers uit La Liga kun je het ook gewoon zeggen hoor.

19 augustus 2021 om 14:42

Gewoon alweer 34 die gast! Prima clubs op zijn lijstje staan, had ik niet verwacht eerlijk gezegd. Vind hem een categorie minder goed dan de clubs waarvoor hij uiteindelijk gespeeld heeft.

20 augustus 2021 om 09:12

Pedro heeft ook gewoon alles gewonnen wat er te winnen valt. Ik vond hem echt extreem belangrijk bij Barca. Scoorde ook vaak op belangrijke momenten.

Pikante transfer..ooit bij de derby geweest en zelden zo'n intensiteit gevoeld. Hopelijk wordt die in ieder geval aan de blauwe zijde 'normaal' ontvangen.

19 augustus 2021 om 13:54

Haha zullen er bij Roma mensen zijn die zeggen: Ik als Roma fan gun Pedro deze stap. Net zoals hier met “feyenoorders”
die Berghuis de stap naar ajax gunnen

19 augustus 2021 om 14:18

Dat is politiek correcte gelul, echte Feyenoorders zullen dat nooit zeggen en bij Roma zullen het er niet veel zijn want ze hebben intense rivaliteit met historische context dat niet gefabriceerd door de media is.

19 augustus 2021 om 14:23

Eens met jou.

19 augustus 2021 om 14:45

@aycaramba: Noem het maar politiek correct gelul. Ik noem het volwassen gedrag. De club is groter dan welke speler dan ook. Ik ben Feyenoorder en heb geen haat naar Ajax, want die club doet me gewoon niks. Dan gaat een Berghuis daar naartoe en dan moet ik hem zaken misgunnen? Die jongen heeft in de Kuip volgens mij gewoon hard gewerkt en z'n best gedaan. Nou prima, strik erom, wegwezen en doorschakelen.
@lerfr12: het siert je niet door Feyenoorders hier weg te zetten als 'nep-supporters' omdat sommigen Berghuis de stap gunnen. Alsof je een soort verheven supporter bent omdat je primair reageert?

19 augustus 2021 om 14:59

Ijsmuts dat mag je vinden, ik hecht echter veel waarde aan loyaliteit. Ik zou zeggen dat loyaliteit het belang van jou club voor ogen hebben is, ernaar handelen en alles vermijden dat het welzijn van die club in gevaar kan brengen. Haat is een groot woord maar dat jou grootste rivaal jou niks doet vind ik vreemd. Het is trouwens alleen maar mijn eigen mening.

19 augustus 2021 om 15:37

Pfff waarom zou een speler loyaal naar een club moeten zijn? Clubs behandelen spelers zelf als grofvuil als ze niet meer ‘passen’. De technische leiding verandert ook nog eens in de zoveel jaar, het shirt en zelfs logo’s wijzigen regelmatig vanwege commerciële doeleinden, wat is de club dan nog? De supporters die je uitfluiten als je een bal verkeerd raakt?

Nogal logisch dat het je eigen mening is. Van wie anders?

19 augustus 2021 om 15:47

Tegengif spelers kunnen doen wat ze willen, ik heb het specifiek over de loyaliteit van supporters

19 augustus 2021 om 16:06

@ijmuts: ieder z’n ding toch. Als jij zo bent prima. Ga geen speler succes wensen bij de rivaal

19 augustus 2021 om 16:06

de vergelijking gaat ook niet op, omdat Pedro op zn retour is en een soort stap omlaag doet terwijl Berghuis DE sterspeler was en een stap omhoog doet. Deze transfer is meer te vergelijken met Charisteas.

19 augustus 2021 om 16:10

@aycaramba: ik kan me prima vinden in jouw stelling dat je loyaliteit belangrijk vindt. Ik kijk echter anders tegen de situatie van Berghuis aan. Hij is 5 jaar lang speler geweest van de club. De laatste jaren ook verreweg diegene met het meeste talent. Hij bleef terwijl de rest van het team minder werd (ten opzichte van toen hij kwam) en liep niet de kantjes er vanaf. Dat vind ik een loyale instelling. Het was eerder Feyenoord dat niet leverde dan Berghuis in dit geval.
De club Ajax doet me niks, dat staat los van mijn mening hoe ik over sommige Ajaxfans denk

19 augustus 2021 om 16:33

Gaat echt wel meevallen, op enkelingen na zullen de reactie mild zijn.

We hebben het hier niet over een icoon of aanvoerder. Pedro heeft weinig indruk gemaakt en zal ook niet als verlies of versterking van Lazio gezien worden.

Lig er zelf ook niet wakker van. Eerder blij dat hij weg is. Had toch een aardig salaris en dat liet hij op het veld niet zien.

Ben benieuwd of we hier ook Berghuis-taferelen gaan zien. Natuurlijk geen sterspeler maar wel een vergelijkbare stap.
Al zou de stap andersom waarschijnlijk 'gevaarlijker' zijn geweest, kennende de Lazio-supporters en hun gedrag in het verleden.

19 augustus 2021 om 13:58

Gevaarlijker? Dan ken je de geschiedenis niet van de 7de(?) Romeinse club.

19 augustus 2021 om 14:04

Je hebt gemist hoe het ging toen de Vrij van Lazio naar Inter ging? Dat is een stap in het niets ten aanzien van As Roma naar Lazio Roma. Dit gaat nog wel een staartje krijgen schat ik in, al is het publiek vqan AS Roma wat normalter dan die van Lazio.

19 augustus 2021 om 14:11

Er zijn in de afgelopen jaren tientallen spelers van Lazio naar Inter gegaan. Zonder grote problemen. De vrij is een issue geweest omdat zijn vertrek niet helemaal zuiver verliep.

19 augustus 2021 om 14:24

Vertel? Waarom? Heb ik nooit begrepen en de Vrij zelf volgens mij ook niet.

19 augustus 2021 om 14:27

Het vertrek van De Vrij was vooral discutabel doordat hij in een van zijn laatste wedstrijden voor Lazio een vrij goedkope strafschop weg gaf aan Inter en toen al bekend was dat hij naar Inter ging.

19 augustus 2021 om 14:38

Volgens mij ging toen door die strafschop Inter ten koste van Lazio de Champions League in.

19 augustus 2021 om 16:31

Nee, hooguit wat fluitconcerten. Pedro staat er niet goed op in Rome, dus zal ook niet echt gemist worden.

De overstap lijkt pikant maar valt best mee. Ook vrienden uit Rome bevestigen dit.

Nou Roma zal hier niet wakker van liggen, de sleet zit er al op bij Pedro. Wie is de laatste speler die rechtstreeks van Lazio naar Roma ging ??

19 augustus 2021 om 13:56

Keeper Astutillo Malgioglio

19 augustus 2021 om 14:01

Lekkere achternaam wel, zeg dat maar eens 5x achter elkaar, zonder over woorden te struikelen

19 augustus 2021 om 14:50

@bolhuis17: Klopt niet, want er staat in de tekst dat hij in 1985 dezelfde route (van AS Roma naar Lazio) bewandelde. En dat was niet de vraag.

19 augustus 2021 om 15:00

Die keeper ging van Roma naar Lazio.

Volgens mij was de laatste speler die van Lazio naar AS Roma ging Carlo Perrone. Die ging overigens weer redelijk vlot terug naar Lazio.

19 augustus 2021 om 15:38

Moustapha seck in 16/17

19 augustus 2021 om 16:29

Zoals hierboven ook al staat: Astutillo Malgioglio 36 jaar geleden.

Een jeugdspeler Moustapha seck ging van Roma transfervrij van Lazio naar Roma in 2016.. maar dat stelde niet veel voor.

Lig hier totaal niet wakker van. Pedro heeft geen echte indruk kunnen maken en is geen icoon ofzo, dus ligt niet zo gevoelig. Zal enkel voor wat fluitconcerten tijdens de derby zorgen.

Gewaagde overstap, maar goed. Al met al: Pedro is toch wel een beetje erg over zijn top heen. Denk niet dat het een echte aanwinst is voor Lazio, maar we zullen zien.

Ik vergeet steeds dat Pedro nog voetbalt. Nadat ie uit beeld raakte bij Chelsea niet echt meer aan hem gedacht. 'Pas' 34 ook, in mijn hoofd was ie altijd net zo oud als Iniesta en Xavi.

Heeft dadelijk een mooie carriere gehad zeg! Wat een middelmaat is dit zeg. Chelsea, Barca, Roma, Lazio. En veel interlands.

19 augustus 2021 om 14:04

@deenb

Middelmaat? Een beetje meer respect voor zijn kwaliteiten. In zijn prime (2009-2013) was hij echt een fenomeen , perfect tweevoetig , killerinstinct voor het doel, uitstekende looplijnen en iemand die zich te pletter werkte voor de ploeg. Nadien ging het wat minder, maar nog steeds een uitstekende speler geweest.

19 augustus 2021 om 14:07

Hij was de perfecte teamspeler die moest werken voor 2 voorin. En hij scoorde in 1 seizoen in 6 competities natuurlijk. Hij stond er vaak in de grote wedstrijden met goals.

19 augustus 2021 om 14:15

4 jaar was hij inderdaad een goede buitenspeler dat is nu onderhand 8 jaar geleden. Als Jack Wilshere dadelijk stopt zeg je dan hetzelfde. We moeten de top iets verder afdoen van de middenmoot. En het woord fenomeen gebruiken voor Pedro? Nee bedankt.

19 augustus 2021 om 14:24

Pedro was vroeger echt geen middelmaat hoor. Was gewoon gewaardeerd basisspeler in misschien wel het beste team ooit. Een enorm wapen met zijn diepgang en tweebenigheid.

19 augustus 2021 om 14:32



@deenb

Op dit moment is hij uiteraard geen topspeler meer, dat weten wij ook. Ik begreep enkel uit u opmerking dat hij altijd middelmaat is geweest. Zeker als je zegt dat hij een mooie carriã¨re heeft gehad voor zijn kwaliteiten... Dat is uiteraard niet het geval, sterker nog in zijn prime was hij een van de gevaarlijkste wingers ter wereld. Tuurlijk gaat hij bij de grootste clubs gespeeld hebben.

20 augustus 2021 om 09:17

The disrespect 😮! Ik ben echt verbaasd hoe mensen hier over prime Pedro denken en hem nota bene vergelijken met een speler als Jack Wilshire. Big underrated player ook al was het voor sommige maar 4 jaar.

heeft een mooie carriere gehad hoor, bij veel topclubs gespeeld en bij barca was ie vooral op zijn best
underrated speler als je het me navraagd

Pedri heet in het echt Pedro, blijft het leuk vinden die voetbalnamen. Wat eerder genoemd is; 6 toernooien 1 seizoen, alles winnen overal scoren. Held van la masia. Wat braithwait doet, deed Pedro destijds. Perfect druk zetten, nooit zeiken, nooit verzaken. Goals meepikken, maar niet nr1 in de fanshop. En makkelijk om te slachtofferen als er een nieuwe speler is. Ondanks alles, prima toevoeging voor het evenwicht. Je kan voorin niet allemaal luie spitsen hebben. Heb altijd bewondering voor Pedro gehad, tijdens classicos stond Marcelo een keer smerig op z’n been zeg. Maar als je scoort heb je adrenaline haha.

19 augustus 2021 om 14:47



Tijdens die 5-0 in Camp Nou in 2011 zag je bij die 2-0 goed hoe sluw en goed zijn positionering en anticipatie is. Hij wist gewoon dat die bal voor het doel zou komen en trok een sprint naar binnen. Marcelo werd achtergelaten en kwam te laat, Pedro stond daar vrij om de rebound in te tikken. Het seizoen ervoor (2009-2010) in Bernabeu: krijgt een steekpass van Messi, weet precies welke looplijn hij moest inzetten, rende iedereen eruit en wist echt koelbloedig af te ronden. Hij kon echt goed afwerken en bleef vaak kalm voor de goal.

19 augustus 2021 om 14:54

Echt bizar dat je dat allemaal nog kan herinneren. Oprecht heel knap. Ik weet niet eens meer wat ik een half uur geleden heb gegeten.

19 augustus 2021 om 15:36

Haha, ik heb dat ook. Sommige spelers kan ik ontiegelijk veel situaties en goals precies herinneren. Daarnaast vergeet ik al gauw een diner bij m’n schoonouders. 😂😂

Vergeleken met de rivaliteit en emotie in Rome is de Klassieker in Nederland maar een soort kinderfeestje.

Scheelt dat die Pedro er al jaren er al helemaal niks meer van bakt, kon bij Barça lekker mee in dienst van de ploeg en daarna is het alleen maar slechter en slechter geworden. Teert vooral op zijn naam en prijzenkast.

Denk dat van Lazio naar AS erger is dan wat Pedro nu doet. Lazio supporters zijn knettergek en helemaal in de waan van de gedachtegang van bijvoorbeeld Mussolini

19 augustus 2021 om 16:55

Hangt puur ook van de reputatie van de speler af.

Daarnaast is de harde kern van AS ook heftig hoor. Zijn niet vies van wapens en staan ook bekend om agressiviteit.

Lazio heeft een bekendere zware kern met inderdaad wat fascistische invloeden. De harde kern van Lazio, Irriducibili (De Onoverwinnelijken) hebben 2 jaar geleden wel een klap gekregen toen Fabrizio Piscitelli de 'leider' vermoord is. Onder zijn leiding waren er vaak spandoeken te zien die totaal niet door de beugel konden. Sinds 2000 al 80 keer bestraft vanwege racistische geluiden van de Ultra's.

Het komt gelukkig niet vaak voor dat de overstap wordt gemaakt tussen de clubs, normaliter zouden de Irriducibili ook een Roma speler niet accepteren, dus ben benieuwd wat uit hun kant de reacties gaan zijn.

Ik ben vast de enige die Pedro niet zo'n geweldenaar vond als degenen die om hem heen liepen bij Barcelona. Bij Chelsea heeft ie het leuk gedaan, maar ook te weinig bepalend vond ik. Net geen Europese top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lazio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AS Roma158
6.Lazio113
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Pepe ReinaKeeper70
F. AcerbiVerdediger70
E. HysajVerdediger71
S. Milinković-SavićMiddenvelder72
Lucas LeivaMiddenvelder70
Luis AlbertoMiddenvelder71
Felipe AndersonAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Lazio.

94 fans
Aanvaller, 34 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren