MVV cancelt transfer na ‘onredelijke, ongebruikelijke en onaanvaardbare eis’

Woensdag, 18 augustus 2021 om 19:04Yanick Vos • Laatste update: 19:24

Hüseyin Dogan draagt de komende seizoenen toch niet het shirt van MVV Maastricht, zo brengt de club uit de Keuken Kampioen Divisie woensdagavond naar buiten. MVV ziet af van de komst van de 27-jarige centrumspits, ondanks dat beide partijen het afgelopen vrijdag nog eens raakten over een tweejarige verbintenis. Een voor MVV ‘onredelijke, ongebruikelijke en onaanvaardbare eis’ vanuit het kamp-Dogan is voor de club reden om af te zien van de overeenkomst.

MVV meldt via de clubwebsite dat Dogan afgelopen weekend geëist heeft dat hij in de winterstop transfervrij kan vertrekken. “MVV wenste daar niet in mee te gaan, waardoor de overstap nu afketst. MVV is zwaar teleurgesteld in deze handelwijze”, schrijven de Limburgers. “De club was al weken in gesprek met de aanvaller en was bereid financieel de nek uit te steken om hem binnen te halen. Daarvoor werd onder andere ook financiële steun vanuit de donateurs van supportersinitiatief Veer Zien MVV ingezet, omdat MVV ervan overtuigd was dat Dogan een meerwaarde zou zijn voor de club.”

Volgens MVV was Dogan zelf ‘overtuigd en enthousiast’ over het verhaal van MVV. Afgelopen vrijdag werd zelfs een presentatiefilmpje met hem opgenomen en geopenbaard. “Een publicatie waarvoor de speler ook zijn expliciete toestemming gaf”, benadrukt MVV. In de video pakt Dogan het shirt van MVV en richt hij zich tot de supporters: "Hallo MVV-supporters, Hüseyin Dogan hier. Ik heb het shirt nu vast, maar ik kijk er naar uit om hem snel te mogen dragen." Vlak voordat de video werd opgenomen, werd Dogan met succes medisch gekeurd. "In het bijzijn van meerdere personen leek daarop een mondeling akkoord te zijn gesloten. Wat nog restte was de feitelijke ondertekening van het contract", aldus MVV.

Op verzoek van Dogan werd het ondertekenen van het papierwerk uitgesteld naar maandag. Op die dag stond ook een perspresentatie op het programma. De media waren hier al voor uitgenodigd. “De plotselinge eis om transfervrij te kunnen vertrekken in de winterstop gooit nu echter roet in het eten. Daarmee is een akkoord alsnog van de baan”, treurt MVV. De club laat weten dat het nu op zoek gaat naar andere aanwinsten die het team van Klaas Wels kunnen versterken. Dogan, ex-spits van onder meer NAC Breda, is transfervrij sinds zijn vertrek bij Istiqlol Dushanbe uit Tadzjikistan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door proboscis)

Beetje vreemd van Dogan om te onderhandelen, het met elkaar eens zijn, dan een paar dagen de boel uitstellen en als de perspresentatie dan aanstaande is op het laatste moment een nieuw onderhandelingsitem voor de dag te toveren. Dan ben je een beetje Sulemana.

Als het zo is gegaan, heeft MVV groot gelijk om zo te handelen.

Wanneer je een tweejarige verbintenis tekent, maar na een half jaar transfervrij bent, dan is het toch geen twee jarige verbintenis meer?

Ik kan op transfermarkt niet zien wie z'n zaakwaarnemer is, maar helaas zie je in Turkse kringen vaker dat het familieleden zijn. Je zag het ook bij Sulemana, waarbij er op ongebruikelijke manieren werd onderhandelt.

Sterk van MVV om af te zien van deze voorwaarden.

18 augustus 2021 om 20:18

Hij wilde van beiden walletjes eten. Kunnen blijven als het moet maar vrijblijvend kunnen vertrekken in de winter. Niet hoe voetbal werkt.

Tja, spelers die transfervrij komen, kunnen ook die vrijheid willen hebben, om zichzelf te verbeteren. Als je er dan niet uitkomt, dan moet je het niet doen. Goed recht van MVV, maar om dit nou een onredelijke eis te noemen, dat vind ik wat ver gaan.

Ongebruikelijk, prima en waar. Onaanvaardbaar, ook prima, want dat is aan MVV om te bepalen wat ze willen aanvaarden en niet. Maar onredelijk, nee, dat vind ik niet.

18 augustus 2021 om 19:27

Sorry, maar hoe kun je dit in hemelsnaam niet onredelijk noemen? Een speler geeft zijn akkoord voor 2 jaar, stelt zich voor in een presentatiefilmpje en geeft aan zin te hebben om voor de club te komen spelen. Op het allerlaatste moment, vlak voor ondertekening, komt hij met deze eis. Als je na je akkoord te hebben gegeven met deze eis komt is dat gewoon onredelijk, punt.

18 augustus 2021 om 19:31

Dat hij op het laatst met die eis is gekomen, als er al een mondeling akkoord is, dat is inderdaad niet fair, maar de eis op zich vind ik niet onredelijk.

18 augustus 2021 om 20:09

De eis is juist onredelijk, omdat het gesteld is nadat er al een mondelinge overeenkomst is. Het was redelijk geweest als de eis op tafel is gelegd tijdens de onderhandeling, dan kan je eisen wat je wil.

19 augustus 2021 om 05:44

De eis is onredelijk omdat de speler wél de zekerheid van een tweejarig contract wil, maar van de club verlangt dat hij zo weg kan lopen. Of het moet zo zijn dat de club ook de verbintenis kan opzeggen als ze wat beters kunnen krijgen.

19 augustus 2021 om 08:46

Niet onredelijk! Nu een hoog salaris EN tekengeld vangen, en in januari transfervrij de deur uit lopen. Dat is echt onredelijk!

Die heeft allang een afspraak met een andere club lopen die hem in de winter wel willen halen.
Hij moet enkel even wat wedstrijden in de benen zien te krijgen...

Als hij fit is, mag hij bij ons komen voor een schijtloontje ..dan mag je in de winter wel weg...
Dan is bij ons hopelijk Kharchouch fit

Lijkt me toch dat ook in dit geval een mondeling akkoord ook bindend is, dus had MVV hem gewoon aan z’n contract zoals dat vrijdags was overeengekomen kunnen houden....

18 augustus 2021 om 21:51

In theorie wel ja, maar in de praktijk werkt dat natuurlijk niet zo. Dan wordt het het woord van de ene tegen het woord van de ander en dan sta je zonder schriftelijk bewijs toch echt met lege handen.

Ik gun MVV toch eens een mooi seizoen met een playoff deelname.
K hoop toch dat ze eens wat leuke B-spelers van Fcu, Fct, Rkc etc kunnen huren of iets dergelijks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

MVV Maastricht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda233
11.Jong PSV22-1
13.Jong AZ21-3
14.VVV-Venlo20-5
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. KleinenMiddenvelder170
M. NteloAanvaller177
S. BlummelAanvaller165
N. SourenMiddenvelder140
M. RemansAanvaller144
T. NijhuisKeeper120
M. AzizAanvaller110
Voor de complete selectie: Clubpagina MVV Maastricht.

1 fan
Middenvelder, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren