Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Kroatië
Kroatië

Vink vreest voor loopbaan van Van de Beek: ‘Ik hoop dat het niet zo is’

Woensdag, 18 augustus 2021 om 08:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:21

Marciano Vink vraagt zich af of Donny niet van de Beek niet een voetballer is die als nummer tien alleen bij Ajax past. De middenvelder annex Oranje-international heeft een moeizaam eerste jaar bij Manchester United achter de rug en het is maar de vraag of hij dit seizoen meer in de plannen van manager Ole Gunnar Solskjaer zal voorkomen. In het eerste competitieduel met Leeds United (5-1) kwam Van de Beek niet van de bank van the Mancunians af en zag hij Bruno Fernandes en Paul Pogba schitteren met respectievelijk drie goals en vier assists.

Van de Beek maakt deel uit van de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal, maar hij maakt een grote kans om de veldspeler te zijn die moet afvallen richting de komende interlands van het Nederlands elftal. Zeker als hij ook in de uitduels met Southampton en Wolverhampton Wanderers geen speeltijd krijgt. “Hij is aan het wegkwijnen bij United”, benadrukte Marciano Vink in het programma Voetbalpraat op ESPN. “Hij heeft natuurlijk een van de beste, op dit moment, nummer tiens van Europa als concurrent. Bruno Fernandes is fantastisch. Als je ziet wat hij afgelopen weekend tegen Leeds United deed… Ik denk dat je op de bank dan heel klein wordt, naar huis wil en alle deuren daar wil intrappen.”

Vink ziet ook geen rol als controleur op het middenveld voor Van de Beek weggelegd. “Je hebt Scott McTominay, je hebt Paul Pogba... Dat gaat gewoon niet.” Hans Kraay jr. merkte op dat Van de Beek vorig seizoen ook enkele keren inviel als hangende rechts- of linksbuiten. “Daar wordt hij ook niet blij van.” Vink betreurt het verval bij Van de Beek. “Je zag vorig seizoen als hij inviel dat hij geen schim meer was van de speler die hij bij Ajax was. Hij liep met zijn ziel onder zijn arm. De balletjes die hij kreeg waren dan net achter hem, of niet lekker aangespeeld, en dan kom je ook niet in je ritme. Met de week werd het slechter.”

Kraay jr. kan zich niet voorstellen dat Van de Beek niet bij zijn zaakwaarnemer Guido Albers en/of Manchester United heeft gezegd dat hij aan voetballen moet toekomen. “Hij is niet iemand die er voor het geld zit. Hij was bij Ajax verschrikkelijk goed, ook in de kleine ruimte.” Vink benadrukte dat het buitenland ook een voetballer als Van de Beek moet willen en dat het niet alleen een wens van de voetballer moet zijn. “Ik hoop niet dat het zo is, maar ik heb toch het vermoeden dat Van de Beek een typische nummer tien van Ajax is. Van de Beek is wel iemand die afhankelijk is van een type Dusan Tadic, een type Frenkie de Jong. Of een David Neres die hem bedient in de lopende beweging die hij heeft.”

“Kijk naar die goal tegen Real Madrid. Dat was geen individuele actie. In het buitenland is het heel hard. Ze beoordelen je toch op je individuele actie. Types als Fernandes. Dat scoort.” Manchester United betaalde Ajax 39 miljoen euro voor Van de Beek, een bedrag dat aan de hand van variabele clausules nog kan oplopen tot 44 miljoen euro. De 24-jarige middenvelder, die sinds zijn elfde levensjaar voor Ajax speelde, ondertekende een contract tot medio 2025. Hij debuteerde in 2015 in het eerste elftal van Ajax en speelde 175 wedstrijden, waarin hij 41 doelpunten maakte en 34 assists leverde. Hij won met Ajax één landstitel (2019), de TOTO KNVB Beker (2019) en de Johan Cruijff Schaal (2020).Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door flugelmeister)

Beetje overdreven hoe er over hem wordt gesproken in zijn Ajax tijd. Veelal door een goed CL seizoen met vooral belangrijke goals. Een hele bepalende en goede voetballer is het in mijn ogen nooit geweest en zal het nooit worden. Ook in de goede tijd was het in het veldspel allemaal ok maar ook niet bijzonder. Dat zal het op topniveau wel moeten zijn anders wordt het een lastig verhaal.

18 augustus 2021 om 08:20

Nou ja, als je hem goed gebruikt kan hij zelfs in de allergrootste wedstrijden cruciaal zijn, dus ik vind dat het zeker wel een bepalende en goede voetballer kan zijn. Hij is alleen erg weinig multifunctioneel.

18 augustus 2021 om 08:56

De allergrootste wedstrijden? Tegen Bayern geloof ik miste hij nog een dot van een kans, zoals hij daarvoor ook heel vaak deed. Het is iemand die in het systeem even een half jaar boven zichzelf uitsteeg. We mogen in onze handen wrijven dat Woodward een idioot is, want zo'n bedrag hadden we er anders nooit voor gekregen. En zo goed dat hij koste wat kost behouden had moeten worden was hij ook niet. Zie hieronder iemand zeggen dat z'n positionering niet heel goed was, maar dat is naar mijn mening juist het enige dat wél goed was. De afwerking daarintegen... Maar dàt wordt verbloemd door wat cruciale goals in een succesjaar.

18 augustus 2021 om 09:30

Hij hoeft ook niet multifunctioneel te zijn (dat wordt zeker in de top niet gevraagd) maar hij moet wel in iets heel erg goed zijn. En dat is hij ook niet. Ik vind dat Nederland ook te veel allrounder opleidt, terwijl in de top juist speciisten gevraagd worden.

18 augustus 2021 om 08:47

Dat krijg je idd als je de halve finale CL haalt. Fantastische teamprestatie, maar op de Ligt, de Jong en Ziyech na gaat niemand van dat team in de wereldtop slagen.

18 augustus 2021 om 08:55

Nee maar dat is toch logisch dat van een hecht team nooit iedereen de wereld top haalt , bij alle zogenaamde topploegen lopen er toch ook maar een paar die echt wereldtop zijn de rest zij goede spelers , ik vind het al heel wat dat er drie spelers uit het succes jaar bij topploegen spelen ik vind dat best oké hoor ,

18 augustus 2021 om 08:58

@benzema

Schrijf Onana niet af

18 augustus 2021 om 09:01

Ik tip Ekkelenkamp. Die Ronaldo-gooi staat bij de Europese top op het netvlies gegrift. Pas maar op als die volgend seizoen transfervrij is.

18 augustus 2021 om 09:19

Ziyech moet er ook nog maar zien te komen, is ook al 28. Voor wereldtop moet je toch een bepalende en onomstreden speler zijn over een paar jaar bij een topclub

18 augustus 2021 om 10:35

Hij heeft ook gewoon de verkeerde club gekozen. Pogba en Fernandes zijn twee van de beste middenvelders ter wereld. Een Vd Beek had imo beter gepast bij een club als Everton of West Ham

18 augustus 2021 om 10:53

@BenzemaOok deze drie spelers gaan de wereldtop niet halen. Waarom zagen we weer bij het EK, en Ziyech laat het niet zien bij Chelsea.

18 augustus 2021 om 10:58

Messi had tot dit jaar ook nooit iets bereikt met Argentinië. Geen wereldtop volgens jou?

18 augustus 2021 om 11:42

De Ligt en Frenkie hebben het in hun eerste seizoen bij een hele grote club laten zien. Dat is razend knap. Op het EK met een slechte coach en een matig team hebben ze niet geexcelleerd. Dat kan. Om ze dan af te schrijven is natuurlijk veel te snel. Geen enkele speler van die leeftijd presteert altijd. Op Haaland na misschien.

18 augustus 2021 om 08:57

In zijn Ajax tijd was hij echt sterk, en met name in de CL heeft hij internationaal een reputatie opgebouwd.
Een van zijn sterke punten is bewustzijn in het veld (beetje net als Muller). Als je naar de statistieken kijkt van 2017 tot 2020 dan zie je dat hij van de 40 goals er 27 one touch goals zijn. En 7 two touch goals. Dat zegt veel over het positioneren en zijn alertheid in de 16.

Dan moet je dus bij een club spelen waar je het vertrouwen krijgt en waar hij veel in de 16 van de tegenstander kan opduiken. Dus waar hij als nr. 10 kan fungeren, en liefst met hangende spits (zoals Tadic destijds) zodat hij in de ruimtes kan duiken.

Nu loopt het inderdaad niet best..
Ik denk ook dat dit vooral komt door het systeem en de 'klik' met zijn medespelers (ziyech, de Jong, Tadic). Je zag ook dat hij vooral in het centrum van de 16 te vinden was. En daar is hij op zijn sterkst.

Het is ook erg makkelijk om hem gelijk af te schrijven. Utd is gewoon niet een club waar hij qua spel, systeem en selectie past nu.

18 augustus 2021 om 10:47

Vd Beek hobbelde mee in een Ajax ploeg die goed draaide op dat moment. Geldt ook voor Frenkie. De echte toppers waren Ziyech en Tadic

18 augustus 2021 om 11:10

@Die Knappen , Je hebt er dan echt geen kijk op. Frenkie en de Ligt waren ook geweldig dat jaar. Vrijwel analist en journalist vond dat. Voetbal is maar tot op zekere hoogte objectief..

Zelden zo vaak eens geweest met een analist. Ik vind Marciano echt een geweldige toevoeging aan ESPN. Door hem kijk ik wat vaker naar de analyses. Wat hij nu zegt was ik al bang voor toen Donny de stap maakte. Het type voetbal dat Ajax speelt wordt maar bij weinig andere clubs gespeeld en ik vond Donny altijd erg afhankelijk van het systeem ogen. Hopelijk heeft hij het in zich om zich aan te passen, want anders ben ik ook bang dat het niks wordt.

18 augustus 2021 om 08:22

Ik weet niet of dat aan het systeem ligt. Meer aan het verwachtingspatroon en niveau. Ajax in de CL steeg dat jaar boven zichzelf uit. Er was weinig druk en alles was goed en leuk. Dat niveau moet je alleen bij een topploeg wekelijks op de mat leggen en anders is het snel klaar. Daar is Donny gewoon niet goed genoeg voor. Tegen de top spelen met Ajax en goed spelen is anders dan wekelijks op die top spelen met een aangepast verwachtingspatroon

18 augustus 2021 om 09:09

Ligt aan het systeem en hoe de trainer hem gebruikt. Til speelt hetzelfde als Donny, (wat niet hetzelfde is als even goed), en Til kwam ook niet tot scoren in het buitenland bij 2 clubs. Puur door het systeem.

18 augustus 2021 om 08:31

Qua manier van praten en zijn uitstraling vind ik het wel een prettige analist. Maar dar je het zo vaak met hem eens bent is mij niet vreemd, hij is namelijk ook koning open deuren.

18 augustus 2021 om 08:47

@moraat: Nou, ik ben wel bang dat het bij Man U niets wordt, maar dat is op zich geen schande. Donny is een prima voetballer (geen wereldvoetballer natuurlijk) die prima bij een andere club (wellicht andere grote competitie) kan voetballen.

18 augustus 2021 om 10:00

Ik ben het deze keer niet zo met hem eens. United heeft gister een 9efenwedstrisj gehad. Daar waar vd Beek op het middenveld speelde. Naast Matic. En deed het waarschijnlijk erg goed. Juist doordat hij meer body heeft gekregen. Zal het aan zijn posities en inzicht van het spelletje niet ontbreken. Kan hij op die positie van waarde zijn. Goed dat hij niet als 10 werd opgesteld. Dat is zijn positie ook niet.
Moeten nu ook niet doen of SMT zo'n wereldtopper is. Dat is ook niet heel best hoor. Fred precies hetzelfde. Zeg niet dat vd Beek een topper is. Maar imo zie ik het meer in hem zitten dan die andere 2. Dit moet wel het seizoen worden voor vd Beek. We gaan het zien

18 augustus 2021 om 10:59

"en deed het waarschijnlijk erg goed" -- Je hebt dus geen enkel idee en gaat er blind vanuit

18 augustus 2021 om 14:01

Als dat van de mensen zijn die spelers altijd realistisch beoordelen wel ja.
Als ze niet goed spelen. Wordt dat ook zeker vermeld.
Maar wij praten liefste negatief. Dan bijvoorbeeld erover te zeggen dat het positief is. En dan hopen dat vd Beek zijn kansen krijgt in de PL. En het kan laten zien.

Maar dit wist iedereen toch al? Met de selectie bij man united was de bank al voorbestemd zolang Bruno en pogba zouden blijven.

18 augustus 2021 om 08:58

Exact. Hij heeft absolute sterren voor zich op zijn positie. Ik zie vd Beek best prima meedraaien in de Bundesliga of Premier League, maar niet bij een topclub. Everton, Watford, Southampton,Wolfsburg, Hoffenheim of Mainz zouden mooie clubs voor hem zijn.

18 augustus 2021 om 10:58

Welke club in de BL zou hij kunnen meedraaien, denk je?

18 augustus 2021 om 09:35

@debers

Onbegrijpelijk inderdaad. Vooropgesteld, ik ben/was fan van de voetballer Donny bij Ajax. Toen er sprake was van interesse, heb ik ook vaak gezegd, Donny is er helemaal niet klaar voor. Laat die man eerst Ajax bij de hand nemen als leider. Toen Man officieel was, wisten velen al dit gaat zwaar jaar worden.

Ik begrijp werkelijk niet hoe het kan, dat de media zo pro-Donny is. Al in zijn Ajax tijd. Media, analisten bijna allemaal doen alsof het gaat om de grootste NL voetballer op dit moment.

Ik kan mij niet voorstellen dat er zoveel media aandacht is voor een andere NL bankzitter. Zelfs iemand die basis was bij Liverpool en nu PSG - Wijndaldum - krijgt niet zo veel aandacht.

18 augustus 2021 om 11:02

De tijd van de grote idolen en NL wereldtoppers is voorbij. De media beginnen nu spelers op te hemelen en te hypen, de pseudo toppers. We willen er zo graag bijhoren, bij de Groten.

18 augustus 2021 om 11:44

Die aandacht is er juist omdat hij een speler is die zoveel potentie liet zien, en het nu niet redt. Een speler als Mitchell Bakker, die minder potentie had en het ook niet redde bij PSG, krijgt logischerwijs minder aandacht. Volgens mij is die aandacht dus helemaal niet vreemd. De sportmedia hopen dat Donny het nog gaat redden en schrijven dus over hem.

Ook bij Ajax was van de Beek met grote regelmaat volledig onzichtbaar. Dat kom omdat hij vrij matig positie kan kiezen, bij Ajax stond hij vaak veel te diep bijna naast de spits. Maar dan maakte hij weer de 4-0 tegen Heracles en dan was iedereen weer gelukkig. Zo goed als nooit staat van de Beek er op de momenten waar het echt om gaat. Ik riep toen al onbegrijpelijke aankoop, en alle vriendjes van Donny enorm boos op mij. Maar goed dit is de realiteit , al ruim 1 jaar geen bal meer rechtdoor geschoten en toch als beloning voor zijn falen weer opgeroepen.

18 augustus 2021 om 08:44

Ben het met je eens. Hij was zo hongerig op dat doel dat hij vaak niet in positie stond en Tadic als spits was ideaal voor hem. Hij heeft best wel scorend vermogen en zijn grote kracht is oorlog voeren in de 16 (wegsleuren van je tegenstanders). Ik vind zijn looplijnen wel goed. Misschien moet er eens gekeken worden of er een spits in hem schuilt, want voor een 10 is hij te vaak niet op zijn positie en hij staat eigenlijk zo'n beetje toch al in de spits.

18 augustus 2021 om 08:55

Achja, tot dusver heeft Donny met meer dan 200 wedstrijden in de benen meer betekend voor zijn clubs dan je vriendje Lang. Dat is ook meteen de reden waarom hij bij een club als United zit en niet bij een club als Brugge. Je vriendje Noa heeft tot dusver 1 doelpunt gemaakt in 9 wedstrijden Champions League voetbal, dus ook je vriendje Lang is in de belangrijkste wedstrijden nagenoeg onzichtbaar. Maar dat riep ik destijds ook al, dat het bij Noa veel praatjes zijn maar weinig daden. Toch zonde van de, volgens zijn eigen woorden, man die gemaakt is voor de "grote" wedstrijden.

18 augustus 2021 om 09:03

@baradona

Positie kiezen is juist zijn sterke punt.

27 van zijn 40 goals (2017-2020) zijn 1 keer raak goals, en 7 daarvan 2 keer raken. Dat wil zeggen dat hij juist goed positioneerd.

Zijn zwakte is juist kansen creeren. De assists die hij haalde waren vaak achterlijn en terugleg ballen maar niet vanuit de 10 iemand wegsturen of steken.

18 augustus 2021 om 09:27

Positie kiezen om een goal te maken , is iets anders dan een bijdrage leveren aan het spel. Dat zeg ik hij maakte met regelmaat de 4-0 tegen Heracles, de 3-0 tegen Ado, zegt mij allemaal niet zo heel veel.

18 augustus 2021 om 09:32

In de CL had hij natuurlijk ook de nodige belangrijke goals. Op basis daarvan is hij gehaald. Maar dat United een treetje te hoog voor hem is dat zei volgens mij iedereen toen hij die kant op ging. Hij zou op een plek zijn bij een sub-topper in een van de grote competities.

18 augustus 2021 om 09:44

Jij zegt: "vrij matig positie kan kiezen,"

Als je dan ziet dat 27 van zijn 40 goals (2017-2020) zijn 1 keer raak goals, en 7 daarvan 2 keer raken. Dat wil zeggen dat hij juist goed positioneert.

Daar reageer ik op.

Bijdrage leveren aan het spel kun je verschillend opvatten.

Als je naar de heatmap kijkt uit de jaren bij Ajax dan zie je dat hij overal te vinden is. Dat icm met een passing zekerheid van:
2017/18: 86.13%
2018/19: 82.93%
2019/20: 84.03%

Dan heeft hij echt wel een belangrijke rol in het spel. Het is niet de opvallendste rol. Maar ook als je de laatste intikker scoort dan ben je dus het eindstation in de rol van het spel . Toch geen onbelangrijk punt.

Hij maakt zeker ook belangrijke goals
Kwartfinale CL vs Juve de 1-1
Halve finale Spurs de winnende 0-1.

En dat zijn wel de momenten waar het om gaat in de Cl.

Dat Utd niet bij hem past klopt helemaal. Vd Beek moet naar een ander team gaan. Denk dat Duitsland wel past.

18 augustus 2021 om 10:37

Hij heeft ook gescoort tegen juventus, spurs, chelsea en valencia in de CL. Dus er klopt weinig van je verhaal.

18 augustus 2021 om 09:23

De statistieken wijzen uit dat jouw analyse helaas onzin is, maar je bent altijd vrij subjectief over dit onderwerp. Jammer weer.

18 augustus 2021 om 09:44

@baradona

" Dat kom omdat hij vrij matig positie kan kiezen, bij Ajax stond hij vaak veel te diep bijna naast de spits"

Kom op man, ik begrijp dat je hem niets vindt, maar positie kiezen was juist zijn sterkste eigenschap.
Enige waar ik mee eens ben, is dat hij soms te diep ging staan en wat mij stoorde bij balverlies schijnverdedigen deed. Waar je Ziyech nieuwe record sprinten neerzet bij balverlies, rende Donny meer op zijn gemak.

"maar dan maakte hij weer de 4-0 tegen Heracles"

Je weet zelf ook wel dat dit onzin is he. Die man heeft bij Ajax in grote wedsrtrijden goed gespeeld.

Vind ik Donny geschikt voor de top? Nee denk/verwacht dat niet. Zie hem niet bij Man Utd, Barca of Liverpool meedraaien en bepalend zijn. Twijfel zelfs aan een club als Dortmund of Sevilla.

Maar Donny afdoen als een simpele voetballer die alleen maar de 4-0 scoort tegen Heracles is echt onzin.

Mocht Gravenberch voor veel geld verkocht worden eind van het seizoen en Donny speelt nog steeds niet, dan is hij voor rond de 18 miljoen wel welkom. Kan Klaassen linie terug en Donny op 10. Kan hij komende jaren prijzen winnen, af en toe stunten in Europa en aanvoerder worden van zijn jeugdclub. Zou ook mooie carriere zijn voor deze jongen.

18 augustus 2021 om 11:02

Ik zei precies hetzelfde. Hij loopt meer in de spits dan op het middenveld. Zo kom je altijd een mannetje tekort en loopt diepe spitsen in de weg. Maar toen had ik volgens het leeuwendeel van de Van De Beek fanboys er geen verstand van.

18 augustus 2021 om 12:34

maat. positie kiezen is juist zijn kracht. Die dreiging van het komen in de 16 is juist wat je kansen en doelpunten oplevert.

Dat is wel heel pessimistisch. Van de Beek is gewoon nog niet goed genoeg voor Manchester United zoals Depay dat destijds was. Een stap terug om vervolgens 2 stappen vooruit te maken is ook nog steeds een mogelijkheid. Hij is nog jong en subtopper in Engeland of wellicht Frankrijk of Duitsland zou ook goed zijn.

18 augustus 2021 om 08:24

Wie zegt dat Depay nu goed genoeg is? Door zijn gratis status was hij interessant en hij heeft hij bij Lyon goed gedaan. Nog steeds geen enkele garantie dat hij nu goed genoeg is. Misschien voor dit Barca maar dat zegt dan misschien wel iets over Barca. Niks ten nadele van Depay overigens, ook dit is een prachtige carrière. Maar bij ons is het of niks of wereldtop, je kan ook prima daartussen zitten en het geweldig hebben gedaan.

18 augustus 2021 om 08:53

Dat hij verder is en een betere speler is geworden ten aanzien van zijn stap destijds mag toch wel duidelijk zijn? Ik zeg overigens ook nergens dat hij nu wel goed genoeg is.

18 augustus 2021 om 08:54

Jij vindt Depay niet beter of gelijkwaardig aan Martial? En volgens mij is United ook niet absolute wereldtop, zeker niet alle spelers. Garantie heb je nooit, maar Depay lijkt me zéker wel goed genoeg voor United.

18 augustus 2021 om 08:48

Depay en vdBeek kun je niet vergelijken. Depay was bij PSV veruit de beste speler en de verwachting was dat hij wel aan zou kunnen haken bij United. Bij Donny riepen heel veel mensen van tevoren al dat hij een hoger niveau dan Ajax waarschijnlijk niet aan kan. Hij heeft gewoon geen écht bijzondere kwaliteiten. Hij gaat vast nog wel een club vinden die bij hem past, maar op dit niveau gaan we hem niet meer zien.

18 augustus 2021 om 08:56

Niemand kan je met elkaar vergelijken, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en in het één wat minder dan in het ander. Dat van de Beek een goede kwaliteit heeft mag duideijk zijn en dat is als nummer 10 goed in de box komen en doelpunten maken. Dat kan je niet van iedere speler verwachten. Waarom Depay volgens jou meer een uitzonderlijk talent is dan vd Beek is mij een raadsel. Het niveau van PSV destijds was lager dan het niveau waar ajax op acteerde toen vd Beek vertrok?

18 augustus 2021 om 09:35

Of dat niveau verschil echt zo ontzettend groot was wens ik te betwijfelen. In Europa deed Ajax het natuurlijk beter, maar in de competitie werd PSV met Depay met een straatlengte kampioen. En waar Depay duidelijk de belangrijkste was bij PSV, zat Donny bij Ajax niet eens bij de beste 4 spelers.

18 augustus 2021 om 09:52

@sergioramos

"waarom Depay volgens jou meer een uitzonderlijk talent is dan vd Beek is mij een raadsel. "

Nou ik moet Weef wel gelijk geven hoor. PSV had een sterk team toen en Depay blonk er uit. Was een heel groot talent en ieder bal vloog er in. Depay ging als groot talent naar Man utd met de trainer die hem bij Oranje haalde. Depay was ook een stuk jonger dan Donny.

Donny was niet de beste speler bij Ajax. Heeft het heel goed gedaan, maar was geen leider. Voor transfer heb ik ook vaak gezegd, Donny moet nu niet gaan. Eerst Ajax nog een jaar bij de hand nemen zoals De Ligt, FdJ en Ziyech eerder deden. Die bepaalden veel in het veld.

Ja want tussen Ajax en United zit verder niks... United is een van de titelfavorieten in de BPL, geen schande als je er daar niet tussen komt.

18 augustus 2021 om 09:56

@isco

"ja want tussen Ajax en United zit verder niks"

Om specifiek te zijn, volgens de Uefa coeff lijst staan de volgende clubs tussen Man Utd (7) en Ajax (17)"

PSG (8)
Liverpool (9)
Arsenal (10)
Chelsea (11)
Sevilla (12)
As Roma (13)
Dortmund (14)
Spurs (15)
Porto (16)

Staan wel leuke clubs waar Donny dan terecht zou kunnen

18 augustus 2021 om 10:12

Precies, en dat is enkel op basis van in Europa behaalde punten. Dan heb je in Duitsland bijvoorbeeld nog Leipzig, Leverkussen, Mönchengladbach. In Spanje nog Villareal, Valencia, Sociedad en in Engeland clubs als Everton en Leicester. In Italië heb je clubs als Lazio, Inter, Atalanta, Napoli en AC Milan.

Ik zeg niet dat al deze clubs bijvoorbeeld beter zijn dan Ajax, maar een Leicester is toch ook een heerlijke club met een idem salaris. Het is namelijk ook geen gegeven dat de clubs onder Ajax allemaal slechter zijn want Leicester pakt natuurlijk minder makkelijk punten voor de Coefficientielijst omdat ze minder vaak Europees spelen. Daardoor staan ze bijvoorbeeld onder Plzen, Krasnodar, Slavia Praag en Club Brugge. Maar als Leicester 10 x tegen die clubs speelt, winnen ze d'r 7 sowieso.

18 augustus 2021 om 11:12

Ik zou zeggen Roma of Porto.
De andere clubs gaan het niet worden, maatje te groot.

18 augustus 2021 om 11:15

RB Leipzig kan een optie zijn als Sabitzer vertrekt. Leverkusen gaat voor Julian Draxler

18 augustus 2021 om 11:49

Volgens mij moeten we ons niet blind staren op hoe goed of hoog de club is. Ajax heeft het in Europa de laatste jaren beter gedaan. ManU was jaren prut, en nu pas weer goed aan het worden.

Zeker bij een speler als Donny moet je vooral kijken naar de speelstijl. In wat voor team past hij? Dat kan een topteam zijn, als de speelstijl maar klopt. Anders wordt het niks, goed of slecht team. Iemand als Matthijs de Ligt kan overal spelen, iedereen heeft centrale verdedigers nodig. Maar Donny kan niet overal op het middenveld of aanval.

Puur op dit moment snap ik zijn opmerking. Het is aan Donny om een uitdaging elders te zoeken. Je bent nog jong, je wilt alles spelen en je wilt graag in Oranje spelen. Dan moet je niet blijven banken bij je huidige werkgever. Het ligt helemaal aan Donny zelf waar zijn prioriteiten liggen.

Het seizoen is pas begonnen maar het lijkt nu al het seizoen te zijn van Marciano Vink. Al de even of one en topics is gezever van Marciano terwijl ik een week of twee drie nog nooit van de beste man had gehoord. Net een soort Fabrizio Romano. Echter net als de meeste analisten is Vink ook een blaaskaak, maak ik uit de teksten op, gezien de nuance weer ver te zoeken is.

Van der Beek moet zich laten verhuren, bij ManU word het niks meer. Hij moet naar clubs toegaan waar hij iedere week speelt. Individueel is het een type Klaassen, maar die is nu completer omdat hij op verschillende posities kan spelen. Hij moet zich laten verhuren en eigenlijk had hij dat al in juli moeten doen zodat hij zich meer kan aanpassen aan het spel van een club. Ik denk dat de PL ook niet echt een competitie die op zijn lijf geschreven is. Hoog tempo en veel fysiek, daarin schiet hij te kort net als in creativiteit. Depay mislukte ook bij ManU en koos daarna voor Lyon. Met Bosz bij Lyon zou dat voor van der Beek misschien wel een goed scenario zijn, zeker in dat aanvallende spel. Het spel van Barca past ook in zijn straatje, wellicht dat deze clubs hem kunnen huren. Er is alleen 1 probleem en dat is zijn prijskaartje, die is vrij fors voor een speler die mislukt lijkt bij ManU.

Ik zit me suf te denken, maar wel goal tegen Real Madrid in hemelsnaam? Hij scoorde tegen Juventus, maar niet tegen Real Madrid voor zo ver ik weet?

Tsja, zit wat in. Voor de top is hij gewoon niet goed genoeg, althans niet op dit moment. En dat is ook helemaal niet erg. Zat mooie clubs met een goed niveau in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italie.

Ik vind het maar typisch met die nummers 10 van Ajax die nergens slagen. Voor Donny had je al Klaassen die het in het buitenland niet redde en bij Ajax direct weer goed is en daarvoor nog Siem. Die sowieso alleen maar afgetakeld is maar ook weer zo'n 10 die alleen bij Ajax kan spelen.

Gelukkig is het wel elke keer een upgrade van de vorige geweest, hopelijk is het over een paar jaar wel raak.

Grappig hoe mensen hier zich zo krampachtig willen vasthouden aan vd Beek. Voetbalt nu al bijna een jaar niet meer in het elftal van MU. Kan hij niets aan doen, maar komt door het systeem. Ja alsof MU het systeem gaat omzetten naar vd Beek. Kon bij Ajax renderen omdat Ajax Ajaxsysteem speelt, maar zoals vaker met Ajacieden die naar het buitenland gaan, komen ze daar niet uit de verf(uitzonderingen daargelaten)

18 augustus 2021 om 10:09

ik weet niet of het door het systeem komt. Ik denk dat hij prima zijn eigen niveau kan halenop de plek van Fernandes, alleen is Fernandes veel beter en zo hebben ze nog een paar jongens die beter zijn. Tja, dan houdt het op

Van de Beek is een speler die altijd bij Ajax moet blijven, dat is zijn niveau en daar is hij de populaire jongen.
Europees komt die te kort.

"bruno Fernandes is fantastisch. Als je ziet wat hij afgelopen weekend tegen Leeds United deed… Ik denk dat je op de bank dan heel klein wordt, naar huis wil en alle deuren daar wil intrappen"

Tja, als dat je reactie is, dan ben je niet goed wijs. Na 1 jaar Utd weet je toch dat Fernandes gewoon een topspeler is en dat jij dat niveau niet haalt. Dan kun je je wel elke keer kapot lopen ergeren bij een goede wedstrijd van Fernandes, maar die jongen gaat nooit zo slecht spelen dat Donny er standaard in komt op zijn plek.

Vooralsnog lijkt Van de Beek bij Manchester United een beetje een herhaling van Klaassen bij Everton te worden. Het was ook gewoon een beetje een gekke keuze om naar een club te gaan waar Pogba en Bruno Fernandes je directe concurrenten zijn. Hij had beter een treetje lager kunnen instappen, als er een club van dat kaliber was gekomen voor hem.

Gaat dit terugkomen bij elke wedstrijd dat Donny op de bank zit? Het seizoen is net begonnen en er komen nog gigantisch veel wedstrijden waarin nooit alle wedstrijden door Fred/pogba/fernandes gespeeld kunnen worden.

Zijn seizoen kan nog prima slagen als hij de kansen die hij sowieso gaat krijgen gaat verwezenlijken. Het vergelijk met Bruno is sowieso krom.

Na 2 jaar kun je pas over iemand prestaties bij een club oordelen. Zoals een spits die na een vliegende start in het tweede seizoen vaak minder is zul je dus ook na 2 jaar moeten beoordelen. Deze cyclus loopt in de media per wedstrijd

Al vanaf begin gezegd , typische Ajax speler die nergens anders gaat slagen dan de eredivisie.
Je zag het ook bij ned elftal, nooit goed tegen welke tegenstander ook.
Zelfde met klaasen.
Zijn gewoon geen goede spelers en waarom andere clubs dat nooit zien is mij een raadsel.

Toen ie naar Man U ging snapte ik al niet waarom ze hem haalden. Het was namelijk heel simpel; er was geen plek voor hem. Hij is een 10 of een 8. Hij is geen 6. Zijn kracht ligt in in de 16 komen en zijn 1 keer raken spel (combinaties). Hij is niet goed genoeg om Fernandes eruit te spelen en Pogba is een betere 8. Man U speelt niet met iemand die in de 16 komt, en als dat al iemand is, is het Fernandes. Pogba komt er bijna nooit. Wat moet je dan in 's hemelsnaam met Vd Beek.

Donny is een bundesliga speler, net als Klaassen. Een lopende middenvelder die met goed positiespel en functionele (geen fluwele) techniek echt een meerwaarde voor je team kan zijn. En anders mag ie uiteraard altijd terugkomen naar Amsterdam

Donny van de Beek kan naar mijn mening beter op zoek gaan naar een sub-topper. Voor mij is hij een maat te klein om in de top een stempel te drukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Arsenal3722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. RashfordAanvaller144
J. SanchoAanvaller102
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper140
M. DúbravkaKeeper00
T. HeatonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

1 fan
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 2 december
Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met Patricio Pacifíco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren