Kranten hard voor AZ na verlies tegen Celtic: ‘Hij acteerde zichtbaar ‘sloppy’’

Donderdag, 19 augustus 2021 om 08:10

AZ bewees zichzelf woensdagavond een slechte dienst door de heenwedstrijd van laatste voorronde van de Europa League in Schotland met 2-0 te verliezen van Celtic. De Nederlandse ochtendkranten komen tot de conclusie dat er nog een hoop werk te verzetten valt bij de Alkmaarders. De ploeg van trainer Pascal Jansen liet op Celtic Park ook de nodige mogelijkheden liggen om op het scorebord te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat AZ nog de groepsfase van de Europa League halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Az mist in mijn ogen een echte afmaker, voorin met Pavlidis, Gudmundsson, Aboubakhlal en Karlsson zijn geen spelers die er 20 gaan maken, talent en mooie acties genoeg maar echt het pure afmaken gaat het te vaak fout.

Az heeft de kassa aardig laten rinkelen, maar ze zijn ook wel een behoorlijk stuk terug gevallen in kwaliteit op het veld.. Met de bedragen die binnen zijn gekomen moet je toch aardige vervangers kunnen halen en je team vooral in de breedte ook kunnen versterken.

Is er een reden waarom er niet word herinvesteert door Az?
Ik begrijp dat de Corona crisis erin hakt bij de clubs, maar een deel van het bedrag moet toch kunnen worden herinvesteert?

19 augustus 2021 om 08:59

Pavlidis had ik wel wat meer van verwacht tegen Rkc en Celtic had hij al op 3 doelpunten moeten staan. Begrijp dat hij misschien moet wennen, hoeveel kansen hij nu krijgt ineens, maar daar hebben wij geen tijd voor. Dus ja we moeten meer aanvallers hebben.

Ja idd hoop geld binnen gekregen +-40, maar zoals gewoonlijk wacht Max op de korreltjes van wat er nog over is. Nee elk jaar is het hetzelfde liedje, zoek maar op. Onze selectie is pas klaar in september. Dus elke tegenstander kan nu uitsloven.

19 augustus 2021 om 09:01

AZ kan dan nog wel geld hebben maar dan zitten ze ook nog aan een bepaalde loonhoogte waaraan ze niet veel kunnen tornen. Ze hebben een begroting van iets meer dan 25 miljoen. Ajax b.v. heeft het 6x zo veel. AZ is beperkt om hele goeie spelers te halen al doen ze het altijd wel heel goed. Dit kost bij zo'n club altijd veel langer als Ajax of PSV.

19 augustus 2021 om 09:09

Precies zo, feit is dat Az pas in actie komt nadat ze 2 spelers verkocht hebben en pas aan her einde van de markt gaan kijken wat er nog te vissen valt.
Her is te hopen dat ze nog een afmaker kunnen halen en een Wijndal/Koopmeiners kunnen behouden.

19 augustus 2021 om 10:40

@burwati: Kijk naar het verschil in budgetten tussen AZ en de top 3 in Nederland. Die is echt fors. Ze zullen denk ik een groot deel van de transferinkomsten in kas houden om de club gezond te houden (en dat doen ze post-Scheringa ook echt heel goed). Dat betekent alleen wel dat je niet mee kan gaan in het betalen van grotere transfersommen. Is ook totaal geen schande vind ik, AZ benut wat mij betreft hun volledige potentieel en daarin zijn ze vrijwel uniek denk ik in Nederland.

AZ komt heel veel kwaliteit tekort, dat werd gisteren overduidelijk. De intenties van AZ waren goed, het spel redelijk maar kansen creëren en ze ook benutten eigen onder de maat. Celtic was niet veel beterm de uitslag misschien wel wat geflatteerd. Het is maar te hopen dat AZ Koopmeiners weet te behouden en wellicht nog 1 of 2 directe versterkingen weten te halen. Anders rest ze een redelijk anoniem seizoen ben ik bang zonder plek die recht geeft op Europees voetbal.

19 augustus 2021 om 09:12

Het is wel Celtic he, laten we dat niet vergeten.
Een ploeg met veel meer ervaring, grotere club en een prijzenkast vol landskampiienschappen en bekers.
Die schakel je niet zomaar uit, geluk is dat je sowieso Europees speelt dit seizoen, ook al is het in een ander toernooi.

19 augustus 2021 om 09:53

Laten we Celtic alsjeblieft niet groter maken dan ze zijn. Wellicht voor Schotse begrippen een grote club maar in Europa de vorige twee seizoenen niets klaar gespeeld in de Europa League. Ik was er gisteren niet van onder de indruk. Daarom dat ik de uitslag geflatteerd noem. Natuurlijk snap ik wel de positie van AZ, er moet gebouwd worden aan een nieuwe balans in het team en versterkingen zijn gewoon nodig. Maar al met al vond ik het toch op een teleurstelling uitlopen.

19 augustus 2021 om 10:34

Het gaat er om dat dit niet een ploeg is die je in de laatste ronde voor kwalificatie wilt tegen komen, hiervan kan je gewoon verliezen omdat het een gelouterd en bewezen club is.
Voor in de poule is dit een prima tegenstander, maar je mag toch verwachten dat je als nummer 3 van NL een wat makkelijkere tegenstander loot.
Ik vind dit gewoon een zwaar kaliber tegenstander.

Je beste spelers verkopen en vertrouwen dat je ze kan opvangen met je talenten. AZ begint elk seizoen toch hetzelfde, slecht begin. Achtervolging (net te laat) inzetten. En dan teleurgesteld zijn 'want als het seizoen langer duurde, waren we kampioen'. Dan dan het nieuwe seizoen weer hetzelfde. Koopmeijnders gaat nog weg en dan zit daar helemaal niks meer in.

19 augustus 2021 om 10:08

Feitelijk een beetje wat Ajax begin dit decennium deed. Het is natuurlijk wel amateuristisch dat je bij het begin van de Europese campagne je selectie niet op orde hebt en er (mede) daardoor alweer uit vliegt.

19 augustus 2021 om 10:19

Met dat verschil dat AZ dit keer 5 (als koopmeiners ook vertrekt) sterkhouders ziet vertrekken ipv 1 of 2. Vorig seizoen hebben we hier op VZ al meerdere interessante discussies gevoerd over de onderlinge verhoudingen in de eredivisie. Dat AZ bijvoorbeeld beter beleid voert dan Feyenoord, daar kan/kon iedereen zich wel in vinden. De grote uitdaging die AZ nu staat te wachten is het vervangen van 5 sterke basisspelers. Investeren ze het geld weer in spelers die moeten groeien (en doen ze tijdelijk een stap terug) of willen ze aanhaken, wordt de portemonnee getrokken en komt er direct inzetbare kwaliteit voor terug? Ik ben erg benieuwd.

19 augustus 2021 om 11:28

@ijsmuts, op deze fiets hoef ik AZ niet in Europa te zien. Doe dan maar gewoon Feyenoord die veel minder aan transfersommen hebben opgehaald maar de selectie wel tijdig op orde hebben. Het gaat om het aanzien van de competitie en AZ is op deze manier van dezelfde toevoeging als Utrecht of Heracles in Europa. PSV en Feyenoord hebben ook door dat je als Nederlandse ploeg gewoon tijdig je selectie op orde moet hebben wil je Europees presteren. Vervolgens helpen die prestaties weer bij de transfersommen die je kan vragen, waardoor je zelf ook weer meer kunt uitgeven en je kansen op Europees succes vergroten. Nederland moet nu, want het is een kwestie van tijd voordat de Europese schifting gemaakt wordt. Is het niet de clubs zelf (middels een super league) zal de ueafa wel dusdanige wijzigingen toepassen dat het haast onmogelijk is om er tussen te komen als je niet vanaf het begin mee doet. Je ziet het nu al, 1 cl, 1 vcl, 1vel en 2 vconl. Snoepen ze zo nog een CL plek af voor een EL plek en met een beetje pech beide CL plekken voor een El en een conl plek.

Az mist voorin een echte afmaker, karlsson en de andere aanvallers zijn geen spelers die er 20 maken, als az ook zo blijft spelen in de eredivisie vrees ik echt dat ze iets van 8e eindigen

Midtsjo toch 1 van mijn favoriete spelers in de Eredivisie , struikelde echt over elke bal. Gudmundsson was echt om te huilen en Abouklal is van het niveau KKD. En toch heeft AZ zijn kansen wel gehad, Pavlidis moet gewoon na 6 minuten die pass van Koopmeiners binnenschieten en ook Oosting zijn kans moet op dit niveau gewoon een goal zijn.

19 augustus 2021 om 09:35

Abouklal is het lieverdje van Jansen sinds/vanuit de Psv-jeugd.
Bijna geen Az supporter snapt waarom hij speelt en zoveel credit heeft.
Gudmundsson is alleen goed als hij vertrouwen heeft en dat mist hij ivm een contract dat Az/hij nog niet verlengt heeft.
Blijft ook altijd dat je je kansen af moet maken en dat deed Az ook niet, maak je die wel dan schrijven de media heel anders ondanks dat het spel hetzelfde was.
Volgende week maar met Karlsson en Evjen beginnen ipv Abouklal en Gudmundsson.

19 augustus 2021 om 09:39

Misschien mag gudmundsson eerst af en toe een bal erin schieten voordat hij moet beginnen over gebrek aan vertrouwen. Hoe vaak hij mag blijven aanmodderen lijkt me al voldoende blijk van vertrouwen

19 augustus 2021 om 11:13

Maak dat maar eens wijs aan hem🙄.
Contracten zijn er om te verdienen, niet om te krijgen.

AZ verkoopt met Bizot, Boadu, Stengs al 3 bepalende spelers. Koopmeinders en Wijndal azen nog op een transfer en missen de volledige focus. Vervangers zijn er amper gehaald, dus hiermee is AZ weer terug bij af. Dit seizoen wordt de traditionele Top 3 weer in ere hersteld. Vitesse en AZ zijn deze zomer zeker niet sterker geworden en kunnen met Utrecht en Groningen weer vol voor de 4e plaats gaan!

19 augustus 2021 om 09:30

Gaat al 10 jaar zo. Komt goed.

19 augustus 2021 om 11:29

Verbaasde me er eerder al over dat AZ goed heeft verkocht (als in: mooie bedragen ontvangen), maar nauwelijks heeft ingekocht. Daarnaast denk ik dat AZ de verkeerde Griek heeft gekocht. Giakoumakis had je voor 3,5m (VVV heeft de prijs al laten zakken) kunnen overnemen. Ik denk dat je 'm nu alsnog binnen hebt als je 4m biedt. Maar wat ik ook niet snap: Koopmeiners laat je tegen RKC niet spelen en nu je 'm nodig hebt mist hij wedstrijdritme. Stel hem en Wijndal gewoon op, ook al bestaat de kans dat ze vertrekken. Fitte spelers in vorm leveren meer geld op, zowel bij verkoop (transfersom) als wanneer ze blijven!

en dan gaan ze pas na de eu opeens versterken en verpest je de Nederlandse score.
Ze hebben genoeg geld dus dit is een beleidskeuze geweest,zwaar gefaald.
Mogen ze ook wel eens horen maar en zou bij een echte topclub ook gebeuren maar bij az natuurlijk niet.
Dat is nou waarom az nooit een topclub word helaas.

Ja zag inderdaad duidelijk dat Midtsjö spelritme mist. Dat is natuurlijk zonde, omdat dit samen met Koopmeiners de dragende krachten van je elftal zijn. Ook Karlsson werd het nodige gemist. Dat gezegd hebbende, 2-0 is echt geen onoverbrugbare stand en ik ga ze volgende week volop steunen vanuit het stadion!

Pascal Jansen kwam in een gespreid bedje binnen. Slot had de ploeg naar zijn hand gezet en de ploeg hoefde alleen nog de taken uit te voeren. Nu een groot deel uit het team is verdwenen moet de hand van Jansen zichtbaar worden en die is zo te zien niet best Waar AZ een geoliede machine was is het nu een ploeg als los zand.

AZ is een opleidings club met veel spelers uit eigen opleiding mee doen met de top van Nederland doe het heel goed.
Financieel gezond met een prachtig stadion daar kunnen we trots op zijn .
Dat het dan Europees niet kan maken is jammer.

Het beleid van AZ is goed. geld is binnen gekomen er nu even erop zitten en rustig wachten. 4e of 5e worden ze toch wel. Een jaartje wat minder is ook geen ramp zolang het vermogen jaarlijks maar stijgt. Als ze zo doorgaan dan is het onvermijdelijk dat ze straks richting PSV begroting gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.AZ92
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller73
V. PavlidisAanvaller71
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

11 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 4 0 1 0
2020/2021 AZ 20 0 1 0
2019/2020 Hamburger SV 24 2 2 0
2018/2019 FC Utrecht 31 2 4 0
2017/2018 Sassuolo 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Selectie AZ voerde gesprek zonder Jansen: ‘Poku keek zijn ogen uit’

Een groepsgesprek zonder aanwezigheid van de technische staf heeft er bij AZ vermoedelijk toe geleid dat de Alkmaarse formatie de weg omhoog heeft ingezet. De selectiespelers staken na de 3-1 nederlaag...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren