Arsenal neemt Martin Ödegaard definitief over van Real Madrid

Vrijdag, 20 augustus 2021 om 09:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:44

Arsenal heeft Martin Ödegaard definitief overgenomen van Real Madrid, zo melden de clubs vrijdagmorgen. De 22-jarige middenvelder, die het afgelopen halfjaar al op huurbasis in Noord-Londen speelde, heeft een contract tot medio 2026 ondertekend. Ödegaard was zelf afgelopen week reeds persoonlijk tot een akkoord gekomen. Arsenal betaalt Real Madrid 34 miljoen pond, een slordige 40 miljoen euro.

Het is geen geheim dat Mikel Arteta deze zomer inzette op een kwaliteitsinjectie voor het middenveld. De manager liet even de naam van James Maddison van Leicester City doorschemeren, maar grijpt nu toch terug op een belangrijke kracht van de afgelopen tweede seizoenshelft. De onderhandelingen met Real Madrid werden spoedig afgerond, nadat Arsenal de druk flink opvoerde de laatste dagen. Ödegaard, die bij Real nog een contract had tot medio 2023, werd afgelopen zaterdag tegen Deportivo Alavés (1-4 winst) al buiten de selectie gelaten door trainer Carlo Ancelotti.

Ödegaard liet sinds de winter een redelijke indruk achter bij Arsenal en kwam in de Premier League tot veertien optredens, waarvan negen als basisspeler. Daarin wist de Noor één keer te scoren. In totaal kwam hij in alle competities tot twintig optredens. Zijn verblijf in Madrid verliep tot dusver een stuk teleurstellender, daar hij sinds zijn komst in 2015 als zestienjarig toptalent slechts tot acht wedstrijden kwam in LaLiga. Ödegaard maakte voornamelijk deel uit van Real Madrid Castilla. In Arsenal gaat de middenvelder met rugnummer 8 spelen. Dat zal zondag tegen Chelsea echter nog niet het geval zijn, daar nog moet worden gewacht op de werkvergunning.

De komst van Ödegaard naar Arsenal kan niet los worden gezien van de verkoop van Joe Willock. De middenvelder werd afgelopen week gesleten aan Newcastle United en bracht daarmee de nodige financiële middelen in het laatje. Eerder werd met de komst van Ben White al een andere grote vis binnengehengeld bij Brighton and Hove Albion voor een slordige zestig miljoen euro. De club uit Noord-Londen is echter nog niet klaar op de transfermarkt, want Arteta hoopt nog altijd doelman Aaron Ramsdale voor veel geld weg te plukken bij Sheffield United.


Poll

Vind jij Martin Ödegaard een welkome versterking voor Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

162 reacties (laatste reactie door bertos)

Dit zijn de net niet spelers waar de Arsenal fans zich jaren aan ergere we hebben Odegaard vorig jaar bij Arsenal gezien en kunnen concluderen dat het een leuke strandvoetballer is hij kan aardig voetballen maar is niet constant genoeg week in week uit om hier nou 40 miljoen voor neer te tellen gaat mij tever , toch al weer 100 miljoen verspilt samen met White , had je Koulibaly van kunnen ophalen en nog een wereldvleugelaanvaller dan was je veel verder gekomen en had je de fans eindelijk de aankopen gegeven die ze willen!

18 augustus 2021 om 09:21

En als doelman zou ik Onana ophalen wanneer ik Arsenal was. Onbegrijpelijk dat ze dat niet doen!

18 augustus 2021 om 09:27

Leno is een prima keeper, maar geen echte top wat Arsenal wel moet nastreven. Eigenlijk is dat een beetje met de hele selectie. Onana kan Leno wel uit de basis gooien denk ik

18 augustus 2021 om 09:55

Elke Ajacied snapt niet waarom bijna niemand interesse heeft in hun keeper. Schijnbaar hebben ze toevallig allemaal stront in hun ogen. Iedereen laat met opzet een goedkope topkeeper lopen natuurlijk.

18 augustus 2021 om 11:32

@buakaw, Dat kan zomaar met die dopingzaak te maken hebben natuurlijk. Keepers transfereren ook niet zo snel.

Vind jij Onana geen topkeeper dan?

18 augustus 2021 om 12:00

Elke Ajacied? Je hebt mij niks gevraagd vriend

20 augustus 2021 om 09:25

Hij mag in november pa spelen en gaat in januari naar de Afrika Cup. Dan kan je hem beter volgend jaar gratis ophalen.

20 augustus 2021 om 09:32

Buakaw heeft zijn reactie inmiddels aangepast..

20 augustus 2021 om 10:06

Odegaard net niet, mwa ik weet het niet. Die jongen is pas 22 he, zijn nou niet persé nummer 10's veel beter ofso op zijn leeftijd. Ik denk dat hij nog wel een goed niveau gaat aantikken. Hij heeft het is Spanje ook al laten zien en in Nederland. Premier league is altijd even wennen voor spelers. Lukaku bijvoorbeeld heeft ook in de premier league matige seizoenen gehad maar was dit seizoen bij inter ongelofelijk goed. Niet iedereen kan op zn 20'ste als mbappe de ligt halland etc presteren.

20 augustus 2021 om 11:04

Tja. Onana plast weer eens naast het potje.

18 augustus 2021 om 09:32

Ode is 22 en bakken vol talent. Hem beoordelen op een half jaar bij een dramatisch Arsenal waar hij ook nog eens een tijd geblesseerd was is veel te kort door de bocht. Beoordeel hem na een heel seizoen bij ons. Koulibaly is geen wereldspeler en moet ook ieder seizoen 50-60 opbrengen volgens de geruchten. Dan heb je 40 over voor een wereldvleugelaanvaller, mag jij me zeggen welke je dan kunt halen.

Ik ben blij met Ode, heeft genoeg laten zien om mij te overtuigen dat hij ons verder kan helpen. Hij en Maddison was nog beter geweest, maar Leicester wilde blijkbaar niet zakken in prijs. Jammer, hopelijk is hiermee nog wel geld over voor een RB en miss kunnen we Aouar nog erbij halen. Ramsdale snap ik niet zo goed, maar ze zullen hun redenen hebben. Als de window gesloten is kunnen we bepalen of het een goede of slechte is geweest. Op dit moment is het een onvoldoende.

18 augustus 2021 om 11:28

Aouar erbij zou zeker ideaal zijn, al zou ik na Odegaard toch gaan voor wat meer kracht op het middenveld. Een echte bijter hebben we niet, althans onze kleine tazmaanse duivel is een nog kleinere huilbaby geworden.

18 augustus 2021 om 12:50

@samcro, nou ik denk dat de meesten hem niet alleen op een half jaar bij Arsenal beoordelen hoor, maar net als ik al jaren zitten te wachten op het moment dat ie is een keer gaat waarmaken, wat er een paar jaar geleden over hem gezegd en geschreven werd. Deze speler werd ooit begeerd door Ajax daarna hadden ineens meerdere clubs ook interesse zoals dat wel vaker gaat wanneer Ajax dit laat blijken. Hij koos toen ipv de geleidelijke weg naar de top direct voor de absolute top door naar Real te gaan. De rest moge bekend zijn, hierna hebben we maar verdomd weinig van zijn begenadigde talent kunnen zien, simpelweg omdat ie het nergens maar dan ook nergens ooit heeft laten zien wat ie in huis heeft.

18 augustus 2021 om 13:35

Als je 2 jaar terug (toen hij bij Sociedad speelde) had gezegd dat Ode voor max 40mio naar Arsenal zou gaan, denk ik dat er veel mensen je niet geloofd hadden. Hij was daar erg sterk bezig, liet ook zien dat hij makkelijk mee kon in Spanje en de leiding durfde te nemen. Is daarnaast op zijn 22e aanvoerder van het nationale team, dat word je denk ik ook niet zomaar. Daarbovenop is hij nog altijd dus pas 22 en nog genoeg tijd om te ontwikkelen en groeien. Dat hij door de media op 16-jarige leeftijd naar de top geschreven werd zegt me niet zoveel. Wij zijn sowieso geen top, dus laat hem maar lekker in de luwte.

20 augustus 2021 om 13:20

Ik ben een beetje Ootl, maar wat is er allemaal met Torreira recent gebeurt? Lees heel veel gezeik over hem online.

20 augustus 2021 om 16:25

Weinig, maar hij heeft meerdere keren aangegeven dat ie wil vertrekken en op de dag vd eerste wedstrijd postte hij een foto dat ie in een pretpark was. Hij zal nog wel vertrekken voor eind deze maand, wrschl een huur naar een club in Italië.

18 augustus 2021 om 09:34

Inderdaad. Van het geld dat Arsenal nu weggooit aan White, Longonga, Odegaard, had het kunnen investeren in Sancho, Aarons en Bissouma. CV is niet nodig, aangezien Chambers daar ook kan spelen en je Saliba ook al hebt.

18 augustus 2021 om 09:36

Ouwe reus daar gaat het al mis de laatste tijd Chambers is geen speler die je verder gaat brengen en je kampioen of top 4 gaat bezorgen gewoon Koulibaly halen en naast Gabriel zetten denk dat dat een heerlijk blok zou zijn.

18 augustus 2021 om 09:45

Voor Sancho zou een stap naar Arsenal een downgrade geweest zijn. Die was nooit gekomen naar een club die niet eens Europees speelt.

18 augustus 2021 om 10:00

Zermatt, Sancho zou nooit naar Arsenal komen. Dat snap je toch zelf ook wel? Het is geen FM of FIFA hoor. Daarnaast heb ik gemengde gevoelens bij deze transfer van Odegard… overtuigend was hij alvast niet tijdens zijn huurperiode en het is weer zo een mooi weer voetballer. Talent met bakken maar te weinig mentaliteit om ook 100% te blijven als het wat moeilijker gaat.

18 augustus 2021 om 10:29

Ja dat schijnen Arsenalfans niet te begrijpen, dat onze club geen aantrekkingskracht meer heeft voor gearriveerde spelers.

18 augustus 2021 om 11:17

Ja want lokonga schrijf jij nu al af, aankoop van 18mil. Goed bezig zermatt lokonga is een hele goeie voetballer voor zijn leeftijd die binnen 2 jaar vaste basis gaat staan en wsl arsenal nog veel centjes gaat opleveren. Ja want arsenal had 90mil betaald voor sancho. Soms zeg je goeie dingen, maar nog vaker schrijf je onzin. Zoals nu dus

18 augustus 2021 om 11:32

Je comments zijn zo slecht, puur omdat je op alles wilt reageren en wilt overkomen alsof je er ook echt veel van weet.

Weet je hoeveel Sancho heeft gekost en is hij wat we nodig hebben? Een rechtsbuiten?

Aarons en Bissouma, zou prima zijn, maar daar hoeft je geen genie voor te zijn. Daarnaast heeft Lokonga het prima gedaan in de voorbereiding, dus de noodzaak naar Bissouma is minder.

Voor de rb positie lijkt het erop dat we Chambers gaan gebruiken, die heeft het aardig gedaan daar. Dus helemaal niet als CV, voor die positie is het gewoon te weinig.

18 augustus 2021 om 12:07

Heeft arsenal wel zoveel geld dan? Want sancho mocht alleen voor meer dan 80-90 mil weg als ik het goed heb.

18 augustus 2021 om 12:50

Sancho is beter op linksbuiten dan op rechtsbuiten en bovendien een rechtspoot. Verder noemt MexicoLozano7 een wereldklasse aanvaller die Arsenal nodig heeft. Dan noem ik Sancho, ook al zou hij niet haalbaar zijn. Geen een wereldklasse aanvaller is haalbaar voor Arsenal. MexicoLozano7 kraamt dus net zoveel onzin uit.

18 augustus 2021 om 09:46

Mwah, wil hem wel de kans geven. Bij Sociedad was hij fantastisch, dus hoop dat dat bij ons ook lukt. Enige minpunt is dat ook Odegaard geen harde werker is die er 110% voor gaat. Iets wat Arsenal wel mist.

18 augustus 2021 om 10:04

Odegaard is echt wel een goede aankoop hoor. Een van de beste aankopen de laatste jaren.

18 augustus 2021 om 10:24

Eigenlijk helemaal mee eens! Alleen loop je als Arsenal zijnde langzaam steeds meer tegen het feit aan dat het een vraag wordt of absolute toppers nog wel naar Arsenal willen. Ik zie met de huidge selectie alleen Aubameyang als topper die bij een absolute topclub nog zou kunnen slagen. De huidige -sportieve- situatie bij Arsenal is wat dat betreft schrijnend.

18 augustus 2021 om 11:24

Net niet? Wie ergert zich? Ik zie vooral positieve geluiden, enige wat speelde is dat het Ode of Maddi werd. Sommigen met een lichte voorkeur voor Maddi, maar aan de andere kant is Ode al bekend met ons. Wat heb je ook precies kunnen concluderen in een half jaar? Hij voegde juist wat toe en liet zien een aanvulling te zijn mbt wat we al hebben.

Vertel mij eens waarom het een leuke strandvoetballer is en waar hij zo heeft gefaald bij ons.

Dan kom je met een Khoulibaly, een verdediger van 30 van wie ik geen wereldpot kan bedenken. Steeds door het ijs gezakt tegen grotere ploegen, waar denk je dat dat prijskaartje is gebleven van 70 a 80 miljoen. Waarom denk je dat niemand dat bedrag heeft neergelegd?

Odegaard is een uitstekende aankoop, waar fans moeite mee hebben is dat zaken weer telaat worden gedaan of in onlogische volgorde.

Vertel mij maar eens welke aanvallende middenvelder je voor max 40 mil kan halen en waarvan je weet dat hij in het Arsenal team past.

Kan me niet voorstellen dat je Arsenal volgt, het sentiment ken onder de supporters en weet wat we nodig hebben. Want als iets de minste prio heeft, misschien wel welkom, is het een wereldvleugelaanvaller.

18 augustus 2021 om 16:14

Aouar is op te halen voor 22 miljoen. Goedkoper en beter dan Odegaard.

18 augustus 2021 om 16:18

Hou eens op Zermatt, je bent steeds meer onzin aan t uitkramen de laatste tijd.

18 augustus 2021 om 17:23

Dit is dus wat je altijd doet. Geen tegenreactie, gewoon een nieuw statement.

Waardeloos.

18 augustus 2021 om 12:52

Odegaard is weer zo’n mooi weer voetballer, typische Arsenal aankoop. Zal je ook zien dat Willock, Odegaard voorbijstreeft binnen een paar jaar,

18 augustus 2021 om 13:48

Redelijk eens met je betoog, maar wie wil nog naar arsenal van dat niveau? Niet om te haten.

Off topic: gebruik vaker interpunctie, zoals punten

20 augustus 2021 om 13:10

Ze hebben toch ook al geld verspeel met die keeper van Sheffield. 35 mln geloof ik. Lachwekkend

20 augustus 2021 om 16:26

Kom je nog wel achter hoe lachwekkend dat geweest is.

20 augustus 2021 om 13:16

Arsenal is passé. Namen als Koulibaly zijn niet eens meer haalbaar. Arsenal is aan alle kanten voorbij gevlogen in Engeland en dat gaat de komende jaren niet veranderen. Arsenal gedraagt zich niet als een topclub, heeft geen topspelers en geen er heerst geen winnaarsmentaliteit.

Vond hem tijdens zijn huurperiode niet overtuigend, maar het is wel een speler met heel veel potentieel. Snap wel dat ze niet voor Maddo gaan, aangezien je daar gewoon 80/90 miljoen voor aftikt. Hoop dat ze nog voor Aouar gaan en jammer dat Ramsdale ook zo goed als binnen is, dat is net zo'n geldverspilling als Ben White.

18 augustus 2021 om 09:17

Word lang seizoen met ben white pff

18 augustus 2021 om 11:42

Ja? Want? In een wedstrijd waarin heel Arsenal niet goed stond heeft ie het redelijk moeilijk gehad, gaan we daarom een speler afschrijven. Jij dacht zeker ook dat Mustafi een absolute wereldtopper zou worden of niet? WK gewonnen en zo'n 20 wedstrijden ongeslagen in ze eerste periode. Niet?

18 augustus 2021 om 10:06

Leicester wou hem niet laten gaan.

Allemaal fijn en alles, maar wanneer worden er nou aanvallers gekocht? We gaan het echt niet redden met de spelers die we nu hebben daar. Nketiah verkopen, Lacazette verkopen, Auba verkopen en haal daar 1 goede spits voor terug. Martinelli als backup linksbuiten en Balogun backup spits. Je speelt toch geen Europees dit seizoen

18 augustus 2021 om 09:16

Het probleem is dat natuurlijk geen enkele club interesse in Auba heeft, gezien zijn idioot hoge salaris. Lacazette krijg je misschien nog verkocht voor een klein bedrag. Maar die twee gasten zitten goed bij Arsenal, die zie ik niet vertrekken hoor...

18 augustus 2021 om 09:18

Denk dat geen een topspits nu bij Arsenal zou willen spelen. Arsenal speelt al jaren voor niks en dit jaar zelfs geen Europa.

18 augustus 2021 om 16:17

Edouard van Celtic is een topspits die wel bij Arsenal zou willen spelen en heeft nog maar 1 jaar contract.

18 augustus 2021 om 09:22

Ik blijf erbij dat de spits het probleem niet is. Lacazette vult dat naar behoren in, als je het mij vraagt. Martinelli en Saka zijn basismateriaal. Het probleem is deze aankoop weer; het is exact dezelfde speler als ESR en juist die jongen is (wonder boven wonder) een van onze sterkhouders. Waar blijft de verkoop van Xhaka, Elneny, Maitland-Niles, Willian, Chambers, Holding, Nketiah en Nelson (en idd evt Laca/auba)? Driekwart van die spelers zat er al onder Wenger, en onder Wenger was het al duidelijk dat die spelers het nooit zouden gaan halen.

18 augustus 2021 om 09:28

Lacazette zijn contract loopt dit jaar af en het lijkt er niet op dat hij het gaat verlengen. Dus nu cashen terwijl het kan. Xhaka en Elneny gaan sowieso blijven, zelfde geldt voor Chambers en Holding. De andere genoemde namen zullen waarschijnlijk vertrekken deze zomer. Op huurbasis of permanent.

18 augustus 2021 om 10:52

Ah dat wist ik niet, bedankt. Als Xhaka Elneny Chambers en Holding blijven, hoef ik mijn TV weer minder vaak aan te zetten.

18 augustus 2021 om 11:39

ESR en Odegaard zij exact dezelfde spelers? Leg mij eens uit in wat ze hetzelfde zijn, want als je dat serieus zo ziet is er echt iets mis.

18 augustus 2021 om 13:32

Eens. Odegaard is toch veel meer de passer, terwijl ESR meer de lopende 10 is met dribbel, one touch en doorbewegen... Maar goed.

18 augustus 2021 om 14:59

Ze spelen iig op dezelfde plek, dat ze verder exact hetzelfde zijn is misschien wat overdreven. Odegaard zou op CM kunnen heel misschien, maar daar is Arteta veel te laf voor. ESR is ook veel minder op de linkerflank. Ergo; ze kunnen nooit samen spelen dus is het een domme aankoop.

18 augustus 2021 om 15:28

Dat ze nooit samen kunnen spelen is onzin. Is al meerdere keren gebeurt en kan prima. Echter vind ik Ode niet de juiste aankoop en had ik liever Aouar en/Maddison gezien.

18 augustus 2021 om 16:22

Precies dit. Beter Aouar kopen of Coutinho. Dan haal je een andere type CAM in huis dat meer complementair is dan ESR.

20 augustus 2021 om 09:19

Coutinho…die is helemaal finished en kan beter terug gaan naar Brazilië.

18 augustus 2021 om 09:49

Aanvallers? We hebben Auba, Laca, Saka, Pepe, Martinelli, Balogun en Nketiah. Nu hoop ik dat Nketiah nog wordt verkocht en dan zit je prima. Aanval heeft niet de prioriteit nu. Liever een fatsoenlijke rb en Bellerin verkopen en een Aouar, zodat we vanaf het middenveld weer eens wat voetbal hebben.

18 augustus 2021 om 16:23

Bissouma met Aouar zou perfect zijn. Aarons als nieuwe rechtsback en je bent klaar!

Goed nieuws voor beide kanten. Voor Real Madrid komt hij te kort en bij Arsenal kan hij voor het ontbrekende stukje op het middenveld zorgen. Hopen voor Odegaard dat Arteta niet een dezer dagen vertrekt en ook bij Arsenal op de bank verdwijnt.
Prijs ook prima, heeft het Real Madrid op de langere termijn toch nog geld opgeleverd. Hoop dat hiermee na Alaba een 2e aankoop voor Real Madrid kan komen. Met de verkoop voor 80 miljoen en nog 0 euro te hebben uitgegeven moet dat toch haalbaar zijn.

20 augustus 2021 om 11:49

@sergioramoshm, Waarom komt Odegaard tekort bij Real? Hij heeft amper gespeeld. Ik denk dat een speler 3 jaar nodig heeft bij Real om te laten zien dat hij een aanwinst is voor de club. Helaas wou Odegaard niet 3 jaar vechten voor zijn plek. Wat wel opvallend is dat 2 goede ex-middevelders zoals Zidane en Ancelotti niet veel in hem zien. Ik dank dat dit ligt aan zijn mentaliteit. Valverde vecht voor zijn plek en probeer een plek te vinden binnen de team,

En weer 40 miljoen weg aan een speler die ons niet verder gaan helpen. Gaat weer een zwaar jaar worden. Straks ook nog Ramsdale en het is compleet.

18 augustus 2021 om 09:19

Klopt, totaal geen spelers gehaald die dit team echt versterken of kunnen dragen. In Ødegaard zie ik nog wel potentie, maar Ben White en Ramsdale is echt weggegooid geld. Ambitie en visieloze club is het geworden, zonde.

18 augustus 2021 om 09:35

Ja, want Ben White heeft ook echt al veel potten gespeeld om hem te beoordelen.

Mijn god, wat een stelletje azijnzeikers hier op het forum...

White heeft gewoon 2 jaar goed gepresteerd. Zowel bij Leeds als bij Brighton.
Dat er te veel is betaald, omdat hij Engels is, klopt.

Maar White nu al beoordelen, slaat nergens op.

18 augustus 2021 om 09:39

Hetzelfde gaat op voor Ramsdale, heeft het zijn laatste seizoen in de PL echt heel erg goed gedaan. Ik snap niet dat ze 30-35 aan hem uitgeven als je daarmee andere posities niet kunt versterken, maar hem afschrijven voordat hij 1 minuut gespeeld heeft is net zo’n waanzin.

18 augustus 2021 om 09:50

Waarom geen Onana... Weer jij verder nog iets over de geruchten bij Arsenal? Ramsdale lijkt er echt aan te komen? En Aouar?

18 augustus 2021 om 09:51

Ik geloof best dat er potentie in Ben White zit, maar zijn transfersom is net zo idioot als met Nicolas Pepe, dat is enorm veel overbetalen voor spelers die echt niet meteen je team gaan dragen, dat vind ik weggegooid geld, ja.

18 augustus 2021 om 09:53

Don’t know Gooner4, het was (al even) erg stil rond andere namen dan Ode en Maddison. Maar nog 2 weken te gaan waarin veel kan gebeuren, dus nog maar even afwachten. Wel zoals we helaas gewend zijn weer veel te laat dit allemaal. Hoe snel ze White binnen hadden en voor Buendia gingen, zo langzaam zijn ze in de rest vd window.

18 augustus 2021 om 10:08

Onana wil transfervrij vertrekken bij Ajax. Dan kan hij veel tekengeld krijgen.

18 augustus 2021 om 10:44

Arsenal wil onana niet omdat ze perse een homegrown keeper willen, vandaar dat ze dus niet voor onana of Ryan zijn gegaan.

18 augustus 2021 om 09:19

Niemand gaat ons verder helpen onder deze coach, maar alleen maar goed hoe meer spelers Arteta haalt, hoe meer de mensen die hem verdedigen en denken dat, het ligt aan het ontbreken van een creatieve speler, zullen zien dat het systeem gewoon de boosdoener is en ons zo saai maakt niet de spelers.

18 augustus 2021 om 09:25

Ook de spelers zijn pure, pure middelmaat.

18 augustus 2021 om 09:29

Laatste periode onder Wenger liepen er ook weinig wereldtoppers. Toch was het spel altijd herkenbaar, verzorgd en leuk om naar te kijken. Ik denk dat het nu een beetje van beide is, teveel middelmaat en ook geen goede coach.

18 augustus 2021 om 09:50

Dit zijn wel allemaal de spelers die Arteta wilde, in ieder geval de aankopen, dus nu tijd voor hem om het te gaan laten zien.

18 augustus 2021 om 10:34

Ja en we beginnen het seizoen met een kansloze nederlaag tegen de promovendus? Hoeveel tijd krijgt Arteta nog? Het lijkt nergens op en ondertussen staat hij al een behoorlijk tijdje aan het roer. Elke week die Arteta (en de rest van dat achterlijke bestuur) er zit, is er 1 teveel. Hij trapt de club alleen maar verder de grond in. Zijn bedoelingen zijn goed, maar hij kan het gewoon niet. Iedereen binnen Arsenal houdt elkaars handje boven het hoofd.

18 augustus 2021 om 11:48

Is inderdaad zo. Ik denk ook niet dat het aan de spelers ligt, met name niet tegen Brentford. Dat ligt ook zeker aan Arteta.

Maar goed, hij is er nog en er komen aankopen binnen. Doet hij het goed krijgt hij de credits, maar ik heb er een hard hoofd in en ben al redelijk klaar met Arteta.

18 augustus 2021 om 09:57

De spelers die Arsenal verder kunnen helpen, willen helemaal niet naar Arsenal. Spelen al jaren geen CL en in de competitie spelen ze ook geen rol van betekenis. Je zult of moeten hopen dat speler als White en Odegaard ver boven hun kunnen uitstijgen of goed moeten scouten.

18 augustus 2021 om 10:39

Niet mee eens. Arsenal heeft voldoende geld en aantrekkingskracht om spelers of jonge talenten te halen. Maar elke keer krijgen ze het voor elkaar om teveel te betalen en niet de juiste spelers aan te trekken.

18 augustus 2021 om 12:36

Dan kijk jij echt door een gekleurde bril. Arsenal heeft op een mooie geschiedenis na helemaal niks te bieden. Topspelers kunnen overal veel geld verdienen en ook nog eens om prijzen spelen, dus zo aantrekkelijk is Arsenal helemaal niet.

18 augustus 2021 om 13:25

Ik zeg toch nergens topspelers of wel? Arsenal kan spelers als Maddison en Aouar best halen. Daarnaast heb ik het vooral over jonge talenten en spelers die spelen in de PL bij mindere clubs. Die zijn echt goed haalbaar hoor.

18 augustus 2021 om 17:25

Ja dat is ook het categorie waar Arsenal momenteel in vist. Ben White en Odegaard zijn spelers van dat niveau en zijn ook spelers die Arsenal niet verder helpen.

20 augustus 2021 om 10:54

Ik schat Maddison en Aouar (veel) hoger in dan White en Odegaard. De eerste twee hebben al meer bewezen op hoger niveau vind ik. Dat zijn spelers die Arsenal wel verder zouden brengen.

Ik ben persoonlijk blij met een speler als odegaard, brengt toch voetbal en een stukje creativiteit met zich mee. Arsenal moet net als Feyenoord weer bouwen de middelmatige spelers die veel geld verdienen moeten weg. Vertrouw in je eigen academy, jonge spelers ook echt een kans gaan geven. Breng de selectie weer in balans ik geloof in arteta ondanks zijn rare beslissingen alleen ik geloof niet in het bestuur.

18 augustus 2021 om 09:26

Een speler brengt geen creativiteit, een systeem en de tacktiek zorgt coor creativiteit. Of heeft Brentford meer creativiteit dan Arsenal? Hoe kan t dat team als Brentford wel leuk creatief voetbal kunnen spelen en Arsenal niet. Zelfs teams in de jupiler league spelen soms creatief aanvallend voetbal. Maar Arsenal kan dat pas als er een ‘creatieve’ speler is. Larikoek natuurlijk, vorig jaar was die Odengaard er ook, en het voetbal was nog steeds niet om aan te gluren, en alles behalve creatief.

18 augustus 2021 om 09:34

Moet wel zeggen dat de wedstrijden dat hij meedeed hij wel een impact had, daarna raakte hij geblesseerd geloof ik.

Het aankoopbeleid gaat van de hak op de tak, net zoals heel Arsenal trouwens. Ik laat er even buiten hoe het precies komt maar als deze lui in de wedstrijdselectie van een ploeg die de ambitie heeft om niet te degraderen, dan gaat er iets mis: Mari, Chambers, Leno, Holding, Soares, Matiland-Niles en Elneny. Stuk voor stuk zijn dat spelers die niet opvallen bij de gemiddelde Eredivisieclub. Stuk voor stuk worden ze ook verdedigd door de gemiddelde Arsenalfan overigens, dat is nog droeviger.

18 augustus 2021 om 09:25

Klopt, maar ik heb er nou eenmaal vrede mee gesloten dat deze club niks meer dan een middenmoter zal blijven onder Kroenke zijn bewind. Er is geen ambitie, dat straalt van de top van de club tot aan het veld. Middelmaat is de norm geworden en afscheid nemen ervan is vrijwel onmogelijk, aangezien ze natuurlijk goed zitten qua salaris en ploeg.

18 augustus 2021 om 10:46

Probleem is, als Arsenal nog 1 jaar zo doorgaat, dan gaan ze degraderen. En dat gun je de club, ondanks Kroenke, toch ook niet. Er zijn zat clubs met waardeloze eigenaren, als je een goede technische staff hebt kun je er nog best wat van maken. Arsenal zit te slapen en zet overal verkeerde mannetjes neer.

18 augustus 2021 om 09:33

Wat een lariekoek.
Chambers is gewoon een degelijke back-up als CV. Gebruikt men nu als RB, maar daar is hij te traag voor.
Idem dito voor een Holding. Gewoon prima back-up.

Vaste duo moet gewoon White - Gabriel worden.

Daarnaast deed Soares het gewoon behoorlijk vorig seizoen, toen hij mocht spelen. Is geen basismateriaal, maar je kan niet alle posities met 2 toppers hebben. En ja, Arsenal heeft op dit moment geen enkele topper op de Rb.

Niles is talentvol en multi inzetbaar. Wingback (links en rechts) en als CVM inzetbaar...

Mari en El-Neny ben ik het mee eens.

Leno niet ''laten opvallen'' bij de gemiddelde Eredivisieclub is nog grotere onzin. Gewoon een aardige keeper. Leno zou bij iedere club in de Eredivisie de absolute basisspeler zijn. Met afstand de beste keeper in de Eredivisie, mocht hij ergens gaan spelen. Is niet voor niets gewoon 3e keeper bij Duitsland... En die hebben nogal wat keepers.

18 augustus 2021 om 10:43

Ja en dit is dus het probleem met de gemiddelde Arsenalfan. Chamber is _geen_ degelijke backup. Daar komt bij dat hij ___niet___ gebruikt wordt als backup, wanneer ga je dat nou eens inzien? Exact hetzelfde verhaal voor Holding. Je zegt wel dat het vaste duo White - Gabriel moet worden, maar er zijn vorig jaar zat wedstrijden geweest waarin zogenaamde vaste waarden wissel werden gezet. Spelers als Chambers en Holding zijn gewoon matig en zouden alleen in je selectie moeten zitten omdat je ze niet kwijt kan. Deze spelers zitten al jaren bij Arsenal en hebben letterlijk nog nooit één keer het verschil gemaakt. Ik word er zo moe van dat fans zulke spelers blijven verdedigen.

Nou Soares deed het geweldig zeg. Nu vind ik Soares nog wel een redelijke backup moet ik eerlijk toegeven hoor, maar ook deze jongen __staat er veel te vaak in terwijl hij totaal het niveau niet heeft__. Zie dat nou eens in.

Niles kan is multi inzetbaar... Ja je kunt mij ook overal plaatsen, ik vind het voor dat geld en bij zo een prachtige club in hartje Londen prima. Niles is gewoon _niet_ goed genoeg en heeft 1 a 2 keer het verschil gemaakt in al die jaren dat hij er zit.

Het zal prima dat Leno 3e keeper bij Duitsland is, je snapt ook dat hij dat onder andere is juist omdat hij bij Arsenal zit he? Leno begon redelijk bij Arsenal, maar heeft in de loop der jaren al zat blunders gemaakt, ga maar ff een rondje Youtuben. Vorig jaar was hij helemaal brandhout en ook afgelopen wedstrijd was het weer 3x niks. Leno is overduidelijk geen niveau wat Arsenal moet nastreven.

Nogmaals, de fans moeten eens kappen met die pure middelmaat verdedigen. Als je over 21 spelers met het niveau Chambers beschikt, degradeer je zonder een punt te halen.

18 augustus 2021 om 11:04

Chambers bewijst al jaren tekort te komen voor Arsenal, zelfs als back up. Idem voor Holding. Bij elke andere club werden die al lang verkocht… bij Arsenal krijgen dit soort spelers een contractverlenging🙄 tel daarbij aankopen als Soares, Mari, Elneny,… en je weet waarom Arsenal staat waar ze vandaag staan.

18 augustus 2021 om 11:14

Ach ja. Als jij dat denkt.

Chambers en Holding zijn prima back-ups. Zakken eigenlijk (bijna) nooit door de ondergrens. Hebben af en toe een uitschieter naar boven en zijn daarnaast Engels (wat ook nodig is - homegrown).

Verder kan Chambers op 3 posities uit de voeten en heeft hij het verdienstelijk als RB gedaan, terwijl die eigenlijk meer CV is. Ja, voor een RB is hij te traag, maar hij geeft in zijn eigen invulling daar een prima invulling aan.

Verder gaf ik ook aan dat het prima bback-ups zijn. Je kan geen 5 goede Cv's hebben. De back-ups zijn gewoonweg altijd minder. Dat is met Mari echt een pak minder. Met Chambers en Holding is het een beetje minder. Maar zeker tegen ''de mindere goden'' kunnen spelers als Holding en Chambers makkelijk spelen.

Verder is Leno een degelijke keeper, maar zie ik liever ook een betere komen. Hij begon goed, maar sinds zijn blessure vindt ik hem ook heel erg matig. Vooral in de lucht en in de eigen 16 bij hoge ballen is het een pussy. Er is ruimte voor verbetering daar.

Niles is als wingback gewoon meer dan prima. Aanvallend sterk, defensief iets minder maar kan hij nog altijd aan werken. Tevens is hij snel genoeg om te corrigeren. Verder denk ik dat Niles, bij meer vertrouwen en speelminuten op 1 positie (RB plek) zich echt wel goed kan doorontwikkelen tot een goede rechtsback. Hij heeft er de facetten voor.

Verder: als je 21 spelers met het niveau Chambers hebt, degradeer je, dat slaat nergens op. Chambers is geen uitblinker. Hij is een goede back-up. Een squad player... Zoals ik ook al aangaf.

Je kan geen 21 Saka's of Tierney's hebben qua niveau... Dat is onmogelijk. Bij een City zitten ook matige spelers als Zinchenko op de bank. Daar wordt je ook niet vrolijk van.

Als Arsenal een goede RB kan strikken of als Niles eens daar veel kansen krijgt en zich gaat ontwikkeln, heeft men een goede achterste linie.

Een RB (aarons, Baku of Niles). Dan een centraal duo met White (voetballend, snel, in de lucht minder) en Gabriel (voetballend wat minder, maar defensief sterk en in de lucht ijzersterk) en Tierney (wat mij betreft een top 10 linksbacks op deze aarde).

Leno is inderdaad een pussy in de lucht en eigen 16. Qua reflex gewoon prima normaliter. Kan zeker een upgrade voor komen, maar geen Ramsdale voor 20+ mil.

Liever Onana voor 10 kopen en hem tot November nog niet kunnen opstellen dan Ramsdale voor 20+

18 augustus 2021 om 14:54

Eerst noem je mn post lariekoek, en daarna ben je het plotseling met de helft eens. Wat betreft het niveau van bepaalde spelers, blijf maar volhouden dat ze het gewenste niveau hebben (als basisspeler of squadplayer). Het spel, de statistieken en de ranglijst zeggen het tegenovergestelde.

"bij een City zitten ook matige spelers als Zinchenko op de bank. Daar wordt je ook niet vrolijk van." Zinchenko is 3x het niveau van Chambers. Elke speler van City is bij Arsenal een uitblinker en geen enkele speler van Arsenal zou bij City spelen, op wellicht Tierney na.

20 augustus 2021 om 09:22

Van de hak op de tak, dan begrijp je er echt niets van. Alle aankopen zijn 24 of jonger, alle spelers van die leeftijd die er al waren zijn voor een lange tijd vastgelegd. Duidelijk beleid gericht op de toekomst, deze groep gaat jaren samen spelen, ongeacht wie er voor de groep staat. Nu zaak om de overbodige spelers kwijt te raken. Dat is helaas lastig genoeg, maar dat weten de fans wel waarom dat is.

Real Madrid kan spelers verkopen als de beste. Ik had altijd de hoop dat hij de volgende stap kon maken maar Odegaard is altijd blijven hangen. Ancelotti zag het ook al niet in hem zitten blijkbaar. Vooralsnog speelt van al die jonge spelers die ze voor veel geld hebben gekocht alleen Fede Valverde een grote rol nu.

18 augustus 2021 om 09:39

Hier staat dat Odegaard 40 miljoen euro kost maar volgens Britse media betaalt Arsenal 35 miljoen euro.
Dat is 6 miljoen meer dan Willock zijn verkoop.ik vind dat verkopen als de beste bij deze transfer meevallen. Het is een koopje voor Arsenal.

18 augustus 2021 om 15:31

35 miljoen pond, 40 miljoen euro?

18 augustus 2021 om 10:20

Veel geld? Valverde heeft 5 miljoen gekost

18 augustus 2021 om 10:25Van al die spelers zei ik ook. Als je kijkt naar Odegaard, Vini, Rodrygo, Reinier en Valverde dan gaat het opgeteld om veel geld. De scouting heeft wat uit te leggen.

20 augustus 2021 om 11:58

Waarom heeft de scouting uits uit te leggen? Als je de totaal pakket aan spelers verkoop en je heb winst dat heb je als scout goed gedaan. Ik denk niet dat Vinicius en Rodrigo minder waard zijn voor wat ze zijn gekocht. Je verlies geen geld, bij sommige wint je veel geld, anderen minder en 1 of 2 zullen het halen. Je scout niet met het idee dat alle spelers sterren zullen worden. Diegene die niet halen kun je altijd met winst verkopen aan clubs als Arsenal om geld te krijgen om de Mbappe en Haaland binnen te halen.

18 augustus 2021 om 12:22

En Fede was dan nog de goedkoopste, 4 miljoen voor betaald.

18 augustus 2021 om 13:06

Redelijk dubbel gevoel deze verkoop. 40 miljoen is niet slecht, maar had er toch 50 voor kunnen uitrekken gezien het een Engelse ploeg betreft. Iedereen die de bal drie keer kan hooghouden is al 30 miljoen, en deze Odegaard heeft zeker talent. Over zijn mentaliteit kan je je wel vragen stellen. Het lijkt alsof hij enkel wou blijven als hij op ‘een luie 10’ positie mocht spelen, en aangezien dat bij Real er niet inzit kiest hij dan snel een uitweg. Lijkt zich niet te willen heruitvinden zoals Modric en Kroos deden, want hij had zeker geroteerd met die eerste. Na Hakimi het tweede talent dat een basisplaats eist, wat uiteraard de deur wagenwijd openzet bij Real. Achteraf gezien is het financieel zeker een succes van deze Odegaard voor een kleine som te halen en nu met veel winst (nadat de verhuurperiodes ook hebben opgebracht) te verkopen. Sportief gezien kan je zeker in vraag stellen. Waarschijnlijk haalt Real volgend jaar Goretzka of Pogba als gevestigde waarden, wat altijd makkelijk is om op die manier bij Real te landen. En dat is ook broodnodig. Nu zitten we weer een seizoen met 3 toppers (en Valverde waar ik ook fan van ben) en dat is het. Absurd dat Isco maar kansen blijft hebben, ook al is het uit noodzaak.

20 augustus 2021 om 12:06

@conchaespina.volgend seizoen eindigt de contracten van Isco, Marcelo, Bale en Modric. Dus Odegaard kon blijven, vechten voor een plek en volgend seizoen heb je meer kansen, Indien dat niet lukt, gezien zijn contract, gratis weggaan. Voor Real Madrid was nu verkopen. Dus Odegaard had een ideale positie als hij zou blijven. Volgens veen in Spanje was zijn vader achter dit transfer. Nu dat hij is weggegaan heeft Valverde een salaris verhoging gekregen. Pogba zie ik niet zo snel komen want hij gaat veel salaris vragen en een hoge tekengeld en tevens bonus voor zijn zaakwaarnemer.

20 augustus 2021 om 11:52

Odegaard is gekocht voor 2 miljoen en verkocht voor 40 miljoen. Tel zijn salaris erbij waarbij in vele gevallen Real alleen de helft betaalde en de andere club de helft dan heb je een mooie winst van een speler die niet voor zijn plek wil vechten.

Kijk, ik vind Odegaard een goede speler. Ik denk ook dat hij heel goed ''kan worden''. Odegaard is wel een speler die, aan de bal, het tempo wat meer kan verleggen als ''10''.
Verder gok ik dat een Smith-Rowe daardoor ook vaker naar de linkerflank zal uitwijken.

Arsenal heeft wel een aardige selectie, maar er moet echt nog een aanvaller (spits) bij en een Cm/cvm voor naast Partey of Xhaka.

Ik hoop in ieder geval nog op een aardige spits en een speler ala Aouar of Zakaria.

Verder hoop ik nog op de verkoop van wat deadwood en eventueel (als dat gebeurd) een aankoop van een Rb.

Een spits (lautaro - na verkoop van o.a. Lacazette & Nketiah, zou een droom zijn)
Een RB (Max Aarons of Baku - na verkoop Bellerin)

Een Cm/cvm. Hier zou ik dan denken aan een aantal spelers: Aouar (meer creatiever, kan hangend vanuit links, maar ook in een pivot met een Cvm)
Bissouma (BPL proven, defensief nog aardig sterk en voetballend ook prima)
Denis Zakaria (CVM - defensief wel aardig sterk, lijkt mij een goede upgrade voor op de CVM plek en voor meer defensieve zekerheid bij de wat ''mindere defensie'' van Arsenal)

Verder zou een goede keeper ook geen overbodige luxe zijn. Liefst zou ik gewoon Onana zien komen. Ramsdale voor 20 miljoen pond is wat mij betreft echt te gortig. Is alleen omdat hij Engels is. Zo'n goede keeper is die kerel ook weer niet.

Als je dan nog wat deadwood kan verkopen, heb je in de breedte voorin prima spelers (kan je switchen tussen balogun, auba, nieuwe spits.
Op de flank heb je dan Martinelli, Pepe, Saka en eventueel Smith-Rowe of eventueel Aouar (als die zou komen).

Verwacht dit jaar ook meer van Pepe. Hopelijk kan hij zijn vorm van vorig seizoen (zeker tegen het einde aan) doorzetten naar dit jaar.

Verder is het nadeel dat de Afrika Cup weer is geloof ik. Ben je in één klap weer wat spelers kwijt met een Partey en El Neny (dan kom je al met Lokonga - Xhaka te zitten, als je geen nieuwe speler voor Cm/cvm haalt).

Daarnaast hoop ik dat Mari en Chambers gewoon back-ups worden. Chambers voor de Rb/rcv achter een aankoop en White. En dat Gabriel gewoon een duo gaat vormen met White.

Denk dat White - Gabriel een goed aanvullend duo is. Beiden ook aardig snel voor Cv's en met name Gabriel enorm sterk in de lucht. White voetballend dan sterker. Tierney heeft geen uitleg nodig, één van de beste linksbacks op aarde wat mij betreft (en nee, ik zeg niet de beste). Maar je hebt er een x aantal die in dat rijtje thuis horen. Tierney sowieso.

Onana
Aarons/Baku
White
Gabriel
Tierney
Partey
Aouar/Zakari
Pepe
Smith Rowe
Saka
Aubameyang
18 augustus 2021 om 10:50

Pepe is ook niveau FC Emmen trouwens. Een van de slechtste aankopen van de BPL ooit. Maar ook deze jongen blijft eeuwig verdedigd worden.

18 augustus 2021 om 11:04

FC Emmen? Gast, ga alsjeblieft een andere hobby zoeken en stop met het kijken van voetbal.

Als jij Pepe het niveau FC Emmen vindt, ben je niet goed snik.

Hij is zijn prijskaart wellicht niet waard, maar is gewoon een prima buitenspeler die steeds beter in zijn spel kwam afgelopen seizoen. Zeker tegen het einde van het seizoen aan.

18 augustus 2021 om 14:56

FC Emmen is natuurlijk bewust overdreven, lijkt mij duidelijk maar oke. Maar hij is geen prima buitenspeler, hij is niet van het niveau BPL, hij heeft vorig seizoen welgeteld 1 of 2 goede wedstrijden gespeeld en hij is hoogstens 10 miljoen waard.

18 augustus 2021 om 15:29

Dat die geen 80 miljoen waard is weet iedereen. Maar het is echt wel een prima buitenspelen. Kijk maar naar zijn statistieken in vergelijking met zijn basisplaatsen. Gewoon netjes en degelijk.

18 augustus 2021 om 16:02

Aah de statistieken dooddoener, die hebben we nog niet gehad. Volgens de statistieken is iedereen van Arsenal goud waard, alleen in de realiteit degraderen ze bijna. Nou Pepe heeft welgeteld 16 goals en 5 assists in 47 wedstrijden. 183 minuten per goal. Statistieken zeggen niet alles (iniesta bv had weinig bijzondere stats) en zelfs die zijn matig. Als je 5 wedstrijden van die jongen kijkt, dan weet je dat het hem ontbeert aan basistechiek. Dit is wel zo een vreselijk matige speler.

20 augustus 2021 om 10:00

30 starts vorig seizoen en 21 g/a. Jaar ervoor 29 en 18 g/a. Bij Lille 2 seizoenen ook 39 starts en 35 g/a en het seizoen ervoor 32 starts en 19 g/a. Hij heeft ook wel degelijk een goede techniek alleen hij is nog niet consistent genoeg.

Real haalt 90mil op met Varane en Odegaard. Benieuwd of ze nu voor Mbappe gaan of niet. Prima aankoop voor Arsenal. Ze kunnen niet veel beter krijgen momenteel.

18 augustus 2021 om 09:38

Twee spelers die ze niet (meer) nodig hadden. Nacho-Militao was hun beste duo centraal. En Odegaard was de vijfde keuze van Ancellotti.

18 augustus 2021 om 09:40

Real wilde liever Isco verkopen dan Ode, maar niemand wilde Isco hebben.

18 augustus 2021 om 10:12

Visca,

Ik snap niet dat mensen daadwerkelijk denken dat een Nacho en Militao beter zijn dan Varane. Laatstgenoemde is een van de meest complete CB's ter wereld.
Nacho-Militao werkte goed, maar Zidane speelde dan ook redelijk behoudend. Altijd waren Casemiro, Modric en/of Valverde in de buurt om te ondersteunen. Met Varane kun je veel verder van de goal spelen. Hij heeft de snelheid, body en de positionering om aanvallers af te stoppen. Met name Nacho is een basic verdediger. Speelt al jaren bij Real en heeft elke positie in de defensie wel gespeeld, maar meer dan nuttig zal hij niet worden.
Militao begon weinig overtuigend en lijkt nu wat constanter te worden. Benieuwd of hij zich daarin blijft ontwikkelen.

18 augustus 2021 om 10:23

Ik had altijd het idee dat Varane met het seizoen minder werd en dat hij zonder Ramos aan zijn zijde wel erg veel fouten maakte.

20 augustus 2021 om 12:11

@samcro. Klopt helemaal. Vorige seizoen wou Isco weg maar had geen goede aanbiedingen. Nu zijn er zelf geen aanbiedingen binnen gekomen voor hem. Daarom blijft Isco en is gemotiveerd om heel hard te trainen. Nu ziet deze jongen dat niemand interesse in hem heeft. Real wou Isco verkopen en zelf gratis zoals James laten gaan. Helaas niet eens Feyenoord heeft een euro aangeboden voor hem. Volgens mij ligt dit aan zijn salaris eisen.

18 augustus 2021 om 12:20

Ze willen wel maar wachten op een eerste signaal uit Parijs dat een vertrek bespreekbaar is. Ze willen de Qatari niet tegen hun schenen schoppen en wachten dan liever nog een jaar. Veel zal afhangen van mbappe zelf en of hij de komende week duidelijk maakt aan het bestuur dat ie echt wel wil vertrekken nu.

Arsenal heeft de strijd met de top verloren. Dit zijn prima spelers voor de subtop (plaats 6 tm 9). Arsenal kan of wil niet mee met het transfergeweld van city, united, chelsea of liverpool.

18 augustus 2021 om 09:54

Tja, het is hopem dat spelers als White, Lokonga en Odegaard zich doorontwikkelen zoals een Mane, Firmino en Gini dat deden bij Liverpool.

18 augustus 2021 om 10:50

Moet je wel een coach hebben met de kwaliteiten om spelers te ontwikkelen.

18 augustus 2021 om 11:15

Eens wat betreft de trainer. Ben totaal niet onder de indruk van Arteta.

Ik zou graag een Conte zien, maar wie ben ik. Heeft bewezen een team ervan te kunnen maken en tactisch gewoon sterk te zijn.

Denk ook dat Conte bijvoorbeeld met 3 achterop zou willen spelen. Dan zou je bijvoorbeeld een Niles en Saka op de flank kunnen zetten als wingback (al zou dat zonde zijn voor Saka).

Onana
White
Gabriel
Tierney
Niles
Partey
Smith Rowe
Saka
Pepe
Aubameyang
Martinelli
18 augustus 2021 om 14:58

ESR is geen centrale middenvelder. Niles en Pepe hebben de kwaliteiten niet. Saka zijn sterke punten liggen daar niet en Tierney is geen CV. De kans dat Onana komt is ongeveer 0.

18 augustus 2021 om 16:50

Tierney kan ook goed als wingback spelen. Vergeet daarbij niet dat Arteta 3-4-3 speelde vorig jaar en het niet bepaald een succes is gebleken...

Ik vrees het ergste voor Arsenal. Dit zijn toch niet de spelers die het verschil gaan maken. Dan verlies je eerst al de makkelijkste wedstrijd van t seizoen, moet je nu naar Chelsea en city geloof ik. Sta je straks na 3 wedstrijden onderaan met 0 punten.

Voor de CL plaatsen gaan ze sowieso weer niet mee doen, maar ben echt benieuwd of ze in de buurt kunnen komen van plek 5

Martin gaat dus geen ch league spelen met Arsenal aankomende jaren, ik snap gewoon niet waarom hij niet wil vechten voor zijn plek bij Real

Blij dat we hem voor een mooi bedrag kunnen verkopen. Is nog jong, maar lijkt niet de kwaliteiten en mentaliteit te hebben om een basisspeler te worden voor Real Madrid.
Een middenmoter (at best) als Arsenal is dan meer passend. Wellicht kan hij nog wat stappen maken, maar het zal nooit de wereldtopper worden die mensen dachten dat hij zou worden.

18 augustus 2021 om 12:13

In dat aspect kan Ø veel leren van Valverde. Blijven en vechten voor je plek. Dat is de juiste mentaliteit voor een jonge speler bij een club als Real. Blijkbaar wil Ø leren van Xhaka en Partey ipv Kroos en Modric.

Waarom? Onze selectie is al zo smal.. we spelen al 50 wedstrijden per seizoen en hebben al gemiddeld 30 blessures. Nu speel je met 5 middenvelders (want isco en Asensio werken niet op het middenveld). Wat een wanbeleid zeg. Mag hopen dat Perez nu nog een middenvelder haalt.

18 augustus 2021 om 11:17

Snap sowieso niet wat Isco nog bij Madrid doet.
Hele leuke postbode, maar heeft volgens mij nog nooit goede statistieken gehaald als ''10''.

90% van de wedstrijden heb je er geen ruk aan. 5% van de wedstrijden denk je van: nou, prima pot.
5 overige procent speelt die een wereldpot...

Echt een speler die zoveel kwaliteiten heeft, maar dit echt koppelt aan 0 rendement en consistentie. Idem dito voor een Thiago Alcantara.

20 augustus 2021 om 10:13

Isco is zwaar over de top idd. Een mooi weer voetballer waarvan zijn laatste wereldpot volgens mij 2 jaar geleden tegen PSG was. Maar wss wil niemand zijn salaris overnemen, net als bij Bale.

Ödegaard is een leuke, technische voetballer, maar ik vraag mij af of dit de spelers zijn waar Arsenal zich op moet focussen. Ik denk dat ze zich beter kunnen richten op een goede centrale verdediger, een sterke controlerende middenvelder en aanvaller die week in week uit het verschil kan maken.

18 augustus 2021 om 11:23

Ze hebben net White voor een godsvermogen gekocht.
White - Gabriel moet het duo worden. Complementair aan elkaar. White voetballend en snel. Minder in de lucht tegen de grote jongens (en Engels). Gabriel defensief en door de lucht sterk, maar voetballend wat minder (wel linksbenig).

Tierney is een wereldback. Alleen de RB positie is nog geen goede invulling.

Denk dat Arsenal zich moet concentreren op een RB (Als Bellerin verkocht kan worden)
En daarnaast nog een aanvaller ipv Lacazette en Nketiah (als je die 2 weg krijgt uberhaupt)
Een controleur/cm zou ook nog ideaal zijn, ondanks verlenging van Xhaka. Zeker omdat een El Neny (mis je niet, maar toch) en een Partey naar de Afrika Cup gaan o.a.

En een keeper zou ook geen overbodige luxe zijn, al moet het dan niet zo'n dure zijn als Ramsdale voor matige kwaliteit. Liever een Onana dan Ramsdale.

18 augustus 2021 om 14:32

Alle respect voor Arsenal en White, maar is White van het niveau dat Arsenal moet nastreven? Ik zag eerder in de comments iemand Koulibaly noemen. Dat lijkt mij dan eerder een beetje het niveau waar je naar zoekt als je weer richting de top 5 van de PL wilt gaan toch? Of anders een Milenkovic, Gimenez (partey lukte ook qua losweken van Atletico), Skriniar of De Vrij (inter verkoopt plotseling al zijn beste spelers).

19 augustus 2021 om 11:24Kijk, het is simpel. Arsenal heeft nog altijd de allure van een topclub. En puur qua omvang, prijzen (historie) en noem het maar op, is dat ook zo natuurlijk.
Echter zijn de laatste jaren de prestaties (zeker in de competitie) erg matig. De EL zijn ze dan wel 2 keer ver in gekomen, maar haken ze (helaas) ook net op het einde af. De FA Cup is wel een aantal keer gewonnen, wat dan nog wel noemenswaardig is met deze selecties!

Arsenal moet spelers op dit moment te veel overtuigen om naar Arsenal te komen, denk ik. Zeker spelers van de absolute topkwaliteit (zoals een Gimenez, Skriniar of De Vrij die jij opnoemt). Het enige voordeel dat Arsenal heeft, is dat zij enorm veel geld hebben te besteden (zeker qua salaris is er veel mogelijk). En als je deze transferperiode en die periode waarin o.a. Pepã© is gekocht ziet, is er ook voldoende cash voor transfers.

Echter is het mij veel te simpel om een Ben White nu al af te schrijven of te zeggen dat hij niet het gewenste niveau heeft.
Ik bedoel: een Harry Maguire speelde ook aardig bij Leicester. Hoe je het ook went of keert, die doet het meer dan uitstekend bij zowel Man Utd als het Engelse team. En ja: er is teveel betaald voor Maguire. Maar dat is altijd bij Engelse die een binnenlandse transfer maken. Spelers als Willock, Brewster, Nketiah en noem ze maar op: ze leveren het dubbele op van hun eigenlijke waarde. Geef ze de Spaanse nationaliteit en ze zijn de helft waard...

Ben White is een speler die complementair is aan zijn vaste partner bij Arsenal: Gabriel. Nu is Gabriel geblesseerd geweest en heeft hij tot nu toe nog niet gespeeld.

White maakte tegen Brentford geen super indruk, maar hij was ook weer niet ''slecht''. Het hele team maakte een sombere indruk, op Smith-Rowe na.

Ik denk dat White met Gabriel een heel erg stevig centraal duo gaat worden in de BPL (mochten ze beiden fit blijven).
White is voetballend echt enorm goed voor een CV. Daarnaast is hij voor een CV aardig snel en is hij ook (normaliter, van wat ik gezien heb) enorm fel in de duels en gooit hij zich ook vaak voor een bal om bijvoorbeeld te blokken.
Nu speelde hij de eerste pot met een Pablo Mari naast zich. Hoe die bij Arsenal zit, kan ik mij haast niet voorstellen. Een aardige 6e CV om er bij te hebben, maar het moet in mijn ogen niet je vaste back-up zijn...

Gabriel daarentegen: die is ijzersterk in de lucht, linksbenig, voetballend wat minder, fel in de duels en defensief ook sterk in mijn ogen. Daarnaast is hij ook wel aardig snel voor een CV. Met zijn 1.90m ook een prima lengte voor een Cv.

Overigens is Ben White met 1.89m ook geen kleintje, alleen lijkt hij qua timing in de luchtduels gewoon niet van de grote te kunnen winnen.

Verder zou je met dat centrale duo en een Tierney op de back, ook hoog moeten kunnen spelen gezien de snelheid van die 3. Op de rechtsback heb je dan alleen ene probleem, als Cedric, Bellerin of AMN niet zouden spelen (die zijn allen wel aardig snel, vooral Bellerin en Amn). Chambers is echt te traag voor de back, maar een degelijke back-up voor White!

Overigens denk ik dat de verkoop bij Inter nu gedaan is hoor. Martinez mag niet weg en volgens mij mogen Skriniar en De Vrij ook niet meer weg. Lukaku en Hakimi heeft volgens mij voldoende opgeleverd...

Gimenez is onhaalbaar. Koulibaly hoor je al jaren geruchten over van topclubs, maar geen enkele topclub wilt zich er aan branden. Heb hem vaak in de CL ook tegenvallend zien presteren. Nu is dat voor Arsenal geen graadmeter (want men speelt niet eens Europees dit jaar, de jaren ervoor alleen maar EL voetbal), maar dan zou ik liever aan een home-grown en jonge Engelse speler mijn geld spenderen dan aan Koulibaly. Die toch ook al over de 30 is.

Ontzettend jammer vind ik. Ik had hem graag tenminste 1 seizoen echt de kans zien krijgen bij Madrid. Daarmee zeg ik niet dat ie basisspeler moet zijn maar net als Valverde de voorbije seizoenen gewoon 1 op 3 wedstrijden starten bijvoorbeeld en wat momentum en vertrouwen op doen. Zou me niets verbazen als deze jongen ontploft wanneer ie vaste grond onder de voeten heeft en standvastigheid krijgt. Hopelijk bedingt Madrid een terugkoopsom. Naar mijn mening heeft odegaard gewoon het talent en de kwaliteiten om een vd beste middenvelders ter wereld te worden. Mensen vergeten wel eens hoe jong hij nog is omdat ie al zo lang meedraait. Vind hem bv niet minder dan modric op die leeftijd en we weten hoe dat gelopen is.

18 augustus 2021 om 16:55

Modric heeft echter een veel betere mentaliteit dan Odegaard. Modric is een speler die wilt werken voor het team, terwijl Odegaard, net als Isco en Ozil, een luie nummer 10 is dat alleen kan excelleren op de nummer 10 en nergens anders.

18 augustus 2021 om 22:51

ben ik het niet mee eens

Gelukkig zal de prijs uiteindelijk rond de 35 miljoen zijn, ongeveer het zelfde als voor willock is ontvangen.

Verder verwacht ik dat Arsenal alleen nog een nieuwe keeper (Ramsdale) gaat halen. Nieuwe RB zal niet komen omdat Bellerin nog niet weg is. Nieuwe CM zal niet meer komen omdat Xhaka is gebleven. Geen nieuwe spits als Laca of Auba niet weg gaat. Dit allemaal lijkt nog niet te gebeuren, maar misschien veranderd dat nog richting het einde van de transferperiode.

Persoonlijk hoop ik dat Willian nog zal vertrekken en Aouar in zijn plaats gehaald voor de posities van Linksbuiten of naast Partey. Maar daar heb ik helaas weinig hoop in.

18 augustus 2021 om 13:38

Vooral jammer dat Nketiah zo ''lang'' geblesseerd is aan de enkel. Anders had ik hem nog wel zien gaan voor 15 miljoen naar een Crystal Palace die eerst interesse hadden.

Lacazette, Nketiah. Lopen allen uit hun contract.

Eigenlijk moet Arsenal van de deadwood af. Lacazette vult de spitspositie best goed in met bewegende spelers om zich heen zoals ESR, Saka, Pepe, Martinelli. Komt Martin dan nog bij nu.

Balogun als 3e spits. Laca of Auba als eerste spits. Prima

Torreira verhuren met optie tot koop. Kolasinac verkopen of transfervrij laten gaan zelfs (enorm salaris). Nelson bijtekenen en verhuren. Nketiah verkopen. Lacazette verkopen of verlengen (anders is hij transfervrij).
Verder nog een El Neny en Bellerin verkopen en dan een RB en CVM erbij halen zou top zijn, maar zie het allemaal niet gebeuren.

Arsenal board zei nog: beoordeel ons aan het einde v/d transfermarkt. Maar ik denk dat het blijft bij Tavares, Lokonga, White, Odegaard en eventueel Ramsdale of Johnstone....

Ik zou het liefst Onana, Aarons/baku en een Cm/cvm nog zien komen (aouar, Bissouma of Zakaria). En dan wat deadwood van hierboven ofc. verkopen. Want een spits moet gaan, voor er een spits komt (nketiah of Laca) en een RB moet gaan voor er eentje in komt (bellerin)

18 augustus 2021 om 14:34

Misschien wil Debuchy de kicksen nog voor een jaartje aantrekken

Arsenal mist vooral karakter. Daarom vind ik deze aankoop niet veel toevoegen. Leuke speler maar wint geen wedstrijden voor je en neemt nooit het voortouw. Hobbelt lekker mee als het goed gaat. In mijn ogen niet veel beter dan Willock. Net als White niet veel beter is dan Holding. En Ramsdale is niet beter dan Leno. Weer een teleurstellende transferzomer.

De laatste jaren van de Wenger Arsenal was niet best meer, maar sindsdien glijd het nog verder af naar het punt dat ik niet eens meer kan genieten van Arsenal. Het aankoop beleid is nog verder te zoeken. Een zinkend schip!

Martin is een geweldige speler, paar jaar geleden wou Ajax hem maar wat graag binnenhalen na een goed jaar bij Vitesse.

20 augustus 2021 om 09:17

Hij is hooguit subtop Europa, dus leuk voor clubs als Ajax en Arsenal.
Ik verwacht alleen niet dat Arsenal met dit soort aankopen weer mee gaat doen om de bovenste 4 plekken in de PL.

20 augustus 2021 om 09:19

Arsenal zal echt een hoop moeten omgooien voor een sprong terug naar de top 4. Terwijl United en Liverpool met aankopen als Bruno en Konaté komen, loopt een Arsenal met White en Xhaka te kloten. Lijkt een structureel gebrek aan visie en ambitie.

20 augustus 2021 om 09:57

White heeft maar één wedstrijd gespeeld. Hij zit helemaal niet te kloten, geef hem iets meer de tijd. Heeft de voorbereiding gemist en moet nog wennen. Voor een CV is dat een stuk lastiger dan een aanvaller.

Xhaka kan ik moeilijk verdedigen maar hij was samen met Partey een solide blok op het middenveld.
Arsenal heeft op dit moment 5 spelers gekocht en de oudste spelers zijn 23 jaar oud. Arsenal wilt opbouwen met deze jonge spelers en had onlangs Saka, Smith Rowe en Martinelli hun contracten verlengd. Een club zonder visie zou dat niet doen en zou in paniek oudere spelers kopen die te duur zijn.
Bij Willian hebben we een fout gemaakt maar Arsenal wilt hem graag verkopen.

20 augustus 2021 om 11:05

Er zijn wel meer fouten gemaakt somagunner, niet alleen Willian. Er is een visie inderdaad, maar er wordt zeker nog wel teveel geklooid..

De visie van jonge talenten kan ik helemaal inkomen, behalve dan dat je teveel betaald voor sommigen. Maar in diezelfde tijd hebben we ook nutteloze spelers als Mari en Willian gehaald. We hebben talenten onnodig verpest (Saliba). We hebben deadwood niet verkocht (Kolasinac, Elneny, Bellerin, Nketiah). We hebben matige spelers contractverlenging gegeven (Xhaka, Holding). Spelers als Chambers zijn opeens 1e keus als rechtsback.

Dat soort dingen verpest je "visie".. En daarom is het zo verschrikkelijk hoe het er nu bij ons aan toe gaat. 1 goede stap wordt teniet gedaan door 3 slechte.

20 augustus 2021 om 14:01

Xhaka en Holding kan wel begrijpen. Holding kan een goede backup zijn. Xhaka is ook vreemd aangezien hij verkocht zou worden. Maar hij speelde met Partey goede wedstrijden, een extra stofzuiger naast hem doet wonderen.
Er is helaas te veel deadwood op dit moment inderdaad.
Maar qua aankoop beleid deze zomer lijkt het ergens op naar mijn mening en die moet niet overschaduwd worden door een slechte aankoopbeleid in het verleden.
Heb niet het idee dat we telkens drie stappen terug doen.
Denk dat er nog een aantal spelers vertrekken die geen toekomst meer hebben. Even wachten, maar ben blij met onze 5 nieuwe aankopen die nog geeneens mid twintig zijn.

Ik heb met al die jaren belachelijk beleid toch zo’n medelijden met Arsenal fans. Van een prachtige club met mooie sierlijke voetballers naar een banter club met een aantal overschatte houthakkers. Wat een bestuur zit daar toch…

Waar je bij White nog wel de potentie kan zien kan ik echt niks begrijpen van de bedragen die genoemd worden voor Ramsdale. Als die geen engels international was dan was die niet meer waard als 10 miljoen. En nu het driedubbele. Krankzinnig.

Wat een armoedig beleid sinds Wenger weg is.. Club helemaal in elkaar gestort, nu nog dik betalen voor een afdankertje van Real..

20 augustus 2021 om 09:27

Odegaard is gewoon een goede aankoop. Verder wel met je eens.

Ik ben wel blij met deze transfer.
Ik vond Odegaard geen uitstekende indruk maken in zijn uitleenbeurt aan ons en was/ben nog altijd niet volledig overtuigd. Ik zou sowieso nog graag wat meer arbeidsethos zien bij hem (zeker defensief gezien) en vond hem vaak te vaak zijn ''linker zoeken'' waardoor hij beperkt/voorspelbaarder werd.

Echter heeft Arsenal voor het dubbele van zijn prijs, de hele tijd achter James Maddison aangezeten. Madders is een goede speler, BPL proven, maar heeft (van wat ik gelezen heb) ook diverse klachten aan zijn heup. Daarnaast heeft Madders ook geen wereldse statistieken bij Leicester.

Odegaard is meer de passer, de creatieveling die kan creëren en zo nu en dan eens een doelpuntje meepikt. Madders is meer degene die voor het doelpunt gaat.
Daarnaast is Odegaard ook iemand die wat meer het spel/het tempo in een wedstrijd kan bepalen.

Ben er wel blij mee. Hij is niet te duur, lang contract en daarnaast heeft hij zich wel al laten zien (zeker bij Soceidad).

Hopelijk kan Arsenal nog wat spelers lozen (nketiah OF Lacazette, Willian, Torreira, Kolasinac, Bellerin Runarsson en wellicht El-Neny) en kunnen er nog 1 a 2 spelers bij komen (buiten Ramsdale om, want die komt volgens mij ook sowieso al vandaag of morgen)

Zelf hoop ik nog op de komst van een nieuwe rechtsback en op de komst van een Cm/cvm.

Op dit moment speelt er niet heel veel. Ramsdale is rond en zal ook vandaag/morgen gepresenteerd gaan worden. Hopelijk is dat ook definitief exit voor Runarsson (mijn god, wat een koop was dat!) en volgend jaar ook exit voor Leno gok ik.

Aouar wordt nog gelinkt aan zowel ons als The Spurs. Is voor veel minder dan vorig seizoen verkrijgbaar (rond de 20 miljoen). Zou een welkome versterking zijn, al is dat ook meer een hangende linkshalf/een 10. Denk niet dat hij in een pivot met Partey kan spelen. Wellicht tegen de ''kleintjes''.

Daarnaast wordt als rechtsback, helaas, alleen Trippier genoemd op dit moment. Eventueel in een ruildeal met Bellerin. Als Arsenal Bellerin kan ruilen voor Trippier zou ik dat meteen doen. Defensief solide, minder snel dan een Bellerin, maar voetballend veel en veel beter. Enige nadeel is zijn Spurs verleden natuurlijk. Maar hey: Campbell had dat ook en speelde ook top bij ons Arsenal!

Hopelijk komt er een goede RB bij en een goede CM en lozen wij dus nog wat deadwood. Willian eruit krijgen zou ook mooi zijn, dan krijgt Nelson hoogstwaarschijnlijk wat meer squad minutes. Die wilt blijkbaar niet verhuurd worden. Dan moet hij het met wat speelminuutjes tegen de kleintjes gaan doen.

Overigens: Odegaard met nummer 8. 11 was ook nog altijd beschikbaar. Betekend dit dat Martinelli 11 gaat krijgen?

20 augustus 2021 om 17:07

Een hangende 10/linkshalf is juist hetgeen wat Arsenal mist. Arsenal heeft met Odegaard, Saka en Pepe liefst drie linksbenige spelers in voorhoede, maar met ESR slechts 1 rechtsbenige van redelijk dezelfde soort. Met Aouar zou het aantal rechtspoten en linkspoten meer in balans zijn i.p.v. met Ødegaard. Aouar vind ik sowieso meer talent hebben dan Ødegaard.

Goeie deal voor beide partijen denk ik. Arsenal blij en wij 40 miljoen rijker om te besteden. Het ga de jongen goed, hopelijk kan hij Arsenal helpen zich weer wat omhoog te werken.

Uitstekend dat hij is vertrokken en voor een redelijk bedrag vind ik. Als ze nu Ceballos en Isco voor soortgelijke bedragen kunnen verkopen dan kunnen ze een mooi contract aanbieden aan Pogba, Camavinga en Mbappé. Aangezien ze al jaren niets hebben gekocht wellicht dan ook budget voor Haaland. Dan kunnen ze mooi in het gerenoveerde stadion spelen. Als het niet werkt weet ik wel zeker dat Zidane dan wel met deze spelers wil samenwerken aangezien hij al jaren om bepaalde spelers vroeg.

Tegen die tijd einde van de zomer zwaait Real hopelijk Modric en Marcelo ook uit. Bale mag best een ander vertrek krijgen. Mariano, Vallejo, Odriozola en Jovic ook zo snel mogelijk weg zodat er een nieuw team gevormd kan worden.

Met wat geluk heb je dan een selectie met de middenvelders: Casemiro, Kroos, Pogba, Valverde, Kubo, Camavinga, Reinier en Vazquez.
Aanvallers: Benzema. Mbappe, Rodrygo, Vinicius, Hazard, Haaland en Asensio.
Verdedigers: Mendy, Miguel, Alaba, Militao, Nacho, Carvajal waarvan een nieuwe rechtsback en centrale verdediger wenselijk is. Of ze moeten dit overlaten aan Marvin en Chust uit Castilla. Goedkope alternatieven tot een zomer van 2023.

Wellicht in de zomer van 2023 richten op een reserve keeper en Lunin vervangen. En een transfer van een topverdediger naar Real.

20 augustus 2021 om 12:18

@bertos: Misschien weet je het niet maar het plan van Madrid is om Mbappe dit jaar te halen en Haaland volgend jaar. Daarom worden geen middelmatige tussenoplossingen gekocht. Men focus 100% op deze aankopen en niks anders.

20 augustus 2021 om 22:14

Ik weet dat Real Madrid niemand heeft gehaald de afgelopen jaren. De club volg ik vanaf 2000 continu. Zelf heb ik het dan ook over aankopen Mbappé, Pogba, Camavinga, Haaland en nog een andere topverdediger.

Het is mij niet duidelijk hoeveel geld er kwijt gaat aan het stadion maar nogmaals er is de afgelopen jaren niemand gekocht en dat zal een reden hebben.

Verrassende stap, odegaard heeft nu op vrij jonge leeftijd al veel clubs achter zijn naam staan.
Ik denk dat hij net het beetje kwaliteit mist om op absoluut topniveau mee te doen.

Alweer een aankoop waar we niets aan hebben. Een leuke voetballer maar meer ook niet geen enkele specifieke kwaliteit die ons maar vereer brengt. Alweer een rare aankoop van Arteta die kampioen wilt worden maar als hij zo doorgaat kampioen kan worden van de championship. Slechte coach die de club niets heeft gebracht geen duidelijke speeltstijl heeft , ook de spelers die hij koopt of wilt hebben zijn geen team. Ik denk dat deze transferwindow de teloorgang bevestigd er word geld uitgegeven aan middelmatigheid. Het erge is het lijkt alsof het de club niets boeit. United moest ook vanaf 0 beginnen maar door goeie aankopen hebben die de top nooit verlaten. Arteta out

Ik vind het een leuke speler, maar het is geen topspeler en dat wordt die ook niet. Mist bovendien ook een beetje karakter wat Arsenal zelf ook mist. Koopclub Arsenal koopt er de laatste jaren op los, 96 miljoen voor Odegaard en White. Sinds het seizoen 2016/2017 heeft Arsenal 710 miljoen euro uitgegeven, meer dan topclubs zoals Bayern en Liverpool, maar er staat maar een matig elftal met de slechtste trainer van de competitie. Ik begrijp oprecht niet dat als je zoveel geld hebt uitgegeven je zo'n middelmatig team hebt zonder echte topspelers.

20 augustus 2021 om 13:51

Knap dat jij alweer kan zeggen dat dit nooit een topspeler wordt. Heb je hem bij Sociedad zien spelen? Daarnaast is hij nog altijd maar 22, dus tijd genoeg om te groeien. Enige wat ik me afvraag is of een goede plek is om te groeien, aangezien we tegen kleinere clubs bv al worden afgetroefd qua beleving en inzet. Als het niet gaat lopen bij ons dan zullen speler als Odegaard ook niet snel het team op sleeptouw nemen denk ik. Maar goed, ik heb wel vertrouwen in deze jongen. Talent heeft ie zeker, dus ben benieuwd.

Denk dat Arsenal een best sterke basis heeft, maar zoals altijd blijft het achterin een zorgenkindje. White moeten we de kans geven en hopelijk ontwikkeld hij zich goed. Gabriel is prima, maar ook veel geblesseerd en nooit echt helemaal in de flow gekomen. Dan zit je dus nog met Chambers, Holding, Mari die veel teveel spelen voor hun kwaliteiten en dat is echt armoede.
Tel daar nog even bij op dat we echt geen leiders a la Henderson o.i.d. hebben en dan ben je alweer 10% minder dan je kunt zijn.

Hey VZ,

Ik wil niet mierenneuken, naar het is Ødegaard. In de Noorse taal komt de letter ö niet voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
A. LacazetteAanvaller304
Gabriel MartinelliAanvaller296
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

28 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren